Zagor.hu
Zagor.hu fórum

Kedves Hamlet és elefes!

Igen, amint látjátok, tiltva lettetek. Úgy éreztük, a továbbiakban nem kívánunk veletek közösködni, sem pedig ingyenes reklámfelületet biztosítani a számotokra. De ne aggódjatok, cserébe én sem fogom a zagor.hu-t reklámozni a ti facebook oldalatokon.

Eleinte kicsit erősnek éreztem ezt a döntést, de most, hogy látom, hogy elefes fröcsögésben gond nélkül felveszi a versenyt az itteni véresszájúbb kommentelőkkel, már kevésbé érzem magam rosszul emiatt. És egy kicsit szomorú is vagyok, hogy te illusztráltad az egyik könyvet, amit fordítottam.

Végigolvastam, hol tart most a párbeszéd FB-n, és elég sok mindent meglepve olvastam. A kedvencem ez a részlet, melyet elefes tollából láttam megszületni:

És ha már valaki szabályszerűen kiadja ezeket, akkor ne sorolgass, hanem örüljél már.

Mivel úgy érzem, még mindig nem teljesen tiszta, hogy miért kaptuk fel a vizet, szeretném gyorsan és röviden összefoglalni.

Nem A Halál Kapujának levetetése miatt. Azt gond nélkül levettük. Nem is A Veszedelmek Kikötője miatt, mert azt is gond nélkül levettük. Mindkettő esetében tisztában voltunk már egy ideje vele, hogy előbb vagy utóbb fel kell, hogy adjuk őket legalább egy időre. És illene nem elfelejteni, hogy bár megtehettük volna, még nem kezdtünk bele az Assassins of Allansia feldolgozásába.

Nem is a Tolvajok Városa miatt, elvégre csöpögtettetek híreket róla, hogy a képregénnyel együtt azt is ki akarjátok adni, és legyen, adjátok ki, sok sikert, és az ég óvjon minket attól, hogy aktívan ássuk a hivatalos KJK-k kiadásának sírját, amikor itt ez a remek lehetőség, "hogy egy szűk közösségen kívül ismét elérhetők lesznek az új kötetek, ha belépsze gy könyvesboltba, ott fog üldögélni néhány KJK a polcokon". Hátha el tudtok belőle passzolni néhány példányt. Sőt, a kiadási lista ismeretében még csak nem is A Pusztító miatt. Sok sikert hozzá! Nagy klasszikus, mindenki imádta, aki olvasta. Gondolom ezért is esett rá a választás.

Hanem a Találkozás F.E.A.R.-rel levetetése miatt. A Káosz Fellegvárának levetetése miatt. A Halállabirintus miatt. A Végzet Erdeje miatt. Az Elátkozott ház miatt. A Gyíkkirály szigete miatt. A Shamutanti dombok miatt. A Kharé - A Csapdák Kikötővárosa miatt. A Hóboszorkány barlangjai miatt. A Tűzhegy Varázslója miatt. Mert ezek közül egyiket sem fogjátok kiadni. Szóval tessék, Hamlet. Ez az, amit elvettél, nem tőlem, hanem a közösségtől. Szóval ha már elefes itt csapkod azzal, hogy ne sorolgassunk, hanem örüljünk, hogy kiadja őket valaki, hát tessék. Kéretik a fenti listát kiadni (ahogy Scholi szedeti le velünk a régebbi könyveket, természetesen bővülni fog), és majd azt követően megfontoljuk a tiltásotok felfüggesztését.

FireFoX

U.I.: Alig várom a The Gates of Hell megjelenését! Végre egy újabb kötet, amit a gaz zugfordítók nem mocskoltak be!

U.U.I.: Ja hogy az The Gates of Death akart volna lenni. Pedig már kezdtem örülni. Örömmel látom, hogy igazi KJK rajongókként ennyire tisztában vagytok azzal, mit is csináltok. Azért kemény dolog 8 órán keresztül nem létező könyv kiadását reklámozni.

Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
2019. november 27. 14:14 | Válasz erre | #148
Kint van a Kaméleon facebookján Gyula nyilatkozata. Benne a Zagort érintő részek is.
2019. november 27. 13:35 | Válasz erre | #147
Hát nagyon sajnálom scrácok vérzik a szívem. Minden ami jó azt megszüntetik sajnos.Kemény világot élünk, rengeteg irigy és fétékeny ember.


2019. november 27. 10:45 | Válasz erre | #146
Hozzáteszem (vállalva, hogy nem leszek népszerű), Gyula, aki mumussá vált most itt, pontosan ezt csinálja a Tolvajok városa képregénnyel, ami mögé magyar kezdeményezésként maga Ian is odaállt.
© van20
2019. november 26. 19:30 | Válasz erre | #145
Nekem a zagor nem egy letöltőoldal vagy honosító műhely volt sosem. Egy fórum, amin KJK-val és egyéb játékkönyvekkel szimpatizáló emberek gyűltek össze, gondolatokat és néha könyveket csereberélve. Ha épp olvastam valamit, megnéztem, másoknak mi róla a véleménye, mi tetszett, milyen hibákat találtak, egyáltalán hogy mi hírek vannak a kalandkönyvekkel kapcsolatban a világban és még sok minden mást. Szóval le ne lőjétek az oldalt!

Igen, már a rajongói fordítás is szürke zónába esik, az még szürkébb, hogy letölthető, annál is szürkébb, hogy magadnak megrendelheted a zagortól fizikai formában, és a legszürkébb, ha utána eladod a jófogáson vagy facebookon. Meg ugye odatolod IL keze alá, hogy dedikáld már plíz... Igen, ilyenkor bármikor várható, hogy egyszer bejelentkezik a jogtulajdonos, aki jó esetben nem feljelent, hanem csak megkér, hogy hagyd abba.

Az aranykor tényleg régen volt. A 80-as években még szárnyalt a könyvkiadás, akárcsak a 90-es évek friss kapitalizmusában. Aztán ez elmúlt, nem a Szukits volt az egyetlen, ami félbe kellett hagyjon sorozatokat. Most viszont jobb a helyzet, talán sose volt annyi ifjúsági (azaz már nem gyerek és még nem YA) könyv, mint most. És attól, hogy egy nagy kiadónak még most sem éri meg klasszikus játékkönyvet kiadni, egy kicsinek még simán lehet.

És ebben van a lehetőség. Lehet jobbat csinálni, mint Livingstone és a Scholastic! Rengeteg ember van itt, aki tud ötletelni, írni, tesztelni, könyvet szerkeszteni, kvázi kész kézirattal lehetne megkeresni a kisebb, fiatalabb kiadókat. Nem KJK név és rendszer alatt, de ez talán nem is akkora baj. Már hónapok óta töprengek azon, miért nem kezd saját kalandokba a zagor közösség. Nem könyvíró versennyel, mint régen, hanem közös munkával. Vajon hülyeséget mondok?
2019. november 26. 17:35 | Válasz erre | #144
Figyeljetek már, lépjetek túl a dolgon.
Ezzel a rinyálással, picsogással csak a Gyulaféléket szórakoztatjátok, akik joggal mondják emiatt azt, hogy "Na mi van, apuci elvette a játékszert?". Tovább kell lépni.

Sc. kiadó
Minden cég profitorientált, így nem kell meglepődni azon, hogy ha szólnak nekik, hogy szerződünk veletek, ha "kicsináljátok" ezt (aki ellenlábas), akkor meglépik a dolgot. Másrészt, jelenleg ők azok, akik új kalandokat adnak ki, nélkülük ezek a kalandok sem lennének (és akkor azon keseregnének, hogy mért nincs új). (Ki tudja, hátha egyszer Jackson-t is rábírnák egy új kalandra.)

Szóval tovább kellene lépni, és mondjuk olyasmit alkotni, ami eddig nem volt, és Gyuláék is ennék tőle a kefét. ;)
2019. november 26. 14:49 | Válasz erre | #143
Üdv!

Én nemrég találtam csak rá a zagor.hu-ra, úgyhogy először is szeretném megköszönni mindenki munkáját, akik eme hiánypótló oldalt létrehozták és életben tartják. Végre egy közösség, ami tudja, hogy a nicknevem honnan is származik :-) Szerencsére elég egyedi, már kb. a könyv megjelenése óta használom (bár valaki Ügyfélkapu bejelentkezésre már lefoglalta).
Amúgy a véletlen folytán egy könyvtárszanálás után szinte ingyen birtokomba jutott Gyíkkirály szigete kötet kapcsán való kereséskor találtam rá pont Szűcs Gyula FF Festről írt beszámolójára, majd onnan pár ugrással erre az oldalra. :-D
Átolvasva a hozzászólásokat és előzményeket, én is azon a véleményen vagyok, hogy ez a jogilag elfogadható lépés se nem túl korrekt, se nem észszerű. Ezek után a kaméleonosokat is más színben látom...

Szóval kitartás, a tagság és a rajongótábor egy fővel bővült!
2019. november 26. 11:39 | Válasz erre | #142
Jaj szegény, hogy egyem meg a kis lelki világát... Amúgy jól csinálja, hogy olyan visszafogottan reagált, mert akik nem ismerik a korábbi megnyilvánulásait, azok úgyis neki/k fognak hinni. Meg nyilván sokukat nem is érint, vagy érdekel az egész, ezeket a dolgokat sajnos be kell tudni.
2019. november 26. 11:36 | Válasz erre | #141
Ezen nagyon jót felröhögtem, köszi! :)
2019. november 26. 01:34 | Válasz erre | #140
Sziasztok!
Bokros teendőim miatt nem nagyon látogattam mostanában az oldalt, se a fórumot, a f*m se tudja ki az a Gyula (valszeg egy gané Iszaposdi), a történtek viszont előre megjósolhatóak voltak.
Szerintem annyi történt hogy mostantól szemfülesnek kell lenni, és az n+1 könyvletöltésre szolgáló helyen mint a zsizsik, úgy tudnak terjedni az esetleges új könyvek.
Felesleges lógatni az orrotokat, mindent faszán csináltatok, bár a Trolltooth Wars minősége - tudom szándékos volt - rettenetesen szíven ütött. Egy pofánköpés jobban esik.
Szóval könyvet ki ne tegyetek, nehogy a Scholastic elveszítse azt a zsozsót, amit kiadás híján amúgy sem kerestek volna meg rajtunk.
© dan
2019. november 25. 23:13 | Válasz erre | #139
Szerintem(ezt is)elküldhetjük a,,sivatagi kaméleonoknak"(nem,nem a show-nak):Twisted sister:We're not gonna take it.(Mivel mi is tudunk kicsit angolul).
Üdv:dan
© Anry
2019. november 25. 21:53 | Válasz erre | #138
Twilight, köszönöm hogy leírtad, amit én is gondolok!

Még valami: 11 éves koromban jelent meg itthon az első FF könyv, ha felnőttem volna azóta, akkor meg sem találom ezt az oldalt, nemhogy ide regisztráljak. Erről ennyit.[smiley]beka2[/smiley]
© Grimmy
2019. november 25. 21:14 | Válasz erre | #137
"az ELTE-n tanult… 2000-2014 között. 14 év... az 4 diploma"
Nem akarok vulgáris lenni... de

[img=https://i.imgur.com/63v1gQu.png]Hova szarjak[/img]
2019. november 25. 19:54 | Válasz erre | #136
Egyébként nem értem mért bántjátok Gyulát, ő bevállalta hogy kétszínű (vagy több?) komisz.

Megnéztem "kívülről" cég profilját, és megláttam Szűcs Gyula hozzászólását, fényképére vive a kurzort feljött, hogy az ELTE-n tanult... 2000-2014 között. 14 év... az 4 diploma, szóval vigyázzatok vele.
Egyébként elég tejfölösképűnek látszik, a kép alapján biztos nem élte át anno a kjk-k megjelenésének izgalmát.
© Grimmy
2019. november 25. 19:28 | Válasz erre | #135
Ehhez kétség sem férhet. [smiley]buck[/smiley]
2019. november 25. 19:26 | Válasz erre | #134
2029-ben majd meglátjuk, hol tartanak a könyvkiadással, mennyi és milyen minőségű fordításon lesznek túl.
Ez csak röpke 10 év, ennyi még egy ilyen Zagor-féle törvényen kívüli kalózcsapattól is kitelt, szóval bizonyára a Kaméleon Komix is a porondon lesz még.Bizonyára.
© Grimmy
2019. november 25. 19:11 | Válasz erre | #133
Tökéletes időzítés. :D
Így tényleg semmi kétség nem maradhat senkiben, hogy miattuk történt, ami történt.
És ha ez nem lenne elég ugye, a kommunikációjuk ismét "mesteri"... no komment.
2019. november 25. 18:13 | Válasz erre | #132
Kaméleonék fészbúk oldalán már ott virít a Fighting Fantasy logó, "hamarosan" szöveggel. Gyula barátunk pedig finom sajnálkozással értetlenkedik, hogy ejnye, hát behalt volna a Zagor?
© Denko
2019. november 25. 17:58 | Válasz erre | #131
"Számomra Gyula/Gyuláék olyanok, mint a troll kaka Feketehomok kikötőben - minden nap láthat olyat aki arra jár, de jobb simán csak jó messzire kikerülni."

Cizellált fogalmazás,egy kifinomult embertől,Herr Doktor.[smiley]nezze[/smiley]Én sem haragszom gyuláékra,csak úgy mondtam volna,hogy egy rakás szart nem érdemes eltaposni,mert akkor is bűzlik.
© Denko
2019. november 25. 17:50 | Válasz erre | #130
"A hírek szerint ugyanis a képregényeik elfogytak."

Úgy tudom,500 példány készült mindössze.
"És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni. Legalább is aki, szereti a műfajt. Szerintem. :)"

Szerinted. :) Szeretem a műfajt,szóval,ha felkelti valami az érdeklődésem,majd megveszem angolul,és ha kevés a nyelvtudásom,akkor lefordíttatom valakivel. Legyünk őszinték:Nekem a két új könyv nem igazán jött be.A Veszedelmek kikötője olyan volt,mint egy gyerekkori barát,akivel valamikor sokat játszottunk együtt.Felismerem,örülök,hogy látom,szóval kicsit nosztalgiázunk,bejárjuk együtt a régi helyszíneket,de nem fogunk már közösen homokvárat építeni. A halál kapuja leginkább egy fickóra emlékeztetett,aki régi közös ismerősökre hivatkozva akart tőlem pénzt szerezni.
Konkrétabban fogalmazva:sem a rajzfilm szerű illusztrációk,se az infantilis humor nem az én világom.Livingstone-nak jár a zászló hajtás,mint a KJK ősatyjának,de az ő fénykora óta,készültek ebben a sorozatban különb darabok is.Olyan érzésem volt,mint mikor megnéztem Lucas Star Wars előzménytrilógiáját.Nem a régi rajongók a célközönség,mi már kiöregedtünk ebből.
© Grimmy
2019. november 25. 14:35 | Válasz erre | #129
"Számomra Gyula/Gyuláék olyanok, mint a troll kaka Feketehomok kikötőben - minden nap láthat olyat aki arra jár, de jobb simán csak jó messzire kikerülni."
[smiley]eplus2[/smiley]
2019. november 25. 14:26 | Válasz erre | #128
"És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni. Legalább is aki, szereti a műfajt. Szerintem. :)"

Ez előfordult már a történelem során, és elő is fog még. Részemről, és remélem sokan mások részéről is, én cthulhucult 126-os háeszében lévő megfogalmazásban hiszek, és cselekszem majd a jövőben is:

"Viszont nem kell hogy kiderüljön, ők segítettek-e elhasaltatni a Zagor.hu-t. Elég volt elolvasnom Gyula kommentjeit, biztosan tudom hogy nem szeretnék olyan terméket vásárolni, amihez neki bármi köze van. Nincs ebben semmi harag, vagy a munkájának a becsmérlése (ellentétben az ő hozzáállásával mások munkájához). A pocsolyát sem haragból kerüli ki az ember, csak nem szeretné összekoszolni magát."

Semmilyen szinten nem támogatok egy olyan "embert", mint ő. És most jöhet nekem bárki azzal, hogy "De hát a Zagor.hu eddig is szürkezónában mozgott!", meg "Az üzletben nincs barátság!", és hasonlókkal, de teljesen feleslegesen töltené ezzel az idejét akárki. Számomra Gyula/Gyuláék olyanok, mint a troll kaka Feketehomok kikötőben - minden nap láthat olyat aki arra jár, de jobb simán csak jó messzire kikerülni.
2019. november 25. 12:26 | Válasz erre | #127
Részemről ezzel nincs semmi probléma. Ha ebből szeretne meggazdagodni, hát próbálja. De akkor lehessen első ránézésre megkülönböztetni az ő verzióit a mieinktől: ha valami olyasmi történne, mint ami most is történik, nehogy a zagor.hu-ra verjék azokat a példányokat is.

A smiley-s kérdésedre pedig egyszerű a válasz: lusta voltam megcsinálni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 25. 12:04 | Válasz erre | #126
Szerintem a többséget a régi, 80-as, 90-es években íródott könyvek érdekelték elsősorban. Az újabb köteteknek már az illusztrációi sem az igaziak, számomra (és bizonyára más számára is) kifejezetten taszítóak, mintha a régi képek karikatúrái lennének. Gondolok itt a Scholastic által újra kiadott korábbi kalandokra.

Ahogy olvastam, Kaméleonék egyébként azt tervezik, hogy az esetleg kiadandó könyvekhez új, saját illusztrációkat készítenek. Amennyit láttam belőle, nem is lennének ezek az új rajzok rosszak, sőt.
Viszont nem kell hogy kiderüljön, ők segítettek-e elhasaltatni a Zagor.hu-t. Elég volt elolvasnom Gyula kommentjeit, biztosan tudom hogy nem szeretnék olyan terméket vásárolni, amihez neki bármi köze van. Nincs ebben semmi harag, vagy a munkájának a becsmérlése (ellentétben az ő hozzáállásával mások munkájához). A pocsolyát sem haragból kerüli ki az ember, csak nem szeretné összekoszolni magát.
Ha annyira érdekel majd valami ami még nincs meg, megveszem eredetiben, angolul.

© Grimmy
2019. november 25. 11:32 | Válasz erre | #125
"Egyébként azon gondolkodtam, hogy tényleg bukás lesz a kamkomos kiadás. A hírek szerint ugyanis a képregényeik elfogytak. Ez azért kezdetnek nem rossz!"
A képregényes-műfaj teljesen más szerintem, annak eléggé "fut" a szekere újabban. Még a mainstreamben is, a legnagyobb netes oldalakon is írnak pár újabb képregényről (zombisított Nyugat meg nem tudom, mik). Kicsit mintha kezdene trendivé is válni, illetve "eltinisedni" a műfaj. Namost a Fighting Fantasyról ez nagyon nem mondható el, és én nem is tudom elképzelni személy szerint, hogy ez nagyon megváltozzon, és mondjuk tinik tömege lapozgassa ezeket a '80-as évekbeli kockázós fantasy könyveket. :)

"És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni."
Vagy inkább mégis lesz valami "zugkiadás", persze nagyon fű alatt, és nem feltétlenül runneréktől... Főleg, ha a hivatalos az eredeti gagyi képekkel fog megjelenni. :) De ez csak tipp, nem állítom, hogy lesz.
2019. november 25. 11:12 | Válasz erre | #124
Hali!
Először is én személy szerint nagyon sajnálom, hogy a jelenlegi állás szerint kb. megszűnik a szürkezónás magyar kiadás! Értem úgy, hogy ezek után a fordítók is le fognak állni valszeg, ha jól értem. Nekem mindegyik könyv megvan, a régi Rakétások még eredetiben, amit a Zagor adott ki, azt meg runnertől vettem. A PDF-ek 2 kivételével megvannak, de már írtam olyannak, aki leszedte torrentről, hátha megsajnál... :)
Végigolvastam itt a hozzászólásokat, mindenki mondott értelmes dolgot, nem is ismételném a hallottakat. De az érdekelne, hogy miért zavart titeket, hogy valaki felrakott 3 Sárkány szemét?
Mert elvileg nem ha a pénz miatt adtátok ki a könyveket, akkor ez nem csak irigység, hogy ő még el tud adni több példányt? :)
Értem, persze a befektetett munka kb. megfizethetetlen, de ha már egyszer megtörtént, nyomtattatok 80 könyvet, feltettétek a PDF-eket, akkor már kb. mindegy, nem?
Egyébként a szöveg helyetti képek miatt én is szívtam a PDF-ben. Kiesett a könyvjelzőm a Sardath ostromából, és elkezdtem volna rákeresni szövegre a PDF-ben, ha nem csak képek lettek volna benne. Ezért haragudtam kicsit! Aztán rányomtam egy OCR-t, Wordben van beépítve, és 95%-os sikerrel, de lehet, hogy több is, simán visszaalakította. Visszagondolva még jobban is, még megvan a doc, ha valakit érdekel. :)
Egyébként azon gondolkodtam, hogy tényleg bukás lesz a kamkomos kiadás. A hírek szerint ugyanis a képregényeik elfogytak. Ez azért kezdetnek nem rossz!
És legyünk őszinték: most nagy a harag, meg fogadkozik mindenki, hogy úgyse vesz majd tőlük könyvet, de ha nincs esély rá, hogy magyarul máshogy megjelenik, mert Zagornak nem engedik, akkor úgyis meg fogjuk venni. Legalább is aki, szereti a műfajt. Szerintem. :)
Ennyit szerettem volna csak, és bocs a smiley-kért, de igazán felismerhetné az oldal az egyezményes kombinációkat, mint pl. skype vagy messenger... ;)
További szép napot!
LP
2019. november 25. 07:34 | Válasz erre | #123
Á, így már értem. Néha elvesztem a kontextust. Elnézést.

Annyira nem érzem magas labdának, semmi olyat nem írtam le, amit ne tudna mindenki.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 25. 06:32 | Válasz erre | #122
Azt én is láttam, de az egy "könyvhalmozó" illető volt, aki mindent felvásárolt (régi Rakétásokat is; azokból is volt neki több példány, mármint minden címből több példány), aztán meg eladta később. Van ilyen, bár nagyon ritka. Eléggé valószínűtlen szerintem, hogy magának gyártott mindent, mert igen, akkor nem csak 2-3 példányokat árult volna. :) Meg továbbra is ott van az, amit írtam tegnap: amik itt fent vannak PDF-ek, azokból nem lehet épkézláb könyvet nyomtatni, főleg nem olyat, amit aztán az ember eladásra is tud kínálni. :) De ezt már más is mondta korábban, mármint, hogy ezeket a butított változatokat nem érdemes kinyomtatni.
2019. november 25. 05:32 | Válasz erre | #121
[quote]"és mintha törölték is volna a hozzászólásomat"
Nagyobb az esélye, hogy máshová írtál ilyeneket.[/quote]

[quote]Ja, ja. A bogyoscsajok.hu-ra… ezzel lehet ott szuperül ismerkedni.[/quote]

Remélem így már könnyebb összerakni. ;) Hogy minek ezzel kezdtem? Mert ez szól nekem elsőnek abban a hozzászólásban.

A többi részben meg adtál a Gyulának egy magas labdát... bár most gondolom örül a markába, így nem fog reagálni itt rá.
2019. november 24. 23:02 | Válasz erre | #120
Más a hozzászólás felütése, például kapásból nem bogyoscsajok.hu-val indított. Értem én a viccet, csak nem szeretem. És szerintem továbbra is más kategória magadnak kinyomtatni vagy ipari minőségben és mennyiségben nekivágni. Utóbbira is van egyébként lehetőség, egy jó OCR letudja neked a munka 95-97%-át.

Egyszer egyébként láttunk facen valakit, aki három halálmocsarat meg három sárkány szemét dobott be hirdetésnek, ott runner meg mert volna esküdni, hogy azok a példányok nem rajta keresztül készültek. Úgyhogy egy kicsit jobban odafigyeltünk, és mivel nem ismétlődött meg az eset, végül vállat vontunk és túltettük magunkat a kezdeti sokkon.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 22:45 | Válasz erre | #119
[smiley]hehe[/smiley]
Nesze neked FireFox. Itt a pdf-edre egy újabb válasz, és nem is én írtam.
2019. november 24. 22:42 | Válasz erre | #118
Szerintem sem menő mostanság, mint ahogy könyvek sem. PC-s játékok is kopnak már erősen kifelé. A mobilos játéknak lehet keresete a fiataloknál, bár pénzes már nem biztos.
© Grimmy
2019. november 24. 22:40 | Válasz erre | #117
"Az hogy más nekiáll legyártani belőle 3000-et, oszt adogatja el, azért felelős-e a zagor.hu, jó kérdés."
Ez eléggé nonszensznek tűnik, nyilván nem is volt ilyen (egy ilyen akció azért kiderült volna), de amúgy elvileg nem is lett volna lehetséges, mert lebutított minőségben voltak fent mindig is a könyvek, amiket nem lett volna érdemes kinyomtatni... ha jól tudom.
2019. november 24. 22:38 | Válasz erre | #116
[irónia][/irónia]? Ha megmondod, hogy nézne ki jól formázás után, megoldhatjuk azt is, de valahogy egyértelműnek kell(ene majd) lennie.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 22:32 | Válasz erre | #115
Be kellene rakni egy irónia on és irónia off gombot... már ha nem értetted a dolgot.

Ja, csak pl. nem lehet keresni benne szóra. Bár tény, hogy ilyet papíralapon érdemes olvasgatni.

Amit leírtam eset az tényleg a való életből van, és írhatod hogy a hatóságok kezdik belátni, de ebben az esetben messze nem láttak be semmit, az tény. Az hogy más nekiáll legyártani belőle 3000-et, oszt adogatja el, azért felelős-e a zagor.hu, jó kérdés. Jogászok biztosan jól elcsámcsognának rajta, aztán akinek több pénze van az nyerne (mert az bírná megfizetni őket sokáig).

Ebook-ot azért kérdeztem, mert ott is van olyan cím, amit kértek leszedni, és kellemetlen lenne, ha emiatt blokkoltatnák az oldalt. (Nameg, hogy jelezzem másoknak, szedjék le, ha eddig nem tették volna.)
2019. november 24. 22:26 | Válasz erre | #114
Na közben annyi történt még, hogy leszedtük az érintett e-bookokat is. Nem tudom, hogy ez volt-e deathangel szándéka, de minden esetre köszönjük neki. (A biztonság kedvéért jegyzem meg, ez most nem szarkazmus volt.)

Patrik, dobok PM-et.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 24. 22:04 | Válasz erre | #113
"Amúgy, hogy csak a magam nevében beszéljek, én csak a véleményemet írtam le."
Rendben, volt egy-két olyan dolog, amire azt írtam, hogy tény... például, hogy ez az alapvetően AD & D-s, kockázós fantasy stílus nem menő manapság Magyarországon. :) Ezt tényleg ténynek gondolom, ehhez talán piackutatás sem kell. De ha esetleg nem így van, és tömegeket érdekel ez a műfaj 2019 végén Magyarországon (de annyira, hogy többezer forintot is hajlandóak kiadni ráadásul egy ilyen könyvért), akkor elnézést. :) Egyébként nagyon szuper lenne, ha így lenne.
© Patrik
2019. november 24. 21:58 | Válasz erre | #112
Ezt az e-book dolgot lehet megérné, még bepötyögni is. Tudod, a jövő olvasóinak is:) Eltűnt, aki készítette a többit? Csak megesik rajtunk a szíve, legalább a kezdetekhez. Szóval ne vegyétek le.
© Patrik
2019. november 24. 21:54 | Válasz erre | #111
Értem a kialakult helyzetet, Veled meg tökéletesen egyetértek.
© Grimmy
2019. november 24. 21:44 | Válasz erre | #110
"És mivel a Scholastic lépte azt amit, így nyilvánvaló, hogy valakik mégis látnak reális esélyt egy magyar kiadásra."
Talán... De ez csak találgatás. Még az sem teljesen kizárt, hogy a két dolognak nincs is köze egymáshoz, mármint, hogy a Scholastic nem a Gyuláék (vagy egy lehetséges másik kiadó) miatt vetette le a könyveket, valaki írta is itt. De mondjuk erre szerintem is kisebb az esély.
Mindegy... a lényeg az, hogy egyelőre csak egy dolog tény, hogy még nincs kiadva semmi. :D

"de a zagor.hu keménymagja nem egyenlő egy új KJK kiadás potenciális vásárlóival."
A 'keménymag' nem, de a Zagor.hu látogatói kb. lefedik szerintem. Tudom, ezt a Gyula is kétségbe vonta korábban. :D

"Bár ahogy látom itt mindenki szakértő piackutató. :D"
Igen, te is. :D Meg a Gyula is, mert nyilván ő is végzett nagymintás, reprezentatív kutatásokat, hogy kik is lennének a lehetséges vásárlók. :D
Amúgy, hogy csak a magam nevében beszéljek, én csak a véleményemet írtam le. De lehet, hogy ezzel más is így volt. :)

"Főleg, hogy a Tolvajok Városa például itt mindenkinek megvan, szóval eleve miért is számolnának velünk, mint vásárlóval? :D"
Elvileg a Tolvajok városát csak mellékesen adnák ki, és a képregényükkel együtt, ha egyáltalán abból is lesz valami. :) Az is lehet, hogy pl. az csak ajándék lenne a képregény mellé, ki tudja. Az Assasins... kiadását tervezgetik elsősorban, meg az egyéb "új" könyveket, legalábbis a legutóbbi posztjukban is erre utaltak. És ezek sikeréhez csak kellene a zagoros mag, legalábbis nem ártana, gondolom. :)
© Denko
2019. november 24. 21:21 | Válasz erre | #109
"Egészen mostanáig."

Egyetlen könyvet sem adtak ki,csak utaltak rá,hogy egyszer valamikor talán majd...

"Ezt mitől veszi mindenki ilyen biztosra?"

A Szukits valamivel komolyabb kiadó,mint a szűcsé,mégis belebuktak.Szerintem,ha látnának fantáziát a dologban a nagyok is,akkor rámozdultak volna.Nem állítom,hogy kizárólag mi képezzük a hazai KJK közösséget,de eléggé jelentős szegmensét fedjük le a piacnak.Nagy hiba volt a reménybeli vásárlókat elidegeníteni.
Ezenfelül 2019 van.Azok a fiatalok,akik érdeklődnek a műfaj iránt,simán letöltik a könyveket a netről,akár eredeti nyelven.Az országút harcosa képregény 5000 HUF,az Assassins of Allansia (angolul) 2448 HUF.Ezek a könyvek egy szubkutúrának készültek/-nek,egyszerűen,nem térül meg a forgalmazásuk.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 21:21 | Válasz erre | #108
Szerintem nem mondtam olyat, hogy biztosan ki fognak adni bármit is, de szándékot mutattak a kiadásra a Scholastic felé. És mivel a Scholastic lépte azt amit, így nyilvánvaló, hogy valakik mégis látnak reális esélyt egy magyar kiadásra.

Továbbra is szerintem, de a zagor.hu keménymagja nem egyenlő egy új KJK kiadás potenciális vásárlóival. Főleg, hogy a Tolvajok Városa például itt mindenkinek megvan, szóval eleve miért is számolnának velünk, mint vásárlóval? :D
Bár ahogy látom itt mindenki szakértő piackutató. :D
© Grimmy
2019. november 24. 20:32 | Válasz erre | #107
Ez így van, erről már beszéltünk itt párszor, még talán a Gyuláéknak is megírtuk, amikor még volt valamiféle beszélőviszony. :) A válasz az volt, hogy a fogyás miatt nem nekünk kell aggódni stb.
Egyébként gondolom, azért is bíznak a sikerben, mert mostanában kicsit mintha újra divatba jött volna az "interaktív könyv"... vagy legalábbis jelent meg pár könyv a műfajban, például az "Éjszaka az állatkertben". Ez mondjuk tényleg így van, viszont először is, azok sem voltak [i]kirobbanóan[/i] sikeresek, másodszor, ami a lényeg - az a stílus, amit a Fighting Fantasy képvisel, tehát ez a jórészt AD & D-jellegű fantasy már nagyon nem menő a 2020 környékén Magyarországon, főleg, hogy még kockázni is kell hozzá. Tetszik nem tetszik, ez van. Ez a stílus egy szűk kört érdekel csak, és azok között is többségben lehetnek a "régi motorosak", akik az idő múlásával nyilván egyre kevesebben lesznek. :( Szóval a bukás szerintem is biztos, főleg, hogy még ugye jelentős jogdíjakat is kell fizetni.
2019. november 24. 20:32 | Válasz erre | #106
Igazad van.
[smiley]fantasy-18[/smiley]
Nem mindenben, de van, amiben igen.

Minden esetre lényegtelen, hogy itt mi lesz a megállapodás, a végső döntést úgyis magasabb szinten fogják meghozni. Csak bizakodhatunk. Addig pedig ismét köszönök mindent mindannyiótoknak. Reméljük, minél több kulturális örökséget megtarthatunk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 20:18 | Válasz erre | #105
Eléggé biztosra vehető, hogy a KJK könyvek újbóli hazai forgalmazása ismét csak bukta lenne.
A Szukits 98-ban és 2001-ben adta ki az utolsó két hivatalosan megjelent kötetet.
3 év eltéréssel a kettőt és mindössze 5 évvel azután hogy a Rakéta és Új Vénusz sorozat megszűnt, tehát akkor még sokkal inkább a köztudatban kellet lennie az egésznek, mégse érte meg nekik folytatni.
Ebből tök logikusan következik, hogy mivel azóta sokkal több idő eltelt és sokkal nagyobbat változott a világ, még annyira sem lenne kereslet lapozgatós könyvekre. A fiataloknak ott van millió más lehetőség, egész más a helyzet mint régen volt.
Őszintén, akik a zagoros könyveket rendelték, azok kb le is fedik a lehetséges piacot. Mennyi is ez, pár száz ember? Épeszű kiadó erre alapozva nem fog belefutni egy nagyon valószínű veszteségbe.
Hozzáteszem hogy sajnos, de ez van.
© Grimmy
2019. november 24. 20:12 | Válasz erre | #104
"Egészen mostanáig."
Már kérdeztem talán korábban is, de most akkor megint megkérdezem: honnan veszed ilyen biztosra, hogy a Gyuláék amúgy végül tényleg ki is fognak adni FF-könyveket? Mert ugye mindig úgy fogalmazol, mintha ez már atombiztos lenne...

"Ezt mitől veszi mindenki ilyen biztosra?"
Mit, hogy ez káros lesz rájuk nézve? Azt például onnan, hogy az itt véleményt mondók kb. 90 százaléka nem nyilatkozott túl pozitívan gyuláékról (és akkor elég finoman fogalmaztam). :D És valószínűsíthető, hogy nem csak ennyien rágtak be rájuk, mert a zagor azért elég nagy népszerűségnek örvendett. És ugye épp a KJK-s keménymagról beszélünk, akikre építeniük kellene.
Szóval az "öntökönrúgás", és az, hogy magukra haragítottak embereket, tény. Maximum a felháborodás mértéke kérdéses.
2019. november 24. 20:03 | Válasz erre | #103
Látom nagy tapasztalatod van a bogyoscsajok.hu-n való ismerkedési technikákkal kapcsolatban. Érdekes egyének járhatnak oda, ha az ilyen szövegek bejönnek nekik. Élőben minden esetre nem próbálkoznék még csak hasonlóval sem.

A PDF-fel nem tudom, mi a problémád. Remekül olvasható, arra is tökéletes, hogy kinyomtasd magadnak. Ha mindenképpen kötözködni akarsz – bár akkor tudom ajánlani a blog.hu-t, ott több száz, ha nem több ezer lelkes író van, akiknek nincs jobb dolga, mint a csirketartástól kezdve a játékkönyveken át a legújabb tesla kinézetéig mindenről értekezni, vitázni és kötözködni –, akkor igen, ha ezzel a minőséggel valaki legyártana 10 könyvet, hogy akkor ő most ezeket eladja a vaterán, akkor körbe fogják röhögni, ami nem baj. Egyébként nem tudom, találkoztál már-e azokkal a példányokkal, amik a puffinos verziókról keringenek, azokhoz képest ég és föld a különbség.

Ami a nyerészkedő példádat illeti, néhány éve talán még igazad lett volna. Szerencsére azonban már a magyar bíróságok is kezdenek rájönni, hogy nem mindig az anya a megfelelő szülő a gyermekek számára. Tehát eleve az az alaptétel, hogy "Anyucinál landol a két gyerek", amit te mintha evidenciának vennél, hibás, innentől kezdve nincs értelme tovább elmélkedni a példa fölött. Ugyanígy hülyeség, amikor azt mondod, hogy "tök mindegy, hogy csak 1x történt kereskedelem online". Itt is eldöntött tényként kezeled, hogy történt ilyen, ami önmagában igaz – én is láttam vaterán zagoros könyvet –, ám először bizonyítani kell, hogy az eladó személye az ügy kapcsán releváns. Márpedig ha ilyen nem történt, akkor a bizonyítás elég komoly nehézségekbe fog ütközni. Példának okáért ha killmaster betáraz magának 3000 példányt, és elkezdni vaterán adogatni, hát szíve joga, de ahhoz a zagor.hu-nak semmi köze, és emiatt nem vonható felelősségre. Jogászék ilyenkor mondják, hogy "semmi gond, drága hölgyem, vállalom az esetet, de lesz szíves előre fizetni".

Passzolom, hogy kérték-e az e-könyveket. Majd dobok egy üzenetet runnernek. De most akkor tulajdonképpen mit is szeretnél? Hogy elkészüljön a többi könyv is e-book formában, vagy hogy a mostaniakat is szedjük le?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 24. 20:03 | Válasz erre | #102
"hogy vannak akik még mindig nem értik az egész helyzetet"
Szerintem nagyjából mindenki érti a helyzetet. :) Tudjuk, hogy "jogilag kifogásolható" a dolog stb. Ez elég egyértelmű... Viszont nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy olyan országban, ahol nincs hivatalos FF-kiadás lassan 20 éve, ott igenis fas*ág a jogokon lovagolni bárkinek is, főleg így, hogy egy maroknyi rajongóról van szó. Megteheti, nem erről van szó, ezt senki nem vitatja, csak fas*ág, és kb. értelmetlen is, akár még kontraproduktívnak is mondható, mert ez a tevékenység tényleg inkább életben tartotta idehaza a KJK-t, meg egyúttal reklámot csinált az angol nyelvű könyveknek is, ahogy más is írta. Ennyi.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:58 | Válasz erre | #101
[quote]A felvevőpiac nagyon kicsi,szerintem senki nem látott rá reális esélyt,hogy a könyvek valaha is megjelenjenek magyarul nyomtatásban.[/quote]

Egészen mostanáig.

[quote]leendőbeli kiadó ezzel az ostoba húzással tökön lőtte saját magát[/quote]

Ezt mitől veszi mindenki ilyen biztosra?
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:54 | Válasz erre | #100
Igaz, az ártatlanság vélelmét kihagytam. De nem is ítélkezni akartam (és nem is tettem szóvá, hogy valaki galád módon nem önköltségen csinálta az egészet), pusztán rávilágítani, hogy ha pénzről is szó van, az egy komolyabb szinten kezelt dolog.
Illetve úgy általában csak rávilágítani akartam pár dologra, mert úgy láttam(tom), hogy vannak akik még mindig nem értik az egész helyzetet.
Amúgy te honnan tudod, hogy mi okoz veszteséget vagy nyereséget egy angol kiadónak?
A magyar kiadó azért lényegtelen, mert ha nem lenne, a Scholastic akkor is mondhatná hogy szedd le, mert nála vannak a jogok és nem fizettél neki a fordításért és közlésért.
Ugyanez vonatkozik az e-book formátumra is. Annak a közlési jogai is ott vannak valakinél és bármikor szólhat, hogy szedd le.
© Denko
2019. november 24. 19:33 | Válasz erre | #99
"Te figyelj, felétek nem léteznek még nyomtatók?"
Hallottunk valami Gutenberg nevű fazonról,de inkább maradtunk a kódexeknél.
Magyarországon 2001 óta nem jelent meg KJK könyv,és akkor is veszteséges volt.Aki többet akart egy köteg papírnál,az alternatíva híján a zagoros csapathoz fordult.A felvevőpiac nagyon kicsi,szerintem senki nem látott rá reális esélyt,hogy a könyvek valaha is megjelenjenek magyarul nyomtatásban.
A korábbi hozzászólásom lényege meg az lett volna,hogy a leendőbeli kiadó ezzel az ostoba húzással tökön lőtte saját magát,de ezt Twillight már kifejtette.
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal