Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
© Grimmy
2019. november 24. 15:48 | Válasz erre | #83
"Zugfordítás, kontárkodás, haveri kiadás, kalózkodás"
Kiegészítem: "nyomdász haver", "egy hétvége alatt már össze is hányta a kalózkiadást", "megástátok a KJK sírját" stb.
De a facebookos-csoportban az egyik kollégája is legalább ilyen stílusban osztott mindenkit, de tényleg mindenkit, még aki megemlített egy zagoros-könyvet, az is rögtön le lett ordítva meg "kalózozva" stb. :)
Igen, hát kb. ennyit a tiszteletről.
2019. november 24. 15:40 | Válasz erre | #82
No igen, egy darab képregény...aminek a kiadása után innen le is lett szedve a Zagoros változat és az ő hivatalos kiadása lett itt is népszerűsítve.
Mint ami - ebben egészen biztos vagyok - a KJK könyvek esetében is így működött volna a későbbiekben, civilizált párbeszéd után.

Picsogás nélkül, mert nem az a cél itt hogy ingyé jól letorrentezzünk valamit, hiszen aki könyvet vett, az fizetett érte. Máshogy nem lehetett magyar verziókhoz jutni. Ha lehetne, akkor igenis a hivatalos verziókat támogatná az itteni közösség is (kivéve persze ha Új Vénusz-féle színvonalon jelennének meg...).

Zugfordítás, kontárkodás, haveri kiadás, kalózkodás - ezek Gyula megfogalmazásai, ennyire értékeli mások évtizedes munkáját, ami neki semmiféle konkurenciát nem is jelentett volna, csak lelkes támogatást a becsmérelt fél részéről, amire ő nem tartott igényt.
© Grimmy
2019. november 24. 15:35 | Válasz erre | #81
"Ő szerződik le a Scholastic-kal, ő tesz bele pénzt, ő is bukik rajta ha bukik, de a fordítás, publikálás, terjesztés, stb. joga nála van."
És nála van egyáltalán? Mert ugye a legutóbbi infó az, hogy "tárgyalnak". Tehát még az sem biztos, hogy egyáltalán nála vannak... vagy lesznek egyáltalán a jogok. Ha pedig így lesz, tényleg a semmiért lett lelőve a zagoros fordítás-kiadás.

Egyébként twillight (az utolsó mondatától eltekintve) nagyon korrekten leírta, hogy kellene működnie ennek a dolognak... igen, úgy lenne korrekt. De ugye abszolút nem ez történik. Hát emiatt van a "picsogás".
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:31 | Válasz erre | #80
Ez bizony így van. Én is max fan-art-ként rajzolhatnék Marvel vagy DC karaktereket...
Saját IP-t kell csinálni.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:28 | Válasz erre | #79
Én a főoldalon lévő hírből indultam ki, annál többet jelenleg én nem tudok.
Másrészt tök mindegy kinek, de valakinek van szerzői joga a könyvekre és ha úgy látja jónak, leszedetheti.
Az meg hogy mit adtak ki szintén tök mindegy. Ő szerződik le a Scholastic-kal, ő tesz bele pénzt, ő is bukik rajta ha bukik, de a fordítás, publikálás, terjesztés, stb. joga nála van.
© Grimmy
2019. november 24. 15:25 | Válasz erre | #78
És mi az itt, ami jogtiszta? :D Maximum a pár rajongói írás, de ha nagyon akarja az ember, azokba is bele lehet kötni, mert a rajongói írások közzétételéhez, főleg kiadásához is engedély kell, ha jól tudom.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:21 | Válasz erre | #77
Te látod úgy hogy az oldal ellehetetlenítése a cél.
Jogtiszta anyagok szerintem gond nélkül maradhatnak. A fórum is üzemelhet tovább például.
© Grimmy
2019. november 24. 15:20 | Válasz erre | #76
"Én úgy látom azokat kellett letörölni, amik most a Scholasticnál vannak, ami közel sem minden."
De volt egy olyan külön kérésük is, hogy az ÖSSZES régi Rakétás és Új Vénuszos könyvet töröljék runnerék, nem? Azokra meg nincs mind joga a Scholasticnak.

"Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy A Gyula nem adott ki semmit, hiszen az Országút Harcosa képregény itt van a polcomon. :D"
Az egy képregény. :) Most a játékkönyvekről meg azok kiadásáról beszélünk. Az, hogy egy képregényt ki tudott adni, még nem akkora "was ist das", mert a képregények aránylag jól mennek itthon, van táboruk is, nem egy olyan kockázatos vállalkozás, meg nem is akkora munka lefordítani, kiadni stb.
Mindegy, a lényeg, hogy játékkönyvet még nem adott ki, és egyelőre sok jel még nem is utal arra, hogy tényleg ki fog adni.
© Grimmy
2019. november 24. 15:11 | Válasz erre | #75
"Épp azért, mert ennyi könyvet akarnak törölni."
Az lemaradt, hogy:
... meg mert láthatóan az oldal ellehetetlenítése a cél.

Amúgy meg azok után, hogy mennyit fröcsögött ez a másik tábor a "nyomdász haverra" (runerra) és a "zugfordításokra"... tényleg már alapból simán elképzelhető, hogy közülük páran írtak a külföldi kiadónak, és követelték a Zagor ellehetetlenítését, mert nagyon a begyükben van az egész zagor.hu. Akár az is lehet, hogy a kaméleon csak úgy volt hajlandó szerződést kötni a Scholasticcal, ha azok gondoskodnak róla, hogy tényleg ne legyen itthon semmilyen konkurenciájuk, még egy kis rajongói csapat sem.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:09 | Válasz erre | #74
Én úgy látom azokat kellett letörölni, amik most a Scholasticnál vannak, ami közel sem minden.
Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy A Gyula nem adott ki semmit, hiszen az Országút Harcosa képregény itt van a polcomon. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 24. 15:02 | Válasz erre | #73
Hát jelenetem felnőttem! Illetve a Gyula jelent, én csak szólok... Szürke zóna maradhatunk így is, elvégre ha Runner eleget tett a felszólításnak, akkor nincs amibe belekössenek! Azért azt megkérdezném csendben mi az amit a kaméleonosok fel tudnak mutatni, és még itt nem volt? Nagyjából semmi, és bár nagy az ígérgetés, szegény az, aki ígérgetni sem tud! Aki meg hinni akar a csodákban, az keressen egy templomot. Én többször megírtam mit gondolok a jogról, és a véleményemen mit sem változtat egy "fekete péntek!" A Zagor.hu remélem megy tovább, még ha kicsit meg is változik majd!
2019. november 24. 14:57 | Válasz erre | #72
A "picsogás" tárgya, hogy a vevőkört az abandonedware-oldal tömörítette. Ha a zagor.hu nem fogja össze a KJK-kedvelőket (illetve egyéb játékkönyvek olvasóit), akkor semmiféle piaca nem lenne ma a játékkönyveknek ebben az országban.

A kiadó "bűne", hogy semmiféle tiszteletet nem mutat az oldal készítői, fenntartói és általában a közösség felé, helyette rögtön jogászokat küld, és betiltat.
Amivel a rajongók egyetlen hozzáférését törli el a téma kapcsán.
Ezzel érthető módon ellenszenvet generál maga irányában, holott még semmit nem képes nyújtani egy szál képregényen kívül cserébe, minden más LEGFELJEBB talán.
És most olyan forrásanyagokról (könyvekről) beszélünk, amik meglehetősen ritka, mára csak antikvárban létező példányok, azaz a besterezhetőség bajos és drága. A hozzáférhető forrás csapással elvágásával ezt a kapcsot szakították meg, amiért cserébe SEMMIT nem adnak.

Namost nézzük meg, hogyan működik egy abandonedware-helyzet egy demokratikus-ballibsi-nyugati államban.
Ott a reménybeli új kiadó beszél a rajongói oldallal, még mielőtt bármit lépne.
Amennyiben az abandonedware/fan oldal együttműködésre hajlandó, úgy az fog történni, hogy a kiadó által a jövőben kiadásra tervezett anyagokat a rajongói oldal szépen leveszi, és még promózza is a hivatalos eladás oldalát, hogy mindenki menjen oda.
Amivel a hivatalos oldal nem kíván foglalkozni, az az anyag pedig marad.
A hivatalos oldal anyagokat kaphat érdeklődésről, mennyiségekről, letöltésekről hogy mit érdemes forgalmaznia.
A hivatalos oldal megszabhatja, hogy amennyiben egy terméket tovább nem forgalmaz, mennyivel utána jelenhet meg megint felhasználói másodpéldányban.

A hivatalos oldal normális helyen nem törli el az eladási bázisát még mielőtt megnyitna sehol, ahol épeszű emberek vannak.

És nem csak a You Are The Hero-ban volt benne a zagor, de kb. megnyitása óta tudnak róla. Viszont mivel a YATH-ban benne vannak, ez durva negatív sajtót jelent még a határon túlon is, mivelrohadtul hivatalos elismerést jelent ha abban a tökhivatalos kiadványba bekerül valaki.

Szóval nőj fel te, illiberális söpredék.
© Grimmy
2019. november 24. 14:56 | Válasz erre | #71
"Most jött "A Gyula", akinek az a "bűne", hogy csinált egy kiadót, hivatalosan kiadott már ezt-azt és feldobta, hogy újra kiadna FF-t magyarul, amivel persze ugrik az abandonware kategória. Ez sosem volt teljesen esélytelen, csak pénzkérdés volt, hogy valaki erre a döntésre jusson."
Oké, csak éppen a dolog ott bukik meg, hogy egyelőre még nem adott ki semmit, és ismerve a piaci helyzeteket, az se biztos, hogy ki fog... vagy ha mégis, pár könyv után simán bukhatja az egészet. Tehát egyelőre a semmiért lett "lelőve" a Zagoros fordítás-kiadás, ahogy már írtuk.
Más lenne a helyzet, ha már ki lenne adva valami... vagy készülne legalább... és akkor mondjuk azt az egy vagy két könyvet, ami érintett, el kéne távolítani az oldalról... ez érthető lenne, és nyilván runnerék is megtennék, ahogy a képregényeket is levették a kiadás környékén.
De ugye itt most MINDENT le kell törölni, még a Rakétásokat is, amiben pedig tényleg nem sok ráció van (esetleg a Tolvajok városa még érthető, mert ÁLLÍTÓLAG azt is ki akarják adni... de a többit miért kell törölni??).

"A zagor.hu tevékenységét meg nem is kellett se reklámozni, se felnyomni senkinek"
Ezt én is írtam az elején... de aztán rájöttem, hogy valószínűleg túl jóhiszemű voltam. :) Épp azért, mert ennyi könyvet akarnak törölni. Azért elég valószínű, hogy a másik táborból is benne van a keze valakinek ebben, ha nem is a Gyulának", akkor valaki másnak.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 14:34 | Válasz erre | #70
Most biztos én leszek a gonosz, de nem értem a nagy picsogást. Illetve, hogy egyesek miért nem tudják feldolgozni, hogy mi is történt, amikor egyértelműen le lett írva.
Tudvalevő volt, hogy a zagoros fordítások és főleg a fizikai formába öntött könyvek szürkezónában mozogtak, mert ahogy twillight is írta, kb. abandonware volt az egész. De az egy rózsaszín álomvilág volt, hogy ez mindig is így marad.
Most jött "A Gyula", akinek az a "bűne", hogy csinált egy kiadót, hivatalosan kiadott már ezt-azt és feldobta, hogy újra kiadna FF-t magyarul, amivel persze ugrik az abandonware kategória. Ez sosem volt teljesen esélytelen, csak pénzkérdés volt, hogy valaki erre a döntésre jusson. És bárki megtehette volna. Tuan, FuMax, tetszőleges random könyvkiadó... Akár a zagor.hu is.
A zagor.hu tevékenységét meg nem is kellett se reklámozni, se felnyomni senkinek, hiszen benne volt a You Are the Hero-ban... Eddig is tudtak róla, csak senkit nem érdekelt.

Végigolvasva a hozzászólásokat egyeseknek én azt a tanácsot tudom adni, hogy nőjetek fel!
© Patrik
2019. november 24. 13:16 | Válasz erre | #69
Szóval még egyszer hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a projektben, szerintem óriási teljesítmény és konkrétan nem hiszem, hogy csak így vége lehet bárminek is; akár az oldalnak, akár a könyveknek. Jogi szempontból furcsa ez a támadás a betű-szippantó könyvmolyok ellen, mintha tudatmódosító szereket árult volna az oldal. Tényleg, ez most van akinek anyagilag és erkölcsileg jó? Én konkrétan nem reklámoztam sem a weboldalt, sem a kiadványokat, csupán lelkes rajongóként boldog voltam, amikor évekkel ezelőtt rátaláltam a közösségre. Lehet, hogy esetleg a gyerekek a KJK-n keresztül szeretnek meg olvasni, nem pedig a Kőszívű ember fiain. Oké, nem szépirodalom, de nem biztos, hogy az mindenkinek való.
Illegális? Akkor viszont vegyünk sorra mindent, ami illegális. Persze tudom, attól, hogy más csinálja, nekem nem szabad, de mégis óhatatlan az összehasonlítás. Komolyan, remélem nem rúgja rám az ajtót a TEK...
"Bűne: lapozgatós könyvet olvasott!"
Ráadásul (állítják) volt hivatalos megkeresés, csak le se sz*rták…
Csináljuk meg e-booknak az összeset!
© MadMax
2019. november 24. 12:53 | Válasz erre | #68
De most tényleg egy olyan sleppről van szó, amelynek még saját weboldala sincs? (komikus módon a Zagorral ellentétben).

Azért köszi mindent, amit az elmúlt sok évben a kalandjátékos szubkultúráért tettetek, ez a munka felbecsülhetetlen értékű. Nagyon remélem, hogy így vagy úgy, de az oldal valamilyen formában örökké élni fog. Ezt nem helyettesítené az sem, ha egy akármilyen kiadó újra magyar nyelvű KJK könyveket adna ki.
© grosy
2019. november 24. 11:08 | Válasz erre | #67
Így igaz, bajban ismerszik meg a barát. Én sem voltam aktív fórumozó, de majd 20 könyvet vettem, és nagy tisztelettel gondoltam mindig az oldal létrehozóira, egyszóval a szívem csücske volt az oldal. A kaméleonok sem gondolták át ezt teljesen, mert pont a vásárló bázis egy markáns részét haragították magukra.
Biztos vagyok benne, hogy most ők is olvassák ezt a fórumot, ezért csak annyit üzenek nekik, hogy ezt elbasztátok, de nagyon.
2019. november 24. 09:53 | Válasz erre | #66
Úgy látom amit elértek a nyomorultak ezzel az egésszel, az az hogy aki nem írt eddig a fórumba, az is aktívabb lett és a közösség még jobban összezár és figyel egymásra.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 23. 22:03 | Válasz erre | #65
Gnome köszi a tippet! Most szedtem le én is a teljes pakkot! Ahogy elnéztem volt még pár sorstárs, aki betárazott a rossz időkre! Amúgy írjátok a képeket, hogy milyen gagyik. Azért a legújabb Livingstone kalandban akadnak egész pofásak is, amire nem mondanám, hogy csúnya. De ez tényleg ízlés dolga. Kaméleonék meg elmehetnek, szóval ahová akarnak... [smiley]eplus2[/smiley]
© Vikky
2019. november 23. 22:03 | Válasz erre | #64
Azért a cikkhez a főoldalon rakott grafika is nagyon odaver, nem tudom, hogy néztétek-e tüzetesebben. Van rajta egy kaméleon, és az ogrefejű mocsadék ágyékkötőjén egy Scholastic kiadó embléma. Meg a f@szméregető kard a szűcs (ogrefejű mocsadék) kezében.
Elegáns, azt kell mondjam.
© gnome
2019. november 23. 21:19 | Válasz erre | #63
2019. november 23. 21:13 | Válasz erre | #62
Valami közelebbit írnál, pontosan melyik oldalon láttad?
Köszi, ha tudsz segíteni.
© gnome
2019. november 23. 20:42 | Válasz erre | #61
Mindenki elmondott már szinte mindent, amit mondhatnék és amit érzek. Szomorú ez az egész :( De remélem nemsokára véget ér a rémálom. Addig is ha valaki még nem futott volna bele, az előbb láttam a teljes zagoros pakkot két torrent oldalon is, úgyhogy ha hiányzik még bárkinek bármi, az most gyorsan pótolja be.
2019. november 23. 20:32 | Válasz erre | #60
Amiknek nincs aktuális, scholasticos újrakiadása, azt nem is szedették le.
© Denko
2019. november 23. 18:53 | Válasz erre | #59
"aki rendelt könyvet az szépen segített megásni ezt a gödröt, így első sorban magát szidja. [smiley]taps[/smiley]"
Máshonnan nem lehetett magyarul beszerezni[smiley]taps[/smiley].Az utóbbi években minden kiadó beleállt a földbe a Fighting Fantasy-val,kül- és belföldön egyaránt.Amikor a kaméleon úgy döntött,hogy ki akarja adni Az Országút Harcosa képregényt,elég volt szólni,és Runner levette az oldalról.Szóval,lehetett volna ezt kulturáltan is intézni.
"ha magyar szólt nekik, akkor a killmaster féle letöltős zugi dologról is kapnak majd értesítést, és akkor írhatjuk, hogy volt egyszer egy zagor oldal, de csak egy másik oldalon... szóval lázadozzunk így. [smiley]nevetes2[/smiley]"
Ha az oldalról nem lehet könyveket letölteni,de kérésre elküldik email-ben,abba nem lehet belekötni.[smiley]action[/smiley]

"Ez az új kiadós ábrák viszont... ultra xarok"
Lényegi meglátás,egyetértek.[smiley]knight-horse[/smiley]
2019. november 23. 18:34 | Válasz erre | #58
Ez hülyeség.
A cucc gyakorlatilag abandonedware kategória. A GoG.com-nak is van annyi esze hogy nem baszogatja az AW-oldalakat, hiszen az nekik ingyen tartalomforrás és piackutatás.
© Vokial
2019. november 23. 18:07 | Válasz erre | #57
Hát nem tálalok szavakat. Fantasztikus volt ez az oldal. Ez a sok munka, és hogy mennyi embernek örömet okozott... csak a többieket tudom ismételni.

Amúgy én nagyon megszívtam, mert nemrég találtam ezt az oldalt, és még egy könyvem sincs. Most akartam volna elkezdeni megvenni őket. Az augusztusi rendelésről lemaradtam, gondoltam, sebaj, legközelebb egyben leadok egy nagy tétel rendelést, jöhet egyben postán Németországba akár 50 könyv is, nem igaz? Hát nem. És örökre elveszett ez a lehetőség.

Sajnálom. Nagyok vagytok, életben tartottátok sokak álmát, és most ez... szerintem nem ezt érdemeltétek, bárki bármit mond.

Ha esetleg valahogy mégis lenne egy kiskapu még eme értékes könyveket megszerezni, én állnék elébe, de tudom, hogy ez hiú ábránd. Én sem kívánom, hogy bárki börtönbe kerüljön emiatt, úgyhogy ezt a békát most már le kell nyelni.
2019. november 23. 17:52 | Válasz erre | #56
Várható volt. Sajnos túlságosan elment az üzlet irányába a dolog...

Lehet írni, hogy köcsögök meg stb., de sajnos igazuk van. Aki logikusan végiggondolta, az hamar eljutott odáig, hogy ez a könyvkiadósdi már sok lesz. Minek pályázna egy kiadó az FF könyvek kiadására, ha sufnituninggal más kiadta/kiadja? Mennyit fizessen a jogokért? Micsoda? Annyit? De hiszen más meg ingyen csinálta ezt. Szóval remekül rontja a cég alkupozícióját. Ráadásul más mondhatja, hogy ha nekik lehet, nekünk mért nem lehet? Mondjuk egy nagyobb piacú országban. Ugye, ugye. Elképzelhető, hogy a pdf-es dolgokért is szóltak volna, de a könyvkiadósdi üzletért egyértelmű volt, hogy fognak. Szóval, aki rendelt könyvet az szépen segített megásni ezt a gödröt, így első sorban magát szidja. [smiley]taps[/smiley]

Egyébként egyet értek FireFox-szal azzal, hogy ahogy adja ki a könyveket a kiadó úgy fognak a többi könyvek is a lecsóba menni.

Ja, ha magyar szólt nekik, akkor a killmaster féle letöltős zugi dologról is kapnak majd értesítést, és akkor írhatjuk, hogy volt egyszer egy zagor oldal, de csak egy másik oldalon... szóval lázadozzunk így. [smiley]nevetes2[/smiley] Amúgy meg a magyarokat mindig is a széthúzás jellemezte, így nem kell meglepődni azon, hogy egy konkurens a másik alá tesz. Nálunk nagy a tapasztalat ebben (is).

Ja és főként!
Nem tudom kinek mi, de nekem az ábrák azért anno meghozták a hangulatot egy kalandhoz. Ez az új kiadós ábrák viszont... ultra xarok, konkrétan egy könyvet sem szereztem be miattuk. Ehhez képest a zagoros pdf-ekben található ábrák messze jobbak az óvodásrajz helyett, így onnan megismerhettem a kalando(ka)t. Számomra ezért sajnálatosak a jövő tiltásai...
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 23. 17:14 | Válasz erre | #55
No miután jól kibosszankodtuk magunkat tekintsünk a jövőbe! Lesz néhány új rajongói kaland, ami őszintén szólva engem nem igazán hoz lázba, de ki tudja, hátha pozitívan csalódok. De köztünk legyen szólva, ez elég "harmatos" jövőkép! Én gondoltam egy olyat, hogy lehetne megint amatőr írói pályázat, talán most többen kedvet kapnának az írásra. Livingstone új kalandja még lóg a levegőben, (már ami a magyarosodást illeti), de legyen bárhogyan is, rajta leszek a szeren. Lennének egyéb ötleteim is, de úgy érzem ehhez én egyedül kevés vagyok, és minden rosszindulat és irigység ellenére folytatni kell a munkát, persze úgy, hogy ne lehessen belekötni. Én sem akarom, hogy Runner legközelebb valamiféle börtöncellából írjon, csak hogy nekünk legyen egy új kötetünk. Bárhogyan is alakul a sors, ahol egy ajtó bezárul [smiley]c1002[/smiley], ott egy másik ki is nyílik! [smiley]c1003[/smiley]
2019. november 23. 12:21 | Válasz erre | #54
Igen, sok minden lehet. (Akár némi rosszindulat, irígység is. De nem igazán lehet anyagi téma, mert itt sosem erről szólt az egész.) De talán leginkább önértékelési probléma! (Ezer éve valamilyen random filmben elhangzott némi irónikus bölcselkedésként (és mint valamifajta szegénységi bizonyítvány leképzése), hogy a (világon) minden fickó azt képzeli magáról, hogy ő tud a legjobban b...ni és kocsit vezetni.) Na, ebben az esetben az képzelhetődik el (hogy magyartalanul fejezzem ki), hogy a legjobban tud/tudnak kalandkönyvet gondozni/kiadni, ha nem is a világon, de Magyarországon. Itt ebben (a mi) közösségünkben ((szerintem)) egy percig sem gondolt bárki semmi hasonlót, hanem csak tényleg a műfaj szeretete, ápolása hajtott mindenkit.
© Urria
2019. november 23. 10:18 | Válasz erre | #53
Üdv Cthulhucult! Nagyon szépen köszönöm a felajánlást, de a kezdeti pánikrohamom után rájöttem, hogy a Zagoros könyvek még elérhetőek. A régi Rakétások itt csücsülnek a polcon mind. Azért köszi még 1x!

Srácok! Nem térek magamhoz a döbbenettől! Borzasztóan sajnálom ezt az egész sztorit. Szerintem ez nem szól másról, mint a rosszindulatról, és az irigységről. Ha ez a tag annyira nagy rajongó, és tiszteletben tartja a KJK-k szellemi örökségét, miért nem választotta inkább a kooperatív megoldást veletek? Ki tudja lehet, hogy valami egészen gyümölcsöző sült volna ki az egészből. Nem. Neki jobb volt odaszarni az asztal közepére, aztán szétkenni...sajnálom.

Sokszor írtam már runnernek 1-1 könyvrendelés után, hogy egyszerűen Istencsászárok vagytok, hogy ezt az egész bulit csináljátok. Hála és köszönet érte! Hiánypótló szerintem a munkátok.
2019. november 23. 09:23 | Válasz erre | #52
A Scholastic által töröltetett könyvek közül ezek vannak meg nekem PDF-ben:

A Shamutanti dombok
Kharé - A Csapdák Kikötővárosa
Tolvajok Városa
Az Elátkozott ház
A Végzet Erdeje

Ami Zagoros megvan, azok még itt az oldalon is elérhetőek. Ha viszont a felsoroltak érdekelnek, szívesen elküldöm őket.

© Urria
2019. november 23. 04:14 | Válasz erre | #51
Sziasztok! Nagyon szomorú hír ez. Soha egyetlen könyvet sem töltöttem le PDF-ben az oldalról...inkább vettem tőletek, mikor volt rá pénzem. Nem tudna valaki elküldeni nekem a Zagoros könyveket PDF-ben? Elhatároztam, hogy kinyomtatom magamnak, azért is, hogy meglegyen a polcon. A segítségeteket előre is köszönöm.
Email : radicsgyula82@freemail.hu
2019. november 23. 01:31 | Válasz erre | #50
Nincs mit. Elég, ha kicsit több, mint 3-4 kommentet elolvasol tőle, esetleg belenézel pár videós nyilatkozatába, egyből lejön, hogy mennyire nagyra van magától.
2019. november 23. 01:16 | Válasz erre | #49
Köszi, elolvastam, kellőképpen fel is csesztem magam rajta.
Elképesztően nagy az arca, csak neki lehet igaza, de neki mindig.

Ráadásul egy-egy kommenten belül mond ellent saját magának.
Konkrétan szerinte azért nem ad ki senki hivatalosan már KJK könyveket mert nulla kereslet lenne rá, de ugyanakkor a Zagor.hu miatt nem is fognak már kiadni hivatalosan KJK könyveket, mert ugye a Zagor már megcsinálta "kalóz" kiadásban.
Aha, értem....:)
2019. november 23. 00:54 | Válasz erre | #48
Kb. minden, de lehet, hogy szimplán az irigység. Ha jól emlékszem, akkor itt kezdődött az egész: https://nerdblog.blog.hu/2017/07/20/ian_livingstone_the_port_of_peril_fighting_fantasy_2017_uj_kaland-jatek-kockazat

Nézd át a kommenteket, de szólok, hogy hosszú lesz.
2019. november 23. 00:49 | Válasz erre | #47
Mi volt a baja az oldallal a szerencsétlennek?
Amúgy eddig így névről fogalmam sem volt ki ez, de most hogy láttam a fejét már ismerős, sok netes fórumon ő volt mindig számomra az egyik legirritálóbb alak.
2019. november 23. 00:28 | Válasz erre | #46
Pontosan ez volt a sejtésem már korábban is, most beigazolódott. Leírtak már többen sok mindent előttem, nem akarom ismételni azokat a dolgokat. Korábban egy másik topicban kérdeztem Gyulától, hogy változott-e a véleménye az oldallal kapcsolatban, de kissé kitérő választ adott. Direkt rákérdeztem még egyszer, amire azóta se válaszolt. Ezek után bennem egyszer s mindenkorra elhatározódott, hogy semmilyen formában (pláne nem anyagi!) nem fogom őket támogatni. Az ok nagyon egyszerű (és szerintem a hírben is volt egy utalás erre a dologra), mégpedig annak ellenére hirdette/hette magát a kedves Komix, hogy korábban finoman szólva is leszólta az egész oldalt. Én csak hányni tudok az ilyen tróger és alávaló emberektől, mint ő is. Sajnos nagyon sokszor az ilyenek érik el a céljaikat az életben.
Az meg, hogy voltaképpen válaszra sem méltatták runneréket, nem lep meg, más hasonló kaliberű csapattal is előfordult már. És én sem hiszem, hogy Livingstone ebben menne lenne, mióta eladták Steve Jacksonnal a jogokat, már nem ők diktálnak, ez van.

De! Felemelő volt látni, hogy alig egy nap alatt mennyien gyűltetek itt össze, úgyhogy megragadom én is a lehetőséget, és mondok egy hatalmas nagy köszönetet mindenkinek mindenért! :) Mindenképpen a pozitív hozzáállás a lehető legjobb hozzáállás most, valahogy úgy, ahogy FireFox említette a 11-es háeszében.
2019. november 22. 23:27 | Válasz erre | #45
Nehezen tudok én is mit mondani. Amióta a blogomon írok ezekről a kalandokról, konkrétan volt olyan, hogy valakinek annyira tetszett az egyik elemzésem, hogy megszerezte Angliából az egyik eredeti könyvet (azt mondjuk nem tudom, hogy "feketepiacról" vagy a kiadótól). Tehát, hogy ez nekik nem piaci kiesés, az biztos.

A konkurens nyomtatás persze már lehet egy magyarázat, de ebben én sem látok sokat.
2019. november 22. 23:05 | Válasz erre | #44
Hű, de rég voltam már itt. De folyamatosan követem, követtem a híreket, és most le vagyok sújtva. Nem találok szavakat. Sok Miért van a a fejemben. [smiley]fejvakaras[/smiley][smiley]kerdes[/smiley] Eddig nem zavarta őket. Most miért? Ha kérdeznek valamit a dolgok miértjéről tőlük, miért nem válaszolnak normálisan? Miért? Miért? És még egyszer miért?
2019. november 22. 22:00 | Válasz erre | #43
Nehéz mit mondani!
Ha egy akármilyen áskálódásos ténykedés tényleges negatív hatásokhoz vezet, az több, mint dühítő.
Minden pontos információ, háttér nem igazán tudható (csak így, a keserű hírt és a fórumban olvashatókat átrágva). Meg nem is lenne stílusom az, hogy bárkit virtuálisan (meg nehezen tudhatva, hogy pontosan kit/kiket is, és milyen összefüggésekkel) küldjek el a bánatos p...csába. Azt szemtől szembe tenném meg.
Nyilván az egész kérdésnek, témának sok oldala van. (Megvitathatók, mérlegelendők. És az még akár előremutató is lehetne.) De akkor is! Nem a dolgok szétb...sa lehetne kívánt dolog bárkinek, akinek fontos a műfaj.
© THE
2019. november 22. 21:42 | Válasz erre | #42
Nagyon sajnálom, ilyen világot élünk, ember embernek a farkasa. Kár, hogy ez ide is begyűrűzött. Valakinek fájt a sikeretek :(
© Anry
2019. november 22. 20:18 | Válasz erre | #41
Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy végül ide lyukadunk ki. Gyorsan leszedtem még, ami hiányzott a pendrive kardomra, amit tőletek kaptam, köszönöm az értesítést. Az irigység az emberiség egyik leggusztustalanabb rákfenéje. Külön kiemelve a mi országunkat sajnos.

Ha valaki valamit jobban tud/csinál, mint én, a teljesen logikus az lenne, ha odamegyek hozzá (főleg, ha erre ráadásul van is lehetőségem) és tanulok tőle, ha felajánlja - örülök az együttműködésnek, mint majom a farkának. Ha nem játszik semmi ilyesmi, akkor megpróbálok jobb lenni, mint ő, de NEM ÚGY, HOGY az illetőt ELLEHETETLENÍTEM!

Mint ahogy írjátok, én is egy Szukits-féle másodvirágzást nézek ki maximum abból, aki ezt tette. Ezért pedig kár volt. Döngetheted a mellkasodat, hülyegyerek!

Pontosan ugyanilyen okból nincs fiókom a YouTube-on, valaki elirigyelte a videóim nézettségét és nyilvánvalóan kamu szerzői jogsértésre hivatkozva az egész profilomat töröltette (a második figyelmeztetés után az összes videómat csak önmagam által láthatóvá tettem, de így is meglett a harmadik /hogy?/), majd másnap a saját profiljával, ugyanazzal a címekkel, amiket én adtam nekik, visszatöltötte. A következő fiókomat azért törölték, mert regisztráltam egy újat (a rendszer lehetővé tette!). És akkor mondtam, hogy b*sszák meg. Facebook oldalt a túráimnak pontosan ugyanezért nem hozok létre.


Bármikor jöhet egy irigykedő gyökér és a puszta kárörvendésért évek munkáját tönkreteheti könnyedén.

Én itt maradok a hajón, hiszek az elpusztíthatatlanságában, meg fogom várni, míg elfogynak az ágyúgolyók.
2019. november 22. 19:52 | Válasz erre | #40
Kedves fordítók, pdf-készítők, elrendezők, rajzolók, lektorálók, hibajavítók, ötletgazdák (stb stb, akit kihagytam nézze el)! Minden tiszteletem a Tiétek, hogy ilyen munkát fektettetek ebbe az egészbe. Évek óta napi szinten követem a fórumot és az oldalt (habár ritkán jelentkezek be). A mai nap valóban fekete lett. Itten disznóság van folyamatban, kéremszépen. Ha szabadna itt csúnyákat írni, akkor azt a Spoiler után tenném meg.

[spoiler] Akit illet: Trollfaszt a seggetekbe, meg nőjön orkfog a pöcsötökre, meg ilyenek. [/spoiler]

Remélem, a #37-es hozzászólásban lévők életben tartják majd az oldalt. Kitartást mindenkinek!
2019. november 22. 18:40 | Válasz erre | #39
Ráadásul a semmiért gáncsolták el a Zagort, a régi rajongók a régi KJK-t ismerték és szerették, javarészt gondolom közülük kerültek ki a Zagoros könyveket rendelő emberek is.
Hozzám is odajöttek már utcán korombeliek akik a 90-es években a Rakétás könyveken nevelkedtek, amikor láttak nálam egy-egy Zagoros könyvet, mert a KJK logót jól ismerik.

Szóval ha ki is adják nagyarcúék némelyik könyvet, az igazi célközönség vagy nem is nagyon veszi majd észre, vagy már rég tud a Zagor.hu munkájáról és elvből sem fog pont ezek után velük foglalkozni.
Ahogy írták mások is, miért is volt fontos ez? Hogy TALÁN kiadjanak pár könyvet, mielőtt elfogy az érdeklődés, vagy simán lehúzzák a rolót?
A Zagor.hu jóval tovább és sokszor jóval magasabb színvonalon folytatta a KJK honosítását, mint a Rakéta és az Új Vénusz együttesen. Ha bárki azt állítja hogy ezt utánuk csinálja, a pofájába röhögök.
2019. november 22. 18:23 | Válasz erre | #38
Báti Lászó kérdése jogos..Hamlet most akkor ti lenni vagy nem..?
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 18:17 | Válasz erre | #37
Én nem temetném még a Zagor.hu-t! Mi az ami be lett tiltva? Pár könyv, ami nem lehet fent? Az internet nagy, maximum annyi, hogy ezen az oldalon nem lesz elérhető! Akinek nincs meg valamelyik kötet, hát tessék írni, és akad itt segítőkész rajongó aki segít! Nem lehet kiadni még rajongói kiadásokat sem? Na és? Azt semmilyen törvény nem tiltja, hogy pdf-t csináljunk, és annak küldjük el akit érdekel a dolog. Ha ez egy jól megszerkesztett pdf, egy magánnyomda is kiadhatja. Csak jól meg kell szerkeszteni. Egyébként az összes KJK még nincs kiadva, úgy hogy a küldetés még nem teljes. Ebbe már aligha köthet bele bármilyen jogász. Tudjátok minden nagykaput mellett meg lehet találni egy kiskaput! Ja és a wc-n való pottyantást ezek után "szűcsgyulázásnak" nevezem. Kb ennyire értékelem eddigi akcióját!
2019. november 22. 17:52 | Válasz erre | #36
Ezek után kíváncsian várom, vajon Hamlet hozzászól e a topichoz, és ha igen, mit....
© Grimmy
2019. november 22. 17:46 | Válasz erre | #35
"régóta pocskondiázza a zagoros fordításokat"
Amúgy nem csak ő, hanem a sleppje is. A facebookon még pár hónapja is nagyban ment a gyűlölködés a kollégái (? Vagy rajongói?) részéről is, még a KJK-s adok-veszek topicban is. Mondjuk igen, nem lepődnék meg, ha ezek is írtak volna a szkolasztiknak a Zagor.hu-val kapcsolatban "néhány jó szót"...

"meg mondogatta, hogy igazából mi ássuk meg a kjk sírját"
Hát ez most tényleg "viccesen" hangzik, mert akárhogy nézem, egyelőre tényleg úgy fest, hogy ők ásták meg a hazai kjk sírját... mert igen, ahogy más is írta lentebb, akár tetszik nekik, akár nem, a hazai KJK-t már több, mint 10 éve a Zagor jelentette és tartotta életben. És egyáltalán nem biztos, hogy most jön majd valami más, pláne az nem biztos, hogy jobb jön...

"Sőt, még volt is arról szó, hogy szívesen a keze alá dolgoznánk néhányan, hogy hivatalosan is minőségi dolog jöjjön ki a nyomdából."
Ja, emlékszem... de nem akartak közösködni... Konkrétan az volt a válasz, hogy ők is KJK-n nőttek fel, majd ők megcsinálják... nyilván jobban, mint az itteni zagorosok. [smiley]falbav[/smiley]
© Grimmy
2019. november 22. 17:28 | Válasz erre | #34
Igen, szóval a Gyula csipet-csapatja miatt történt az egész, ez elég egyértelműnek tűnik most már tényleg... ha nem is szóltak konkrétan ennek a szkolasztiknak (de erre is van esély, nem is kicsi), akkor is miattuk történt, mert ugye próbálnak egyezkedni velük, és biztos a külföldi kiadó úgy van vele, hogy ha itt vannak ezek, akkor az összes többit "lőjük le", senki más ne fordítson és tegyen közzé itthon semmilyen Fighting Fantasyt. Nyilván ezért szedettek le mindent, a régi Rakétásokat is, mert azokról is egyezkednek ugye, legalábbis a Tolvajok városáról például biztos.
Tehát ha Gyuláék nem bukkannak fel, és nem kezdik el ezt az egész marhaságot (aminek egyelőre semmi kézzelfogható eredménye nincs, és nem lennék meglepve, ha nem is lenne túl sok, vagy maximum 1-2 könyv, aztán elfogyna a lendület és a pénz, mint pl. a Szukitsnál...), akkor nem is lenne semmi probléma, minden menne tovább úgy, mint eddig... ezt azért ne felejtsük el majd. Mármint, hogy akár közvetve, akár közvetetten, de igenis Szűcs Gyula, alias Hamlet okozta a Zagor.hu-s időszak végét... csúnya szóval csinálta ki a Zagort (reméljük, hogy az oldal azért tényleg megmarad, de ha nem, akkor ez is egyértelműen neki lesz köszönhető). Az a minimum ezek után, hogy tiltólistára kerül a "garázskiadója". Nálam legalábbis biztos.
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal