Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal12345678910Következő oldalUtolsó oldal
2020. február 1. 20:19 | Válasz erre | #362
Nyilván eszükbe jutott.

Mióta lehet megvenni a jegyeket? Na azóta. Bőven november előtt már lehetett fizetni.
Azok ha távol maradnak, mi lesz? Semmi, bukják a pénzük. Nekik meg lett ígérve a program.

És tegyük fel lemondja.
Ennek akár költsége is lehet, mert én aztán nem ismerem hogy és miért jön el egy ekkora arc egy fellépésre.
No és ott a kérdés - mit raksz be helyette? Ahelyett, ami elvben kb.a főfellépőd volt hónapokig? Na ugye.

És ismétlem: te, mint potenciális látogató mivel pótolod az élményt? Mert lesz miért elmenni, ez nyilvánvaló.
A találkozók meg ritkák, szökőévben van egy. Hagynád veszni a lehetőséget, mert az egésznapos (majd' 12 órás!) programból fél órát ott lesz egy fellépő akit útálsz?
Persze ott a lehetőség hogy eleve nem érdekelt a többi rajongóval/játékossal/hőssel való találkozás, és csak a feszültséget szítod jó troll módjára. Inkább gyere el, és mondd a szemükbe, hogy mi a véleményed, aztán ő úgyis lelép mert "fontos embör", mi meg jól érezzük magunkat. No?
© Grimmy
2020. február 1. 20:03 | Válasz erre | #361
Nem lehet, hogy épp az az "öntökönlövés", hogy ragaszkodtok a történtek után is a kameleonekhoz? Nem lehet, hogy sok ember épp miattuk fog távolmaradni a rendezvénytől? Vagy ez eszetekbe se jutott? (Amúgy igen, én is erősen gondolkodok rajta, hogy elmenjek-e így, mert semmi kedvem Szűcs Gyula önfényezését hallgatni stb., es ezzel nyilván nem vagyok egyedül.)
2020. február 1. 19:49 | Válasz erre | #360
A Te érvelésed meg ott megy félre, hogy SA találkozója mikor lett elkezdve szervezve? Hát rohadt régen, bőven november előtt.
Itt már visszamondani a fellépést rohadt nagy öntökönlövés lenne.

Lesz rajta kívül tenger program, miért ne menne el valaki azokra, és fújolná ki ezerrel a Kaméleonosokat?
Rohadtul ritkán van találkozó, szvsz fontosabb találkozni a többi hobbistával, mint most G4-tiltakozást tartani [smiley]broomstick[/smiley]

PS: visszakerestem, és még vmikor JÚLIUSBAN kezdődött a szervezés.
2020. február 1. 19:46 | Válasz erre | #359
Ej, sikerült vitát generálnom, pedig a 340-essel csak ironizáltam. (És akkor még utána sem néztem a vendéglistának.)

Gábor!
Ha el akarod lehetetleníteni a konkurenciát, az IL dedikálós akció remek ötletnek tűnt erre. Én nem csodálkoznék, ha szervezett lett volna... És mivel nem jött be jöhetett a B-terv. Persze ez csak feltételezés, mert nem derült ki nyomta oda a könyvet.

Viszont azzal egyetértek, hogy nem minden kjk-s zagoros. De gondolom te is azzal, hogy akit [b]komolyan[/b] érdekelt az rákeresett, és ott elég élpozícióban hozta a zagort a lista. Mai világban (sőt a közelmúltiban) meg nem nehéz internethez jutni ehhez a kereséshez.
Tény hogy Gyula bedolgozta magát az indexes brancsba, ami eléggé olvasott oldal (így remek reklám neki), és simán lehetett olyan akinek ennyi elég volt, de ezekre építeni egy kiadást eléggé... veszélyes.
2020. február 1. 18:06 | Válasz erre | #358
Pont készültem megfogalmazni ezeket a gondolatokat, de így csak annyit írok, hogy teljesen egyetértek.
2020. február 1. 18:02 | Válasz erre | #357
Amigo, ott megy egy kicsit félre az érvelésed, hogy
- a plakát készítőjének tévedésének nem lett semmi következménye
- az IL orra alá aláírásra dugott könyveknek nem lett semmi [i]érdemi[/i] következménye
- ahogy a 3rd party kópiáknak sem lett semmi következménye
- sőt, továbbmegyek, az országút harcosa képregénynek sem lettek különösebb negatív következményei a mi részünkről, pedig ott le kellett szednünk a mi verziónkat

A fentiekkel ellentétben azonban a mostani áskálódásának lett. Több, mint amit elfogadtunk volna, és kevesebb, mint amit egyesek ész nélkül a fejünkre kívántak/kívánnak.

De ezt is leírtuk már párszor, úgyhogy ezt most csak szándékos értetlenkedésnek tudom betudni a részedről.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. február 1. 17:44 | Válasz erre | #356
Az számomra a fura, hogy ha Szűcs Gyulát nem akarod látni, írd le. Vagy írd meg nekem! De miután, azok bebizonyítják, akik nem akarják látni őt, hogy csak ez a távolmaradásuk egyetlen oka a rendezvénytől. Végleg visszamondom őt, még rövid időre sem jelenik meg egész nap. Majd azok, akik ezt kikövetelték, amúgy se jönnek a rendezvényre. Mert most megy a téma, mert most van egy jó célpont, aki a világ elrontója. Nyilván Gyula emlegethette a zagor-t angol embereknek. De azért azt se feledjük, hogy runner kérése ellenére mégis voltak olyan emberek, akik Ian Livingstone orra alá odadugták aláírásra az innen készült példányukat. Az akkori plakát készítője is belezavarodott, hogy mely könyvek a hivatalos kiadások és a promós poszteren zagor könyvborítók is voltak. Bízom benne, hogy tüntetés lesz a renitens dedikáltatók ellen is, azok ellen is, aki runner tudtán kívül kópiát készítettek zagor könyvekről, stb. Szóval Szűcs valószínűleg sáros a mostani esetben, de még jónéhányan rajta kívül hasonlóképpen hibáztak. Nyilván Szűcs megkapja a visszajelzést a könyvei fogyásakor számokban, és ez egzakt visszajelzés lesz neki mit nem kellett volna tenni, ahogy.
Azon meg ne lepődjön meg senki, hogy van, aki nem hallott a zagor oldalról, de szereti ezt a műfajt. Mindig lesznek olyanok, akik nem veszik a fáradságot vagy az időt, hogy ráakadjon az oldalra. Ennyi.
© cock
2020. február 1. 17:23 | Válasz erre | #355
Végül is mit számít a potenciális vevőköre? [smiley]nevetes2[/smiley]
© AXE
2020. február 1. 17:13 | Válasz erre | #354
Kaméleon Komix-es vélemény a zagor.hu tagjairól:Mit számít az a pár száz ember

Üdv:AXE
© AXE
2020. február 1. 16:46 | Válasz erre | #353
Szia!

A runner név nem ismerős valahonnan?

Üdv:AXE
© cock
2020. február 1. 16:27 | Válasz erre | #352
Ügyeletes Firedragonunk természetesen ismét megvárja majd, míg eljön a kezdés előtti utolsó két hét, hogy addig jól kivitatkozhassuk magunkat, főleg az információhiányból eredő bizonytalansági tényező miatt. A kérdés, hogy az ő álláspontja micsoda, mert úgy tűnik valójában egyik felet sem támogatja, de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy zökkenőmentesen be tudja illeszteni a Gyula-féle előadást a saját előadás-sorozatába.
Nem hiszem, hogy a rendezvényen egy darab zagoros kiadvány sem lesz, a könyvek jelenléte viszont már önmagában megkérdőjelezi ezt a Gyula-féle "feltámasztottuk a KJK-t legyetek ránk büszkék" mozgalmat. Ha itt nem lesznek kínos pillanatok, akkor lehet, hogy rossz közönségbe csöppenek? LOL
Manapság úgy is nagyon divatos a megalkuvó viselkedés, hiszen ha adott közösségben nem szólsz semmiért, és mindent elfogadsz úgy, ahogy van, akkor te értékes ember vagy számukra, de amint kinyitod a szád mehetsz a francba, mondván, ha nem tetszik valami, minek vagy itt stb.. Ezt a mentalitást szorgalmazza a youtube is, a felhasználók kommentjeinek elrejtésével. Hát mi sem természetesebb annál, hogy ha valaki vmi nekünk nem tetszőt ír, annak rejtsük el a hozzászólását, mintha nem is létezne. LOL
Ugyanakkor így konstruktív viták sem keletkezhetnek soha. De akkor mi visz előre?
2020. február 1. 16:19 | Válasz erre | #351
"Meghívott előadók: Szűcs Gyula, Stark Lajos, Végh Dániel, etc."

Kicsit tudatlan vagyok, így kérnék felvilágosítást, kik ők?

Szűcs Gyula: bloggerek gyöngye, FF HUN megmentője, zagor.hu földbe döngölője stb.

Másik kettő?
2020. február 1. 12:48 | Válasz erre | #350
Igazából már csak ellenkampány miatt is érdemes lenne valakinek elmennie innen. Mondjuk biztos, hogy nem runner lesz az, akár meg van hívva, akár nem. km szerintem tökéletes, ő bárkinek lyukat beszél a hasába.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. február 1. 12:33 | Válasz erre | #349
Sőt, A Gyula ugye nem is csak "sima" résztvevő lenne a tervek szerint, hanem előadó is (bár az "előadás" az gondolom inkább egy hosszas önreklám meg önfényezés lenne, ilyen "majd 20 év után feltámasztottuk itthon a KJK-t"-féle szövegekkel).
Kíváncsi leszek tényleg, hogy erre hányan lesznek vevők.
© Grimmy
2020. február 1. 12:23 | Válasz erre | #348
Mellesleg kaméleonék biztos olvassák továbbra is ezt a fórumot, mert a legutóbbi facebookos posztjukban konkrétan az itt felmerült "miért lett Allansia bérgyilkosai a cím"-témára is kitértek, sőt, lényegében az egész poszt erről szól:

"Ő itt VASPOFA URZLE (Urzle Ironface), Azzur nagyúr egyik "orgyilkosa"! Nem az a tipikus rejtett pengés, csuklyát viselő, lopakodva hátba szúró, hasisszívó, történelmi korokon át árnyékháborúzó fickó, akiket "assassin" néven ismer a geek közönség, úgyhogy ez volt az egyik oka, hogy végül az Allansia bérgyilkosai cím mellett döntöttünk. Az Allansia fejvadászai pedig azért lett leszavazva, mert a Mandalorian sorozat vagy a SWTOR játék bounty hunterei (és persze a M.A.G.U.S. fejvadászai) a saját becsületkódexük szerint élő harcosok - Azzur pribékjei viszont, ahogy majd látni fogjátok, közönséges bűnözők, exzsoldosok, felszabadult veremharcosok és egyéb elvetemült alakok, bármiféle becsületkódex nélkül!"

Csodálatos.
© Grimmy
2020. február 1. 12:13 | Válasz erre | #347
Szerintem inkább az a kérdés, hogy van egyáltalán valaki itt a Zagoron, aki részt akar venni egy olyan rendezvényen, amin Szűcs Gyula is...? [smiley]fejvakaras[/smiley]
© cock
2020. február 1. 12:08 | Válasz erre | #346
Ami számomra hajmeresztő, hogy Stark Lajos miért is akar olyan rendezvényen részt venni, ahol Szűcs Gyula is ott van?
Lényegében egymás riválisai.
2020. február 1. 11:59 | Válasz erre | #345
Már 25% kedvezmény. Nem sokan jelentkezhettek...

[url=https://www.facebook.com/events/923049681392229/?active_tab=about]Itt 9, bár tény, hogy a face miatt szűrt adat.[/url]

"Meghívott előadók: Szűcs Gyula, Stark Lajos, Végh Dániel, etc."
Melyikőjük runner? (Tudom, hogy az első nem!)
© killmaster (Savanyúhas)
2020. február 1. 09:25 | Válasz erre | #344
Nyilván, aki nem vagy csak későn fedezte fel a Zagor.hu-t az most messiásként tekint a színváltós állatka kiadóra, mert hát lopott ötletekkel végre kiadhatják Livingstone új könyvét. Meg hát a "dán királyfinak" is vannak olvasói, követői, akik éltetik, mint a walesi nemesek első Edwardot! Az idő nekünk dolgozik, mert őket már rég elfelejtik, mikor a Zagor.hu még mindig szolgál valamiféle újdonsággal! Én legalább is ezt remélem! [smiley]taps[/smiley]
© cock
2020. február 1. 01:47 | Válasz erre | #343
Ha már Kaméleon, olvastam a facebook oldalukon az Allansia bérgyilkosairól szóló posztot és az alatta írogató kommentelőknek olyan megnyilvánulásaik vannak, mintha 16 évig aludtak volna + nem lett volna internetük és nem tudnának sem erről az oldalról, sem ezek elődeiről.
Szerintem ott tuti megy valami zagor.hu-t ki nem ejthetitek a szátokon típusú cenzúra, mert számomra kicsit elképesztő, hogy az ő hardcore fanjaik eddig eljátszották Csipkerózsikát. Kicsit nevetségesek az ilyesféle kijelentések, hogy úristen végre megjelennek új KJK könyvek magyarul. LOL
2020. január 31. 21:58 | Válasz erre | #342
Hát ez kellemetlen. Újratervezés?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. január 31. 19:36 | Válasz erre | #341
Szia. Most olvastam Vitárius Gábor felhívását a márciusi találkozóra, acprogramok között ott van a kaméleon bemutatkozása, a meghívott előadók között pedig a Szűcs Gyula.
2020. január 26. 09:03 | Válasz erre | #340
Hehe. Vajon mennyi az esély arra, hogy a márciusi találkozón Gyuláék ott lesznek egy standdal, mint a hazai FF megmentői?
2020. január 25. 17:22 | Válasz erre | #339
Minden nyomtatott kiadványnak felment az ára, amikor minden elérhetővé vált online. A nyomtatott képregények a geek szubkultúra részévé váltak. Aztán egy csapat marketinges rátette a mancsát a geekségre, divatot csinált belőle és visszakerültek a polcokra.
Emlékszek, hogy mielőtt eltűntek volna mindegyik megpróálkozott a túléléssel úgy, hogy wc papír vékonyságúra zsugorodtak az áruk pedig majdnem megduplázódott.
A mostani kaidványok azokhoz képest nagyon igényesek és terjedelmesek. Egyértelműen sokkal kevesebb a vásárló, mint az internet elterejdése előtt, ezért az áruk is olyan, hogy a kevés vásárló is kitermelje a hasznot a kiadónak.
A Kockásnál a célközönség szeritnem a nosztalgiázni vágyó 30-40 körüli képregényrajongók, akik szeretnék újra átélni a gyerekkori képregényélményt, esetleg együtt olvasgatni a gyerekeikkel azokat, amik az ő gyerekkori kedvenceik voltak.
A keményfedeles szuperhősös képregényeknél pedig azok, akiknek státusszimbólum ezeket megvásárolni és kipakolni a polcra a dobozos WoW kiegészítők mellé.
2020. január 25. 16:21 | Válasz erre | #338
Belinkeltem a másik topikba.
2020. január 25. 16:21 | Válasz erre | #337
Én is így vagyok vele, gyerekkoromban simán megengedhető volt az a 20-30 forint. Most meg egy Kockás majdnem 2000? Egyet vettem kíváncsiságból, de nem éri meg az árát már...sajnos. Ezokból sem veszek már képregényeket. 2-5000 forint. Inkább másra költöm, ezeket meg max letöltöm. :)
2020. január 23. 18:29 | Válasz erre | #336
Én is 500-ról olvastam valahol, és azt is hogy elvileg elkapkodták őket. (Mondjuk ha jól rémlik, akkor még vehető volt webshopból, tehát...)

Valószínűleg igényfelmérés volt, és ha népszerű volt, akkor egyértelmű lesz a lépés rá, az indexista bandától, újranyomtatás... Mivel még nem jelentették be...

Amúgy meg lehet hogy arra várnak, hogy elkészüljön itt, aztán a képregény + könyv kombót majd bejelentik, hogy már van viszonyítási alap (vagy miből lenyúlni).

A Zagorokat még nem olvastam el, a másik háromból a trollfog jött be legjobban (ismerős karakterek, így remek nosztalgiafaktor), a második olyan töltelék volt (ha most fel kéne idéznem miről szólt, akkor bajban lennék, ennyire maradt meg :D, lehet újra kellene olvasni), a harmadik is jó volt (kalandozás Yaztromoval :)), bár a nosztalgiafaktor már jóval kisebb.
2020. január 23. 17:24 | Válasz erre | #335
A Háború a Trollfog Hágón jó fantasy. Eladja magát. Aki fantasyt olvas, azt megismertetné a FF-el, így bővítené a vásárlókört.

Nem azt mondom hogy rá kéne állniuk az FF-regényekre, mert háta többi nem ér fel a HaTH-hoz, de az tényleg brutál, nem az az olcsó geek-szórakozás mint általában az FF.
2020. január 23. 16:58 | Válasz erre | #334
A posztapokaliptikus témának szeritnem mingig nagyobb rajongótábora volt, mint a fantasynek.
Az RPG.HU-ról tudom valakitől, hogy az átlagos példányszám itthon egy fantasy kiadványból 2000 db.
Az, hogy negyedannyi példányban adták ki az Országút harcosát ne tudom mit jelent.
Talán felmérésnek szánták, hogy mennyire eladható.
2020. január 23. 14:46 | Válasz erre | #333
Gyakorlati oldalról közelítettem meg a témát: aki nem ismeri a KJK fantasy világát - vagy nevezzük inkább Titánnak - , annak egy Trollfog háború címmel kiadott képregény nem fog semmit mondani. Sőt, aki anno a Varázsló kriptájánál leragadt és nem olvasta ki a Titánt, annak sem sokat. Ezzel szemben a Tolvajok városa képregényre már inkább felkapja a fejét az is, aki korábban lelkes KJK-rajongó volt, de az utolsó hivatalos könyv megjelenése óta nem foglalkozott a témával.
Az országút harcosa is emiatt lehet(ett) népszerű, mert arra meg még a 'laikusok' is felfigyelhetnek a címe és a borítója miatt.
Persze az is lehet, hogy Az országút harcosa sem hozott annyit a konyhára, amennyit a kiadója remélt, ezért a kevésbé ismert Trollfog háborúval már nem akar rizikózni.
2020. január 23. 13:39 | Válasz erre | #332
Miért kellene ismerni a KJK-kat a trollfog háború élvezetéhez? Egy sima fantasy képregényről beszélünk, ami bármely, fantasy iránt érdeklődő képregény-olvasót megfoghat. Szerintem a fantasy-rajongó és kjk-rajongó halmazok uniója lenne a célközönség, nem a metszete. Azt meg nem hiszem, hogy a posztap-nak nagyobb rajongótábora lenne, mint a fantasy-nek.

Az 500-as limitált darabszám mennyiben releváns?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. január 23. 09:38 | Válasz erre | #331
Alighanem így van. Az országút harcosa nem fantasy, így olyan embereket is érdekelhet, akik azt sem tudják, hogy mi fán terem a KJK (pl. a Mad Max rajongókat, vagy bárkit, akit érdekel a posztapokaliptikus téma).
A Trollfog háborúra viszont csak az igazán hardcore KJK-fanok lehetnek kíváncsiak - és 20 év távlatából az ilyen emberek száma igencsak megfogyatkozott. Pláne azok között, akiket sikerült az fb-n a zagor.hu ellen hergelni.
© Denko
2020. január 22. 23:47 | Válasz erre | #330
Én úgy tudom,az Országút Harcosa limitált (500 db-s)példányszámban készült.
2020. január 22. 21:52 | Válasz erre | #329
Szerintem egyszerűen nem érzik úgy, hogy akkora érdeklődés lenne rá, mint az Országút harcosára. Egyébként szerintem sem.
Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy majd valamelyik képregény börzére akarják elvinni.
2020. január 22. 18:55 | Válasz erre | #328
Még egy dolog eszembe jutott, és nem értem, eddig miért nem...

Ha a képregények tényleg a reneszánszukat élik Magyarországon is
És ha a KJK-k is a reneszánszukat élik Magyarországon is
És ha megéri most képregényeket kiadni, továbbra is szigorúan Magyarországon
Ahogy KJK könyvet is megéri kiadni Magyarországon

Megcsinálták az országút harcosát. Megkérték, hogy vegyük le. Le is vettük. Sőt, runner előzékenyen levette a trollfog háború képregényt is. És ekkor még nem is vívták ki sokunk ellenszenvét.
Szóval ismét. Ha ez az egész alapvetően megéri. És ha feltételezzük (és miért is ne tennénk?), hogy az országút harcosa képregény nem lett veszteséges.

Most csinálják állítólag az új könyvet (bár decemberben januárt ígértek, most meg már februárt, szóval ki tudja?). És mellette csinálják a nemzetközi piacra szánt, teljesen saját készítésű képregényüket. És ahhoz nyilván csinálniuk kell a tolvajok városát is. Amiből az első kettő elég nagy falat, a harmadik inkább csak közepes.

Szóval mindezek mellett miért is nem csinálják meg a trollfog hágó képregényt? Mert akárhogy is nézem, a rajzok készen vannak, a szöveget lefordítani megvan pár óra alatt (nem egy KJK könyvnyi terjedelemről beszélünk, szerintem max 10 oldal az egész). Megszerkeszteni annyira nem erőforrás-igényes. A hülyének is megérné.

Kivéve persze akkor, ha az országút harcosa képregény mind a képregény-piacon, mind pedig a KJK-piacon becsődölt.

És akkor itt vetek föl még egy kérdést: runner, ha már nyilvánvalóan nem terveznek kezdeni vele semmit, nem kerülhetne vissza a trollfog hágó képregény? [smiley]whatever[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2020. január 22. 14:28 | Válasz erre | #327
Attól nem félek, hogy Gyuláék fergeteges sikert aratnának a legújabb Livingstone könyvvel. Lehet akármekkora a lelkesedés, meg a kábítás, meg az összes lenyúlt ötlet a Zagor.hu-ról, ha a minőség nem éri el azt a szintet, amit itt a Zagor nyújtani tudott! Már a fülszöveg is egy nagy kábítás, meg önmaguk fényezése, de a többit még nem láttam, így azt véleményezni sem tudom. Az biztos, hogy saját fordításban egyszer megcsinálom, sajnos mostanság elhavazódtam, de azért dolgozom rajta. Itt legalább tudjuk korrigálni a hibákat, de egy nyomtatott könyvben ez kissé macerás, és kínos is! Amúgy magában a mű címében szerintem nincs hiba, a bérgyilkos pénzért öl, és amennyire ismerem a sztorit, itt ez áll fenn!
2020. január 22. 00:11 | Válasz erre | #326
Háhhh, erről nem is hallottam! :D
Mármint Cthulhu játékkönyvről.
2020. január 21. 22:29 | Válasz erre | #325
Gyerekként nagyon szerettem a képregényeket, a Pókember és a Kockás volt a két kedvenc. A közelmúltban a kezembe került egy kockás, "hmm" mondom.....aztán megláttam az árát.....két rongy, fél óra alatt átfutom.....egyet se vettem meg. Persze lehet, hogy én vagyok nagyon anyagias és mások nem így gondolkodnak.
2020. január 21. 21:52 | Válasz erre | #324
A DnD-hez nem tudok érdemben hozzászólni. Nem ismerem a hátteret. Igazából az újságoknál sem, de ma-tegnap futottam bele az indexes cikkbe, úgyhogy még friss volt ez az emlék. A képregény felfutásához szerintem a szuperhős filmeknek is köze van, és az sem elhanyagolható, hogy – legalábbis amennyire tudom – a Witcher sorozat után a játék futott nagyot, nem a könyveladás. A képregénynél jóval kevesebbet kell olvasni is, mint egy könyvnél, és hát többre sajnos nincs idő, mert rohanni kell mindig, mindenhová. A könyvhöz meg le kell ülni, és rá kell szánni darabjára nettó 24 órát. A szerepjáték és a társas pedig társas tevékenység, a lapozgatós könyv viszont inkább szóló. De még egyszer, nem értek hozzá, csak érzésre mondom, meg amit látok magam körül.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. január 21. 21:46 | Válasz erre | #323
Nekem nem. Ezek tipikusan olyan tematikájú kaidványok, amiket mindenki online fogyaszt. A dobozos PC játékok is kezdenek eltűnni, és már konzolokon is egyre inkább divat a digitálsi másolatok vásárlása fizikai forma helyett, mégsem mondjuk, hogy válságban van a játékfejlesztés.

Egy DnD magyar nyelvű kiadása sokkal nagyobb súlyt nyom a mérleg másik oldalán, mint a gamer magazinok digitalizálódása.

Nem véletlenül szeretnék éppen most kihantolni a MAGUS szerepják maradványait is.

Persze el fog múlni ez is, mint minden divathullám, de amíg nerdnek lenni menőség, addig menni fognak a nyomtatott kiadványok is. Ha másért nem is, de azért meg fogják venni ezeket, mert fasza háttér lesz a youtube vlogokhoz.
2020. január 21. 21:28 | Válasz erre | #322
Azért a DnD magyar nyelvű kiadása, amit mindketten ignoráltatok a reakciótokban nem kis dolog. Főleg, hogy 10 éve azt mondták a szerepjátékos üzletekben, hogy még angolul sem éri meg árulni a DnD könyveket, fordításért fizetni meg biztos bukta lenne.

Divat lett geeknek lenni, amihez szorosan hozzátartoznak a társasjátékok, képregények és szerepjátékok.

A társasok már régóta pörögnek, utána jöttek a nyomtatott képregények, most pedig jönnek a szerepjátékok.

Nem egy magazinon izgulok, csak példának hoztam fel ezt a két kiadványt arra, hogy ne temessük már a nyomtatott megjelenéseket.

Biztos vagyok benne, hogy nem fognak a polcokon megsárgulni a kaméleonos KJK könyvek első hullámos kiadásai.
2020. január 21. 21:26 | Válasz erre | #321
PC guru, playboy, abcúg, gamestar? Inkább válságnak tűnik, mint reneszánsznak.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. január 21. 21:23 | Válasz erre | #320
Lehet, hogy máshol vidéken ismert volt a KJK, de ez a térség szerintem kimaradt. Mostani melóhelyemen is ismeretlen az egész műfaj. Pedig a Mélység Rabszolgáit a dabasi nyomdában nyomtatták, de úgy látszik ott egy darabot nem adtak el.
2020. január 21. 20:37 | Válasz erre | #319
A bérgyilkost fizetik, az orgyilkost nem feltétlenül (vagy államilag, és akkor nem számít).

Az assassinok meg ugyan vallási fanatikusok voltak (és masszív droghasználók), de a szervezet felbérelhető bérgyilkoscéh volt, józan vezetőkkel.
2020. január 21. 20:33 | Válasz erre | #318
Annyira ne izguljál egy magazinon amíg az nem futotta meg a 2 évet.
Amíg túl nem lép 2 év kiadáson, egy magazin valójában nem létezik. Csak utána dől el, megéri-e kiadni.

Amúgy ha játékkönyvek, jelenleg azt mondom: Choose Cthulhu, and when in doubt: Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
2020. január 21. 20:23 | Válasz erre | #317
Ez azért nem teljesen igaz. A képregény, mint műfaj, a reneszánszát éli, több korosztályban is. Abból meg jól megélnek még pár évig.
A KJK más tészta - azoknak a kiadása aligha éri meg anyagilag hosszú távon.
2020. január 21. 20:17 | Válasz erre | #316
Én egy kisvárosban nőttem fel és az iskolaudvaron cserélgettük a KJK és Harcos Képzelet könyveket.

Szerintem abban sincs igazad, hogy a könyv és az újság válságát éli. Most éli a reneszánszát.

Idén készülnek kiadni a Dungeons and Dragons új kiadásását magyarul, feltámadt a Kockás és a Kretén magazin, folyamatosan adják ki az újabb és újabb képregényeket nyomtatásban.

Kaméleonék is ezért csaptak le a KJK könyvekre és képregényekre. Ezt a hullámot akarják meglovagolni.
2020. január 21. 19:50 | Válasz erre | #315
Ráadásul a könyv és újság a válságát éli, már jó pár éve. Az internet elterjedése betett nekik, régen nagyobb volt az olvasótábor.
2020. január 21. 19:47 | Válasz erre | #314
Bankot szerintem nem fognak robbantani. Főleg nem Kaland-Játék-Kockázat könyvekkel. Az csak egy szűk generációt érint. Abból a szűk generációból is csak azok ismerik, akik nagyvárosban éltek akkor. 92-ben költöztünk ki Dabasra Pestről, az osztálytársaim nem is hallottak a KJK-ról, azt se tudták mi az. Ez vidéken ismeretlen volt.
2020. január 21. 18:51 | Válasz erre | #313
Hát igen, a sort lehet folytatni az eredeti angol illusztrációk lecserélésével, amihez megint csak nem kellett komoly közvéleménykutatást végezni - elég volt elolvasni itt a fórumot.
Első oldalElőző oldal12345678910Következő oldalUtolsó oldal