Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Fekete Péntek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal
2021. augusztus 21. 16:36 | Válasz erre | #614
Azt hittem már megvásárolhatóak... Azért írtam hogy beindultak. Hmm...
A halállabirintus emlékeim szerint egy barlang amit a természet hozott létre, nem pedig egy mesterségesen kialakított bánya szóval nem valószínű, hogy a könyvbőlvaló lenne a jelenet legfeljebb hasonló valamelyik epizódra.

Egyébként lehet lenne megoldásom a leszedet könyves problémára. Mi lenne ha linkeket helyeznénk el a letöltési gomb helyére, ami az online játszható verzióra mutat? (a neten jó pár könyvet feldolgoztak igaz vannak benne hibák). Lehetne az angol és a magyar verzió is elérhető. Esetleg odaírhatnánk valami jogilag szöveget alá, hogy ezt nem mi írtuk csupán a googlen fellehető pár találat egyike stb. Szerintetek ez jogilag védhető? Ebbe elméletbe nem lehet belekötni max. akkor ha a googleba is belekötnek, mert elérhető kereséssel, illetve tényleges pdf formátumban nincs fent az oldalon a könyv és nem is mutat kalóz másolatra.
2021. augusztus 20. 21:19 | Válasz erre | #613
Szerintem sokat akar a szarka esete volt ez.
Aztán rájöttek jó a régi, azzal már nem kell sokat dolgozni...
Aki "igazi" rajongó úgyis örömmel kiad a borítóért és a pár mondatért 4000 forintocska körüli összeget. (értsd: szarkazmus)
Amúgy a halállab új borítója a történet mely részét tartalmazza? Valaki rájött már?

Fura, de nem a krampusz volt az, amit le lehetett tölteni Green "jóvoltából"? Ott is láthattad volna, hogy milyen az új.
2021. augusztus 19. 21:21 | Válasz erre | #612
Beindultak, de még csak borítókat lehetett látni, azok meg nem voltak túl meggyőzőek. Csak tudnám, mire számítanak... A Halállabirintusból ki szeretné az új változatot? A régi rajongóknak megvan a régi kiadás, vagy könnyen be tudják szerezni, új rajongók meg nemigen vannak. Talán a krampuszos könyvet megveszem, mert érdekesnek ígérkezik, de kb. csak azt akarom lemérni rajta, hogy milyenek Jonathan Green újabb könyvei. Ha jók, akkor talán megrendelem őket angolul.
2021. augusztus 17. 15:23 | Válasz erre | #611
Ahogy látom beindultak a könyvkiadással. Bár erősen kérdéses, hogy vajon lesz-e rá elég kereslet, hogy a mögötte álló kiadónak megérje a további befektetés...

Személy szerint én a régi 80's és 90's évek rajzait felújítva sokkal szívesebben látnám a borítóképeken mint ezeket a koreszű rajzokat (egyébként nem olyan rosszak, de a régiek voltak az igaziak), ez eléggé levesz az értékéből, aztán meglátjuk, hogy mások hogy vannak ezzel.
© SzG
2021. február 6. 19:12 | Válasz erre | #610
© [törölt felhasználó]
2021. február 6. 18:49 | Válasz erre | #609
© SzG
2021. február 6. 18:44 | Válasz erre | #608
"A Játékkönyv figyelő szólt nekik erről:"

Konkrétan nem "szóltunk" nekik, csak ők is követik a [url=https://www.facebook.com/J%C3%A1t%C3%A9kk%C3%B6nyv-figyel%C5%91-100335215380060]Játékkönyv-figyelőt[/url], és így látták, hogy nemrég ezt a cikket is megosztottuk. :)

"Nem tudom,elolvasták-e,vagy csak közzétették."
Szerintem olvasták. Amúgy korábban is linkeltek már be olyan cikket, amiben hivatkoznak a Zagorra (például Bubu értékeléseit). :)
© [törölt felhasználó]
2021. február 6. 18:27 | Válasz erre | #607
2021. február 6. 17:51 | Válasz erre | #606
Ej, meddig lovagoltok még ezen. Mindenki magát szereti fényezni és reklámozni, ráadásul itt még konkurálás is van ezerrel. ;)

[spoiler2]Volt ugye egy cikk anno runnerrel és FireFoxszal. Runner ott azt mondta, hogy lefordította valaki a sárkány szemét. Ja, valaki, mintha olyan sokan adtak volna közzé akkoriban ilyesmit, így a sok név közül nem emlékezett pontosan, pedig a második oldalon is ott volt. Aztán persze jött az hogy rendbeszedtem, összeállítottam. Szóval ment az önfényezés. Most akkor mi a különbség kettőjük között? Rágódhatunk ezen, de előre nem visz az biztos. [smiley]awink[/smiley][/spoiler2]
[spoiler][url=https://geekz.444.hu/2011/03/18/a_kaland_jatek_kockazat_foldalatti_reneszansza_interju_a_zagor_hu_hazigazdaival]A cikk[/url][/spoiler]

Kisebb baki lehet, de most látom, hogy 6 órája közzé tettek egy megosztást a Titán világleírástól.
"Habár kétségkívül csábító lenne, hogy hosszas történelmi összefoglalót csináljak a Steve Jackson és Ian Livingstone által megalkotott (és a mai napig létező) termékvonalról, de úgy gondolom, hogy magyar nyelven nálam Zagornál senki sem ért jobban ehhez, ezért ajánlom a honlapján található történelmi összefoglalót elolvasásra, aki bővebb információkat szeretne.[3]"
Ez vajon észrevették benne. [smiley]nevetes2[/smiley] Vagy ez a nyitás?
© cock
2021. február 6. 17:28 | Válasz erre | #605
Mert Gyula császáruknak köszönhetjük, hogy a zagor.hu veszített a népszerűségéből egyrészt, másrészt elkezdtek a könyvárak irreálisan magasra szökni. Mert az újhullámos Gyula-féle rajongók miatt jelentősen megnőtt a kereslet, a kínálat meg nem nőtt az elmúlt kb. 15 évben, csak folyamatosan csökkent, és a kínálat köszöni szépen jelentősebb kereslet nélkül is megvolt.

[i]Ráadásul Gyula szánalmas kicsinyessége ismét megmutatkozott, amikor a 444geekz-es interjúban még csak véletlenül sem említette meg sem a zagort, sem más magyar lapozgatós kiadást.[/i]

Szerintem arról fúj a szél, hogy vagy Livingstone vagy a Scholastic kiadta neki és munkatársainak, hogy a reklámcikkjeiben egy büdös kukk nem lehet a zagor.hu-ról, különben elzárják a pénzcsapot. :D

Ja és gondolom csak véletlen, hogy a már egyszer lefordított Return to Firetop Mountaint Gyula fordítja, az új Crystal of Storms-ot pedig kiadja másnak. ROFL
2021. február 6. 15:33 | Válasz erre | #604
Ami pont azt nem éri el, amit kellett volna, hogy digitálisan játszható legyen. A zöldek biztos nem díjaznák a zagor oldalt. [smiley]nevetes2[/smiley]

Amúgy kell nekik annál jobb reklám, hogy a fórumban a második téma az övék? [smiley]taps[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2021. február 6. 11:16 | Válasz erre | #603
Gyula és követői csak kiskirálykodjanak az ő kis világukba, reklámozzák magukat a KJK nagyköveteiként, mi úgy is tudjuk néhány év múlva lehúzzák a rolót, mert akkora piacuk nem lesz, hogy mindent fenn tudjanak tartani. A Zagort nem az üzletpolitika hozta össze hanem a rajongók tábora, és amíg vannak rajongók, Zagor.hu is lesz. Igaz nem véletlen az, hogy nem reklámozzák, de aki használt már google keresőt, és rajongó, az úgy is idetalál. Ha könyv már nincs is, azért digitális változat akad még...
© Uhu
2021. február 6. 09:54 | Válasz erre | #602
Teljesen egyetértünk. Ráadásul Gyula szánalmas kicsinyessége ismét megmutatkozott, amikor a 444geekz-es interjúban még csak véletlenül sem említette meg sem a zagort, sem más magyar lapozgatós kiadást.
Én sem tervezem tőlük semmit venni. Szerencsére ezt megkönnyíti az is, hogy ahelyett, hogy a legjobb műveket adná ki, helyette az átlagosokat, vagy átlag alattiak kiadását erőlteti (legalábbis Bubu/Véleményesblog értékelései alapján), illetve olyanokat, amelyek már megjelentek.
2021. február 5. 22:43 | Válasz erre | #601
A kaméleon ténykedése tényleg hozzátesz a hazai kjk-hoz, aminek örülni kéne, viszont ezt nem úgy kellett volna, hogy mellette a Zagort megpróbálom kicsinálni. Én is azok közé tartozom, akik megfogadták, hogy nem vesznek tőle semmit és ezt be is tartottam, igaz, hogy a mai napig nincs meg az Allansia Bérgyilkosai, de annyi baj legyen, a Zagor létrejötte előtt bizony sok-sok évig voltam új könyvek nélkül és kibírtam. Azon szerencsések közé tartozom, akik már az elején ráakadtak az oldalra, én 2010 nyarán, mindezt úgy, hogy soha nem volt számítógépem, most sincs, telefonról követem a Zagort.
© Uhu
2021. február 5. 16:40 | Válasz erre | #600
Ok, mert kezdtem azt gondolni, h én is ebbe a kategóriába tartozom, tekintve, h csak 1-2 éve vagyok ismét intenzíven a lapozgatós műfajban (így lemaradtam arról is, h normál áron jussak a zagoros könyvekhez). De mivel nem Gyula hatására kezdtem ezt csinálni, hanem belső indittatásból jött, így akkor talán nem tartozom ebbe a kategóriába. :)

Ugyanakkor nem értem, mi ez az ellenséges érzület részedről feléjük? Milyen kárt okoztak ők neked, vagy a zagoros csapatnak? Nem inkább örülni kéne, h kicsit bővül ez a párszáz emberből álló rajongói kör? Gyula szennyét miért rajtuk akarod számonkérni?
© cock
2021. február 5. 13:50 | Válasz erre | #599
Oda volt írva az előző hsz.-embe:

sehonnaiak = [i]Most itt pont azokra gondolok, akik nem járnak ide rendszeresen és az elmúlt röpke 15 évben magasról szartak a gyűjtésre, de az elmúlt 2 évben Gyula hatására rohamtempóban próbálják beszerezni az elmaradt begyűjtenivalót.[/i]

És azért aggattam rájuk ezt a jelzőt, mert hirtelen a semmiből bukkant fel egy rakat ember, akiknek azelőtt a létezéséről sem tudtál, nemhogy arról, hogy nagy játékkönyvgyűjtők.
© Uhu
2021. február 5. 11:13 | Válasz erre | #598
Kicsit elkezdtem vitázgatni a geekz444 PR cikkjének a szerzőjével. Elsőre barátságos választ írt, bár ez nem változtat azon, h megpróbált hülyének nézni. :) Írtam most neki egy továbbra is higgadt, kulturált hangvételű viszontválaszt, amelyben kicsit részletesebben cizellálom, miért is félrevezető az a cikk, ebben a formában. Kíváncsi vagyok, lesz-e, és milyen lesz a válasz.
© Uhu
2021. február 5. 10:45 | Válasz erre | #597
Pontosan kiket definiálsz "sehonnaiak" alatt?
© cock
2021. február 5. 06:19 | Válasz erre | #596
[i]Naná, mert ki volt tömve pénzzel.[/i]

És simán nyilvánosak a vállalkozásával kapcsolatos infók, amiből nem kell nagy lángésznek lenni ahhoz, hogy kiderüljön, honnan is jött az a pénz. LOL

[i]meg a xaros fészbukon ossza az észt.[/i]

És persze kínosan ügyel is rá, hogy legalább 3 naponta legyen már valami, még ha az a semmiről is szól.
© cock
2021. február 5. 06:09 | Válasz erre | #595
Egyetlen könyvét sem vettem meg, szóval ez így erős túlzás. És szerintem nem vagyok ezzel itt egyedül. Inkább tudható be annak, hogy van egy sehonnaiakból álló hátországa. Most itt pont azokra gondolok, akik nem járnak ide rendszeresen és az elmúlt röpke 15 évben magasról szartak a gyűjtésre, de az elmúlt 2 évben Gyula hatására rohamtempóban próbálják beszerezni az elmaradt begyűjtenivalót.

De akik gyűjtők és rendszeresen előfordulnak itt is, és Hamlet dán királyfink az élő példák arra, hogy az elmúlt 15 évben is lehetett volna könyveket gyűjteni.
Az a cikk, amit a közelmúltban a 444-re rittyentettek, eléggé próbálja mentegetni a sehonnaiakat. Tehát lényegében önmagának mond ellent. Olyasmiket ír, hogy hát a számítógépes rpgk népszerűsége lenyomta a lapozgatós műfajt stb.. OK azt aláírom, hogy mondjuk míg csak döcögött a szélessáv és sokaknak csak a betárcsázós net volt elérhető plusz a Silverland sem volt karnyújtásnyira, akkor nehezebb volt a beszerzés. De ugye ahová Hamletünk posztolt (tagadja, hogy ez lett volna a fórumneve az rpg.hu-n), ott már 2005-ben ment az ebayes szervezkedés és vásárolgatás és amikor én abba bekapcsolódtam, már legalább két éve ment a téma, sőt volt akinek már akkor komoly angol gyűjteménye volt. Szóval amiket írtak abban a cikkben, hogy miért pont most támadt fel a műfaj, a fele kamu. Ha akartak volna, gyűjthettek volna. Hogy őszinte legyek engem anno annyira idegesített, hogy kb. 1997-re jó formán leálltak a KJK-kkal, ráadásul úgy, hogy meg se volt mind, hogy elhatároztam, akkor is beszerzem, ha a 3. világháború jön. LOL És egyrészt jóval kevesebb pénzem volt rá, másrészt nem rohamtempóban akartam százezreket költeni rá pár hónap alatt, hanem évekig, szépen apránként. A sehonnaiak meg pont ezt a sokéves gyűjtést akarják megúszni.
Hozzáteszem a nehéz beszerzési procedúrák ellenére akkor sokkal nagyobb volt a kínálat is. Most meg már kesereghet a sok sehonnai, hogy jajj már milyen drágák meg ritkák a könyvek. LOL Többek közt az árfelhajtó császároknak köszönhetően is. (akik szintén nem az itteni, rendszeresen jelen lévő tagok közül kerülnek ki)
© [törölt felhasználó]
2021. február 4. 20:45 | Válasz erre | #594
2021. február 4. 20:17 | Válasz erre | #593
Mert scholi sem fogja kiadni őket. Ha megnézed a wizardos könyveket, mik jöttek ki? A SJ/IL könyvek, a JG könyvek (ő ugye újakat is írt) és valami érthetetlen okból kifolyólag a Haláltalizmán (24) és a Szamuráj kardja (25), melyek a Mark Smith – Jamie Thomson páros munkái. Vegyük észre, hogy Jamie írta A halálúr erődjét is, azonban ezt Dave Morris-szal közösen követte el, és az nem jött ki, pedig a Szamuráj kardja után volt még 4 másik. A scholi felhozatala ugyanez: SJ/IL könyvek, és az újonnan írtak. SJ/IL-nek egyszerűen nincsenek meg a szükséges jogok ahhoz, hogy a többi könyvet újra kiadhassák.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2021. február 4. 19:58 | Válasz erre | #592
Miért is nem? Ha a School kiadja, ők is megtehetik...
2021. február 4. 19:51 | Válasz erre | #591
Jól fizet a bloggerkedés, meg épített ki kapcsolatokat. [smiley]beka3[/smiley] Ha megnézed SZG-ék is kiadtak könyvet, akkor ő is ki van tömve pénzzel? Tény hogy licenc nem kell nekik hozzá.

Egyébként agyaltam azon, hogy vajon mennyi eladott tétel után térülne neki meg a dolog? 60% talán. Persze ezt az összesre kell nézni.

A boltok kifizették, innentől fogva eladta. [smiley]awink[/smiley]

Ha jól tudom az országúti nem fogyott ennyire...

Viszont ide a bökőt, hogy a zagor szerepét eltúlzod. Nézd meg az aktivitást. Nem kéne sokáig számolni, hogy összeírjuk az aktív tagokat... Igen, sok tag belép, na nem azért, hogy hozzászóljon, ez látható, hanem csak a könyvvásárlás miatt, hátha van valami potya. Ha a fórumot akarná követni ahhoz nem kéne belépnie... szóval ez a könyvkiadósdi kattintásvadásznak nem volt rossz, de amúgy az oldal eléggé tetszhalott állapotban van.

Ami az előző hozzászóláshoz még írható, hogy első kiadásként még jobban haraptak rá a vásárlók, de hosszabb távon a 4-5000 Ft-os ár meg fogja tenni a magáét.

A meglovagolás az tény, mint ahogy a kismértékű feltámasztás is, de ha ennyire szívügye lett volna az FF, régen indított volna egy saját weboldalt (nem áruházat!), ugyanakkor csak pár cikket írt, meg a xaros fészbukon ossza az észt.
2021. február 4. 19:25 | Válasz erre | #590
Miért gondoljuk, hogy siker, hogy van szerződésük? Éjsárkány, A mélység démonai, Éjféli tolvaj, A lidérckastély mélyén, Az élőholtak szigete, A kétélű jóslat, A káosz ura, Sardath ostroma, A kard mestere, Hercegek viadala, Őrjöngő agyarak, A vámpír kriptája, A vámpír bosszúja, A pusztítás tornya, A sötétség tőrei, Árnyékharcosok legendája, Holdjáró, A gyűlölet szakadéka, Halálmocsár, Démonvadász, A félelem fantomjai, Szellemvadászok, A halálúr erődje, Mágusvadász, A gonosz kapuja, A bíbor áradat. Ezek olyan kötetek, amiket soha nem fognak tudni kiadni. A rajongói kalandok szintén. És van köztük olyan, amiért kár lett volna, ha kimaradnak.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2021. február 4. 18:00 | Válasz erre | #589
2021. február 4. 17:09 | Válasz erre | #588
Egy tőről fakadó oldalak persze, hogy segítik egymást.

Amúgy meg az eladások alapján valóban feltámasztotta a kiadást, hiszen sikerült neki ami runneréknek nem. Van szerződés és legálisan eladott 1000+ könyvet idehaza, ráadásul nem is olcsón. Mindezt úgy, hogy előtte itt nem éppen okos módon, üzleti értékeket nem nézve alkotott, de ezek szerint ennyi hatása van csak a zagor.hu-nak. [spoiler2]Látszólag semmi.[/spoiler2] Az, hogy ez csak kis mértékű feltámadás, mert nem éri el a rakétás időket, más tészta.

Az tény, hogy a zagor tartotta fent az érdeklődést eleddig... [spoiler2]legalábbis pár embernél, akik elvileg itt fogadkoztak, hogy nem veszik meg a könyveit, mégis elfogyott annyi. Ebből is levonható konklúzió.[/spoiler2]

[spoiler]Amúgy meg ki az a hülye, aki a konkurenciát éltetné?[/spoiler]
© Uhu
2021. február 4. 10:05 | Válasz erre | #587
Kiváló PR cikk. Önmagában nem lenne vele baj, hiszen népszerűsíti a lapozgatós műfajt. Az viszont, h egy szóval sem kerül említésre a zagor szerepe, jelentősége, az totál hiteltelenné teszi az anyagot. Meg Gyulánkat is, csak kérdés, őt lehet-e még hiteltelenebbé tenni. :)

Pedig az ilyen interjúk is kiváló lehetőséget biztosítanának arra, h jelezze a külvilágnak, h ő nem érez ellenséges érzületet a zagorral kapcsolatban, tiszteli, elismeri mindazt, amit tettek. Ezzel legalábbis sejtethetné azt is, h nem ők állnak a Fekete Péntek mögött (függetlenül attól, h ők álltak-e, vagy nem). Egy békülési gesztus. De természetesen ez nincs, miért is lenne? Mondjuk mit is várnánk egy mainstream médiamunkástól...?
© [törölt felhasználó]
2021. február 3. 20:48 | Válasz erre | #586
2021. január 14. 13:55 | Válasz erre | #585
Persze, én nem is az eladási ár miatt jeleztem, inkább csak a zagoros dedikáció okán volt értelme megemlíteni-még elefes is hozzászólt, mondván "akkor az eladó miatt kutyáznak másokat"
© runner
2021. január 14. 13:42 | Válasz erre | #584
A srác hívott engem, aki hirdetett.
Igazából, ha valaki úgy gondolja eladja a könyveit, arra nem mondhatunk semmit.
Ha jól tudom, abból volt egy kis felháborodás, hogy zagoros könyv volt dedikálva, és a dedikálás miatt magasabb áron adta.
De mindenki szíve-joga, ha úgy érzi ennyit ér, és hirdeti...
A főhős Te vagy!
2021. január 14. 13:08 | Válasz erre | #583
Napi érdekesség, bár inkább szomorú: zagoros kiadványok FB-csoportban eladásra hirdetve, Livingstone aláírásával...
Nem tudom erre is felfigyelhetett e anno Ian, de valószínűleg nem tett jót a zagornak...
Közben a hirdetést már nem találom, lehet hogy levetették a csoportból?
2021. január 7. 01:49 | Válasz erre | #582
Csak most olvastam, mi történt.

Erről eszembe jut egy régebbi történet, amit a hatalomkártya fórumon éltem meg. Budapesten az úgynevezett Kezdő Ligában az a cél, hogy játéktapasztalattal alig rendelkező játékosok egymás ellen játszanak, és kezdjenek el önbizalmat építeni, meg paklit fejleszteni. Erre valaki elért egy kimagasló helyezést (valószínűleg kölcsönkapott) közel félmilliós paklival és támadni kezdték, hogy veszi el a kezdők motivációját. Akkor két dolgot írtam:

- A szabályokon érdemes gondolkodni;
- De semmiképp nem szabad valaki azért támadni, mert a szabályos keretek között azt tette, amit

Picit hasonlót érzek itt is. Lehet arról beszélgetni, hogy a jövőre nézve esetleg más feltételekkel legyen egy nyereményjáték, de akkor ezt érdemes konstruktívan, nem a győztest utólag támadva megtenni. Szerintem az időzítés volt itt nagyon szerencsétlen, mivel mindenki tudta, hogy ezek a szabályok (az elmúlt években is ezek voltak), ezt a vitát lehet október-november környékén kellett volna lefolytatni.

Egyébként abban egyetértek a véleménnyel, hogy arra valami megoldást jó lenne kitalálni, hogy a renickek kiszűrésre kerüljenek. Viszont azt, hogy valaki nem szól hozzá a fórumhoz, ha egy létező személy van mögötte (márpedig runner kommentje alapján itt egy létező személyről beszélünk), én nem tartom aggályosnak.


Akinek még nem kívántam, annak Boldog Új Évet! :)
© Uhu
2021. január 6. 07:37 | Válasz erre | #581
Nem az a gond, tragédia, ha konfliktus van. Minden emberi közösségben egyszer megjelenik a konfliktus, aminek az az oka, h különbözőek vagyunk. Sokkal nagyobb gond az, amikor a konfliktusok elől elmenekülünk, szőnyeg alá söpörjük, mert ettől nem oldódik meg, csak a feszültség nő, aztán egy pillanatban bombaként robban, pusztít.
A gond az, h nem nagyon tudunk konfliktusokat megoldani: mindent azonnal magunkra veszünk, személyessé tesszük, átengedjük magunkat a negatív érzelmeinknek, egónak. Pedig a konfliktusok sikeres megoldása előbbre visz egyénileg és közösségileg is minket. Ezt nehéz, de lehet tanulni, vannak rá egyéni és csoportos eszközök is. Máskülönben mindig oda jutunk, h előbb-utóbb minden közösség felbomlik a konfliktusok kezelhetetlensége miatt.
© marczy
2021. január 6. 01:13 | Válasz erre | #580
Átolvastam a vita lényegét. Én ebben azért nem foglalok érdemben állást, mert nem a nyerés érdekel, amikor a KJK-ról van szó, és főleg nem az anyagi haszonszerzés. Ezért nekem jó a mostani rendszer is, bár tény, hogy több fórumon van valamiféle pontrendszer, melynek lényege, hogy bizonyos pontot elérve tudsz csak egyes funkciókat használni, ami lehet akár a sorsolásba való bekerülés joga is. De ha ez a fórumfelület erre nem tehető alkalmassá épeszű munkamennyiséggel, akkor persze, hogy nincs miről beszélni.
De az eredeti témától elkanyarodtunk sajnos, és ez nem volt célom ezzel a kérdéssel.
© [törölt felhasználó]
2021. január 5. 20:33 | Válasz erre | #579
2021. január 5. 19:56 | Válasz erre | #578
Annyira nem, ha a regisztrált tagokat nézzük, na persze ha csak azokat, akik hajlandóak véleményt is nyilvánítani... bár ha valaki régen vett könyvet, és egy jó ideje nem, ez akár detto lehet vélemény. [smiley]awink[/smiley]
2021. január 5. 19:24 | Válasz erre | #577
Én csak azért nem értem Gyilkos Fűz reakcióját, mert nem teljesen tökmindegy, hogy ki nyeri az ajándékot? Persze, mindenki nagyon örülne, ha nyerne, de mi történik, ha nem a mi nevünket dobja ki a gép? Semmi, attól még ugyanúgy szeretjük a lapozgatós könyveket, és továbbra is szeretünk a honlapra járni. Ezért kitöröltetnie magát... De ha meggondolja magát, remélem visszajön, mert olyan kevesen vagyunk ezzel a hobbival, hogy nem lenne szabad senkit elvesztenünk :)
2021. január 5. 18:21 | Válasz erre | #576
Jogos, kicsit sarkalatos volt felhozni a te javaslatodat példaként, értem, hogy gondolatindítónak szántad, amire egyébként ez lett volna az első válaszom, ha mélyebben belemegyünk.

Nem hiszem, hogy így echte kijelentettem volna korábban, hogy igazságtalan lenne a jelenlegi rendszer. Ez most furán hangozhat, különösen a végkifejlet ismeretében, de nem akartam állast foglalni egyik irányban sem, mert értettem, mi a problémája Fűznek. Azóta viszont elég sokat filozofáltam a kérdésen is meg a javaslatokon is, és igazából most már elég magabiztosan ki tudom jelenteni: nem látom, hogy hogyan lehetne egy, a jelenleginél objektíven igazságosabb feltételrendszert összehozni, egyszerűen azért, mert nincsenek meg a lehetőségek arra, hogy objektíven mérhessük bárkinek a "hasznosságát" is. Arról nem is beszélve, hogy a szilveszteri tombolánál nem is látom értelmét ilyen méregetésnek, mert az nem erre lett kitalálva. Az csak egy tombola.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2021. január 5. 18:06 | Válasz erre | #575
© SzG
2021. január 5. 17:48 | Válasz erre | #574
Igen, akartam is írni éppen, hogy nem kellenek semmilyen fenyegetőző jogtulajdonosok a cirkuszhoz, van az nélkülük is... ők meg röhöghetnek a markukba, és kérhetnek egy kávét, mondván, elintézik a "Zagorosok" is egymást. [smiley]confused[/smiley]

Tényleg foglalkozzunk inkább értelmesebb / előremutatóbb dolgokkal. (Igen, már én is megbántam, hogy belementem ebbe a nyereményjátékos témába, de szerintem Fűz is.)
© killmaster (Savanyúhas)
2021. január 5. 17:46 | Válasz erre | #573
Nézzétek, aki elég aktív volt a fordításoknál, könyvek átnézésénél, netán valami egyéb jó szolgálatot tett a Zagor.hu szellemiségének, az megkapta méltó jutalmát. (Én legalább is biztosan, sok extra dolgot köszönhetek az oldal üzemeltetőinek!) Aki meg egy szilveszteri "tombolás nyeremény" részese lett, hát őt sorsolta ki a gép, örül a nyereményének. Egyszer egy évben van ilyen lehetőség, de bármely regisztrált tag megoszthat saját írásokat, fordításokat, ötleteket, és ha a jutalma pár bátorító szó, annak is lehet örülni. De megfordítva a dolgot! Én már itt annyi regisztrált felhasználóval kerültem ilyen-olyan vitába, hogy akár hússzor is töröltethettem volna magam, de Killmaster nem azért regisztrált ide, hogy eltűnjön a névtelenség homályába... [smiley]ticking[/smiley]
2021. január 5. 17:34 | Válasz erre | #572
Jól nyomjátok. [smiley]nevetes1[/smiley] Csak így tovább.

Anno megmondták, hogy kenyeret és cirkuszt a népnek, legalább az utóbbi van, ha már az előbbit lenyúlták.

El kell felejteni a dolgot, nyugodtan csinálni mást, majd decemberben feljönni 1x. Ha mindenki így csinálná legalább nem kellene sokat visszaolvasni. [smiley]nyes[/smiley]
© SzG
2021. január 5. 17:03 | Válasz erre | #571
"SzG pedig egyébként ugyanezzel a lendülettel zárja ki Sangot vagy bubut, akik mondjuk pontosan azt csinálják, amihez szerinte kellene kötni a sorsolást: véleményeket írnak a könyvekről."
Ez csak egy kósza javaslat volt, és írtam is, hogy nyilván lehetne finomítani rajta. Egyébként természetesen nem kellene "kizárni" Sangot és Bubut, hiszen egyrészt ők is be vannak regisztrálva ide, másrészt meg is szokták osztani itt az általuk írt kritikákat. :)
Megjegyezném továbbá, hogy az én ötletemnek nem csak a közösség "jutalmazása" lenne / lett volna a célja, hanem (ahogy írtam is) egyfajta "ösztönzés" is a nagyobb aktivitásra, illetve a véleménykifejtésre; mert ugye többen is felhozták már, hogy egyre kisebb az élet a fórumon, meg egyre kevésbé tartalmasak a hozzászólások/beszélgetések. Egy extra nyereményjáték a kritikaírók között valószínűleg segítene ezen kicsit. De mint írtam, ez csak egy ötlet volt, nyilván mást is ki lehet (ne) találni.
(Egyébként korábban mintha te is azt írtad volna, hogy nem teljesen igazságos a nyereményjáték mostani rendszere; ehhez képest kissé furcsállom, hogy most már mintha épp arra utalnál, hogy minden jó úgy, ahogy van, és semmilyen változtatásra nincs szükség; bár lehet, hogy csak nem jól értelmezem a legutóbbi hozzászólásaidat.)
2021. január 5. 16:33 | Válasz erre | #570
Hát dögöljek meg, ha értem, miről beszél.

2010-ben, 2011-ben és 2013-ban volt nem-szilveszteri típusú nyereményjáték runner szervezésében. 2011 óta minden szilveszterkor van szilveszteri nyereményjáték szintén runner szervezésében. Ez azt is jelenti, hogy 2011-ben és 2013-ban két játék is volt, két nyereménnyel. Mindegyik más szabályok szerint futott. Az első kettőben rejtvény volt, a harmadikban képeket lehetett küldeni. A szilveszteriekben pedig be kellett lépni. Mindegyiknél egyértelműek voltak a szabályok a meghirdetés kezdete óta. Ahogy GyF volt szíves "megüzenni" nekünk, "a közösség teszi ezt [a reklámozást] más fórumokon, baráti körökben, közösségekben". Ez is egy fajtája a közösséghez való hozzátételnek, méghozzá tipikusan olyan fajtája, ami nem fog közvetlenül meglátszani itt, a fórumon. Tehát érzésem szerint elismeri, hogy akik reklámozzák ismerősi körökben az oldalt, azok tevékeny, hasznos tagjai a közösségnek. És egyben azt is állítja, hogy amennyiben ezek az emberek semmi mást nem tesznek, pontosabban nem jönnek ide fel, és írogatnak a fórumba, akkor nem hasznos tagjai a közösségnek, és ezért ki kell őket zárni a szilveszteri nyereményjátékból.

Hát dögöljek meg, ha értem, miről beszél. És nem, most nem forgatom ki a szavait, most megmutatom, mik a következményei azoknak a módosításoknak, amiket javasol.

Annyiban mondjuk igaza van, hogy a lottós hasonlat rossz. Tombolás hasonlatot kellett volna írni, ahol mindenki pontosan egy jegyet szerezhet egy előre meghatározott módon. Ugyanis a lottótól eltérően itt garantáltan lesz egy nyertes, ott semmi garancia nincs erre.

Ez az oldal a lapozgatós könyvek rajongóinak közössége. Nem az a célja, hogy itt mindenki hozzászóljon a témákhoz. Vagy hogy mindenki könyvet írjon, vagy fordítson, vagy szerkesszen, vagy akármi. Az a célja, hogy a lapozgatós könyvek iránti szeretetet terjessze. Ennek a szeretetnek a legközvetlenebb módja, ha valaki olvassa ezeket a könyveket, akár úgy, hogy letölti őket, és a doc-okat, pdf-eket olvassa a gépén, akár úgy, hogy valamelyik online verzióval játszik, de akár úgy is, hogy megveszi egyik-másik könyvet, és azokat forgatja. De akár úgy is, hogy megnyeri azokat, és a nyereményt olvasgatja boldogan. Ezek az emberek máris tettek valamit a közösségért, életben tartják annak célját, még ha online talpnyomuk nincs is. És GyF szerint ezek az emberek nem tesznek semmit a közösségért? És ezért ki kell őket zárni a sorsolásból? Szerintem ez az, ami igazságtalan lenne. Csak GyF ezt nem akarja megérteni, mert neki csak az a hasznos tagja a közösségnek, aki itt hozzászól a témához, még ha soha életében egyetlen játékkönyvet sem nyitott ki. SzG pedig egyébként ugyanezzel a lendülettel zárja ki Sangot vagy bubut, akik mondjuk pontosan azt csinálják, amihez szerinte kellene kötni a sorsolást: véleményeket írnak a könyvekről. Épp csak nem itt, hanem a saját oldalaikon, és nem évi kettőt, hogy a következő évekre is maradjon miről írni, hogy akkor is a közösség hasznos tagjainak bizonyultassanak, hanem amikor kedvük tartja.

Ami a személyeskedést illeti, most csalok egy kicsit. "én lettem elmondva mindenfélének FireFox által és én kaptam a személyeskedést, nem fordítva". A szegénységi bizonyítványt megkaptuk oda-vissza. Az előző idézet alapján ez nem lehet személyeskedés, elvégre GyF csak az elszenvedője volt a személyeskedésnek énáltalam. Szerintem mondjuk ez az egyetlen pont, ahol személyeskedésbe fordult a dolog, de üsse kő, elfogadom az érvelést. Azonban sehol máshol nem történt személyeskedés a részemről. Személyeskedés az, ha azt mondom, hogy GyF, te igazi mélymagyar vagy. Ellenben nem személyeskedés az, ha azt mondom, hogy GyF, ez egy igazi mélymagyar hozzászólás volt. Szintén személyeskedés, ha azt mondom, GyF, te égbekiáltóan ostoba vagy. Ellenben nem személyeskedés, ha azt mondom, GyF, ehhez a problémakörhöz égbekiáltóan ostoba módon állsz hozzá. Lásd még [url=https://www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/L06.2.1.0.html]ezt a remek cikket a személyeskedésről[/url].

GyF, ezt már egyszer mondtam, de elmondom még egyszer. Ha ennyire zavar ez az igazságtalanság, szervezd meg a saját nyereményjátékodat, ajánlj fel saját nyereményt, sorsolj a saját szájízednek megfelelően, és futtasd 10 éven át anélkül, hogy bárki is panaszkodni tudjon, hogy ezért vagy azért nem igazságos.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2021. január 5. 14:23 | Válasz erre | #569
Fűz írt egy üzenetet, és mivel már nem tudja bemásolni ide, így engem kért meg, hogy tegyem meg. Íme (ha esetleg nem ebbe a topicba való, majd átrakjátok máshová, pl. a Beszólok-ba, bár annyi vita volt már itt is, hogy szerintem elfér...):



A zagor.hu elsősorban egy közösség, egy specifikus érdeklődési körű emberek közösségi oldala.
Ezért esett rosszul azt látni, hogy olyan emberek nyerhettek a sorsolásokat, akik a közösséghez semmit nem tesznek hozzá. Ez volt a fő oka a kifakadásomnak, ami azóta is következetesen figyelmen kívül lett hagyva, nehogy reflektálni kelljen rá érdemben. A mondandómnak csak azok a részei lettek figyelembe véve, amikbe bele lehet kötni.
Még most is engem kezel úgy a fórumozók egy része, mintha én lettem volna agresszív és erőszakos, miközben én lettem elmondva mindenfélének FireFox által és én kaptam a személyeskedést, nem fordítva.
Ezekre persze nehéz higgadtan válaszolni anélkül, hogy felvenném én is ezt a stílust. A végleges törlésemet viszont runner válasza miatt kértem.

"Nekem bőven elég, hogy egy olyan személy nyer, akit érdekelnek a KJK könyvek világa, és veszi a "fáradtságot", és bejelentkezik a Fórumba.
Ezzel az erővel azt is szidhatjuk, aki életében először vett lottószelvényt, és nyer...
Ez egy ilyen évi egyszeri tombola játék.
Ennyi. Pont."

Ez számomra egy olyan leereszkedő stílusú megnyilvánulás volt, amit nem tudok elfogadni, és ilyen légkörben maradni sem szerettem volna.
Ez mégis milyen hozzáállás és milyen hangnem a közösség tagjai felé? Neked bőven elég, te döntesz ennyi, pont. Kinyilatkoztatsz, mert ez a te oldalad, a te nyereményjátékod.
A közösség véleménye nem számít, az hogy többünk szerint is igazságtalan a rendszer és valakinek ez rosszul esik, az nem számít. Te számítasz.
Azé a közösséggé, akinek a zagor.hu az egész létét köszönheti. Ezt itt nem egyedül építetted fel. Ha megnézzük a hírfolyamot, akkor látható, 2010-ben a legtöbb hír arról szólt, hogy "köszönet a rajongónak".
2010-ben érdekes módon még nem okozott problémát feladathoz kötni a nyereményjátékot, nem pedig zero effort módon odaadni bárkinek, aki beesik az ajtón.
Az oldal "nem reklámoza magát sehol" - nem, mert a közösség teszi ezt más fórumokon, baráti körökben, közösségekben.
A lottószelvényes hasonlat teljesen érvénytelen, egyáltalán nem olyan, a legkevésbé sem.
A nyereményjáték lehetne egy köszönetnyilvánítás is a közösség azon tagjai felé, akik heti, vagy akár napi szinten hozzátesznek valamit magukból.
Ha problémát jelent egy nyereményjáték kitalálása-megszervezése, akkor lett volna olyan tag, aki ezt megteszi. Akár én is, értelemszerűen kizárva magam a lehetséges nyertesek közül. Ezer örömmel megcsináltam volna a játék és az ismeretlenül is barátaimnak tartott tagok kedvéért. Csak ennek ugye feltétele lett volna szóbaállni velünk, mint egyenlő féllel.

Remélem, hogy ez egy érthető és megérthető válasz arra, hogy mi volt az indokom.
© Uhu
2021. január 5. 12:18 | Válasz erre | #568
Sajnálom, hogy így alakult. Ez számomra klasszikusan a "melyik farkasnak adok energiát", "milyen mintázatot követek", "mennyire engedem át az irányítást az egómnak" esete.
Elsőre láttam logikát Fűz felvetéseiben. Ugyanakkor Runner ellenvetéseiben szintén. Végső soron teljesen mindegy, h kinek lett volna igaza. Ha egyáltalán kellett volna igaza lennie valakinek egy ilyen lényegtelen témában...
Ami inkább érdekes, h vajon miért érezte szükségét Fűz, h egy ilyen ártalmatlan témába ennyire belemenjen érzelmileg, elkezdjen támadni, sértegetni másokat, sőt az ajándék-sorsolás megvalósítóit? Vajon miért érezzük időnként úgy, h ha nem használunk erőszakos, agresszív eszközöket, akkor megsemmisülünk? Ha nem lesz igazunk, akkor megsemmisülünk? Azt pedig totálisan gyerekes hozzáállásnak tartom, h ha nem lesz valamiben igazam, akkor durci és sértődés van és azonnal töröljnek engem mindenhonnan - és ezzel semmiképpen sem Fűzt szeretném bántani, egyszerűen egy viselkedésformáról beszélek.

Szóval szerintem ebből annyiban mindannyian tanulhatunk, h miért érdemes tudatosabban belemenni vitákba, diskurzusokba és miért nem érdemes az egónak, a negatív érzelmeknek, a félelmeknek átengedni az irányítást.
© SzG
2021. január 5. 10:54 | Válasz erre | #567
A lényeg az, hogy a szilveszteri nyereményjáték sorsolási folyamatát nem érezte igazságosnak Fűz, amit szóvá is tett. Végül ebből lett egy vita, jórészt közte és FireFox között, ami ugyan nem volt annyira komoly, de Fűz a végén azt kérte, hogy inkább töröljék az oldalról (ezt itt kihangsúlyoznám, tehát a saját kérésére törölték). Kb. ennyi... Ez szerintem így egy kellően rövid és korrekt összefoglaló a történtekről. :)
2021. január 5. 03:17 | Válasz erre | #566
Nem hiszem, hogy röviden össze lehet foglalni. A közvetlen válasz [url=https://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4040&p=0#1075]a zagor.hu téma 1075-ös hozzászólásában[/url] található, a teljesebb kontextus megértéséhez azonban [url=https://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4040&p=0#1043]1043-tól[/url] kell visszaolvasnod.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© marczy
2021. január 5. 01:20 | Válasz erre | #565
Egy gyors kérdésem lehetne: GyilkosFűz miért lett törölve? Pár dologból kimaradtam, de hónapok múltán most olvasom át a történéseket, én is tele vagyok minden mással...
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal