Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
© twillight (Kövérorr)
2020. február 2. 16:57 | Válasz erre | #385
Én őszintén szólva a D20-at láttam utoljára boltban, azóta azt se tudom hol lehet kapni.
Nem mintha túl jó rendszer lett volna. A védelem semmit nem ért, a kasztok kiegyensúlyozatlanok voltak, aztán teli lett minden agyontápolt képességekkel...

Plusz nekem mindig is bejött a tájban-romokban kóborlás, nem ez a városban politizálós nyavaja.
Az első lapozgatósuk alapján később se lett jobb a szitu, fele érték hiányzik belőle a teljesíthetőséghez. Igénytelennek tűnik tőle a franchise.
Btw, a kiadót kértem hogy javíttassák ki a kötetet, mondták felvették a kapcsolatot az íróval. Az azóta sem reagált.
Ugyanúgy, ahogy a HK-ból a Boszorkány Úrnő írója is felhúzta az orrát mikor megkértem, nézze már meg a javításaimat. Hogy ők hibázhatnának? Lehetetlenség!
© marczy
2020. február 2. 16:27 | Válasz erre | #384
DC-n nőttem fel, öcsém akkor nagy Batman-rajongó volt, én inkább Superman-párti. A Marvel emellett marginális volt, a Transformerből volt meg viszonylag sok szám, míg Pókemberből csak néhány, haveroktól. Amúgy Superman, Batman, de ez utóbbinál ugye inkább a játékok, öcsémnél meg a film. Az osztrák tévén ment akkoriban minden, ami DC, meg rajzfilmen a Fantastic Four, ami Marvel, de az meg kevésbé fogott meg.
© marczy
2020. február 2. 16:09 | Válasz erre | #383
francba, 2x ment el, szétment a kezem, már klikkelni sem tudok rendesen, nemhogy gépelni...
© marczy
2020. február 2. 16:09 | Válasz erre | #382
A MAGUS alapkönyve nekem csak kölcsönben volt meg, aztán évekkel később játszottam is vele. Saját tulajdonomban csak d20-as MAGUS-om van, azzal viszont nem játszottam. Nem tom, ez utóbbiról itt ki mit gondol, de eléggé temették akkoriban az egész MAGUS-t, amikor az megjelent...
2020. február 2. 15:28 | Válasz erre | #381
Nem a megütközés miatt írtam, de ha valaki idegen el akarna menni, abban joggal felmerülhet, hogy ezek ugyan kik? Vajon miért hívták meg őket? A jövőben szerintem erre figyelj oda. Egyébként az is rossz ötlet, ha nem derül ki, hogy ki az előadó, csak ott éri az embert meglepetésként, mert azért van mindkét oldalon véresszájú "rajongó" (km vagy a pénzéhes exgrafikus), és azok ha bevetik magukat, lesz nemulass...
Egyébként jelen helyzetben, pont az a felhőtlen szórakozás, amit remélnél, nem nézett ki. Kivéve ha párhuzamosan mennek a programok, de ennek meg nem lenne sok értelme. Mondjuk a közös programok akkor is a hidegháborús időket idézték volna.
Párt dologhoz csak annyit, hogy mi magyarok eléggé be lettünk tanítva a fekete-fehér, bal-jobb stb. dologra.
Amúgy Gyula gondolom olvasta itt a fórumot, azért mondta le most, vagy a könyvkiadás még komplikáltabb lett, és már márciusra tolódott a megjelenés?
2020. február 2. 13:30 | Válasz erre | #380
Akkor senki sem fog tudni fotózkodni Gyuszival a zagoros banner előtt? [smiley]rinya[/smiley] [smiley]awink[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. február 2. 12:45 | Válasz erre | #379
Abból, amit írtál, az derült ki, hogy már korábban eldőlt a dolog. De ha nem így van, illetve én értettem félre, akkor elnézést.

Mindenesetre örülök, hogy akkor ez a helyzet Szűcs Gyula "lemondásával" megoldódott. Mindkét "oldalnak" jobb lesz így szerintem.
2020. február 2. 12:37 | Válasz erre | #378
Ma reggel olvastam a részvétel lemondó levelét. Átküldjem, hogy leellenőrizd az állításom hitelességét?
© Grimmy
2020. február 2. 12:34 | Válasz erre | #377
"Szűcs Gyula nem jön el a márciusi találkozóra. Én már a gondok kirobbanását követően jeleztem neki, hogy a közhangulat nem kedvez neki. Illetve le is mondta a részvételét."
Bocsánat, de ezt nem lehetett volna esetleg korábban leírni...? Már napok óta erről folyik itt a vita ugye... ezek szerint akkor teljesen feleslegesen, hiszen már rég eldőlt a dolog... Nem is értem most ezt, de tényleg.[smiley]falbav[/smiley]
2020. február 2. 12:26 | Válasz erre | #376
Megmondom őszintén, hogy én ebbe a témában nem is akartam beleírni, de mivel bele van rángatva a találkozó, emiatt tettem meg. Sőt, még mivel a találkozó itteni témájába is átfolyik az itteni anyag, emiatt még inkább nem örülök az egésznek!
Szűcs Gyula nem jön el a márciusi találkozóra. Én már a gondok kirobbanását követően jeleztem neki, hogy a közhangulat nem kedvez neki. Illetve le is mondta a részvételét. Aki botrányt vár(t) és lincshangulatot, annak csalódnia kell. Ezért nem kell a résztvevőket megkérdeznem közvélemény-kutatásban, mert lezárt ügy.
Deathangel: Szia. Már nincsenek nevek, hogy megütközést okozzon. Még az első találkozón az ősidőkben viccből az élménybeszámolót is nicknevekkel készítettük. Később majd megkérdem runner-t megint, hogy eljönne-e. Én a semleges oldalt képviselem, azt amelyiken a lapozgatós játékkönyvet, interaktív regényt kedvelő és szerető emberek vannak. Valószínűleg idealista voltam, hogy runner és hamlet meg tudják beszélni egymással, hogy mik történtek. Nem a találkozó színpadján, hanem négyszemközt akár, ha szerették volna. Persze ez se kötelező. Hogy miért kerültek volna ők KÜLÖN szeparált előadásba: pusztán azért mert a találkozó célja, hogy kiadványokat bemutasson megjelenés közelben vagy jövőbeli terveket. Nem a konfrontáció miatt hívtam egyik vendéget sem!
Továbbá azt is meg kéne érteni, hogy nem 'PÁRTprogramot szervezek'.
Tehát se vitafórum, se pártprogram ismertető nincs a programlistában. Ez egy fieszta, hasonlóan ahhoz, ami Londonban is megrendezésre került már 3 ízben. Runner készített rövid összefoglalót is, amelyiken ott volt. Némileg különbözött a zagor.hu ünnepélytől, mert sok kiállító megjelent és sokszínű volt. A zagor.hu májusban a rajongóit szólította meg és a sok sikeres fordítást és jól sikerült munkákat és azok elkészítésében közreműködőket ünnepelte. Valami viszont feltűnt, hogy női nem nem képviselte magát. Annát megkértem előadni, tehát ő ott volt, de a közönség soraiban egyet se láttam. Viszont a 2018as találkozón nagy örömömre, a vendégek harmada a hölgyek közül került ki, és ez kellemes meglepetés volt számomra is.
Én olyan találkozót szeretnék, ahol igen, eljönnek a hölgy rajongók is, vagy akár a férfi rajongók párjai. Vagy akár bárki családjával érkezik, és gyerekek is megismerik a műfajt. Akár kiskorú gyerek részére is van külön játszóterem, ha nincs ki gondját viselje, amíg a szülők távol vannak.
Mivel sokféle kiadvány jelent meg a közelmúltban, vannak készülés alatt vagy nem túl távoli jövőben betervezve, emiatt szándékoztam olyan embereket megkérni, akik a legjobban ismerik az adott kiadványt. Mert készítik, gondozzák, kiadják, szerkesztik vagy illusztrálják. Jobban rájuk látnak, ne minden információ az én olvasatomban hangozzon el!
Én a találkozót családias programnak szervezem. Társasjátékozni is azok tudnak, akik nem ellenségeskednek másokkal. Ez nem volt a korábbi alkalmakon. És egy kis időutazás is a legutóbbi 3 találkozó. Runner tavalyi májusi alkalma azokat az éveket hangsúlyozta, amikor a kiadók már lemondtak ezekről a könyvekről, de életben tartották a különféle fórumok és weblapok és a zagor.hu; a 2018as inkább azt hangsúlyozta, hogy hol tart ma a játékkönyv a kezdetek óta. A idei meg arról szólna, hogy a mostani kiadványoknak mik az újdonságai és a jövő még milyen lehetőségeket rejtegethet. Ráadásul néhány nem közismert dologról is szó esik.
Megmondom őszintén, hogy amikor elgondoltam ez az alkalmat, nem gondoltam még, hogy személyesen is mennyi akadály lesz, ami magánéletileg hátráltat és el kell tolnom az időpontot. De azt sem, hogy ennyire ellenszélben kell szerveznem egy ilyen jó légkörűnek betervezett eseményt. A lelkesedésem elég rendíthetetlen, de őszintén mondom, hogy a kiapadhatatlan ellenállás, eléggé elkedvetlenít és frusztrál. És még az is, hogy ennyi félreértést látok és érzek az egész körül.
A szervezésem nem zagor.hu rendezvény, bár szendvicsben van időben a zagor.hu tavalyi eseményével. Nincs runner támogatói alászignózás sem a rendezvényhez. Nem fogja helyettesíteni a tavalyit, aki runner szervezésén nem volt. Aki arra nem ment el, annak a karcsú élménybeszámoló maradt arról, amíg az oldalon ott lesz. Aki a 2018-asra nem jött el, nem azt fogom idén megismételni. Részemről ezt az utolsó lehetőséget tudom biztosítani, főként azoknak, akik érdeklődnek a tartalmakra vagy nem voltak korábbiakon bármely okból, vagy megszerették a korábbiakat és ismét részt vennének. Nem tervezek vitát és konfrontációs programokat! Természetesen lehet ismerkedni, beszélgetni is. Együtt játszani, kipróbálni bárkinek magát szellemi és ügyességi vetélkedőn. Ha születnek 200 fejezetpontos vagy röviden történet pályázatok a megadott időpontig, akkor annak az eredményhirdetése is megtörténik!
Ennyi, amit részemről tudok elmondani az eseményről és szervezésről. Nyugodtan ki lehet forgatni a mondandómat, ha esetleg bárkinek örömet okoz. De tárgyilagosan ennyi, ami részemről az ötlettől az előkészületekig történt. Ha bárki bojkottálni egy rendezvényt, például ezt, tuti nem a Kaméleon Komix vagy vezetőjén áll bosszút, amivel itt elhenceghetne. És ennek a helyzetnek az előkészítése, megteremtése sem volt sose célom, miként az sem, hogy bárki pártjára álljak. Nem is tudnék, nem is akarnék, és a jövőben sem szándékozok. Aki pártokról akar témázni, az ide írhat, vagy olvashatja a napilapokban őket vagy nézheti a hírcsatornákon. Nagyon nehéz emberek véleményét megváltoztatni, de a hozzáállását még inkább. Ennyi karakter részemről bőven elég volt próbálkozásképpen, hátha valami megragad másokban, kik egyáltalán elolvassák, és nem tiltóra tesznek miatta.
© Denko
2020. február 2. 12:07 | Válasz erre | #375
Áruljátok már el,ki a f***om az a Szűcs Gyula,hogy hozzá kelljen igazodni?!

Amigo időt,energiát nem sajnálva megszervezte a találkozót,ha lenne lehetőségem elmenni(sajnos,nem lesz),akkor demonstratív jelleggel,szimplán kivonulnék,mikor Gyula következik.Így a nemtetszéseteket is ki lehet fejezni,és a kölcsönös anyázás is elkerülhető.

Nyilván,ha valakinek feltett szándéka megdobálni Szűcsöt rohadt paradicsommal,záptojással,utcakővel,kézigránáttal,azt nem lehet kivédeni,de ennél ti civilizáltabbak vagytok.

Már akkor lepadlóztam,mikor Gyilkos_Fűz kijelentette,hogy nem szereti a SAJÁT történetét,mert elefes illusztrálta.Mintha felgyújtanád az autódat,mert nem tetszik a színe.Oké,a ti dolgotok,de ha Szűcs miatt nem mentek,azzal mégis kivel b@sztatok ki?Mert szerintem,max. magatokkal.
© Grimmy
2020. február 2. 11:41 | Válasz erre | #374
"Egyelőre egyedül Te nyavajogsz Grimmy."
Bocs, de maga Amigo is írta korábban valahol, hogy többen is kérdezték tőle, hogy Szűcs Gyula ott lesz-e, mert ha igen, ők nem mennek. Na ennyit arról, hogy egyedül én "nyavajgok".

"Egyfelől a fércbukk-regisztráció kb. semmit nem jelent"
Ja, de mindenképp jelzésértékű. Meg amúgy most te is írtad, hogy:
"kevés a potenciális látogató."
Szóval akkor a facebookos 9 látogató kb. stimmelhet... oké, lehet, hogy mondjuk a 9 az végül 10-15 lesz... de kb. ilyen látogatottságú rendezvényre lehet számítani (gondolom sokkal több résztvevőre ti sem számítotok). Ezért írtam, hogy itt nyilván nem egy tömegrendezvényről van szó, főleg nem olyanról, amin mindkét oldalt tömegek képviselik. Szóval nyilván nem fogtok tömegeket veszíteni Szűcs Gyuláék "kihúzásával".

"A kérdés igazán, hogy mennyivel dobná meg a még jelentkezők számát 1-2 hónappal az egész előtt, ha az egyik előadót kiebrudalnák?"
Mondjuk a fent említett elégedetlenkedők kapásból elmennének...

"viszont egy 9 hónapig szervezett műsort megcsonkítani az utolsó pillanatban irtó nagy hülyeség lenne."
Mint írtam, szerintem nem, mert teljesen egyértelmű, hogy Szűcs Gyula egy megosztó figura lett, akinek a jelenléte ráadásul garantálja is a balhét vagy minimum a kínos pillanatokat.
Különben meg ez a "másik oldalnak" se hiszem, hogy jó lenne, bár ezt majd eldöntik, de én a helyükben biztos nem mennék "helybe a pofonért".
© twillight (Kövérorr)
2020. február 2. 11:23 | Válasz erre | #373
Egyelőre egyedül Te nyavajogsz Grimmy.
Plusz hülyeségeket beszélsz.

Egyfelől a fércbukk-regisztráció kb. semmit nem jelent, másfelől épp az a gond hogy kevés a potenciális látogató.
A kérdés igazán, hogy mennyivel dobná meg a még jelentkezők számát 1-2 hónappal az egész előtt, ha az egyik előadót kiebrudalnák? Merthogy fél év már rendelkezésre állt, hogy befizesd a jegyet, ami nem olcsó, és az árat nem kapod vissza.
Így aki eddig fizetett és nem megy el, az magára vessen, viszont egy 9 hónapig szervezett műsort megcsonkítani az utolsó pillanatban irtó nagy hülyeség lenne.

Másik meg, a Kaméleon valószínűleg 2 év után úgyis becsődöl. Addig viszont úgyse lehet FF-téren semmit alkotni. A Zagor viszont nem megy sehova.
Szerintem ezt fogjuk fel [i]lehetőségként[/i], hogy az amúgyis beért FF mellett felderítsük, mi van MÉG a játékkönyv-piacon, mert idén elég sok újdonságot sikerült fellelni a piacon, magyarok számára is elérhetően (gondolva az információra és beszerezhetőségre). Van mondjuk 2 év kibontakozni, felfedezni.

----------

Kérdés:
- a magyar és angol kb. nyilvánvaló opció
- járnak erre olyanok akik japán, vagy német cuccokat olvasnak? Úgy tapasztaltam, ezek a második vonalbeli ismert nyelvek.
- az egyéb nyelvek (olasz, orosz, ki tudja) meg egyéni vállalkozókra maradnak, hogy lefordítsák a többieknek, mert biztos nincs amúgy kivel kibeszélniük az olyasmit. De azért érdekelne, olvas-e valaki ilyeneket. Esetleg rögtön hogy van-e bennük olyan lelkesedés mint @killmasterben hogy rögtön fordítsanak is?
© Grimmy
2020. február 2. 10:43 | Válasz erre | #372
"Ha az egyik oldalt lemondod a másik biztos bojkottál"
Igen, ez így lenne, és akár komoly problémát is jelenthetne... ha valami nagyobb rendezvényről lenne szó, amin mindkét "oldalt" tömegek képviselnék... na de itt semmi ilyesmiről nincs szó, már bocs. Itt van összesen kilenc regisztrált résztvevő, ha jól látom a facebook oldalon... aminek a többsége nyilván vagy zagoros vagy "semleges". A másik oldalt jó eséllyel senki nem képviseli, vagy ha mégis képviseli pár ember, és ők Szűcs Gyula lemondatása miatt bojkottálják a rendezvényt... na akkor mégis mi van? Mondjuk 2 emberrel kevesebb menne el... hát nem tudom, ez olyan óriási tragédia lenne? Pláne, hogy ha Szűcs Gyula nem lesz ott, akkor jó eséllyel lesznek olyanok tényleg, akik meg pluszban elmennek (gondolom ti is ismertek olyanokat, akik miatta nem akarnak elmenni vagy legalábbis erősen gondolkodnak a dolgon). Plusz az esetleges balhékat is elkerülnétek stb.
Szóval igazából szerintem ez egy teljesen egyértelmű helyzet... nekem biztos nem fájna a fejem, hogy hogyan döntsek, ha én lennék a szervező. De oké, ti tudjátok... nem "szuggerálom tovább a véleményem az olvasóba". :D
2020. február 2. 10:14 | Válasz erre | #371
[b]Gábor pár jótanács:[/b]

Ha neveket írsz ki, nem ártana melléírni, hogy ki a fene is ő. Őszintén szólva nekem runner neve is újdonságként hatott, pedig egy ideje már fent vagyok itt. Gyula volt csak ismerős a botrány miatt, a másik kettő semmit nem mondott nekem. Most gondolj bele egy nem fanatikusnak mit fog mondani a 3 ismeretlen név?
Így legalább egyértelmű lenne, hogy miért is hívták meg őket. Persze előbb illik rákérdezni, hogy kiírhatod-e, vagy legyen inkább az ismertebb nickname.

Lemondás...
Nem jó ötlet, főként ha már mindkét oldalról jelentkeztek. Ha az egyik oldalt lemondod a másik biztos bojkottál (egyszerűbb eset ha nem megy el, rosszabb ha a másik fél beszédét ellehetetleníti). Beszólogatás így is esélyes lesz, de talán nem fog nagyon elharapózni.
Ez a konfliktusos téma nem rossz ötlet, amit cock említett, talán így akkor eresztenék ki a gőzt.
De ahogy FireFox írta nem lennék a helyedben. :D
© Grimmy
2020. február 2. 07:36 | Válasz erre | #370
[smiley]eplus2[/smiley]
© Grimmy
2020. február 2. 07:31 | Válasz erre | #369
Hát esetleg konkrétan meg is lehetne kérdezni azt a pár embert, aki eddig átutalta a belépőjegy árát... hogy nekik mennyire gond vagy gond-e egyáltalán, ha Szűcs Gyula előadása mégis kimarad a programból...

"Biztos van olyan fórumozó, akinek egy győzelemmel felér, ha legalább egy rendezvény becsődöl és köze lehetett hozzá a folyamatos ellenezésével."
Igen, és szerinted nyilván én vagyok az. "... nagyon bírom, hogy minden válaszodba rejtetten próbálod beleszugerálni a véleményed az olvasóba." [smiley]eplus2[/smiley]
2020. február 2. 01:15 | Válasz erre | #368
Nem gond számomra Gyula részvételének lemondása. Főleg, ha ezzel a nép haragja eloszlik és mindenki felszabadul. Csupán arra leszek kíváncsi, hogy valóban eljönnek-e azok a zagor rajongók márciusban, akik annyi nem akarnák őt látni. Ezt szívesen megírom ide a jelentkezések végén, hogy a többi minden statisztikát már előre ismerők tudhassák.
Firefox, a felvételkészítéstől már eléggé elment a kedvem, mert azt már cock kivégezte a személyiségi jogok oltárán. Azt lehet, el se jön.
Runner-t hívtam, kezdetben hajlott rá, aztán nem is, hogy Dani az illusztrátor elmond mindent, ő miről beszéljen.
Az ellenérzéseket tökéletesen megértem, de azt már kevésbé, hogy az a szint, hogy leöklözzük Gyulát, megdobjuk paradicsommal, biztos veszekedés lesz, meg tegyünk bármi módon alá. Én amikor, más budapesti rendezvényen találkoztam vele, atrocitás nélkül elmondtam a negatív véleményem és türelmesen meghallgattam a válaszát. (Ide nem írom, mert vitát nem generálok, megy magától is.) Csak azt írom, hogy már akkor se volt tükörsima a vízfelület, amikor Gyula feledobta a maga elcseszett kövét, ami kiváltotta az eseménysor lavinát. Mindenki tippelgeti, hogy mekkora volt ez a kő. Firefox, többször leírtad, hogy semmi következménye nem lett. Inkább úgy finomítanám, ha engeded, hogy olyan következménye, ami láthatóan elért hozzád és runnerig. De ezen küszöb alatt minden alább említett dolog fodrozta azt a bizonyos vizet, csak nem csapott ki a partra olyan erővel, hogy utána a törülköző is kellett. Néhányan olvassák Ian posztjait, megnézték az előadás videóját és dedikálás képeit, hallották az előadást, a keresőkbe kijön az oldalra sok találat első oldalakra, láthatták a könyveket. Sose írtam, hogy Gyula nem akarta volna soha, hogy ez megtörténjen és nem tett semmit ez ügyben. Bedobta magát, nincs kétségem.
És valóban nem lennék a magam helyében. Mert biztos van olyan, akinél, ha már nem lehet Gyulának betenni direktbe, akkor legalább nekem lehessen keresztbe tenni. De már nem vagyok kölyök, tudom, hogy a rosszindulat mindig erősebb a világban a jónál. A Titánon is rég már világbéke lenne, ha így lenne ;).
Akiben megvan a jóindulat, az érdeklődés a műsorra, hajlandó rászánni az idejéből, némi anyagit, érdeklődik más rajongótársak iránt, játszana együtt, van szabadideje az napra, az jöjjön el. Akiben meg bármi a fentiekből nincs meg, az úgy se fog eljönni, ha a fene fenét eszik is, ha leírok bármi ösztönző részletet, akkor se.
Senki látogatót nem kényszerítek rá, hogy Gyulával találkozzon, nem is kell. Nem lesz ott, de ettől még az se biztos, hogy runner eljön, ő is távol maradhat. És akkor már egyből kettővel kevesebb vendég!
Most már csak az a kérdés, ha külföldi vendég előadna, őt is lemondjam? Vagy stornózzam a progeszt és adjam vissza az eddig jelentkezők pénzét? Ezt is lehet, és akkor tutira nem marad szálka senkiben, hogy mi hogy történt, mert semmi se történik. Biztos van olyan fórumozó, akinek egy győzelemmel felér, ha legalább egy rendezvény becsődöl és köze lehetett hozzá a folyamatos ellenezésével.
Azt értem, hogy ez a fórumtéma aktív, mert sokan ezt nézik meg itt mostanság elsőként. Csak azt nem, hogy semmi más érdekes egyéb dolog nincs, ami beszélgetést generálhatna, csak ez? Talán már az is felemelőbb lenne, ha valaki a kedvenc könyvét dícsérné, mégha elfogultan is, mint az ismétlődő kritizálás akármi kapcsán csak ütős és eléggé lehúzó lehessen a vélemény.
Szerintem, ha elolvassa az eddigieket bárki, érti, hogy Gyula okkal lett kitiltva innen. Vagy van bárkinek kétsége efelől? De aki még szeretné ezt ismételni, írja ide, feszültséglevezető pszichés hatása kimutathatóan van.
© cock
2020. február 2. 00:57 | Válasz erre | #367
Kérdeznék akkor valami fontosat:

Hol hirdetted/hirdeted elsősorban ezt a találkozót? Melyik felületen/platformon jutsz el a legtöbb emberhez?

Csak mert valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a hirdetési felületeidet számba véve a zagor.hu valami kis jelentéktelen, a témában huszadrangú weboldal valahol a rangsorod legvégén, ahol mellékesen a te hirdetéseid is megjelennek.

Idézem Deathangelt: [i]akit komolyan érdekelt az rákeresett, és ott elég élpozícióban hozta a zagort a lista.[/i]

És ezek szerint rengeteg komoly rajongó van (márpedig aki elmegy egy ilyen rendezvényre, az vélhetően már vallhatja magát annak), akinek durva becsléssel számolva szűk 12 év SEM volt elég, hogy a zagor.hu-ba belebotoljon.

Mondjuk abban igazad van, hogy ha főleg csak ilyen nullkilométeres ad hoc rajongókból áll a közönség, akkor nekik talán mindegy is, hogy melyik oldalt támogatják, talán mindkettőt is, de akkor érdemes lenne mindkét oldalt meghallgatni és akkor kiderülne, hogy talán a zagor.hu többet tett le eddig a témában az asztalra és ez vitathatatlan.

Maga a konfliktus is lehetne egy téma, kérdés, hogy Gyula akar-e ebben részt venni. :D
© Vikky
2020. február 1. 21:51 | Válasz erre | #366
Remélem lesz tombola, és Gyula lesz a főnyeremény! Mert szerintem sokan szeretnék innen megütni...
© twillight (Kövérorr)
2020. február 1. 20:48 | Válasz erre | #365
Ez egy konstruktív ötlet. Nagy szivatás felküldeni a gyökeret egy ilyen plakát mellé :D

De nyilván mindenképp napirendi pont kell legyen a zagor.hu. A kérdés, hogy előadásba beleszövik-e, vagy csak szabad társalgásban fog felmerülni.

PS: ha valaki játékkönyvíró versenyre jelentkezne, ne feledjétek, részemről hírdettem +2 kategóriát ha valakinek sok a 200 megírandó fejezetpont!
Ha időben regisztrálsz, még több is a nyeremény mint a jegy ára! És ha Te vagy az egyedüli nevező, a nyeremény garantált!
2020. február 1. 20:25 | Válasz erre | #364
Attól félek, hogy bármilyen döntés is születik, itt még utólag sem biztos, hogy egyértelműen meg lehet majd mondani, hogy történt-e öntökönlövés, vagy sem. Nem lennék most Amigo helyébe, annyi szent. Tavaly kellett volna megtartani azt a találkozót.

De ha már úgyis az az elképzelés, hogy nem zagoros emberkék (is?) mennek, aki mégis így tenne közülünk, az mindenképp tegyen ki egy bazinagy zagor.hu-s plakátot az összes könyvünk borítójával, külön jelölve és kiemelve a "hazai FF megmentői" áldásos munkásságának köszönhetően ideiglenesen elérhetetlenné vált köteteket. Hátha megtalál így minket néhány új arc is.

Ja és készítsetek felvételt, szeretném tudni, hogy mi kerekedik majd ki az egészből.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2020. február 1. 20:24 | Válasz erre | #363
Btw, ugye lesz Zagor Játékfüzetek 10. szám?
© twillight (Kövérorr)
2020. február 1. 20:19 | Válasz erre | #362
Nyilván eszükbe jutott.

Mióta lehet megvenni a jegyeket? Na azóta. Bőven november előtt már lehetett fizetni.
Azok ha távol maradnak, mi lesz? Semmi, bukják a pénzük. Nekik meg lett ígérve a program.

És tegyük fel lemondja.
Ennek akár költsége is lehet, mert én aztán nem ismerem hogy és miért jön el egy ekkora arc egy fellépésre.
No és ott a kérdés - mit raksz be helyette? Ahelyett, ami elvben kb.a főfellépőd volt hónapokig? Na ugye.

És ismétlem: te, mint potenciális látogató mivel pótolod az élményt? Mert lesz miért elmenni, ez nyilvánvaló.
A találkozók meg ritkák, szökőévben van egy. Hagynád veszni a lehetőséget, mert az egésznapos (majd' 12 órás!) programból fél órát ott lesz egy fellépő akit útálsz?
Persze ott a lehetőség hogy eleve nem érdekelt a többi rajongóval/játékossal/hőssel való találkozás, és csak a feszültséget szítod jó troll módjára. Inkább gyere el, és mondd a szemükbe, hogy mi a véleményed, aztán ő úgyis lelép mert "fontos embör", mi meg jól érezzük magunkat. No?
© Grimmy
2020. február 1. 20:03 | Válasz erre | #361
Nem lehet, hogy épp az az "öntökönlövés", hogy ragaszkodtok a történtek után is a kameleonekhoz? Nem lehet, hogy sok ember épp miattuk fog távolmaradni a rendezvénytől? Vagy ez eszetekbe se jutott? (Amúgy igen, én is erősen gondolkodok rajta, hogy elmenjek-e így, mert semmi kedvem Szűcs Gyula önfényezését hallgatni stb., es ezzel nyilván nem vagyok egyedül.)
© twillight (Kövérorr)
2020. február 1. 19:49 | Válasz erre | #360
A Te érvelésed meg ott megy félre, hogy SA találkozója mikor lett elkezdve szervezve? Hát rohadt régen, bőven november előtt.
Itt már visszamondani a fellépést rohadt nagy öntökönlövés lenne.

Lesz rajta kívül tenger program, miért ne menne el valaki azokra, és fújolná ki ezerrel a Kaméleonosokat?
Rohadtul ritkán van találkozó, szvsz fontosabb találkozni a többi hobbistával, mint most G4-tiltakozást tartani [smiley]broomstick[/smiley]

PS: visszakerestem, és még vmikor JÚLIUSBAN kezdődött a szervezés.
2020. február 1. 19:46 | Válasz erre | #359
Ej, sikerült vitát generálnom, pedig a 340-essel csak ironizáltam. (És akkor még utána sem néztem a vendéglistának.)

Gábor!
Ha el akarod lehetetleníteni a konkurenciát, az IL dedikálós akció remek ötletnek tűnt erre. Én nem csodálkoznék, ha szervezett lett volna... És mivel nem jött be jöhetett a B-terv. Persze ez csak feltételezés, mert nem derült ki nyomta oda a könyvet.

Viszont azzal egyetértek, hogy nem minden kjk-s zagoros. De gondolom te is azzal, hogy akit [b]komolyan[/b] érdekelt az rákeresett, és ott elég élpozícióban hozta a zagort a lista. Mai világban (sőt a közelmúltiban) meg nem nehéz internethez jutni ehhez a kereséshez.
Tény hogy Gyula bedolgozta magát az indexes brancsba, ami eléggé olvasott oldal (így remek reklám neki), és simán lehetett olyan akinek ennyi elég volt, de ezekre építeni egy kiadást eléggé... veszélyes.
© [törölt felhasználó]
2020. február 1. 18:06 | Válasz erre | #358
2020. február 1. 18:02 | Válasz erre | #357
Amigo, ott megy egy kicsit félre az érvelésed, hogy
- a plakát készítőjének tévedésének nem lett semmi következménye
- az IL orra alá aláírásra dugott könyveknek nem lett semmi [i]érdemi[/i] következménye
- ahogy a 3rd party kópiáknak sem lett semmi következménye
- sőt, továbbmegyek, az országút harcosa képregénynek sem lettek különösebb negatív következményei a mi részünkről, pedig ott le kellett szednünk a mi verziónkat

A fentiekkel ellentétben azonban a mostani áskálódásának lett. Több, mint amit elfogadtunk volna, és kevesebb, mint amit egyesek ész nélkül a fejünkre kívántak/kívánnak.

De ezt is leírtuk már párszor, úgyhogy ezt most csak szándékos értetlenkedésnek tudom betudni a részedről.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. február 1. 17:44 | Válasz erre | #356
Az számomra a fura, hogy ha Szűcs Gyulát nem akarod látni, írd le. Vagy írd meg nekem! De miután, azok bebizonyítják, akik nem akarják látni őt, hogy csak ez a távolmaradásuk egyetlen oka a rendezvénytől. Végleg visszamondom őt, még rövid időre sem jelenik meg egész nap. Majd azok, akik ezt kikövetelték, amúgy se jönnek a rendezvényre. Mert most megy a téma, mert most van egy jó célpont, aki a világ elrontója. Nyilván Gyula emlegethette a zagor-t angol embereknek. De azért azt se feledjük, hogy runner kérése ellenére mégis voltak olyan emberek, akik Ian Livingstone orra alá odadugták aláírásra az innen készült példányukat. Az akkori plakát készítője is belezavarodott, hogy mely könyvek a hivatalos kiadások és a promós poszteren zagor könyvborítók is voltak. Bízom benne, hogy tüntetés lesz a renitens dedikáltatók ellen is, azok ellen is, aki runner tudtán kívül kópiát készítettek zagor könyvekről, stb. Szóval Szűcs valószínűleg sáros a mostani esetben, de még jónéhányan rajta kívül hasonlóképpen hibáztak. Nyilván Szűcs megkapja a visszajelzést a könyvei fogyásakor számokban, és ez egzakt visszajelzés lesz neki mit nem kellett volna tenni, ahogy.
Azon meg ne lepődjön meg senki, hogy van, aki nem hallott a zagor oldalról, de szereti ezt a műfajt. Mindig lesznek olyanok, akik nem veszik a fáradságot vagy az időt, hogy ráakadjon az oldalra. Ennyi.
© cock
2020. február 1. 17:23 | Válasz erre | #355
Végül is mit számít a potenciális vevőköre? [smiley]nevetes2[/smiley]
© AXE
2020. február 1. 17:13 | Válasz erre | #354
Kaméleon Komix-es vélemény a zagor.hu tagjairól:Mit számít az a pár száz ember

Üdv:AXE
© AXE
2020. február 1. 16:46 | Válasz erre | #353
Szia!

A runner név nem ismerős valahonnan?

Üdv:AXE
© cock
2020. február 1. 16:27 | Válasz erre | #352
Ügyeletes Firedragonunk természetesen ismét megvárja majd, míg eljön a kezdés előtti utolsó két hét, hogy addig jól kivitatkozhassuk magunkat, főleg az információhiányból eredő bizonytalansági tényező miatt. A kérdés, hogy az ő álláspontja micsoda, mert úgy tűnik valójában egyik felet sem támogatja, de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy zökkenőmentesen be tudja illeszteni a Gyula-féle előadást a saját előadás-sorozatába.
Nem hiszem, hogy a rendezvényen egy darab zagoros kiadvány sem lesz, a könyvek jelenléte viszont már önmagában megkérdőjelezi ezt a Gyula-féle "feltámasztottuk a KJK-t legyetek ránk büszkék" mozgalmat. Ha itt nem lesznek kínos pillanatok, akkor lehet, hogy rossz közönségbe csöppenek? LOL
Manapság úgy is nagyon divatos a megalkuvó viselkedés, hiszen ha adott közösségben nem szólsz semmiért, és mindent elfogadsz úgy, ahogy van, akkor te értékes ember vagy számukra, de amint kinyitod a szád mehetsz a francba, mondván, ha nem tetszik valami, minek vagy itt stb.. Ezt a mentalitást szorgalmazza a youtube is, a felhasználók kommentjeinek elrejtésével. Hát mi sem természetesebb annál, hogy ha valaki vmi nekünk nem tetszőt ír, annak rejtsük el a hozzászólását, mintha nem is létezne. LOL
Ugyanakkor így konstruktív viták sem keletkezhetnek soha. De akkor mi visz előre?
2020. február 1. 16:19 | Válasz erre | #351
"Meghívott előadók: Szűcs Gyula, Stark Lajos, Végh Dániel, etc."

Kicsit tudatlan vagyok, így kérnék felvilágosítást, kik ők?

Szűcs Gyula: bloggerek gyöngye, FF HUN megmentője, zagor.hu földbe döngölője stb.

Másik kettő?
2020. február 1. 12:48 | Válasz erre | #350
Igazából már csak ellenkampány miatt is érdemes lenne valakinek elmennie innen. Mondjuk biztos, hogy nem runner lesz az, akár meg van hívva, akár nem. km szerintem tökéletes, ő bárkinek lyukat beszél a hasába.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. február 1. 12:33 | Válasz erre | #349
Sőt, A Gyula ugye nem is csak "sima" résztvevő lenne a tervek szerint, hanem előadó is (bár az "előadás" az gondolom inkább egy hosszas önreklám meg önfényezés lenne, ilyen "majd 20 év után feltámasztottuk itthon a KJK-t"-féle szövegekkel).
Kíváncsi leszek tényleg, hogy erre hányan lesznek vevők.
© Grimmy
2020. február 1. 12:23 | Válasz erre | #348
Mellesleg kaméleonék biztos olvassák továbbra is ezt a fórumot, mert a legutóbbi facebookos posztjukban konkrétan az itt felmerült "miért lett Allansia bérgyilkosai a cím"-témára is kitértek, sőt, lényegében az egész poszt erről szól:

"Ő itt VASPOFA URZLE (Urzle Ironface), Azzur nagyúr egyik "orgyilkosa"! Nem az a tipikus rejtett pengés, csuklyát viselő, lopakodva hátba szúró, hasisszívó, történelmi korokon át árnyékháborúzó fickó, akiket "assassin" néven ismer a geek közönség, úgyhogy ez volt az egyik oka, hogy végül az Allansia bérgyilkosai cím mellett döntöttünk. Az Allansia fejvadászai pedig azért lett leszavazva, mert a Mandalorian sorozat vagy a SWTOR játék bounty hunterei (és persze a M.A.G.U.S. fejvadászai) a saját becsületkódexük szerint élő harcosok - Azzur pribékjei viszont, ahogy majd látni fogjátok, közönséges bűnözők, exzsoldosok, felszabadult veremharcosok és egyéb elvetemült alakok, bármiféle becsületkódex nélkül!"

Csodálatos.
© Grimmy
2020. február 1. 12:13 | Válasz erre | #347
Szerintem inkább az a kérdés, hogy van egyáltalán valaki itt a Zagoron, aki részt akar venni egy olyan rendezvényen, amin Szűcs Gyula is...? [smiley]fejvakaras[/smiley]
© cock
2020. február 1. 12:08 | Válasz erre | #346
Ami számomra hajmeresztő, hogy Stark Lajos miért is akar olyan rendezvényen részt venni, ahol Szűcs Gyula is ott van?
Lényegében egymás riválisai.
2020. február 1. 11:59 | Válasz erre | #345
Már 25% kedvezmény. Nem sokan jelentkezhettek...

[url=https://www.facebook.com/events/923049681392229/?active_tab=about]Itt 9, bár tény, hogy a face miatt szűrt adat.[/url]

"Meghívott előadók: Szűcs Gyula, Stark Lajos, Végh Dániel, etc."
Melyikőjük runner? (Tudom, hogy az első nem!)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. február 1. 09:25 | Válasz erre | #344
Nyilván, aki nem vagy csak későn fedezte fel a Zagor.hu-t az most messiásként tekint a színváltós állatka kiadóra, mert hát lopott ötletekkel végre kiadhatják Livingstone új könyvét. Meg hát a "dán királyfinak" is vannak olvasói, követői, akik éltetik, mint a walesi nemesek első Edwardot! Az idő nekünk dolgozik, mert őket már rég elfelejtik, mikor a Zagor.hu még mindig szolgál valamiféle újdonsággal! Én legalább is ezt remélem! [smiley]taps[/smiley]
© cock
2020. február 1. 01:47 | Válasz erre | #343
Ha már Kaméleon, olvastam a facebook oldalukon az Allansia bérgyilkosairól szóló posztot és az alatta írogató kommentelőknek olyan megnyilvánulásaik vannak, mintha 16 évig aludtak volna + nem lett volna internetük és nem tudnának sem erről az oldalról, sem ezek elődeiről.
Szerintem ott tuti megy valami zagor.hu-t ki nem ejthetitek a szátokon típusú cenzúra, mert számomra kicsit elképesztő, hogy az ő hardcore fanjaik eddig eljátszották Csipkerózsikát. Kicsit nevetségesek az ilyesféle kijelentések, hogy úristen végre megjelennek új KJK könyvek magyarul. LOL
2020. január 31. 21:58 | Válasz erre | #342
Hát ez kellemetlen. Újratervezés?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. január 31. 19:36 | Válasz erre | #341
Szia. Most olvastam Vitárius Gábor felhívását a márciusi találkozóra, acprogramok között ott van a kaméleon bemutatkozása, a meghívott előadók között pedig a Szűcs Gyula.
2020. január 26. 09:03 | Válasz erre | #340
Hehe. Vajon mennyi az esély arra, hogy a márciusi találkozón Gyuláék ott lesznek egy standdal, mint a hazai FF megmentői?
© [törölt felhasználó]
2020. január 25. 17:22 | Válasz erre | #339
2020. január 25. 16:21 | Válasz erre | #338
Belinkeltem a másik topikba.
2020. január 25. 16:21 | Válasz erre | #337
Én is így vagyok vele, gyerekkoromban simán megengedhető volt az a 20-30 forint. Most meg egy Kockás majdnem 2000? Egyet vettem kíváncsiságból, de nem éri meg az árát már...sajnos. Ezokból sem veszek már képregényeket. 2-5000 forint. Inkább másra költöm, ezeket meg max letöltöm. :)
2020. január 23. 18:29 | Válasz erre | #336
Én is 500-ról olvastam valahol, és azt is hogy elvileg elkapkodták őket. (Mondjuk ha jól rémlik, akkor még vehető volt webshopból, tehát...)

Valószínűleg igényfelmérés volt, és ha népszerű volt, akkor egyértelmű lesz a lépés rá, az indexista bandától, újranyomtatás... Mivel még nem jelentették be...

Amúgy meg lehet hogy arra várnak, hogy elkészüljön itt, aztán a képregény + könyv kombót majd bejelentik, hogy már van viszonyítási alap (vagy miből lenyúlni).

A Zagorokat még nem olvastam el, a másik háromból a trollfog jött be legjobban (ismerős karakterek, így remek nosztalgiafaktor), a második olyan töltelék volt (ha most fel kéne idéznem miről szólt, akkor bajban lennék, ennyire maradt meg :D, lehet újra kellene olvasni), a harmadik is jó volt (kalandozás Yaztromoval :)), bár a nosztalgiafaktor már jóval kisebb.
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal