Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Éjdémon (Night Demon)

Éjdémon
Ügyesség: 14
Életerő: 18
Támadások száma: 1
Lakóhely: Démoni Sík, Kazamaták, Labirintusok, Romok
Felbukkanók száma: 1
Típus: Démon
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Nagy
Páncél: Közepes
Sebzésmódosító: Dupla sebzés
Az Agónia Palotájának főhadiszállásán, az Árnyak Termében található egy köddel körbeölelt medence, amely körül trónusaikon ott ül a négy Éjdémon vezér. (Egyes tudományos írások az Éjszaka Démonaiként hivatkoznak rájuk, ez azonban ne tévesszen meg kedves olvasó!) Innen intézik ügyeiket, vezérlik a seregeket. A Hercegek neve: Kalin, Relem, Shakor és Vradna, ők a pokoli légió vezető Démonai. Csak ha nagyon szükséges, akkor jönnek fel a felszínre, hogy személyesen felügyeljék a legújabb szakaszba lépő hadi műveleteket a jó erői ellen. Az Éjdémon vezérek három méter magasak, és látható aura lengi őket körbe, ami még magasabbá teszi őket. Humanoid forma a felépítésük, két kar, két láb, és valamennyi végtagjuk nagyon izmos. Cserzett bőr fedi testüket, aminek a színe vörösesbarna. Kezük és lábuk vastag, hegyes karmokban végződik. Külső megjelenésük gyíkszerű; két fejjel rendelkeznek, melyek leginkább a Sárkányokéra hasonlít. Mindegyik fej külön akarattal rendelkezik, ezért elég zavaró, ha mind a négy Démon mindkét feje egyszerre érvel. Képesek repülni hatalmas Denevér szárnyaikkal, bár az utazásnak eme formáját nem igazán szeretik használni. Általában hatalmas koponyákkal díszített szekereken közlekednek több száz démon társaságában. Amerre megfordulnak, ott felégetnek maguk körül mindent, csak halál és pusztítás jár a nyomukban. Sok alávaló ember köt közvetlenül velük alkut, így erősítve a gonosz seregeit.

Evilági fegyverek nem ejtenek sebet rajtuk, mint sok más erősebb Démonon, kizárólag mágikus, vagy áldott fegyver sebezheti meg őket. Az egyéb elemi tárgyak, mint szentelt víz, szent szimbólum, hatástalan ellenük, mert egyikük sem Vámpír. Képesek naponta egyszer a kezükből erős hatású lángnyelveket kilövellni áldozataik felé. Dobni kell egy kockával! Aki a láng útjában áll, és 1-3 között dobott, az azonnal elporlad. A szerencsésebbek 2 kockadobásnyi ÉLETERŐ pontot sérülnek! Közelharcban az öklüket, és karmaikat használják, így a sebzésük a szokásos 2 helyett 3 ÉLETERŐ pont. Ami még rossz hír, hogy az Éjdémon Vezéreket a földi síkon nem lehet megölni, bár a földi testüket ideiglenesen el lehet pusztítani. Földi haláluk esetén száműzetésben lesz részük, és 60 napig nem térhetnek vissza a Titán világára. Ezután visszanyerik teljes hatáskörüket, és szinte biztos, hogy vissza fognak térni abból a célból, hogy bosszút álljon azon, aki így megalázta egyiküket.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Közönséges Denevér
Bestiák: Sárkány
Bestiák: Vámpír
Égiek: Kalin
Égiek: Relem
Égiek: Shakor
Égiek: Vradna
Helyszínek: Agónia Palotája
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr