Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
2019. november 27. 23:44 | Válasz erre | #185
Megkésve reagálnék én is...

Ami azt illeti én mindig úgy éreztem, hogy várható, hogy egyszer valami külföldi jogtulajdonos bekeményít. Sajnos ez globális probléma, így van ez a SW rajongói tartalmakkal a Disney megítélésben és a CBS-Star Trek viszonya is ugyanez. Igazán röhej, hogy egyszer el volt ismerve még "rajongói oldalnak" a zagor.hu és utána pár évvel meg jön a fenyegetőzés. De az említett nagy franchise-oknál is ugyanezt a helyzetet látni :(

Az internet elterjedésével decentralizálódik minden, nincs szükség központi iránymutatásra, a tartalmak létrejönnek önszerveződéssel és ráadásul ingyen munkában. Szóval ez fenyegetést jelent a jó öreg kapitalista szemlélet szerint - igaz, hogy ugyanezek a rajongók tartják meg a franchise-t értékesnek a folyamatos aktivitásukkal. Sajnos a világ még ilyen elvek szerint működik, hiába a változás szele :(

Nos ettől függetlenül én marhára nem törődök a kiadókkal. Éljenek a rajongók, éljen az emberi kreativitás! Iszonyú hálás vagyok, hogy anno rátaláltam erre az oldalra és ezen keresztül sokkal jobban megismertem a KJK-világot és hozzáférhettem magyarul az összes könyvhöz. Köszönöm minden fordítónak, illusztrátornak a munkáját és persze az egész csapatnak, akik ilyen profin megcsinálták a nyomtatott könyveket is! Le a kalappal srácok!
© Grimmy
2019. november 27. 23:08 | Válasz erre | #184
Én pedig akkor most csodát teszek... megjósolom kétszínűek következő lépését. :) Tehát: a Gyula kiharcolja, hogy a scholasticos haverjai nagylelkűen engedélyt adjanak néhány régi KJK újbóli feltöltésére. Persze mindezt szigorúan a magyar KJK-rajongók érdekében teszi majd meg, nulla önérdekkel (és még véletlenül sem amiatt, hogy kicsit "kimosakodjon" ezáltal a rajongók előtt). [smiley]buck[/smiley]
© runner
2019. november 27. 22:24 | Válasz erre | #183
Ez most nagyon aljas lesz, de az alábbi mondatról egy kép jutott eszembe:

"A Kaméleon Komix vezetője (Szűcs Gyula újságíró-blogger, jelen sorok írója)"

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/blogger.jpg]http://zagor.hu/egyeb/blogger.jpg[/img][/center]

[smiley]broomstick[/smiley]
A főhős Te vagy!
© Grimmy
2019. november 27. 22:18 | Válasz erre | #182
Na ez nagyon jó volt!

"Itt egy rajongói közösség van, míg a Kétszínű Komédiásnál egy ember, aki önös érdekből - hogy végre hivatalos kiadást láthasson a könyvespolcán - elégedetten hátra dőlve élvezze dicsőségét.
Mivel ez róla szól, nem a vásárlókról!"

Ezt különösen "adom", ahogy újabban mondani szokták, ez az eseményeket végiggondolva tényleg logikusnak tűnik.
A lényeg, hogy Hamlet ne "zugfordítást" lásson végre a polcán. Na meg gondolom az se mellékes, ha az írókkal pacsizhat, meg fotózkodhat a "geek-partikon", meg akár máshol is. Plusz gondolom az sem ártott volna, ha a hazai játékkönyes műfaj "megmentőjének"-feltámasztójának szerepében tetszeleghet idehaza... hát ez lehet, hogy most már nem jön össze. De a többi összejöhet...
2019. november 27. 22:14 | Válasz erre | #181
Simán megtehetik elvileg, hiszen ezek nem hivatalos fordítások. Nem hiszem hogy egy Pusztítót a nulláról nekiállnak fordítani...
De tényleg nem ártana keríteni egy ügyvédet és csak nagy vonalakban tájékozódni, lehet-e egyáltalán lépni valamit ilyenkor. Még mielőtt szó szerint ellopják más munkáját.
© runner
2019. november 27. 22:09 | Válasz erre | #180
Nem hinném, hogy felhasználnák a fordításainkat.
Az még nagyobb felháborodást keltene.

Perelni nem igazán tudnánk a kis "zúg" fordításaink miatt. [smiley]shakehead[/smiley]
A főhős Te vagy!
2019. november 27. 22:05 | Válasz erre | #179
Nagyon köszönöm, hogy leírtad ezeket! A véleményemet már ismerheted a téma kapcsán, ha olvastad korábban őket, nem szeretném magamat ismételni.
Lehet, hogy hülye kérdés/ötlet, de nem lehetne valahogyan elrejteni a "Hibák a könyvekben" topicokat, vagy valamiképpen megoldani, hogy ne használhassák fel a saját céljaikra?
Amúgy ez az egész komment simán kimehetne a posztja alá, hiszen neked/nektek is jogotok van elmondani a véleményeteket.
2019. november 27. 22:03 | Válasz erre | #178
Nagyon remélem, hogy ez nem történik meg!
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 22:02 | Válasz erre | #177
Jut eszembe, kíváncsi vagyok, mennyit fognak lopni a zagoros fordításokból.
Simán el tudom képzelni hogy kiadják a saját nevük alatt változatlanul, vagy max. minimális változtatásokkal.

Ha úgy lesz, beszállok az ügyvédi költségekbe [smiley]catch-hit-with-chair[/smiley]
© runner
2019. november 27. 21:48 | Válasz erre | #176
Sziasztok!

Gondoltam én is írnék az elmúlt időszak eseményeire.

Először is a mai friss "híreknél" maradva, láttam Kétszínű Komédiás (én csak így hívom) "kiadó" [s]weboldalán[/s] facebook profilján, hogy írt egy hozzászólást a Gábor nevű alkotó, miszerint "Ezáltal legális vásárlás marad el, és művészek károsodnak." Szerintem azok is alkotók, akik ezeket a magyarul meg nem jelent könyveket lefordították, szerkesztették, illusztrációkat rajzoltak hozzá, ellenőrizték a saját szabadidejüket áldozva erre rajongásból, teljesen ingyen a többi rajongó számára.
Azt meg, hogy a magyar "zúg" művek pénzkiesést jelentenének a jelenlegi angol kiadónak, az íróknak vagy rajzolóknak (fel sem használtuk ezeket a "képeket") nem hinném, mivel a magyar rajongók többsége nem venné meg angolul. Illetve de, az igazi elvetemült rajongók megveszik azokat is, tehát még reklámoztuk is. Semmiképpen sem hinném, hogy elvettük a kenyerüket. Amúgy az alkotókat gondolom kifizették, legfeljebb a kiadót érhetné kár az óriási magyar piaccal. De még egyszer, aki támogatja a kiadót (alkotókat,) az megveszi az eredeti angol könyvet is.

Gyula bácsira rátérve, én személyesen nem ismerem, nem tudom milyen ember valójában. Régebben is csak közvetve írtátok fórumba, hogy nagyon szidja a rajongói köteteteket.
Olvastam a mai posztját, és igen, egyértelműen kiderült, hogy természeten ő jelezte a jelenlegi angol kiadónak, hogy tegyenek a [b]Zagor.hu[/b] ellen. Bocsánat, megemlítette.
És ha már a "[b]Zagor.hu[/b] ellen"-nél tartunk.
Ez az "akció" nem ellenem irányult, nem én vagyok a [b]Zagor.hu[/b], hanem a rajongók mindannyian, akik közül ugyanúgy sokan rengeteg időt és energiát tettek a kötetek elkészüléséért.
TITEKET károsított meg ez az egész, és az érdeklődőket, akik már nem láthatják akár a 30 évvel ezelőtti könyveket (legalábbis itt már nem).

Itt egy rajongói közösség van, míg a Kétszínű Komédiásnál egy ember, aki önös érdekből - hogy végre hivatalos kiadást láthasson a könyvespolcán - elégedetten hátra dőlve élvezze dicsőségét.
Mivel ez róla szól, nem a vásárlókról!

Amúgy a jelenlegi angol kiadó (azért írom még a "jelenlegi" szót, mert gondolom pár év, és ismét fel fognak hagyni, mert nem lesz kifizetődő külföldön sem továbbvinni) megírta nekünk, hogy a többi könyv ügyében is jelezni fogják a dolgot az íróknak.
Szóval a teljes sorozat ellen lennének, és a weboldal ellen (vagyis ELLENETEK)!

Mai napig nem ismerem a jogdíjak összegét, mivel egyik író sem osztotta ezt meg velünk. Bár egy angol képregény támogatással persze már más a leányzó fekvése. $$$ illetve £££.
Teljesen egyértelmű amúgy, hogy KJK könyvet kiadni értelmetlen, és bukás Magyarországon (de nem ezt kívánom, csak szerintem), erre jó üzlet, vagy akár üzleti fogás angol képregény bevételével fedezni a magyar veszteséget, csakhogy azért is megmutathassa. Félreértés ne essék, senki nincs itt hivatalos kiadás ellen, csak a jelenlegi gerinctelen ember ellen, aki egyben a kiadója is.
Amúgy nem is reméltem 10 éve, mikor "belecsöppentem" ebbe az egészbe, hogy ennyi kedves, segítőkész rajongó van, akik a 10 év alatt sokat áldoztak és tettek a művek elkészülteinek ügyében.
Ráadásul nemegyszer itt a közösség döntött borítókról, nevekről, és még a könyvek ellenőrzését is rajongók végezték (szintén nagy segítség volt), ami már a hivatalos kötetekről nem mondható el. Kivéve az itteni fórum hozzászólások felhasználását, melyet figyelembe véve alakítja ki Komédiás a saját kiadását.
Ezért a sok fröcsögés, amit most szegény, "ártatlan" emberünk kénytelen elviselni, és valahogy a biznisz érdekében "tisztázni" magát.

Ismétlem. Nem a hivatalos kiadással van a baj, hanem ahogyan ez az egész megszületett.
Olvashatjuk, hogy miért nem tereltük ezt rendes, legális kiadás felé.
Na akkor a válasz:
Már a legelején írtunk Steve Jacksonnak, nem válaszolt. Persze a 100 darabos kérdéssel gondolom kiröhögött.
Fel sem merült a bebukott magyar kiadások miatt, hogy ezt "megérné" kiadni hivatalosan. Nem a gazdagodásra gondolok, hanem, hogy legalább ne legyen veszteséges.
Éppen ezért zseniális ötlet egy angol kiadású képregény ötletét mézesmadzagként elhúzni Ian orra előtt, és így talán a kisszámú könyvkiadás jogára is rábólintottak.
Az meg, hogy új rajzokkal adják ki, és hogy még a legnépszerűbb [i]A Pusztító[/i] könyvet is bvevették a kiadási listába, még jobb ötlet, persze ezt a [b]Zagor.hu[/b] Fórumából könnyen ki lehetett nyerni.

Tavaly, mikor Ian Livingstone itt járt, látta a Zagor-os könyveket (meg egyeztetett a Kétszínű Komikussal), írt nekünk.
Részletes választ adtunk, és ismét teljes csönd következett.
Megírtuk, hogy akár fizetnénk is. Mennyi a jogdíj? Mit tehetünk?...
Semmi válasz.

Pedig nemrégen még a FF "történelemkönyvbe" is bekerültünk, a [i]You Are the Hero[/i]-ba.

Na, és visszatérve Gyulára, én tavaly olvastam csak először amit itt a fórumon írt, hogy miért nem tereltük legális útra a dolgot, mint mondjuk egy 500 darabos Star Wars képregény ügyében.
Ezt mondjuk FirefoX válaszolta meg, hogy egyrészt a Fighting Fantasy nem egy Star Wars, másrészt a fentebb írt kérdéseinkre válasz nélkül maradtunk.
Egyébként ekkor elgondolkoztam, mivel bele sem gondoltam ilyen legális kiadás dologba... de ezt akkor olvastam először a fórumon.
Gyula (Hamlet) soha, semmilyen módon nem írt nekünk, nem írta meg fórumba sem addig, hogy mi a véleménye, problémája.
Ha ez ekkora nagy dolog számára, miért nem vetette fel Ő maga ezt 10 éve.
Én a hivatalos könyvekről írt cikkeit nem nagyon olvastam, sem a hozzászólásokat.
És ami a legfontosabb, soha nem jelentkezett, hogy segítene nekünk, akár a könyvekkel kapcsolatban, akár a legális útra való terelésben.
Persze most mindenki ezen felnevet, de komolyan írom.
Amúgy, mikor megkeresett Gyula (először) e-mailben, és kérte hogy vegyük le a képregényeket, én érdeklődtem, mik a tervek, és felajánlottam a segítségemet, melyet a "köszönöm, de megvannak a saját, jól bevált embereim" válasszal elhárított. Ezt nem szarkasztikusan írom, csak mint egyszerű tényt.
Sem panasz, sem segítség nem érkezett tőle, mert eleve elkönyvelte a [b]Zagor.hu[/b]-t (még egyszer, szóval a KÖZÖSSÉGET) egy "zúgkiadónak".
És most megmutatja, hogy NA TESSÉK!, így kell ezt!
De nem minket fricskáz, hanem a KJK rajongókat!

Amúgy számokat nem adok meg, de úgy vagyunk beállítva, mintha ontanánk a garázsból a "zúg" könyveket a piacra.
Hát aki már írt nekem könyv ügyben, az tudja, hogy nem keveset kellett néha várnia, mert ez nem nagyüzem. Sőt, nyűg már egy ideje, nem is véletlenül "fenyegetőzők", hogy vége lesz.

Itt sajnos a sok régebbi könyvekről van szó, melyeket törölnünk kellett.
Jött Gyula, ad szép új könyveket, de közben elvett jó párat, amit itt már nem találhattok meg!

Még mindig állítom, hogy nem vettük el a kenyeret éhes alkotók szájából, csak a hazai rajongóknak adtunk egy kis csemegét...
A főhős Te vagy!
© Grimmy
2019. november 27. 21:14 | Válasz erre | #175
Ez így van.
Viszont itt biztos magasabb árakról lesz szó, eleve alacsony példányszámban gondolkoznak a Gyuláék. Az ilyesmi sose olcsó.
Mindegy, lesz, ahogy lesz, a kiadások meg a könyvárak miatt főjön az ő fejük. Meg minden más miatt is. :)
© Grimmy
2019. november 27. 21:11 | Válasz erre | #174
Természetesen a Gyuláé. :D
KI akarnak adni valami Tolvajok városa-képregényt, és ahhoz lenne hozzácsapva a könyv.

Már nem tiltod a hozzászólásaimat? :D
Akkor ezek szerint nem vagy valami haragtartó ember... mondjuk én sem. :D
2019. november 27. 21:04 | Válasz erre | #173
A Rakétás könyvek annak idején tényleg havonta jöttek ki szinte, az áruk pedig az akkori fizukhoz viszonyítva is elég kedvező volt.
A minőségük is oké volt szerintem, egyetlen olyan példányom sincs, ami mondjuk széthullott volna, pedig lapoztam őket sokat.
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 21:00 | Válasz erre | #172
Mármint olyan amiből már van RAKÉTÁS. Most komolyan, Tolvajok Városa? Kinek a hülye ötlete volt?
© Anry
2019. november 27. 20:51 | Válasz erre | #171
Engem nem érdekel a rendkívül hiteles szabadkozása, még annyira sem, hogy próbát tegyek az elolvasásával. Amint azt többen felemlítettétek, fórumozóként itt követett el olyan dolgokat, amikre nincs bocsánat. Egy mea culpa-val ezt nem lehet letudni.

Engem is elfelejthet, mint potenciális vásárlót.

© Grimmy
2019. november 27. 20:31 | Válasz erre | #170
Mellesleg az évi négy könyv az inkább öt. :D
Assasins of Allansia, Port of Peril, Gate of death, Havoc, Tolvajok városa... ezt mind 2020-ban akarják piacni dobni. Képregényekkel együtt.
Oké... végül is az ő dolguk, az ő pénzük.
© Grimmy
2019. november 27. 20:23 | Válasz erre | #169
Ez az évi négy könyv, ahogy írjátok, tényleg kissé túlzásnak tűnik... rendben, a kaméleonék kiadnak négyet egy év alatt (bár amúgy ez durván nagy összeg lesz, de mondjuk ez legyen az ő bajuk), de ki fog ennyit megvenni? Főleg, hogy gondolom a könyvek vételára se 1000-2000 Ft körül fog mozogni a feltehetően nagy jogdíjak meg a könyvek profi nyomdában történő előállítási költsége stb. után. Ki fog kiadni mondjuk 4000-5000 forintot egy könyvért rendszeresen, akár párhavonta, a mai fizetések mellett?
Én pl. elég nagy játékkönyv-rajongónak vallom magam már jó pár évtizede... de ennyit én sem vállalnék be.
Ja, arról nem is beszélve, hogy jó pár "újrakiadás" is lesz, vagyis olyan, amiből már van Zagoros... ezeket a keménymag még kisebb eséllyel fogja ennyiért megvenni.
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 20:10 | Válasz erre | #168
Ahogy nézem olcsó ponyvákat árultak, és felteszem a '90-es években a vadkapitalizmus után ez már nem volt fenntartható.

Meg egy olyan hírre emlékszem, hogy az Új Vénusz, ami a Fantázia Harcost adta ki, ugyanaz a cégcsoport volt, és direkt a sci-fi lapozgatós FF-ek kiadására próbáltak rámenni (aztán jól befürödtek vele).

Kíváncsi vagyok, a Rakéta könyvkiadónak volt-e köze a Rakéta Regényújsághoz, aminek durva kiadói háttere volt, pl. Magvető Kiadó, Móra Kiadó, Európa.
2019. november 27. 19:51 | Válasz erre | #167
Valaki tud bármit arról hogy annak idején a Rakéta miért húzta le a rolót? Vagy hogy mi alapján döntötték el, melyik könyveket adják ki.
Nem nagyon találtam róluk semmit a neten.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 27. 19:35 | Válasz erre | #166
"Azt nem is említve, hogy azok a korai könyvek voltak a legjobbak és máig a legnépszerűbbek.
Oké, Livingstone a műfaj egyik atyja, de nem nekem úgy tűnik hogy a régi sikeres sztorijait írja meg átköltve sokadszorra is."

Azért ez a két mondat kicsit sántít, mert a rakétás kiadványok között is voltak kevésbé népszerűek, mint ahogyan a Zagoros kiadványok között is akadtak olyanok, amik egy az egyben felveszik a versenyt úgy történetben, mint népszerűségben a korai könyvekkel. Csak ma már kevesebben olvasnak, és a felnövő generáció előbb vesz tabletet a kezébe, mint könyvet! Igen Livingstone mester felült a nosztalgia vonatra, de az új könyvében már ez árnyaltabban van jelen, mint korábbi kalandjaiban.
Amúgy én is olvastam Gyula cikkelyét, hát jót mosolyogtam! Sosem díjaztam a legyilkoljuk Pétert, hogy Pál örököljön effektust, és úgy állítja be, hogy ő csak háttal beleszaladt a disznóölő késbe... Hihető mi? [smiley]bee1[/smiley]
2019. november 27. 19:25 | Válasz erre | #165
Minden vásárló úgy tud szavazni, hogy megvesz-e egy adott terméket, vagy sem. :)
2019. november 27. 19:11 | Válasz erre | #164
Igen, évi négyet úgy hogy a Rakéta 89 és 93 között összesen 20 könyvet adott ki, amikor úgyszólván fillérekbe került egy kötet (nem csak mai szemmel, hanem az akkori fizukhoz képest is), nagyon népszerű volt a KJK és nem volt okostelefon-konzol-pc konkurenciája sem. Vagy töredéke a mostaninak.
Azt nem is említve, hogy azok a korai könyvek voltak a legjobbak és máig a legnépszerűbbek.
Oké, Livingstone a műfaj egyik atyja, de nem nekem úgy tűnik hogy a régi sikeres sztorijait írja meg átköltve sokadszorra is.
2019. november 27. 18:36 | Válasz erre | #163
Ma találtam erre a hírre és eléggé letaglózott. Azután jól felhúztam magam a kaméleon pofátlanságán. De a lényeg mégis az, hogy srácok hatalmas köszönet és hála a munkátokért és az egész oldalért. Ahogy más is írta a Hösök ti vagytok!
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 18:35 | Válasz erre | #162
Kihagytátok a legjobb félmondatuk, miszerint évi 4 könyvet akarnak kiadni.
Ennek az üzleti realitása NULLA. Évi EGY könyv lehet rentábilis a magyar piacon (és ha innen nem veszi a többség, akkor az sem).

Tipikus "feltörekvő kiadó"-nak néznek ki tehát, ami azt jelenti, másfél-két év, és nem fognak létezni.
2019. november 27. 16:45 | Válasz erre | #161
Nagyon szép gondolatok, igyekszem megfogadni, remélem, sikerül is, köszönöm!
© Denko
2019. november 27. 16:42 | Válasz erre | #160
Nem én találtam ki,de meggondolandó:"A legértékesebb dolog,amit másoknak adhatsz,az az időd,mivel azt soha nem kapod vissza."
Mindenki döntse el maga,hogy szűcs gyula megérdemel-e bármifajta figyelmet/időráfordítást.Részemről NEM.Sem most,sem a jövőben,nem kívánok vele kapcsolatba lépni,tőle,vagy a kiadójától bármit is vásárolni,egyáltalán,a létezéséről tudomást venni.(Természetesen,megértem,ha valaki úgy dönt,hogy megveszi tőlük valamelyik kiadványt.)
Nem azzal van bajom,ami történt,hanem azzal,ahogy.Borítékolva volt,hogy áthárítja a teljes felelősséget a Scholastic-ra,józan ésszel nem nehéz belátni,hogy a reménybeli vevők elidegenítése "hiba volt".Semmibe nem került volna szólni Runner csapatának,hogy ezt és ezt a kiadványt vegyétek már le,lásd Az országút harcosa képregény esetét.Érdekes módon,a Scholi akkor nem "vetette be a nehéztüzet".Ezek után sajnálkozni a hangnemen,hányingerkeltő gerinctelenség.
"Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol..."Bródy Jánosnak igaza volt. Részemről a téma lezárva,szerintem ti se mérgezzétek magatokat.
2019. november 27. 15:20 | Válasz erre | #159
Egy pillanatig nem gondolom, hogy megérdemelné hogy visszajöhessen ide, valószínűleg többek között ingyen reklámfelületnek használni az oldalt.

Annyit ért el hogy ne utáljam annyira, egyáltalán nem azt hogy ne tartsam messzire kerülendőnek.
© Grimmy
2019. november 27. 15:19 | Válasz erre | #158
Amúgy igen, egész biztosan van benne üzleti megfontolás.
Azt hittem, téged meggyőzött, és vásárolsz majd tőlük, de akkor félreértettem a hozzászólásaidat. :)

Én is "őrlödöm", de végül valószínűleg csak megveszem majd legalább az első kiadványt, mert el akarom olvasni magyarul is az új Livingstone-könyvet. :) Plusz kíváncsi vagyok rá, "mit tudnak" az eddigiek után... De majd még meglátom.
Az mindenesetre biztos, hogy jobban örülnék, ha valaki más adná ki ezeket a könyveket, de hát így már úgy néz ki, nem nagyon jöhet szóba más...
2019. november 27. 15:18 | Válasz erre | #157
Igen, tudom, én csak letettem a voksomat a saját álláspontom mellett, egyáltalán nem ellened irányult a mondandóm. :)
© Grimmy
2019. november 27. 15:12 | Válasz erre | #156
Amúgy igen, az is kicsit vicces, amikor azzal mentegetőzik, hogy korábban ő is sokat kommentelt itt... :)
Egyrészt ez nem tudom, min változtat, másrészt meg a kommentjei jó része vagy fröcsögés volt, vagy önreklám, ahogy más is megjegyezte. :)
2019. november 27. 15:09 | Válasz erre | #155
Írtam hogy könnyen lehet emögött jó adag üzleti megfontolás is.
Azon pedig részemről nem fog változtatni már az esetleges normálisabb hangvétele, hogy nem támogatom őket anyagilag (sem).
© Grimmy
2019. november 27. 15:06 | Válasz erre | #154
"Bár itt se pont azt írja szerintem, ami elvárható lenne… de mindegy. :)"
Ehhez még annyit hozzá akartam írni, hogy:
Mert nem az a lényeg, hogy killmasterről mit írt, meg megannyi "könyvről és filmről"... hanem hogy a Zagorról mit írt. :) Ezt a témát pedig kerüli továbbra is, úgy látom, egy "hiba volt"-ot sikerült csak kipréselnie magából összesen. Nyilván azért van ez így, mert amúgy nem bánta meg különösebben, amit korábban írt. :)

Amúgy ez a "hiba volt" kijelentése is értelmezhető úgy, hogy igen, hiba volt... de csak azért, mert így magamra haragítottam X vásárlót. :D
2019. november 27. 14:59 | Válasz erre | #153
Nekem nagyon nem ez a véleményem a nyilatkozata alapján, és ahogy olvastam az ottani hozzászólásokat, másoknak sem. Ez csak színtiszta mézesmázosság, mert a pénz beszél mindig. Szomorú, de sajnos pár szép szó, meg mosolygás, és ennyi is elég az emberek többségének.
© Grimmy
2019. november 27. 14:57 | Válasz erre | #152
Annak talán igen. Ahogy írtam, összességében nem annyira vészes a nyilatkozat. :)

"Az ottani fröcsögő, alpári hangnem mélységesen elszomorított"
Mondjuk ez megint a no komment kategória tőle. :D Minket biztos nem "szomorított el mélységesen" az ő korábbi fröcsögésük, nem?
Oké, az idézett rész után még folytatódott most Gyula mondata.
"nekem aztán végképp nincs jogom zokon venni, hiszen magam is legalább ilyen karcos stílusban mondtam véleményt megannyi könyvről, filmről és képregényről (no meg killmasterről)."
Bár itt se pont azt írja szerintem, ami elvárható lenne... de mindegy. :)
2019. november 27. 14:48 | Válasz erre | #151
Legalább egy normálisabb hangvételű párbeszéd kezdetének megteszi, na. :)
© Grimmy
2019. november 27. 14:40 | Válasz erre | #150
"Gyula is magába szállt"
Én valahogy nem érzem ezt. :D Például a korábbi reakcióival kapcsolatban annyit írt összesen, hogy: "hiba volt"...
Mindegy. Összességében annyira nem vészes a nyilatkozat. De számomra különösebben továbbra sem szimpatikus Gyula stílusa. :) Ez van. Majd még eldöntöm, hogy vásárolok-e tőlük bármit is.
2019. november 27. 14:36 | Válasz erre | #149
Elolvastam amit Calacorm említett a 148-as hozzászólásában.
Másnak is javasolni tudom hogy tegye ezt, kicsit valóban árnyalja a képet az írás és Gyula is magába szállt. Normális és pozitív gesztus, a korábbiakhoz képest.

Persze lehet hogy csak a jó üzletember beszél belőle aki mégsem szeretne elvadítani magától egy biztos piacot jelentő közösséget.
2019. november 27. 14:14 | Válasz erre | #148
Kint van a Kaméleon facebookján Gyula nyilatkozata. Benne a Zagort érintő részek is.
2019. november 27. 13:35 | Válasz erre | #147
Hát nagyon sajnálom scrácok vérzik a szívem. Minden ami jó azt megszüntetik sajnos.Kemény világot élünk, rengeteg irigy és fétékeny ember.


2019. november 27. 10:45 | Válasz erre | #146
Hozzáteszem (vállalva, hogy nem leszek népszerű), Gyula, aki mumussá vált most itt, pontosan ezt csinálja a Tolvajok városa képregénnyel, ami mögé magyar kezdeményezésként maga Ian is odaállt.
© van20
2019. november 26. 19:30 | Válasz erre | #145
Nekem a zagor nem egy letöltőoldal vagy honosító műhely volt sosem. Egy fórum, amin KJK-val és egyéb játékkönyvekkel szimpatizáló emberek gyűltek össze, gondolatokat és néha könyveket csereberélve. Ha épp olvastam valamit, megnéztem, másoknak mi róla a véleménye, mi tetszett, milyen hibákat találtak, egyáltalán hogy mi hírek vannak a kalandkönyvekkel kapcsolatban a világban és még sok minden mást. Szóval le ne lőjétek az oldalt!

Igen, már a rajongói fordítás is szürke zónába esik, az még szürkébb, hogy letölthető, annál is szürkébb, hogy magadnak megrendelheted a zagortól fizikai formában, és a legszürkébb, ha utána eladod a jófogáson vagy facebookon. Meg ugye odatolod IL keze alá, hogy dedikáld már plíz... Igen, ilyenkor bármikor várható, hogy egyszer bejelentkezik a jogtulajdonos, aki jó esetben nem feljelent, hanem csak megkér, hogy hagyd abba.

Az aranykor tényleg régen volt. A 80-as években még szárnyalt a könyvkiadás, akárcsak a 90-es évek friss kapitalizmusában. Aztán ez elmúlt, nem a Szukits volt az egyetlen, ami félbe kellett hagyjon sorozatokat. Most viszont jobb a helyzet, talán sose volt annyi ifjúsági (azaz már nem gyerek és még nem YA) könyv, mint most. És attól, hogy egy nagy kiadónak még most sem éri meg klasszikus játékkönyvet kiadni, egy kicsinek még simán lehet.

És ebben van a lehetőség. Lehet jobbat csinálni, mint Livingstone és a Scholastic! Rengeteg ember van itt, aki tud ötletelni, írni, tesztelni, könyvet szerkeszteni, kvázi kész kézirattal lehetne megkeresni a kisebb, fiatalabb kiadókat. Nem KJK név és rendszer alatt, de ez talán nem is akkora baj. Már hónapok óta töprengek azon, miért nem kezd saját kalandokba a zagor közösség. Nem könyvíró versennyel, mint régen, hanem közös munkával. Vajon hülyeséget mondok?
2019. november 26. 17:35 | Válasz erre | #144
Figyeljetek már, lépjetek túl a dolgon.
Ezzel a rinyálással, picsogással csak a Gyulaféléket szórakoztatjátok, akik joggal mondják emiatt azt, hogy "Na mi van, apuci elvette a játékszert?". Tovább kell lépni.

Sc. kiadó
Minden cég profitorientált, így nem kell meglepődni azon, hogy ha szólnak nekik, hogy szerződünk veletek, ha "kicsináljátok" ezt (aki ellenlábas), akkor meglépik a dolgot. Másrészt, jelenleg ők azok, akik új kalandokat adnak ki, nélkülük ezek a kalandok sem lennének (és akkor azon keseregnének, hogy mért nincs új). (Ki tudja, hátha egyszer Jackson-t is rábírnák egy új kalandra.)

Szóval tovább kellene lépni, és mondjuk olyasmit alkotni, ami eddig nem volt, és Gyuláék is ennék tőle a kefét. ;)
2019. november 26. 14:49 | Válasz erre | #143
Üdv!

Én nemrég találtam csak rá a zagor.hu-ra, úgyhogy először is szeretném megköszönni mindenki munkáját, akik eme hiánypótló oldalt létrehozták és életben tartják. Végre egy közösség, ami tudja, hogy a nicknevem honnan is származik :-) Szerencsére elég egyedi, már kb. a könyv megjelenése óta használom (bár valaki Ügyfélkapu bejelentkezésre már lefoglalta).
Amúgy a véletlen folytán egy könyvtárszanálás után szinte ingyen birtokomba jutott Gyíkkirály szigete kötet kapcsán való kereséskor találtam rá pont Szűcs Gyula FF Festről írt beszámolójára, majd onnan pár ugrással erre az oldalra. :-D
Átolvasva a hozzászólásokat és előzményeket, én is azon a véleményen vagyok, hogy ez a jogilag elfogadható lépés se nem túl korrekt, se nem észszerű. Ezek után a kaméleonosokat is más színben látom...

Szóval kitartás, a tagság és a rajongótábor egy fővel bővült!
2019. november 26. 11:39 | Válasz erre | #142
Jaj szegény, hogy egyem meg a kis lelki világát... Amúgy jól csinálja, hogy olyan visszafogottan reagált, mert akik nem ismerik a korábbi megnyilvánulásait, azok úgyis neki/k fognak hinni. Meg nyilván sokukat nem is érint, vagy érdekel az egész, ezeket a dolgokat sajnos be kell tudni.
2019. november 26. 11:36 | Válasz erre | #141
Ezen nagyon jót felröhögtem, köszi! :)
2019. november 26. 01:34 | Válasz erre | #140
Sziasztok!
Bokros teendőim miatt nem nagyon látogattam mostanában az oldalt, se a fórumot, a f*m se tudja ki az a Gyula (valszeg egy gané Iszaposdi), a történtek viszont előre megjósolhatóak voltak.
Szerintem annyi történt hogy mostantól szemfülesnek kell lenni, és az n+1 könyvletöltésre szolgáló helyen mint a zsizsik, úgy tudnak terjedni az esetleges új könyvek.
Felesleges lógatni az orrotokat, mindent faszán csináltatok, bár a Trolltooth Wars minősége - tudom szándékos volt - rettenetesen szíven ütött. Egy pofánköpés jobban esik.
Szóval könyvet ki ne tegyetek, nehogy a Scholastic elveszítse azt a zsozsót, amit kiadás híján amúgy sem kerestek volna meg rajtunk.
© dan
2019. november 25. 23:13 | Válasz erre | #139
Szerintem(ezt is)elküldhetjük a,,sivatagi kaméleonoknak"(nem,nem a show-nak):Twisted sister:We're not gonna take it.(Mivel mi is tudunk kicsit angolul).
Üdv:dan
© Anry
2019. november 25. 21:53 | Válasz erre | #138
Twilight, köszönöm hogy leírtad, amit én is gondolok!

Még valami: 11 éves koromban jelent meg itthon az első FF könyv, ha felnőttem volna azóta, akkor meg sem találom ezt az oldalt, nemhogy ide regisztráljak. Erről ennyit.[smiley]beka2[/smiley]
© Grimmy
2019. november 25. 21:14 | Válasz erre | #137
"az ELTE-n tanult… 2000-2014 között. 14 év... az 4 diploma"
Nem akarok vulgáris lenni... de

[img=https://i.imgur.com/63v1gQu.png]Hova szarjak[/img]
2019. november 25. 19:54 | Válasz erre | #136
Egyébként nem értem mért bántjátok Gyulát, ő bevállalta hogy kétszínű (vagy több?) komisz.

Megnéztem "kívülről" cég profilját, és megláttam Szűcs Gyula hozzászólását, fényképére vive a kurzort feljött, hogy az ELTE-n tanult... 2000-2014 között. 14 év... az 4 diploma, szóval vigyázzatok vele.
Egyébként elég tejfölösképűnek látszik, a kép alapján biztos nem élte át anno a kjk-k megjelenésének izgalmát.
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal