Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Barlangi Ember (Caveman)

Barlangi Ember
Ügyesség: 7
Életerő: 7
Támadások száma: 1
Lakóhely: Barlangok, Dombok, Hegyek, Vadon
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Humanoid
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Bunkósbot
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
További felbukkanások: Ősember:
A Tűzhegy Varázslója, 199. fejezetpont.
ügyesség: 6, életerő: 4
A Tűzhegy Varázslója, 199. fejezetpont.
ügyesség: 7, életerő: 6
A Barlangi Ember egy primitív teremtmény. Főképpen a hegyekben, vagy barlangokban él; a lakhelye lehet természetes eredetű, vagy ő saját maga vájja ki. Valamikor egész kis falvakat hoznak létre a hegyek oldalában. Öltözékük általában állati prémből, bőrből áll. Fegyvereik is primitívek: bunkósbot, kőbalta, kőlándzsa; ezeket jól tudja használni. Ha a lándzsával, célba vesz valakit, és sikeres támadást dob, akkor 1 kockadobásnyi ÉLETERŐ pont sérülést képes okozni. Kiválóan dobnak célba; hatos érték esetén az áldozat azonnal szörnyet hal. A Barlangi Ember nem képes a kifinomult beszédre; primitív nyelvükön értetik meg magukat egymással. Ez általában mutogatást, és morgást jelent. Nagyon agresszívek, mindenkit megtámadnak, legyen az barátságos vagy ellenséges lény. Úgy érzik, állandóan fenyegetve vannak, így nem ritkák a törzsön belüli viszályok sem.

A lakhelyük elhanyagolt, büdös és koszos, mindenfele ételmaradék és rothadó szemét hever ott szanaszét. Ezek nem olyan dolgok, amik között egy kalandozó találhatna valami értékeset.

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr