Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Devlin

Ügyesség: 10
Támadások száma: 1
Lakóhely: Tűz elemi síkja
Felbukkanók száma: 1
Típus: Mágikus teremtmény
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
A Mágikus Tűz Elemi sík sok értelmes lénynek ad otthont. Egyik ilyen a DEVLIN. Ez a lény a Tűz elementál, és Tűz Sprite közt helyezkedik el. Méretileg nem nagyobb egy törpénél. Mikor megjelenik humanoid formában teszi. Egy fej két kéz, két láb.
Megidézni körülményes, és veszélyes folyamat. Csakis tapasztalt varázslóknak ajánlott, de sokszor ők is áldozatul esnek a DEVLIN támadásának. Van viszont egy dolog, egy nem is túl bonyolult szabály, ami képes kordában tartani a lényt. Csak egy dolgot szabad tőle kérni, és utána el kell engedni. Ezt idézés után elfogadja, és megteszi, amire kérik. De utána szigorún fel kell oldani, mert különben azonnal fellázad.
A DEVLIN azért is veszélyes, mert az evilági fegyverek semmiképp nem tudnak rajta sebet ejteni. Ő viszont képes sérülést okozni. Egyetlen biztos módja van az elpusztításának, ha a tüzet, amiből áll az egész lényt kioltják valamilyen folyadékkal. Ehhez sikeres SZERENCSE dobásra van szükség, hogy a vízzel teli üveg a célba érés után összetörik-e, és eloltja e a lángokat.
Ha a dobás sikeres, akkor hatalmas sikolyok közepette a DEVLIN visszatér az eredeti élőhelyére, a Tűz létsíkjára.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr