Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Sötét Elf (Dark Elf)

Sötét Elf
Ügyesség: 8
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Dombok, Erdők, Kazamaták, Romok, Síkságok
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Humanoid
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Magas
Fegyver: Íj / Kés
Páncél: Könnyű
Sebzésmódosító: Nincs
Az idők kezdetén az Elf faj még egységes volt. Viszont ahogy az idő haladt előre, csoportokra bomlottak felfogásuk és nézeteik miatt. A gonoszság ereje volt az, ami így megosztotta őket. A Varázslók Háborúját a jó erői nyerték, és azoknak az Elfeknek, akik a gonosz mellé álltak, mind száműzetés lett a sorsa, a föld alá kényszerültek. Ők lettek az első Sötét Elfek. Ahogy teltek az évek, az évszázadok egyre jobban elfelejtették, honnan jöttek, és küllemük is teljesen megváltozott. Sokkal vékonyabbak lettek, bőrük feketévé vált, mint az éjszaka, szemük színe pedig zöld lett. Nagyon intelligensek és mérhetetlenül gonoszak. A régi Elf varázsaltokat mind gonosz célra kezdték el használni, vagy továbbfejlesztették azokat pusztító célokra. Nem áll távol tőlük a démonológia sem, egyes varázslóik hihetetlen erőknek parancsolnak. Gyűlölik a felszínen élőket, és ha néha felmerészkednek, akkor is csak pusztítanak, rabolnak, fosztogatnak. Ilyenkor nagy, fekete palástot viselnek, ezzel próbálják meg testüket leplezni. A föld alatt viszont díszes öltözékekben pompáznak. Bizarr ékszerekkel díszítik magukat, furcsa színekkel ékesítik ruháikat. Kedvenc fegyverük a fogazott tőr, amit gyakran díszítenek valamiféle mágikus rúnák is.

Régi nagy vágyuk, hogy visszatérjenek a föld felszínére, és leigázhassák az ott élőket. Hogy ezt miképpen szeretnék megvalósítani, az nem ismeretes, de az biztos, hogy egy Malbordus nevű gonosz varázsló nagy szerepet játszik a tervük végrehajtásában.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Elf
Bestiák: Fekete Elf
Égiek: Hold
Égiek: Myurr
Égiek: Nap
Események: Varázslók Háborúja
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Allansia (tájegység)
Helyszínek: Fekete Erdő
Személyek: Astrëa Garathrim Herceg
Személyek: Brethin
Személyek: Malbordus

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr