Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Bestiák

Krokodil (Crocodile)

Krokodil
Ügyesség: 7
Életerő: 7
Támadások száma: 2
Lakóhely: Folyók, Mocsarak, Tavak, Tengerek
Felbukkanók száma: 1–2
Típus: Hüllő
Reakció: Barátságtalan
Intelligencia: Alacsony
Felbukkanás: A Tűzhegy Varázslója, 151. fejezetpont.
ügyesség: 7, életerő: 6

Eredet és előfordulás

A krokodilok általában a melegebb, déli vidékek folyóinak és tavainak partján élnek, bár feljegyzések szerint messze északon is előfordulnak.

Bár a krokodilok nem rendelkeznek önálló istenséggel az Állatok Udvarában, lehetséges, hogy közeli rokonaikkal, az Aligátorokkal együtt Cracca képviseli őket, Aqualisnak, a Folyók Istenének djarati krokodil-fejű aspektusa.

Titán kontinenseit többféle krokodilfaj is lakja, és bár erről nincsenek pontos információink, a könyvekben való találkozásokból következtetve mind Allansiában, mind pedig Khulon több faj is előfordul. A kánonban nem található utalás rá, hogy az Óvilágban élnének krokodilok, a közelében azonban, a Nyugati Óceánt pöttyöző szigeteken előfordulnak.

Leírásuk

Ezek a hatalmas hüllők időnként akár hat méteresre is megnőhetnek. Négy lábuk van, ujjaik közt úszóhártyával. függőlegesen ellaposodó farkuk, amivel a vízben tudják előre hajtani magukat és hosszú, fogakkal teletűzdelt állkapcsuk, amivel elkapják áldozataikat. A krokodilok testét kemény, páncélszerű pikkelyek borítják, melynek színe a sárgától a zöldön és szürkén keresztül szinte a feketéig terjed.

Különleges képességek

A parton elég esetlenül mozognak (ilyenkor 2-vel csökken ÜGYESSÉGÜK), ám ha sikerül ellenfelüket a vízbe csalogatniuk vagy rángatniuk, halálos ellenfélnek bizonyulhatnak. Ez abban jelentkezik, hogy derékig érő vízben a támadónak 1-el csökkentenie kell Támadóerejét a krokodillal szemben. Ennek egy módosított változata, hogy a vízbe merüléstől függően kap az áldozat levonásokat az ügyességéből: térdig érő vízben -2, derékig érőben -4, nyakig elmerülve -6, úszva -8.

További megjegyzések

  • Telhetetlen étvágyukról híresek, és napjuk nagy részét halak vagy szerencsésebb esetben nagyobb prédák keresésével töltik a vízben. Ilyenkor csupán szemeik látszanak a felszín felett. Ezen kívül a parton heverészve lehet rájuk bukkanni, napfürdőzés közben. A krokodilok igen agresszíven tudnak viselkedni, és nem félnek rátámadni az őket megzavaró emberre vagy más lényre sem.
  • A krokodil-támadás kivédésének egy igen jó módszere, ha egy vasrúddal peckeljük ki az állat száját, így téve támadóképtelenné.
  • A Démonherceg Ishtra kecskefejű krokodil formájában ölt alakot a Földi Síkon.

Kapcsolódó cikkek

Égiek: Állatok Udvara
Égiek: Aqualis
Égiek: Folyók Istene
Égiek: Földi Sík
Égiek: Ishtra
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Khul
Helyszínek: Nyugati Óceán
Helyszínek: Óvilág
Helyszínek: Titán (világ)

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr