Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Küklopsz (Cyclops)

Ügyesség: 10
Életerő: 10
Támadások száma: 1
Lakóhely: Barlangok, Dombok
Felbukkanók száma: 1
Típus: Humanoid
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Átlagos
Az embernél egy fejjel magasabb, erős, mint egy Hegyi Óriás. A legtöbb csata szívében ott találja az ember. Ezeket a kegyetlen humanoid lényeket, akiket könnyedén fel lehet ismerni magasságukról, izmos testfelépítésükről és a homlokuk közepén lévő egyetlen, nagy szemről, régóta kerülik a civilizált népek felkavaró megjelenésük miatt, ők pedig irigylik az emberek életét. Így gyakran csatlakoznak embergyűlölő Orkok vagy Gyíkemberek seregéhez. Bátorságuknak köszönhetően gyorsan megmásszák a ranglétrát, sokuk rettegett parancsnokként végzik, akikkel csak a legbátrabb hősök mernek szembeszállni a csatában. Kegyetlenségük legendás, de sajnos nagyon is igaz: a Küklopszok embergyűlölete nem ismer határt.

A harcmezőtől távol a Küklopsz általában magányos életet él a dombságok elszigetelt barlangjaiban, messze a civilizációtól. Kis állatokon élnek, amiket szörnyen erős kezeikkel kapnak el és ölnek meg. Kegyetlen és erőszakos természetük miatt lettek számkivetettek, amint meglátnak egy embert, azonnal rátámadnak. A győzelem után végső bosszúként megfőzik és megeszik ellenfeleiket.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Fajtaváltó
Bestiák: Gyíkember
Bestiák: Hegyi Óriás
Bestiák: Ork

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr