díszítés Könyvek díszítés
Kaland Játék Kockázat sorozat:
Információk:
Író: Robin Waterfield
Magyar cím: A Félelem Fantomjai
Eredeti cím: Phantoms of Fear
Fordító: Virányi Tibor
Puffin: 28. – 1987. október.
Zagor.hu: 39. – 2014. december 1.
Illusztrátor: Ian Miller
Helyszín: Titan, Khul
Fejezetszám: 400
nagyobb kép a könyvrőlnagyobb kép a teljes könyvrőlkép az eredeti könyvről
kis kép
Könyv értékelése:
Fórumtéma
Elválasztás
Hátsó borító leírás:
Könyv és játék az, amit a kezedben tartasz. A főhős TE vagy.

Hogyan tudnál TE, egy egyszerű Erdei Elf, szembeszállni Ishrával, a Démonherceggel?

Bár átlagos Erdei Elf vagy, de az istenek Téged választottak ki, hogy megtörd Ishtra és gonosz káoszseregének erejét. Be kell szivárognod közéjük, mielőtt legyőzhetetlenné válnának. Démonhercegként Ishtra nem pusztítható el evilági lény által készített fegyverrel – még a Magas Elfek legerősebb mágikus kardjának sincs hatalma felette. Akkor a magad csekély erejével mégis hogyan lehetnél képes ártani neki?

Talán az Erdei Elfek ősi tudománya, az álom-irányítás fontos előnyökhöz juttathat Téged, és lehetővé teheti számodra, hogy kalandod legfontosabb részeiben varázslatokat használj…

TE döntöd el, mikor melyik utat választod, milyen csellel kerülsz ki a csapdából, melyik teremtménnyel csapsz össze.
Elválasztás
Értékelés: 6 / 10
Mark J. Popp gondolatai a könyvről:
Ez csak egy tömör összefoglaló az után, hogy végigjátszottam A Félelem Fantomjait. Nem tudom eléggé hangsúlyozni a könyv szokatlanságát. Ezúttal nem a szokásos hősi harcos bőrébe bújunk, hanem egy egyszerű Erdei Elfébe. Vannak álom-bejátszások, melyek szerves részei a történetnek, és amik időnként homályosak, zavarosak, esetleg teljesen feleslegesek (gondolom a legtöbb álom ilyen). Ezek miatt a bejátszások miatt néha elég nehéz követni a történéseket. A mágiarendszer sok kívánnivalót hagy maga után, sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni. A történet maga nem különösebben érdekfeszítő, nincs benne túl sok mellékszál sem. Ha nagyobb figyelmet fordított volna a szerző az írás minőségére, akár még jó is lehetett volna a történet, de az álombejátszások és a fejezetpontok általában túlságosan zavarosak ahhoz, hogy szórakoztatóak legyenek. Mindent egybevetve a könyv sajnos csak átlagos. De ha valami újdonságra vágysz a KJK sorozatban, érdemes erre is vetni egy pillantást.
Elválasztás
Értékelés: 6 / 10
Robert Clive gondolatai a könyvről:
Mindig is úgy véltem, hogy ez egy méltánytalanul mellőzött könyv. Szerintem viszont egész jó. A feladat a szokásos: öld meg a gonoszt. Előnyei közé tartozik azonban, hogy egy Erdei Elfet személyesítesz meg, aki érdekes erőkkel rendelkezik, melyek segítségével képes átlépni az ,,álmok világába.'' A varázslatrendszer nagyon kis szerepet kap, ami egy igazán nagy veszteség, a gonosz várában az álomjárás többé-kevésbé kárpótol érte.

A remekül elkészített, torz, kaotikus illusztrációk csak még többet adnak a könyv légköréhez. A borító egész jó, ám nem mondható kimagaslónak. Elég nehéz túlélni, különösen a kaland második felében.
díszítőkép