Zagor.hu
Zagor.hu fórum
55. könyv: A Gyíkkirály visszatérése
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (1)
[b]Történet (2)[/b]: A rettenetes Gyíkkirály feltámadt, és élőholt harcosként ugyanaz a célja, mint korábban, meghódítani az Osztriga öblöt, de talán az egész Feketehomok kikötőt. Mindezt egy kétfejű gyíkpap segítségével teszi. Nikodémusz pedig minket bízott meg a feladattal, hogy megállítsuk őt, sőt, még lángpallost is kapunk az elején. Hát lehet nemet mondani egy ilyen felkérésre? Természetesen nem, így nem sokkal később már úton is vagyunk, hogy belefussunk egy csomó már ismert szörnyetegbe, és végigjárjunk egy labirintust. A könyvben szinte semmi eredetiség nincs. A gyíkkirályt továbbra is a lángpallos sebzi meg, fél a majomtól, ami persze megint található egy a közvetlen közelébe (milyen logikus…). Előtte pedig szokás szerint a fekete oroszlánt kell legyőzni. Az találkozót megelőző rész meg sok tekintetben egy másik klasszikusra, a Halállabirintusra emlékeztet, a trogloditás rész már-már kínosan. A mérgezett labirintus ad némi kreativitást a történet 2. felének, de ezt is sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni annál, hogy ha találunk 2 adag ellenmérget, akkor jók vagyunk, ha nem, akkor nyekk. Így sajnos azt kell mondjam, hogy nem egy kreatív mű.

[b]Gondolkodás/szerencse (2)[/b]: Összesen egy rejtvény van a történetben (ott mondjuk 2 kérdéssel), és nem nagyon emlékszem olyan harcra, szituációra sem, ahol igazán gondolkodnom kellett volna azon, hogy mit kellene tennem. Ehhez képest a labirintusban kb. minden megtalálása a vakszerencsén múlik. Szóval jóval több a véletlen faktor, mint amit ténylegesen befolyásolni tudunk.

[b]Nehézség (3)[/b]: Az elődéhez képest mindenképpen nehéz, de objektív mércével sem egyszerű. A gyíkkirály legyőzéséhez lángpallos kell, de azt maximum elveszíteni vagy elhasználni tudjuk (ez utóbbi azért szimpatikus elem volt, hogy még egy fegyver sem tart örökké). Viszont majom nélkül olyan erős értékei vannak, hogy szinte biztosan kikapunk tőle, főleg, ha előtte az oroszlánnal is meg kell küzdeni. Persze a szerencse forgandó, a kocka bármikor kedvezhet nekünk (ill. csalhatunk is J). Ugyanakkor elkerülhetetlen, hogy 2 adag ellenmérgünk legyen. Az elsőt még viszonylag könnyű megszerezni, de az maximum a félsikerhez elég, a második viszont elég rendesen el van rejtve, és nem elég csupán jó helyen lenni, de konkrétan tudni kell, hogy kit keresünk. Ezenkívül az ellenségek harcértékei magasak és még kell néhány kötelező tárgy. Szóval nem egyszerű, de azért nincs a legszadistábbak szintjén.

[b]Játékélmény (2)[/b]: Sajnos ez a könyv nem tartozik a jól sikerült remakek kategóriájába. Eleve azt gondolom – bár ezért lehet, hogy páran csúnyán néznek majd rám – hogy a Gyíkkirály szigete bár nagy klasszikusnak számít, inkább a régisége, és nem a színvonala vagy az egyedisége miatt lett az, így nem a legjobb könyvek egyike került feldolgozásra. De ez a kisebb baj. A nagyobb, hogy a régi könyv nagyjából legjelentéktelenebb elemei (majom, lángpallos, oroszlán) maradtak meg, míg azok az izgalmas részek, mint a sámánpróbák vagy a bányák, kimaradtak ebből. A maradékot meg teljesen random labirintusjáték formájában próbálták kitölteni. Ezzel viszont sikerült egy olyan könyvet gyártani, ami már szinte semmilyen extra új élményt nem adott számomra.

[b]Összességében: 9/20[/b]
hr
© Sang
2019. december 8. 10:52 | Válasz erre | #105

Egy plusz friss kritika [smiley]vigyor0[/smiley]

[url=http://kjk-anime.blogspot.com/2019/12/a-gyikkiraly-visszaterese.html]ITTEN[/url]
© FeroxX
2019. november 11. 13:14 | Válasz erre | #104
Semmi gond. Én csak Denko észrevételeire reagáltam amikre objektíven tudtam érdemben reagálni valamit.

A folyamatban lévő 'Farkaséhség' illusztrálásánál amúgy szerintem jobbak lesznek a rajzok valamivel. Jobban átlátom már a munkamenetet és jobban megtudom tervezni a képeket anatómia-kompozíció-perspektíva ügyileg. Illetve a nyersanyag történet nagyságrendekkel jobb, szóval érdekesebb képek tudnak születni. [smiley]c1224[/smiley]
2019. november 11. 12:27 | Válasz erre | #103
Ünnepélyesen bocsánatot kérek. Nem olvastam végig a témát, tehát fogalmam sem volt, hogy a képeket is Ti csináltátok. Most olyan hülyén érzem magam, bocsánat még egyszer srácok. :(
2019. november 8. 00:57 | Válasz erre | #102
A gyíkember csak a következő pontnál húzza fel a számszeríjat, szóval olvassátok tovább/89. pont/
Egyébként én is mindig azon elmélkedem, hogy itt páran azt hiszik, hogy egy kvázi grátisz dolgozó rajzoló majd kirittyent egy McCaig-szintű melót, 30+ rajz esetén több hónapos munkával, és még bocsánatot is kér, amiért nem sikerült úgy, ahogy a publikum számít rá. Sajnos, pénz beszél. Az idő meg pénz...

© Denko
2019. november 7. 19:48 | Válasz erre | #101
Szia!

1-es: Jó,a kardról nyilván nem tudtam.

14-es:Megnéztem okával,igazad van,de picit azért lehetett volna élesebb a szög.(NEM kötekedésből.) https://previews.123rf.com/images/yupiramos/yupiramos1608/yupiramos160829053/62004140-crossbow-arrow-medieval-old-and-antique-weapon-armor-equipment-vector-illustration.jpg

172-es:Bocs,én láttam rosszul,a belógó pálmalevél miatt,azt hittem,a szelvényezett rész a farka.Egyezzünk ki remeterákban, ;)

246-os:Jogos.Azért hoztam fel,mert rögtön a következő kép(kentaur) megállná a helyét egy profi munkájaként is.Mondjuk úgy,hogy önmagadhoz képest,itt gyengébben teljesítettél.

318-as: https://www.dailymaverick.co.za/wp-content/uploads/pinnock-lionHunt-MAIN-1600x908.jpg Elég komoly tépőfogai vannak,mégsem lógnak ki,ha csukva van a szája.Oké,nem tudjuk,milyen egy fekete oroszlán,természetesen,tiszteletben tartom az alkotói szabadságodat.

357-es:Ez tetszik![smiley]eljen[/smiley]"Mi nem tengeri rablók vagyunk!Nem vesszük el azt,ami a másé!Na fiúk,koncoljatok fel mindenkit,aztán megkeressük a gazdátlanná vált kincseiket!"
© FeroxX
2019. november 7. 16:13 | Válasz erre | #100
Szia!

1.-es Szegény halásznak sajátos az anatómiája + ez nem lángpallos.
-> Anatómia jogos (ez a rajz készült el elsőnek és nem használtam még referenciát), a kard azért lett ilyen, mert amikor kijött a könyv ajándékba járt mellé ilyen kard nyaklánc, és a nyakláncon lógó kard mintájára kellett megrajzolnom aztán a kardot. :)


14.-es Jó lett,csak a számszeríj nincs felhúzva(elvileg a gyík azonnal lő).
-> Fel van az húzva, a drót feszített szögben áll a nyíl mögött, nem egyenesen.


172.-es Ez homár(ti.folyami rák),amúgy jó lett.
-> Garnélarák volt alapvetően a kiindulópont (azért van kagyló a hátán) ami a tengerekben él, de amúgy a homár is.


246.-os Tükördémon,ez viszont nem lett jó(vö. Halállabirintus).
-> "vö." vess össze engem, egy teljesen amatőr illusztrátort akinek ez volt az első munkája kvázi grátiszból, és Iain McCaig-et aki egy őstehetség, über tapasztalt profi fantasy illusztrátor volt már a Halállabirintus illusztrálásakor is. :D


304.-es Az ágyúknak nincs lövegtalpa.
-> Auch, mindig éreztem hogy valami nem 100-as ezen a rajzon, de nem tudtam rájönni, hogy mi ^^ hát ez..


318.-as A fekete oroszlán nem kardfogú.
-> A 'Gyíkkirály Szigete' borítóján is egy "sima" fekete oroszlán van elvileg, de eléggé brutál nagy fogai vannak, ha csukva lenne a szája egészen biztosan kardfog hatása lenne. :)


357.-es Miért van egy kincskereső hajón kalóz lobogó?Bár a kapitány is eléggé Jack Sparrow-s...
-> Na ezt úgynézki benéztem. Mentségemre szóljon, hogy angol szöveg alapján csináltam a rajzokat, mert akkor még nem volt kész a fordítás és valszeg valamiért összemostam őket a később felbukkanó kalóz ellenfelekkel.. hmm.. vegyük úgy, hogy valójában tényleg kalózok voltak csak politikai korrektségből ""kincskereső"" hajónak nevezték magukat, hogy ne keltsenek nagy feltűnést :))
© Denko
2019. november 2. 16:23 | Válasz erre | #99
Egyetértek,ez még a rajongói írásokból is a futottak még kategóriája.Szegény gyíkkirály,jobban tette volna,ha ott marad,ahová küldtük.Viszont az illusztrációkból láttam már sokkal rosszabbakat is.Inkább úgy mondanám,hogy sajátosak a képek.

1.-es Szegény halásznak sajátos az anatómiája + ez nem lángpallos.

14.-es Jó lett,csak a számszeríj nincs felhúzva(elvileg a gyík azonnal lő).

70.-es Na,ez lángpallos,csak kicsi + az élőholt oroszlánt inkább hagyni kellet volna.

113.-as A papagájt,inkább ne...

172.-es Ez homár(ti.folyami rák),amúgy jó lett.

246.-os Tükördémon,ez viszont nem lett jó(vö. Halállabirintus).

304.-es Az ágyúknak nincs lövegtalpa.

318.-as A fekete oroszlán nem kardfogú.

357.-es Miért van egy kincskereső hajón kalóz lobogó?Bár a kapitány is eléggé Jack Sparrow-s...

A többi rajz nekem összességében tetszett,azt ne rójuk fel Végh Dánielnek,hogy a lapos történet kevés olyan témát szolgáltatott,amit érdemes megrajzolni.
2019. október 31. 00:02 | Válasz erre | #98
Tőlem majd kap később egy újabb esélyt, de első olvasatra nem tetszett és a kaland harmadánál meguntam. Gyengék a rajzok. Túl sok idő és fejezet elmegy felesleges tököléssel és alvással. Aztán begyűjtöttem kb. 3-4 elátkozott cuccot zsinórban, mintha nem lett volna az írónak ötlete. Valahogy túl sok pontnak olyan kis ötlettelen időkitöltő szerepe van, miközben minimális energiát fektetett bele a történetbe. Ettől még a fordításért hálás köszönet.
2019. szeptember 16. 20:01 | Válasz erre | #97
Köszönöm, így már világos :)
© Denko
2019. szeptember 15. 11:58 | Válasz erre | #96
Szia! Nem biztos,hogy nálunk vannak a felsorolt tárgyak.Ha van nálunk ezüst tőr,akkor azt kéri.Ha nincs,akkor ugrik a következőre.
2019. szeptember 15. 10:48 | Válasz erre | #95
Hali!

Értetlenkedek egy kicsit a magyar fogalmazáson:

"25.
Sajnos nem – mondja a férfi. Át kell adnod két tár-
gyat a hátizsákodból, mégpedig abban a sorrendben,
ahogy megtetszenek neki: ezüst tőr, nadragulya, íj és
nyilak, élelmiszer. Húzd le a megfelelőket a Kaland-
lapról, majd lapozz a 340-re."

és

"313.
Gratulálsz ellenfelednek kiváló kardforgató tudásáért,
és két tárgyat átadsz neki a hátizsákodból. A férfi az
alábbi sorrendben választja ki a neki tetsző első két
tárgyat felszereléseid közül: ezüst tőr, nadragulya, íj
és nyilak, élelmiszer. (Veszteségedet ne felejtsd el je-
lölni a Kalandlapodon!) Miután végeztetek, folytatod
utadat dél felé. Lapozz a 340-re."

Most akkor mi tetszik neki?

bubu880627, Olvasom a kritikáidat, alapos és igényes :)
2019. július 25. 23:11 | Válasz erre | #94
Újabb, egyelőre utolsó kritikám az idei 2 könyvről:

https://velemenyes.blogspot.com/2019/07/vissza-multamba-15-gyikkiraly.html
© CatDog
2019. június 8. 19:16 | Válasz erre | #93
Ez a borító valami katasztrófa... ennél csak jobb lehet a történet (reméljük :D). Még újra kiadják a Hóboszorkányt és a Kharé-t is hasonlóan csodálatos borítókkal (undormány mindkettő).
© runner
2019. június 7. 22:32 | Válasz erre | #92
Én is kijelöltem, akkor láthatod...
A főhős Te vagy!
© Denko
2019. június 7. 19:04 | Válasz erre | #91
Kösz az információt,de nem lehetett volna sima fehér betűkkel kiírni?(Alig tudtam kibogarászni.)
2019. június 7. 10:35 | Válasz erre | #90
[color=blue]A Scholastic verziótól továbbra sem szakad el az angol kiadás. Bár a rajongók reménykedhetnek, hogy esetleg kemény borítós kiadása is lesz Allansia orgyilkosai kötetnek. Térképészeti ismereteinket is bővíthetjük, főleg, ha szép térkép is lesz a Kígyó szigetről. A megjelenése szeptember 5, de újdonságként biztosan kapható lesz az augusztus végi rajongói találkozón Londonban. A képregény vonalon a Halállabirintus megjelenésére a július második fele volt ígérve, de vélhetően a kinti találkozóra az is beérik. Steve Jackson is ír új könyvet, de ezt még homály fedi. Jó tudni, hogy az idei nyár három újdonságot is tartogat a KJK kedvelőknek. [smiley]finom[/smiley][/color]
[center][img=https://1.bp.blogspot.com/-JK9Z_NTq4Wc/XPl7d1xDQBI/AAAAAAAACcU/v71sqY_8KVIfMNKER3vUe9LD2-qlh3XegCLcBGAs/s400/Assassins%2Bof%2BAllansia%2BCVR.jpg][/img][/center]
2019. május 27. 13:10 | Válasz erre | #89
Én is egyvelegnek érzem. Angol kiadásban 35 éve, magyarként 30 éve jelent meg a Gyíkkirály szigete. Az első könyv volt, amelyet a sorozatban elolvastam. Leginkább a sziget atmoszférája volt magával ragadó. Amikor a főgonosz visszatérését olvastam, ez az atmoszféra nem volt fellelhető. Hiányoltam, viszont a Halállabirintus dungeon részéből valóban a kalandba került néhány elem. Ha a "hangulat" része a helyén lenne, tuti felpontoznám egy értékelő skálán. Ifjúsági regény a lapozgatós könyv, de ilyet se tud mindenki írni. A legutóbbi néhány angol könyv sem nyerte el sokak tetszését, nemcsak illusztrációk tekintetében. Ezért reménykedem, hogy a halállabirintus képregény visszahoz valamit a régi élményekből, immár színes képekkel. Jó lenne, nagyon! [smiley]vigyor2[/smiley]
2019. május 27. 11:02 | Válasz erre | #88
Bronzkulcs is van benne, meg vaskulcs is - két különböző helyen. [smiley]awink[/smiley]
Amúgy egyetértek, hangulatilag és 'karakteritileg' egy Gyíkkirály-Halállabirintus egyveleg, az író nagy Livingstone-fan lehet. Nosztalgiázni kiváló!
2019. május 20. 23:45 | Válasz erre | #87
[smiley]nevetes1[/smiley][smiley]nevetes1[/smiley][smiley]nevetes1[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2019. május 14. 18:36 | Válasz erre | #86
NEM.

Senki nem játszott vele, nem túl vonzó a koncepció sem, így NEKED kell megoldanod.
Majd mondd el mire jutottál.
2019. május 14. 13:16 | Válasz erre | #85
Sziasztok!

Le tudnátok írni a gyíkkirály visszatérése végigjátszását?

Köszi
© twillight (Kövérorr)
2019. május 11. 11:17 | Válasz erre | #84
Végül AD&D-modul lett belőle. Vagy fordítva volt?

[url=https://www.dmsguild.com/product/220608/Return-of-the-Lizard-King?affiliate_id=8220]forrás[/url]
© runner
2019. május 6. 12:34 | Válasz erre | #83
Cseréltem a PDF-et az oldalon.
Javítottam.
A főhős Te vagy!
© runner
2019. május 3. 20:03 | Válasz erre | #82
jövő héttől várható
A főhős Te vagy!
© Vikky
2019. május 3. 14:27 | Válasz erre | #81
Mikor várható a könyv azoknak, akik nem voltak a találkozón?
© Denko
2019. március 19. 18:10 | Válasz erre | #80
Egyetértek,nem nagy dobás az egész,de legalább könnyű.Nagyon sokat merítettek a Halállabirintus-ból.
Ami a vaskulcsot illeti:[spoiler]A labirintus első elágazásánál fordulj jobbra,a hídnál mássz le a kötélhágcsón,nyisd ki a jobboldali ládát,és mondj egy cifrát,ha megsebesültél[smiley]arrow[/smiley][/spoiler]
© runner
2019. március 19. 16:22 | Válasz erre | #79
Javítva egy-két dolog a könyvben.
Lecseréltem a pdf-et.
Töltsétek majd le újra.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2019. március 19. 15:21 | Válasz erre | #78
A grafikáról szólva, nekem bejött a rajzok többsége, a borító pedig kifejezetten jó lett! Nem tudtam nem észrevenni, hogy némely rajz hasonlít már korábbi kalandokban szerepelt ábrákra, amivel semmi bajom, mert egy témára több variáció is van. A kentaur, mint rajz nagyon ott van a szeren, ám a medúza, hát kicsit félresikerült meglátásom szerint. De ígéretes illusztrátori munka, csak így tovább!
© killmaster (Savanyúhas)
2019. március 19. 15:11 | Válasz erre | #77
Átrágtam magam ezen a kalandon is, egy rövid ideig elszórakoztam vele, de kb. ennyit is ér az egész. Ugye a Gyíkkirály visszatér, és veszélyesebb, mint valaha, ezért is nem erődben rejtőzik, hanem egy mérgező levegőjű barlangban ejtőzik. Kell egy lángpallos, és minő meglepetés, majom is jó ha társul mellénk, de ugye ez az eredetiben is így volt. Aztán visszaköszönnek emblematikus ellenfelek, akik jó része már a Tűz szigetről származhatott ide. Aztán vannak még itt Trogloditák a Halállabirintusból, sőt az egyik halálpontból megtudhatjuk, hogy bizony gyíkember csapatok járőröznek a Koponyák sivatagában. Igaz, hogy ott a kígyóemberek járőröznek, no de sebaj, egyik kutya, másik eb. Azt sem tudom, hogy a bronzkulcs átváltozhat-e vaskulccsá vagy csak az én szemem kerülte el valami. A kalandozó kérdése, hogy mi repül a szánkba, hát talán a légy, ha nem csukjuk be időben... Sok ismert dolog visszaköszönt más Livinstone műből, így egy olyan furcsa egyveleggé állt össze minden. Kicsit kevésnek éreztem néhány helyen a leírásokat, és ami van, az is meglehetősen lapos. Összességében felejthető a kaland, de egy órácska unaloműzésnek talán megfelel...[smiley]duma[/smiley]
© Denko
2019. március 14. 20:54 | Válasz erre | #76
Értem,köszönöm.Megzavart,hogy[spoiler]A fazon a 295-ös illusztrációról,elvileg élelmiszert is kérhet tőlünk.[/spoiler]
2019. március 14. 19:14 | Válasz erre | #75
Kaja nélkül indulsz.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Ravnos
2019. március 14. 11:01 | Válasz erre | #74
Nagyon jók az illusztrációk! [smiley]taps[/smiley]
© Grimmy
2019. március 13. 19:00 | Válasz erre | #73
"De ha így folytatjuk, akkor még egy két visszatérés a szigetre, és eltűnik az Óriásrák populáció."
LOL
2019. március 13. 15:59 | Válasz erre | #72
Pont ugyanezt akartam írni én is. [smiley]buck[/smiley] De ha így folytatjuk, akkor még egy két visszatérés a szigetre, és eltűnik az Óriásrák populáció. [smiley]awink[/smiley]
© AXE
2019. március 13. 11:10 | Válasz erre | #71
Akkor ez olyan Halállabirintus Sziklahernyó-szindrómás.

Üdv:AXE
© Grimmy
2019. március 13. 08:20 | Válasz erre | #70
Egyébként a 8-as fejezet végén az szerepel, hogy "a tűzgolyók nem találnak el"... ez gondolom elírás, mert EGY tűzgolyóról van csak szó (minden körben egyet lő ki a bot, nem többet).
Apróság, de megütötte a szemem ez a bot-téma. :D
© Grimmy
2019. március 13. 08:13 | Válasz erre | #69
Ez biztos a párja... aki bepipult azon, hogy sushivá aprítottuk a rákocskáját. [smiley]eplus2[/smiley]
© Denko
2019. március 12. 21:26 | Válasz erre | #68
Üdv!
Mennyi élelemmel kezdjük a kalandot?(Az életerő és élelmiszer leírásánál nem szerepel.)Vagy kaja nélkül kell elindulni?
© AXE
2019. március 12. 17:28 | Válasz erre | #67
Sziasztok!

Egy észrevétel:A Gyíkkirály Szigete nem azzal kezdődik,hogy miután partot érünk előkerül az Óriásrák,majd felkapja a Mungót.Ezen mi bepipulunk és sushivá aprítjuk?Akkor hogy a fenébe kerül elő megint?

Üdv:AXE
© nfmate
2019. március 12. 16:08 | Válasz erre | #66
1-es pontban 'rozsdás' kardról van szó, de az eredeti könyvben 'rozsdás kés' volt a lángpallos titkos formája.
© Vikky
2019. március 12. 13:27 | Válasz erre | #65
Nagyon frankók lettek a rajzok, kíváncsi vagyok a beltartalomra is! Külön köszönet a versikém beválasztásáért! :)
© runner
2019. március 12. 10:00 | Válasz erre | #64
Elkészült a kaland.
Feltettem az oldalra.

Kérés: Ha valaki talál hibát a könyvben a héten, jelezze nekem. köszi.
A főhős Te vagy!
© runner
2019. március 8. 10:34 | Válasz erre | #63
Hullgrim javításait is átvittem, még egyszer átnézzük, és akkor elvileg jövő héten felkerül a könyv.
Versnek Vikky rövid és tömör versét tettem végül a könyvbe.
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2019. március 7. 08:41 | Válasz erre | #62
Egy ilyen könyv átnézése, hibajavítása nem kis feladat, pláne ha akadnak vitás kérdések a kalanddal kapcsolatban. Ugye ez egy rajongói írás, hát én ezen a szinten is kezelem az egészet. Nem várok tőle túl sokat, aztán lehet, hogy meglepődöm, mert valami újat is nyújt. Ráadásul nálam a Gyíkkirály szigete egy nagy klasszikus, talán a folytatása is próbál ezen az úton maradni, és nem másolja le a történet egyes epizódjait. Meglátjuk...
© Grimmy
2019. március 6. 15:58 | Válasz erre | #61
Megkapjátok. [smiley]buck[/smiley]
© runner
2019. március 6. 09:43 | Válasz erre | #60
Folyamatban a könyv átnézése.
Türelmet kérünk.
A főhős Te vagy!
© Grimmy
2019. február 6. 07:58 | Válasz erre | #59
Mikor jelenik meg a könyv?
Bocs, de már nagyon szeretnék belelapozni. [smiley]buck[/smiley]
© Grimmy
2019. január 19. 17:17 | Válasz erre | #58
[smiley]fejvakaras[/smiley]
© Vikky
2019. január 16. 13:14 | Válasz erre | #57
Itt az én verzióm:
[spoiler]Húzd a kart a jobbodon
S repülni fogsz, azt mondom.
Nézz inkább bal oldalvást,
mert az lesz a jobb választás.
[/spoiler]
© FeroxX
2019. január 16. 11:20 | Válasz erre | #56
A jobb oldali kar amúgy ezt a kimenetelt hozza:

[spoiler]You turn the handle and step through the secret door. As you step through, you realise that you have stepped into a trap - there is no floor on the other side. You try to grab hold of something to stop you falling, but do not succeed. If the fall into the pit below does not kill you, then the poisoned spikes at the bottom certainly will. Your adventure ends here[/spoiler]