Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Bhorket

Bhorket
 FelnőttFiatal
Ügyesség:85
Életerő:115
Támadások száma: 2
Lakóhely: Dzsungelek, Erdők
Felbukkanók száma: 1–3
Típus: Állat
Reakció: Semleges
Intelligencia: Alacsony
Fegyver: Közepes
Páncél: Nincs
Sebzésmódosító: Nincs
Félénk és titokzatos lények a Bhorketek, csak ritkán lehet velük összefutni. Allansia és Khul keleti felén lévő erdőiben és dzsungeleiben élnek. Az állat másfél méter magas, zömök termetű, erős lábakkal, és karokkal rendelkezik. Dús szőrzete a feje tetején zöld, a testén barna színű. Hasonlítanak a majmokhoz, de testfelépítésük miatt inkább a medvékkel állnak közelebbi rokonságban.

Vegetáriánusok, csak és kizárólag növényekkel táplálkoznak. Békés, félénk állatok. Emiatt, és mert húsuk rendkívül ízletes, régóta vadásznak rájuk az olyan ragadozók, mint például az oroszlánok vagy sakálok. Erős izomzatuknak köszönhetően könnyedén mozognak a fák lombjai között. Hihetetlen sebességgel szökkennek ágról ágra, így akár 10 métert is képesek ugrani, és könnyedén el tudnak menekülni üldözőik elől.

A Bhorketek négyévente csupán egyszer párzanak, és talán éppen emiatt rendkívül védik a kicsinyeiket. A fiatal egyedek három év alatt fejlődnek ki teljesen, közben a szülők vigyáznak rájuk. Felváltva biztosítják a területet, és őrködnek, hogy óvják a kicsinyeket a ragadozóktól, betolakodóktól. A kölyök növekedése évenként 1 ÜGYESSÉG és 2 ÉLETERŐ pont.

Kapcsolódó cikkek

Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Khul

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr