Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Fekete Péntek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal
2019. november 28. 22:42 | Válasz erre | #210
Nem tudom én minden forumon elküldtem az anyjába már elnézést és br minden zagoros vénuszos rakétás könyvem megvan tőle még vizet se vennék a sivatagban, lehet mézesmázos, de elnézést egy tettű, és az elveim többet érnek mint bármilyen könyv...
dum spiro spero!
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 22:11 | Válasz erre | #209
2019. november 28. 21:56 | Válasz erre | #208
Ha ő illusztrált egy Zagoros könyvet, akkor mégis mi a baja az oldallal?
2019. november 28. 21:28 | Válasz erre | #207
Nem. elefes= Lakatos István, aki amúgy stílusos grafikus, ő illusztrálta a Halállabirintus Bajnokát.
2019. november 28. 18:20 | Válasz erre | #206
elefes = Csanády?

[spoiler]A The Gates of Hell-t egyébként most csinálja Gyula. A The Gates of Death és a House of Hell szerelemgyereke lesz (ebből is 200 pont, abból is).[/spoiler]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 28. 18:13 | Válasz erre | #205
Emberek írhattok bármit, fényezhetitek a jogot, gratulálhattok Gyulának, egy dolog biztos a Zagor.hu már bizonyított, és egy jó kezdeményezésbe koporsószöget verni nem fair dolog! Én sosem bántam kesztyűs kézzel "kedvenc bloggerünkkel", kb. annyira hiányzott ő, mint lepratelepen a pestisjárvány! Csak kapirgáljon kis kakasként a saját szemétdombján! Remélem gyorsan lehúzzák a rolót az angol szövetségesével együtt, mi pedig kellemes perceket szerezhetünk a lelkes KJK tábornak, akik itt velünk vannak, és nem álltak át a sötét oldalra! Én inkább lefordítom saját magam a segítségetekkel az érdekes kalandokat, de a pribékeknek nem adózok! Arra kérem az oldal üzemeltetőit, hogy ne tegyék még ki a "szebb jövő ígéretéig zárva" táblát, valamilyen megoldást keresünk, hogy megkerüljük a tiltást! Ahogy régen az úttörők mondták: Előre!
2019. november 28. 17:48 | Válasz erre | #204
A méltányosság tiszta sor, erre utaltam én is, persze. Lehettek volna nagyvonalúbbak, nem leszedetve azt, ami nem jön most ki a Kaméleonnál, satöbbi, whatever.

Viszont ez abból a szempontból egy teljesen egyértelmű helyzet, hogy a szerzők személyhez fűződő szerzői jogosultságai mindenképpen sérültek - akkor is, ha a vagyoniakon már lehet csűrni-csavarni a helyzetet mindenféle oda-vissza érvvel (nem volt és nem is lesz kiadás, rengeteg könyvnek a Penguin óta külföldi kiadása sincs, satöbbi-satöbbi, tudod te ezt szerintem). Hogy látnának-e belőle tényleg pénzt, és mennyit, az más kérdés, de ez szerintem senkinek sem hiányzik innen. Az sem, hogy eljusson a dolog idáig. Most nem azt mondom természetesen, hogy legyen nekik mindenki hálás ezért, de kellemetlenebb kifutása is lehetett volna ennek az egésznek, ezt azért lássuk be.

Ismétlem (és a FB-n, a Molyon is leírtam ezt): úgy gondolom, a Zagor esetében mindez a fentiek ellenére is bocsánatos bűn. Aki kicsit is rálát az oldal működésére, pontosan tudja, hogy jó szándékú, minőségi munka folyt rajongóktól rajongóknak, nyerészkedés nélkül, nem ipari tételben. De a Scholastic eljárása valahol akkor is érthető, ha szarul érinti az itteni közösséget.

(EDIT: amikor először meghallottam a hírt, zsigerből persze én is azt írtam Runnernek, hogy hülyeség a Scholastic részéről, de aztán gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy lesz magyar kiadás. És így azért más a leányzó fekvése.)
2019. november 28. 17:31 | Válasz erre | #203
Calacorm: értjük, hogy azért vettették le ezeket a könyveket, mert ezekhez van meg a joguk, a többihez nincs, de az nem igaz, hogy ez független lenne attól, hogy a kaméleonosok kiadják-e őket, vagy sem. Ha nem adnának ki semmit, akkor még most sem érdekelnénk őket.

"Méltányos, hogy leszedettek olyat is, amit a Kaméleon a tervek szerint nem ad ki, és fent volt egy évtizede?"
Nem az, különösen ha azt is hozzászámolod, hogy szinte 0 az esélye annak, hogy ezek a könyvek valaha is ki fognak adódni. Kivéve, ha Grimmy tényleg csodát tesz, ahogy azt #184-en ígérte. [smiley]integet2[/smiley]

"Jogukban állt, és igazat adna nekik bármilyen fórum a témában?"
Naná.

"Megjegyzem, szerintem még akár örülni is lehet, hogy ennyivel úgymond futni hagyják az oldalt, és nem basszák meg a mögötte állókat - simán nyernék az ügyet, és rohadtul fájna."
Annyira simán nem hiszem, hogy megnyernék. Megnyernék, csak nem teljesen, és nem is simán, különösen ha nem nyalják végig az érintett magyar jogszabályokat. Az viszont igaz, hogy rohadtul fájna, csakhogy nem nekünk, hanem nekik. Nevetséges összeget tudnának csak bevasalni a zagor.hu-n, miközben nekik elmegy egy csomó pénzük a pereskedésre, ügyvédek röptetésére, kifizetésére, ésatöbbi, ésatöbbi. Nem véletlenül van az, hogy először mindig fenyegetnek, hátha bejön.

van20:
"Ráadásul egyszerűbb azt mondani egy kiadónak, hogy vegyél le mindent, ami az enyém, mint minden leszerződésnél szólni, hogy most ezt, most azt…"
Ez nem igaz. Tegyük fel, hogy a Kako sikeres lesz, csak a vita kedvéért, és jövőre bekérnek még 5 licenszet. Igen, így most nem kell amiatt az 5 könyv miatt szólniuk. Ugyanakkor jövőre a Scholi is beszerez újabb 4 licenszjogot Ianéktól, amik miatt úgyis megint szólniuk kell nekünk, hogy most akkor azt a 4-et szedjük le. Szóval odaszólogatás szempontjából semmit nem nyernek.

Ha viszont feltételezzük, hogy KaKo nem lesz sikeres, akkor most beszólnak amiatt az 5 miatt, és többé felénk sem kell szagolniuk. Mennyivel egyszerűbb, nem?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© rjmac
2019. november 28. 16:35 | Válasz erre | #202
"Nézd már meg a Scholastic sorozatát: pontosan azokat a könyveket szedették le, amik náluk jöttek ki eddig!"

ez teljesen érthető, ugyanakkor:

"Amúgy a jelenlegi angol kiadó megírta nekünk, hogy a többi könyv ügyében is jelezni fogják a dolgot az íróknak.
Szóval a teljes sorozat ellen lennének, és a weboldal ellen."

Ez alapján már egyáltalán nem biztos, hogy csak a Scholastic sorozatát fogja érinteni az eltávolítás, ugyanis további megkereséseikre akár egy lavina is elindulhat majd és rossz esetben perrel is fenyegetőzhet a többi könyv jogtulajdonosa.
2019. november 28. 15:23 | Válasz erre | #201
Hogyne érteném. Nem szimpatikus Gyula hozzáállása, személyisége. Ez egy teljesen legitim álláspont, viszont semmi köze ahhoz, hogy szerzői jogi szempontból hogy minősül ez az egész témakör. És nem is erről beszéltem. :)
2019. november 28. 14:43 | Válasz erre | #200
Na pont ez az, amit pl. Calacorm és még mások nem értenek meg. A Zagor.hu sosem volt hülye, gondolom sejtették, hogy ez is előfordulhat egyszer. Persze nyilván reménykedett mindenki, hogy minél jobban kitolódik, vagy el se jön - ismerve az országos helyzetet, vagy a hallgatólagos beleegyezést, illetve a leveleikre válaszul kapott teljes ignorációt.

Nekem, sokan másoknak, ahogy például Grimmynek is, a fő baja (és akkor személy szerint kiveszem a kiadó magatartását ebből) Gyulával, és a csapatával - "jól bevált embereivel van". Na meg azzal, amilyen módszerrel elérte/ték az idáig vezető utat.
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 13:31 | Válasz erre | #199
© van20
2019. november 28. 13:26 | Válasz erre | #198
Én is pont ezt a linket akartam bemásolni. Ráadásul egyszerűbb azt mondani egy kiadónak, hogy vegyél le mindent, ami az enyém, mint minden leszerződésnél szólni, hogy most ezt, most azt... És azért nem szóltak már az OH képregénynél, mert azt a Titan adta ki, a Scholastic meg nem akarja újranyomni.
2019. november 28. 11:47 | Válasz erre | #197
Igen, de más dolog a fenyegetőzés, meg más dolog a leszedetés. Ha nem az ő jogtulajdonuk, azokat nem szedethetik le. Kétlem, hogy mondjuk Keith Martin vagy Jonathan Green nekimenne a Zagornak azért, mert fent vannak egyes műveik, hiszen ugyanolyan fanok, mint mi, és a szóban forgó könyvek jelentős részének a '80-as évek vége, '90-es évek eleje óta nincs kiadása odakint sem.
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 11:31 | Válasz erre | #196
2019. november 28. 10:21 | Válasz erre | #195
Nézd már meg a Scholastic sorozatát: pontosan azokat a könyveket szedették le, amik náluk jöttek ki eddig! (Ha nekem nem hiszed el, lődd össze ezt a főoldali listával: https://fightingfantasy.fandom.com/wiki/Fighting_Fantasy_Gamebooks_(Scholastic) )

Igen, biztos, hogy ezek nem fognak megjelenni itthon mind, de a kiadó mostantól a Kaméleon révén hivatalosan is jelen van Magyarországon, és a részükről teljesen érthető, hogy nem akarják a saját kiadványaikat az oldalon látni. Mint mondtam, a kérésük jogossága szempontjából teljesen mindegy, hogy ez hogy érinti az itteni közösséget.

A hozzászólásodban használt többes szám második személyt nem értem, én kizárólag a magam nevében beszélek. Plusz Gyulát nem ismerem személyesen, runnert ellenben igen. Mint írtam, én sem örülök annak, hogy ez lett ennek az egésznek a vége.
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 09:53 | Válasz erre | #194
2019. november 28. 09:39 | Válasz erre | #193
A fenti posztot olvasva, a teljes Zagor-sor tulajdonosaként, az egyik könyv fordítójaként (ezeket azért bocsátom előre, hogy mindenki tudja: távolról sem vagyok az oldal ellensége, sőt) mondom: tényleg hihetetlen, hogy nem értitek, miért pont ezeket a könyveket vetette le a Scholastic, függetlenül attól, hogy a Kaméleon kiadja-e őket magyarul vagy sem. Mert ezeknek mindnek ők a jogtulajai, és a Kaméleon révén megjelentek a magyar piacon. Pont.

Olyan kommenteket olvasok itt is meg a Facebookon is, hogy csak fogom a fejemet. Elképesztő, hogy egyes emberek felnőtt fejjel milyen szinten nem értik, mit jelentenek a szerzői jogok, vagy hogy milyen fogalmak élnek bennük erről a témáról. Méltányos, hogy leszedettek olyat is, amit a Kaméleon a tervek szerint nem ad ki, és fent volt egy évtizede? Erről lehet vitatkozni nyilván. Jogukban állt, és igazat adna nekik bármilyen fórum a témában? Naná. Megjegyzem, szerintem még akár örülni is lehet, hogy ennyivel úgymond futni hagyják az oldalt, és nem basszák meg a mögötte állókat - simán nyernék az ügyet, és rohadtul fájna.

ISMÉTLEM: AZ ELEJÉTŐL FOGVA KÖVETEM ÉS TÁMOGATOM A ZAGOR TEVÉKENYSÉGÉT. De lássunk már tisztán, felnőtt emberként.
2019. november 28. 09:20 | Válasz erre | #192
Az is lehet, mint ahogy bizonyíték eltüntetés is.
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 08:53 | Válasz erre | #191
2019. november 28. 08:47 | Válasz erre | #190
A kérdés az, hogy a 40. évfordulós találkozón meg lesz-e említve az egykori Kaméleon Komix, hogy ilyen próbálkozás is volt valamikor. :)
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 08:26 | Válasz erre | #189
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 07:57 | Válasz erre | #188
2019. november 28. 06:00 | Válasz erre | #187
Jól van, na, költői túlzás volt [smiley]vigyor0[/smiley]

elefes amúgy kimoderálta magát, vagy ennyire vállalhatatlanná vált? Szegény Gergő most úgy néz ki, mintha saját magával vitatkozna. Dániel hozzászólása alól is eltűnt 13 megjegyzés. Döbbenet, hogy mennyire tombol a cenzúra.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2019. november 28. 05:25 | Válasz erre | #186
2019. november 27. 23:44 | Válasz erre | #185
Megkésve reagálnék én is...

Ami azt illeti én mindig úgy éreztem, hogy várható, hogy egyszer valami külföldi jogtulajdonos bekeményít. Sajnos ez globális probléma, így van ez a SW rajongói tartalmakkal a Disney megítélésben és a CBS-Star Trek viszonya is ugyanez. Igazán röhej, hogy egyszer el volt ismerve még "rajongói oldalnak" a zagor.hu és utána pár évvel meg jön a fenyegetőzés. De az említett nagy franchise-oknál is ugyanezt a helyzetet látni :(

Az internet elterjedésével decentralizálódik minden, nincs szükség központi iránymutatásra, a tartalmak létrejönnek önszerveződéssel és ráadásul ingyen munkában. Szóval ez fenyegetést jelent a jó öreg kapitalista szemlélet szerint - igaz, hogy ugyanezek a rajongók tartják meg a franchise-t értékesnek a folyamatos aktivitásukkal. Sajnos a világ még ilyen elvek szerint működik, hiába a változás szele :(

Nos ettől függetlenül én marhára nem törődök a kiadókkal. Éljenek a rajongók, éljen az emberi kreativitás! Iszonyú hálás vagyok, hogy anno rátaláltam erre az oldalra és ezen keresztül sokkal jobban megismertem a KJK-világot és hozzáférhettem magyarul az összes könyvhöz. Köszönöm minden fordítónak, illusztrátornak a munkáját és persze az egész csapatnak, akik ilyen profin megcsinálták a nyomtatott könyveket is! Le a kalappal srácok!
© [törölt felhasználó]
2019. november 27. 23:08 | Válasz erre | #184
© runner
2019. november 27. 22:24 | Válasz erre | #183
Ez most nagyon aljas lesz, de az alábbi mondatról egy kép jutott eszembe:

"A Kaméleon Komix vezetője (Szűcs Gyula újságíró-blogger, jelen sorok írója)"

[center][img=http://zagor.hu/egyeb/blogger.jpg]http://zagor.hu/egyeb/blogger.jpg[/img][/center]

[smiley]broomstick[/smiley]
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2019. november 27. 22:18 | Válasz erre | #182
2019. november 27. 22:14 | Válasz erre | #181
Simán megtehetik elvileg, hiszen ezek nem hivatalos fordítások. Nem hiszem hogy egy Pusztítót a nulláról nekiállnak fordítani...
De tényleg nem ártana keríteni egy ügyvédet és csak nagy vonalakban tájékozódni, lehet-e egyáltalán lépni valamit ilyenkor. Még mielőtt szó szerint ellopják más munkáját.
© runner
2019. november 27. 22:09 | Válasz erre | #180
Nem hinném, hogy felhasználnák a fordításainkat.
Az még nagyobb felháborodást keltene.

Perelni nem igazán tudnánk a kis "zúg" fordításaink miatt. [smiley]shakehead[/smiley]
A főhős Te vagy!
2019. november 27. 22:05 | Válasz erre | #179
Nagyon köszönöm, hogy leírtad ezeket! A véleményemet már ismerheted a téma kapcsán, ha olvastad korábban őket, nem szeretném magamat ismételni.
Lehet, hogy hülye kérdés/ötlet, de nem lehetne valahogyan elrejteni a "Hibák a könyvekben" topicokat, vagy valamiképpen megoldani, hogy ne használhassák fel a saját céljaikra?
Amúgy ez az egész komment simán kimehetne a posztja alá, hiszen neked/nektek is jogotok van elmondani a véleményeteket.
2019. november 27. 22:03 | Válasz erre | #178
Nagyon remélem, hogy ez nem történik meg!
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 22:02 | Válasz erre | #177
Jut eszembe, kíváncsi vagyok, mennyit fognak lopni a zagoros fordításokból.
Simán el tudom képzelni hogy kiadják a saját nevük alatt változatlanul, vagy max. minimális változtatásokkal.

Ha úgy lesz, beszállok az ügyvédi költségekbe [smiley]catch-hit-with-chair[/smiley]
© runner
2019. november 27. 21:48 | Válasz erre | #176
Sziasztok!

Gondoltam én is írnék az elmúlt időszak eseményeire.

Először is a mai friss "híreknél" maradva, láttam Kétszínű Komédiás (én csak így hívom) "kiadó" [s]weboldalán[/s] facebook profilján, hogy írt egy hozzászólást a Gábor nevű alkotó, miszerint "Ezáltal legális vásárlás marad el, és művészek károsodnak." Szerintem azok is alkotók, akik ezeket a magyarul meg nem jelent könyveket lefordították, szerkesztették, illusztrációkat rajzoltak hozzá, ellenőrizték a saját szabadidejüket áldozva erre rajongásból, teljesen ingyen a többi rajongó számára.
Azt meg, hogy a magyar "zúg" művek pénzkiesést jelentenének a jelenlegi angol kiadónak, az íróknak vagy rajzolóknak (fel sem használtuk ezeket a "képeket") nem hinném, mivel a magyar rajongók többsége nem venné meg angolul. Illetve de, az igazi elvetemült rajongók megveszik azokat is, tehát még reklámoztuk is. Semmiképpen sem hinném, hogy elvettük a kenyerüket. Amúgy az alkotókat gondolom kifizették, legfeljebb a kiadót érhetné kár az óriási magyar piaccal. De még egyszer, aki támogatja a kiadót (alkotókat,) az megveszi az eredeti angol könyvet is.

Gyula bácsira rátérve, én személyesen nem ismerem, nem tudom milyen ember valójában. Régebben is csak közvetve írtátok fórumba, hogy nagyon szidja a rajongói köteteteket.
Olvastam a mai posztját, és igen, egyértelműen kiderült, hogy természeten ő jelezte a jelenlegi angol kiadónak, hogy tegyenek a [b]Zagor.hu[/b] ellen. Bocsánat, megemlítette.
És ha már a "[b]Zagor.hu[/b] ellen"-nél tartunk.
Ez az "akció" nem ellenem irányult, nem én vagyok a [b]Zagor.hu[/b], hanem a rajongók mindannyian, akik közül ugyanúgy sokan rengeteg időt és energiát tettek a kötetek elkészüléséért.
TITEKET károsított meg ez az egész, és az érdeklődőket, akik már nem láthatják akár a 30 évvel ezelőtti könyveket (legalábbis itt már nem).

Itt egy rajongói közösség van, míg a Kétszínű Komédiásnál egy ember, aki önös érdekből - hogy végre hivatalos kiadást láthasson a könyvespolcán - elégedetten hátra dőlve élvezze dicsőségét.
Mivel ez róla szól, nem a vásárlókról!

Amúgy a jelenlegi angol kiadó (azért írom még a "jelenlegi" szót, mert gondolom pár év, és ismét fel fognak hagyni, mert nem lesz kifizetődő külföldön sem továbbvinni) megírta nekünk, hogy a többi könyv ügyében is jelezni fogják a dolgot az íróknak.
Szóval a teljes sorozat ellen lennének, és a weboldal ellen (vagyis ELLENETEK)!

Mai napig nem ismerem a jogdíjak összegét, mivel egyik író sem osztotta ezt meg velünk. Bár egy angol képregény támogatással persze már más a leányzó fekvése. $$$ illetve £££.
Teljesen egyértelmű amúgy, hogy KJK könyvet kiadni értelmetlen, és bukás Magyarországon (de nem ezt kívánom, csak szerintem), erre jó üzlet, vagy akár üzleti fogás angol képregény bevételével fedezni a magyar veszteséget, csakhogy azért is megmutathassa. Félreértés ne essék, senki nincs itt hivatalos kiadás ellen, csak a jelenlegi gerinctelen ember ellen, aki egyben a kiadója is.
Amúgy nem is reméltem 10 éve, mikor "belecsöppentem" ebbe az egészbe, hogy ennyi kedves, segítőkész rajongó van, akik a 10 év alatt sokat áldoztak és tettek a művek elkészülteinek ügyében.
Ráadásul nemegyszer itt a közösség döntött borítókról, nevekről, és még a könyvek ellenőrzését is rajongók végezték (szintén nagy segítség volt), ami már a hivatalos kötetekről nem mondható el. Kivéve az itteni fórum hozzászólások felhasználását, melyet figyelembe véve alakítja ki Komédiás a saját kiadását.
Ezért a sok fröcsögés, amit most szegény, "ártatlan" emberünk kénytelen elviselni, és valahogy a biznisz érdekében "tisztázni" magát.

Ismétlem. Nem a hivatalos kiadással van a baj, hanem ahogyan ez az egész megszületett.
Olvashatjuk, hogy miért nem tereltük ezt rendes, legális kiadás felé.
Na akkor a válasz:
Már a legelején írtunk Steve Jacksonnak, nem válaszolt. Persze a 100 darabos kérdéssel gondolom kiröhögött.
Fel sem merült a bebukott magyar kiadások miatt, hogy ezt "megérné" kiadni hivatalosan. Nem a gazdagodásra gondolok, hanem, hogy legalább ne legyen veszteséges.
Éppen ezért zseniális ötlet egy angol kiadású képregény ötletét mézesmadzagként elhúzni Ian orra előtt, és így talán a kisszámú könyvkiadás jogára is rábólintottak.
Az meg, hogy új rajzokkal adják ki, és hogy még a legnépszerűbb [i]A Pusztító[/i] könyvet is bvevették a kiadási listába, még jobb ötlet, persze ezt a [b]Zagor.hu[/b] Fórumából könnyen ki lehetett nyerni.

Tavaly, mikor Ian Livingstone itt járt, látta a Zagor-os könyveket (meg egyeztetett a Kétszínű Komikussal), írt nekünk.
Részletes választ adtunk, és ismét teljes csönd következett.
Megírtuk, hogy akár fizetnénk is. Mennyi a jogdíj? Mit tehetünk?...
Semmi válasz.

Pedig nemrégen még a FF "történelemkönyvbe" is bekerültünk, a [i]You Are the Hero[/i]-ba.

Na, és visszatérve Gyulára, én tavaly olvastam csak először amit itt a fórumon írt, hogy miért nem tereltük legális útra a dolgot, mint mondjuk egy 500 darabos Star Wars képregény ügyében.
Ezt mondjuk FirefoX válaszolta meg, hogy egyrészt a Fighting Fantasy nem egy Star Wars, másrészt a fentebb írt kérdéseinkre válasz nélkül maradtunk.
Egyébként ekkor elgondolkoztam, mivel bele sem gondoltam ilyen legális kiadás dologba... de ezt akkor olvastam először a fórumon.
Gyula (Hamlet) soha, semmilyen módon nem írt nekünk, nem írta meg fórumba sem addig, hogy mi a véleménye, problémája.
Ha ez ekkora nagy dolog számára, miért nem vetette fel Ő maga ezt 10 éve.
Én a hivatalos könyvekről írt cikkeit nem nagyon olvastam, sem a hozzászólásokat.
És ami a legfontosabb, soha nem jelentkezett, hogy segítene nekünk, akár a könyvekkel kapcsolatban, akár a legális útra való terelésben.
Persze most mindenki ezen felnevet, de komolyan írom.
Amúgy, mikor megkeresett Gyula (először) e-mailben, és kérte hogy vegyük le a képregényeket, én érdeklődtem, mik a tervek, és felajánlottam a segítségemet, melyet a "köszönöm, de megvannak a saját, jól bevált embereim" válasszal elhárított. Ezt nem szarkasztikusan írom, csak mint egyszerű tényt.
Sem panasz, sem segítség nem érkezett tőle, mert eleve elkönyvelte a [b]Zagor.hu[/b]-t (még egyszer, szóval a KÖZÖSSÉGET) egy "zúgkiadónak".
És most megmutatja, hogy NA TESSÉK!, így kell ezt!
De nem minket fricskáz, hanem a KJK rajongókat!

Amúgy számokat nem adok meg, de úgy vagyunk beállítva, mintha ontanánk a garázsból a "zúg" könyveket a piacra.
Hát aki már írt nekem könyv ügyben, az tudja, hogy nem keveset kellett néha várnia, mert ez nem nagyüzem. Sőt, nyűg már egy ideje, nem is véletlenül "fenyegetőzők", hogy vége lesz.

Itt sajnos a sok régebbi könyvekről van szó, melyeket törölnünk kellett.
Jött Gyula, ad szép új könyveket, de közben elvett jó párat, amit itt már nem találhattok meg!

Még mindig állítom, hogy nem vettük el a kenyeret éhes alkotók szájából, csak a hazai rajongóknak adtunk egy kis csemegét...
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2019. november 27. 21:14 | Válasz erre | #175
© [törölt felhasználó]
2019. november 27. 21:11 | Válasz erre | #174
2019. november 27. 21:04 | Válasz erre | #173
A Rakétás könyvek annak idején tényleg havonta jöttek ki szinte, az áruk pedig az akkori fizukhoz viszonyítva is elég kedvező volt.
A minőségük is oké volt szerintem, egyetlen olyan példányom sincs, ami mondjuk széthullott volna, pedig lapoztam őket sokat.
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 21:00 | Válasz erre | #172
Mármint olyan amiből már van RAKÉTÁS. Most komolyan, Tolvajok Városa? Kinek a hülye ötlete volt?
© Anry
2019. november 27. 20:51 | Válasz erre | #171
Engem nem érdekel a rendkívül hiteles szabadkozása, még annyira sem, hogy próbát tegyek az elolvasásával. Amint azt többen felemlítettétek, fórumozóként itt követett el olyan dolgokat, amikre nincs bocsánat. Egy mea culpa-val ezt nem lehet letudni.

Engem is elfelejthet, mint potenciális vásárlót.

© [törölt felhasználó]
2019. november 27. 20:31 | Válasz erre | #170
© [törölt felhasználó]
2019. november 27. 20:23 | Válasz erre | #169
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 20:10 | Válasz erre | #168
Ahogy nézem olcsó ponyvákat árultak, és felteszem a '90-es években a vadkapitalizmus után ez már nem volt fenntartható.

Meg egy olyan hírre emlékszem, hogy az Új Vénusz, ami a Fantázia Harcost adta ki, ugyanaz a cégcsoport volt, és direkt a sci-fi lapozgatós FF-ek kiadására próbáltak rámenni (aztán jól befürödtek vele).

Kíváncsi vagyok, a Rakéta könyvkiadónak volt-e köze a Rakéta Regényújsághoz, aminek durva kiadói háttere volt, pl. Magvető Kiadó, Móra Kiadó, Európa.
2019. november 27. 19:51 | Válasz erre | #167
Valaki tud bármit arról hogy annak idején a Rakéta miért húzta le a rolót? Vagy hogy mi alapján döntötték el, melyik könyveket adják ki.
Nem nagyon találtam róluk semmit a neten.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 27. 19:35 | Válasz erre | #166
"Azt nem is említve, hogy azok a korai könyvek voltak a legjobbak és máig a legnépszerűbbek.
Oké, Livingstone a műfaj egyik atyja, de nem nekem úgy tűnik hogy a régi sikeres sztorijait írja meg átköltve sokadszorra is."

Azért ez a két mondat kicsit sántít, mert a rakétás kiadványok között is voltak kevésbé népszerűek, mint ahogyan a Zagoros kiadványok között is akadtak olyanok, amik egy az egyben felveszik a versenyt úgy történetben, mint népszerűségben a korai könyvekkel. Csak ma már kevesebben olvasnak, és a felnövő generáció előbb vesz tabletet a kezébe, mint könyvet! Igen Livingstone mester felült a nosztalgia vonatra, de az új könyvében már ez árnyaltabban van jelen, mint korábbi kalandjaiban.
Amúgy én is olvastam Gyula cikkelyét, hát jót mosolyogtam! Sosem díjaztam a legyilkoljuk Pétert, hogy Pál örököljön effektust, és úgy állítja be, hogy ő csak háttal beleszaladt a disznóölő késbe... Hihető mi? [smiley]bee1[/smiley]
2019. november 27. 19:25 | Válasz erre | #165
Minden vásárló úgy tud szavazni, hogy megvesz-e egy adott terméket, vagy sem. :)
2019. november 27. 19:11 | Válasz erre | #164
Igen, évi négyet úgy hogy a Rakéta 89 és 93 között összesen 20 könyvet adott ki, amikor úgyszólván fillérekbe került egy kötet (nem csak mai szemmel, hanem az akkori fizukhoz képest is), nagyon népszerű volt a KJK és nem volt okostelefon-konzol-pc konkurenciája sem. Vagy töredéke a mostaninak.
Azt nem is említve, hogy azok a korai könyvek voltak a legjobbak és máig a legnépszerűbbek.
Oké, Livingstone a műfaj egyik atyja, de nem nekem úgy tűnik hogy a régi sikeres sztorijait írja meg átköltve sokadszorra is.
2019. november 27. 18:36 | Válasz erre | #163
Ma találtam erre a hírre és eléggé letaglózott. Azután jól felhúztam magam a kaméleon pofátlanságán. De a lényeg mégis az, hogy srácok hatalmas köszönet és hála a munkátokért és az egész oldalért. Ahogy más is írta a Hösök ti vagytok!
© twillight (Kövérorr)
2019. november 27. 18:35 | Válasz erre | #162
Kihagytátok a legjobb félmondatuk, miszerint évi 4 könyvet akarnak kiadni.
Ennek az üzleti realitása NULLA. Évi EGY könyv lehet rentábilis a magyar piacon (és ha innen nem veszi a többség, akkor az sem).

Tipikus "feltörekvő kiadó"-nak néznek ki tehát, ami azt jelenti, másfél-két év, és nem fognak létezni.
2019. november 27. 16:45 | Válasz erre | #161
Nagyon szép gondolatok, igyekszem megfogadni, remélem, sikerül is, köszönöm!
Első oldalElőző oldal123456789101112131415Következő oldalUtolsó oldal