Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
© Denko
2020. április 6. 20:46 | Válasz erre | #435
Megnéztem.Olvastad a kommentet előtte?

"Hú, ez a könyv borzasztó rossz lett.... Valahogy ilyen, "gyorsan csapjunk össze valamit, rakjuk bele Azzur nagyurat, aztán jól van" érzésem lett tőle, az az igazi kjk hangulat teljesen hiányzik belőle. Ezt rá lehetne fogni, hogy na igen, eltelt 30 év, de pl a Veszedelmek kikötőjénél ami szintén egy új könyv, nem ennyire érezni."

Elvileg a Port of Peril az Assasins előzménye,a Halállabirintus meg a folytatása.Biztos akarnak valami "igazi kjk hangulatú" könyvet,mivel rájöttek,hogy nekrofíliával nem lehet feltámasztani a műfajt.
© SzG
2020. április 6. 19:54 | Válasz erre | #434
Ez nem tudom, "megvan-e" nektek:

"Kaméleon Komix, 3 napja Akkor talán egy kis gyógyír a sebekre: a Port of Peril lesz a következő kötet a sorban, a Halállabirintus újrakiadásával együtt."

Halállabirintus újrakiadás? Eddig erről szó sem volt. [smiley]fejvakaras[/smiley]
© Anry
2020. március 15. 15:15 | Válasz erre | #433
Nekem tök mindegy mit tákol össze ez az ebadta. Arra sem veszem a fáradtságot, hogy megnézzem a Facebookos oldalát. Könyvesboltokba már nem járok, ami tetszik azt megrendelem. Az ajánlókban általában mindig benne van, ami érdekel, ezt tuti nem teszik bele, így látni sem fogom soha. Mintha nem is létezne. :)
2020. március 13. 19:49 | Válasz erre | #432
Azt hiszem a Nerdblogban írt róluk.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 13. 19:30 | Válasz erre | #431
Miért nincs a "gyuláéknak" saját webshopuk? Még ma sem!
2020. március 13. 19:14 | Válasz erre | #430
Gyula az index-csapat egyik embere.
Valahol a honlapon van egy Blog.hu rész, ahol biztosan emlékszem, hogy volt(ak) kjk-s cikk(ek) (valószínűleg Gyula ujjaiból).
Mivel az egyik leglátogatottabb oldal egyike, remek reklámlehetőséget kapott.
És aki onnan tájékozódott, annak csak egy féle rálátása van a dolgokra...
2020. március 13. 12:17 | Válasz erre | #429
Az Új Vénuszos kiadás szinte rosszabb, mint ha ki se adták volna. A Halál Seregeit is inkább megvettem Zagoros verzióban, pedig a Vénuszos is megvolt.
2020. március 13. 11:51 | Válasz erre | #428
Szó szerint ugyanezt tudom írni magamról, még az évszám is stimmel. Amikor megtaláltam az oldalt, kemény 1 napig vacilláltam rajta, hogy próbaképpen megrendeljem-e az első könyvet. Utána nem volt megállás.
Mivel a hivatalos kiadás hosszú évekig szünetelt, így a többség val'szeg nem is keresett rá a neten, mert úgy voltak vele, hogy ha valami történik, azt úgyis reklámozni fogják. A Zagor meg ugye nem reklámozott.
Én speciel csak arra voltam kíváncsi 2014-ben, hogy a Királyok Koronája vajon megjelent-e magyarul, mert a Rakéta már nem adta ki, az Új Vénusz meg valahogy teljesen kimaradt az életemből.
2020. március 13. 11:35 | Válasz erre | #427
Lehetnek olyanok, akik itt-ott Gyula írásait olvasták és úgy lett tudomásuk a KJK hazai feltámasztásáról, megkerülve ezzel a Zagor munkásságát. Geekek, képregény fanok, effélék, akik annak idején szerették és gyűjtötték ugyan a a KJK könyveket, de utána nem foglalkoztak a témával.
Több könyvet én is utólag, antikváriumból szereztem be, a Zagor oldalt viszont csak 2014-ben találtam meg (igaz, nem is kerestem nagyon rá a témára neten). Onnantól viszont hogy megtaláltam, nem is volt kérdéses hogy nekem pont ez kell - imádtam hogy pont olyanok a könyvek, mint a régi KJK sorozatban kiadottak. Kis túlzással: nem elsősorban lapozgatós könyveket kaptam a Zagortól, hanem időutazást 1990-be, például. Ezt pedig Gyuláék soha nem tudják megadni, pont a hivatalos, zöld gerincű kötet miatt.
2020. március 13. 08:26 | Válasz erre | #426
Á, így már világos. Nem tudtam, hogy a két helyszín ugyanaz. [s]Csak kíváncsiságból, mekkora volt az érdeklődés?[/s] Választ kaptam rá.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2020. március 13. 07:47 | Válasz erre | #425
Ők egy külön "kategória". Ők nyilván foglalkoztak játékkönyvekkel. Amúgy ők többnyire a Zagort is ismerik, ahogy olvastam.
Az "új" vagy "ismeretlen" érdeklődök többsége nem ilyen, nincs óriási gyűjteményük, maximum pár régi Rakétás-könyv vagy HK, és ők valószínűleg tényleg régóta nem foglalkoztak a témával, csak Gyula "csatornázta be" őket.
© cock
2020. március 13. 07:09 | Válasz erre | #424
[i]akár évtizedek óta szinte egyáltalán nem foglalkoztak játékkönyvekkel[/i]

De összegyűjtögettek egy rakat könyvet. Vagyis inkább úgy mondanám, hogy vannak köztük olyanok, akik egy rahedli könyvet összegyűjtöttek. Ha másképp nem is, legalább ilyen formában ők biztos, hogy foglalkoztak vele.
© SzG
2020. március 13. 06:49 | Válasz erre | #423
Szerintem itt főleg olyan emberekről van szó, akik anno, a műfaj fénykorában foglalkoztak a témával, aztán ahogy abbamaradt a hivatalos kiadás, illetve "lecsengett az őrület", lassan az ő érdeklődésük is csökkent a játékkönyvek iránt. Valószínűleg akár évtizedekig nem is foglalkoztak komolyan a témával vagy maximum néha nosztalgiázva belelapoztak egy-egy régi könyvbe... de tényleg ennyi, nem kezdték el feltúrni a netet. Így a Zagorról se igen szereztek tudomást. Aztán jött Gyula, akinek sikerült valamennyit elérnie belőlük például a cikkeivel meg a képregényeivel... és ezek az emberek ezután valamennyire képbe kerültek a mostani magyar játékkönyves helyzetet illetően is (hiszen Gyula egy ideje már erről is posztol ugye). De ez a "képbe kerülés" nyilván főleg azt jelentette, hogy megtudták Gyula által, hogy a Zagoron "nagyüzemben" folyik már vagy egy évtizede a kalózkiadványgyártás, sőt, az "élősködés", a jogtulajdonosok tudta nélkül; holott különösebb nehézségek nélkül meg lehetett volna beszélni velük a hivatalos magyar kiadást alacsony példányszámban (ugye Gyula ilyesmikre is elég gyakran utalgatott)... Amit végül is ő, mármint Gyula meg is tett ugye. Tehát ezeknek az embereknek a szemében ezek után nyilván a Zagor a "rossz", az élősködő, a tróger, Gyula pedig a jó, aki feltámasztotta húsz év után a műfajt stb.
Hát szerintem körülbelül ennyi a történet. Ezért van a Facebookon viszonylag sok új tag, akik egyben zagorellenesek is.

Amúgy az még egy érdekes kérdés lesz, hogy ezek az emberek, akik akár évtizedek óta szinte egyáltalán nem foglalkoztak játékkönyvekkel, és most Gyula által kerültek vagy kerülnek újra "képbe", mennyire lesznek megint rajongók... hajlandóak lesznek-e 2020-ban is ugyanúgy vásárolni a KJK-könyveket, mint mondjuk 1990-ben. Ez majd nyilván eldől, akár még az idén, bár én nem mernék nagy tételben fogadni rá, hogy a többségük "ki fog tartani". Szerintem kb. 1-2 könyv után rájönnek, hogy ez már mégsem az ő világuk/nem elég nekik már ez manapság. Egy-két ilyen kommentet olvastam is már egyébként a facebookon; ott van például a "Scal" nicknevű illető is, aki még az RPG.hu-ra írogatott a régi szép időkben, ő is azt posztolta most, hogy "nincs az az isten, hogy ő ezeket megint elkezdje gyűjteni", inkább leül egy számítógépes RPG elé... szerintem ezzel nem lesz egyedül. Aki évtizedeket kihagyott (ami egyúttal azt is jelenti, hogy mégsincs meg benne ANNYIRA a kötődés, illetve a szeretet a műfaj iránt, mint bennünk), az nem igen lesz már újra rajongó, maximum nosztalgiázik egy kicsit egy-két könyv megvásárlásával és ennyi. De majd meglátjuk.
© cock
2020. március 12. 22:01 | Válasz erre | #422
Biztos volt már róla szó, szóval előre is elnézést kérek, de most hozzátok, zagoros közönséghez szólok, főleg a tősgyökeres tagokhoz.
Szóval ugye a zagor.hu kb. 2008-2010-től létezik ha jól emlékszem. De most nem is az a lényeg, hogy konkrétan hány éve, hanem, hogy már sok éve. De előtte is voltak már különböző honlapok, amik teret adtak a témának. Na most aki rendelkezett akkoriban internettel és érdekelte a téma, az valószínűleg rákeresett, ha nem is a zagor.hu-ra, legalább a zagor.hu-n lévő információkra, (azaz elsősorban a könyvekre) vagy annak elődjeire pl. az extra.hu-s site-ra.
Na most kérdem én, hogy a túróba van az, hogy mikor megjelenik Kaméleon úr, akkor a facebook oldalára elkezdenek ilyen (már elnézést a kifejezésért) sehonnaiak írni. Most itt nyilván nem az eredeti jelentésére gondolok, hanem arra, hogy ez a népség legalább a zagor.hu létrejöttétől és annak google-ös indexelésétől kezdve hol a büdös lufaszban volt?!
Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy ha valaki komoly fan volt már tizenx éve, az ne talált volna rá a zagor.hu-ra. Ennyire lassú az internetpenetráció?
1. Vagy nem volt internetük sokáig, de ezt azért kétlem, mert tudom bár ez csak facebook, de ott az oldalon meg a csoportokban is minden fazon olyan jól szituáltnak mutatja magát, hogy kétlem, hogy korábban nem telt internetre.
2. Korábban nem is voltak akkora fanok, csak amolyan ad hoc fanok, hogy igen-igen ez van, aztán kész időnként foglalkozunk vele, de arra nem tartjuk érdemesnek a témát, hogy egyáltalán beregisztráljunk a zagor.hu-ra és társalogjunk egy amúgy minket is érdeklő témáról másokkal (akiket szintén érdekel a téma), meg hát egyébként sincs időnk ilyesmire, mert hát mi fontos emberek vagyunk.
3. Kaméleon úr lefizette ezt a rakat sehonnait, hogy még ha tudnak is a zagorról, tegyenek úgy, mintha sose hallottak volna róla és kezeljék ellenségként, amire átkokat lehet szórni. Cserébe pedig kedves alattvalóinak osztogat pár ingyen könyvet.

Mert az tisztán látszik, hogy persze ezek a neten eddig nyomokban vagy egyáltalán nem fellelhető alvó lények közben stikában egy rahedli könyvet összegyűjtöttek és most nagyban mutogatják, hogy mekkora fanok, de eddig a létezésükről se tudtál. Kaméleon úr ekkora hátországot kreált magának?

Mert eddig úgy tűnt, hogy ó hát a zagor.hu az egy kis maroknyi közösség, hát ugyan már ki veszi őket komolyan. Aztán egyszercsak jön egy ilyen kaméleonos bejelentés és özönlik a sok sehonnai zagorellenes 40-es forma jól szituált slepp. Marha érdekes.

Valaki árulja már el, hogy mi ennek a jelenségnek az oka?
© twillight (Kövérorr)
2020. március 12. 19:00 | Válasz erre | #421
Valószínűleg a mosti kiadó szart az eredeti képekre, legalább nem kell jogdíjat fizetni alapon.
Plusz így az új könyvekkel azonos stílusban lesznek a képek (sz'al rohadtul nem a Színeváltók saját ötlete a dolog, lásd Assassins of Allansia, Gates of Heck).
2020. március 12. 17:50 | Válasz erre | #420
Igen, Balla Krisztián tudomásom szerint a képregényes szcénából érkezett, így érthető a hatás...
2020. március 12. 17:49 | Válasz erre | #419

Persze, az eredeti tusrajzos illusztrációk hangulata azért még sokat dobna a körítésen, így kicsit túl szürke az egész árnyalata, de a Sukumvit-Azzur páros rajza szerintem még így is üt...
Valahol mintha említették volna, hogy az időigényessége miatt nem lettek tradicionális technikával megrajzolva a képek, bár lehet rosszul emlékszem.
Mondjuk egy digitális cuccot könnyebb is javítani, mert ha egy kézi tusrajzot elcseszel...hát azt jóval nehezebb korrigálni, ha egyáltalán lehet.
© SzG
2020. március 12. 17:48 | Válasz erre | #418
Egyetértek Killmasterrel. Az nem kérdés, hogy színvonalasak ezek az illusztrációk... de szerintem nem sokkal hozzák jobban az igazi '80-as, '90-es évekbeli FF/KJK hangulatot, mint a külföldi kiadás képei. Egyszerűen túl modernek, sőt, nekem inkább valami videójátékhoz készült concept artnak vagy hasonlóknak tűnnek, főleg azok, amiken csak egy-egy figura látható. Illetve egy képregényes beütésük is van néhol, főleg a kisebb, "helykitöltő" rajzoknak. Bár persze én nem vagyok grafikus, szóval lehet, hogy tévedek... A lényeg, hogy nekem ezektől a rajzoktól nem igazán támad retros-nosztalgikus hangulatom. De ez van. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 12. 16:41 | Válasz erre | #417
Báti László Gábor te is rajzoló vagy, nyilván más szemmel nézed ezeket az illusztrációkat mint én. Abban biztosan egyetértünk, hogy bár az eredeti rajzoknál ügyesebb volt a grafikusuk, azért ezek nem a 80-as évek hangulatát idéző képek. A kiváló pedig olyan jelző, amit Iain McCaig rajzaira mondanék a Halállabirintusból, vagy Alan Langford munkájára a Gyíkkirály szigetéből, ez szimplán amolyan iparos munka némi számítástechnikai körítéssel. Én a fordításra is kíváncsi leszek, mert egyes teremtmény elnevezések nem ígérkeztek egyszerűnek, és mivel én is fordítgattam belőle pár fejezetpontot, nos volt ahol el kellett kicsit hosszabban gondolkodnom, hogyan adjam vissza jól a szöveget! Na persze szövege Gyulának is van, a stílusa meg olyan amilyen...[smiley]bee1[/smiley]
2020. március 12. 16:10 | Válasz erre | #416
Az új könyv kapcsán az érdeklődésemet kifejezetten az illusztrációk keltették fel.
Sikerült egy nagyon ügyes grafikust keríteniük, így a kedvcsinálónak megosztott pár kép nagyon el lett találva. A Livingstone-os boltosnál mondjuk olyan, mintha a fejét photobash-sel vagy valami más eljárással odamontírozták volna, túl fotorealisztikusnak tűnik a kép egészéhez mérten, de a többi kiváló.

Arra kíváncsi lennék, miként érték el, hogy ne az eredeti képekkel kelljen megjelentetni a könyvet, de ezek szerint ez sem lehetetlen vállalkozás, gondolom csak megbeszélés/szerződés kérdése :)
© FeroxX
2020. március 12. 12:00 | Válasz erre | #415
Igen, a PixelCon után volt ez az interjú, de a Vault 51-be mentek le.
2020. március 12. 11:07 | Válasz erre | #414
Akkor már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a nagy kezdeti felháborodása miért fújt ki egyetlen email után?

[quote]Livingstone elvállalta velük a villáminterjú beszélgetést a Vault 51-ben[/quote]Nem a pixelcon utánra gondolsz?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© FeroxX
2020. március 12. 10:54 | Válasz erre | #413
Ez is egy nézőpont. [smiley]lookaround[/smiley]
2020. március 12. 10:44 | Válasz erre | #412
Nekem meg olybá' tűnik ez az egész, hogy valaki (nevezzük jelen esetben Gyulának [smiley]wink[/smiley]) az FF hivatalos magyarországi kiadásainak megszűnése óta arról álmodozott, hogy egyszer elég pénze és kapcsolata lesz ahhoz, hogy majd ő vigye tovább a sorozatot. Ennek most jött el az ideje, csak 'sajnos' mások másmilyen formában már elébe mentek ennek, így el lett rontva a játéka, ami egy jó darabig tüske marad.
© FeroxX
2020. március 12. 10:16 | Válasz erre | #411
Nekem a fő tanulság az volt a könyvbemutatóról, hogy a hivatalos licenc kiadási jog megszerzéséhez eszméletlen jó csillagállásnak kellett összejönnie, ezt ők maguk is így fogalmazták meg.

Kellett az, hogy Gyula egyik jó barátja legyen a PixelCon szervező tag, így meg volt a személyes kontakt Livingstone-hoz, akkor utána az nagy szerencse volt, hogy Livingstone elvállalta velük a villáminterjú beszélgetést a Vault 51-ben, és akkor még az hogy Gyula elé tudja rakni az amúgy tényleg frankó már elkészült képregényeit, kiadványait. És akkor ugye így indult csak el ez az egész, a személyes(!) találkozó után. Ergo az az érvelésük szerintem láthatóan megdőlt, hogy "Miért nem írtak több emailt?" a Zagor-ék a kiadásért a jogtulajoknak. Látszik, hogy ez nem volt elég nekik sem, hiszen mondta is, hogy ők is írtak email-t (többet is), de arra nem kaptak ők sem a PixelCon előtt semmiféle választ.

Illetve van még egy érdekes csavar a dologban, hogy közvetetten a Zagor-nak is köszönhetik , hogy megkapták a licenct, mert mondták hogy Livingstone-nak baromira nem tetszett, hogy a PixelCon-on az illegál Zagor-os könyveket kellett dedikálnia :D és így hogy látta, hogy mennyi rajongó van itt Magyarországon, így arra a döntésre jutott, hogy "oké akkor ezt ideje rendbetenni". Na most aztán Gyuláék jókor voltak jóhelyen, jó kapcsolatokkal. De az elvitathatatlan, hogy ehhez az is kellett, hogy ott legyenek a profizmusuk bizonyítékaként már a CAFÉ Postnuclear képregények meg a többi amivel megtudták győzni Ian-t, hogy rájuk lehet bízni a melót.

A könyv amúgy szép, minőségi, de nagyon fura a zöld gerinc/hátlap (Ian személyes kérése volt), illetve egy lakkozás elfért volna még a borítón.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 11. 21:07 | Válasz erre | #410
Azt hiszem Gyula csuklani fog egy ideig, kicsit kifiguráztam a könyvajánlóját! Amúgy meg ha valaki szerez egy digitális példányt, kérem ossza meg velem is, megnézném mivel jobb a saját, eddig még félkész fordításomnál. Vagy rosszabb, mert hát erre is lehet példa...
2020. március 11. 20:43 | Válasz erre | #409
Nagy a csönd... csak nem Gyula dedikálására vár mindenki más? [smiley]eplus2[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. március 6. 16:18 | Válasz erre | #408
az Egyéb Játékkönyvek közt már ott a letöltőlink annak aki tud angolul.
2020. március 6. 16:16 | Válasz erre | #407
Szerintem nyugodtan kijelenthetem mások nevében is, hogy jöhet a letöltő link...

Off u.i:
Valakinek megvan Robert Knightól a Gyilkosnak gyáva?
© twillight (Kövérorr)
2020. március 6. 15:09 | Válasz erre | #406
A legtöbb sorozat megállt egyetlen kötetnél.
2020. március 6. 14:16 | Válasz erre | #405
Csak most olvastam a történtekről :-( ... ugyanis éppen könyvet akartam rendelni :-S

Könyvtárosként dolgozva tudom, hogy a jogdíj téma elég ingoványos és sok mindenben nincs egyértelmű álláspont az ilyen jellegű "kiadványok" kapcsán. Úgy tudom Magyarországon az "1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról" szabályozza a jogdíj ügyeket. Kérdés, hogy az angol kiadó milyen jogszabály alapján "fenyegetőzik" és milyen retorziókkal akar/tud élni.

Mindenesetre nagyon sajnálom, ha ez az oldal megszűnik a rajongói fordítások terjesztésével együtt. Mindenesetre köszönet érte azoknak, akik részt vettek benne! Mármint a rajongói (nem hivatalos) kiadványok készítésében. Úgy vélem ez a (nem kis munkával járó) "szolgálat" sok embernek szerzett örömöt.

És ezt az örömöt váltja most fel (hogy én is ironikus legyek) az a tény, hogy valaki a márciusban elinduló F.F zöld gerinces sorozatban már a saját nevét fogja látni Varsányi Mária helyett ...
Kérdés hány kötet jelenik meg ilyen módon, mert az eddigi próbálkozások ( Szukits; MAGUS) sem voltak hosszabb életűek két-három kötetnél.
© twillight (Kövérorr)
2020. március 6. 14:11 | Válasz erre | #404
Még mindig itt van mindenki leragadva?

Oké, persze, értem, évek munkája, de akkor is csak 1 franchise ment gallyra, nem a lapozgatós-könyv-piac!
Fedezzünk fel új dolgokat.

Pl. kidobták ingyenesre a Choose Cthulhu - Álmok a boszorkányházban-t. Angolul.
Két másikat spanyolul, de azt a nyelvet nem beszílem.
Érdekel valakit?

Vagy amúgy kinek mi lapul otthon? Vegyétek elő, osszátok meg azokról amit érdemesnek tartotok tudni!
© SzG
2020. március 6. 10:37 | Válasz erre | #403
Nem tudom, nekem egész komolynak tűnik, de lehet, hogy tévedek. [smiley]fejvakaras[/smiley]
Mindenesetre én inkább poénból dobtam be itt ezt a csere témát tegnap, nem igazán jutott eszembe, hogy ez tényleg megvalósulhat... hiszen Killmaster mégiscsak afféle "mumus" odaát. [smiley]eplus2[/smiley]
2020. március 6. 09:58 | Válasz erre | #402
Nem tudom, mennyire érdemes azt a könyvcserélési ajánlatot komolyan venni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2020. március 6. 08:47 | Válasz erre | #401
"Amúgy meg könyvet akar cserélni velem"
[smiley]fface[/smiley]
2020. március 6. 05:27 | Válasz erre | #400
Aha, saját fordítógárda, anno mintha ezt írta volna...
Ez a Lakatos meg tiszteletpéldányt akar, hogy ennyire kilóg a nyelve?
Amúgy látom megy a nyali Livingstone-nak is. :D

"vadonat új"
FH minőség lesz nyelvtanilag?
Kíváncsi lennék, hogy hány emberrel olvastatta át... mert 2-3 a minimum lenne...
© killmaster (Savanyúhas)
2020. március 5. 21:26 | Válasz erre | #399
Igen, Killmaster megírta szerény válaszát, csak hogy tudják, hol is a helyük. Én itt a Zagoron nem láttam senkit, hogy ennyire fényezné magát, mert azt hiszi, ő a KJK megváltója, aki Betlehemből jött, és van három királya. Illetve persze voltak dicséretek, voltak viták, megannyi ötlet, de itt senki se emelte magát az egekbe, még akkor sem, ha történetesen értett valamihez. Mert hát itt mindenki véleménye számít, már amivel lehet mit kezdeni, és szerintem ez az, ami ennek az oldalnak az erőssége. Amúgy meg könyvet akar cserélni velem, és hát ez arra utal, hogy valamilyen szinten követi az itteni életet is. Azért itt több a rajongó is...
© SzG
2020. március 5. 19:52 | Válasz erre | #398
Az egyébként nem tudom, "megvan-e" nektek, hogy maga Gyula fordította az Allansia Bérgyilkosait... Konkrétan volt egy ilyen posztja pár napja a facebookon:

[img=https://i.imgur.com/YYNJhOE.png]Gyula[/img]

A slusszpoén Killmaster felemlegetése a végén. [smiley]circling[/smiley]
© twillight (Kövérorr)
2020. március 5. 17:21 | Válasz erre | #397
Loool, az agyonárazott, marketinghype Witcher-könyvet occsóbban vágták hozzám! Sőt, webshopbót még extra kedvezményt isdobott rá hogy náluk vásároltam.

És akkor ezek meg tosznak egy ilyet XD
© SzG
2020. március 5. 16:36 | Válasz erre | #396
"Pest megyén kívülről érkezve kemény 354 Ft-ot tudnék spórolni ahhoz képest, mintha az eredeti árán venném meg."
Akkor te még jól is járnál. :) Mert például ha én felvonatoznék Pestre, akkor még buknék is a dolgon. Nem mintha tervezném mondjuk, amúgy is utálok utazgatni. :) Szóval nekem maximum a megrendelés jöhet szóba... bár még ezt is átgondolom, már csak azért is, mert ez a 4.000-es könyvár tényleg "húzós".

Esetleg megpróbálok majd egy csere útján hozzájutni a könyvhöz... úgyis hamarosan megjelenik a Killmasterrel közösen írt a Végzet Prófétái, gondolom Gyula örülne egy példánynak belőle, főleg Killmaster személyes aláírásával. [smiley]eplus2[/smiley]
2020. március 3. 13:26 | Válasz erre | #395
A démonlovagok elmélete nem rossz, de sajnos esélytelen. Scholinak sincsenek meg még ahhoz a jogok, nemhogy Gyuláéknak.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. március 3. 05:16 | Válasz erre | #394
Miért? Lehet Gyula eladja a rakétás gyűjteményét. Bár az KJK széria és nem FF volt idehaza, így az FH is kilőve. Vagy a zagorostól akar megszabadulni?
Elvileg az országút harcosát adhatják el, de mintha azt kommunikálták volna, hogy azt meg elkapkodták az emberek...
Mekkora botrány lenne, ha zagoros könyvet akarna valaki dedikáltatni. :D
Amúgy valahol írták, hogy hol akarják árusítani a könyveket, és akkor felmerült bennem, hogy mégis mennyit nyomtathatnak, mert oda 500 kevésnek tűnik.
Egyébként ezt a nem budapestit már az első hozzászólásban megjegyzik, hogy azok szívtak.

u.i.
Démonlovagok FF logoval jött ki, akkor azt árusítja.
© cock
2020. március 3. 02:22 | Válasz erre | #393
Csak a szövegükre reagálnék pár szóban:

[i]megérkeztek Budapestre![/i]

El se mozdultak onnan. :D

[i]spórolj meg pár aranytallért, amit sörre költhetsz![/i]

Most itt a KJK-ban oly gyakran előforduló kocsmázással akar párhuzamot vonni? Igyekeztem leszokni az alkoholról, sört meg végképp nem ittam soha, úgyhogy... Ez a "költhetsz" is elég érdekes megfogalmazás. Olyan konnotációja van, mintha azt akarná sugallni, hogy megfáradt kalandorként akkor leszel jófej, ha iszol egy sört.

[i]25%-os előrendelési kedvezménnyel, 2990 forintért*[/i]

Hát ez valami csudálatos. Pest megyén kívülről érkezve kemény 354 Ft-ot tudnék spórolni ahhoz képest, mintha az eredeti árán venném meg. Bár ha ezt nem rakja be a Libri/Bookline hálózatába, akkor tudod ki fog még 1000 körüli postaköltségeket fizetni.

[i]amennyiben március 10. éjfélig írsz a[/i]

Mert, miért is? Személyi igazolványt ne küldjek az emailben, hogy biztosan össze tudd párosítani a megjelenő személyt a nevével? Röhej. A Green-féle kickstarter cuccoknál is az nem tetszik, hogy csak az kap kedvezményt meg egyedi extrákat, aki hajlandó neki emailben írni a megadott feltételekkel. De legalább Amazonon is jelen vannak a cuccai.

[i]egyszeri ajánlat, és csak a március 11-i, Vault 51-ben való személyes átvételre vonatkozik![/i]

Rettentő korrekt, főleg az este 6-os kezdés.
2020. március 2. 21:17 | Válasz erre | #392
Tetszik a gmailes email cím. Igazi, nagy profizmusra vall, illő egy ilyen nagy múltú, kiemelkedő vállalkozáshoz.

Annyi mindent tudnék erre mondani, de az mind ingyenreklám lenne nekik, azt meg nem akarom, úgyhogy talán csak annyit jegyzek meg, hogy aki esetleg oda megy, nézze, vagy kérdezze már meg, a széria mely korábbi példányaiból lehet majd még válogatni?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. március 2. 19:05 | Válasz erre | #391
Elkészítették a művüket.
2020. február 9. 21:32 | Válasz erre | #390
Japán a második leggyakoribb az angol után? :)

Én szoktam németül olvasni könyveket, de sajnos mostanában nincs kapacitásom lefordítani ezeket. [smiley]rinya[/smiley]
2020. február 2. 20:52 | Válasz erre | #389
Nem a bunyót értettem alatta, hanem hogy vitakész lennél, de ezek szerint inkább elfogadnád a Gyula által dedikált példányt a vita helyett. [smiley]eplus2[/smiley]
© marczy
2020. február 2. 20:06 | Válasz erre | #388
Bocsánat a topic szétoffolásáért, rengeteg lemaradásom volt, csak most olvastam végig a történéseket. Úgy néz ki, eljutok a találkozóra, akármi is lesz, a kezem állapotát leszámítva (lehet, hogy úgy fogok kinézni, mint a Robotzsaru...).
De hiába, a geek, KJK- és képregényrajongó elég gyakran egy és ugyanaz a személy...
© [törölt felhasználó]
2020. február 2. 17:29 | Válasz erre | #387
© killmaster (Savanyúhas)
2020. február 2. 17:25 | Válasz erre | #386
"azért van mindkét oldalon véresszájú "rajongó" (km vagy a pénzéhes exgrafikus)" Ebből is látszik egyesek mennyire előítélettel viseltetnek mások irányában. Az, hogy megfogalmaztam pár gondolatot a "színváltós könyvkiadóról, meg a dán királyfiról" az nem jelenti azt, hogy átharapnám bárki torkát, ha egy asztalhoz ülnék le vele. Pláne nem egy rendezvényen, ahol KJK rajongók ülnek össze, akiket eddig is csupán hozzászólásokból ismerek. Bármilyen hihetetlen is, bár írásban elég sokat szerepelek, szóban meglehetősen hallgatag vagyok, talán az érettségi vizsgámon beszéltem folyamatosan 5 percig! Amúgy meg én nagyon "szofisztikáltan" is el tudnék élőben is beszélgetni bárkivel, legfeljebb nem osztjuk egymás nézeteit! Most Sz.G kollégával dolgoztunk egy kalandon, elhihetitek az sem ment vita nélkül. Mégis mindketten úgy érezzük, hogy alkottunk valami jót, mely remélhetőleg hamarosan könyv alakot ölt majd!
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal