Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Személyek

Farrigo Di Maggio

Kaszt: Varázsló
Felbukkanás: A Tűzhegy Varázslója, 378. fejezetpont.
ügyesség: 0, életerő: 0
Farrigo egy varázsló volt, aki egész életét a Sárkányok tüzének tanulmányozásának szentelte. Műve sokáig ismeretlen maradt, míg egy bátor hős rá nem bukkant bőrkötéses könyvére és ki nem mentette azt a Tűzhegy gyomrából. Ennek címe: „A beste Sárkányok legyőzetésének módozatai”. A könyv hátuljában szerepelt egy varázslat, mely a tüzet okádni készülő Sárkány szájából nem engedi a lánglabdát távozni. A műben utalás van arra, hogy ha a varázsige elmondásakor a fenti feltételek nem teljesülnek, úgy a botor halandó jutalma tűz általi kínhalál, de hogy ez pontosan mit jelent, azt senki nem tudja.

Farrigonak már nem volt lehetősége alkalmazni művét, mivel mire elkészült, túlságosan megöregedett, és a Tűzhegyben lelte halálát. Varázslatának szövege a következő:

Ekil Erif
Ekam Erif
Erif Erif
Di Maggio


Az első három sor szavait visszafelé olvasva a like, make és fire értelmes angol szavakat kapjuk. Ezt kihasználva elvileg megalkothatjuk a varázslat magyar változatát:

Terezs Tezüt
Lohisc Tezüt
Tezüt Tezüt
Di Maggio


Di Maggio sajnos nem élt olyan sokáig, hogy munkája eljuthasson a mágiahasználók népesebb táborához, a Tűzhegyben lelte végül halált K.u. 280 körül.

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Sárkány
Helyszínek: Tűzhegy
Tárgyak: A beste Sárkányok legyőzetésének módozatai

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr