Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Zagor.hu Játékfüzetek 5. szám
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© Grimmy
2019. november 24. 20:59 | Válasz erre | #116
[smiley]awink[/smiley][smiley]eljen[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 24. 09:50 | Válasz erre | #115
Minden kritikából igyekszem leszűrni a tanulságot, és sajnálom, hogy csak 5 pont erejéig voltam jó nálad Grimmy, talán egy másik művem majd jobban elnyeri a tetszésed. Nem mindenki szereti a "Killmasteres-virtust", és a logika is csupán a matematikában behatárolható fogalom, a KJK könyvekben gyakran a másképp gondolkodás kell előtérbe helyezni. Annyit azért tanácsolhatok, hogy ne szegje kedved Grimmy a kudarc, számos más minikaland megjelent a Zagor.hu kiadásában, talán akad közöttük olyan, amire te is elégedetten gondolsz majd akár 10 pont keretében. Ha pedig nem, és érzel magadban affinitást az írásra, nosza ragadj billentyűzetet, és írj egy kalandot. Én biztosan elolvasnám...
© Grimmy
2019. november 24. 07:49 | Válasz erre | #114
Nem tudom, ezen a pozitív cikken most nagyon meglepődtem. Én is épp nemrég olvastam el ugyanis a Fekete lovagot és az Út a dicsőségbent, és mindkettő csalódás volt. :(

Az Út a dicsőségben a tényleg egyedi alapötlet, meg a hangulatos kezdés (Tűzhegy) után teljesen ellaposodik, ahogy te is írtad... és nekem a vége se "hozza fel", sőt, nekem ez az egész "szerezd meg az ork törzsfőnök székét"-féle sztori is nagyon érdektelen volt, sokkal jobban örültem volna már akkor, ha végig Zagor egykori birodalmában játszódik, mondjuk annak a vezetését kell átvenni vagy ilyesmi... sokkal hangulatosabb lett volna. Ráadásul nagyon rövid is az egész kaland, ahogy írtad. Szóval ez így összességében nekem maximum 6 pont.

A Fekete lovag meg egyszerűen teljesen kiborított... már csak azért is, mert valami hülyeség miatt mindig kinyírt a könyv. Elsőre nem volt nálam a szentelt víz, azért kellett elölről kezdeni... aztán másodszor sem volt nálam, pedig direkt más utat választottam... harmadszorra meglett, de akkor meg valami más hiányzott... aztán negyedszerre játszva az is meglett nagynehezen, de akkor meg a füldugó nem volt nálam... és volt még egy próbálkozásom, amikor már minden megvolt, de a végén kiderült, hogy csak kell még valami, és persze az nem volt nálam... Úgy, hogy egyébként igen, általában logikusan döntöttem... ez ugye a cikkben is szerepel, hogy néha épp a logikus döntések miatt halunk meg. :( Ezeket máshogy kellett volna megírni szerintem, meg eleve kevesebb szükséges tárgy kellett volna. Mindenesetre hatodszorra már inkább el sem kezdtem a kalandot, mert amúgy a sztori is elég furcsa fordulatokat vett... szerintem elég erőltetett volt például a Fekete lovag "én vagyok a király!"-monológja is. Nekem a társak sem "mentették meg" a kalandot, épp azért, mert szerintem nem voltak rendesen kidolgozva. Eleve alapból sablonosak voltak, vidám félszerzet, komoly-komor fekete tünde... és később se lettek érdekessé vagy egyedivé téve, színesítve, egyáltalán, nem is igazán tudtunk meg róluk semmit, és olyan óriási szerepe se volt egyiknek sem. Megkedvelni se lehetett őket, épp ezért, mert ugye alig volt róluk információ, plusz még összebarátkozni sem lehetett egyikkel sem... így a végén az árulásuk se "ütött szíven". Ezen kívül szerintem alapból elég szokásos egy ilyen fordulat, elvégre szinte minden klasszikus fantasy történetben vannak a társak között árulók, és a játékkönyvek között se ritka az ilyen, sőt, a társak szinte mindegyikben vagy meghalnak vagy valamilyen módon ellenséggé válnak. :) Különösebben a kaland cselekménye, illetve helyszínei se tetszettek, a várig nagyon középszerű volt minden, semmi olyan eseményre vagy helyszínre nem emlékszem, ami egy kicsit is különleges lett volna, inkább csak a szokásos KJK meg főleg Livingstone-sablonok köszöntek vissza folyton. És igen, a tempó is lassú" volt, bár én inkább az unalmas szót használnám (bocs). :) A romvár jobb volt, mint helyszín, romvárakban amúgy is viszonylag ritkán lehet kalandozni... és pörgősebbre is lett megírva, igen, de ez meg túl rövid volt, pl. volt olyan útvonal például, amin kb. két szoba érintésével már el lehetett jutni a lovaghoz, és a többi se volt sokkal hosszabb. Ezt jóval hosszabbra kellett volna megírni szerintem, akár a korábbi részek rovására, amik tényleg nem voltak túl érdekesek vagy izgalmasak.
Mindegy, de szóval nekem ez a kaland nagyon idegesítő volt így ebben a formában a nehézsége miatt, és emellett középszerű is, a végére a "csavaroknak" köszönhetően meg még erőltetettnek is éreztem. Nálam 5 pontnál többet nem ér, elnézést.

A Futárral igazából nem sokat foglalkoztam, mert nagyon sablonosnak tűnt, sőt, azt éreztem, mintha több klasszikus kalandból lenne összeollózva, de úgy, hogy ráadásul a kidolgozás nagyon gyenge, a stílusról, fogalmazásról nem is beszélve. De most a cikk hatására kicsit kedvet kaptam hozzá, úgyhogy lehet, hogy nekiugrok komolyabban, hátha ebben meg kellemesen csalódok majd. :)
2019. november 22. 23:18 | Válasz erre | #113
Ma meg akartalak lepni titeket, de sajnos az oldalnak sikerült engem :(

Mindazonáltal elkészültem a következő kritikával:

https://velemenyes.blogspot.com/2019/11/zagor-minikalandok-elemzese-5-resz.html
2013. szeptember 17. 09:38 | Válasz erre | #112
Az túlzás, hogy szó van róla. Egyszer félkomolyan felvetettem. Ennyire azért nem bízom az angol tudásomban.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© runner
2013. szeptember 16. 11:10 | Válasz erre | #111
Nem olyan sok idő. Legalábbis a szerkesztés.
Más kérdés a fordítás.
Nem térülne meg sehogy, csak jópofa lenne, ha a három kalandot sokan mások is olvashatnák a világon, és persze elefes illusztrációit is láthatnák (mikor olvassák a kalandokat - magyarul biztos nem érdekli a kutyát sem...).

A főhős Te vagy!
2013. szeptember 16. 09:09 | Válasz erre | #110
Az nagyon sok idő és energia lenne. Vajon megtérülne?
© runner
2013. szeptember 16. 09:07 | Válasz erre | #109
Szó van róla, hogy esetleg FireFoX lefordítja angolra a Füzetet, és megcsináljuk az angol változatot. [smiley]hawaii[/smiley]
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2013. szeptember 16. 07:38 | Válasz erre | #108
Betörünk a nemzetközi piacra? A lelkes külföldi magyarok, majd lefordítják angolra, a mi kalandjainkat, és máris kezdődhet egy hamisítatlan KJK kaland. Ők még úgy sem ismerik a \"Killmaster-virtust...\" [smiley]nyes[/smiley]
2013. szeptember 15. 15:19 | Válasz erre | #107
© runner
2013. szeptember 15. 13:17 | Válasz erre | #106
Titannica oldalra betettek:
[url=http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/Kaland_J%C3%A1t%C3%A9k_Kock%C3%A1zat_Issue_5]http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/Kaland_J%C3%A1t%C3%A9k_Kock%C3%A1zat_Issue_5[/url]
A főhős Te vagy!
2013. július 7. 22:07 | Válasz erre | #105
Az előző füzetek is tetszettek, ezért már vártam ezt is, és ráadásul a történetek nagyon jók lettek. Élvezhetőbb így olvasni , hogy 200 fejezetből állnak a kalandok.
© [törölt felhasználó]
2013. július 4. 13:23 | Válasz erre | #104
2013. július 4. 07:47 | Válasz erre | #103
Legközelebb erre is fogsz majd gondolni:)
A verseny végezte és a Füzet kiadása közti űrben sem volt időd foglalkozni vele?
© [törölt felhasználó]
2013. július 3. 22:47 | Válasz erre | #102
2013. július 3. 18:19 | Válasz erre | #101
Út a Dicsőségbe:

Még egy apróbb hiba: Aszkétizmus: \"... meg kellett tanulnod éhséget.\" Inkább \"az éhséget\".
Nos, talán a te helyzeted a legtrükkösebb, mivel a tiéd lett a győztes mű, mégha nem is sokkal, de nyertél is. Felmerül akkor a kérdés, kell e változtatni rajta? Szerintem kellett volna...
Ugyanazok a hibái maradtak meg, rövid és könnyű. De legalább írtad volna az Örjöngésnél, hogy tilos szerencsepróbával használni, mert megint nem volt ellenfél.
Kicsit csalódott vagyok e tekintetben. (Persze nem tudom, hogy mennyi időd volt foglalkozni vele.)


Még egyszer köszönöm a kalandokat, s ha nem is volt annyira nehéz dolgotok, mégis, ti hárman az eddigi egyik legjobb Füzetet hoztátok össze!
Külön köszönet az ingyenességért!
[smiley]eljen[/smiley][smiley]worship[/smiley][smiley]wave[/smiley]
2013. július 2. 21:14 | Válasz erre | #100
Az a bizonyos feladvány gondolom SzG kolléga könyvében fog majd megjelenni, igaz?
Nos igen, hősök tekintetében igencsak eltérő a két kalandod, de mindkettőben illeszkedtek az adott közegbe.
Bizony, nekem is volt már kemény részem 1-1 feladvánnyal[smiley]rinya[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. július 2. 20:10 | Válasz erre | #99
Na most tudnod kell, hogy a Végzet prófétái az összetartásról is szól. Ott súlyos aranytallérokért bérelsz fel csapatokat, akik csak akkor remélhetnem még némi profitot, ha félúton nem lécelnek le, illetve megnyerik valamilyen szinten a barátságodat. Ezzel szemben a Fekete lovag a \"hősök\" árnyoldalát mutatja be, hogy bizony még egy KJK sztoriban sem csak jók és gonoszok léteznek. Ettől szerintem sokkal emberibb az egész!
Rejtvényekről szólva: Én is szeretem a feladványokat, de voltak már olyanok itt KJK könyvekben is, melyek lazán meghaladták képességeimet, és többen csak hüledeztek a megfejtés láttán. Nekem bejönnek a találós kérdések, illetve a szövegbe bújtatott számok keresése, bár ezek sem mindig olyan egyszerűek. Nimretil kolléga lepett meg egy érdekes feladvánnyal még valamikor a télen, bizony kissé meg kellett tornáztatnom az agysejtjeimet. De azért sikerült megoldanom.
Most épp a füzet másik két kalandját olvasgatom; két író, két eltérő stílus. Akár egy koktél, de a jobbik fajtából!
2013. július 2. 19:42 | Válasz erre | #98
A Futár:

Lényegi változtatáson e kaland sem esett át, ráadásul sajnos még mindig elég sok a fejezetpazarlás. Illetve sok rossz választási lehetőség is megmaradt. Gery mentségére legyen mondva, ha jól tudom, akkor nem sok ideje volt javítgatni.
Ellenben sokat javult a nyelvezet, s ha még nem is a legjobb, akkor is haladás! Azért maradtak benne magyartalan részek is, de tényleg, már a háttéren érezhető a gondoskodás. Sokkal fogyaszthatóbb lett.
És ebben is voltak emlékezetes helyszínek, igaz nem annyi, mint a Fekete Lovagban.
Egy apróbb hiba: 11-es fp: nem csak egy kockával kellene dobni?

Úgyszintén köszönöm a belé fektetett munkát![smiley]worship[/smiley][smiley]wave[/smiley]
2013. július 2. 19:38 | Válasz erre | #97
\"Nem könnyű olyan művet írni, amiről aztán majd ódákat zengenek évek múlva\"
Aláírom.
Azért egyáltalán nem vészes a kalandod, társak tekintetében pedig fejlődtél a VP-ban. Szándékkal írtam így.
Abban sokkal jobban érvényesül a \"egy csapat vagyunk egy közös célért\" érzés.
6.-ik Füzet: na igen, meglátjuk majd a történeteket is...
Ha valamiben szerepel az \"ősi elfeledett katakomba+rejtvény\", akkor nálam az már nyerő. Ha a háromból csak az egyikben lesz ez, akkor már a többi nem is fog érdekelni:)
© killmaster (Savanyúhas)
2013. július 2. 18:48 | Válasz erre | #96
Nem könnyű olyan művet írni, amiről aztán majd ódákat zengenek évek múlva, pláne ha egy KJK-s kalandról van szó. Nekem is szembesülnöm kellett azzal, hogy ami 16 évvel ezelőtt elment a haveri körben, az itt a Zagoros pályázaton már inkább megmosolyogtató. Alapvetően a történet menetén nem is akartam változtatni, illetve nem is tudom még milyen hangulati elemekkel lehetett volna még fokozni a kalandot. Lehet a karaktereimről nem derül ki túl sok minden, és a gonosz Fekete lovag sem olyan gonosz, mint amilyennek hitted, de ezzel szerintem nincs probléma, sőt bőven akad még rajta kívül is elég erős ellenfél. Alapvetően a zsűri logikai bakikra mutatott rá, illetve arra, hogy kicsit finomítsak a nehézségen, lehessen több életerőt visszanyerni. A nehézség meg annyira relatív dolog, hogy nem könnyű eltalálni az olvasók ízlését. Elsősorban arra ügyeltem , hogy ne az nehezítse meg az olvasók dolgát, hogy telerakom terminátor-típusú ellenfelekkel, mert abban semmi pláne nincs. Igyekeztem, ahol lehetett, nem tucatízú balra-jobbra-egyenesen elágazásokat gyártani, hanem az olvasóra bízni a döntést, aki más-más szituációba került aktuális határozata meghozatalakor. Hogy sok tárgyat kell összegyűjteni? Hát bizonyos KJK könyvek mellett az enyém csak súgó ebben a tekintetben!
Ami pedig a 6. kiadványt illeti, hát a cím egy dolog, a történet meg a másik...[smiley]wink[/smiley]
2013. július 2. 16:51 | Válasz erre | #95
Akkor kezdeném is:


Borító: ez most nem jött úgy össze, mint szokott, mert a kép kissé homályos. Gondolom nem találtál megfelelő méretű képet.
Kiadás: változatlan, szuper
Rajzok: alapjába véve tetszenek (szerintem Killmaster járt a legjobban), és meg is értem, amit mondtál a tisztelgésről és a \"hangulatátemelésről\", de szerintem túlságosan is \"Russos\" volt, több egyéniséget vártam volna bele. Másrészről pedig gratulálok a nyeréshez, attól meg, hogy többnyire gyerekek indultak, ne legyen rossz kedved, mert attól, hogy fiatal valaki, még lehet valamiben jó!
Előszó: mindhárom nagyon tetszett, mert mindháromban megmutatkozott a írók jelleme!
6.-ik Füzet: az eddigi legjobban várt részemről, legalábbis a címek alapján, persze lehet, hogy egy nagy koppanás lesz...

A Fekete Lovag:

Volt egy jó dolog az újbóli végigjátszásodnál. Mégpedig, hogy emlékezetes helyszínekből áll. A legtöbbjére emlékeztem, mikor nekikezdtem. Sajnos azonban szinte semmi lényegin nem változtattál. Egyáltalán nem azt mondom, hogy amit a zsűri mondott anno, az egyértelmű szentírás, de jobban átdolgozhattad volna szerintem. Nyílván a saját meglátásaid voltak a döntőek. Törzsi harcosok lettek és a gyűrű színe másként világít, ha jól emlékszem, a főboss személyisége semmit se változott, a társakkal is ugyanúgy beszélünk/cselekszünk/harcolunk. Legalább az illuzionista mage lehetett volna máshol.
Nehéznek nehéz, ez növeli az újrajátszhatóságot, a hangulat most se jött át, lehet kissé fáradt voltam, a Livingstone-os ráhatás viszont átjött, és kalandosnak is kalandos, fogyott is az ép-ém rendesen.

Köszönöm még egyszer a vele járt munkát, sokkal jobb lett, mint a Pusztulás Tornya![smiley]worship[/smiley][smiley]wave[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2013. június 21. 21:14 | Válasz erre | #94
© [törölt felhasználó]
2013. június 17. 23:21 | Válasz erre | #93
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 17. 15:59 | Válasz erre | #92
Én arra gondoltam inkább, hogy szkennelje be mindenki azt amit szeretne! Költséghatékony és gyorsabb módszer mint a Magyar Posta!
© [törölt felhasználó]
2013. június 17. 14:45 | Válasz erre | #91
2013. június 17. 13:23 | Válasz erre | #90
Külön köszönet és gratuláció a színes Allansia térképért.
© runner
2013. június 13. 22:10 | Válasz erre | #89
Ahogy a körlevélben írtam:

A Füzet ezen száma ingyenes, könyv mellé lehet rendelni.
A többi Füzetből is készült most, ha esetleg lemaradtál volna, pótolhatod.

A főhős Te vagy!
© Anry
2013. június 13. 16:15 | Válasz erre | #88
Sikerült megint nulla forintért megrendelni.. :D
2013. június 13. 15:39 | Válasz erre | #87
[smiley]eljen[/smiley]
© Gery
2013. június 13. 15:10 | Válasz erre | #86
© runner
2013. június 13. 14:37 | Válasz erre | #85
Kívánságod teljesült. [smiley]fantasy-18[/smiley]

Elkészült a [i]Holdjáró [/i]is és a [i]Füzet 5. száma[/i] is.
A főhős Te vagy!
2013. június 13. 14:19 | Válasz erre | #84
De jó lenne a Holdjáróval együtt...
© runner
2013. június 12. 22:44 | Válasz erre | #83
A végső javításokat is megkaptam.
Letölthető a javított pdf.

A héten már valószínűleg fog is készülni a Füzetből.
A főhős Te vagy!
© Gery
2013. június 8. 18:44 | Válasz erre | #82
© Anry
2013. június 8. 06:47 | Válasz erre | #81
2013. június 7. 13:47 | Válasz erre | #80
Várjuk szeretettel...:)
© runner
2013. június 7. 13:14 | Válasz erre | #79
ööö, úgy tűnik, hogy majd csak ha aktív lesz a rendelhetőség a Holdjárónál, akkor lehet mellétenni a Füzetet.
Elméletileg jövő héten készülnek el a Füzetek, és akkor megy majd körlevél is.
A főhős Te vagy!
© Anry
2013. június 7. 13:09 | Válasz erre | #78
Hogy halad a probléma megoldása? Nálam még nem működik, hiába van előrendelésem.
© [törölt felhasználó]
2013. június 6. 23:12 | Válasz erre | #77
© runner
2013. június 6. 12:28 | Válasz erre | #76
1: Köszi.
2. -
3. Persze.
(De négyen, mert elefes illusztrációért is jár természetesen a Füzet)
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2013. június 6. 12:15 | Válasz erre | #75
2013. június 6. 10:08 | Válasz erre | #74
Boldog Születésnapot runner!
2013. június 6. 08:28 | Válasz erre | #73
Isten éltessen sokáig erőben, egészségben.
© runner
2013. június 6. 08:09 | Válasz erre | #72
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. [smiley]integet2[/smiley]

(Csak a hónap - napot kell beállítani, és akkor nektek is meg fog jelenni a kis torta ikon. [smiley]awink[/smiley])
A főhős Te vagy!
2013. június 6. 07:14 | Válasz erre | #71
Boldog Szülinapot erőben, egészségben!
© Gery
2013. június 6. 06:15 | Válasz erre | #70
Nagyon köszönöm a lehetőséget, nagyon szép lett a füzet. [smiley]nevetes1[/smiley]
Boldog szülinapot runner, így utólag is.[smiley]vigyor0[/smiley]
© Anry
2013. június 5. 20:37 | Válasz erre | #69
Boldog szülinapot! :)


Nagyon szép lett a füzet, gratulálok Istvánnak a rajzaihoz. Meg nem mondtam volna, hogy nem a kinti brigádból készítette valaki.

Killmaster, te szadista! Mi az, hogy csak az ellenfelek menekülhetnek el?! :D

Gyilkos Fűznek elismerésem a képességekhez, tetszenek az elgondolásai. Ugyanitt az 55-ik oldalon van egy hiba is: a csatakiáltás képesség leírásánál /és a harc idejére egyel csökken az ügyességük/. Ott az egyelből lemaradt egy \"g\" vagyis eggyel.

És a legutolsó oldalon ott a következő füzet tervezete, 3 zárt helyen játszódó, izgalmas című kaland! :)

© SzG
2013. június 5. 20:11 | Válasz erre | #68
\"Na most, aki netán szeretne újabb \"Killmasteres\" kalandot olvasni, annak nagy valószínűséggel lesz még az idén lehetősége rá, bővebbet majd Szlobó kollégától tudhattok meg.\"
Igen, a mi boszorkánykonyhánkban is erősen készül valami... viszont a nagy \"bejelentéssel\" szerintem még várjunk egy kicsit (már csak azért is, mert ugyebár még be sem fejeztük ezt a bizonyos... valamit). [smiley]buck[/smiley]
2013. június 5. 17:52 | Válasz erre | #67
Összességében mutatós és tartalmas kiadvány.
Már csak egy lépés van hátra; lefordítani angolra...
(Lehet, hogy kint is örülnének egy újabb játékfüzetnek.)