Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Zagor.hu Játékfüzetek 6. szám
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© AXE
2020. április 25. 22:21 | Válasz erre | #24
A Fáraó Templomán.

Üdv:AXE
2020. április 22. 21:36 | Válasz erre | #23
© AXE
2020. április 22. 11:31 | Válasz erre | #22
Főhősünk a közelmúltban sikeresen átverekedte magát a kalandon.

Végigjátszás:1,51,46,2,39,7,183,4,24,30,52,64,13,70,47,5,20,63,80,77,94,168,37,129,134,58,78,106,160,170,112,194

Üdv:AXE
2019. december 8. 19:41 | Válasz erre | #21
Köszi szépen :)

Igazából ezért is telik el sok idő két elemzés között, hogy olyankor írjam meg őket, amikor szeretném, van időm és hangulatom erre koncentrálni. Meg végülis szinte mindegyik játék kivált valamilyen szintű érzelmet az emberből. Számomra inkább ezek leírása a fontos, pontszám inkább csak kiegészítés.
© twillight (Kövérorr)
2019. december 7. 11:52 | Válasz erre | #20
yesss

Én olvasom őket amíg írod.
Bírom hogy bár megvan a pontozás, de mai napig nem vált száraz rubrikapipálássá, érezni hogy élvezed.
2019. december 6. 19:10 | Válasz erre | #19
Most nem felejtek el linkelni :)

http://velemenyes.blogspot.com/2019/12/zagor-minikalandok-elemzese-6-farao.html
2013. december 26. 20:38 | Válasz erre | #18
Köszi, még egy kérdés ezzel kapcsolatban, a Zagor Legendája fog szerepelni a Legjobb Zagoros könyvek között vagy nem? Azért kérdem, mert a színes Tűzhegy szerepel.
2013. december 26. 19:25 | Válasz erre | #17
Kérdőív javítva.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2013. december 26. 17:48 | Válasz erre | #16
A Szalamandra Szentélye

Spoiler!

115.-ik fp.: a pára kifejezést nem lovakra szokták használni?
52.-ik fp.: téged után pont, nem vessző, elütés

Milyen jó a 14-es fejezetpont, meghalunk, de előtte vonjunk le 4 épt magunktól, ötletes:D

Hadd jegyezzem meg, hogy sem ezek a Füzetbeli kalandok, sem az új könyvek nem szerepelnek a kérdőívben.

Számomra ez is kicsit felemás lett. Ugye ez már 2010-es kaland, szóval már nekünk olvasóknak is van elég tapasztalatunk, ráadásul adott volt egy nagyon jó alap sok KJV-s és egyéb utalással. Azaz meglátszik, hogy egy olyan ember alkotta meg ezt a kalandot, aki nagyon szereti Titán világát. Azonban olyan nagyon maradandót nem sikerült kihoznia belőle, egyszer mindenképpen el lehet vele szórakozni, csakúgy mint a másik két kalanddal. A \"bajom\" az volt vele főleg, hogy olyan igazi nagy újítás nem volt benne, tudjátok az az átütő erő. De mindenképpen ügyes munka, tényleg!
A hangulatát a háttér jól megadta, az eleje nekem lapos volt, viszont a végére kezdett felszökni, csak sajnos vége lett. Hosszra közepes, amiben nagy szerepet játsznaka az átlagban elég terjedelmesre vett fejezetpontok is, aminek én mindig nagyon örülök. Történet egy sima sablon, akár a főboss, és a végére kezdtem is leírni magamban a nehézséget, ugyanis egy tapasztalt kalandornak ez meg sem kottyan - csak az elején hezitáltam egy kicsit -, azonban a végső csattanó meglepett, így egyszer meghaltam, kihagytam a remetét:) Ez viszont jó színt vetett a kalandra, így a nehézsége egy közepesre jött fel nálam, bár így is jóindulatúan. Egy 200 fp-s kalandban miért kell egy értelmetlen labirinuts??? Az írói nem tud máshogyan megszabadítani az értékeinktől? Ez sosem tetszik, pedig a kedvenc helyszíneim egyike a labirintus. Korrektúl, talán túlzóan is, lehet a varázsláshoz szükséges tárgyakat megszerezni, azonban sokkal több varázslási lehetősgre számítottam, inkább erre mentek volna el a labirintus fejezetpontjai:( Meg ami nekem nem szokott tetszeni, az a csillagozás, sokkal nagyobb élmény, ha én, mint olvasó jövök rá arra, hogy mikor kell egy-egy kulcsinfot használni.

Összességében: ugyanaz a véleményem erről, mint a másik két kalandról, kezdőknek ideális betekintés a kalandok birodalmába, hiszen megtanulhatnak térképet rajzolni, infokat használni, feladványokat megoldani. Köszönöm a vele járt munkát, érte az árát![smiley]worship[/smiley]
2013. december 21. 16:48 | Válasz erre | #15
Az egyiptomi story érdekesre sikerült. 3. próbálkozásra,mindent megszerezve már nem is olyan kemények az ellenfelek.

Az erőd is jól játszható, de térképet mindenképpen készíteni kell.
2013. december 18. 15:08 | Válasz erre | #14
A Throngard Erőd

Kisebb Spoilerek!

Hmmm... érdekes volt, azonban egy kihagyott lehetőséget éreztem benne. Mert ugyanis a története egy sablon, viszont a megvalósítás nem lett volna rossz - még a szokatlan 172 fejezetpont ellenére sem. Ugyanis egy \"játszma\" keretein belül többször is újra kell járnunk az erődöt a börtöncellánktól kezdve, emiatt nem is lehet olyan hamar végezni vele, ez tetszett. Ez is, meg az Erőd felépítése is, meg a főboss karaktere is nekem egy Királyok Koronája koppintásra emlékeztetett, de nem sikerült valami jól. Elismerem nem könnyű megtalálni a helyes utat, ebből a szempontból nehéz is, de akkor se sikerült valami nagyon jól, pedig az alapötlet szerintem jó volt. Eleve mikor mindig visszakerülünk a kezdő cellánkba, na annál a fejezetpontoknál nincs korrektul leírva, hogy akkor miket is veszítünk el, hiszen alaposan megmotoznak, de többet nem ír a könyv, sőt csak néhány esetben említi meg, hogyha már korábban jártam itt, akkor tekintsek el a leírtaktól. A KK-ban még a Mucalytioknak is volt háttere, akárcsak a Kosnak, vagy a személyes kedvencemnek, a Throben Ajtóknak, itt meg nem volt képes az író legalább annyit megfogalmazni, hogy \"valamiféle ördögi mágia révén újratermelődtek a szörnyek\" stb, vagy valami hasonlót. Emiatt a hangulata max. egy jóindulatú közepes nálam, azt is a kissé klausztrofóbiás érzés miatt, kár érte:(
Sok harc nincs benne, nem is erősek, de nem is ezen volt a hangsúly. Viszont volt benne 2-3 jó halálcsapda, be is szívtam az egyiket, de nagyon:DD
Az az Ereboros utalás meg mi akart lenni? Nem működött.

Összességében egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert hiába a sok KK-s manír, egy kis fantáziával még egész jó is lehetett volna.
2013. december 13. 22:57 | Válasz erre | #13
Köszi, valószínűleg a büdös életben nem jöttem volna rá, hogy micsoda is, de így rögtön használatba is indítottam. Ellenben így, hogy már tudom mi is az, csak mégjobban nőt a Füzet értéke!
[smiley]eljen[/smiley][smiley]worship[/smiley]
2013. december 13. 22:54 | Válasz erre | #12
A Fáraó Temploma

Korábban már írtam, hogy a címekből kiindulva mennyire vártam ezt a Füzetet. Az első kaland sem csalódást, sem megelégedettséget nem váltott ki belőlem, ugyanis max. egy közepest adnék rá. A fordításhoz kapcsolódóan, a kőszkarabeuszt először úgy írják, hogy azonnal elteszem a zsákomba, majd amikor használnám, már a zsebemből húzom elő, ez hiba?
Hol is kezdjem? A történet egy szokásos sablon, semmi extra nem is kerekedett ki belőle, sőt, sokkal jobb dungeonokat játszhattunk már végig, és igazság szerint a hangulata se fogott meg annyira. Egy kicsit felkeltette az érdeklődésemet, de valahogy minden csak úgy egymásra volt dobálva, nem nagyon fogott meg Egyiptom, JG könyve sokkal jobb volt. Ahhoz képest, hogy csak 194 fp-ből áll, a hossza viszont elég jó volt, és relatíve elég nehéz is lett, nem is sikerült csak negyedjére (egyszer tárgyhiány, egyszer kocka, egyszer meg a szfinxes feladvány). Ami dűhít, hogy a kevés fejezetpont ellenére is nagyon sok az fp pazarlás, amit csak az ötlettelen labirintusos rész fokozhatott tovább:( Vannak benne erős harcok, és alapjába véve a főboss is erős, sőt, nagyon erős, de tovább most nem folytatom:)
Volt viszont egy nagyon jó dolog benne, mégpedig a Szfinxes feladvány, ezzel a típusával még nem találkoztam, nem is tudtam sajnos megfejteni, de mindenképpen ötletes volt!

Összességében minikalandként vállalható, de egyáltalán nem nagy durranás, sokkal jobbakat is olvastam már nála. De még fordulhat a kocka a másik kettővel...
2013. december 13. 22:46 | Válasz erre | #11
[spoiler]Hűtőmágnes[/spoiler]
2013. december 13. 22:42 | Válasz erre | #10
Akkor írnék pár szót erről a Füzetről:

Borító: nekem tetszik a ghoul, meg az egész hangulata, csak egy kicsit mosott, de gondolom azért, mert nem volt normális méretű kép
Fordítás: mint mindig kiváló, nem sok eltérés van a két fordító munkája között, ami piros pont, erre is figyeltek, hogy ne legyen észrevehető
Rajzok: nagy duzzogva megy el, a legjobbak a második kalandhoz készültek a maguk darkosan komor jellegével, az első összegányolt és kidolgozatlan, a harmadik pedig eléggé Russ Nicolsonos koppintás
Kiadás: azt hiszem ez a Füzet az eddigi legvastagabb, szép is lett, viszont néhol kicsit jobban ki kell hajtani, mint az korábban megszokhattam

Korábban kérdeztem, de nem kaptam rá választ, a 8 dolog c. részeket FireFox találta ki, vagy valahonnan átvettétek? A legtöbbjén most is jókat kacagtam:)
A Feketehomok Kikötő térképe nem sok újdonságot hoz, míg a másik kettő nem a legszebben megrajzolt, de azért használható. A 3 Zagor könyvhöz tett díszdoboz viszont nagyon szuper lett, remek ötlet volt a kopottas árnyalat, nagy piros pont!
Továbbiakban Spoiler! Kaptam még egy Zagoros tollat és Zagoros kis noteszt (külön jó benne, hogy különböző színekkel van a Zagor.hu felirat rajta), amik a kedvenceim, mert azok mindig jól jönnek:D Aztán a Jézuska hozott még egy \"kitűzőt\", bár nem tudom az akart e lenni, mert olyat már kaptunk, illetve most nincs tű rajta, de ettől függetlenül ez is szép. Illetve élőben is megcsodálhattam Vorenhal Mester Zagoros szobrát - nagyon ügyes munka! Nyílván nem az eredeti arcképet használtad fel, de akkor is van valami tekintélyt parancsoló az arcán. Nem szeretnék metanyelet használni, eddig se nagyon tettem, de kérlek engedj meg néhány észrevételt, amelyek tulajdonképpen csak nüansznyi hibák:
- a könyvet tartó kezének kisujja kissé jelentéktelennek tűnik nekem
- és a bajuszának jobb oldali része is furán áll
- meg ha jól látom, bár most fáradt vagyok, akkor a cipőinek aránya sem egyforma.
De ezektől eltekintve tényleg nagyszerű alkotás, örömmel fogom feltenni a polcomra!

Egyszóval ez egy igényes kiadás!
© AXE
2013. december 6. 23:39 | Válasz erre | #9
[smiley]fantasy-mummy-33[/smiley]
© AXE
2013. december 6. 23:33 | Válasz erre | #8
[smiley]c2061[/smiley]
© AXE
2013. december 6. 23:32 | Válasz erre | #7
Sziasztok!
Kíváncsian várom az egyiptomi múmiás kalandokat.

Sok sikert hozzájuk!

Üdv:AXE

Reményeink szerint találkozunk a jövő héten.
2013. november 21. 18:28 | Válasz erre | #6
Elolvastam a kalandok leírásait, és szerintem jó lesz mindegyik. A régieknek megvan az a nosztalgikus hangulata. Az újak meg csak simán jók.
2013. november 20. 21:54 | Válasz erre | #5
Ez végül is jó hír nekem, mert pont az a kettő érdekelt a legjobban!
© runner
2013. november 20. 21:23 | Válasz erre | #4
Az egyik régi kalandot Loriana fordította.
Valóban nem nagy számok.
De az új kaland (A szalamandra szentélye) nem rossz.

Illetve azért az egyiptomi kaland is érdekes...
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2013. november 20. 17:47 | Válasz erre | #3
Én kicsit pesszimista vagyok ezekkel a 80-as évekből származó kalandokkal kapcsolatban. Az eddigiek sem tudtak igazán lázba hozni, eléggé mesterkéltek voltak. Ettől függetlenül egy futó pillantást biztosan vetek majd rájuk, meglátjuk Firefox mit tudott kihozni a kalandokból.
2013. november 20. 16:15 | Válasz erre | #2
Már alig várom, az egyik legjobbnak ígérkezik!
© runner
2013. november 20. 13:47 | Válasz erre | #1
Új téma, mivel hamarosan ez a Füzet is elkészül.
A főhős Te vagy!