Zagor.hu
Zagor.hu fórum
53. könyv: A Veszedelmek Kikötője
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
1234Következő oldalUtolsó oldal
© runner
2019. szeptember 5. 16:17 | Válasz erre | #191
Sziasztok!

Kérem, hogy aki talált hibát a könyvben, az jelezze itt a Fórumon!

Köszönöm
A főhős Te vagy!
2018. december 25. 15:10 | Válasz erre | #190
Azta--- Most néztem ezt a rajzod, mivel most a stéli szünetben olvasgatom a könyvet. Szuper lett gratulálok!
2018. augusztus 10. 16:00 | Válasz erre | #189
[smiley]eljen[/smiley]

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2018. augusztus 9. 16:32 | Válasz erre | #188
Kösz mindenkinek a dicsérő szavakat!

@FeroxX:
Ez a rajz kb. 6-7 óra alatt készült el, 16x24 cm méretben. 2-3 óra ceruza, 4 óra tus.
Ezen felül úgy 4 óra belement az első nekifutásba, amit abbahagytam mert a kihúzás nagyon nem olyan irányba haladt, amibe szerettem volna.
És akkor ebben nincs benne a komponálás, conceptelés, karakter kialakítása, mert az ugye adott volt.
Plusz nem is vagyok vele igazán elégedett.

@runner:
Azt majd akkor, amikor már lesz több (feldolgozás és saját is). Ha csak ez az egy van, akkor elkönyvelik fan-artnak, aztán csókolom. Ha több, az már portfolio.

@killmaster:
De hát mutattam. Belinkeltem a honlapomat (=webgalériámat). Kétszer is. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2018. augusztus 9. 10:59 | Válasz erre | #187
No kérem, hát akadnak még itt igen tehetséges illusztrátorok, csak eddig valahogy nem mutatták meg errefelé, hogy mit is tudnak. Tényleg nagyon szép a rajz, pontosan olyan, amilyet egy kjk kalandban elvárna az ember. Ha én így tudnék rajzolni, valószínű újraillusztráltam volna jó pár kiadványt, ahol a rajzok eredetiben csapnivalóak voltak, de hát suszter maradjon a kaptafánál, muszta meg a musztafánál. [smiley]eplus2[/smiley] Nyilván sok munka volt vele, de az eredmény azt hiszem magáért beszél! Ha akadnak még ilyen jellegű rajzaid, nosza oszd meg (és uralkodj!)
2018. augusztus 9. 10:32 | Válasz erre | #186
Le a kalappal, zseniális!
© runner
2018. augusztus 9. 08:28 | Válasz erre | #185
nagyon szép illusztráció.
Szerintem küld el Livingstone-nak is, vagy legalább a Fightingfantasy.com oldalra.
A főhős Te vagy!
2018. augusztus 8. 23:47 | Válasz erre | #184
Oh, nagyon szép, teccik, köszi a vele járt munkát! [smiley]worship[/smiley]
© FeroxX
2018. augusztus 8. 23:25 | Válasz erre | #183
Nagyon szép meló! [smiley]eljen[/smiley] Te mennyi idő alatt csinálsz meg egy ilyet? Én szerintem a láncing felénél valszeg feladtam volna a külön láncszemek kidolgozását [smiley]circling[/smiley]
2018. augusztus 8. 22:00 | Válasz erre | #182
Rajzoltam egy ilyen kedves, jóképű legényt is. Próbáltam Bernie Wrightson-ra venni a figurát, csak még nincs a kezemben a 10+ év ecset... :D
[url=https://www.artstation.com/artwork/eOx3w]Port of Peril cover[/url]
2018. május 8. 18:13 | Válasz erre | #181
Szia! Köszi a gyors és pontos választ! :)

Na látod, a trollosnál arra egyáltalán nem gondoltam. Így már érthető. Esetleg ha a lába alatt valami ki pallót vagy valamit rajzoltál volna, akkor lehet pontosabb lenne. Az aránytalanság engem egyáltalán nem zavar, ő egy Troll :) Eleve, ha pont egy trollnák kötne bele valaki ilyenbe, az csak öngól lenne, hiszen ő egy troll, egy fantasyban. Miért ne lehetne aránytalan? De olyan szinten öngól lenne, hogyha még azt is mondaná valaki, hogy "Hülye lecter, hát korábban itt meg ott már le volt írva stb", akkor is simán lehet aránytalan, mert mondjuk ő egy zabi troll :D Nem kell mindenkire hallgatni, szerintem kaptál te itt már bőőven elég kritikát, véleményt, hogy el tudd dönteni, melyik hasznos és melyik nem. Mellesleg eléggé jó erőben lévőek azok a hintót hajtó lovak, ha egy akkora drabális állatot is magukkal visznek. [smiley]nevetes1[/smiley]

És remélem, hogy azóta a magánéleti dolgaid is rendeződni tudtak! [smiley]wave[/smiley]
2018. május 8. 16:45 | Válasz erre | #180
Szia, a hintós képen a troll testőr a hintó hátsó részén áll, mint anno az inasok a főúri kocsikon, csak ez egy ilyen szűkös képen nem biztos hogy átjön...szóval nem nagyobb mint a hintó, hanem fent kapaszkodik, a lába meg kb a kocsitengellyel van egy vonalban. Mielőtt valaki belekötne a test aránytalanságaiba, direkt rajzoltam neki rövidebb lábakat, hosszabb karokat. :)

Köszi a kritikát, a felemásság az elkészülési fázison is érződött, meghagyta a lenyomatát a képeken. Bár sokáig készültek, de számos magánéleti dolog közbeszólt a fórumos lehúzások mellett, így ez lett a végeredmény.
2018. május 8. 15:27 | Válasz erre | #179
Borító: jó, hogy a McCaigeset választottátok, sokkal jobb, és a narancs szín is passzol a hangulathoz. Ellenben az elrendezett cím stb nem tetszik, persze tudom, nem nagyon volt jobb megoldás a kép miatt.
Fordítás: alapvetően tök jó volt, de kissé vegyes érzéseim vannak, csinált már jobbat FireFox, néhol nem volt mindig olvasmányos, néhol viszont igen, nem tudom. A különleges nevek fordításai viszont kifejezetten tetszettek (pl.: dingli-dangli), de a kaland legutolsó mondatát nem sikerült átadni sajnos!
Kiadás: szuper lett, szépen kihajtható a könyv, meg az átszerkesztést is jól megoldottátok. Ha jól tudom, akkor az eredeti egy hiba miatt kijátszhatatlan becsületesen, akkor hogy ment ez át a tesztelőkön??? Nem mertek szólni? :D
Rajzok: na igen, talán mondanom sem kell semmit, hogy mi ment itt ezzel kapcsolatban anno. Eddig én nem láttam túl sok "BLG"-s rajzot, csak amiket runner berakosgatott ide, azok többnyire tetszettek. Most egy kicsit árnyalódott a kép, hogy így egybe az egész könyvet volt szerencsém játszani. Szólok előre, nem bántásképpen írom, csak próbálok proaktív lenni! Szóval a rajzok egyik fele tetszett, a másik meg nem. Nagyjából a főbb karakterek ábrázolása nem sikerült, míg a kisebbek meg tök jók lettek, szerintem. (Külön két piros pont, hogy 30 rajz volt, és hogy jó helyekre lettek betéve!) Zanbar például inkább vicces, mint ijesztő, Nikodémuszból hiányzik a méltóság (oké, hogy bealtatták, de ha nem tudom, hogy ő az, fel se ismertem volna), az a csápos szörnyi a végéről se félelmet keltő stb. A másik apróság amit észrevettem, hogy szinte az összes karakter két orrlyuka közötti belógó részt nagyra csináltad, ami persze egyszer-kétszer jó, de mindenkinél nem túl kreatív már, mivel mindenki ugyanúgy néz ki akkor. Ellenben pl.: az óriás százlábú, a harci héja (szerintem jobb is lett, mint az eredeti), Kük, Feketehomok kikötői látkép stb. meg tényleg jól sikerültek. Nem tudom, mi lehetett az oka, de az egyik fele jó, míg a másik meg nem. Lehet, hogy időhiányod volt, akkor persze érthető és sajnálatos. Vagy csak a régi hátteres kép kommentáradata miatt vesztetted el a kedvedet? A 371-es képet meg most se tudtam még megfejteni, lehet az én hibám, akkor bocsi. Az oké, hogy a troll nagyobb, mint a kocsi, de most akkor ha hátulról fogja (tolja?), akkor mi a célja ennek, ha a lovak hajtják? Esetleg egy ajtó akart lenni, de akkor meg nem láthatnánk úgy rá Azurra?

Néztem az eredeti rajzokat... hát igen :)... Egyébként egyik-másik még tényleg egész jó, pl.: a Káoszharcos, meg ezzel a stílussal se lenne nagy baj, ha nem mindegyik könyvre ezt erőszakolnák rá. Mondjuk egy Házhoz jól passzolhatna, de így, hogy egységesítik, míg a borítókat meg hatosával változtatják meg nekem csak azt mutatja, hogy alkalmatlanok a döntéshozók.

Két apróbb baki: itt mindenkinek hosszú fekete haja van, és rendszerint hátrafogva horda? :) Az feltűnt valakinek, hogy voltaképpen fölösleges hosszabb úton megyünk el az elején a kincsért Fekete erdőnek tartva? Miért nem egyből az Ezüst folyó mentén haladunk, és a torkolatnál befordulunk? De lehet még az is rövidebb lett volna, ha Deddle VÍzig lemegyünk, és hátulról közelítjük meg Koponyaszirtet. Persze nem kötekedni akarok, kellett, hogy legyen egy ok a helyszín behozására. :)

Spoiler nélkül röviden a könyvről: nagyon kellemes hangulatú kaland, Livingstonenak jót tett az 5 év kihagyás (a kilométeres felszerelési listát azért nem felejtette el [smiley]nevetes2[/smiley]), néhány hosszabb fejezetpontnál meglepődtem, hogy még magához képest is bővebben írt, aminek csak örülni tudtam! Újfent megmutatta a kreatív zsenijét, bár sajnos inkább a kisebb dolgokra koncentrált. A hangulatot abszolút tetőzi a nosztaligafaktor, annyi utalás, kikacsintás van a korábbi könyveire, hogy csak na! :) Inkább nem is részletezem, ha még nem játszotta volna valaki. Eléggé hosszú és lineáris a könyv (én szeretem, ezért nincs bajom vele:)), cserébe nagyon korrekt nehézséget kapott. Rutinos kalandorok egy, talán két döntésnél fognak jobban gondolkodni (és voltaképpen az se baj, ha nem azon az úton mennek, de azért nem árt egy kis könnyítés), így ennek az újoncok jobban örülhetnek, mert tényleg nem lett nehéz. A legtöbb tárgynál szinte mindig azonnal tudtam, hogy pozitív, vagy negatív értéket fog adni. Anno folyamatosan követtem a könyv készülését, és kicsit gondban is volt a Mester, hogy most akkor az újoncoknak, vagy a régi motorosoknak írja? Számomra sajnálatos, de az arany középutat választotta, ami persze egyáltalán nem baj, jó az is, meg kell az olyan is! Csak valahogy az volt az érzésem, hogy ezt már láttam valahol - ami voltaképpen igaz is. Tehát összességében egyáltalán nem bántam meg a vételt, kellemes emlékeket idézett fel bennem, párszor pedig meg is mosolyogtatott. :)

Spoileresen: annyira örültem volna, ha nem derül ki még a könyv írása közben, hogy Csontos lesz a főellenfél. Sokkal jobb és kicsit "komorabb" lett volna, ha nem tudod, hogy miről szól a kaland, és tényleg csak, mint egy kalandozó, tengsz-lengsz. Annyira örültem volna, ha az játék eleje nincs annyira elnyújtva, és akkor több idő marad a végére, mert miután megvan Niko (és végre nem egy bokorban bújkál!), nagyon sietős lett. Arról nem beszélve, hogy 2 őr és 1 káoszharcos simán legyőzi őt. Persze ez könnyen orvosolható lett volna néhány plusz fejezetponttal. Szintén díjaztam volna, ha Hakasanról egy kicsit többet megtudtunk volna, így közelebbnek érezhettem volna. Akár egy régi jó történet formájában, akár máshogy. Mert hiába töltünk el vele sok időt, inkább csak beleeröltettnek éreztem. Tetszett viszont, hogy szimplán egy oldalban sokkal jobban kibontotta Csonti hátterét, ezáltal félelmetesebbnek, igazi főgenyának hatott - még ha csak annyiban merült ki a jelleme, hogy nevetett. Annak is nagyon örültem, mikor a könyv utolsó szakaszában csak úgy röpködtek a varázslatok! Időfagyasztás, hajlítás, Fehér tűz stb, "Végre!" gondoltam, így kell ezt, végre bevetették a mageket. És annyira, de annyira tudnám díjazni, ha a 40-ik évfordulóra összekapná magát Steve bácsi is, és ketten közösen egy igazán nagyot durrantanának, valami olyat, ami igazán nagyot szól, leolvad az agyunk, és megmutatná mindenkinek, hogy hogy kell ezt nagyon jól csinálni...

Köszi mindenki munkáját! [smiley]worship[/smiley]
© Sang
2018. április 25. 14:26 | Válasz erre | #178

Jó a Sárkányvár titka kicsit túlzás, de jeleztem is, hogy azért nem az a szint.

A Bizonytalanság börtönében nagyon érdekes stílust képvisel, én ott a "szálkásabb" megjelenítést ennek a részének érzem. Az ottani elnagyoltság inkább egy őrült, félelmetes közegre utal, van célja. Rám kifejezetten dermesztő hatással voltak ezek a grafikák (mondjuk ezek sem a kedvenceim).

Mindenesetre, lehet hogy nehéz elhinni, de nem akartam megbántani senkit az elemzésemmel. Ahogy Killmasternek írtam a kommentjére: "alapvetően nem a tehetségtelenség, hanem az idő/energiaráfordítás hiánya jött le." És hát az én véleményem is csak egy a sok közül. [smiley]vigyor0[/smiley]

2018. április 23. 23:56 | Válasz erre | #177
Igazán sajnálom hogy neked az illusztrációkról a Sárkányvár titka ugrott be, azért ez elég csúnya párhuzam, még ha munkáim valóban amatőr szintűek is.

A Bizonytalanság Börtönében rajzai közül párat én is megtekintettem, szerintem szintén vázlatosak, elnagyoltak, nem értem mitől lennének magasan jobbak ezeknél?
http://darkjk.atw.hu/© Sang
2018. április 23. 22:38 | Válasz erre | #176
No, én is végigjátszottam.
Ha valakit érdekel mini elemzésem róla, az [url=https://kjk-anime.blogspot.hu/2018/04/a-veszedelmek-kikotoje.html]ITT[/url] találja.
2018. április 16. 03:11 | Válasz erre | #175
Hát ezek az új képek... Mondjuk van azért néhány, ahol meg egész jól átadja a hangulatot.
© Zak
2018. március 24. 14:44 | Válasz erre | #174
Jól eldugtátok, de így tényleg ott vannak. [smiley]circling[/smiley]
© runner
2018. március 23. 08:07 | Válasz erre | #173
Direkt maradtak ki.
Nagyon rossz minőségűek az eredeti könyvben is.

Az oldalon fent van.
Ha be vagy lépve a Fórumba, akkor a [b]Képgaléria [/b]oldalon alul találod őket.
A főhős Te vagy!
© Grimmy
2018. március 23. 06:09 | Válasz erre | #172
Úgy volt. Hogy miért maradtak ki, nem tudom. Talán nem voltak elég jó minőségűek?
Akárhogy is, legalább az oldalra nem lehetne feltölteni őket? Talán nem csak én lennék kíváncsi rájuk.
2018. március 22. 23:58 | Válasz erre | #171
Ha jól emlékszem, először még igen, aztán változott a dolog.
2018. március 22. 23:33 | Válasz erre | #170
Egyébként nem úgy volt, hogy benne lesznek a gyári rajzok is a könyvben vagy valamit félreértettem annó? :)
© AXE
2018. március 16. 22:49 | Válasz erre | #169
Távlati tervek:
1.A Veszedelmek Kikötője
2.Az Álmok Erdeje
3.Drumer Átka
4.Démonvadász
5.A Kard Mestere
6.A Bíbor Áradat

Üdv:AXE
2018. március 15. 08:30 | Válasz erre | #168
Martin nem kapásból megöl, ha nincs nálad egy adott cucc, hanem ad néhány % esélyt a túlélésre.Egy hajszállal "jobb" csak.[smiley]awink[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© AXE
2018. március 10. 15:43 | Válasz erre | #167
Sziasztok!

A kaland legelején(268-as fejezetpont)főhősünknek látomása támad a jövőről,amikor a Tűz-szigeten Mungo halotti torát tartja egy dárdával saját maga által levadászott vaddisznóval.

Üdv:AXE
© Nheil
2018. március 4. 09:22 | Válasz erre | #166
Martinban azt kedvelem elsősorban, hogy nem kizárólagos tárgyakra operál, mint Livingstone és Jackson, hanem több alternatívát lehet használni, nála nagyon ritka, hogy azért halsz meg, mert 100 fejezetponttal előrébb nem találod meg a sárgaréz csengettyűt, vagy a lila kabátot, amihez csak annyi kellett, hogy egyik lehetőségnél balra mész és nem jobbra... :-) Szóval ez a frusztráltság nála kevésbé, vagy egyáltalán nem jelenik meg,, ha nincs meg xy tárgy, használhatsz helyette mást.

The city changes but the fools within are always the same.
2018. március 3. 13:06 | Válasz erre | #165
Az az igazság, hogy se Martin, se Green műveit nem tudtam kellően megkedvelni.
Lássuk miért.
Martin első műve a Lopakodó lelkek.A könyv véleményezésénél mindent leírtam róla.Bemutatkozó műnek elmegy, de a sorozat 34.részeként egy elég szürke útvesztőben mászkálás.Semmi extra nincs benne, ami kiemelkedővé tudná tenni.
A vámpír kriptája:a Ravenloft-os alaphangulat jó, ami viszont nem, az az itt kezdődő, és innentől minden művében visszaköszönő adott X terep, további blokkokra osztva, amit helyes sorrendben kell bejárni, és közben begyűjteni mindent ami létezik, legyen az cucc, info, akármi.Persze mindezt totál találomra!Ez itt még ugyan kezdeti állapotú, de ahogy halad műről műre, úgy válik igazán markánssá!
Olyan számítógépes kalandjátékok jutnak erről eszembe mint pl. a Tir na nog, és ezért olybá is tűnik mintha valami ilyen jellegű játék szöveges vázlata, kézirata lenne KJK könyvként is megcsinálva.
Számítógépes játékként biztosan jók volnának ezek, de így, könyvként nem jönnek be, és innentől teljesen mindegy, hogy könyvről könyvre hogyan változik ehhez az alaphoz a helyszín.
Éppen most elemzem a harmadik művét, a Káosz urát.Dettó ugyanez az egész.
Ahogyan a Pusztítás tornya, és Az élőholtak szigete is.A további kettőt még nem ismerem, de tartok tőle, hogy sok eltéréssel nem fognak szolgálni.
Green.
Első és második műve szinte tök ugyanaz a szememben, mondhatni az első kissé primitívebb, egyfajta prototípus, bár a hangulat, a boszorkányosdi jobb.A Démonlovagok pedig ezen a téren gyengébb, de jóval kidolgozottabb.A hangulatuk viszont valahogy nem jön be.Nem is elsősorban ezzel a tipikus brit-szigeteki késő kelta hangulattal van baj, hanem azzal hogy más kalandokból van összeollózva sok minden (néha még önmagát is nyúlja), vagy ismertebb mesékből, legendákból, stb.Mindez agyonbonyolítva, némiképpen játszhatatlanná téve magát a kalandot.A múmia átka ugyanez, csak Titánba épített ókori egyiptommal; bár nekem hangulatilag jobban sikerült, ugye ez sem éppen eredeti.A vérescsont szintén ugyanez, csak más a közeg, a hangulat, ami mondjuk tényleg eltalált (maga ez a kalózosdi), de eredetiségről itt sem beszélhetünk.
Így a helyszín adta hangulaton kívül nincs semmi különbség a könyvei között.A maradék, legfrissebb 3 anyagát még nem ismerem kellően, de eléggé Ravenloft-os hangulatú sztoriknak tűnnek; sejtéseim szerint ezeknél sem magával a szó szerinti hangulattal lesz probléma.
Jelenleg még hiányos a 88 után megjelent KJK könyveim listája, de a pontszámaim jól mutatják, mely írók mely művei nyerték el eddig inkább a tetszésemet.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© Nheil
2018. március 3. 09:53 | Válasz erre | #164
Ahh valóban, sajnos már nem lehet módosítani a bolygót.
És teljesen egyetértek, 1984 volt a csúcs. Az igaz, hogy a későbbi könyvek között is vannak remekművek, sőt, Martin és Green pl. kifejezetten erős író, de őket nehéz összehasonlítani az öregekkel, mivel nekik már volt mihez képest fejlődni, sőt el is várható, hogy valamit újítsanak a sima szabályokon túl.
The city changes but the fools within are always the same.
2018. március 3. 08:30 | Válasz erre | #163
Szerintem ennek inkább az "Általánosan a KJK világáról" topikban lenne/lett volna a helye, de egyébként én személy szerint örülök hogy kilistáztad.
1985-Waterfield-Lázadók bolygója, és nem Lázadók temploma, de ennyi hiba belefér (legalábbis én csak ezt szúrtam ki).
Annyit fűznék még ehhez, hogy ha csak egyetlen év termései közül lehetne választanom, én az 1984-es könyveket venném, vinném.Számomra egyértelműen ez volt a csúcsesztendő, és a 80-as évek második felétől (kb. 88-tól) jött a hanyatlás, annak ellenére, hogy eddigre fejlődött fel leginkább játéktechnikailag az egész sorozat (ekkortól ugye nemigen van már olyan könyv, amelynek a kalandlapja megegyezne a Tűzhegy varázslójáéval, vagy az azt követő néhány kalandéval).
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© Nheil
2018. március 2. 23:24 | Válasz erre | #162
Hello

A melóban épp nagyon ráérős délutánom volt, ezért összegyűjtöttem az összes, ezen az oldalon megjelent KJK-kal kapcsolatos kiadványt, időrendi sorrendben, az első megjelenés számít minden esetben. Épp most kaptam kedvet átolvasgatni a könyveket újra, és elhatároztam, hogy kronológiailag akarom őket elolvasni egymás után, ahogy anno megjelentek. Az összes játékfüzet és a fanmade könyvek is szerepelnek a listában. Hátha valaki esetleg ugyancsak kedvet kap sorrendben végigolvasni, vagy átfutni a könyveket. A JF játékfüzet, a FAN pedig rajongói könyv.

1982
Jackson/Livingstone - A Tűzhegy varázslója
1983
Jackson - A káosz fellegvára
Livingstone - A végzet erdeje
Jackson - Csillaghajó
Livingstone - Tolvajok városa
Jackson - A shamutanti dombok KJV 1
1984
Livingstone - Halállabirintus
Livingstone - A gyíkkirály szigete
Jackson - Kharé - A csapdák kikötővárosa KJV 2
USA Jackson - A skorpiók mocsara
Livingstone - A Hóboszorkány barlangjai
Jackson - Hét sárkánykígyó KJV 3
Jackson - Az elátkozott ház
Thomson/Smith - A Haláltalizmán
1985
Jackson - A királyok koronája KJV 4
JF 1/3 A dervis köve
Chapman - Űr orgyilkos
Livingstone - Az országút harcosa
Livingstone - A rémület útvesztője
Chapman - A ketheri maffia
JF 1/1 Az ítélet labirintusa
Chapman - A Vértengerek
JF 1/2 Anakendis sötét krónikái
Jackson - Találkozás FEAR-rel
JF 3/1 A próbatétel temploma
Waterfield - Lázadók temploma
1986
JF 2/1 A lebegő város
USA Jackson - A mélység démonai
JF 6/2 A Throngard erőd
Thomson/Smith - A szamuráj kardja
JF 3/2 Szökevény mágus
Livingstone - Bajnokok próbája
JF 2/2 A változások földje
Chapman/Allen - Hercegek viadala - A harcos útja
Chapman/Allen - Hercegek viadala - A varázsló útja
JF 4/1 A pusztulás pillanata
USA Jackson - Robotkommandó
Waterfield - A pusztítás maszkjai
JF 6/1 A fáraó temploma
Jackson - A Pusztító
1987
Darvill-Evans - A lidérckastély mélyén
Livingstone - A varázsló kriptája
Sharp - Csillagközi fejvadász
JF 2/3 Az elveszett föld nyomában
Waterfield - A félelem fantomjai
Davis - Éjféli tolvaj
Sharp - A gyűlölet szakadéka
1988
Gascoigne - A kard mestere
Mason/Williams - A mélység rabszolgái
Allen - Égi fejedelem
Martin - Lélekrabló
Sharp - A sötétség tőrei
Livingstone - A Halál seregei
1989
Darvill-Evans - A gonosz kapuja
Martin - A vámpír kriptája
Sharp - Őrjöngő agyarak
Bambra/Hand - Démonvadász
1990
Martin - A káosz ura
Mason/Williams - Kétélű jóslat
Morris/Thomson - A halálúr erődje
1991
Az árnyékharcosok legendája
Darvill-Evans - Szellemvadászok
Martin - A pusztítás tornya
1992
Mason - A bíbor áradat
Hand - Holdjáró
Phillips - Sardath ostroma
Livingstone - Visszatérés a Tűzhegybe
Martin - Az élőholtak szigete
1993
Martin - Éjsárkány
Green - Varázstörő
Martin - Zagor legendája
1994
Waterfield - Halálmocsár
Green - Démonlovagok
1995
Mason - Mágusvadász
Martin - A vámpír bosszúja
Green - A múmia átka
1999
FAN Az álmok erdeje
2000
FAN A kígyóemberek birodalma
2001
FAN A Halállabirintus bajnoka
2003
FAN A rettegés háza
2005
Livingstone - A sárkány szeme
2006
Green - Vérescsont
2007
Green - A vérfarkas üvöltése
2009
JF 3/3 Feltámadás
Green - Vihargyilkos
2010
JF 6/3 A szalamandra szentélye
JF 4/3 A vadász zsákmánya
Green - A nekromanta éjszakája
JF 7/1 A mungik aranya
2011
JF 7/2 A kirajzottak csontjai
JF 8/1 Menekülés a mágus börtönéből
JF 8/2 Árnyak királynője
2012
JF 10/1 Éjféli bosszú
JF 9/1 Visszatérés a Jégujj-hegységbe
Livingstone - Zombik vére
JF 11/1 A végzet keze
2013
JF 9/2 A sötétség eljövetele
JF 5/1 killmaster - A fekete lovag
JF 5/2 Gery - A futár
JF 5/3 Gyilkos fűz - Út a dicsőségbe
JF 10/2 Az űr rabtartói
2014
JF 11/2 Hatlövetű péntek
2017
Livingstone - Veszedelmek kikötője
The city changes but the fools within are always the same.
© AXE
2018. március 2. 05:59 | Válasz erre | #161
Tolvajleány a lebuktatását követően fejhangon elkezd üvöltözni:"Segítség kirabolnak!"Szétröhögtem a vakbelem.

Üdv:AXE
© AXE
2018. február 24. 17:45 | Válasz erre | #160
Megvan,ki orozta el a Három Nővér Pálmafás szigetének kincsesládáját a Kísértet legénysége elől.

Üdv:A Kalózkirály kapitánya
2018. február 22. 20:10 | Válasz erre | #159
Én is érdeklődöm a könyv iránt.
Only in Death - Mindhalálig
© killmaster (Savanyúhas)
2018. február 22. 18:40 | Válasz erre | #158
Nagy királyság végre magyar nyelven olvasni a kalandot, bár én csak ma fedeztem fel, mégis mintha visszatértem volna úgy 1993-ba, olyan volt a nosztalgia faktor! Köszönet illeti mindazokat akik dolgoztak vele, remek munkát végeztetek. A rajzokhoz annyit, hogy vannak közöttük számomra tetszetősek és hát kicsit összecsapott hatást keltőek. Gábor úgy érzem a két Dombi Troll ábrázolása, olyan lett, mintha ha két rocker nagyapó elszabadult volna a nyugdíjas otthonból, szegény Nikodémusz pedig igen megijedne önmagától, ha látná magát így a tükörben. Ami nekem nagyon tetszett az Óriás százlábú ábrázolása, azt jól eltaláltad, és hát a Káosz Bajnok elég impozáns látványt nyújt. Láttam az eredeti kiadás képeit is, hát én nem bánom, hogy lecseréltétek azokat! Összességében tetszik a kiadvány, Runner kolléga remélem akad még egy példányod számomra is, mert ami ennyire jó, annak ott a helye az én könyvespolcomon is! [smiley]eljen[/smiley]
© runner
2018. február 22. 14:30 | Válasz erre | #157
Nocsak. Milyen kincsesládát találtam...

[b]Zagor.hu[/b]-n láthatjátok. [smiley]buck[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. február 22. 13:10 | Válasz erre | #156
Igen, jár hozzá.
A főhős Te vagy!
2018. február 22. 00:14 | Válasz erre | #155
Várjuk járnifog hozzákönyvjelzö meg szines térkép is jóllátom?
dum spiro spero!
2018. február 21. 17:36 | Válasz erre | #154
Oké :)
[smiley]vigyor5[/smiley]
© runner
2018. február 20. 12:29 | Válasz erre | #153
Válaszok:

1.-2. ez csak a pdf, ami a 4,304 mm rácsosztás miatt, így lett "méretre vágva".
A kész könyvben már ezek jók lesznek.

3: a háttértörténetes illusztráció pont oda illik, az 1. fejezetpont már utána játszódik.
Ha megnézed, nem egy Rakétás könyvben is volt illusztráció a háttértörténetben, és az 1. fejezetpontnál pedig üres a bal oldal.

4. ezekkel nem foglalkoztunk, ahogy Báti László elküldte a képeket, úgy kerültek a fejezetekhez. Nem szoktunk tükrözni, de szerintem nem is kell.
Nem kell, hogy a képek a túloldali szöveghez igazodjanak, arrafelé álljanak.
A főhős Te vagy!
2018. február 19. 19:13 | Válasz erre | #152
Hahó!

Nem fi * kázásból, hanem javaslatból ajánlom a következőket.

1. A könyv oldalszámozásánál, ( az elején a lap alján ) talán túlságosan LENT vannak a számjegyek. Mehetnének feljebb.

2. Az elejefelé az összes oldal kissé lecsúszott, de kimondottan: 10-11.oldal, 14-15. oldal, kalandlap. Később sokszor jó, de néhol meg túl fent vannak.

3. A Háttértörténet rajza nekem inkább az 1-es fejezettel szemközt tetszene, afféle klasszik-KJK stílusban.

4. A képek ( tipográfiailag? nem t'om, ez-e a jó szó ) néhol inkább tükrözve mutatnak jobban: 37, 117, 265, 292 fejezetnél.

Pozitív vélemény: BLG remek, klasszik-KJK hangulatú rajzokat varázsolt a könyvbe, köszönjük Neki! Persze, itt-ott vannak még jelei az amatőrségnek, de erről már volt szó. És különben is, az apróbb hibák ellenére is szerethetőek a rajzok! Ismétlem, a hangulat a fontos, és az megvolt! Csak így tovább!
Egészében tetszetős kis könyv, elképzelem kvázi húszéves, enyhén megsárgult Rakéta-stílusban - és rögvest a kezembe kaparintanám!
( Hozzáteszem, hogy a történetből 20 betűnél többet nem olvastam - talán hétvégén lesz időm rá )
Köszönjük még a fordítóknak, az elrendezőknek, a pdf-ezőknek, meg amúgy mindenkinek, aki benne volt.

Hari Seldon
2018. február 19. 18:41 | Válasz erre | #151
Hurrá! Már meg is rendeltem! Kíváncsi vagyok milyen lesz az egésznek a hangulata a régi stílusra emlékeztető illusztrációkkal és grafikákkal... de talán inkább nem rontom el a meglepetést a PDF átnézésével :)
© runner
2018. február 19. 11:06 | Válasz erre | #150
Felkerült az oldalra a könyv.
Kérem, hogy aki átnézné, az ma-holnap tegye, mert szerdán reggel már megy nyomdába az anyag.

A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. február 15. 19:16 | Válasz erre | #149
Ez igazán jó hír! Jó lenne már magyarul is olvasni, nem csak az angol bugos
verziót! Persze kellett pár hónapos átfutási idő, de amennyire ismerem a kalandot, azt mondom megéri várni. Nem ez Livingstone mester legütősebb kalandja, de amilyen kalandokban volt mostanság részem, üdítő újdonság lesz! [smiley]fantasy-35[/smiley]Kalandra fel!
© runner
2018. február 15. 13:04 | Válasz erre | #148
Hullgrim már elküldte a fele helyesírásjavítást, pár nap és küldi a másik felét.
Szóval a héten már várható a könyv az oldalon.

A főhős Te vagy!
© runner
2018. február 1. 14:50 | Válasz erre | #147
Na kérem szépen.

[smiley]fake-horse[/smiley]

Helyzetjelentés.

Elolvastam, átnéztem, javításokat átvittem.
Küldtem Hullgrimnek, aki ha átnézte, és meglesznek a helyesírási hibák is, akkor elkészültnek tekinthetjük a könyvet, és felteszem.

A 11. Játékfüzet és ez a könyv is valamikor februárban (inkább a vége fele) fog készülni a nyomdában.

Ha esetleg valaki még a pdf-eket olvasva majd kiszúrna valami óriási hibát, jelezze, mert még 1-2 hétig lesz lehetőség, hogy javítsam. Köszi. [smiley]nezze[/smiley]
A főhős Te vagy!
2018. január 16. 08:06 | Válasz erre | #146
Alien versus Krokosaurus

Lehet az nem is tesztkönyv, hanem valami új Asylumos rettenet forgatókönyve :)
© runner
2018. január 15. 15:53 | Válasz erre | #145
Amúgy igen, Combinon voltam éppen. [smiley]wave[/smiley]
A főhős Te vagy!
© runner
2018. január 15. 10:38 | Válasz erre | #144
A Vakasszony Kacsintása
A főhős Te vagy!
© Vikky
2018. január 14. 22:25 | Válasz erre | #143
2018. január 14. 13:43 | Válasz erre | #142
Értem, azért színes térképként hivatkoztam rá, mert a #72-es hozzászólásban kértétek a szkennelését és azóta még nem lett megemlítve a felhasználásának módja.
1234Következő oldalUtolsó oldal