Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Dögnyúzó (Flayer)

Dögnyúzó
Ügyesség: 6
Életerő: 7
Támadások száma: 3
Lakóhely: Kazamaták, Romok, Városok
Felbukkanók száma: 1
Típus: Humanoid
Reakció: Semleges–Barátságtalan
Intelligencia: Átlagos–Alacsony
Fegyver: Kicsi
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Sokan úgy gondolják a tanultabb körökben, hogy a Dögnyúzó valamilyen módon rokonságban állnak a híres Agypusztítókkal. Természetesen csak fizikai megjelenésükben hasonlítanak egymásra. Humanoid felépítésűek, legalábbis ami a testét és a lábait illeti. Fejük olyan akár egy kocsonyaszerű massza, melyben két szemük szabadon úszkál. Ebből a masszából hosszú, polipszerű csápok csüngenek le, és
kéz gyanánt ezeket használják. Ellentétben az Agypusztítóval, inkább semlegesek másokkal szemben.

Öltözékük általában rongyokból áll. A Dögnyúzók ritkán mutatkoznak emberek előtt. Titokban élnek,
mindenkitől elzártan, ám kivételes esetekben akár Kharé városában is összefuthat velük a kalandor. Mióta kiderült róluk, hogy a legjobb szakácsok a világon, nem ritka, hogy egy gazdag vagy nagyhatalmú ember Dögnyúzót foglalkoztasson a konyhájában. Mindenféle ételt képesek a legtökéletesebben elkészíteni, még a legbizarrabb étkeket is.

Undorító megjelenésük sokszor okozza vesztüket, mert kérdezés nélkül rájuk támadnak. A Dögnyúzó félénk teremtmény, sosem kezdeményez harcot, de ha megvédeni kényszerül magát, akkor a csápjaival gyorsan ide-oda csapdos. Ezek végein kis tüskék és fullánkok garmadája található, így ha eltalál valakit, akkor a szokásos 2 ÉLETERŐ pont helyett 3-at sebez.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Agypusztító
Helyszínek: Kharé

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr