Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
© Grimmy
2019. november 25. 19:28 | Válasz erre | #135
Ehhez kétség sem férhet. [smiley]buck[/smiley]
2019. november 25. 19:26 | Válasz erre | #134
2029-ben majd meglátjuk, hol tartanak a könyvkiadással, mennyi és milyen minőségű fordításon lesznek túl.
Ez csak röpke 10 év, ennyi még egy ilyen Zagor-féle törvényen kívüli kalózcsapattól is kitelt, szóval bizonyára a Kaméleon Komix is a porondon lesz még.Bizonyára.
© Grimmy
2019. november 25. 19:11 | Válasz erre | #133
Tökéletes időzítés. :D
Így tényleg semmi kétség nem maradhat senkiben, hogy miattuk történt, ami történt.
És ha ez nem lenne elég ugye, a kommunikációjuk ismét "mesteri"... no komment.
2019. november 25. 18:13 | Válasz erre | #132
Kaméleonék fészbúk oldalán már ott virít a Fighting Fantasy logó, "hamarosan" szöveggel. Gyula barátunk pedig finom sajnálkozással értetlenkedik, hogy ejnye, hát behalt volna a Zagor?
© Denko
2019. november 25. 17:58 | Válasz erre | #131
"Számomra Gyula/Gyuláék olyanok, mint a troll kaka Feketehomok kikötőben - minden nap láthat olyat aki arra jár, de jobb simán csak jó messzire kikerülni."

Cizellált fogalmazás,egy kifinomult embertől,Herr Doktor.[smiley]nezze[/smiley]Én sem haragszom gyuláékra,csak úgy mondtam volna,hogy egy rakás szart nem érdemes eltaposni,mert akkor is bűzlik.
© Denko
2019. november 25. 17:50 | Válasz erre | #130
"A hírek szerint ugyanis a képregényeik elfogytak."

Úgy tudom,500 példány készült mindössze.
"És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni. Legalább is aki, szereti a műfajt. Szerintem. :)"

Szerinted. :) Szeretem a műfajt,szóval,ha felkelti valami az érdeklődésem,majd megveszem angolul,és ha kevés a nyelvtudásom,akkor lefordíttatom valakivel. Legyünk őszinték:Nekem a két új könyv nem igazán jött be.A Veszedelmek kikötője olyan volt,mint egy gyerekkori barát,akivel valamikor sokat játszottunk együtt.Felismerem,örülök,hogy látom,szóval kicsit nosztalgiázunk,bejárjuk együtt a régi helyszíneket,de nem fogunk már közösen homokvárat építeni. A halál kapuja leginkább egy fickóra emlékeztetett,aki régi közös ismerősökre hivatkozva akart tőlem pénzt szerezni.
Konkrétabban fogalmazva:sem a rajzfilm szerű illusztrációk,se az infantilis humor nem az én világom.Livingstone-nak jár a zászló hajtás,mint a KJK ősatyjának,de az ő fénykora óta,készültek ebben a sorozatban különb darabok is.Olyan érzésem volt,mint mikor megnéztem Lucas Star Wars előzménytrilógiáját.Nem a régi rajongók a célközönség,mi már kiöregedtünk ebből.
© Grimmy
2019. november 25. 14:35 | Válasz erre | #129
"Számomra Gyula/Gyuláék olyanok, mint a troll kaka Feketehomok kikötőben - minden nap láthat olyat aki arra jár, de jobb simán csak jó messzire kikerülni."
[smiley]eplus2[/smiley]
2019. november 25. 14:26 | Válasz erre | #128
"És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni. Legalább is aki, szereti a műfajt. Szerintem. :)"

Ez előfordult már a történelem során, és elő is fog még. Részemről, és remélem sokan mások részéről is, én cthulhucult 126-os háeszében lévő megfogalmazásban hiszek, és cselekszem majd a jövőben is:

"Viszont nem kell hogy kiderüljön, ők segítettek-e elhasaltatni a Zagor.hu-t. Elég volt elolvasnom Gyula kommentjeit, biztosan tudom hogy nem szeretnék olyan terméket vásárolni, amihez neki bármi köze van. Nincs ebben semmi harag, vagy a munkájának a becsmérlése (ellentétben az ő hozzáállásával mások munkájához). A pocsolyát sem haragból kerüli ki az ember, csak nem szeretné összekoszolni magát."

Semmilyen szinten nem támogatok egy olyan "embert", mint ő. És most jöhet nekem bárki azzal, hogy "De hát a Zagor.hu eddig is szürkezónában mozgott!", meg "Az üzletben nincs barátság!", és hasonlókkal, de teljesen feleslegesen töltené ezzel az idejét akárki. Számomra Gyula/Gyuláék olyanok, mint a troll kaka Feketehomok kikötőben - minden nap láthat olyat aki arra jár, de jobb simán csak jó messzire kikerülni.
2019. november 25. 12:26 | Válasz erre | #127
Részemről ezzel nincs semmi probléma. Ha ebből szeretne meggazdagodni, hát próbálja. De akkor lehessen első ránézésre megkülönböztetni az ő verzióit a mieinktől: ha valami olyasmi történne, mint ami most is történik, nehogy a zagor.hu-ra verjék azokat a példányokat is.

A smiley-s kérdésedre pedig egyszerű a válasz: lusta voltam megcsinálni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 25. 12:04 | Válasz erre | #126
Szerintem a többséget a régi, 80-as, 90-es években íródott könyvek érdekelték elsősorban. Az újabb köteteknek már az illusztrációi sem az igaziak, számomra (és bizonyára más számára is) kifejezetten taszítóak, mintha a régi képek karikatúrái lennének. Gondolok itt a Scholastic által újra kiadott korábbi kalandokra.

Ahogy olvastam, Kaméleonék egyébként azt tervezik, hogy az esetleg kiadandó könyvekhez új, saját illusztrációkat készítenek. Amennyit láttam belőle, nem is lennének ezek az új rajzok rosszak, sőt.
Viszont nem kell hogy kiderüljön, ők segítettek-e elhasaltatni a Zagor.hu-t. Elég volt elolvasnom Gyula kommentjeit, biztosan tudom hogy nem szeretnék olyan terméket vásárolni, amihez neki bármi köze van. Nincs ebben semmi harag, vagy a munkájának a becsmérlése (ellentétben az ő hozzáállásával mások munkájához). A pocsolyát sem haragból kerüli ki az ember, csak nem szeretné összekoszolni magát.
Ha annyira érdekel majd valami ami még nincs meg, megveszem eredetiben, angolul.

© Grimmy
2019. november 25. 11:32 | Válasz erre | #125
"Egyébként azon gondolkodtam, hogy tényleg bukás lesz a kamkomos kiadás. A hírek szerint ugyanis a képregényeik elfogytak. Ez azért kezdetnek nem rossz!"
A képregényes-műfaj teljesen más szerintem, annak eléggé "fut" a szekere újabban. Még a mainstreamben is, a legnagyobb netes oldalakon is írnak pár újabb képregényről (zombisított Nyugat meg nem tudom, mik). Kicsit mintha kezdene trendivé is válni, illetve "eltinisedni" a műfaj. Namost a Fighting Fantasyról ez nagyon nem mondható el, és én nem is tudom elképzelni személy szerint, hogy ez nagyon megváltozzon, és mondjuk tinik tömege lapozgassa ezeket a '80-as évekbeli kockázós fantasy könyveket. :)

"És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni."
Vagy inkább mégis lesz valami "zugkiadás", persze nagyon fű alatt, és nem feltétlenül runneréktől... Főleg, ha a hivatalos az eredeti gagyi képekkel fog megjelenni. :) De ez csak tipp, nem állítom, hogy lesz.
2019. november 25. 11:12 | Válasz erre | #124
Hali!
Először is én személy szerint nagyon sajnálom, hogy a jelenlegi állás szerint kb. megszűnik a szürkezónás magyar kiadás! Értem úgy, hogy ezek után a fordítók is le fognak állni valszeg, ha jól értem. Nekem mindegyik könyv megvan, a régi Rakétások még eredetiben, amit a Zagor adott ki, azt meg runnertől vettem. A PDF-ek 2 kivételével megvannak, de már írtam olyannak, aki leszedte torrentről, hátha megsajnál... :)
Végigolvastam itt a hozzászólásokat, mindenki mondott értelmes dolgot, nem is ismételném a hallottakat. De az érdekelne, hogy miért zavart titeket, hogy valaki felrakott 3 Sárkány szemét?
Mert elvileg nem ha a pénz miatt adtátok ki a könyveket, akkor ez nem csak irigység, hogy ő még el tud adni több példányt? :)
Értem, persze a befektetett munka kb. megfizethetetlen, de ha már egyszer megtörtént, nyomtattatok 80 könyvet, feltettétek a PDF-eket, akkor már kb. mindegy, nem?
Egyébként a szöveg helyetti képek miatt én is szívtam a PDF-ben. Kiesett a könyvjelzőm a Sardath ostromából, és elkezdtem volna rákeresni szövegre a PDF-ben, ha nem csak képek lettek volna benne. Ezért haragudtam kicsit! Aztán rányomtam egy OCR-t, Wordben van beépítve, és 95%-os sikerrel, de lehet, hogy több is, simán visszaalakította. Visszagondolva még jobban is, még megvan a doc, ha valakit érdekel. :)
Egyébként azon gondolkodtam, hogy tényleg bukás lesz a kamkomos kiadás. A hírek szerint ugyanis a képregényeik elfogytak. Ez azért kezdetnek nem rossz!
És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni. Legalább is aki, szereti a műfajt. Szerintem. :)
Ennyit szerettem volna csak, és bocs a smiley-kért, de igazán felismerhetné az oldal az egyezményes kombinációkat, mint pl. skype vagy messenger... ;)
További szép napot!
LP
2019. november 25. 07:34 | Válasz erre | #123
Á, így már értem. Néha elvesztem a kontextust. Elnézést.

Annyira nem érzem magas labdának, semmi olyat nem írtam le, amit ne tudna mindenki.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 25. 06:32 | Válasz erre | #122
Azt én is láttam, de az egy "könyvhalmozó" illető volt, aki mindent felvásárolt (régi Rakétásokat is; azokból is volt neki több példány, mármint minden címből több példány), aztán meg eladta később. Van ilyen, bár nagyon ritka. Eléggé valószínűtlen szerintem, hogy magának gyártott mindent, mert igen, akkor nem csak 2-3 példányokat árult volna. :) Meg továbbra is ott van az, amit írtam tegnap: amik itt fent vannak PDF-ek, azokból nem lehet épkézláb könyvet nyomtatni, főleg nem olyat, amit aztán az ember eladásra is tud kínálni. :) De ezt már más is mondta korábban, mármint, hogy ezeket a butított változatokat nem érdemes kinyomtatni.
2019. november 25. 05:32 | Válasz erre | #121
[quote]"és mintha törölték is volna a hozzászólásomat"
Nagyobb az esélye, hogy máshová írtál ilyeneket.[/quote]

[quote]Ja, ja. A bogyoscsajok.hu-ra… ezzel lehet ott szuperül ismerkedni.[/quote]

Remélem így már könnyebb összerakni. ;) Hogy minek ezzel kezdtem? Mert ez szól nekem elsőnek abban a hozzászólásban.

A többi részben meg adtál a Gyulának egy magas labdát... bár most gondolom örül a markába, így nem fog reagálni itt rá.
2019. november 24. 23:02 | Válasz erre | #120
Más a hozzászólás felütése, például kapásból nem bogyoscsajok.hu-val indított. Értem én a viccet, csak nem szeretem. És szerintem továbbra is más kategória magadnak kinyomtatni vagy ipari minőségben és mennyiségben nekivágni. Utóbbira is van egyébként lehetőség, egy jó OCR letudja neked a munka 95-97%-át.

Egyszer egyébként láttunk facen valakit, aki három halálmocsarat meg három sárkány szemét dobott be hirdetésnek, ott runner meg mert volna esküdni, hogy azok a példányok nem rajta keresztül készültek. Úgyhogy egy kicsit jobban odafigyeltünk, és mivel nem ismétlődött meg az eset, végül vállat vontunk és túltettük magunkat a kezdeti sokkon.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 22:45 | Válasz erre | #119
[smiley]hehe[/smiley]
Nesze neked FireFox. Itt a pdf-edre egy újabb válasz, és nem is én írtam.
2019. november 24. 22:42 | Válasz erre | #118
Szerintem sem menő mostanság, mint ahogy könyvek sem. PC-s játékok is kopnak már erősen kifelé. A mobilos játéknak lehet keresete a fiataloknál, bár pénzes már nem biztos.
© Grimmy
2019. november 24. 22:40 | Válasz erre | #117
"Az hogy más nekiáll legyártani belőle 3000-et, oszt adogatja el, azért felelős-e a zagor.hu, jó kérdés."
Ez eléggé nonszensznek tűnik, nyilván nem is volt ilyen (egy ilyen akció azért kiderült volna), de amúgy elvileg nem is lett volna lehetséges, mert lebutított minőségben voltak fent mindig is a könyvek, amiket nem lett volna érdemes kinyomtatni... ha jól tudom.
2019. november 24. 22:38 | Válasz erre | #116
[irónia][/irónia]? Ha megmondod, hogy nézne ki jól formázás után, megoldhatjuk azt is, de valahogy egyértelműnek kell(ene majd) lennie.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 22:32 | Válasz erre | #115
Be kellene rakni egy irónia on és irónia off gombot... már ha nem értetted a dolgot.

Ja, csak pl. nem lehet keresni benne szóra. Bár tény, hogy ilyet papíralapon érdemes olvasgatni.

Amit leírtam eset az tényleg a való életből van, és írhatod hogy a hatóságok kezdik belátni, de ebben az esetben messze nem láttak be semmit, az tény. Az hogy más nekiáll legyártani belőle 3000-et, oszt adogatja el, azért felelős-e a zagor.hu, jó kérdés. Jogászok biztosan jól elcsámcsognának rajta, aztán akinek több pénze van az nyerne (mert az bírná megfizetni őket sokáig).

Ebook-ot azért kérdeztem, mert ott is van olyan cím, amit kértek leszedni, és kellemetlen lenne, ha emiatt blokkoltatnák az oldalt. (Nameg, hogy jelezzem másoknak, szedjék le, ha eddig nem tették volna.)
2019. november 24. 22:26 | Válasz erre | #114
Na közben annyi történt még, hogy leszedtük az érintett e-bookokat is. Nem tudom, hogy ez volt-e deathangel szándéka, de minden esetre köszönjük neki. (A biztonság kedvéért jegyzem meg, ez most nem szarkazmus volt.)

Patrik, dobok PM-et.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 24. 22:04 | Válasz erre | #113
"Amúgy, hogy csak a magam nevében beszéljek, én csak a véleményemet írtam le."
Rendben, volt egy-két olyan dolog, amire azt írtam, hogy tény... például, hogy ez az alapvetően AD & D-s, kockázós fantasy stílus nem menő manapság Magyarországon. :) Ezt tényleg ténynek gondolom, ehhez talán piackutatás sem kell. De ha esetleg nem így van, és tömegeket érdekel ez a műfaj 2019 végén Magyarországon (de annyira, hogy többezer forintot is hajlandóak kiadni ráadásul egy ilyen könyvért), akkor elnézést. :) Egyébként nagyon szuper lenne, ha így lenne.
© Patrik
2019. november 24. 21:58 | Válasz erre | #112
Ezt az e-book dolgot lehet megérné, még bepötyögni is. Tudod, a jövő olvasóinak is:) Eltűnt, aki készítette a többit? Csak megesik rajtunk a szíve, legalább a kezdetekhez. Szóval ne vegyétek le.
© Patrik
2019. november 24. 21:54 | Válasz erre | #111
Értem a kialakult helyzetet, Veled meg tökéletesen egyetértek.
© Grimmy
2019. november 24. 21:44 | Válasz erre | #110
"És mivel a Scholastic lépte azt amit, így nyilvánvaló, hogy valakik mégis látnak reális esélyt egy magyar kiadásra."
Talán... De ez csak találgatás. Még az sem teljesen kizárt, hogy a két dolognak nincs is köze egymáshoz, mármint, hogy a Scholastic nem a Gyuláék (vagy egy lehetséges másik kiadó) miatt vetette le a könyveket, valaki írta is itt. De mondjuk erre szerintem is kisebb az esély.
Mindegy... a lényeg az, hogy egyelőre csak egy dolog tény, hogy még nincs kiadva semmi. :D

"de a zagor.hu keménymagja nem egyenlő egy új KJK kiadás potenciális vásárlóival."
A 'keménymag' nem, de a Zagor.hu látogatói kb. lefedik szerintem. Tudom, ezt a Gyula is kétségbe vonta korábban. :D

"Bár ahogy látom itt mindenki szakértő piackutató. :D"
Igen, te is. :D Meg a Gyula is, mert nyilván ő is végzett nagymintás, reprezentatív kutatásokat, hogy kik is lennének a lehetséges vásárlók. :D
Amúgy, hogy csak a magam nevében beszéljek, én csak a véleményemet írtam le. De lehet, hogy ezzel más is így volt. :)

"Főleg, hogy a Tolvajok Városa például itt mindenkinek megvan, szóval eleve miért is számolnának velünk, mint vásárlóval? :D"
Elvileg a Tolvajok városát csak mellékesen adnák ki, és a képregényükkel együtt, ha egyáltalán abból is lesz valami. :) Az is lehet, hogy pl. az csak ajándék lenne a képregény mellé, ki tudja. Az Assasins... kiadását tervezgetik elsősorban, meg az egyéb "új" könyveket, legalábbis a legutóbbi posztjukban is erre utaltak. És ezek sikeréhez csak kellene a zagoros mag, legalábbis nem ártana, gondolom. :)
© Denko
2019. november 24. 21:21 | Válasz erre | #109
"Egészen mostanáig."

Egyetlen könyvet sem adtak ki,csak utaltak rá,hogy egyszer valamikor talán majd...

"Ezt mitől veszi mindenki ilyen biztosra?"

A Szukits valamivel komolyabb kiadó,mint a szűcsé,mégis belebuktak.Szerintem,ha látnának fantáziát a dologban a nagyok is,akkor rámozdultak volna.Nem állítom,hogy kizárólag mi képezzük a hazai KJK közösséget,de eléggé jelentős szegmensét fedjük le a piacnak.Nagy hiba volt a reménybeli vásárlókat elidegeníteni.
Ezenfelül 2019 van.Azok a fiatalok,akik érdeklődnek a műfaj iránt,simán letöltik a könyveket a netről,akár eredeti nyelven.Az országút harcosa képregény 5000 HUF,az Assassins of Allansia (angolul) 2448 HUF.Ezek a könyvek egy szubkutúrának készültek/-nek,egyszerűen,nem térül meg a forgalmazásuk.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 21:21 | Válasz erre | #108
© Grimmy
2019. november 24. 20:32 | Válasz erre | #107
Ez így van, erről már beszéltünk itt párszor, még talán a Gyuláéknak is megírtuk, amikor még volt valamiféle beszélőviszony. :) A válasz az volt, hogy a fogyás miatt nem nekünk kell aggódni stb.
Egyébként gondolom, azért is bíznak a sikerben, mert mostanában kicsit mintha újra divatba jött volna az "interaktív könyv"... vagy legalábbis jelent meg pár könyv a műfajban, például az "Éjszaka az állatkertben". Ez mondjuk tényleg így van, viszont először is, azok sem voltak [i]kirobbanóan[/i] sikeresek, másodszor, ami a lényeg - az a stílus, amit a Fighting Fantasy képvisel, tehát ez a jórészt AD & D-jellegű fantasy már nagyon nem menő a 2020 környékén Magyarországon, főleg, hogy még kockázni is kell hozzá. Tetszik nem tetszik, ez van. Ez a stílus egy szűk kört érdekel csak, és azok között is többségben lehetnek a "régi motorosak", akik az idő múlásával nyilván egyre kevesebben lesznek. :( Szóval a bukás szerintem is biztos, főleg, hogy még ugye jelentős jogdíjakat is kell fizetni.
2019. november 24. 20:32 | Válasz erre | #106
Igazad van.
[smiley]fantasy-18[/smiley]
Nem mindenben, de van, amiben igen.

Minden esetre lényegtelen, hogy itt mi lesz a megállapodás, a végső döntést úgyis magasabb szinten fogják meghozni. Csak bizakodhatunk. Addig pedig ismét köszönök mindent mindannyiótoknak. Reméljük, minél több kulturális örökséget megtarthatunk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 20:18 | Válasz erre | #105
Eléggé biztosra vehető, hogy a KJK könyvek újbóli hazai forgalmazása ismét csak bukta lenne.
A Szukits 98-ban és 2001-ben adta ki az utolsó két hivatalosan megjelent kötetet.
3 év eltéréssel a kettőt és mindössze 5 évvel azután hogy a Rakéta és Új Vénusz sorozat megszűnt, tehát akkor még sokkal inkább a köztudatban kellet lennie az egésznek, mégse érte meg nekik folytatni.
Ebből tök logikusan következik, hogy mivel azóta sokkal több idő eltelt és sokkal nagyobbat változott a világ, még annyira sem lenne kereslet lapozgatós könyvekre. A fiataloknak ott van millió más lehetőség, egész más a helyzet mint régen volt.
Őszintén, akik a zagoros könyveket rendelték, azok kb le is fedik a lehetséges piacot. Mennyi is ez, pár száz ember? Épeszű kiadó erre alapozva nem fog belefutni egy nagyon valószínű veszteségbe.
Hozzáteszem hogy sajnos, de ez van.
© Grimmy
2019. november 24. 20:12 | Válasz erre | #104
"Egészen mostanáig."
Már kérdeztem talán korábban is, de most akkor megint megkérdezem: honnan veszed ilyen biztosra, hogy a Gyuláék amúgy végül tényleg ki is fognak adni FF-könyveket? Mert ugye mindig úgy fogalmazol, mintha ez már atombiztos lenne...

"Ezt mitől veszi mindenki ilyen biztosra?"
Mit, hogy ez káros lesz rájuk nézve? Azt például onnan, hogy az itt véleményt mondók kb. 90 százaléka nem nyilatkozott túl pozitívan gyuláékról (és akkor elég finoman fogalmaztam). :D És valószínűsíthető, hogy nem csak ennyien rágtak be rájuk, mert a zagor azért elég nagy népszerűségnek örvendett. És ugye épp a KJK-s keménymagról beszélünk, akikre építeniük kellene.
Szóval az "öntökönrúgás", és az, hogy magukra haragítottak embereket, tény. Maximum a felháborodás mértéke kérdéses.
2019. november 24. 20:03 | Válasz erre | #103
Látom nagy tapasztalatod van a bogyoscsajok.hu-n való ismerkedési technikákkal kapcsolatban. Érdekes egyének járhatnak oda, ha az ilyen szövegek bejönnek nekik. Élőben minden esetre nem próbálkoznék még csak hasonlóval sem.

A PDF-fel nem tudom, mi a problémád. Remekül olvasható, arra is tökéletes, hogy kinyomtasd magadnak. Ha mindenképpen kötözködni akarsz – bár akkor tudom ajánlani a blog.hu-t, ott több száz, ha nem több ezer lelkes író van, akiknek nincs jobb dolga, mint a csirketartástól kezdve a játékkönyveken át a legújabb tesla kinézetéig mindenről értekezni, vitázni és kötözködni –, akkor igen, ha ezzel a minőséggel valaki legyártana 10 könyvet, hogy akkor ő most ezeket eladja a vaterán, akkor körbe fogják röhögni, ami nem baj. Egyébként nem tudom, találkoztál már-e azokkal a példányokkal, amik a puffinos verziókról keringenek, azokhoz képest ég és föld a különbség.

Ami a nyerészkedő példádat illeti, néhány éve talán még igazad lett volna. Szerencsére azonban már a magyar bíróságok is kezdenek rájönni, hogy nem mindig az anya a megfelelő szülő a gyermekek számára. Tehát eleve az az alaptétel, hogy "Anyucinál landol a két gyerek", amit te mintha evidenciának vennél, hibás, innentől kezdve nincs értelme tovább elmélkedni a példa fölött. Ugyanígy hülyeség, amikor azt mondod, hogy "tök mindegy, hogy csak 1x történt kereskedelem online". Itt is eldöntött tényként kezeled, hogy történt ilyen, ami önmagában igaz – én is láttam vaterán zagoros könyvet –, ám először bizonyítani kell, hogy az eladó személye az ügy kapcsán releváns. Márpedig ha ilyen nem történt, akkor a bizonyítás elég komoly nehézségekbe fog ütközni. Példának okáért ha killmaster betáraz magának 3000 példányt, és elkezdni vaterán adogatni, hát szíve joga, de ahhoz a zagor.hu-nak semmi köze, és emiatt nem vonható felelősségre. Jogászék ilyenkor mondják, hogy "semmi gond, drága hölgyem, vállalom az esetet, de lesz szíves előre fizetni".

Passzolom, hogy kérték-e az e-könyveket. Majd dobok egy üzenetet runnernek. De most akkor tulajdonképpen mit is szeretnél? Hogy elkészüljön a többi könyv is e-book formában, vagy hogy a mostaniakat is szedjük le?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 24. 20:03 | Válasz erre | #102
"hogy vannak akik még mindig nem értik az egész helyzetet"
Szerintem nagyjából mindenki érti a helyzetet. :) Tudjuk, hogy "jogilag kifogásolható" a dolog stb. Ez elég egyértelmű... Viszont nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy olyan országban, ahol nincs hivatalos FF-kiadás lassan 20 éve, ott igenis fas*ág a jogokon lovagolni bárkinek is, főleg így, hogy egy maroknyi rajongóról van szó. Megteheti, nem erről van szó, ezt senki nem vitatja, csak fas*ág, és kb. értelmetlen is, akár még kontraproduktívnak is mondható, mert ez a tevékenység tényleg inkább életben tartotta idehaza a KJK-t, meg egyúttal reklámot csinált az angol nyelvű könyveknek is, ahogy más is írta. Ennyi.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:58 | Válasz erre | #101
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:54 | Válasz erre | #100
© Denko
2019. november 24. 19:33 | Válasz erre | #99
"Te figyelj, felétek nem léteznek még nyomtatók?"
Hallottunk valami Gutenberg nevű fazonról,de inkább maradtunk a kódexeknél.
Magyarországon 2001 óta nem jelent meg KJK könyv,és akkor is veszteséges volt.Aki többet akart egy köteg papírnál,az alternatíva híján a zagoros csapathoz fordult.A felvevőpiac nagyon kicsi,szerintem senki nem látott rá reális esélyt,hogy a könyvek valaha is megjelenjenek magyarul nyomtatásban.
A korábbi hozzászólásom lényege meg az lett volna,hogy a leendőbeli kiadó ezzel az ostoba húzással tökön lőtte saját magát,de ezt Twillight már kifejtette.
2019. november 24. 19:14 | Válasz erre | #98
Ja, ja. A bogyoscsajok.hu-ra... ezzel lehet ott szuperül ismerkedni.
A pdf-hez megtalálod a lényegi részt az előző hozzászólásomban.

A nyerészkedős részhez egy kis példa a való életből:

Válás. Anyucinál landol a két gyerek, apuci láthatóságit kap. Apuci egyik alkalom után visszaviszi a gyereket 6 órára. Később kijön hozzá a rendőrség, hogy a gyerekeket 18-20 éves korukig nem közelítheti meg. Mint kiderült anyuka este 10-re kórházba vitte a gyereket, aki össze volt verve, és azt mondta hogy apuci tette. (Hogy minek várt vele addig, már jó kérdés lenne, de kit érdekel ez.) Apuci feladata bizonyítani, hogy ilyesmi nem történt (és valljuk be ez bizonyíthatatlan utólag), anyucinak elég volt vádaskodni.
Fordítsd le ezt erre az esetre. Amúgy meg tök mindegy, hogy csak 1x történt kereskedelem online, az már indok lehet. ;) Jogászék remekül ellenének vele.

Ja, amúgy az ekönyvek leszedését nem kérték?
© Grimmy
2019. november 24. 19:05 | Válasz erre | #97
Hát itt tényleg jól összefoglaltad a lényeget. :)
:big like:

Az tényleg komoly amúgy, hogy még az is szóvá lett téve, hogy runner miért kért pénzt a könyvekért, vagyis miért nem saját pénzből készítette és postázta az összes könyvet. :D

Vaterán én sosem láttam amúgy Zagoros-könyvet, de ha volt is, nyilván valamelyik vásárló tette fel, ahogy a Facebookon is nagyritkán felteszik, vagy csereberélik a rajongók a megunt darabokat.
2019. november 24. 18:41 | Válasz erre | #96
Várjál, nem erről van szó.
Én arra utaltam, hogy pl. kezdetben a pdf-ek ocr-esek voltak, aztán hirtelen képformátumúra váltottak. (Mikor szóba került ez, az volt a védekezés, hogy azért, hogy ne tudják visszaalakítani. Ez valljuk be annyit jelent, hogy hülye vagy, csak burkoltan írta le. [smiley]action[/smiley]) Szóval ha egy fan késztetést érezne, hogy megcsinálja a könyvet, akkor szépen pötyöghetné be, vagy előbb neki kéne ocr-eztetni a pdf-et. Segítsük egymást gyerekek... [smiley]nevetes2[/smiley]
2019. november 24. 18:03 | Válasz erre | #95
"Ő meg mint kiadó, nyilván védeni fogja a saját bevételi forrását."
Ezzel nem is lenne baj, csak ugye ésszel kellene csinálni. Például hogy nem rúgsz bele a rajongótáborba, illetve ahogy korábban mások is elmondták, értelmes párbeszédbe kezdesz velük. Ez a rész a józan paraszti ész kategóriába tartozik.
A két új könyv levételével nincs is probléma, a régiekkel viszont igen, mert azokból vagy (sem az angol, sem a magyar kiadó nem fog pénzt látni), vagy pedig (az angol kiadó [saját mércéje szerint] lát belőle valami pénzt, viszont a magyar kiadó hatalmasat bukik anyagilag [szintén saját mércéje szerint], és ezzel a lendülettel abba is hagyja az egészet, tehát az angol kiadó hosszú távon veszít potenciális bevételt). Ez a rész a monetáris kategóriába tartozik.
Ahogy (Gyula barátunkra visszatérve) önmagában azzal sincs probléma, hogy ki akarod adni a könyveket, csak akkor nem kellene egyszerre jobbra-balra szidni a helyi rajongótábort, miközben kihasználod, hogy életben tartották a lelkesedést a műfaj iránt, meglovagolod az általuk felélesztett hullámot, és ezzel egyidőben megpróbálod ellehetetleníteni őket, ráadásul teljesen értelmetlenül. Ez pedig a gerinctelen kategória, amit önmagában sajnos még nem büntet a jog. Cserébe bünteti a közösség :)

"Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását."
Érdekes módon azonban nem is teszi büntethetővé. Ahhoz, hogy büntethetővé váljon, ahhoz a tevékenységnek konkrét és közvetlen veszteséget kell okoznia a jogtulajdonosnak. Na most ez nyilvánvalóan sem nem történt, sem nem történhetett meg. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy az ellenkezője - konkrét és közvetlen nyereség "okozása" - megtörtént.

"A magyar kiadó itt lényegtelen, mert a Scholastic szedette le és az kétségtelen, hogy náluk vannak a jogok."
Már hogy a búsba lenne lényegtelen? 2017 augusztus 3 (ekkor jött ki a legújabb tűzhegy verzió) óta akárhogy is nézem, eltelt két év. Eddig valahogy nem érdekeltük őket. Vajon mi változhatott?

e-book:
Lássuk be, ennek csak akkor van értelme, ha linkek vannak bennük, különben a második lapozásnál kidobod az egészet a kukába. A rakétás könyvek meg lettek csinálva, ahogy két zagoros is. Ezután eltűnt a srác, akinek megvolt a szkriptje, ami megcsinálta a linkeket, nem válaszolt a megkeresésünkre, és ezen a ponton ez a kísérlet ki is fulladt. Ha valaki úgy érezné, hogy van kedve kézzel megcsinálni word-ben a hivatkozásokat, vagy tudja, hogyan kell automatizálni, akkor nyugodtan jelentkezzen runnernél (miután elült ez az egész Scholis ügy, szerintem most van jobb dolga is, mint az ebookokkal foglalkozni), de én biztos nem fogok ilyet csinálni.

"és mintha törölték is volna a hozzászólásomat"
Nagyobb az esélye, hogy máshová írtál ilyeneket.

"Sajnos az egész oldal már ennek volt alárendelve"
Nem igazán. Ha ennek lett volna alárendelve, akkor nem lettek volna fenn PDF-ben, le lett volna szarva az eredeti képek gány minősége, nem lettek volna újrarajzoltatva, ömlöttek volna a rajongói kalandok, kijöttek volna más sorozatok is (példának okáért km magányos farkas fordításai), csurrant-cseppent volna valami a fordítóknak és rajzolóknak is, és - ami szerintem talán a legfontosabb - nagyságrendileg több példányban ment volna az egész.

"A kereskedelmi forgalom alatt vaterát lehet érteni? Mert ott volt fent zagoros könyv."
Most mondanám, hogy ez ugye csak vicc volt, de ahhoz nem elég vicces.

"Az hogy pénzért lehetett könyveket venni"
Úgy érted runnernek saját költségén kellett volna megvennie a papírt, kifizetnie a nyomdát, a kötést, majd ingyen és bérmentve postáznia is?

"és az sem lenne bizonyítható, hogy nem nyerészkedett rajta"
Lehet bennem van a hiba, de ezzel mintha azt akarnád mondani, hogy runnernek kellene bizonyítania, hogy nem nyerészkedett rajta. Nyugtass meg, hogy rosszul értelmezem, és valójában úgy gondolod, hogy a kiadónak kell bizonyítania, hogy runner nyerészkedett rajta, és ez az, ami nehezen menne nekik.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 17:02 | Válasz erre | #94
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 17:00 | Válasz erre | #93
© Patrik
2019. november 24. 16:59 | Válasz erre | #92
Igazán nem tudtam, hogy az ebook formátumok a kiadások miatt nem lettek feltöltve és folytatva...de jóhiszemű vagyok, mondjuk nem volt rá idő. A KJK könyveknek tényleg a kézzelfoghatósága a lényeg, de azért egy mobi fájl se olyan rossz. Tény, hogy én is szerettem volna fizikai könyveket, mert amúgy nagyon tetszik. Viszont a mostani helyzet fényében nem biztos, hogy elvetendő az ebook formátumok létrehozása; szívesen segítek.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 16:55 | Válasz erre | #91
© cock
2019. november 24. 16:37 | Válasz erre | #90
Akkor csak, hogy stílszerű legyek:

[url=https://www.youtube.com/watch?v=BOkUd4IZHE0]Szomorú vasárnap[/url]
2019. november 24. 16:27 | Válasz erre | #89
Denkonak...
Te figyelj, felétek nem léteznek még nyomtatók? A felrakott pdf-et kinyomtatod, összetűzöd vagy fűzöd. Olyan lesz, mint egy könyv? Természetesen nem, de ha netán valaki kiadja, akkor onnan megveheted és tiéd ez az élmény is. Azaz értsd kevésbé ellenlábas egy kiadásnak, így sokszor elsiklanak felette. Ezért írtam, hogy a könyvet rendelőknek köszönhető mindez...

Patriknak...
E-bookon én is gondolkodtam, de az oldal tulaja minden megtett, hogy ne legyen ilyen ellenlábasa a könyvkiadásának. Nemhiába írtam már régebben, hogy itt sem a fanok kiszolgálása már a lényeg... és mintha törölték is volna a hozzászólásomat. [smiley]crushed-6[/smiley]

cthulhucultnak
Sajnos az egész oldal már ennek volt alárendelve, jó ideje már csak az ment itt, hogy rendelj, rendelj, rendelj, meg hogy mikor rendelhetem már. A kereskedelmi forgalom alatt vaterát lehet érteni? Mert ott volt fent zagoros könyv.

Csak...
Fogalmam sincs hogy van, de elképzelhető, hogy a Sc. kiadónak csak onnan lesz joga a könyvre, hogy kiadta. Erre utal, hogy MÉG csak azokat szedették le, amiket kiadtak, és ez biza simán hozhatja a többi törlését is.
Gyula meg biztosan öngólt lőtt, ha ő jelentgetett.
2019. november 24. 16:07 | Válasz erre | #88
Nem értek annyira a joghoz (de komolyan, csak érdeklődés szintjén érdemes lenne szakembert kérdezni erről), de az említett saját verziók soha nem kerültek kereskedelmi forgalomba és nem is volt semmi ilyen terv velük. Ha valaki szeretett volna egy könyvet fizikailag is megkapni, kifizette a készítés költségét.
És hirdetve sem voltak ezek sehol, itt az oldalon is csak lehetőségként szerepelt hogy tényleges könyvként is kérheti valaki, ha szeretné.
Minden esetben fel volt tüntetve a könyvekben az eredeti író, kiadás éve, stb.

© Patrik
2019. november 24. 16:04 | Válasz erre | #87
"Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását."
Jogtiszta! Pont ez kellet nekik? Mennyi minden nem jogtiszta? És hogy lehet jogtisztává tenni? Áááá! Aki itt van az nem hideg fejjel, racionálisan gondolkodik, hanem örül, hogy hozzájutott a soha nem látott könyveihez.
© Patrik
2019. november 24. 15:59 | Válasz erre | #86
Igen, a kooperáció lett volna a lényeg, de részleteket nem tudok. Támogattam volna a hivatalos verziót, de az meg nem volt. Max vártunk volna még 20 évet...itt viszont egy jól szervezett, segítőkész csapat megtette a félig lehetetlent.
54# " a műfaj szeretete, ápolása hajtott mindenkit." Így igaz.
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal