Zagor.hu
Zagor.hu fórum
40. könyv: A Halállabirintus Bajnoka
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Gondolatok a könyvről (2)
[b]Történet (3)[/b]: Óriási meglepetést fogok mondani: Szukumvit báró másodszor is felújította a labirintusát, és azzal kérkedik, hogy ezen már tényleg senki sem jut át. De ha valaki mégis, most már a teljes Vér-szigetet átadja neki. Jönnek a bajnokok, és mi az egyik vagyunk közülük. A labirintus tele van csapdákkal és próbamesterekkel, de legalább egy helyes út van. Ennél sablonosabb sztorit nehezen lehetett volna kitalálni, a kivitelezése mégis tetszik. A labirintusban való bolyongás inkább emlékeztetett a Halállabirintusra, mint a Bajnokok próbájára, már a kezdeti rejtvény és ajándék miatt is. A borítóképpel is a Vérvadra próbáltak hajazni, sajnos ez a szörny nem lett olyan leleményes, mint előde. Viszont a próbamesterek mindegyike tetszett, a kitalált feladatok többségében újak és kreatívak. Bejön az is, ahogy a könyv számos alkalommal visszautal más könyvekre, gondolok itt a Karomvadra, a kaméleonita vérre, Ungoth-ra, aki a Varázsló kriptája után másodszor sem tudott egyetlen kérdésével sem megfogni (én őt annál inkább egy Tisztaság gyűrűjével ☺ ), de Lord Carnuss fiának céljai és motivációi is tetszettek. Persze ezek elsülhettek volna rosszul is, de itt megmaradtak „[i]Easter Egg-nek[/i]” és az új elemek között jóleső nosztalgiával fogtak el. Szintén eredeti elem volt a tündérek próbája, azon belül is a stratégiai játék a legérdekesebb (azt nem mondom, hogy a legkönnyebb is), de az ügyességi is jó (bár kicsit szerencsejáték is). Van benne ezenkívül is pár érdekes karakter, élén a könyv elején megjelenő művésszel. A szokásos labirintus-ellentmondást ugyanakkor nem oldotta fel: ha már előttem vannak jópáran, és csak egy jó út van, akkor hogy lehet, hogy azt az utat nem tisztították meg előttem? Persze csak így lehet kivitelezni azt, hogy a riválisokkal is találkozzak, és ne fulladjon unalomba a könyv, szóval nincs harag. Szóval az alap már egy rég lerágott csont, de a kivitelezés azért javít az összképen.

[b]Gondolkodás/szerencse (4)[/b]: Nem gondoltam volna a könyv elején, hogy erre ilyen magas pontot adok, de nézzük csak meg, milyen gyakran kell használnunk a fejünket. Az elején rejtvény van, aztán a színjátszás, majd a mágus próbái, aztán a megfigyelések a következő próbamesternél, de itt van a tündérek próbája is, ahol szintén kellhet némi tudás. De még ezen kívül is vannak döntéshelyzetek, ahol a tudásunkra vagy az emberségünkre apellálnak. Ehhez képest random folyosós azonnali halál talán csak egy van (Búúúúúú! ☺ ). Persze az is igaz, hogy van pár olyan választás, ahol ha rossz ösvényen megyünk, nem szerzünk meg egy kötelező tárgyat és nekünk kampó, de ennyi meg egy labirintusban kell.

[b]Nehézség (4)[/b]: Ha gonosz akarok lenni, akkor látszik, hogy Szukumvit öregszik, ugyanis a Bajnokok próbájához képest azért jelentősen enyhített a követelményeken. Ha belegondolok, ott kb. 15 olyan dolog volt, amit ha nem szereztünk meg, nem tudtuk teljesíteni a küldetést. Itt nekem hirtelen csak 4 olyan jut eszembe, ami fixen kell ([spoiler2]a tűzelementál elleni tekercs és a 3 információ a megfigyelés-próbán[/spoiler2]), és ebből a 4-ből is csak 2 vagy 3 függ folyosóválasztástól. Ez az eddigi labirintusokhoz képest nem kis enyhítés. Könnyűnek viszont így sem nevezném. Mint azt említettem, van egy folyosóválasztásos halál, amit ráadásul a könyv aljas módon 2 helyen is lehetővé teszi (igaz, egy folyosóválasztás után a 2 átellenes oldalon). Ezenkívül a próbák során nincs hiba lehetőség. Ahogy számoltam összesen a 4 próbamesternél (a tündéreket is idevéve) minimum 11 jó döntést kell meghozni és 1 harcot megvívni, amiből ha bármelyik nem sikerül, akkor nekünk menthetetlenül végünk. De ha az ember-ork gyilkos eltalál minket a fegyverével, ott is csak a jószerencsében bízhatunk, hogy életben maradunk. Ezenkívül a végén azért Lord Carnuss fiát egyáltalán nem könnyű legyőzni, ha nincsenek speciális fegyvereink, akkor a páncélja és a magas ügyessége miatt szinte reménytelen. Az ösvényválasztásokra pedig már kitértem. Úgyhogy azt semmiképp nem mondanám, hogy ez a könyv nem jelent kihívást. De nem is tartozik a teljesíthetetlenek közé.

[b]Játékélmény (5)[/b]: Ezt azzal az apró kiegészítéssel adom meg, hogy ezúton küldök egy seggberúgást annak az írónak, aki a színes folyosós részt kitalálta és betette a könyvben. Mert aki azt kifogta, az biztos vagyok benne, hogy a poklok legmélyebb bugyraiba kívánta az írókat az utolsó szálig. Nekem szerencsésen sikerült elkerülnöm ezt az első kalandom során, így kisebb súllyal veszem figyelembe. Amit nagyon szerettem ebben a könyvben, hogy minden pillanatban volt valami, ami „ébren tartott”, az érdeklődésemet fenntartotta. Hol a próbák, hol a megjelenő új, ismeretlen lények, hol a nosztalgia feeling. Mindegyik a megfelelő arányban, nehézségben és mértékben volt jelen, sehol nem éreztem, hogy bármelyiket túltolták volna. Tudjuk, hogy ez egy rajongói könyv, így nyilvánvaló volt, hogy sok tekintetben vissza fognak utalni régi könyvekre, de ezeket jóleső módon és mennyiségben tették meg. Ezenkívül fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár ez egy labirintusos könyv, nem éreztem a klasszikus labirintusos ösvényválasztós feelinget, a kihívások ezt elnyomták. Ez pedig minőségi előrelépés nálam. Egy szó, mint száz csak ajánlani tudom!

[b]Összességében: 16/20[/b]
© SangForrás
 
[b]Design[/b]
Undorítóan jó a borító, engem mindenesetre rabul ejtett. A csókos szájú, színpompás varangylény sok-sok vidámságot ígér a labirintusban, a narancs betűk pedig nosztalgikus érzéseket keltettek bennem. Gondolom, utóbbival is a régi [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1][i]Halállabirintus[/url][/i]ra akartak utalni.

[b]Illusztráció[/b]
Nos, nos, hogy is mondjam. Sokféleképp megközelíthető a könyvnek ezen része, de az egészen biztos, hogy teljesen egyedi alkotásokról van szó. Igaz, kissé túl minimál, illetve gyakran átmegy a „mesekönyv 3 éveseknek” kategóriába, és persze az sem jó jel, ha olykor a „legendás” [i]Sárkányvár titka[/i] grafikák jutottak eszembe, de a hangulatot egész jól megteremtik. Azért tényleg lehet szemezgetni a sok gyöngyszem között, például a barlangi ghoul (198.) etióp kisgyerekként van jelen, a goblin (220.) Batka Manóként, a vadember (176.) pedig láthatóan egyfajta Iron Maiden rajongó. Jó, abbahagyom, mert napestig lehetne sorolni a viccesebbnél viccesebb képeket. Vannak azért olyanok is, amiket bírtam, például a hobbitot, és annak szobrait (244.), vagy a gonosz manót a sötétben (395.). Összességében inkább bájosak és poénosak az illusztrációk, ezzel azonban jelentősen enyhítenek a történet sötétségén. Nem biztos, hogy ez volt a cél, de ha igen, akkor szuperül sikerült. Amúgy a könyv nem rendelkezik eredeti rajzokkal..?

[b]Háttértörténet[/b]
Lássuk, mit hozott össze az öt író (Öt író? Minek? Miért? Hogyan?). Megint valami bérharcosok vagyunk, és hallomást szerzünk az előző Halállabirintus bajnokáról, aki még Carnusst is megölte, ezáltal megkapva annak Vér-szigeteki birtokait (szóval saját magunkról hallunk, skizofrén feeling). Igazából ennyi az egész, a bevezető nagyon rövid, erre aztán tényleg kellett öt író… itt jegyezném meg azt is, hogy sose értettem, a Halállabirintus miért olyan nagy szám, hogy tömegek gyűlnek össze, hogy láthassák a jelentkezőket besétálni egy helyre? (kifelé sétálni már ugye jóval kevésbé látják őket). Semmi értelme az egésznek. Ez maximum úgy lehetne izgi, ha odabentről élő közvetítést kapnának mindenről. Kamerák hiányában megoldható lenne akár valamilyen varázslattal, vagy valami, de így… meh.

[b]Rendszer[/b]
A szokásos dolgok. Van öt csomag élelmünk, 20 aranyunk (minek?), és egy választható varázsital.

[b]Kihívás[/b]
Szerintem kifejezetten könnyű lett. Vicces dolog, hogy az első [url=http://zagor.hu/?oldal=konyv&konyv=1][i]Halállabirintus[/url][/i]hoz hasonlóan ez sincs túlbonyolítva, nagyon bolyongani nem fogunk. Bár van benne a szokásos „bolondlabirintus” kettő is, és a második (a függönyös) tényleg idegbeteggé tett. Itt ráadásul minden 10-ik lépés után vesztünk 1 Életerő pontot, ami nem hangzik vészesen, de a hely tele van zsákutcával, és konkrétan beletelt vagy húsz percbe, mire kikecmeregtem belőle. Az is vicces, hogy nem hemzsegnek a csapdák (jó, már az első pontnál van egy kis szívatás, ha meg akarjuk szerezni az ajándékunkat), se a kemény ellenfelek. Ellenben van egy csomó jóravaló, segítőkész illető a labirintusban, amit igazából nem nagyon tudok hova tenni. Szóval… miért? Van pár kód, de azok inkább csak segíthetnek, nem életbevágóak. Persze akad néhány, ami must have, mint a tűzelementál ellen való tekercs, illetve kellenek azok az információk, amiket Ungoth kérdez tőlünk. Az ilyen agyalós részeket amúgy elég furcsának éreztem, mint a tündék versikéjét, amire kerék a válasz (kapásból tudtam volna még kábé 20 másik megfejtést mondani, ami ugyanúgy helyes lehetne). De a másik fejtörőjüket se értettem, miért 18, és nem 24 a megoldás (339.), mint ahogy a varázsló fejtörőjét sem, miért 6, és nem 10 (153.). Ellenben a hobbit próbamester nyomozós próbáját rögtön sikerrel oldottam meg, miképpen a tündék stratégiai harcában is elsőre győzedelmeskedtem. Ezek amúgy kifejezetten jól sikerültek.

[b]Főgonosz[/b]
Ez így, ebben a formában nem létező kategória itt, de a kijáratnál belebotlunk Carnuss fiába, aki a papa halálát kívánja megbosszulni Szukumvit bárón, illetve talán a Vér-szigeteket visszakapni sem volna utolsó neki. Az egyik cél elérése mondjuk üti a másikat, illetve az se volt világos, hogyan kaphatja meg a bajnok a szigeteket – elveszik az előző bajnoktól? (tiszta Való Világ, 1 évig lakhatsz az új lakásodban) Az ifjú Carnuss Ügyessége 12, Életereje 18, és mágikusan élezett kardja 3-at sebez (!), valamint hiperszuper vértje 1-et felfog az ütésekből, kivéve, ha a Kaméleon Pengével csapjuk meg. Szóval a csóka tele van varázscuccokkal. Ha végzünk vele, Szukumvit továbbra is nagy emberként élhet tovább, holott még mindig egy tömeggyilkosról beszélünk ugyebár.

[b]Hangulat[/b]
Ezzel a címmel (Deathtrap Dungeon 3 – mint valami videojáték cím…) nem várhatunk sokkal többet ajtóknál és folyosóknál, és ez bizony teljesül is. Érezhetően akad benne időhúzás (vagyis fejezetpont-húzás), amikor például az egyik folyosóról való visszatérést a másik folyosóra három pontban sikerül leírni, vagy amikor megkérdezik, hogy van-e Kaméleon Kardunk, mintha nem lenne mindegy, hisz akkor is meghalunk, ha van.
Ennek ellenére van benne jó pár jó ötlet, és hozza a nosztalgia-faktort annak, aki erre éhes. A próbamesterek ügyesen lettek kitalálva, de van itt Yodaként beszélő goblin, csapdákkal teli vesszőfutás az elfekkel, ééés… egy Ungoth cameo. Igen, a csontvázúr visszatért hozzánk a Varázsló kriptája után, és újra letesztel minket (még Razaakot is megemlíti). A csontinak továbbra is nagyon menő a stílusa, bár mivel elég szemét velünk, így jobb, ha kinyírjuk a Tisztaság Gyűrűjével, miközben kezet fogunk vele. De valaki mondja meg… az a szőrős izé Ungoth mögött a trón, vagy a haja akar lenni..?
hr
2020. június 17. 20:24 | Válasz erre | #131
Sziasztok! Van már valakinek megfelelő sorrendje a végigjátszásra?
© killmaster (Savanyúhas)
2019. február 5. 14:01 | Válasz erre | #130
Sosem gondoltam volna, hogy valakinek ennyire bejön ez a kaland, még ha van benne némi nosztalgiafaktor is! Az ilyen rajongói kiadásokkal amúgy is vannak fenntartásaim, olvastam már többet is belőlük, de nem zártam egyet sem a szívembe. Lehet, hogy akadnak benne jó ötletek, csak abból kevés van, a többi meg a másolat másolata! Persze visszamehettünk újra a tűzhegybe, vagy érinthettük a Fekete Homok kikötőt, de mindig jöttek új dolgok, amelyek színessé tették az adott kalandot. Talán a Gyíkkirály visszatérése lehet az első olyan kaland, ahol én is csettinthetek egyet, vagy legalább méltathatom pár szóval.
2019. február 5. 08:41 | Válasz erre | #129
Végeztem újabb 3 könyvvel. Mostanában azt érzem, hogy nekem jobban tetszenek ezek a könyvek, mint azoknak, akik ide írtak :)

https://velemenyes.blogspot.com/2019/02/vissza-multamba-11-halallabirintus.html
© Ravnos
2018. május 13. 14:47 | Válasz erre | #128
Eléggé úgy néz ki, h a végigjátszás a hibás és kissé "lyukas". Mert tuti, h a könyv szerinti 275-re kell lapozni.
© Ravnos
2018. május 13. 14:41 | Válasz erre | #127
Még így hiba a végigjátszásban. 27 után 397, nem 297 jön!
© Ravnos
2018. május 13. 14:24 | Válasz erre | #126
Hol a hiba?! A 331 és a hozzá kapcsolódó fejezetekről (231,251,184) a könyvben mindenhol a 275-re kell lapozni, hogy tovább menjünk!
Viszont a végigjátszásban a 255-re kell lapozni így a végigjátszás teljesen más irányt vesz mint a könyv!
Szóval hol a hiba?
© Ravnos
2018. május 13. 13:58 | Válasz erre | #125
Hiba a végigjátszásban. 169 után nem a 24-re kell lapozni, hanem a 244-re.
© runner
2017. október 30. 19:10 | Válasz erre | #124
Ezt hívják inflációnak. [smiley]hawaii[/smiley]
A főhős Te vagy!
© AXE
2017. október 30. 17:11 | Válasz erre | #123
Sziasztok!

Egy hibabejelentést szeretnék közölni:

Bajnokok Próbája idézet:"Sukumvit báró átalakította Halállabirintusát,és ezúttal már20 000Aranytallért ajánlott meg annak,aki sikerrel átjut rajta."

A Halállabirintus Bajnoka háttértörténet idézet:"És miután a bátor harcos végzett Carnussal a10 000Aranytallért számláló díj már csak hab volt a tortán."

Üdv:AXE
© killmaster (Savanyúhas)
2017. szeptember 18. 09:52 | Válasz erre | #122
Az biztos, hogy amit a Bajnokok próbáján nyert, azt elköltötte a Halál seregeiben! Sőt ami abból megmaradt, azt ugye szétszórta a csatamezőn, hogy a káosz erők sora teljesen megbomoljon. Sukumvit helyébe már harmadjára nem is fizettem volna, mert az olyan potyalabirintus lett... Ott már fedezetlen csekket adtam volna a kalandornak! Ezért is érkezett Kelyhesdre csóróként kalandorunk. (Lásd Port of peril) [smiley]eplus2[/smiley]
© AXE
2017. szeptember 18. 07:33 | Válasz erre | #121
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek főhősünk mihez kezd a háromszoros főnyereménnyel(Halállabirintus,Bajnokok Próbája,Halállabirintus Bajnoka)?

Üdv:AXE
© runner
2016. december 30. 08:41 | Válasz erre | #120
Szia.

Könyvrendeléssel kapcsolatban nekem írjál levelet a runner @ freemail.hu címre, ott válaszolok.
Sajnos már elfogyott a figura, illetve az nem külföldről van, hanem a Vargamuhely.com készítette. De már nincsen utángyártás.
Még éppen tudok a könyvhöz adni 25. évfordulós érmét.
Aztán már csak maga a könyv lesz.

A főhős Te vagy!
2016. december 30. 02:34 | Válasz erre | #119
Sziasztok!

Szeretnék egyet a venni fizikai valójában a könyvből - a feeling mellett kollégám, Lakatos Pisti rajzai miatt leginkább.
Illetve érdeklődnék, hogy a Bajnokok próbája figura jár-e még hozzá, ha pedig nem, akkor milyen néven lehet utánakeresni ebay-en, amazonon?

Köszönöm előre is a választ az illetékestől!
2016. december 26. 21:00 | Válasz erre | #118
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszett a könyv az 5 angol szerző ellenére, bár a végére bekerült az oda-vissza menetelési lehetőséget biztosító útvesztő, amire nem volt igazán szükség szerintem.
Nagyon tetszettek a rajzok is. Gratulálok Lakatos István! A feladványok ötletesek, a 10 éves lányomnak is tetszettek.
Hiánypótló könyv! [smiley]nevetes1[/smiley] Végig jól szórakoztam.

Üdv:qgtanton
Only in Death - Mindhalálig
© AXE
2016. február 16. 17:35 | Válasz erre | #117
Sziasztok!
A Sztukumvit báró személyes feladványa a 317.fejezetponton mindig eszembe jut mosogatás közben.Mindig elröhögöm magam rajta.

Üdv:AXE
© runner
2016. február 10. 19:03 | Válasz erre | #116
AXE jóvoltából felkerült a könyv végigjátszása, ha valaki elakadna.
A főhős Te vagy!
© AXE
2016. február 2. 12:09 | Válasz erre | #115
Hibabejelentés:Háttértörténet:A második Bajnokok Próbájának nem 10 000,hanem20 000Aranytallér volt a díja.
© AXE
2016. január 16. 17:04 | Válasz erre | #114
Sziasztok!
Egy pár perce léptem el ifjabb Carnuss hullája mellől az üdvrivalgásba.A végigjátszás még csiszolásra szorul.Ha majd átfésültem,kijavítottam küldöm.

Üdv:AXE
© AXE
2015. szeptember 17. 15:56 | Válasz erre | #113
Halállabirintus élőben vasárnapra kiírva.Az Útvesztő(Maze Runner)

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Holnap lesz egy éve,hogy bemutatták.

Üdv:AXE
© AXE
2015. április 28. 13:32 | Válasz erre | #112
Szia!

Köszönöm!Csak érdeklődtem.

Üdv:AXE
© Vikky
2015. április 27. 16:14 | Válasz erre | #111
Én felajánlom az enyémet. Még meghajtva sincsen.
© runner
2015. április 27. 13:15 | Válasz erre | #110
Nincsen már díszdoboz. Csak a könyv önmagában.
A főhős Te vagy!
2015. április 25. 22:08 | Válasz erre | #109
Igen, csak a másik kettő könyvet nem kapod meg. :)
© AXE
2015. április 25. 17:20 | Válasz erre | #108
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy a"csak a könyv"meghatározásba azért a tok is beletartozik-e?

Üdv:AXE
2015. március 16. 18:55 | Válasz erre | #107
Egy kis értékelés. SPOILERT TARTALMAZ!!!!!!

Gondolom úgy ahogyan sokan mások is,rettenetesen örültem amikor év végén jött a hír,hogy itt a 3. rész. Úgy volt hogy meg is veszem a művet aztán másképp alakult így maradt a PDF-es verzió.

A fordítás itt is jól sikerült,és hibából is kevés akad,szóval ismét igényes a kaland összességében. Ahogy már említették egy ennyire sikeres első két résznek egy harmadik fejezetét megírni bizony embert próbáló feladat. Ha a szokott,és jól bevált kliséket hozod,akkor jön a \"miért nincs benne újítás?\" című mondat,viszont ha újítasz,akkor kapod egyből a \"hát ennek nincs is köze a halállabirintushoz\" beszólást. Én megmondom őszintén soknak tartom az öt szerzőt. Látszik,hogy mindent bele akartak tenni,de valahogy egy kicsit izzadságszagú lett az egész.

Borító,és képek: A borítón lévő kép eléggé gázos. Mintha nem tudta volna eldönteni a rajzoló,hogy mit rajzoljon aztán ez jött ki belőle és így hagyta. Olyan,semmilyen. A képek is közepesek,nem tesznek hozzá túl sokat az összképhez.

Történet: Nem nagyon tetszik,hogy jóformán egy épphogy kétoldalas háttér után már bent is vagyunk a labirintusban. Semmi felvezetés,semmi extra. Kalandozó vagy,unod magad,jelentkezel,kezdés. Ettől azért elmésebb előzményekkel is előállhattak volna.
Maga a benti részek is kicsit erőltetettnek tűntek nekem. A próbamestereknél az volt az érzésem,hogy már alig várták,hogy végre leírhassák azokat a feladatokat. Ezt nem tudom jobban megfogalmazni,mintha siettek volna,vagy nem tudom. Nincs sok harc benne de azok kemények ez számomra pozitívum. Ami érdekes,hogy kaját nem nagyon lehet szerezni,csak elvétve,viszont gyógyporokból ezt lehet pótolni,sőt még drogozhatunk is! :D
Egy tapasztalt kalandozónak nem hinném,hogy nagyon nehéz lenne a történet. Instant halálpontot nem sokat találtam benne,akivel szóba lehet elegyedni általában segítenek,és az extrákba is viszonylag könnyen belebotlik az ember. Nehézségre kb az első résszel egyezik meg,a Bajnokok Próbája véleményem szerint sokkal nehezebb. A szerencsepontok bőven visszajönnek,szinte mindig fullon voltam,az ügyességet is lehet mindenféle dologgal növelni. (mármint a támadóerőt) Ungoth megjelenése nekem tetszett,és még kezet is foghattam vele! ;-) A rejtvények nem voltak túl nehezek,és egy kicsit sablonosra sikeredtek. Az hogy Carnuss fia is ott van,nagyon nagy ötlet,viszont a drámaiság nem erős oldala az íróknak. Ennél biztos vagyok benne,hogy bármelyik itteni felhasználónak lenne jobb ötlete.

Olvastam,hogy sokaknak nem tetszett a függönyös rész. Nos én úgy mentem végig,hogy nem érintettem azt a részt. Ez lehetséges? Vagy valamit elcsesztem?
Nagyon hamar végeztem vele,kb 3, 3 és fél óra volt. Ennek nem kéne így lennie.
Mindenesetre köszönöm a beleölt energiát mindenki részéről aki foglalkozott a könyvvel. :-)
2015. március 3. 11:59 | Válasz erre | #106
Na kijátszottam a kötetet, erős közepes. Talán 1 kicsit több elágazást és visszamenést tettem volna bele az írók helyében. 1szer csaltam is a lich első kérdésénél :)és talán a végső boss egy kicsit túl erős. Jó sok csapda és szívatás van benne, de élvezhető még. Ami szerintem megölhet 1 ilyen könyvet az amikor csak 1 fejezetpontról a másikra kell lapozni és nincs más lehetőség( ebben is volt 1).

pozitívumok
Halállabirintus 3
jó tárgyak
érdekes sztori

negatívumok
kevés tárgy
néhol túl erős szörnyek
érzékeny tulajdonság szívatások
rövidnek találtam

1 nüansznyi észrevétel a fordítással kapcsolatban a félork vagy ember-ork orgyilkosnál van szipákolós(?)szelence helyett a tubákos szelence szebben hangzik.
2015. február 14. 00:34 | Válasz erre | #105
Az igencsak sokat kritizált könyvnek akadnak azért elégedett olvasói is, még ha ezt itt alig merik bevallani. [smiley]kacsint[/smiley] Én is a kellemesen csalódott olvasók közé tartozom, úgyhogy szerintem nyugodtan bevállalhatod.
2015. február 13. 19:57 | Válasz erre | #104
Nekem tetszett. Ízlések és pofonok...
2015. február 13. 10:18 | Válasz erre | #103
A hozzászólásokat olvasva úgy látom elég rossz könyv? tehát kár volt megrendelni? Ha ennyire rossz vagy frusztráló akkor lemondom az előrendlést...
© Anry
2015. január 10. 03:39 | Válasz erre | #102
Már mindent elmondtatok, ami nekem is eszembe jutott, éppen ebben a pillanatban végeztem a könyvvel.

Az a függönyös rész engem is kiakasztott. Legalább lenne benne néhány extra mező/szoba, amiben hangyák meg csigák széttaposásán kívül bármi is történik, de nem. És erre elcseszni több, mint 70 fejezetpontot.. egy az egyben kivágnám a francba belőle ezt a részt, még akkor is, ha ezzel nem lenne meg a 400. fejezetpont..
2015. január 6. 09:47 | Válasz erre | #101
Valóban még egy régebbit töltöttem le. Köszi.
2015. január 5. 16:52 | Válasz erre | #100
Az új pdf-ben benne vannak.
© runner
2015. január 5. 12:26 | Válasz erre | #99
Nem a régi pdf-et nézed?
Január 2-án kicseréltem a pdf-et, mert hibás volt.
A főhős Te vagy!
2015. január 5. 11:46 | Válasz erre | #98
A pdf-ből hiányzik a 96, 133-134 és a 215-216 fejezetpontok oldala.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. január 3. 20:19 | Válasz erre | #97
Itt már többen értékelték a kalandot; többek között én is megírtam mi is volt a problémám vele, ha érdekel Gyilkos Fűz bátran olvass utána. Ez egy megosztó kaland, van akinek bejön, nekem speciel nem, pláne úgy, hogy egy eposzi küldetés folytatásának szánták. A nyelvtani részekkel nekem nem volt különösebb gondom, sok mással igen, de nem akarom ismételni magam. Runner megosztotta velünk ezt a kalandot is, és én értékelem a jó szándékát, noha adtam más jellegű tippeket is, esetleg milyen irányban lehetne haladni. Félre ne értsetek, ha a többség rajongói kalandokat akar olvasni, hát akkor legyen, én is elolvastam belőlük párat. Némelyik egész ötletes volt, és ebben a kalandban is akadtak azért jó pillanatok, de valamivel sikerült aztán elrontani... Amikor a Fekete lovag kalandomat pontozták, be kellett látnom, hogy ahány olvasó, annyiféle meglátás, tehát mindig vannak olyanok, akik ha akarnak, tudnak hibát találni egy-egy történetben. Jókait hiába tartják zseniális írónak, én elaludnék a regényein, viszont John Caldwell egyik írása sem lesz soha kötelező olvasmány, max a fantasy rajongóknak! Visszatérve a Halállabirintus bajnokára én óvatosabban nyúltam volna a történet megírásához az biztos. Attól, hogy bizonyos helyzeteket és személyeket \"lenyúlok\" és beleteszem egy kissé zavaros labirintusba, attól az még nem lesz klasszikus KJK-s kaland. Én is másoltam indigóval rajzokat, mégsem hittem magamról, hogy grafikus vagyok... Ahhoz ettől kicsit több kell!
2015. január 3. 19:55 | Válasz erre | #96
Nem csak ez a gond.
A feromonokra következtetés gondolom az eredetiben is így szerepelt.
Az első fejtörő egyszerűen debil.
A függönyös rész írója meg köpje szemen magát.
© runner
2015. január 3. 19:09 | Válasz erre | #95
A kifejezések lehet néha Titán-idegenek, de még régebben lett lefordítva, olyan 3-4 éve...
A főhős Te vagy!
2015. január 3. 18:57 | Válasz erre | #94
Csak nekem van problémám ezzel a könyvvel?
© CatDog
2015. január 3. 16:16 | Válasz erre | #93
A rajzok szerintem elég jól hozzák a kjk hangulatát, simán elmenne bármelyik régi könyvbe is. Látom magyar készítmények grat hozzá. Annak idején én is megírtam az Elátkozott Ház 2-őt és a Labirintus folytatását is :)
© Zak
2015. január 3. 14:03 | Válasz erre | #92
Aha, most már értem, látom, hogy működik. Eddig nem vettem észre a fórumban a hibák a kjk könyvekben téma \"hibák hozzáadása\" mezőt, ill. az abból lenyíló listát, amiben tényleg ott az összes kaland. Köszönöm a választ!
2015. január 3. 13:24 | Válasz erre | #91
Automatikusan megjelennek az elkészült könyvek. Annyi \"trükk\" van csak benne, hogy a lista legalján a füzetkalandok vannak. Betettem elválasztó elemeket, hogy könnyebb legyen megtalálni őket.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2015. január 3. 10:01 | Válasz erre | #90
Sajnálom, de nekem ez a könyv eddig elég nagy csalódás

- feromonra következtetek
- \"speciel\"
- \"a meló borzalmas\"
- \"tökjó\"
© Zak
2015. január 3. 00:22 | Válasz erre | #89
Runner! Légy szíves nyiss \"hibák a könyvben\" opciót erre a könyvre is, sőt talán lehetne rögtön az összesre, amire még eddig nem lett nyitva. Szerintem a jövőben ha egy új könyv felkerül, mindjárt a hibák a könyvben lehetőséget is elérhetővé lehetne tenni.
2015. január 2. 21:28 | Válasz erre | #88
Az egyik pillanatba még egy üveg sör van előttem, a másikban meg már pohár. Amúgy mókás volt elképzelni egy üveges sört egy fantasy világban. :D
© runner
2015. január 2. 20:26 | Válasz erre | #87
Valóban.
Volt egy elcsúszás a pdf kreálásakor.
Javítottam, most már jó a pdf.

A kész könyvekben ez a hiba nem volt.
A főhős Te vagy!
© Zak
2015. január 2. 20:05 | Válasz erre | #86
A pdf-ből igen, a nyomdaiból szerencsére nem. Azt bajosabb lenne korrigálni:)
© Yoro35
2015. január 2. 19:53 | Válasz erre | #85
A 73-as pont hiányzik a könyvből.
2014. december 31. 23:57 | Válasz erre | #84
A díszdoboz témájában többen a klasszikus dizájnt részesítik előnyben. Nekem is tetszett az öszes korábbi díszdoboz, mégis örültem ennek a fajta \"újításnak\" (ez tényleg meglepetésként hatott); és hogy miért tartom ide illőnek: mert ez a szokatlan (rajongói kötettel kiegészített) trilógia nyugodtan \"elbír\" egy szokatlanabb díszdobozt is, melynek - az eredetétől függetlenül - olyan rajongói íze van. (Mielőtt elfelejtem: azoknak akiknek ez a rajongói kaland nagyon nem jön be, berakhatják harmadiknak A Halál Seregeit a dobozba.)
Amúgy az a felvetés, miszerint valamiféle útvesztő került volna a dobozra (akár úgy, hogy egyik oldalára a Halállabirintus, másikra a Bajnokok próbájának labirintusa/kvázi térképe), akkor működhetett volna igazán, ha a doboz legalább akkora, mint a Varázslat sorozaté; jelen méretében a labirintusok szinte elvesztek volna rajtuk a tulzott lekicsinyítés miatt. Az is működhetett volna esetleg, ha a két előzmény könyv egy-egy jellegzetes szituációja jelent volna meg a két oldalon (akár egy-egy meglévő belső kép, térben kiegészítve az adott helyszín szélesebb ábrázolásával), bár ennek a kivitelezése igencsak kemény diónak tűnik.

2014. december 30. 20:34 | Válasz erre | #83
Öt angol rajongó követte el a sztorit, nem szerepelnek az eredeti sorozatban.

Ha bepötyögöd a könyvet, kitesszük majd ide letöltésre.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Scal
2014. december 30. 20:03 | Válasz erre | #82
Egyet se búsulj, nekem tökre bejön így is :D szerintem még menőbb is, mert Bahatra emlékeztet a Küzdelem az Éj Kövéértből

most akkor ez egy külföldi kötet? azt hittem fanok írták itthon, mert ez nem volt az eredeti sorozatban, a létezéséről sem tudok


UI: ha veszem a fáradtságot és begépelem a KJK könyvem amit megjelentetésre alkalmasnak tartok, akkor kiteszitek? :D