Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
2019. november 23. 09:23 | Válasz erre | #52
A Scholastic által töröltetett könyvek közül ezek vannak meg nekem PDF-ben:

A Shamutanti dombok
Kharé - A Csapdák Kikötővárosa
Tolvajok Városa
Az Elátkozott ház
A Végzet Erdeje

Ami Zagoros megvan, azok még itt az oldalon is elérhetőek. Ha viszont a felsoroltak érdekelnek, szívesen elküldöm őket.

© Urria
2019. november 23. 04:14 | Válasz erre | #51
Sziasztok! Nagyon szomorú hír ez. Soha egyetlen könyvet sem töltöttem le PDF-ben az oldalról...inkább vettem tőletek, mikor volt rá pénzem. Nem tudna valaki elküldeni nekem a Zagoros könyveket PDF-ben? Elhatároztam, hogy kinyomtatom magamnak, azért is, hogy meglegyen a polcon. A segítségeteket előre is köszönöm.
Email : radicsgyula82@freemail.hu
2019. november 23. 01:31 | Válasz erre | #50
Nincs mit. Elég, ha kicsit több, mint 3-4 kommentet elolvasol tőle, esetleg belenézel pár videós nyilatkozatába, egyből lejön, hogy mennyire nagyra van magától.
2019. november 23. 01:16 | Válasz erre | #49
Köszi, elolvastam, kellőképpen fel is csesztem magam rajta.
Elképesztően nagy az arca, csak neki lehet igaza, de neki mindig.

Ráadásul egy-egy kommenten belül mond ellent saját magának.
Konkrétan szerinte azért nem ad ki senki hivatalosan már KJK könyveket mert nulla kereslet lenne rá, de ugyanakkor a Zagor.hu miatt nem is fognak már kiadni hivatalosan KJK könyveket, mert ugye a Zagor már megcsinálta "kalóz" kiadásban.
Aha, értem....:)
2019. november 23. 00:54 | Válasz erre | #48
Kb. minden, de lehet, hogy szimplán az irigység. Ha jól emlékszem, akkor itt kezdődött az egész: https://nerdblog.blog.hu/2017/07/20/ian_livingstone_the_port_of_peril_fighting_fantasy_2017_uj_kaland-jatek-kockazat

Nézd át a kommenteket, de szólok, hogy hosszú lesz.
2019. november 23. 00:49 | Válasz erre | #47
Mi volt a baja az oldallal a szerencsétlennek?
Amúgy eddig így névről fogalmam sem volt ki ez, de most hogy láttam a fejét már ismerős, sok netes fórumon ő volt mindig számomra az egyik legirritálóbb alak.
2019. november 23. 00:28 | Válasz erre | #46
Pontosan ez volt a sejtésem már korábban is, most beigazolódott. Leírtak már többen sok mindent előttem, nem akarom ismételni azokat a dolgokat. Korábban egy másik topicban kérdeztem Gyulától, hogy változott-e a véleménye az oldallal kapcsolatban, de kissé kitérő választ adott. Direkt rákérdeztem még egyszer, amire azóta se válaszolt. Ezek után bennem egyszer s mindenkorra elhatározódott, hogy semmilyen formában (pláne nem anyagi!) nem fogom őket támogatni. Az ok nagyon egyszerű (és szerintem a hírben is volt egy utalás erre a dologra), mégpedig annak ellenére hirdette/hette magát a kedves Komix, hogy korábban finoman szólva is leszólta az egész oldalt. Én csak hányni tudok az ilyen tróger és alávaló emberektől, mint ő is. Sajnos nagyon sokszor az ilyenek érik el a céljaikat az életben.
Az meg, hogy voltaképpen válaszra sem méltatták runneréket, nem lep meg, más hasonló kaliberű csapattal is előfordult már. És én sem hiszem, hogy Livingstone ebben menne lenne, mióta eladták Steve Jacksonnal a jogokat, már nem ők diktálnak, ez van.

De! Felemelő volt látni, hogy alig egy nap alatt mennyien gyűltetek itt össze, úgyhogy megragadom én is a lehetőséget, és mondok egy hatalmas nagy köszönetet mindenkinek mindenért! :) Mindenképpen a pozitív hozzáállás a lehető legjobb hozzáállás most, valahogy úgy, ahogy FireFox említette a 11-es háeszében.
2019. november 22. 23:27 | Válasz erre | #45
Nehezen tudok én is mit mondani. Amióta a blogomon írok ezekről a kalandokról, konkrétan volt olyan, hogy valakinek annyira tetszett az egyik elemzésem, hogy megszerezte Angliából az egyik eredeti könyvet (azt mondjuk nem tudom, hogy "feketepiacról" vagy a kiadótól). Tehát, hogy ez nekik nem piaci kiesés, az biztos.

A konkurens nyomtatás persze már lehet egy magyarázat, de ebben én sem látok sokat.
2019. november 22. 23:05 | Válasz erre | #44
Hű, de rég voltam már itt. De folyamatosan követem, követtem a híreket, és most le vagyok sújtva. Nem találok szavakat. Sok Miért van a a fejemben. [smiley]fejvakaras[/smiley][smiley]kerdes[/smiley] Eddig nem zavarta őket. Most miért? Ha kérdeznek valamit a dolgok miértjéről tőlük, miért nem válaszolnak normálisan? Miért? Miért? És még egyszer miért?
2019. november 22. 22:00 | Válasz erre | #43
Nehéz mit mondani!
Ha egy akármilyen áskálódásos ténykedés tényleges negatív hatásokhoz vezet, az több, mint dühítő.
Minden pontos információ, háttér nem igazán tudható (csak így, a keserű hírt és a fórumban olvashatókat átrágva). Meg nem is lenne stílusom az, hogy bárkit virtuálisan (meg nehezen tudhatva, hogy pontosan kit/kiket is, és milyen összefüggésekkel) küldjek el a bánatos p...csába. Azt szemtől szembe tenném meg.
Nyilván az egész kérdésnek, témának sok oldala van. (Megvitathatók, mérlegelendők. És az még akár előremutató is lehetne.) De akkor is! Nem a dolgok szétb...sa lehetne kívánt dolog bárkinek, akinek fontos a műfaj.
© THE
2019. november 22. 21:42 | Válasz erre | #42
Nagyon sajnálom, ilyen világot élünk, ember embernek a farkasa. Kár, hogy ez ide is begyűrűzött. Valakinek fájt a sikeretek :(
© Anry
2019. november 22. 20:18 | Válasz erre | #41
Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy végül ide lyukadunk ki. Gyorsan leszedtem még, ami hiányzott a pendrive kardomra, amit tőletek kaptam, köszönöm az értesítést. Az irigység az emberiség egyik leggusztustalanabb rákfenéje. Külön kiemelve a mi országunkat sajnos.

Ha valaki valamit jobban tud/csinál, mint én, a teljesen logikus az lenne, ha odamegyek hozzá (főleg, ha erre ráadásul van is lehetőségem) és tanulok tőle, ha felajánlja - örülök az együttműködésnek, mint majom a farkának. Ha nem játszik semmi ilyesmi, akkor megpróbálok jobb lenni, mint ő, de NEM ÚGY, HOGY az illetőt ELLEHETETLENÍTEM!

Mint ahogy írjátok, én is egy Szukits-féle másodvirágzást nézek ki maximum abból, aki ezt tette. Ezért pedig kár volt. Döngetheted a mellkasodat, hülyegyerek!

Pontosan ugyanilyen okból nincs fiókom a YouTube-on, valaki elirigyelte a videóim nézettségét és nyilvánvalóan kamu szerzői jogsértésre hivatkozva az egész profilomat töröltette (a második figyelmeztetés után az összes videómat csak önmagam által láthatóvá tettem, de így is meglett a harmadik /hogy?/), majd másnap a saját profiljával, ugyanazzal a címekkel, amiket én adtam nekik, visszatöltötte. A következő fiókomat azért törölték, mert regisztráltam egy újat (a rendszer lehetővé tette!). És akkor mondtam, hogy b*sszák meg. Facebook oldalt a túráimnak pontosan ugyanezért nem hozok létre.


Bármikor jöhet egy irigykedő gyökér és a puszta kárörvendésért évek munkáját tönkreteheti könnyedén.

Én itt maradok a hajón, hiszek az elpusztíthatatlanságában, meg fogom várni, míg elfogynak az ágyúgolyók.
2019. november 22. 19:52 | Válasz erre | #40
Kedves fordítók, pdf-készítők, elrendezők, rajzolók, lektorálók, hibajavítók, ötletgazdák (stb stb, akit kihagytam nézze el)! Minden tiszteletem a Tiétek, hogy ilyen munkát fektettetek ebbe az egészbe. Évek óta napi szinten követem a fórumot és az oldalt (habár ritkán jelentkezek be). A mai nap valóban fekete lett. Itten disznóság van folyamatban, kéremszépen. Ha szabadna itt csúnyákat írni, akkor azt a Spoiler után tenném meg.

[spoiler] Akit illet: Trollfaszt a seggetekbe, meg nőjön orkfog a pöcsötökre, meg ilyenek. [/spoiler]

Remélem, a #37-es hozzászólásban lévők életben tartják majd az oldalt. Kitartást mindenkinek!
2019. november 22. 18:40 | Válasz erre | #39
Ráadásul a semmiért gáncsolták el a Zagort, a régi rajongók a régi KJK-t ismerték és szerették, javarészt gondolom közülük kerültek ki a Zagoros könyveket rendelő emberek is.
Hozzám is odajöttek már utcán korombeliek akik a 90-es években a Rakétás könyveken nevelkedtek, amikor láttak nálam egy-egy Zagoros könyvet, mert a KJK logót jól ismerik.

Szóval ha ki is adják nagyarcúék némelyik könyvet, az igazi célközönség vagy nem is nagyon veszi majd észre, vagy már rég tud a Zagor.hu munkájáról és elvből sem fog pont ezek után velük foglalkozni.
Ahogy írták mások is, miért is volt fontos ez? Hogy TALÁN kiadjanak pár könyvet, mielőtt elfogy az érdeklődés, vagy simán lehúzzák a rolót?
A Zagor.hu jóval tovább és sokszor jóval magasabb színvonalon folytatta a KJK honosítását, mint a Rakéta és az Új Vénusz együttesen. Ha bárki azt állítja hogy ezt utánuk csinálja, a pofájába röhögök.
2019. november 22. 18:23 | Válasz erre | #38
Báti Lászó kérdése jogos..Hamlet most akkor ti lenni vagy nem..?
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 18:17 | Válasz erre | #37
Én nem temetném még a Zagor.hu-t! Mi az ami be lett tiltva? Pár könyv, ami nem lehet fent? Az internet nagy, maximum annyi, hogy ezen az oldalon nem lesz elérhető! Akinek nincs meg valamelyik kötet, hát tessék írni, és akad itt segítőkész rajongó aki segít! Nem lehet kiadni még rajongói kiadásokat sem? Na és? Azt semmilyen törvény nem tiltja, hogy pdf-t csináljunk, és annak küldjük el akit érdekel a dolog. Ha ez egy jól megszerkesztett pdf, egy magánnyomda is kiadhatja. Csak jól meg kell szerkeszteni. Egyébként az összes KJK még nincs kiadva, úgy hogy a küldetés még nem teljes. Ebbe már aligha köthet bele bármilyen jogász. Tudjátok minden nagykaput mellett meg lehet találni egy kiskaput! Ja és a wc-n való pottyantást ezek után "szűcsgyulázásnak" nevezem. Kb ennyire értékelem eddigi akcióját!
2019. november 22. 17:52 | Válasz erre | #36
Ezek után kíváncsian várom, vajon Hamlet hozzászól e a topichoz, és ha igen, mit....
© Grimmy
2019. november 22. 17:46 | Válasz erre | #35
"régóta pocskondiázza a zagoros fordításokat"
Amúgy nem csak ő, hanem a sleppje is. A facebookon még pár hónapja is nagyban ment a gyűlölködés a kollégái (? Vagy rajongói?) részéről is, még a KJK-s adok-veszek topicban is. Mondjuk igen, nem lepődnék meg, ha ezek is írtak volna a szkolasztiknak a Zagor.hu-val kapcsolatban "néhány jó szót"...

"meg mondogatta, hogy igazából mi ássuk meg a kjk sírját"
Hát ez most tényleg "viccesen" hangzik, mert akárhogy nézem, egyelőre tényleg úgy fest, hogy ők ásták meg a hazai kjk sírját... mert igen, ahogy más is írta lentebb, akár tetszik nekik, akár nem, a hazai KJK-t már több, mint 10 éve a Zagor jelentette és tartotta életben. És egyáltalán nem biztos, hogy most jön majd valami más, pláne az nem biztos, hogy jobb jön...

"Sőt, még volt is arról szó, hogy szívesen a keze alá dolgoznánk néhányan, hogy hivatalosan is minőségi dolog jöjjön ki a nyomdából."
Ja, emlékszem... de nem akartak közösködni... Konkrétan az volt a válasz, hogy ők is KJK-n nőttek fel, majd ők megcsinálják... nyilván jobban, mint az itteni zagorosok. [smiley]falbav[/smiley]
© Grimmy
2019. november 22. 17:28 | Válasz erre | #34
Igen, szóval a Gyula csipet-csapatja miatt történt az egész, ez elég egyértelműnek tűnik most már tényleg... ha nem is szóltak konkrétan ennek a szkolasztiknak (de erre is van esély, nem is kicsi), akkor is miattuk történt, mert ugye próbálnak egyezkedni velük, és biztos a külföldi kiadó úgy van vele, hogy ha itt vannak ezek, akkor az összes többit "lőjük le", senki más ne fordítson és tegyen közzé itthon semmilyen Fighting Fantasyt. Nyilván ezért szedettek le mindent, a régi Rakétásokat is, mert azokról is egyezkednek ugye, legalábbis a Tolvajok városáról például biztos.
Tehát ha Gyuláék nem bukkannak fel, és nem kezdik el ezt az egész marhaságot (aminek egyelőre semmi kézzelfogható eredménye nincs, és nem lennék meglepve, ha nem is lenne túl sok, vagy maximum 1-2 könyv, aztán elfogyna a lendület és a pénz, mint pl. a Szukitsnál...), akkor nem is lenne semmi probléma, minden menne tovább úgy, mint eddig... ezt azért ne felejtsük el majd. Mármint, hogy akár közvetve, akár közvetetten, de igenis Szűcs Gyula, alias Hamlet okozta a Zagor.hu-s időszak végét... csúnya szóval csinálta ki a Zagort (reméljük, hogy az oldal azért tényleg megmarad, de ha nem, akkor ez is egyértelműen neki lesz köszönhető). Az a minimum ezek után, hogy tiltólistára kerül a "garázskiadója". Nálam legalábbis biztos.
© Vikky
2019. november 22. 17:24 | Válasz erre | #33
Én is keresem még a szavakat...
De csak azt tudom leírni, amit már mások is leírtak, hogy volt ennek előszele a szűcs részéről. régóta pocskondiázza a zagoros fordításokat, meg mondogatta, hogy igazából mi ássuk meg a kjk sírját. Csak azt nem értem, hogy hogyan lehet valaki ennyire genyó, hogy erre rámenjen, hogy így betegyen, aláásson másnak. Sőt, még volt is arról szó, hogy szívesen a keze alá dolgoznánk néhányan, hogy hivatalosan is minőségi dolog jöjjön ki a nyomdából. Kicsit úgy érzem, hogy kígyót nevelgettünk a keblünkön.
Én mindent köszönök "A CSAPATNAK", és örülök, hogy hozzájárulhattam - ha csak kis dolgokkal is - a munkához. Azért a Titan Herbal-t még befejezem.
És mint tudjátok, " A Cápa megy elöl, A Remény Hal meg utoljára."
2019. november 22. 17:03 | Válasz erre | #32
Hozzáteszem: attól, hogy ez nekünk szar érzés, mert valaminek vége szakad, akármilyen kiadó szempontjából érthető lépés. Ráadásul egy akármilyen ruszki becsomagolós-letöltős oldallal vagy torrentoldallal szemben tiszta a helyzet az ő oldalukról: írnak a honlap üzemeltetőjének, aztán ha nem szedi le, megnézheti magát.

Ismétlem, mielőtt félreérti bárki: nagyon szomorú ez az egész, de hogy meglepő lenne, azt kétlem. Ráadásul a Zagor.hu-ról biztosan tudtak eddig is, itthoni közrehatás nélkül is - eleve szerepelt a You Are The Hero könyvben az oldal, plusz amikor tavaly itt volt Ian, az ő orra alá is számolatlanul dugdostak a nagyeszű dedikálók zagoros kiadásokat, holott Runner előzőleg határozottan kérte itt, hogy ne tegyék. Még Ian PPT-jébe is belekeveredett az egyik zagoros fankönyv borítója, mondta is, hogy nem is tudja, mi ez.
2019. november 22. 17:01 | Válasz erre | #31
Én is köszönöm a könyvolvasás visszaadott élményét a Rakéta és a Vénusz befuccsolását követően, ráadásul a minőség meg is haladta a nevezett kettő munkáját!
Köszönöm runner, FireFox és csapatuk elkötelezettségét és lelkesedését!
A polcomon azért minden marad a régiben... Van még mit olvasni/újraolvas[smiley]nevetes1[/smiley]ni.
Only in Death - Mindhalálig
2019. november 22. 16:58 | Válasz erre | #30
Összelőttem most a megjelenési listájukkal, pont azt a tizenöt könyvet szedték listába és kérték leszedetni, amiket ők kiadtak. Ebben az általad említettek is benne vannak, sőt, az első két KJV is - a második kettő meg, amit egyelőre nem kellett buherálni, még nem. Én nem tudok más okot elképzelni erre, mint hogy szerződtek itthon valakivel x számú könyvre (nyilván aligha mindre), kvázi itthon is lesz kiadása a könyveknek, amiket a Scholastic gondoz.
2019. november 22. 16:37 | Válasz erre | #29
Én eddig nem is hallottam erről a kaméleon kiadóról, bevallom őszintén. Azt tudtam, hogy kiadják Az Országút harcosa képregényt, mert runner mondta a 30 éves találkozón. Egyébként rákerestem a képregényre, és elfogyott, csak előrendelhető! 5000-ért ez hogy lehet? Vagy még meg sem jelent? :)
Megnéztem ezek után a kamkom Facebook oldalát, és eléggé úgy látom, hogy mozgolódtak már októberben is. Olyan sokatmondó bejelnetéseik vannak, hogy kb. mit szólnátok, ha újra kiadnánk a FF könyveket magyarul, és az illusztrációkat valami Balla Krisztián vagyki készítené. Meg ilyesmik. Szóval szerintem nekik állhat útjukban a zagor, simán csak piacot akartak szerezni.
Még a végén torrenten kell a KJK könyveket is letölteni! :D
© Denko
2019. november 22. 16:36 | Válasz erre | #28
Szomorú világ ez...Évek óta követem az oldalt,bár csak idén regisztráltam.
Először is,szeretném megköszönni mindenkinek azt a rengeteg időt,energiát,fáradozást,amit az oldalba fektettetek.Vigasztal a tudat,hogy a kinyomtatott könyvek megőrzik a színvonalas munkátokat.A kaméleont,részemről feketelistára tettem.[smiley]mf3[/smiley]Mégegyszer,köszönöm a varázslatot,amivel visszaidéztétek a gyermekkoromat.Bármi lesz is a jövőben,a Főhős mindig is ti lesztek a számomra.(Azért reménykedem a scholastic mielőbbi bukásában.)
© Grimmy
2019. november 22. 16:23 | Válasz erre | #27
Most olvastam a "konkurencia" facebook-oldalán, hogy a Tolvajok városát pl. újra ki akarják adni a képregényükkel együtt... és talán mást is. Szóval a "Rakétásokat" akkor lehet, hogy ezért szedették le.....
2019. november 22. 16:06 | Válasz erre | #26
Én a pusztítót kerestem, de nem találtam máshol magyarul, csak zagor.hu-ra mutató linkeket! :)
Viszont nekem a PDF-ek 98%-a, a fizikai könyvek 100%-a megvan, szóval bekaphatják! :D
2019. november 22. 16:04 | Válasz erre | #25
Szerintem senkinek nem jutna eszébe, hogy most már csak azért is feltegye az egész gyűjteményt valahová a webre, akár több helyre is. Sőt, ha netán az illetőt is megfenyegetnék, akkor habár ő leszedné, de tuti másnak sem jutna eszébe utána, hogy máshová feltegye. Szerintem! :)
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 15:51 | Válasz erre | #24
Csak az egyszerűség kedvéért. Rákerestem az egyik törölt KJK könyvre, ami ezen az oldalon már nincs fenn. Másfél perc alatt meg is lett, és le is töltöttem. Mehet a "dán királyfi" a búsba, ő még nem tudja, ha levágják a hidra egyik fejét, kettő nő vissza helyette! Sőt ha kiengedi a dzsinnt a palackból, az nem biztos, hogy teljesíti a kívánságát! Nem gondoltam volna, hogy a helyzet ennyire eldurvul, de azt gondolom egy fekete péntek után jöhet egy "szürke szombat", ahol megmutathatjuk (ha nem is a világnak), záróra után is van kiszolgálás![smiley]ravasz1[/smiley]
2019. november 22. 15:45 | Válasz erre | #23
Ha valóban megszületett volna a megállapodás, azt szerintem már réges-rég kürtölnék mindenfelé, szerintem erről még nincs szó. De ha meg is lenne, az csak a két új könyv, illetve esetleg még a Tolvajok városának levételét indokolná, és ezt szerintem mindenki megértené. Az összes többi az, ami teljesen nonszensz, elvégre ki az az emeletes szarvasmarha, aki most kiadná akár A Pusztítót, akár A Hóboszorkány barlangjait? Illetve akkor most félévente jönnek a következő négyes listával, hogy most azt adták ki, azt szedje le a Zagor? Elég nonszensz lenne. Pedig a helyzet ezt sugallja.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2019. november 22. 15:18 | Válasz erre | #22
Lehet hogy én vagyok túl jóhiszemű, de az angol kiadó simán közölhette volna a kötözködés okát. Ha szóba került volna hogy ismét lesz hivatalos KJK kiadás magyarul és ez az ok, akkor hajszálnyival érthetőbb és elfogadhatóbb lenne a lépésük.
Kétszínűék részéről pedig minimális gesztus lett volna a Zagor.hu felé, hogy valamiféle párbeszédet kezdenek, értékelve a másik fél évtizedes munkáját.
Ha a fejük tetejére állnak is: a KJK mindenkinek a Rakéta kiadó sorozatát, később pedig a Zagor.hu könyveit jelenti itthon.
2019. november 22. 15:08 | Válasz erre | #21
Anélkül, hogy ismerném a részleteket: azt gondolom, megszülethetett a megállapodás, és onnantól, hogy lesz újra hivatalos KJK-kiadás itthon, a jogtulajdonos jelenlegi kiadónak már bántja a szemét, ami eddig mindegy volt, vagyis hogy fent vannak elérhetően egy efféle oldalon a pdf-ek, no pláne rendelhetők a könyvek - ez mégsem valami netes szürke zóna, hanem egy kvázi hivatalosnak tekinthető honlap.

Szomorú a dolog, meglepőnek ugyanakkor biztosan nem nevezném. Ha nagyon őszinte akarok lenni, inkább az meglepő, hogy ennyi ideig mehetett ez az egész. Azért azt látni kell: attól, hogy ez full fan service volt a legjobb értelemben, nem pedig rosszhiszemű, lehúzós nyerészkedősdi, még nem legális szerzői jogi szempontból. És ezt úgy mondom, hogy az egyik könyvet én fordítottam, szóval félre ne értse senki, száz százalékkal ott voltam és vagyok emögött az egész mögött. De ha kikerül megint a dolog nagypályára, az onnantól nem csak fan service, hanem üzlet is. Ez van. A Scholastic helyében más kiadó sem hagyná ezt.

Köszönöm én is runnernek, firefoxnak és mindenkinek, hogy megvalósulhatott ez az egész. Ahogy valaki írta korábban, a polcon sorakozó sort, egy több évtizedes álom beteljesülését senki sem veheti el már tőlünk és a Zagor.hu-tól. Akármi is lesz a folytatás, már csak ezért megérte ez az egész.
2019. november 22. 15:06 | Válasz erre | #20
Legalább már tudom, melyik hazai kiadótól ne vásároljak soha semmit, valamint erre fogom felhívni minden ismerősöm figyelmét is.

Színváltósék pedig büszkélkedjenek a képregényre, míg a Zagor.hu elkészítette a KJK sorozat összes magyarul kiadatlan részét.

Amúgy érdekelne, ha konkrétan rákérdezne náluk az ember, hogy volt-e bármi közük a Zagor.hu csesztetéséhez, lenne-e annyi gerinc bennük hogy elismerjék.
© Grimmy
2019. november 22. 14:54 | Válasz erre | #19
"Jelenleg úgy érezzük most magunkat (ha fogalmazhatunk régiesen), mintha megnyúztak volna minket, kegyetlenül lehántották volna a bőrünket, ahogyan azt a szűcs tette!"

"Ezt nemes egyszerűséggel kétszínűnek hívhatjuk, mely jelenséget az állatvilágban talán legjobban a kaméleon testesít meg!"

LOL, csak most esett le ez a két rész. [smiley]eplus2[/smiley]
Lehet, hogy tényleg így volt akkor.
Remélem, Livingstone tényleg nincs benne, kiábrándító lenne.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 14:45 | Válasz erre | #18
Na most, ha hivatalosan nem is lesz könyvkiadás, mert hát kinek hiányzik az, hogy jól fenékbe billentsék! Azért fű alatt legalább pdf-ben elérhetővé lehetne tenni dolgokat, ha valaki úgy érzi, keres egy magánkiadót, és kiadatja velük amit akar. Mondom mindezt feltételes módban, mert ki tudja miféle 3/3-as alakok járnak ide... Azért szóljatok előre, ha bármi mást is törölnötök kell, gyorsan lementek mindent előre! Nem szeretnék holnap arra ébredni, hogy már az oldal sem működik. Amúgy meg már így is KJK olvasók "Mekkája" lett az oldal, hiába is törik kerékbe, a szellemisége megmarad![smiley]cross[/smiley]
© FeroxX
2019. november 22. 14:35 | Válasz erre | #17
"Nehéz most "pozitívumokról" beszélni, de a levelem zárásaként annyit megjegyeznék, hogy nagyjából sikerült "feldolgozni" a teljes KJK gyűjteményt, mire elkezdtek ezek a faszok hőbörögni, és nem félúton lett odapörkölve a Zagor projektnek."

Amúgy ezzel egyetértek.. szerencsére a teljes, gyönyörű classic rakétás arculatos gyűjteményt már senki nem veszi el a könyvespolcomról [smiley]beka3[/smiley] az lett volna az érvágás ha félúton jön be a krach.

Szóval örüljön a Kaméleon Komix most magának, és ajánlom nekik, hogy akkor tényleg tegyék oda amagukat és adják ki (immáron hivatalosan) az új részeket. Mert ha ezek után ez nem következik be az netto kicseszés nagyon sok emberrel.
2019. november 22. 14:28 | Válasz erre | #16
Én személy szerint kizártnak tartom, hogy Ian Livingstone bármilyen módon benne lenne ebbe. Bő egy éve, az Arcadia kapcsán felkereste már az oldalt. Akkor részletesen le lett neki írva, hogy mi és miért történik, mi a történelem és mi a jelenkori helyzet. Ha akart volna tenni bármit, akkor tette volna, de annyira jelentéktelennek találta a közösséget, hogy még válaszra sem méltatta a levelet, ami egyszerre volt örömteli és szomorú hír. A reakciót minden esetre úgy lehetett értelmezni, hogy tudnak az oldal működéséről, és nem zavarja őket annyira, hogy érdemi lépést tegyenek az ügyben. Ráadásul minden arra mutat, hogy a kiadó SJ/IL tudta nélkül kezdett ebbe a magánakcióba.

A legtisztább megoldás talán tényleg az lenne, ha az angol kiadó elveszítené az érdeklődését az ország iránt, és minden visszatérhetne a régi kerékvágásba.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© FeroxX
2019. november 22. 14:26 | Válasz erre | #15
Ezt egészen biztosan a magyar "konkurencia" intézte el... [smiley]falbav[/smiley][smiley]rinya[/smiley] A belem kihányom komolyan mondom..

Fanfictionokat elvileg nem érintheti a dolog amúgy nem?
© Grimmy
2019. november 22. 14:25 | Válasz erre | #14
Egyébként én nem vagyok biztos benne, hogy most volt külön "felnyomó"... pláne, hogy ugye eddig is tudtak az oldalról a jogtulajdonosok, és Livingstone fenyegetőzött is. Lehet, hogy egyszerűen csak most szánták rá magukat, hogy lépjenek. Vagy valami fejes erőszakolta ki a dolgot ennél a szolár kiadónál vagy mi a ráknál.
De egyébként igen, könnyen lehet, hogy "A Gyuláék" is odahatottak kicsit... Az biztos, hogy ha valakik örülhetnek most, azok ők; eltűnnek az általuk utált "zugfordítások", és egyedül ők fordíthatnak Fighting Fantasyt. Már ha fognak egyáltalán ugye, mert már ígérgetik vagy egy éve, aztán semmi nem történt azóta. Most már aztán remélem, nem is fog, és eltűnnek a balfenéken, főleg, ha tényleg volt közük most ehhez az ügyhöz.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 22. 14:08 | Válasz erre | #13
Keresem a szavakat, de nagyon keresem! Sajnos, ha tényleg ez a helyzet áll fenn, akkor megértem az álláspontotokat! Hiszem azt, hogy ha az oldal meg is szűnik ebben a formában, lesz egy másik, amely főnixmadárként fellobbantja újra a KJK olvasók szívét. Remélem, hogy a "konkurens" kiadót gyorsan bezárja az adóhatóság, akinek szúrta a szemét a weboldal. Akkor várunk, és informáljatok, mert én a fehér pénteket jobban szeretem!
© Grimmy
2019. november 22. 14:06 | Válasz erre | #12
Fasza.
Elég abszurd amúgy az egész ügy, ez a "vegzálás" meg fenyegetés, mert hát ugye mégiscsak egy kis, max. párszázfős rajongói keménymag vagyunk, akik ugye különben se tudnánk hivatalos magyar kiadványokat venni... de hát ugye ez már sokszor szóba került itt. Külön röhej, hogy a világ legismertebb és talán legjobban fogyó játékkönyvsorozatáról van szó, aminek az írói meg kiadói nyilván mind milliomosok... szóval ha valakiknek nem kéne fennakadni azon, hogy egy kis csoport rajongói fordításokat csinál, azok pont ők. Pitiáner, anyagias figurák mind, talán Green kivételével (bocs, de a szememben Livingstone is, mert ő is elég gázul reagált korábban, és gondolom a mostani "akcióban" is benne volt). Szánalmas az egész ügy.
2019. november 22. 13:26 | Válasz erre | #11
Komoly, hogy megkeresett az angol kiadó. Komoly, hogy leszedtük az említett könyveket (lásd a letöltési link hiánya a megfelelő helyeken). Komoly, hogy egyelőre képtelenek a párbeszédre. És az is komoly, hogy egyszer már felmerült, hogy lassan ideje befejezni, elvégre végeztünk a KJK-kal.

Az is komoly, hogy az oldal maga marad az összes többi könyvvel, és befejezzük a két még függőben lévő könyv összerakását.

Ugyanakkor az is tény, hogy bár a Wizard kétszer is nekivágott a könyvek újra kiadásával, mindkétszer felhagytak vele (és lássuk be, az angol piac azért egy csöppet nagyobb, mint a magyar). Mi viszont, míg a második sorozatukkal együtt kezdtük a működésünket, még mindig itt vagyunk.

Az első Wizard sorozat három új kötetet adott (Eye of the Dragon, Bloodbones és Howl of the Werewolf), míg a második sorozat két és felet (Stormslayer, Night of the Necromancer és Blood of the Zombies). Scholitól is kijött már a három kötelező, úgyhogy én azon az állásponton vagyok, hogy már csak ki kell várnunk, hogy ők is feladják. Ezután pedig szépen, csendben visszatérünk, és ha addig esetleg nem készülne el másképp, belevághatunk az Assassins of Allansiába is [smiley]buck[/smiley] Addig pedig koncentrálhatunk a rajongói kalandokra.

Köszönöm a fordítóknak, illusztrátoroknak és főleg látogatóknak az eddigi lelkesedést. A kalandunk tovább folytatódik!

[smiley]big-axe[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2019. november 22. 13:03 | Válasz erre | #10
Most ez tényleg komoly? Mert néhol kissé viccesnek érzem a bejelentés szövegét, meg egyszer már mintha poénkodtatok volna a zagor.hu megszűnésével... igaz, akkor talán április 1 volt...
2019. november 22. 12:55 | Válasz erre | #9
Ahogy szokták volt mondani, minden jónak vége szakad egyszer :-(
A korábbi hozzászólókhoz csatlakozva köszönöm a csapat /és kiemelve runner/ hosszú éveken átívelő alázatos és vér profi munkáját, mellyel áldoztak ennek a remek műfaj reneszánszának az oltárán!
Csak arra tudlak titeket kapacitálni, hogy ne búsuljatok, olyan dolgot tettetek le az asztalra mind online, mind írott formában, ami megismételhetetlen és örülök, hogy egy kicsit én is hozzájárulhattam a munkátok fenntartásához a könyvek megvásárlásával.

Maximális tisztelet, köszönet és a továbbiakhoz minden jót!

Jay
© thief
2019. november 22. 12:39 | Válasz erre | #8
Azért kíváncsi lennék mennyien veszik meg az Országút harcosa képregényt stb... Gondolom a "mestertől" fúj a szél..... Hatalmas piaci rés...... 5.000 ft-ért a mai telített piacon.
2019. november 22. 11:15 | Válasz erre | #7
Az első hozzászólásomból kimaradt: Természetesen én is nagyon köszönöm a munkát, kitartást, azt hogy ilyen kiváló színvonalon feltámasztottátok a KJK-t, hogy újra a 90-es évek elején érezhettem magam, hogy teljes lehet a Varázslat! sorozat.
Bízom benne hogy valamilyen formában lesz folytatás vagy akár újrakezdés.
A régi Rakéta kiadós sorozat méltó örökösei vagytok, bőven túl is szárnyalva őket.
Történjen most már bárhogy, küldetéseteket sikerrel teljesítettétek. :)
© nfmate
2019. november 22. 11:07 | Válasz erre | #6
Ehhez sok mindent nem tudnék hozzáfűzni, elég szomorú, hogy idáig jutottunk :(
2019. november 22. 10:46 | Válasz erre | #5
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy teljes szívemből KÖSZÖNÖM a hosszú évek alatt nyújtott munkát és lelkesedést (és ezt KJK rajongó barátaim nevében is írom, akik nem fórum tagok)! K**vára nem ezt érdemlitek, és megint csak bebizonyosodott, hogy mindig vannak olyan emberek, akik csak ártani tudnak másnak. Nekik hasonló "jó" kívánok, és azt, hogy ez legyen a legnagyobb örömük az életben!

Runnernek és a csapatnak azt üzenem, hogy azokra az IGAZI rajongókra gondoljatok, akiknek mekkora örömöt okoztatok az elmúlt évek során. Higyjétek el, az örökségetek fennmarad, és aki IGAZI KJK rajongó, mindig fel fog titeket emlegetni, és a lelkes, igényes munkátokat. A többi degenerált barommal nem kell foglalkozni. :)

Még egyszer KÖSZÖNÖK MINDENT!!!
© flow3r
2019. november 22. 10:19 | Válasz erre | #4
Őszintén és rettenetesen sajnálom, ami most történik. Tudom, de legalábbis érzékelem (igazán csak az tudja, aki részt vett a munkálatokban), hogy micsoda munka, lelkesedés, és szív van minden egyes elkészült könyv, és az oldal mögött. Kb. a kezdetektől fogva éveken át tartottam a kapcsolatot runnerrel az új könyvek kapcsán, és lenyűgözőnek találtam, hogy az ő vezénylésével és a többiek önzetlen munkájával lehetővé vált az, ami egy kisebbfajta csoda: hogy magyar nyelven (is) olvashatjuk a KJK könyveit. Nagyon köszönöm runnernek és a többieknek ezt a fantasztikus élményt, és azért azt megjegyezném, hogy most már nem tüntethető el a munkátok, az ezek után is fennmarad - ha az "újoncok" már nem is nagyon, vagy csak korlátozottan férhetnek hozzá, sokan vagyunk, akik "őrizzük a lángot". És mostantól kezdve ha a KJK könyvekre ránézek, egy kis keserűséget is fogok érezni, de egy fasz kiadó miatt nem fogom kidobálni a könyveimet, mivel azok az eredeti írók és a fordítók, szerkesztők munkájának köszönhetően vannak most ott a polcomon, ennek a fasz kiadónak (aminek a nevét nem sikerült megjegyeznem, pedig kellene, hogy tudjam, kiktől ne rendeljek most már semmit) semmi köze azokhoz.
Én nem vágom a jogot, pláne a nemzetközi jogot, nem tudom mivel lehet Angliából megszopatni egy kis magyar közösséget (ha valaki ezt pontosan tudja, leírhatná, mert amúgy érdekel), de ezen ismeret hiányában is azt gondolom, hogy ha runner - többszöri próbálkozás után - ezt a döntést hozta meg, akkor annak jó oka van és azt el lehet és kell fogadni.
Nehéz most "pozitívumokról" beszélni, de a levelem zárásaként annyit megjegyeznék, hogy nagyjából sikerült "feldolgozni" a teljes KJK gyűjteményt, mire elkezdtek ezek a faszok hőbörögni, és nem félúton lett odapörkölve a Zagor projektnek.
Szóval még egyszer köszi srácok, ez emberfeletti munka volt, amivel nagyon sok embernek okoztatok örömöt.
© runner
2019. november 22. 09:56 | Válasz erre | #3
Jelenleg két amatőr kaland van folyamatban, fordítás alatt és készülő illusztrációkkal.
Ezeket nem érinti a dolog.
Ezek el fognak készülni jövő év elején, és fel is lesznek téve a weboldalra.
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal123456789101112Következő oldalUtolsó oldal