Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal12345678910
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 15:51 | Válasz erre | #24
Csak az egyszerűség kedvéért. Rákerestem az egyik törölt KJK könyvre, ami ezen az oldalon már nincs fenn. Másfél perc alatt meg is lett, és le is töltöttem. Mehet a "dán királyfi" a búsba, ő még nem tudja, ha levágják a hidra egyik fejét, kettő nő vissza helyette! Sőt ha kiengedi a dzsinnt a palackból, az nem biztos, hogy teljesíti a kívánságát! Nem gondoltam volna, hogy a helyzet ennyire eldurvul, de azt gondolom egy fekete péntek után jöhet egy "szürke szombat", ahol megmutathatjuk (ha nem is a világnak), záróra után is van kiszolgálás![smiley]ravasz1[/smiley]
2019. november 22. 15:45 | Válasz erre | #23
Ha valóban megszületett volna a megállapodás, azt szerintem már réges-rég kürtölnék mindenfelé, szerintem erről még nincs szó. De ha meg is lenne, az csak a két új könyv, illetve esetleg még a Tolvajok városának levételét indokolná, és ezt szerintem mindenki megértené. Az összes többi az, ami teljesen nonszensz, elvégre ki az az emeletes szarvasmarha, aki most kiadná akár A Pusztítót, akár A Hóboszorkány barlangjait? Illetve akkor most félévente jönnek a következő négyes listával, hogy most azt adták ki, azt szedje le a Zagor? Elég nonszensz lenne. Pedig a helyzet ezt sugallja.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 22. 15:18 | Válasz erre | #22
Lehet hogy én vagyok túl jóhiszemű, de az angol kiadó simán közölhette volna a kötözködés okát. Ha szóba került volna hogy ismét lesz hivatalos KJK kiadás magyarul és ez az ok, akkor hajszálnyival érthetőbb és elfogadhatóbb lenne a lépésük.
Kétszínűék részéről pedig minimális gesztus lett volna a Zagor.hu felé, hogy valamiféle párbeszédet kezdenek, értékelve a másik fél évtizedes munkáját.
Ha a fejük tetejére állnak is: a KJK mindenkinek a Rakéta kiadó sorozatát, később pedig a Zagor.hu könyveit jelenti itthon.
2019. november 22. 15:08 | Válasz erre | #21
Anélkül, hogy ismerném a részleteket: azt gondolom, megszülethetett a megállapodás, és onnantól, hogy lesz újra hivatalos KJK-kiadás itthon, a jogtulajdonos jelenlegi kiadónak már bántja a szemét, ami eddig mindegy volt, vagyis hogy fent vannak elérhetően egy efféle oldalon a pdf-ek, no pláne rendelhetők a könyvek - ez mégsem valami netes szürke zóna, hanem egy kvázi hivatalosnak tekinthető honlap.

Szomorú a dolog, meglepőnek ugyanakkor biztosan nem nevezném. Ha nagyon őszinte akarok lenni, inkább az meglepő, hogy ennyi ideig mehetett ez az egész. Azért azt látni kell: attól, hogy ez full fan service volt a legjobb értelemben, nem pedig rosszhiszemű, lehúzós nyerészkedősdi, még nem legális szerzői jogi szempontból. És ezt úgy mondom, hogy az egyik könyvet én fordítottam, szóval félre ne értse senki, száz százalékkal ott voltam és vagyok emögött az egész mögött. De ha kikerül megint a dolog nagypályára, az onnantól nem csak fan service, hanem üzlet is. Ez van. A Scholastic helyében más kiadó sem hagyná ezt.

Köszönöm én is runnernek, firefoxnak és mindenkinek, hogy megvalósulhatott ez az egész. Ahogy valaki írta korábban, a polcon sorakozó sort, egy több évtizedes álom beteljesülését senki sem veheti el már tőlünk és a Zagor.hu-tól. Akármi is lesz a folytatás, már csak ezért megérte ez az egész.
2019. november 22. 15:06 | Válasz erre | #20
Legalább már tudom, melyik hazai kiadótól ne vásároljak soha semmit, valamint erre fogom felhívni minden ismerősöm figyelmét is.

Színváltósék pedig büszkélkedjenek a képregényre, míg a Zagor.hu elkészítette a KJK sorozat összes magyarul kiadatlan részét.

Amúgy érdekelne, ha konkrétan rákérdezne náluk az ember, hogy volt-e bármi közük a Zagor.hu csesztetéséhez, lenne-e annyi gerinc bennük hogy elismerjék.
© Grimmy
2019. november 22. 14:54 | Válasz erre | #19
"Jelenleg úgy érezzük most magunkat (ha fogalmazhatunk régiesen), mintha megnyúztak volna minket, kegyetlenül lehántották volna a bőrünket, ahogyan azt a szűcs tette!"

"Ezt nemes egyszerűséggel kétszínűnek hívhatjuk, mely jelenséget az állatvilágban talán legjobban a kaméleon testesít meg!"

LOL, csak most esett le ez a két rész. [smiley]eplus2[/smiley]
Lehet, hogy tényleg így volt akkor.
Remélem, Livingstone tényleg nincs benne, kiábrándító lenne.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 14:45 | Válasz erre | #18
Na most, ha hivatalosan nem is lesz könyvkiadás, mert hát kinek hiányzik az, hogy jól fenékbe billentsék! Azért fű alatt legalább pdf-ben elérhetővé lehetne tenni dolgokat, ha valaki úgy érzi, keres egy magánkiadót, és kiadatja velük amit akar. Mondom mindezt feltételes módban, mert ki tudja miféle 3/3-as alakok járnak ide... Azért szóljatok előre, ha bármi mást is törölnötök kell, gyorsan lementek mindent előre! Nem szeretnék holnap arra ébredni, hogy már az oldal sem működik. Amúgy meg már így is KJK olvasók "Mekkája" lett az oldal, hiába is törik kerékbe, a szellemisége megmarad![smiley]cross[/smiley]
© FeroxX
2019. november 22. 14:35 | Válasz erre | #17
"Nehéz most "pozitívumokról" beszélni, de a levelem zárásaként annyit megjegyeznék, hogy nagyjából sikerült "feldolgozni" a teljes KJK gyűjteményt, mire elkezdtek ezek a faszok hőbörögni, és nem félúton lett odapörkölve a Zagor projektnek."

Amúgy ezzel egyetértek.. szerencsére a teljes, gyönyörű classic rakétás arculatos gyűjteményt már senki nem veszi el a könyvespolcomról [smiley]beka3[/smiley] az lett volna az érvágás ha félúton jön be a krach.

Szóval örüljön a Kaméleon Komix most magának, és ajánlom nekik, hogy akkor tényleg tegyék oda amagukat és adják ki (immáron hivatalosan) az új részeket. Mert ha ezek után ez nem következik be az netto kicseszés nagyon sok emberrel.
2019. november 22. 14:28 | Válasz erre | #16
Én személy szerint kizártnak tartom, hogy Ian Livingstone bármilyen módon benne lenne ebbe. Bő egy éve, az Arcadia kapcsán felkereste már az oldalt. Akkor részletesen le lett neki írva, hogy mi és miért történik, mi a történelem és mi a jelenkori helyzet. Ha akart volna tenni bármit, akkor tette volna, de annyira jelentéktelennek találta a közösséget, hogy még válaszra sem méltatta a levelet, ami egyszerre volt örömteli és szomorú hír. A reakciót minden esetre úgy lehetett értelmezni, hogy tudnak az oldal működéséről, és nem zavarja őket annyira, hogy érdemi lépést tegyenek az ügyben. Ráadásul minden arra mutat, hogy a kiadó SJ/IL tudta nélkül kezdett ebbe a magánakcióba.

A legtisztább megoldás talán tényleg az lenne, ha az angol kiadó elveszítené az érdeklődését az ország iránt, és minden visszatérhetne a régi kerékvágásba.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© FeroxX
2019. november 22. 14:26 | Válasz erre | #15
Ezt egészen biztosan a magyar "konkurencia" intézte el... [smiley]falbav[/smiley][smiley]rinya[/smiley] A belem kihányom komolyan mondom..

Fanfictionokat elvileg nem érintheti a dolog amúgy nem?
© Grimmy
2019. november 22. 14:25 | Válasz erre | #14
Egyébként én nem vagyok biztos benne, hogy most volt külön "felnyomó"... pláne, hogy ugye eddig is tudtak az oldalról a jogtulajdonosok, és Livingstone fenyegetőzött is. Lehet, hogy egyszerűen csak most szánták rá magukat, hogy lépjenek. Vagy valami fejes erőszakolta ki a dolgot ennél a szolár kiadónál vagy mi a ráknál.
De egyébként igen, könnyen lehet, hogy "A Gyuláék" is odahatottak kicsit... Az biztos, hogy ha valakik örülhetnek most, azok ők; eltűnnek az általuk utált "zugfordítások", és egyedül ők fordíthatnak Fighting Fantasyt. Már ha fognak egyáltalán ugye, mert már ígérgetik vagy egy éve, aztán semmi nem történt azóta. Most már aztán remélem, nem is fog, és eltűnnek a balfenéken, főleg, ha tényleg volt közük most ehhez az ügyhöz.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 14:08 | Válasz erre | #13
Keresem a szavakat, de nagyon keresem! Sajnos, ha tényleg ez a helyzet áll fenn, akkor megértem az álláspontotokat! Hiszem azt, hogy ha az oldal meg is szűnik ebben a formában, lesz egy másik, amely főnixmadárként fellobbantja újra a KJK olvasók szívét. Remélem, hogy a "konkurens" kiadót gyorsan bezárja az adóhatóság, akinek szúrta a szemét a weboldal. Akkor várunk, és informáljatok, mert én a fehér pénteket jobban szeretem!
© Grimmy
2019. november 22. 14:06 | Válasz erre | #12
Fasza.
Elég abszurd amúgy az egész ügy, ez a "vegzálás" meg fenyegetés, mert hát ugye mégiscsak egy kis, max. párszázfős rajongói keménymag vagyunk, akik ugye különben se tudnánk hivatalos magyar kiadványokat venni... de hát ugye ez már sokszor szóba került itt. Külön röhej, hogy a világ legismertebb és talán legjobban fogyó játékkönyvsorozatáról van szó, aminek az írói meg kiadói nyilván mind milliomosok... szóval ha valakiknek nem kéne fennakadni azon, hogy egy kis csoport rajongói fordításokat csinál, azok pont ők. Pitiáner, anyagias figurák mind, talán Green kivételével (bocs, de a szememben Livingstone is, mert ő is elég gázul reagált korábban, és gondolom a mostani "akcióban" is benne volt). Szánalmas az egész ügy.
2019. november 22. 13:26 | Válasz erre | #11
Komoly, hogy megkeresett az angol kiadó. Komoly, hogy leszedtük az említett könyveket (lásd a letöltési link hiánya a megfelelő helyeken). Komoly, hogy egyelőre képtelenek a párbeszédre. És az is komoly, hogy egyszer már felmerült, hogy lassan ideje befejezni, elvégre végeztünk a KJK-kal.

Az is komoly, hogy az oldal maga marad az összes többi könyvvel, és befejezzük a két még függőben lévő könyv összerakását.

Ugyanakkor az is tény, hogy bár a Wizard kétszer is nekivágott a könyvek újra kiadásával, mindkétszer felhagytak vele (és lássuk be, az angol piac azért egy csöppet nagyobb, mint a magyar). Mi viszont, míg a második sorozatukkal együtt kezdtük a működésünket, még mindig itt vagyunk.

Az első Wizard sorozat három új kötetet adott (Eye of the Dragon, Bloodbones és Howl of the Werewolf), míg a második sorozat két és felet (Stormslayer, Night of the Necromancer és Blood of the Zombies). Scholitól is kijött már a három kötelező, úgyhogy én azon az állásponton vagyok, hogy már csak ki kell várnunk, hogy ők is feladják. Ezután pedig szépen, csendben visszatérünk, és ha addig esetleg nem készülne el másképp, belevághatunk az Assassins of Allansiába is [smiley]buck[/smiley] Addig pedig koncentrálhatunk a rajongói kalandokra.

Köszönöm a fordítóknak, illusztrátoroknak és főleg látogatóknak az eddigi lelkesedést. A kalandunk tovább folytatódik!

[smiley]big-axe[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 22. 13:03 | Válasz erre | #10
Most ez tényleg komoly? Mert néhol kissé viccesnek érzem a bejelentés szövegét, meg egyszer már mintha poénkodtatok volna a zagor.hu megszűnésével... igaz, akkor talán április 1 volt...
2019. november 22. 12:55 | Válasz erre | #9
Ahogy szokták volt mondani, minden jónak vége szakad egyszer :-(
A korábbi hozzászólókhoz csatlakozva köszönöm a csapat /és kiemelve runner/ hosszú éveken átívelő alázatos és vér profi munkáját, mellyel áldoztak ennek a remek műfaj reneszánszának az oltárán!
Csak arra tudlak titeket kapacitálni, hogy ne búsuljatok, olyan dolgot tettetek le az asztalra mind online, mind írott formában, ami megismételhetetlen és örülök, hogy egy kicsit én is hozzájárulhattam a munkátok fenntartásához a könyvek megvásárlásával.

Maximális tisztelet, köszönet és a továbbiakhoz minden jót!

Jay
© thief
2019. november 22. 12:39 | Válasz erre | #8
Azért kíváncsi lennék mennyien veszik meg az Országút harcosa képregényt stb... Gondolom a "mestertől" fúj a szél..... Hatalmas piaci rés...... 5.000 ft-ért a mai telített piacon.
2019. november 22. 11:15 | Válasz erre | #7
Az első hozzászólásomból kimaradt: Természetesen én is nagyon köszönöm a munkát, kitartást, azt hogy ilyen kiváló színvonalon feltámasztottátok a KJK-t, hogy újra a 90-es évek elején érezhettem magam, hogy teljes lehet a Varázslat! sorozat.
Bízom benne hogy valamilyen formában lesz folytatás vagy akár újrakezdés.
A régi Rakéta kiadós sorozat méltó örökösei vagytok, bőven túl is szárnyalva őket.
Történjen most már bárhogy, küldetéseteket sikerrel teljesítettétek. :)
© nfmate
2019. november 22. 11:07 | Válasz erre | #6
Ehhez sok mindent nem tudnék hozzáfűzni, elég szomorú, hogy idáig jutottunk :(
2019. november 22. 10:46 | Válasz erre | #5
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy teljes szívemből KÖSZÖNÖM a hosszú évek alatt nyújtott munkát és lelkesedést (és ezt KJK rajongó barátaim nevében is írom, akik nem fórum tagok)! K**vára nem ezt érdemlitek, és megint csak bebizonyosodott, hogy mindig vannak olyan emberek, akik csak ártani tudnak másnak. Nekik hasonló "jó" kívánok, és azt, hogy ez legyen a legnagyobb örömük az életben!

Runnernek és a csapatnak azt üzenem, hogy azokra az IGAZI rajongókra gondoljatok, akiknek mekkora örömöt okoztatok az elmúlt évek során. Higyjétek el, az örökségetek fennmarad, és aki IGAZI KJK rajongó, mindig fel fog titeket emlegetni, és a lelkes, igényes munkátokat. A többi degenerált barommal nem kell foglalkozni. :)

Még egyszer KÖSZÖNÖK MINDENT!!!
© flow3r
2019. november 22. 10:19 | Válasz erre | #4
Őszintén és rettenetesen sajnálom, ami most történik. Tudom, de legalábbis érzékelem (igazán csak az tudja, aki részt vett a munkálatokban), hogy micsoda munka, lelkesedés, és szív van minden egyes elkészült könyv, és az oldal mögött. Kb. a kezdetektől fogva éveken át tartottam a kapcsolatot runnerrel az új könyvek kapcsán, és lenyűgözőnek találtam, hogy az ő vezénylésével és a többiek önzetlen munkájával lehetővé vált az, ami egy kisebbfajta csoda: hogy magyar nyelven (is) olvashatjuk a KJK könyveit. Nagyon köszönöm runnernek és a többieknek ezt a fantasztikus élményt, és azért azt megjegyezném, hogy most már nem tüntethető el a munkátok, az ezek után is fennmarad - ha az "újoncok" már nem is nagyon, vagy csak korlátozottan férhetnek hozzá, sokan vagyunk, akik "őrizzük a lángot". És mostantól kezdve ha a KJK könyvekre ránézek, egy kis keserűséget is fogok érezni, de egy fasz kiadó miatt nem fogom kidobálni a könyveimet, mivel azok az eredeti írók és a fordítók, szerkesztők munkájának köszönhetően vannak most ott a polcomon, ennek a fasz kiadónak (aminek a nevét nem sikerült megjegyeznem, pedig kellene, hogy tudjam, kiktől ne rendeljek most már semmit) semmi köze azokhoz.
Én nem vágom a jogot, pláne a nemzetközi jogot, nem tudom mivel lehet Angliából megszopatni egy kis magyar közösséget (ha valaki ezt pontosan tudja, leírhatná, mert amúgy érdekel), de ezen ismeret hiányában is azt gondolom, hogy ha runner - többszöri próbálkozás után - ezt a döntést hozta meg, akkor annak jó oka van és azt el lehet és kell fogadni.
Nehéz most "pozitívumokról" beszélni, de a levelem zárásaként annyit megjegyeznék, hogy nagyjából sikerült "feldolgozni" a teljes KJK gyűjteményt, mire elkezdtek ezek a faszok hőbörögni, és nem félúton lett odapörkölve a Zagor projektnek.
Szóval még egyszer köszi srácok, ez emberfeletti munka volt, amivel nagyon sok embernek okoztatok örömöt.
© runner
2019. november 22. 09:56 | Válasz erre | #3
Jelenleg két amatőr kaland van folyamatban, fordítás alatt és készülő illusztrációkkal.
Ezeket nem érinti a dolog.
Ezek el fognak készülni jövő év elején, és fel is lesznek téve a weboldalra.
A főhős Te vagy!
2019. november 22. 09:52 | Válasz erre | #2
Elég gyomorforgató az egész...
Jól értem, hogy valaki szándékosan felnyomta az oldalt, az indította el ezt az egészet?
Esetleg egy levél az írók (mármint Jackson és Livingstone) felé megoldható lenne, vagy számítana bármit is?
Ezek a könyvek sokunknak kedves emlékek voltak, el sem lehet mondani, mennyire fantasztikus volt annyi év után új köteteteket szerezni, vagy színvonalas változatban beszerezni az olyanokat, amiket már az Új Vénusz jelentetett meg csapnivaló minőségben.
Szerencsére azok a könyvek már mind megvannak nekem, amiket szerettem volna, de így viszont már biztos hogy nem is lesznek újak, ha csak meg nem veszem őket angolul. De hát a KJK fílingnek annyi.

© runner
2019. november 22. 09:23 | Válasz erre | #1
A témában érintett hír kint van a főoldalon!
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal12345678910