Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Hegyi Elf (Mountain Elf)

Ügyesség: 7
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők, Hegyek
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Humanoid
Reakció: Semleges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Íj / Kés
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Nem csak az erdőkben élnek a jó szolgálatában álló Elfek, hanem feljebb a hegyekben is. Ez a nép a magaslatok oldalán, vagy annak a tetején élnek kis közösségekben. Vadászatból tartják el magukat, de mindig csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van. Nagyon hasonlítanak az Erdei Elfekhez, annyi különbség van közöttük, hogy ők kicsit tömzsibbek, alacsonyabbak. Ruházatuk jellemzően szépen kikészített bőrökből állnak, melyek főképpen barna vagy fehér színűek. Kedvenc fegyverük a hosszú íj és a vadászkés. Kiváló fegyvereket készítenek, melyeket jól is forgatnak csatában. Sérüléskor dobni kell egy kockával! Ha 5-6 az eredmény, 3 ÉLETERŐ pontnyi sebzést okoz a nyílvessző az áldozaton.

A Hegyi Elfek kunyhókban élnek, falujukat hegyes facölöpökkel veszik körbe, így védik meg a farkasoktól és más betolakodó állatoktól. Természetükből fakadóan félénkek, és nem igazán érdekli őket a fiatalabb fajok, például az emberek problémái. Megfontoltak, de ha harcra kerül a sor, az íjászaiknál nincsen jobb a Titánon. Halálos sortüzet képesek az ellenfélre távolról zúdítani.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Elf
Bestiák: Erdei Elf
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr