Zagor.hu
Zagor.hu fórum

Kedves Hamlet és elefes!

Igen, amint látjátok, tiltva lettetek. Úgy éreztük, a továbbiakban nem kívánunk veletek közösködni, sem pedig ingyenes reklámfelületet biztosítani a számotokra. De ne aggódjatok, cserébe én sem fogom a zagor.hu-t reklámozni a ti facebook oldalatokon.

Eleinte kicsit erősnek éreztem ezt a döntést, de most, hogy látom, hogy elefes fröcsögésben gond nélkül felveszi a versenyt az itteni véresszájúbb kommentelőkkel, már kevésbé érzem magam rosszul emiatt. És egy kicsit szomorú is vagyok, hogy te illusztráltad az egyik könyvet, amit fordítottam.

Végigolvastam, hol tart most a párbeszéd FB-n, és elég sok mindent meglepve olvastam. A kedvencem ez a részlet, melyet elefes tollából láttam megszületni:

És ha már valaki szabályszerűen kiadja ezeket, akkor ne sorolgass, hanem örüljél már.

Mivel úgy érzem, még mindig nem teljesen tiszta, hogy miért kaptuk fel a vizet, szeretném gyorsan és röviden összefoglalni.

Nem A Halál Kapujának levetetése miatt. Azt gond nélkül levettük. Nem is A Veszedelmek Kikötője miatt, mert azt is gond nélkül levettük. Mindkettő esetében tisztában voltunk már egy ideje vele, hogy előbb vagy utóbb fel kell, hogy adjuk őket legalább egy időre. És illene nem elfelejteni, hogy bár megtehettük volna, még nem kezdtünk bele az Assassins of Allansia feldolgozásába.

Nem is a Tolvajok Városa miatt, elvégre csöpögtettetek híreket róla, hogy a képregénnyel együtt azt is ki akarjátok adni, és legyen, adjátok ki, sok sikert, és az ég óvjon minket attól, hogy aktívan ássuk a hivatalos KJK-k kiadásának sírját, amikor itt ez a remek lehetőség, "hogy egy szűk közösségen kívül ismét elérhetők lesznek az új kötetek, ha belépsze gy könyvesboltba, ott fog üldögélni néhány KJK a polcokon". Hátha el tudtok belőle passzolni néhány példányt. Sőt, a kiadási lista ismeretében még csak nem is A Pusztító miatt. Sok sikert hozzá! Nagy klasszikus, mindenki imádta, aki olvasta. Gondolom ezért is esett rá a választás.

Hanem a Találkozás F.E.A.R.-rel levetetése miatt. A Káosz Fellegvárának levetetése miatt. A Halállabirintus miatt. A Végzet Erdeje miatt. Az Elátkozott ház miatt. A Gyíkkirály szigete miatt. A Shamutanti dombok miatt. A Kharé - A Csapdák Kikötővárosa miatt. A Hóboszorkány barlangjai miatt. A Tűzhegy Varázslója miatt. Mert ezek közül egyiket sem fogjátok kiadni. Szóval tessék, Hamlet. Ez az, amit elvettél, nem tőlem, hanem a közösségtől. Szóval ha már elefes itt csapkod azzal, hogy ne sorolgassunk, hanem örüljünk, hogy kiadja őket valaki, hát tessék. Kéretik a fenti listát kiadni (ahogy Scholi szedeti le velünk a régebbi könyveket, természetesen bővülni fog), és majd azt követően megfontoljuk a tiltásotok felfüggesztését.

FireFoX

U.I.: Alig várom a The Gates of Hell megjelenését! Végre egy újabb kötet, amit a gaz zugfordítók nem mocskoltak be!

U.U.I.: Ja hogy az The Gates of Death akart volna lenni. Pedig már kezdtem örülni. Örömmel látom, hogy igazi KJK rajongókként ennyire tisztában vagytok azzal, mit is csináltok. Azért kemény dolog 8 órán keresztül nem létező könyv kiadását reklámozni.

Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
2019. november 24. 19:14 | Válasz erre | #98
Ja, ja. A bogyoscsajok.hu-ra... ezzel lehet ott szuperül ismerkedni.
A pdf-hez megtalálod a lényegi részt az előző hozzászólásomban.

A nyerészkedős részhez egy kis példa a való életből:

Válás. Anyucinál landol a két gyerek, apuci láthatóságit kap. Apuci egyik alkalom után visszaviszi a gyereket 6 órára. Később kijön hozzá a rendőrség, hogy a gyerekeket 18-20 éves korukig nem közelítheti meg. Mint kiderült anyuka este 10-re kórházba vitte a gyereket, aki össze volt verve, és azt mondta hogy apuci tette. (Hogy minek várt vele addig, már jó kérdés lenne, de kit érdekel ez.) Apuci feladata bizonyítani, hogy ilyesmi nem történt (és valljuk be ez bizonyíthatatlan utólag), anyucinak elég volt vádaskodni.
Fordítsd le ezt erre az esetre. Amúgy meg tök mindegy, hogy csak 1x történt kereskedelem online, az már indok lehet. ;) Jogászék remekül ellenének vele.

Ja, amúgy az ekönyvek leszedését nem kérték?
© Grimmy
2019. november 24. 19:05 | Válasz erre | #97
Hát itt tényleg jól összefoglaltad a lényeget. :)
:big like:

Az tényleg komoly amúgy, hogy még az is szóvá lett téve, hogy runner miért kért pénzt a könyvekért, vagyis miért nem saját pénzből készítette és postázta az összes könyvet. :D

Vaterán én sosem láttam amúgy Zagoros-könyvet, de ha volt is, nyilván valamelyik vásárló tette fel, ahogy a Facebookon is nagyritkán felteszik, vagy csereberélik a rajongók a megunt darabokat.
2019. november 24. 18:41 | Válasz erre | #96
Várjál, nem erről van szó.
Én arra utaltam, hogy pl. kezdetben a pdf-ek ocr-esek voltak, aztán hirtelen képformátumúra váltottak. (Mikor szóba került ez, az volt a védekezés, hogy azért, hogy ne tudják visszaalakítani. Ez valljuk be annyit jelent, hogy hülye vagy, csak burkoltan írta le. [smiley]action[/smiley]) Szóval ha egy fan késztetést érezne, hogy megcsinálja a könyvet, akkor szépen pötyöghetné be, vagy előbb neki kéne ocr-eztetni a pdf-et. Segítsük egymást gyerekek... [smiley]nevetes2[/smiley]
2019. november 24. 18:03 | Válasz erre | #95
"Ő meg mint kiadó, nyilván védeni fogja a saját bevételi forrását."
Ezzel nem is lenne baj, csak ugye ésszel kellene csinálni. Például hogy nem rúgsz bele a rajongótáborba, illetve ahogy korábban mások is elmondták, értelmes párbeszédbe kezdesz velük. Ez a rész a józan paraszti ész kategóriába tartozik.
A két új könyv levételével nincs is probléma, a régiekkel viszont igen, mert azokból vagy (sem az angol, sem a magyar kiadó nem fog pénzt látni), vagy pedig (az angol kiadó [saját mércéje szerint] lát belőle valami pénzt, viszont a magyar kiadó hatalmasat bukik anyagilag [szintén saját mércéje szerint], és ezzel a lendülettel abba is hagyja az egészet, tehát az angol kiadó hosszú távon veszít potenciális bevételt). Ez a rész a monetáris kategóriába tartozik.
Ahogy (Gyula barátunkra visszatérve) önmagában azzal sincs probléma, hogy ki akarod adni a könyveket, csak akkor nem kellene egyszerre jobbra-balra szidni a helyi rajongótábort, miközben kihasználod, hogy életben tartották a lelkesedést a műfaj iránt, meglovagolod az általuk felélesztett hullámot, és ezzel egyidőben megpróbálod ellehetetleníteni őket, ráadásul teljesen értelmetlenül. Ez pedig a gerinctelen kategória, amit önmagában sajnos még nem büntet a jog. Cserébe bünteti a közösség :)

"Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását."
Érdekes módon azonban nem is teszi büntethetővé. Ahhoz, hogy büntethetővé váljon, ahhoz a tevékenységnek konkrét és közvetlen veszteséget kell okoznia a jogtulajdonosnak. Na most ez nyilvánvalóan sem nem történt, sem nem történhetett meg. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy az ellenkezője - konkrét és közvetlen nyereség "okozása" - megtörtént.

"A magyar kiadó itt lényegtelen, mert a Scholastic szedette le és az kétségtelen, hogy náluk vannak a jogok."
Már hogy a búsba lenne lényegtelen? 2017 augusztus 3 (ekkor jött ki a legújabb tűzhegy verzió) óta akárhogy is nézem, eltelt két év. Eddig valahogy nem érdekeltük őket. Vajon mi változhatott?

e-book:
Lássuk be, ennek csak akkor van értelme, ha linkek vannak bennük, különben a második lapozásnál kidobod az egészet a kukába. A rakétás könyvek meg lettek csinálva, ahogy két zagoros is. Ezután eltűnt a srác, akinek megvolt a szkriptje, ami megcsinálta a linkeket, nem válaszolt a megkeresésünkre, és ezen a ponton ez a kísérlet ki is fulladt. Ha valaki úgy érezné, hogy van kedve kézzel megcsinálni word-ben a hivatkozásokat, vagy tudja, hogyan kell automatizálni, akkor nyugodtan jelentkezzen runnernél (miután elült ez az egész Scholis ügy, szerintem most van jobb dolga is, mint az ebookokkal foglalkozni), de én biztos nem fogok ilyet csinálni.

"és mintha törölték is volna a hozzászólásomat"
Nagyobb az esélye, hogy máshová írtál ilyeneket.

"Sajnos az egész oldal már ennek volt alárendelve"
Nem igazán. Ha ennek lett volna alárendelve, akkor nem lettek volna fenn PDF-ben, le lett volna szarva az eredeti képek gány minősége, nem lettek volna újrarajzoltatva, ömlöttek volna a rajongói kalandok, kijöttek volna más sorozatok is (példának okáért km magányos farkas fordításai), csurrant-cseppent volna valami a fordítóknak és rajzolóknak is, és - ami szerintem talán a legfontosabb - nagyságrendileg több példányban ment volna az egész.

"A kereskedelmi forgalom alatt vaterát lehet érteni? Mert ott volt fent zagoros könyv."
Most mondanám, hogy ez ugye csak vicc volt, de ahhoz nem elég vicces.

"Az hogy pénzért lehetett könyveket venni"
Úgy érted runnernek saját költségén kellett volna megvennie a papírt, kifizetnie a nyomdát, a kötést, majd ingyen és bérmentve postáznia is?

"és az sem lenne bizonyítható, hogy nem nyerészkedett rajta"
Lehet bennem van a hiba, de ezzel mintha azt akarnád mondani, hogy runnernek kellene bizonyítania, hogy nem nyerészkedett rajta. Nyugtass meg, hogy rosszul értelmezem, és valójában úgy gondolod, hogy a kiadónak kell bizonyítania, hogy runner nyerészkedett rajta, és ez az, ami nehezen menne nekik.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 17:02 | Válasz erre | #94
Onnantól kezdve van rá joga, hogy megveszi az előző jogtulajdonostól. Nem kell kiadnia hozzá semmit.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 17:00 | Válasz erre | #93
Az hogy valaki legyárt valamit, aminek a jogai nincsenek rendezve és utána pénzért árulja, az még akár perelhetővé is teheti. Nem bolti árusítás, zárt körben terjesztés, stb, de ez nem védelem. És azt sem tudná bizonyítani, hogy nem nyerészkedett rajta.
© Patrik
2019. november 24. 16:59 | Válasz erre | #92
Igazán nem tudtam, hogy az ebook formátumok a kiadások miatt nem lettek feltöltve és folytatva...de jóhiszemű vagyok, mondjuk nem volt rá idő. A KJK könyveknek tényleg a kézzelfoghatósága a lényeg, de azért egy mobi fájl se olyan rossz. Tény, hogy én is szerettem volna fizikai könyveket, mert amúgy nagyon tetszik. Viszont a mostani helyzet fényében nem biztos, hogy elvetendő az ebook formátumok létrehozása; szívesen segítek.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 16:55 | Válasz erre | #91
Az hogy pénzért lehetett könyveket venni, amiknek a jogai nincsenek rendezve, még akár perelhetővé is teheti a készítőt. Persze nem bolti árusítás volt, meg zárt körben stb., de ez nem védelem és az sem lenne bizonyítható, hogy nem nyerészkedett rajta.
© cock
2019. november 24. 16:37 | Válasz erre | #90
Akkor csak, hogy stílszerű legyek:

[url=https://www.youtube.com/watch?v=BOkUd4IZHE0]Szomorú vasárnap[/url]
2019. november 24. 16:27 | Válasz erre | #89
Denkonak...
Te figyelj, felétek nem léteznek még nyomtatók? A felrakott pdf-et kinyomtatod, összetűzöd vagy fűzöd. Olyan lesz, mint egy könyv? Természetesen nem, de ha netán valaki kiadja, akkor onnan megveheted és tiéd ez az élmény is. Azaz értsd kevésbé ellenlábas egy kiadásnak, így sokszor elsiklanak felette. Ezért írtam, hogy a könyvet rendelőknek köszönhető mindez...

Patriknak...
E-bookon én is gondolkodtam, de az oldal tulaja minden megtett, hogy ne legyen ilyen ellenlábasa a könyvkiadásának. Nemhiába írtam már régebben, hogy itt sem a fanok kiszolgálása már a lényeg... és mintha törölték is volna a hozzászólásomat. [smiley]crushed-6[/smiley]

cthulhucultnak
Sajnos az egész oldal már ennek volt alárendelve, jó ideje már csak az ment itt, hogy rendelj, rendelj, rendelj, meg hogy mikor rendelhetem már. A kereskedelmi forgalom alatt vaterát lehet érteni? Mert ott volt fent zagoros könyv.

Csak...
Fogalmam sincs hogy van, de elképzelhető, hogy a Sc. kiadónak csak onnan lesz joga a könyvre, hogy kiadta. Erre utal, hogy MÉG csak azokat szedették le, amiket kiadtak, és ez biza simán hozhatja a többi törlését is.
Gyula meg biztosan öngólt lőtt, ha ő jelentgetett.
2019. november 24. 16:07 | Válasz erre | #88
Nem értek annyira a joghoz (de komolyan, csak érdeklődés szintjén érdemes lenne szakembert kérdezni erről), de az említett saját verziók soha nem kerültek kereskedelmi forgalomba és nem is volt semmi ilyen terv velük. Ha valaki szeretett volna egy könyvet fizikailag is megkapni, kifizette a készítés költségét.
És hirdetve sem voltak ezek sehol, itt az oldalon is csak lehetőségként szerepelt hogy tényleges könyvként is kérheti valaki, ha szeretné.
Minden esetben fel volt tüntetve a könyvekben az eredeti író, kiadás éve, stb.

© Patrik
2019. november 24. 16:04 | Válasz erre | #87
"Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását."
Jogtiszta! Pont ez kellet nekik? Mennyi minden nem jogtiszta? És hogy lehet jogtisztává tenni? Áááá! Aki itt van az nem hideg fejjel, racionálisan gondolkodik, hanem örül, hogy hozzájutott a soha nem látott könyveihez.
© Patrik
2019. november 24. 15:59 | Válasz erre | #86
Igen, a kooperáció lett volna a lényeg, de részleteket nem tudok. Támogattam volna a hivatalos verziót, de az meg nem volt. Max vártunk volna még 20 évet...itt viszont egy jól szervezett, segítőkész csapat megtette a félig lehetetlent.
54# " a műfaj szeretete, ápolása hajtott mindenkit." Így igaz.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:53 | Válasz erre | #85
A magyar kiadó itt lényegtelen, mert a Scholastic szedette le és az kétségtelen, hogy náluk vannak a jogok.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:50 | Válasz erre | #84
Az Országút Harcosa képregény nem a Scholastic-é, a tárgyi könyvek mind igen. Ő meg mint kiadó, nyilván védeni fogja a saját bevételi forrását.
Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását.
© Grimmy
2019. november 24. 15:48 | Válasz erre | #83
"Zugfordítás, kontárkodás, haveri kiadás, kalózkodás"
Kiegészítem: "nyomdász haver", "egy hétvége alatt már össze is hányta a kalózkiadást", "megástátok a KJK sírját" stb.
De a facebookos-csoportban az egyik kollégája is legalább ilyen stílusban osztott mindenkit, de tényleg mindenkit, még aki megemlített egy zagoros-könyvet, az is rögtön le lett ordítva meg "kalózozva" stb. :)
Igen, hát kb. ennyit a tiszteletről.
2019. november 24. 15:40 | Válasz erre | #82
No igen, egy darab képregény...aminek a kiadása után innen le is lett szedve a Zagoros változat és az ő hivatalos kiadása lett itt is népszerűsítve.
Mint ami - ebben egészen biztos vagyok - a KJK könyvek esetében is így működött volna a későbbiekben, civilizált párbeszéd után.

Picsogás nélkül, mert nem az a cél itt hogy ingyé jól letorrentezzünk valamit, hiszen aki könyvet vett, az fizetett érte. Máshogy nem lehetett magyar verziókhoz jutni. Ha lehetne, akkor igenis a hivatalos verziókat támogatná az itteni közösség is (kivéve persze ha Új Vénusz-féle színvonalon jelennének meg...).

Zugfordítás, kontárkodás, haveri kiadás, kalózkodás - ezek Gyula megfogalmazásai, ennyire értékeli mások évtizedes munkáját, ami neki semmiféle konkurenciát nem is jelentett volna, csak lelkes támogatást a becsmérelt fél részéről, amire ő nem tartott igényt.
© Grimmy
2019. november 24. 15:35 | Válasz erre | #81
"Ő szerződik le a Scholastic-kal, ő tesz bele pénzt, ő is bukik rajta ha bukik, de a fordítás, publikálás, terjesztés, stb. joga nála van."
És nála van egyáltalán? Mert ugye a legutóbbi infó az, hogy "tárgyalnak". Tehát még az sem biztos, hogy egyáltalán nála vannak... vagy lesznek egyáltalán a jogok. Ha pedig így lesz, tényleg a semmiért lett lelőve a zagoros fordítás-kiadás.

Egyébként twillight (az utolsó mondatától eltekintve) nagyon korrekten leírta, hogy kellene működnie ennek a dolognak... igen, úgy lenne korrekt. De ugye abszolút nem ez történik. Hát emiatt van a "picsogás".
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:31 | Válasz erre | #80
Ez bizony így van. Én is max fan-art-ként rajzolhatnék Marvel vagy DC karaktereket...
Saját IP-t kell csinálni.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:28 | Válasz erre | #79
Én a főoldalon lévő hírből indultam ki, annál többet jelenleg én nem tudok.
Másrészt tök mindegy kinek, de valakinek van szerzői joga a könyvekre és ha úgy látja jónak, leszedetheti.
Az meg hogy mit adtak ki szintén tök mindegy. Ő szerződik le a Scholastic-kal, ő tesz bele pénzt, ő is bukik rajta ha bukik, de a fordítás, publikálás, terjesztés, stb. joga nála van.
© Grimmy
2019. november 24. 15:25 | Válasz erre | #78
És mi az itt, ami jogtiszta? :D Maximum a pár rajongói írás, de ha nagyon akarja az ember, azokba is bele lehet kötni, mert a rajongói írások közzétételéhez, főleg kiadásához is engedély kell, ha jól tudom.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:21 | Válasz erre | #77
Te látod úgy hogy az oldal ellehetetlenítése a cél.
Jogtiszta anyagok szerintem gond nélkül maradhatnak. A fórum is üzemelhet tovább például.
© Grimmy
2019. november 24. 15:20 | Válasz erre | #76
"Én úgy látom azokat kellett letörölni, amik most a Scholasticnál vannak, ami közel sem minden."
De volt egy olyan külön kérésük is, hogy az ÖSSZES régi Rakétás és Új Vénuszos könyvet töröljék runnerék, nem? Azokra meg nincs mind joga a Scholasticnak.

"Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy A Gyula nem adott ki semmit, hiszen az Országút Harcosa képregény itt van a polcomon. :D"
Az egy képregény. :) Most a játékkönyvekről meg azok kiadásáról beszélünk. Az, hogy egy képregényt ki tudott adni, még nem akkora "was ist das", mert a képregények aránylag jól mennek itthon, van táboruk is, nem egy olyan kockázatos vállalkozás, meg nem is akkora munka lefordítani, kiadni stb.
Mindegy, a lényeg, hogy játékkönyvet még nem adott ki, és egyelőre sok jel még nem is utal arra, hogy tényleg ki fog adni.
© Grimmy
2019. november 24. 15:11 | Válasz erre | #75
"Épp azért, mert ennyi könyvet akarnak törölni."
Az lemaradt, hogy:
... meg mert láthatóan az oldal ellehetetlenítése a cél.

Amúgy meg azok után, hogy mennyit fröcsögött ez a másik tábor a "nyomdász haverra" (runerra) és a "zugfordításokra"... tényleg már alapból simán elképzelhető, hogy közülük páran írtak a külföldi kiadónak, és követelték a Zagor ellehetetlenítését, mert nagyon a begyükben van az egész zagor.hu. Akár az is lehet, hogy a kaméleon csak úgy volt hajlandó szerződést kötni a Scholasticcal, ha azok gondoskodnak róla, hogy tényleg ne legyen itthon semmilyen konkurenciájuk, még egy kis rajongói csapat sem.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:09 | Válasz erre | #74
Én úgy látom azokat kellett letörölni, amik most a Scholasticnál vannak, ami közel sem minden.
Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy A Gyula nem adott ki semmit, hiszen az Országút Harcosa képregény itt van a polcomon. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 24. 15:02 | Válasz erre | #73
Hát jelenetem felnőttem! Illetve a Gyula jelent, én csak szólok... Szürke zóna maradhatunk így is, elvégre ha Runner eleget tett a felszólításnak, akkor nincs amibe belekössenek! Azért azt megkérdezném csendben mi az amit a kaméleonosok fel tudnak mutatni, és még itt nem volt? Nagyjából semmi, és bár nagy az ígérgetés, szegény az, aki ígérgetni sem tud! Aki meg hinni akar a csodákban, az keressen egy templomot. Én többször megírtam mit gondolok a jogról, és a véleményemen mit sem változtat egy "fekete péntek!" A Zagor.hu remélem megy tovább, még ha kicsit meg is változik majd!
2019. november 24. 14:57 | Válasz erre | #72
A "picsogás" tárgya, hogy a vevőkört az abandonedware-oldal tömörítette. Ha a zagor.hu nem fogja össze a KJK-kedvelőket (illetve egyéb játékkönyvek olvasóit), akkor semmiféle piaca nem lenne ma a játékkönyveknek ebben az országban.

A kiadó "bűne", hogy semmiféle tiszteletet nem mutat az oldal készítői, fenntartói és általában a közösség felé, helyette rögtön jogászokat küld, és betiltat.
Amivel a rajongók egyetlen hozzáférését törli el a téma kapcsán.
Ezzel érthető módon ellenszenvet generál maga irányában, holott még semmit nem képes nyújtani egy szál képregényen kívül cserébe, minden más LEGFELJEBB talán.
És most olyan forrásanyagokról (könyvekről) beszélünk, amik meglehetősen ritka, mára csak antikvárban létező példányok, azaz a besterezhetőség bajos és drága. A hozzáférhető forrás csapással elvágásával ezt a kapcsot szakították meg, amiért cserébe SEMMIT nem adnak.

Namost nézzük meg, hogyan működik egy abandonedware-helyzet egy demokratikus-ballibsi-nyugati államban.
Ott a reménybeli új kiadó beszél a rajongói oldallal, még mielőtt bármit lépne.
Amennyiben az abandonedware/fan oldal együttműködésre hajlandó, úgy az fog történni, hogy a kiadó által a jövőben kiadásra tervezett anyagokat a rajongói oldal szépen leveszi, és még promózza is a hivatalos eladás oldalát, hogy mindenki menjen oda.
Amivel a hivatalos oldal nem kíván foglalkozni, az az anyag pedig marad.
A hivatalos oldal anyagokat kaphat érdeklődésről, mennyiségekről, letöltésekről hogy mit érdemes forgalmaznia.
A hivatalos oldal megszabhatja, hogy amennyiben egy terméket tovább nem forgalmaz, mennyivel utána jelenhet meg megint felhasználói másodpéldányban.

A hivatalos oldal normális helyen nem törli el az eladási bázisát még mielőtt megnyitna sehol, ahol épeszű emberek vannak.

És nem csak a You Are The Hero-ban volt benne a zagor, de kb. megnyitása óta tudnak róla. Viszont mivel a YATH-ban benne vannak, ez durva negatív sajtót jelent még a határon túlon is, mivelrohadtul hivatalos elismerést jelent ha abban a tökhivatalos kiadványba bekerül valaki.

Szóval nőj fel te, illiberális söpredék.
© Grimmy
2019. november 24. 14:56 | Válasz erre | #71
"Most jött "A Gyula", akinek az a "bűne", hogy csinált egy kiadót, hivatalosan kiadott már ezt-azt és feldobta, hogy újra kiadna FF-t magyarul, amivel persze ugrik az abandonware kategória. Ez sosem volt teljesen esélytelen, csak pénzkérdés volt, hogy valaki erre a döntésre jusson."
Oké, csak éppen a dolog ott bukik meg, hogy egyelőre még nem adott ki semmit, és ismerve a piaci helyzeteket, az se biztos, hogy ki fog... vagy ha mégis, pár könyv után simán bukhatja az egészet. Tehát egyelőre a semmiért lett "lelőve" a Zagoros fordítás-kiadás, ahogy már írtuk.
Más lenne a helyzet, ha már ki lenne adva valami... vagy készülne legalább... és akkor mondjuk azt az egy vagy két könyvet, ami érintett, el kéne távolítani az oldalról... ez érthető lenne, és nyilván runnerék is megtennék, ahogy a képregényeket is levették a kiadás környékén.
De ugye itt most MINDENT le kell törölni, még a Rakétásokat is, amiben pedig tényleg nem sok ráció van (esetleg a Tolvajok városa még érthető, mert ÁLLÍTÓLAG azt is ki akarják adni... de a többit miért kell törölni??).

"A zagor.hu tevékenységét meg nem is kellett se reklámozni, se felnyomni senkinek"
Ezt én is írtam az elején... de aztán rájöttem, hogy valószínűleg túl jóhiszemű voltam. :) Épp azért, mert ennyi könyvet akarnak törölni. Azért elég valószínű, hogy a másik táborból is benne van a keze valakinek ebben, ha nem is a Gyulának", akkor valaki másnak.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 14:34 | Válasz erre | #70
Most biztos én leszek a gonosz, de nem értem a nagy picsogást. Illetve, hogy egyesek miért nem tudják feldolgozni, hogy mi is történt, amikor egyértelműen le lett írva.
Tudvalevő volt, hogy a zagoros fordítások és főleg a fizikai formába öntött könyvek szürkezónában mozogtak, mert ahogy twillight is írta, kb. abandonware volt az egész. De az egy rózsaszín álomvilág volt, hogy ez mindig is így marad.
Most jött "A Gyula", akinek az a "bűne", hogy csinált egy kiadót, hivatalosan kiadott már ezt-azt és feldobta, hogy újra kiadna FF-t magyarul, amivel persze ugrik az abandonware kategória. Ez sosem volt teljesen esélytelen, csak pénzkérdés volt, hogy valaki erre a döntésre jusson. És bárki megtehette volna. Tuan, FuMax, tetszőleges random könyvkiadó... Akár a zagor.hu is.
A zagor.hu tevékenységét meg nem is kellett se reklámozni, se felnyomni senkinek, hiszen benne volt a You Are the Hero-ban... Eddig is tudtak róla, csak senkit nem érdekelt.

Végigolvasva a hozzászólásokat egyeseknek én azt a tanácsot tudom adni, hogy nőjetek fel!
© Patrik
2019. november 24. 13:16 | Válasz erre | #69
Szóval még egyszer hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a projektben, szerintem óriási teljesítmény és konkrétan nem hiszem, hogy csak így vége lehet bárminek is; akár az oldalnak, akár a könyveknek. Jogi szempontból furcsa ez a támadás a betű-szippantó könyvmolyok ellen, mintha tudatmódosító szereket árult volna az oldal. Tényleg, ez most van akinek anyagilag és erkölcsileg jó? Én konkrétan nem reklámoztam sem a weboldalt, sem a kiadványokat, csupán lelkes rajongóként boldog voltam, amikor évekkel ezelőtt rátaláltam a közösségre. Lehet, hogy esetleg a gyerekek a KJK-n keresztül szeretnek meg olvasni, nem pedig a Kőszívű ember fiain. Oké, nem szépirodalom, de nem biztos, hogy az mindenkinek való.
Illegális? Akkor viszont vegyünk sorra mindent, ami illegális. Persze tudom, attól, hogy más csinálja, nekem nem szabad, de mégis óhatatlan az összehasonlítás. Komolyan, remélem nem rúgja rám az ajtót a TEK...
"Bűne: lapozgatós könyvet olvasott!"
Ráadásul (állítják) volt hivatalos megkeresés, csak le se sz*rták…
Csináljuk meg e-booknak az összeset!
© MadMax
2019. november 24. 12:53 | Válasz erre | #68
De most tényleg egy olyan sleppről van szó, amelynek még saját weboldala sincs? (komikus módon a Zagorral ellentétben).

Azért köszi mindent, amit az elmúlt sok évben a kalandjátékos szubkultúráért tettetek, ez a munka felbecsülhetetlen értékű. Nagyon remélem, hogy így vagy úgy, de az oldal valamilyen formában örökké élni fog. Ezt nem helyettesítené az sem, ha egy akármilyen kiadó újra magyar nyelvű KJK könyveket adna ki.
© grosy
2019. november 24. 11:08 | Válasz erre | #67
Így igaz, bajban ismerszik meg a barát. Én sem voltam aktív fórumozó, de majd 20 könyvet vettem, és nagy tisztelettel gondoltam mindig az oldal létrehozóira, egyszóval a szívem csücske volt az oldal. A kaméleonok sem gondolták át ezt teljesen, mert pont a vásárló bázis egy markáns részét haragították magukra.
Biztos vagyok benne, hogy most ők is olvassák ezt a fórumot, ezért csak annyit üzenek nekik, hogy ezt elbasztátok, de nagyon.
2019. november 24. 09:53 | Válasz erre | #66
Úgy látom amit elértek a nyomorultak ezzel az egésszel, az az hogy aki nem írt eddig a fórumba, az is aktívabb lett és a közösség még jobban összezár és figyel egymásra.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 23. 22:03 | Válasz erre | #65
Gnome köszi a tippet! Most szedtem le én is a teljes pakkot! Ahogy elnéztem volt még pár sorstárs, aki betárazott a rossz időkre! Amúgy írjátok a képeket, hogy milyen gagyik. Azért a legújabb Livingstone kalandban akadnak egész pofásak is, amire nem mondanám, hogy csúnya. De ez tényleg ízlés dolga. Kaméleonék meg elmehetnek, szóval ahová akarnak... [smiley]eplus2[/smiley]
© Vikky
2019. november 23. 22:03 | Válasz erre | #64
Azért a cikkhez a főoldalon rakott grafika is nagyon odaver, nem tudom, hogy néztétek-e tüzetesebben. Van rajta egy kaméleon, és az ogrefejű mocsadék ágyékkötőjén egy Scholastic kiadó embléma. Meg a f@szméregető kard a szűcs (ogrefejű mocsadék) kezében.
Elegáns, azt kell mondjam.
© gnome
2019. november 23. 21:19 | Válasz erre | #63
2019. november 23. 21:13 | Válasz erre | #62
Valami közelebbit írnál, pontosan melyik oldalon láttad?
Köszi, ha tudsz segíteni.
© gnome
2019. november 23. 20:42 | Válasz erre | #61
Mindenki elmondott már szinte mindent, amit mondhatnék és amit érzek. Szomorú ez az egész :( De remélem nemsokára véget ér a rémálom. Addig is ha valaki még nem futott volna bele, az előbb láttam a teljes zagoros pakkot két torrent oldalon is, úgyhogy ha hiányzik még bárkinek bármi, az most gyorsan pótolja be.
2019. november 23. 20:32 | Válasz erre | #60
Amiknek nincs aktuális, scholasticos újrakiadása, azt nem is szedették le.
© Denko
2019. november 23. 18:53 | Válasz erre | #59
"aki rendelt könyvet az szépen segített megásni ezt a gödröt, így első sorban magát szidja. [smiley]taps[/smiley]"
Máshonnan nem lehetett magyarul beszerezni[smiley]taps[/smiley].Az utóbbi években minden kiadó beleállt a földbe a Fighting Fantasy-val,kül- és belföldön egyaránt.Amikor a kaméleon úgy döntött,hogy ki akarja adni Az Országút Harcosa képregényt,elég volt szólni,és Runner levette az oldalról.Szóval,lehetett volna ezt kulturáltan is intézni.
"ha magyar szólt nekik, akkor a killmaster féle letöltős zugi dologról is kapnak majd értesítést, és akkor írhatjuk, hogy volt egyszer egy zagor oldal, de csak egy másik oldalon... szóval lázadozzunk így. [smiley]nevetes2[/smiley]"
Ha az oldalról nem lehet könyveket letölteni,de kérésre elküldik email-ben,abba nem lehet belekötni.[smiley]action[/smiley]

"Ez az új kiadós ábrák viszont... ultra xarok"
Lényegi meglátás,egyetértek.[smiley]knight-horse[/smiley]
2019. november 23. 18:34 | Válasz erre | #58
Ez hülyeség.
A cucc gyakorlatilag abandonedware kategória. A GoG.com-nak is van annyi esze hogy nem baszogatja az AW-oldalakat, hiszen az nekik ingyen tartalomforrás és piackutatás.
© Vokial
2019. november 23. 18:07 | Válasz erre | #57
Hát nem tálalok szavakat. Fantasztikus volt ez az oldal. Ez a sok munka, és hogy mennyi embernek örömet okozott... csak a többieket tudom ismételni.

Amúgy én nagyon megszívtam, mert nemrég találtam ezt az oldalt, és még egy könyvem sincs. Most akartam volna elkezdeni megvenni őket. Az augusztusi rendelésről lemaradtam, gondoltam, sebaj, legközelebb egyben leadok egy nagy tétel rendelést, jöhet egyben postán Németországba akár 50 könyv is, nem igaz? Hát nem. És örökre elveszett ez a lehetőség.

Sajnálom. Nagyok vagytok, életben tartottátok sokak álmát, és most ez... szerintem nem ezt érdemeltétek, bárki bármit mond.

Ha esetleg valahogy mégis lenne egy kiskapu még eme értékes könyveket megszerezni, én állnék elébe, de tudom, hogy ez hiú ábránd. Én sem kívánom, hogy bárki börtönbe kerüljön emiatt, úgyhogy ezt a békát most már le kell nyelni.
2019. november 23. 17:52 | Válasz erre | #56
Várható volt. Sajnos túlságosan elment az üzlet irányába a dolog...

Lehet írni, hogy köcsögök meg stb., de sajnos igazuk van. Aki logikusan végiggondolta, az hamar eljutott odáig, hogy ez a könyvkiadósdi már sok lesz. Minek pályázna egy kiadó az FF könyvek kiadására, ha sufnituninggal más kiadta/kiadja? Mennyit fizessen a jogokért? Micsoda? Annyit? De hiszen más meg ingyen csinálta ezt. Szóval remekül rontja a cég alkupozícióját. Ráadásul más mondhatja, hogy ha nekik lehet, nekünk mért nem lehet? Mondjuk egy nagyobb piacú országban. Ugye, ugye. Elképzelhető, hogy a pdf-es dolgokért is szóltak volna, de a könyvkiadósdi üzletért egyértelmű volt, hogy fognak. Szóval, aki rendelt könyvet az szépen segített megásni ezt a gödröt, így első sorban magát szidja. [smiley]taps[/smiley]

Egyébként egyet értek FireFox-szal azzal, hogy ahogy adja ki a könyveket a kiadó úgy fognak a többi könyvek is a lecsóba menni.

Ja, ha magyar szólt nekik, akkor a killmaster féle letöltős zugi dologról is kapnak majd értesítést, és akkor írhatjuk, hogy volt egyszer egy zagor oldal, de csak egy másik oldalon... szóval lázadozzunk így. [smiley]nevetes2[/smiley] Amúgy meg a magyarokat mindig is a széthúzás jellemezte, így nem kell meglepődni azon, hogy egy konkurens a másik alá tesz. Nálunk nagy a tapasztalat ebben (is).

Ja és főként!
Nem tudom kinek mi, de nekem az ábrák azért anno meghozták a hangulatot egy kalandhoz. Ez az új kiadós ábrák viszont... ultra xarok, konkrétan egy könyvet sem szereztem be miattuk. Ehhez képest a zagoros pdf-ekben található ábrák messze jobbak az óvodásrajz helyett, így onnan megismerhettem a kalando(ka)t. Számomra ezért sajnálatosak a jövő tiltásai...
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 23. 17:14 | Válasz erre | #55
No miután jól kibosszankodtuk magunkat tekintsünk a jövőbe! Lesz néhány új rajongói kaland, ami őszintén szólva engem nem igazán hoz lázba, de ki tudja, hátha pozitívan csalódok. De köztünk legyen szólva, ez elég "harmatos" jövőkép! Én gondoltam egy olyat, hogy lehetne megint amatőr írói pályázat, talán most többen kedvet kapnának az írásra. Livingstone új kalandja még lóg a levegőben, (már ami a magyarosodást illeti), de legyen bárhogyan is, rajta leszek a szeren. Lennének egyéb ötleteim is, de úgy érzem ehhez én egyedül kevés vagyok, és minden rosszindulat és irigység ellenére folytatni kell a munkát, persze úgy, hogy ne lehessen belekötni. Én sem akarom, hogy Runner legközelebb valamiféle börtöncellából írjon, csak hogy nekünk legyen egy új kötetünk. Bárhogyan is alakul a sors, ahol egy ajtó bezárul [smiley]c1002[/smiley], ott egy másik ki is nyílik! [smiley]c1003[/smiley]
2019. november 23. 12:21 | Válasz erre | #54
Igen, sok minden lehet. (Akár némi rosszindulat, irígység is. De nem igazán lehet anyagi téma, mert itt sosem erről szólt az egész.) De talán leginkább önértékelési probléma! (Ezer éve valamilyen random filmben elhangzott némi irónikus bölcselkedésként (és mint valamifajta szegénységi bizonyítvány leképzése), hogy a (világon) minden fickó azt képzeli magáról, hogy ő tud a legjobban b...ni és kocsit vezetni.) Na, ebben az esetben az képzelhetődik el (hogy magyartalanul fejezzem ki), hogy a legjobban tud/tudnak kalandkönyvet gondozni/kiadni, ha nem is a világon, de Magyarországon. Itt ebben (a mi) közösségünkben ((szerintem)) egy percig sem gondolt bárki semmi hasonlót, hanem csak tényleg a műfaj szeretete, ápolása hajtott mindenkit.
© Urria
2019. november 23. 10:18 | Válasz erre | #53
Üdv Cthulhucult! Nagyon szépen köszönöm a felajánlást, de a kezdeti pánikrohamom után rájöttem, hogy a Zagoros könyvek még elérhetőek. A régi Rakétások itt csücsülnek a polcon mind. Azért köszi még 1x!

Srácok! Nem térek magamhoz a döbbenettől! Borzasztóan sajnálom ezt az egész sztorit. Szerintem ez nem szól másról, mint a rosszindulatról, és az irigységről. Ha ez a tag annyira nagy rajongó, és tiszteletben tartja a KJK-k szellemi örökségét, miért nem választotta inkább a kooperatív megoldást veletek? Ki tudja lehet, hogy valami egészen gyümölcsöző sült volna ki az egészből. Nem. Neki jobb volt odaszarni az asztal közepére, aztán szétkenni...sajnálom.

Sokszor írtam már runnernek 1-1 könyvrendelés után, hogy egyszerűen Istencsászárok vagytok, hogy ezt az egész bulit csináljátok. Hála és köszönet érte! Hiánypótló szerintem a munkátok.
2019. november 23. 09:23 | Válasz erre | #52
A Scholastic által töröltetett könyvek közül ezek vannak meg nekem PDF-ben:

A Shamutanti dombok
Kharé - A Csapdák Kikötővárosa
Tolvajok Városa
Az Elátkozott ház
A Végzet Erdeje

Ami Zagoros megvan, azok még itt az oldalon is elérhetőek. Ha viszont a felsoroltak érdekelnek, szívesen elküldöm őket.

© Urria
2019. november 23. 04:14 | Válasz erre | #51
Sziasztok! Nagyon szomorú hír ez. Soha egyetlen könyvet sem töltöttem le PDF-ben az oldalról...inkább vettem tőletek, mikor volt rá pénzem. Nem tudna valaki elküldeni nekem a Zagoros könyveket PDF-ben? Elhatároztam, hogy kinyomtatom magamnak, azért is, hogy meglegyen a polcon. A segítségeteket előre is köszönöm.
Email : radicsgyula82@freemail.hu
2019. november 23. 01:31 | Válasz erre | #50
Nincs mit. Elég, ha kicsit több, mint 3-4 kommentet elolvasol tőle, esetleg belenézel pár videós nyilatkozatába, egyből lejön, hogy mennyire nagyra van magától.
2019. november 23. 01:16 | Válasz erre | #49
Köszi, elolvastam, kellőképpen fel is csesztem magam rajta.
Elképesztően nagy az arca, csak neki lehet igaza, de neki mindig.

Ráadásul egy-egy kommenten belül mond ellent saját magának.
Konkrétan szerinte azért nem ad ki senki hivatalosan már KJK könyveket mert nulla kereslet lenne rá, de ugyanakkor a Zagor.hu miatt nem is fognak már kiadni hivatalosan KJK könyveket, mert ugye a Zagor már megcsinálta "kalóz" kiadásban.
Aha, értem....:)
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal