Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Fekete Péntek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 21:44 | Válasz erre | #110
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 21:21 | Válasz erre | #109
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 21:21 | Válasz erre | #108
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 20:32 | Válasz erre | #107
2019. november 24. 20:32 | Válasz erre | #106
Igazad van.
[smiley]fantasy-18[/smiley]
Nem mindenben, de van, amiben igen.

Minden esetre lényegtelen, hogy itt mi lesz a megállapodás, a végső döntést úgyis magasabb szinten fogják meghozni. Csak bizakodhatunk. Addig pedig ismét köszönök mindent mindannyiótoknak. Reméljük, minél több kulturális örökséget megtarthatunk.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 24. 20:18 | Válasz erre | #105
Eléggé biztosra vehető, hogy a KJK könyvek újbóli hazai forgalmazása ismét csak bukta lenne.
A Szukits 98-ban és 2001-ben adta ki az utolsó két hivatalosan megjelent kötetet.
3 év eltéréssel a kettőt és mindössze 5 évvel azután hogy a Rakéta és Új Vénusz sorozat megszűnt, tehát akkor még sokkal inkább a köztudatban kellet lennie az egésznek, mégse érte meg nekik folytatni.
Ebből tök logikusan következik, hogy mivel azóta sokkal több idő eltelt és sokkal nagyobbat változott a világ, még annyira sem lenne kereslet lapozgatós könyvekre. A fiataloknak ott van millió más lehetőség, egész más a helyzet mint régen volt.
Őszintén, akik a zagoros könyveket rendelték, azok kb le is fedik a lehetséges piacot. Mennyi is ez, pár száz ember? Épeszű kiadó erre alapozva nem fog belefutni egy nagyon valószínű veszteségbe.
Hozzáteszem hogy sajnos, de ez van.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 20:12 | Válasz erre | #104
2019. november 24. 20:03 | Válasz erre | #103
Látom nagy tapasztalatod van a bogyoscsajok.hu-n való ismerkedési technikákkal kapcsolatban. Érdekes egyének járhatnak oda, ha az ilyen szövegek bejönnek nekik. Élőben minden esetre nem próbálkoznék még csak hasonlóval sem.

A PDF-fel nem tudom, mi a problémád. Remekül olvasható, arra is tökéletes, hogy kinyomtasd magadnak. Ha mindenképpen kötözködni akarsz – bár akkor tudom ajánlani a blog.hu-t, ott több száz, ha nem több ezer lelkes író van, akiknek nincs jobb dolga, mint a csirketartástól kezdve a játékkönyveken át a legújabb tesla kinézetéig mindenről értekezni, vitázni és kötözködni –, akkor igen, ha ezzel a minőséggel valaki legyártana 10 könyvet, hogy akkor ő most ezeket eladja a vaterán, akkor körbe fogják röhögni, ami nem baj. Egyébként nem tudom, találkoztál már-e azokkal a példányokkal, amik a puffinos verziókról keringenek, azokhoz képest ég és föld a különbség.

Ami a nyerészkedő példádat illeti, néhány éve talán még igazad lett volna. Szerencsére azonban már a magyar bíróságok is kezdenek rájönni, hogy nem mindig az anya a megfelelő szülő a gyermekek számára. Tehát eleve az az alaptétel, hogy "Anyucinál landol a két gyerek", amit te mintha evidenciának vennél, hibás, innentől kezdve nincs értelme tovább elmélkedni a példa fölött. Ugyanígy hülyeség, amikor azt mondod, hogy "tök mindegy, hogy csak 1x történt kereskedelem online". Itt is eldöntött tényként kezeled, hogy történt ilyen, ami önmagában igaz – én is láttam vaterán zagoros könyvet –, ám először bizonyítani kell, hogy az eladó személye az ügy kapcsán releváns. Márpedig ha ilyen nem történt, akkor a bizonyítás elég komoly nehézségekbe fog ütközni. Példának okáért ha killmaster betáraz magának 3000 példányt, és elkezdni vaterán adogatni, hát szíve joga, de ahhoz a zagor.hu-nak semmi köze, és emiatt nem vonható felelősségre. Jogászék ilyenkor mondják, hogy "semmi gond, drága hölgyem, vállalom az esetet, de lesz szíves előre fizetni".

Passzolom, hogy kérték-e az e-könyveket. Majd dobok egy üzenetet runnernek. De most akkor tulajdonképpen mit is szeretnél? Hogy elkészüljön a többi könyv is e-book formában, vagy hogy a mostaniakat is szedjük le?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 20:03 | Válasz erre | #102
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:58 | Válasz erre | #101
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:54 | Válasz erre | #100
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:33 | Válasz erre | #99
2019. november 24. 19:14 | Válasz erre | #98
Ja, ja. A bogyoscsajok.hu-ra... ezzel lehet ott szuperül ismerkedni.
A pdf-hez megtalálod a lényegi részt az előző hozzászólásomban.

A nyerészkedős részhez egy kis példa a való életből:

Válás. Anyucinál landol a két gyerek, apuci láthatóságit kap. Apuci egyik alkalom után visszaviszi a gyereket 6 órára. Később kijön hozzá a rendőrség, hogy a gyerekeket 18-20 éves korukig nem közelítheti meg. Mint kiderült anyuka este 10-re kórházba vitte a gyereket, aki össze volt verve, és azt mondta hogy apuci tette. (Hogy minek várt vele addig, már jó kérdés lenne, de kit érdekel ez.) Apuci feladata bizonyítani, hogy ilyesmi nem történt (és valljuk be ez bizonyíthatatlan utólag), anyucinak elég volt vádaskodni.
Fordítsd le ezt erre az esetre. Amúgy meg tök mindegy, hogy csak 1x történt kereskedelem online, az már indok lehet. ;) Jogászék remekül ellenének vele.

Ja, amúgy az ekönyvek leszedését nem kérték?
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 19:05 | Válasz erre | #97
2019. november 24. 18:41 | Válasz erre | #96
Várjál, nem erről van szó.
Én arra utaltam, hogy pl. kezdetben a pdf-ek ocr-esek voltak, aztán hirtelen képformátumúra váltottak. (Mikor szóba került ez, az volt a védekezés, hogy azért, hogy ne tudják visszaalakítani. Ez valljuk be annyit jelent, hogy hülye vagy, csak burkoltan írta le. [smiley]action[/smiley]) Szóval ha egy fan késztetést érezne, hogy megcsinálja a könyvet, akkor szépen pötyöghetné be, vagy előbb neki kéne ocr-eztetni a pdf-et. Segítsük egymást gyerekek... [smiley]nevetes2[/smiley]
2019. november 24. 18:03 | Válasz erre | #95
"Ő meg mint kiadó, nyilván védeni fogja a saját bevételi forrását."
Ezzel nem is lenne baj, csak ugye ésszel kellene csinálni. Például hogy nem rúgsz bele a rajongótáborba, illetve ahogy korábban mások is elmondták, értelmes párbeszédbe kezdesz velük. Ez a rész a józan paraszti ész kategóriába tartozik.
A két új könyv levételével nincs is probléma, a régiekkel viszont igen, mert azokból vagy (sem az angol, sem a magyar kiadó nem fog pénzt látni), vagy pedig (az angol kiadó [saját mércéje szerint] lát belőle valami pénzt, viszont a magyar kiadó hatalmasat bukik anyagilag [szintén saját mércéje szerint], és ezzel a lendülettel abba is hagyja az egészet, tehát az angol kiadó hosszú távon veszít potenciális bevételt). Ez a rész a monetáris kategóriába tartozik.
Ahogy (Gyula barátunkra visszatérve) önmagában azzal sincs probléma, hogy ki akarod adni a könyveket, csak akkor nem kellene egyszerre jobbra-balra szidni a helyi rajongótábort, miközben kihasználod, hogy életben tartották a lelkesedést a műfaj iránt, meglovagolod az általuk felélesztett hullámot, és ezzel egyidőben megpróbálod ellehetetleníteni őket, ráadásul teljesen értelmetlenül. Ez pedig a gerinctelen kategória, amit önmagában sajnos még nem büntet a jog. Cserébe bünteti a közösség :)

"Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását."
Érdekes módon azonban nem is teszi büntethetővé. Ahhoz, hogy büntethetővé váljon, ahhoz a tevékenységnek konkrét és közvetlen veszteséget kell okoznia a jogtulajdonosnak. Na most ez nyilvánvalóan sem nem történt, sem nem történhetett meg. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy az ellenkezője - konkrét és közvetlen nyereség "okozása" - megtörtént.

"A magyar kiadó itt lényegtelen, mert a Scholastic szedette le és az kétségtelen, hogy náluk vannak a jogok."
Már hogy a búsba lenne lényegtelen? 2017 augusztus 3 (ekkor jött ki a legújabb tűzhegy verzió) óta akárhogy is nézem, eltelt két év. Eddig valahogy nem érdekeltük őket. Vajon mi változhatott?

e-book:
Lássuk be, ennek csak akkor van értelme, ha linkek vannak bennük, különben a második lapozásnál kidobod az egészet a kukába. A rakétás könyvek meg lettek csinálva, ahogy két zagoros is. Ezután eltűnt a srác, akinek megvolt a szkriptje, ami megcsinálta a linkeket, nem válaszolt a megkeresésünkre, és ezen a ponton ez a kísérlet ki is fulladt. Ha valaki úgy érezné, hogy van kedve kézzel megcsinálni word-ben a hivatkozásokat, vagy tudja, hogyan kell automatizálni, akkor nyugodtan jelentkezzen runnernél (miután elült ez az egész Scholis ügy, szerintem most van jobb dolga is, mint az ebookokkal foglalkozni), de én biztos nem fogok ilyet csinálni.

"és mintha törölték is volna a hozzászólásomat"
Nagyobb az esélye, hogy máshová írtál ilyeneket.

"Sajnos az egész oldal már ennek volt alárendelve"
Nem igazán. Ha ennek lett volna alárendelve, akkor nem lettek volna fenn PDF-ben, le lett volna szarva az eredeti képek gány minősége, nem lettek volna újrarajzoltatva, ömlöttek volna a rajongói kalandok, kijöttek volna más sorozatok is (példának okáért km magányos farkas fordításai), csurrant-cseppent volna valami a fordítóknak és rajzolóknak is, és - ami szerintem talán a legfontosabb - nagyságrendileg több példányban ment volna az egész.

"A kereskedelmi forgalom alatt vaterát lehet érteni? Mert ott volt fent zagoros könyv."
Most mondanám, hogy ez ugye csak vicc volt, de ahhoz nem elég vicces.

"Az hogy pénzért lehetett könyveket venni"
Úgy érted runnernek saját költségén kellett volna megvennie a papírt, kifizetnie a nyomdát, a kötést, majd ingyen és bérmentve postáznia is?

"és az sem lenne bizonyítható, hogy nem nyerészkedett rajta"
Lehet bennem van a hiba, de ezzel mintha azt akarnád mondani, hogy runnernek kellene bizonyítania, hogy nem nyerészkedett rajta. Nyugtass meg, hogy rosszul értelmezem, és valójában úgy gondolod, hogy a kiadónak kell bizonyítania, hogy runner nyerészkedett rajta, és ez az, ami nehezen menne nekik.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 17:02 | Válasz erre | #94
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 17:00 | Válasz erre | #93
© Patrik
2019. november 24. 16:59 | Válasz erre | #92
Igazán nem tudtam, hogy az ebook formátumok a kiadások miatt nem lettek feltöltve és folytatva...de jóhiszemű vagyok, mondjuk nem volt rá idő. A KJK könyveknek tényleg a kézzelfoghatósága a lényeg, de azért egy mobi fájl se olyan rossz. Tény, hogy én is szerettem volna fizikai könyveket, mert amúgy nagyon tetszik. Viszont a mostani helyzet fényében nem biztos, hogy elvetendő az ebook formátumok létrehozása; szívesen segítek.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 16:55 | Válasz erre | #91
© cock
2019. november 24. 16:37 | Válasz erre | #90
Akkor csak, hogy stílszerű legyek:

[url=https://www.youtube.com/watch?v=BOkUd4IZHE0]Szomorú vasárnap[/url]
2019. november 24. 16:27 | Válasz erre | #89
Denkonak...
Te figyelj, felétek nem léteznek még nyomtatók? A felrakott pdf-et kinyomtatod, összetűzöd vagy fűzöd. Olyan lesz, mint egy könyv? Természetesen nem, de ha netán valaki kiadja, akkor onnan megveheted és tiéd ez az élmény is. Azaz értsd kevésbé ellenlábas egy kiadásnak, így sokszor elsiklanak felette. Ezért írtam, hogy a könyvet rendelőknek köszönhető mindez...

Patriknak...
E-bookon én is gondolkodtam, de az oldal tulaja minden megtett, hogy ne legyen ilyen ellenlábasa a könyvkiadásának. Nemhiába írtam már régebben, hogy itt sem a fanok kiszolgálása már a lényeg... és mintha törölték is volna a hozzászólásomat. [smiley]crushed-6[/smiley]

cthulhucultnak
Sajnos az egész oldal már ennek volt alárendelve, jó ideje már csak az ment itt, hogy rendelj, rendelj, rendelj, meg hogy mikor rendelhetem már. A kereskedelmi forgalom alatt vaterát lehet érteni? Mert ott volt fent zagoros könyv.

Csak...
Fogalmam sincs hogy van, de elképzelhető, hogy a Sc. kiadónak csak onnan lesz joga a könyvre, hogy kiadta. Erre utal, hogy MÉG csak azokat szedették le, amiket kiadtak, és ez biza simán hozhatja a többi törlését is.
Gyula meg biztosan öngólt lőtt, ha ő jelentgetett.
2019. november 24. 16:07 | Válasz erre | #88
Nem értek annyira a joghoz (de komolyan, csak érdeklődés szintjén érdemes lenne szakembert kérdezni erről), de az említett saját verziók soha nem kerültek kereskedelmi forgalomba és nem is volt semmi ilyen terv velük. Ha valaki szeretett volna egy könyvet fizikailag is megkapni, kifizette a készítés költségét.
És hirdetve sem voltak ezek sehol, itt az oldalon is csak lehetőségként szerepelt hogy tényleges könyvként is kérheti valaki, ha szeretné.
Minden esetben fel volt tüntetve a könyvekben az eredeti író, kiadás éve, stb.

© Patrik
2019. november 24. 16:04 | Válasz erre | #87
"Az meg hogy nem lehet valamihez hozzájutni magyarul, nem teszi jogtisztává a saját verzió legyártását."
Jogtiszta! Pont ez kellet nekik? Mennyi minden nem jogtiszta? És hogy lehet jogtisztává tenni? Áááá! Aki itt van az nem hideg fejjel, racionálisan gondolkodik, hanem örül, hogy hozzájutott a soha nem látott könyveihez.
© Patrik
2019. november 24. 15:59 | Válasz erre | #86
Igen, a kooperáció lett volna a lényeg, de részleteket nem tudok. Támogattam volna a hivatalos verziót, de az meg nem volt. Max vártunk volna még 20 évet...itt viszont egy jól szervezett, segítőkész csapat megtette a félig lehetetlent.
54# " a műfaj szeretete, ápolása hajtott mindenkit." Így igaz.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:53 | Válasz erre | #85
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:50 | Válasz erre | #84
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:48 | Válasz erre | #83
2019. november 24. 15:40 | Válasz erre | #82
No igen, egy darab képregény...aminek a kiadása után innen le is lett szedve a Zagoros változat és az ő hivatalos kiadása lett itt is népszerűsítve.
Mint ami - ebben egészen biztos vagyok - a KJK könyvek esetében is így működött volna a későbbiekben, civilizált párbeszéd után.

Picsogás nélkül, mert nem az a cél itt hogy ingyé jól letorrentezzünk valamit, hiszen aki könyvet vett, az fizetett érte. Máshogy nem lehetett magyar verziókhoz jutni. Ha lehetne, akkor igenis a hivatalos verziókat támogatná az itteni közösség is (kivéve persze ha Új Vénusz-féle színvonalon jelennének meg...).

Zugfordítás, kontárkodás, haveri kiadás, kalózkodás - ezek Gyula megfogalmazásai, ennyire értékeli mások évtizedes munkáját, ami neki semmiféle konkurenciát nem is jelentett volna, csak lelkes támogatást a becsmérelt fél részéről, amire ő nem tartott igényt.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:35 | Válasz erre | #81
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:31 | Válasz erre | #80
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:28 | Válasz erre | #79
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:25 | Válasz erre | #78
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:21 | Válasz erre | #77
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:20 | Válasz erre | #76
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:11 | Válasz erre | #75
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 15:09 | Válasz erre | #74
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 24. 15:02 | Válasz erre | #73
Hát jelenetem felnőttem! Illetve a Gyula jelent, én csak szólok... Szürke zóna maradhatunk így is, elvégre ha Runner eleget tett a felszólításnak, akkor nincs amibe belekössenek! Azért azt megkérdezném csendben mi az amit a kaméleonosok fel tudnak mutatni, és még itt nem volt? Nagyjából semmi, és bár nagy az ígérgetés, szegény az, aki ígérgetni sem tud! Aki meg hinni akar a csodákban, az keressen egy templomot. Én többször megírtam mit gondolok a jogról, és a véleményemen mit sem változtat egy "fekete péntek!" A Zagor.hu remélem megy tovább, még ha kicsit meg is változik majd!
© twillight (Kövérorr)
2019. november 24. 14:57 | Válasz erre | #72
A "picsogás" tárgya, hogy a vevőkört az abandonedware-oldal tömörítette. Ha a zagor.hu nem fogja össze a KJK-kedvelőket (illetve egyéb játékkönyvek olvasóit), akkor semmiféle piaca nem lenne ma a játékkönyveknek ebben az országban.

A kiadó "bűne", hogy semmiféle tiszteletet nem mutat az oldal készítői, fenntartói és általában a közösség felé, helyette rögtön jogászokat küld, és betiltat.
Amivel a rajongók egyetlen hozzáférését törli el a téma kapcsán.
Ezzel érthető módon ellenszenvet generál maga irányában, holott még semmit nem képes nyújtani egy szál képregényen kívül cserébe, minden más LEGFELJEBB talán.
És most olyan forrásanyagokról (könyvekről) beszélünk, amik meglehetősen ritka, mára csak antikvárban létező példányok, azaz a besterezhetőség bajos és drága. A hozzáférhető forrás csapással elvágásával ezt a kapcsot szakították meg, amiért cserébe SEMMIT nem adnak.

Namost nézzük meg, hogyan működik egy abandonedware-helyzet egy demokratikus-ballibsi-nyugati államban.
Ott a reménybeli új kiadó beszél a rajongói oldallal, még mielőtt bármit lépne.
Amennyiben az abandonedware/fan oldal együttműködésre hajlandó, úgy az fog történni, hogy a kiadó által a jövőben kiadásra tervezett anyagokat a rajongói oldal szépen leveszi, és még promózza is a hivatalos eladás oldalát, hogy mindenki menjen oda.
Amivel a hivatalos oldal nem kíván foglalkozni, az az anyag pedig marad.
A hivatalos oldal anyagokat kaphat érdeklődésről, mennyiségekről, letöltésekről hogy mit érdemes forgalmaznia.
A hivatalos oldal megszabhatja, hogy amennyiben egy terméket tovább nem forgalmaz, mennyivel utána jelenhet meg megint felhasználói másodpéldányban.

A hivatalos oldal normális helyen nem törli el az eladási bázisát még mielőtt megnyitna sehol, ahol épeszű emberek vannak.

És nem csak a You Are The Hero-ban volt benne a zagor, de kb. megnyitása óta tudnak róla. Viszont mivel a YATH-ban benne vannak, ez durva negatív sajtót jelent még a határon túlon is, mivelrohadtul hivatalos elismerést jelent ha abban a tökhivatalos kiadványba bekerül valaki.

Szóval nőj fel te, illiberális söpredék.
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 14:56 | Válasz erre | #71
© [törölt felhasználó]
2019. november 24. 14:34 | Válasz erre | #70
© Patrik
2019. november 24. 13:16 | Válasz erre | #69
Szóval még egyszer hatalmas köszönet mindenkinek, aki részt vett a projektben, szerintem óriási teljesítmény és konkrétan nem hiszem, hogy csak így vége lehet bárminek is; akár az oldalnak, akár a könyveknek. Jogi szempontból furcsa ez a támadás a betű-szippantó könyvmolyok ellen, mintha tudatmódosító szereket árult volna az oldal. Tényleg, ez most van akinek anyagilag és erkölcsileg jó? Én konkrétan nem reklámoztam sem a weboldalt, sem a kiadványokat, csupán lelkes rajongóként boldog voltam, amikor évekkel ezelőtt rátaláltam a közösségre. Lehet, hogy esetleg a gyerekek a KJK-n keresztül szeretnek meg olvasni, nem pedig a Kőszívű ember fiain. Oké, nem szépirodalom, de nem biztos, hogy az mindenkinek való.
Illegális? Akkor viszont vegyünk sorra mindent, ami illegális. Persze tudom, attól, hogy más csinálja, nekem nem szabad, de mégis óhatatlan az összehasonlítás. Komolyan, remélem nem rúgja rám az ajtót a TEK...
"Bűne: lapozgatós könyvet olvasott!"
Ráadásul (állítják) volt hivatalos megkeresés, csak le se sz*rták…
Csináljuk meg e-booknak az összeset!
© MadMax
2019. november 24. 12:53 | Válasz erre | #68
De most tényleg egy olyan sleppről van szó, amelynek még saját weboldala sincs? (komikus módon a Zagorral ellentétben).

Azért köszi mindent, amit az elmúlt sok évben a kalandjátékos szubkultúráért tettetek, ez a munka felbecsülhetetlen értékű. Nagyon remélem, hogy így vagy úgy, de az oldal valamilyen formában örökké élni fog. Ezt nem helyettesítené az sem, ha egy akármilyen kiadó újra magyar nyelvű KJK könyveket adna ki.
© grosy
2019. november 24. 11:08 | Válasz erre | #67
Így igaz, bajban ismerszik meg a barát. Én sem voltam aktív fórumozó, de majd 20 könyvet vettem, és nagy tisztelettel gondoltam mindig az oldal létrehozóira, egyszóval a szívem csücske volt az oldal. A kaméleonok sem gondolták át ezt teljesen, mert pont a vásárló bázis egy markáns részét haragították magukra.
Biztos vagyok benne, hogy most ők is olvassák ezt a fórumot, ezért csak annyit üzenek nekik, hogy ezt elbasztátok, de nagyon.
2019. november 24. 09:53 | Válasz erre | #66
Úgy látom amit elértek a nyomorultak ezzel az egésszel, az az hogy aki nem írt eddig a fórumba, az is aktívabb lett és a közösség még jobban összezár és figyel egymásra.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 23. 22:03 | Válasz erre | #65
Gnome köszi a tippet! Most szedtem le én is a teljes pakkot! Ahogy elnéztem volt még pár sorstárs, aki betárazott a rossz időkre! Amúgy írjátok a képeket, hogy milyen gagyik. Azért a legújabb Livingstone kalandban akadnak egész pofásak is, amire nem mondanám, hogy csúnya. De ez tényleg ízlés dolga. Kaméleonék meg elmehetnek, szóval ahová akarnak... [smiley]eplus2[/smiley]
© Vikky
2019. november 23. 22:03 | Válasz erre | #64
Azért a cikkhez a főoldalon rakott grafika is nagyon odaver, nem tudom, hogy néztétek-e tüzetesebben. Van rajta egy kaméleon, és az ogrefejű mocsadék ágyékkötőjén egy Scholastic kiadó embléma. Meg a f@szméregető kard a szűcs (ogrefejű mocsadék) kezében.
Elegáns, azt kell mondjam.
© gnome
2019. november 23. 21:19 | Válasz erre | #63
2019. november 23. 21:13 | Válasz erre | #62
Valami közelebbit írnál, pontosan melyik oldalon láttad?
Köszi, ha tudsz segíteni.
© gnome
2019. november 23. 20:42 | Válasz erre | #61
Mindenki elmondott már szinte mindent, amit mondhatnék és amit érzek. Szomorú ez az egész :( De remélem nemsokára véget ér a rémálom. Addig is ha valaki még nem futott volna bele, az előbb láttam a teljes zagoros pakkot két torrent oldalon is, úgyhogy ha hiányzik még bárkinek bármi, az most gyorsan pótolja be.
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal