Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Zagor.hu Játékfüzetek 1. szám
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© killmaster (Savanyúhas)
2019. szeptember 29. 07:49 | Válasz erre | #61
Látod elfelejtettem szólni, hogy kezd az ötödikkel, az nagy királyság...![smiley]taps[/smiley]
2019. szeptember 28. 13:12 | Válasz erre | #60
Közben elkezdtem ezekről is kritikát készíteni, megvan ez a 3, bár nem mondanám, hogy túl jó értékekkel :(

https://velemenyes.blogspot.com/2019/09/zagor-minikalandok-elemzese-1-resz.html
2018. december 25. 13:42 | Válasz erre | #59
menő kiráj
2017. október 2. 15:11 | Válasz erre | #58
Na végigvittem az Anakendis Sötét krónikáit is itt a weboldalon a játékmodullal... és hát ez se a legerősebb, de határozottan jobb az Ítélet Labirintusánál.

Hát először is: a címadás hihetetlen béna. A krónika szó alkalmazása teljesen értelmezhetetlen, hisz itt nem valami középkori, sárkányos mesekönyvről van szó vagy egy történetíró feljegyzéseiről, hanem egy N+1-edik gonosz boszorkánymester varázskönyvéről. És itt nem fordítási gond van - ez angolban is iszonyatosan gyenge cím lenne.

Maga a kaland a hagyományos, átlagos labirintus. Néha jobbra, néha balra, néha bemenni az ajtón és ezt-azt össze is kell szedni. Na és vannak természetesen itt is kulcsok, mert Anakendis a könyvét természetesen a ládájába zárta és a kulcsokat meg szétszórta a labirintusban, hogy megtréfálja a kalandozókat. Ha valakinek erről a Tűzhegy jutna eszébe... nos meg tudom érteni. Nem túl eredeti, de legalább működik, jól van összerakva.

A kaland két nagy szemétsége a kajákkal való bánás, nevezetesen, hogy csak ott lehet enni, ahol a szöveg lehetőséget ad rá - és ilyenből nem sok van (pl. a főgonosz előtt nincs). Ez egy kicsit frusztráló, de az már viszont tök nagy szemétség, hogy az egyetlen tárgy, ami meggyengíti a jelentős, 12-es ügyességgel rendelkező főellenségünket, olyan úton szerezhető be, amin az ominózus "krónikát" tartalmazó láda egyik kulcsát biztos nem tudod megszerezni. Így hát mit sem ér az, hogy legyengítetted, mert a következő fejezetponrnál el fogsz bukni :) Azt hozzá kell tenni, hogy ez a "kegyetlenség" még mindig jobb mint az értelmetlen Aranyszobros szívatás az Ítélet Labirintusában.
2017. július 25. 15:23 | Válasz erre | #57
Az Ítélet labirintusát próbáltam ki egyelőre és elképesztően gáz a háttérsztori szerintem az okaim hasonlóak a korábban részletezettekkel. Habár ha meggondolom a Sárkány Szemét, sokkal ez se gázabb annál.

A labirintusozás viszont egész jóra sikerült, szerintem a hangulata eléggé ott van, nem lapos. Sajnos az Aranyszobor elhelyezésénél viszont nagyon egyedi és trükkös módszert akart alkalmazni az alkotó, ami szerintem borzasztó gáz :) Szóval összességében ez nálam közepesre húzza le az osztályzatot.

A többiekkel még nem játszottam, de egészen megjött a kedvem a kicsi kalandokhoz ennek hála.
2017. július 24. 21:01 | Válasz erre | #56
Tetszett mindhárom. A legjobb azonban a Dervis köve. Atom Jedi visszatér vibe-ja van.
2017. január 21. 12:44 | Válasz erre | #55
A Dervis köve is jó történet, bár elsőre sikerült a jó utat választani. Egy hibát viszont érzékeltem: szinte minden kedvező döntés esetén megszórt Szerencse pontokkal a történet, ami egy kicsit irreálisra sikerült.
qgtanton
Only in Death - Mindhalálig
2017. január 16. 17:50 | Válasz erre | #54
A második történet is tetszett: az Anakendis Sötét Krónikái. Valóban nem újító történet, de egy korrektül megírt sztori, ami kellően változatos, és van értelme a döntéseknek.
SPOILER Pl: a Gyémántkulcsot nem lhet összeszedni, ha a varázskardot szeded össze, persze arra a kulcsra nincs is igazán szükség.
Ezt is a lányommal játszottuk, mindkettőnknek tetszett.[smiley]vigyor3[/smiley]
Véletlenül a 2. számhoz írtam az értékelésem, de most javítom

Only in Death - Mindhalálig
2017. január 12. 19:58 | Válasz erre | #53
[smiley]nevetes1[/smiley]
2017. január 12. 19:43 | Válasz erre | #52
Persze ettől lett a sztori kellően egyedi... Amit nem tudtam megcsinálni, mert 12-es Ü-t sikerült dobni... :)
Only in Death - Mindhalálig
2017. január 12. 08:55 | Válasz erre | #51
Arra a bizonyos Ügyességpróbára még ma is emlékszem. :) Tényleg jó nagy szívatás, kb. semmi értelme nem volt.
2017. január 11. 23:50 | Válasz erre | #50
Az ítélet labirintusa az Ügyességpróbájával igazán iskolapéldája a "szívasd meg a kíváncsi olvasót" kategóriának. Visszakerestem azt, hogy hol lehet megtalálni azt a ... Aranyszobrot. Aztán rájöttem, hogy Ügyességpróbát KELL veszíteni, különben sose találod meg... Kemény megpróbáltatás volt... Azért minden más jól elkészített a történetben, de ez kicsit váratlanul brutálisra sikerült![smiley]awink[/smiley]
Only in Death - Mindhalálig
2013. január 25. 15:52 | Válasz erre | #49
Egy kis késéssel,de jöjjön a folytatás!
Először a térképekről néhány megjegyzés!Ami mindháromra igaz:tetszetősek és igényes kivitelezésűek!Na most,én a Múmia átkát nem ismerem,úgyhogy erről többet nem is írnék!Az Allansia térkép gondolom szintén 85-ös lehet,amely így korának/korszakának egy kitűnő anyaga,csak sajna azóta eljárt felette némileg az idő és mára már pontatlan!Sőt,nemhogy mára,hanem már voltaképpen 86-ra is az!Az egyik bizonyíték a Pusztító,amely egy 86-os kaland,és itt még nyoma sincs pl.Dree-nek,Coven-nek!A másik,meg hogy azóta találtam itt a neten egy nagyon részletesen kidolgozott,színes Allansia térképet,amelyen ehhez képest némileg el van csúszva néhány helység!
A Halállabirintus térkép is-bár tetszik-pontatlan!1)Sehol sincs a műben olyan említés,hogy bármikor is szabad ég alá lépnél ki a folyosókról,ezen a térképen egyes szakaszok pedig eképpen vannak ábrázolva(vagy legalábbis nagyon erre utalóan)!2)Egyes szobák nem pontosan vannak a helyükön!Pl.az óriáslegyes szoba;a kővéváltoztató öreg szobája;a medúza szobája;de ezek még hagyján,a hamis koronás szoba bal kéz felé van!3)Akad egy-két felesleges kanyar.4)Van egy felesleges folyosó is!Az összepréselő szoba előtti elágazás,ha a \"kosaras öreg\" felől jössz,oké,de ha a maró iszap felől,akkor balra pont ebbe az alagútba nem tudsz tovább haladni!5)A verembestia termébő észak felé vezet tovább az út,és délről kellett érkezned,hiszen írva van hogy azzal az ajtóval szemben van a másik,amelyiken érkeztél!
Erről ennyit!
A minikalandok!
Az a helyzet hogy igazán egyik sem tetszett!Az ítélet labirintusa,amellett hogy számomra elég erőltetett,és alapvetően jellegtelen kaland,még élvezhetetlen is mert szimplán egy kib...ás!A képekről meg már írtam.Azok nem rosszak,bár nagyon úgy látom hogy azok lettek felhasználva amelyek a Haláltalizmánból kimaradtak!Ezek az elfek pl.nagyon hasonlítanak az ottani sötételfekhez![smiley]hamm[/smiley]
Anakendis sötét krónikái:bevallom sokat nem időztem vele,mert alapból nem igazán fogott meg,és bár nagyon hasonlít az előbbihez,egy fokkal talán ez jobb(nak tűnik).
A dervis köve:amiről már ti is írtatok,tiszta Csillagok háborúja,és Indiana Jones nyúlás!Éppen ezért tetszett is valamennyire,meg nem is.De inkább nem,mert ennyire szemet szúróan lenyúlni dolgokat,elég olcsó húzás!
Összességében tehát nem igazán jött be a Játékfüzetek első száma!Ez van.[smiley]szomoru2[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2013. január 8. 11:58 | Válasz erre | #48
Még nem fogtam komolyabban hozzá,úgyhogy elöljáróban csak néhány megjegyzést írnék!
Maga a kiadvány annyira jól sikerült hogy maximum már csak keményborítóval lenne jobb!A minőségét illetően csak annyit,hogy roppant ügyesen sikerült egyből összetintáznom,és ezt pillanatok alatt úgy eltüntetnem róla hogy hihetetlen,de semmi nyoma![smiley]awink[/smiley]
Egy-két kivételtől eltekintve az új kiadású KJK-k borítóképei nem jönnek be annyira mint a régiek,ennek az új Hóboszis borítója az egyik ilyen kivétel!Egyike azoknak,amelyikre nyugodt szívvel rá merném mondani hogy még jobb is mint az eredeti,na nem mintha az rossz volna!Egyedül boszorkányunk fején változtatnék némileg!Eleve szőkének és kékszeműnek illene lennie mint északi valaki,de ha szőkének nem is,a kék szemeknek evidensnek kéne lenniük!Plusz itt hiányzik róla az a \"madaras\" fejdísze,ami nálam már a védjegye,ill.az orrkarikája(bár az az előző borítóról is)!
Egyértelműen lejött hogy az Ítélet labirintusának Bob Harvey volt az illusztrátora!Ő felemás rajzoló a szememben,a Haláltalizmán egész jó tőle,a Vértengerek vegyes,míg a Mélység rabszolgái gyenge!Az itteni ábrái is felemásak,de végülis nem rosszak,bár furcsák a madárlábú orkok,a madárember,és furcsák az elfjei is!Az utolsó képen a szakállas öreggel,kicsit a \"Mikulás és elfjei\" benyomást keltőek![smiley]nevetes1[/smiley]
A második sztori illusztrátora ismeretlen számomra.Érdekes egy stílusa van az biztos,viszont nincs elég képe hogy komolyabb véleményt tudjak mondani róla!
A Dervis kövét pedig 95%-ra merném állítani hogy Tim Sell illusztrálta!Ábrái hol jobbak,hol gyengébbek,de végülis általánosságban tűrhetőek!
Ami ezzel a kalanddal kapcsolatban feltűnt még az a bogármedvének fordított ellenfél!Gondolom a bugbear volt az eredti alap,de ennek ellenére nem a bogármedve a megfelelő fordítása,hanem a mumus!Ő a kelta vagy germán(?) mitológia gyerekeket riogató alakja,aki éjszakánként jelenik meg az ágy alatt,vagy a hálószoba egyéb árnyékos,és/vagy nem teljesen belátható helyein!Innen vette át aztán a D&D,ahonnan pedig a KJK!Viszont itt már egy nagydarab,7láb magas,szőrös,félig-meddig goblinoid szörny lett belőle!Ezért megtévesztő kicsit a bogármedve név,mert sem nem bogár sem nem medve,de még csak köze sincs egyikhez sem!
Valószínűleg ma jobban beleveselkedek eme kalandokba,aztán írom a komolyabb kritikám!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2011. április 5. 22:47 | Válasz erre | #47
Szólok előre, hogy SPOILER veszély áll fenn.
Ez is megvolt. Vegyes érzéseim vannak. Igaz, hogy 85-ösek a kalandok, mint azt ahogy runner is mondta, na de 84-ben már olyan könyvek születtek, mint például a Halállabirintus, A Gyíkkirály Szigete stb.
Igaz, azok 400-as fpsek voltak.

Kezdem az elején: maga a kiadvány nekem tetszik. (Nem beszélve az alapötletről, hogy a kisebb kalandokat is kiadják). Rögtön egy kérdés, a könyvek menü szerint a borítót Les Edwards készítette, míg a füzet szerint Martin Mckenna. Akkor most ki? Amúgy bárki is rajzolta, ügyes keze van, tudja mi kell a kamaszoknak[spoiler2][/spoiler2]nagy cicis néni:D

A Múmiás térképet nem néztem át, mert még nem játszottam vele. A Halállabirintusos szerintem nagyon hasznos, de a legjobb Allansia térképe. Egyszerűen gyönyörű!

A lapok az újrahasznosított pép helyett most fehérek. Nem tudom, hogy ez szándékos volt e, de jó, mert ez egy játékfüzet.

A fordítást FireFox készítette. Érdemben nem tudok hozzászólni, ugyanis nincs meg egyik eredeti szöveg sem, viszont nekem bejön. Egyrészt, mert "hangulatos", másrészt pedig úgy sikerült megoldani az Ítéletet és az Anakendist, hogy ne legyen unalmas, mikor balra-jobbra megyek, mivel mindkettő egy "labirintus". Hál Istennek nem használta ugyanazokat a kifejezéseket.

A Dervis Köve

Nos, szerintem ez a leggyengébb mind közül. Számolni lehetne, hogy Indiana Jones avagy Star Wars nyúlásból van több benne. Sajnos kidolgozatlan a könyv, pedig az alapötletből jobbat is ki lehetett volna hozni. Rögtön az elején, mikor megszerzem az Emberirányítás italát kapok egy szerencse pontot, holott még nem is költhettem! Ilyen és hasonló dolgok vannak benne. Viszont szerencsepontot lehet szerezni egy rakattal! A kalandok közül ez a leghosszabb, azonban eléggé vontatotnak és hangulatlannak éreztem. Könnyű is, elsőre sikerült. Rajzok elmennek.

Az Ítélet Labirintusa

Valóban ott a logikai bukfenc, de spongyát rá. Elég nehéz kaland volt, mert négyszer haltam meg benne. Egyszer a kocka miatt, másodjára nem volt nálam a Lebegés Köpennye - holott valójában semmi szükség sincs erre és a Bronzkulcsra -, és kétszer nem találtam meg a szobrot. Megjegyzem, nagyon ötletes helyen volt elrejtve! viszont el kell rontani hozzá egy ügyeségpróbát és még akkor se biztos, hogy megleljük. Ami a legszomorúbb a kalandban, az az, hogy kb. 30 fp alatt ki lehet játszánai, méghozzá úgy, hogy csakis egyenesen előre megyünk!
Kár, hogy így el lett rontva. Igaz, nem a legoptimálisabb út, mert meghajlik a pajzsunk - -2 támadóerő -. Ezen az útvonalon csak egyszer kell harcolni. Viszont kizárt dolog, hogy valakinkek elsőre tudatosan összejöjjön az Aranyszobor megtalálása. Képek nem rosszak, és van is egy kis hangulata, bár lehet érezni, hogy mini Halállabirintusról van szó.

Anakendis Sötét Krónikái

Nekem ez tetszett a legjobban, és talán ez a legnormálisabb, hiába olyasmi, mint a Tűzhegy. Ebben is sírva fakadhatunk, ha nincsennek meg a megfelelő kulcsok. A barlangrendszert jól bejárhatjuk, a főgonosz egész jó, az erősebbik fajtából, de lehet gyengíteni. Viszonylag nehéz, elsőre nem lett meg a helyes útirány. Képek eléggé elvontak számomra.


Összességében örülök, hogy ezt is kiadtátok. Főleg azon "kezdők" csoportjának ajánlom, akik vagy régen játszottak ilyen könyvekkel, vagy nem játszottak még túl sok ilyen kötettel.

Köszönöm a belé fektetett munkát, várjuk a következőt!
2011. március 19. 09:07 | Válasz erre | #46
Ez sajnos nagy részben az én hibám, ezért mindenki elnézését kérem. De reményeim szerint áprilisban ki fog jönni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Anry
2011. március 19. 07:32 | Válasz erre | #45
Már én is kérdezni akartam. Ez van. [smiley]schmoll2[/smiley]
© runner
2011. március 18. 23:11 | Válasz erre | #44
Eltolódik...nem is kicsit.[smiley]szomoru1[/smiley]
A főhős Te vagy!
2011. március 18. 17:25 | Válasz erre | #43
A 2. szám márciusban fog megjelenni, vagy eltolódik az időpont[smiley]conf[/smiley]
© Anry
2011. február 13. 08:55 | Válasz erre | #42
Az első történetben micsoda logikai bukta van! (Ítélet Labirintusa)

Az elf főnököt leszúrja egy goblin és elmenekül. Ezek után a törzs tagjai téged hoznak ki bűnösnek, mert ott találtak kivont karddal a kezedben.

Hogy lehetsz te a bűnös, amikor:

- nincs rajtad vérfolt
- a kardodon sincs. Hiszen a gyilkos elmenekült mielőtt akár hozzáérhettél volna.

Arról nem is beszélve, hogy eme kiváló nyomolvasók a tetemtől elhaladva láthatták volna a goblin nyomait + akár némi vért is..

Azért a magasabb intelligenciájú elfek csapatából több sütnivalót néztem ki, minthogy ilyen nyilvánvaló tények ellenére gyilkossággal vádolnak meg valakit, aki ártatlan..

[smiley]fogmosas[/smiley]
© SzG
2010. december 19. 09:42 | Válasz erre | #41
[smiley]nemtudom[/smiley]

(Amúgy valószínűleg igen. :) )
De jó ez a nemtudomos vállrángatós szmájli. :D
© Anry
2010. december 18. 22:38 | Válasz erre | #40
Lehet rólam volna szó?
© SzG
2010. december 18. 18:19 | Válasz erre | #39
De olyan tagunk szerintem nincs, hogy "Andy". [smiley]confused[/smiley] Ha mégis, akkor elnézést. [smiley]beka3[/smiley]
2010. december 18. 13:39 | Válasz erre | #38
Egy itteni felhasználó username-je. De lehet a Br.Andy is. [spoiler]Egyébként a dervis kövében még az óriási guruló sziklagolyóbis is benne van, ami elől menekülni kell a hősnek, mint a filmben. Az Indiana Jonesból ez a legviccesebb rész meglátásom szerint, csak ezt nehéz lett volna adaptálni a lapozgatósba [smiley]vigyor2[/smiley]: [url=http://www.youtube.com/watch?v=WMeesE4Nlhg]Berlin[/url]
[/spoiler]
© SzG
2010. december 18. 12:11 | Válasz erre | #37
Ki az az Andy? [smiley]eplus2[/smiley]
2010. december 18. 08:52 | Válasz erre | #36
1985ös kalandok, valóban nem felejthetetlenek. A dervis köve kalandot néztem meg és pár észrevételt tennék, bár feltehetően, ha más is elolvassa, talán benne is felmerülnek ezek. [spoiler]Az 54es fejezetben a szerzőnek nem jött össze a kaland szétágaztatása, hiszen hősünk griffje belezuhan egy szörny szájába, és ha utána nem a két goblinnal repülő másik griff után megyünk (ugrunk rá a szupercsizmával), hogy megint hátasra tegyünk szert, akkor nem lesz újabb griffünk a kék sárkány ellen, amivel mellérepüljünk, pedig a szöveg így kezdődik a fejezetpontban. A városőrségnél Jedi elmetrükköt alkalmazhatunk (158). Aztán a Tűzóriásnál belefuthatunk a Homokdémonba. A Tűzóriás talán Jabba humán változata, és a sivatag kietlenségében egy üregben egy éhes nagyszájú szörnyeteg is ismerős, Jedi visszatérből. A 110es fejezetben rohadt gyümölcsöt is találunk, amit akár magunkkal is vihetnénk. Reménykedni kezdtem, hogy valami jó kis piát csinálhatunk belőle, ami után az Orkok, Goblinok és a Tűzóriás is áhítozni fog és lerészegednek, de csalódnom kellett. A kettős nap is Tatooin bolygóra utal? De az átlátszó ötletek még nem értek véget, a dervisek elveszett barlangjában szinte Indiana Jones-sá avanzsálhatunk: lépőkövek, szakadék, dárdacsapda, gyémánt elvétele a súly szerinti cseréjével, lezáródó kőkapu. Végül a kormányzót védő Hobgoblinok beszédéből magas IQ-ra következtethetünk. (Vagy a kormányzó ennyire zsugori vagy csóró, hogy normális testőrökre nem futja neki, vagy annyira eszetlenek ezek a lények, hogy ingyen is dolgoznak neki.) Mégis a kezdés a legérdekesebb: Jakortól találunk egy tekercset, hogy találjuk meg a gyémántot, de miért keressük meg (azon kívül, hogy értékes), meg nyomot sem ad a kezünkbe (csak egy bájitalt és aranyat), ami önmagában miért ösztönözne keresésre?[/spoiler] Kár érte, hogy az alapötlet ilyen dolgokkal el lett rontva, mert azért pár kósza eredeti ötlet akad benne, inkább azt kellett volna kibővíteni. De ez a Paul Struth valószínűleg túl sok fantázia és kalandfilmet nézett akkoriban és nem bírta kiverni a fejéből. Lehet a Titánt is meg kellett volna filmesíteni még 1985 előtt, hogy abból is több információt beépítsen a történetébe, mert olvasni nem biztos, hogy elolvasta. [smiley]fejvakaras[/smiley] U.i.: a saját készítésű kjk rovatban írt Andy, arra rövid válasz: Volt kjk találkozó Budapesten nem is egy ízben, de rendszerint ugyanaz a pár ember jött el. A többiek időhiányra vagy a távolságra hivatkoztak. Úgyhogy páran ismerjük egymást személyesen is, ám a társaság másik fele online közösség, el kell fogadni.
© Agglax
2010. december 10. 20:39 | Válasz erre | #35
nekem is kell
2010. december 10. 16:27 | Válasz erre | #34
én is[smiley]wink[/smiley]
2010. december 10. 11:38 | Válasz erre | #33
1-et kerek! :)
© Anry
2010. december 10. 04:00 | Válasz erre | #32
Kell. [smiley]wink[/smiley]
© runner
2010. december 9. 22:28 | Válasz erre | #31
Hát a füzetből kb. 20 db fog készülni szerintem.
Szóval nem egy óriáskiadvány. [smiley]nemtudom[/smiley]
A főhős Te vagy!
© cock
2010. december 9. 19:22 | Válasz erre | #30
2010. december 9. 18:26 | Válasz erre | #29
oh
lehet megrendelem majd:)
© runner
2010. december 8. 22:12 | Válasz erre | #28
Olyan 1 hét és készülnek a füzetek, igaz nem boltban, de nálam lehet venni majd...
A főhős Te vagy!
2010. december 8. 20:16 | Válasz erre | #27
hát igen
ez már csak akkor lehetne szebb, ha boltokban is lehetne kapni
mivel nem, ki kellet nyomtatnom

congrats
© SzG
2010. december 7. 09:57 | Válasz erre | #26
Amúgy a témát-témákat (határidő, minikalandok hossza stb.) szerintem inkább folytassuk a "Saját KJK regény" c. topicban, elvégre az lett nyitva a pályázatnak, ez itt eléggé másról szól, ha jól tudom. :)
© SzG
2010. december 7. 09:39 | Válasz erre | #25
Amúgy is gondoltam rá, hogy esetleg besegítenék majd a pályaművek "elbírálásánál" (persze csak ha runnerék is jónak látják), akkor pedig a pályázaton amúgy se vehetnék részt, gondolom. :)
© SzG
2010. december 7. 09:32 | Válasz erre | #24
Jó, felőlem legyen nyár vége, meg 200 pont a kiíírásban, én valószínűleg úgyse konkrétan a versenyre fogom összehozni a saját 100 pontosomat, hanem csak úgy. :) Aztán ha jó lesz, akkor gondolom így is befér majd a közös kiadványba, vagy hát majd meglátjuk. A lényeg, hogy megírom (már úgyis régóta tervezgetem), aztán lesz ami lesz. :)
2010. december 7. 09:03 | Válasz erre | #23
Vége. Én itten időhiányban szenvedek.
Bár lehet így se lesz rá időm.
© SzG
2010. december 7. 07:43 | Válasz erre | #22
De nyár eleje, közepe vagy vége? Nem mindegy. :)
Egy nyár eleji határidőt esetleg én is támogatnék, nyár végi az viszont már tényleg abszolút túlzás, az még majdnem egy év. :)
Meg akkor mennyit kellene már várni, hogy nyomtatásban is viszontláthassuk az írásainkat? :D (Mert ugye a pályázat lezárása után még csak el kell olvasni az összes pályaművet, véleményezni őket, esetleg kicsit lektorálgatni, meg persze maga a kiadás se két nap, szóval akkor kb. 1 év múlva láthatna napvilágot ez a Füzet úgymond. :S)
2010. december 7. 07:19 | Válasz erre | #21
A határidőre a nyár jó szerintem. A 200 pont is belefér, bár a terjedelem lehet tényleg probléma lesz. Megnéztem ezeket a füzetes kalandokat, és iszonyatosan rövidek bennük a pontok. Még kjk-hoz képest is.
2010. december 7. 07:18 | Válasz erre | #20
Azért inkább ne menjenek el. Különben is, ha nem lennének, mit fordítanánk?
© SzG
2010. december 7. 07:11 | Válasz erre | #19
Nem, azért ezúttal majd tényleg igyekszem visszafogni magam, egy KJK (illetve esetemben KJV) könyvhöz amúgy sem illenek igazán a körmondatok, meg bekezdésnyi (rosszabb esetben oldalnyi) leírások, nagymonológok. :)


Hát lelkesedésben éppen valóban nincs hiány a részünkről... [smiley]hawaii[/smiley]
© Anry
2010. december 7. 05:25 | Válasz erre | #18
Nem mellékesen jegyezném meg, hogy eme maroknyi csapat lelkesedése, szorgalma, kitartása és hozzáértése nyomán az eddigi összes, szerepjáték és kiegészítőinek kiadásával foglalkozó társaság és kiadó elmehet a búsba.

Földbe lettek döngölve.

Ennyi.
2010. december 7. 05:21 | Válasz erre | #17
Reméljük, SZGnél nem lesz csak a háttértörténet Háború és béke hosszúságú. Visszafogja magát és pár oldalnyival rövidebbet ír [smiley]nyes[/smiley].De azért csak egy mondatos: Lapozz a B fejezetpontra is érdekes hosszúság (előfordul kjk-ban is) [smiley]rolleyes[/smiley]
© SzG
2010. december 6. 22:46 | Válasz erre | #16
A mostani határidővel egyébként nekem nincs bajom, én be tudom fejezni a saját minikalandomat tél végéig, bár gondolom akadnak nálam elfoglaltabb (= nem munkanélküli) kollégák is, úgyhogy 1-2 hónappal végis is ki lehet tolni, igen. A nyarat én túlzásnak tartom, szerintm egy április-május (vége) bőven elég lenne, elvégre még csak december eleje van, egy fél év csak elég egy ilyen mű összehozásához. :)
De ez ugye megint csak 1 vélemény...

Mindenesetre magát a pályázati felhívást szerintem ki lehetne tenni az oldalra is, hátha úgy többen felfigyelnének rá. :) (Biztos nem mindenki olvassa rendszeresen a fórumot a zagorra tévedők közül.)
© SzG
2010. december 6. 22:43 | Válasz erre | #15
Hát erre nem mindenki képes. (Már hogy rövid fejezeteket írjon ugye.) [smiley]hawaii[/smiley]

De nyilatkozzanak mások is. :)
© runner
2010. december 6. 22:39 | Válasz erre | #14
200 rövid fejezeteket kell írni. [smiley]hawaii[/smiley]
A főhős Te vagy!
© SzG
2010. december 6. 22:38 | Válasz erre | #13
Hát ha 200 fejezetpontos opuszokat kell tető alá hozni úgymond, akkor csak az enyém ki fog tölteni egy füzetet... (Mert ugye például a BB is 200 pontos, és az sem mondható éppen rövidnek, sőt, duplaolyan vastag, mint egy hagyományos játékkönyv.)
Szerintem elég 100 FP is, egy ilyen terjedelmű írásba is sok mindent bele lehet sűríteni, ha ügyesen "gazdálkodik" az író a fejezetekkel, és nyilván jóval könnyebben-gyorsabban össze is lehet hozni egy ilyet=valószínúleg több jelentkező/pályamű lesz, mintha 200 pontos (már nem is annyira "mini") kalandokat kellene írni. (És én is egy 100-ast terveztem be, többre nem is lenne időm-erőm-kedvem, bár ez mondjuk mellékes.)
© runner
2010. december 6. 22:24 | Válasz erre | #12
Az ötlet jó, még nem gondolkoztunk ezen FireFoX-al, hogy a saját kalandok hol "jelenjenek" meg.
Igaz a füzetekre FirefoX-nak konkrét tervei vannak, hogy mely kalandok lesznek, de nem rossz az ötlet.
Esetleg az első (vagy egyedüli) három kalandot megcsináljuk ilyen Füzetben.
Ez esetben a "Pályázatot" úgy kellene módosítani, hogy 200 pontos kalandok kellenének, ami talán szerencsésebb is, mint azt jelezte valaki, hogy a 100 pont kevés.

Ez ügyben várnék hozzászólásokat, főleg azoktól, akik éreznek késztetés, hogy tollat (billentyűzetet) ragadjanak, és írjanak valami jó kis kalandjátékot.

Ha van rá igény, akkor esetleg a határidőt kitolnánk nyárig, hogy őszre-télre összeálljon egy ilyen Fűzet.
A főhős Te vagy!