Vissza a főoldalra
Vissza a lexikon főoldalára
Helyszínek

Tűzhegy (Firetop Mountain)

Tűzhegy
A Tűzhegy a Pagan Síkságon elterülő hegy, közel a Holdkő Dombokhoz. Sokáig úgy hitték, hogy megmászhatatlan, de ha valaki elég merész – vagy kétségbeesett –, meg lehet csinálni. A hegy a csúcsán növő Altatófűről kapta a nevét, amitől az emberek először azt hitték, hogy a hegy valójában egy vulkán.

A hegyhez legközelebb eső falu, Anvil, kétnapi járásra esik tőle, innen indult el az a hős, aki először legyőzte Zagort.

A hegy belseje folyosók és szobák útvesztője, a közepén még egy folyó is kettészeli. Eredetileg egy Törpe törzs lakta a hegyet, akiket később Zagor elűzött, és Orkokkal népesített be. Csak egy maroknyi csapatuk maradt hátra, hogy ahol csak tudják, akadályozzák a Varázsló munkáját.

Néhány évvel korábban a folyó megáradt és elvágta a hegy belső részét a külvilágtól, így megakadályozva ellátmányok behozását. Minden ott lévő éhen halt, később egy részük élőholtként tért vissza egy átoknak köszönhetően. Ezeket azután őröknek használták, akik a Zagor belső szentélyéhez vezető útvesztő bejáratát voltak kénytelenek őrizni.

Itteni helyszínek

Kapcsolódó cikkek

Bestiák: Altatófű
Bestiák: Ork
Bestiák: Törpe
Helyszínek: Allansia (kontinens)
Helyszínek: Allansia (tájegység)
Helyszínek: Anvil
Helyszínek: Holdkő Dombok
Helyszínek: Pagan-síkság
Könyvek: A Tűzhegy Varázslója
Személyek: Farrigo Di Maggio
Személyek: Oldoran Zagor
Személyek: Révész
Tárgyak: A Küklopsz Szeme
Tárgyak: A beste Sárkányok legyőzetésének módozatai
Tárgyak: Örök Álmot Adó Nyílvessző

Ez a cikk több mint valószínű, hogy a Titannica megfelelő szócikkének (talán éppen ennek) információi alapján készült el, avagy fog majd egyszer elkészülni.
hr