Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Zombi (Zombie)

Zombi
Ügyesség: 6
Életerő: 6
Támadások száma: 1
Lakóhely: Kazamaták, Romok
Felbukkanók száma: 1–6
Típus: Élőholt
Reakció: Ellenséges
Intelligencia: Alacsony
Felbukkanások: A Tűzhegy Varázslója, 49. fejezetpont.
ügyesség: 6, életerő: 5
A Tűzhegy Varázslója, 49. fejezetpont.
ügyesség: 6, életerő: 6
A Tűzhegy Varázslója, 49. fejezetpont.
ügyesség: 7, életerő: 6
Tolvajok Városa, 122. fejezetpont.
ügyesség: 6, életerő: 6
Tolvajok Városa, 122. fejezetpont.
ügyesség: 6, életerő: 7
Kifejezéstelen és beesett szemeivel mered a semmibe; arca sápadt, akár a fénytelen holdvilág. Ezek a fő ismertetőjegyei egy ZOMBINAK, aki kriptákban és kazamatákban él a nekromanta mesteréhez közel. A legtöbb élőholttal ellentétben, Nem tudnak magukról semmit, csak a mesterük utasítását követik, ha persze parancsol valamit, amellett hogy álljanak és
rohadjanak a sarokban. A ZOMBIK meglehetősen undorítóan néznek ki, a bőrük tele van sebhellyel és hólyagokkal, a ruhájuk (már ha van egyáltalán) legtöbbször egy darab rongy, ami olyan mintha egy kutya szájából ráncigáltak volna ki. Viszont nagyon erősek. A harcban karmolnak, és ha elkapják áldozatukat, akkor megfojtják azt karmos kezükkel. Lassúak és ügyetlenek a harcban, mindent csak parancsra tesznek.
Minden Zombit sebzi a szentelt víz, amit természetesen egy papnak kell megáldania előtte. Egy ilyen fiola halálos méregként sebzi őket (1 D6 ÉLETERŐ pont sebzést okoz!). Gyakran őriznek kincseket, vagy fontos helységeket kastélyokban vagy ahol megparancsolják, nekik mivel testőrnek túl lassúak ezért a mesterük csak ilyen egyszerű feladatot bíz rájuk. Erre még jók.
A ZOMBIK kapcsán meg kell említenünk az álarcos mágiát, melyet előszeretettel alkalmaznak törzsi mágusok. Egy ilyen maszkos zombi erősebb és vérszomjasabb társainál, ám ha letépik róla az álarcát, attól meggyengül, és könnyebben legyőzhetővé válik. A ZOMBIK gyakran hordoznak valamiféle ragályt, ezért nem árt körültekintően harcolni ellenük

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Élő Hulla

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr