Zagor.hu
Zagor.hu fórum
123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
2021. január 14. 13:55 | Válasz erre | #585
Persze, én nem is az eladási ár miatt jeleztem, inkább csak a zagoros dedikáció okán volt értelme megemlíteni-még elefes is hozzászólt, mondván "akkor az eladó miatt kutyáznak másokat"
© runner
2021. január 14. 13:42 | Válasz erre | #584
A srác hívott engem, aki hirdetett.
Igazából, ha valaki úgy gondolja eladja a könyveit, arra nem mondhatunk semmit.
Ha jól tudom, abból volt egy kis felháborodás, hogy zagoros könyv volt dedikálva, és a dedikálás miatt magasabb áron adta.
De mindenki szíve-joga, ha úgy érzi ennyit ér, és hirdeti...
A főhős Te vagy!
2021. január 14. 13:08 | Válasz erre | #583
Napi érdekesség, bár inkább szomorú: zagoros kiadványok FB-csoportban eladásra hirdetve, Livingstone aláírásával...
Nem tudom erre is felfigyelhetett e anno Ian, de valószínűleg nem tett jót a zagornak...
Közben a hirdetést már nem találom, lehet hogy levetették a csoportból?
2021. január 7. 01:49 | Válasz erre | #582
Csak most olvastam, mi történt.

Erről eszembe jut egy régebbi történet, amit a hatalomkártya fórumon éltem meg. Budapesten az úgynevezett Kezdő Ligában az a cél, hogy játéktapasztalattal alig rendelkező játékosok egymás ellen játszanak, és kezdjenek el önbizalmat építeni, meg paklit fejleszteni. Erre valaki elért egy kimagasló helyezést (valószínűleg kölcsönkapott) közel félmilliós paklival és támadni kezdték, hogy veszi el a kezdők motivációját. Akkor két dolgot írtam:

- A szabályokon érdemes gondolkodni;
- De semmiképp nem szabad valaki azért támadni, mert a szabályos keretek között azt tette, amit

Picit hasonlót érzek itt is. Lehet arról beszélgetni, hogy a jövőre nézve esetleg más feltételekkel legyen egy nyereményjáték, de akkor ezt érdemes konstruktívan, nem a győztest utólag támadva megtenni. Szerintem az időzítés volt itt nagyon szerencsétlen, mivel mindenki tudta, hogy ezek a szabályok (az elmúlt években is ezek voltak), ezt a vitát lehet október-november környékén kellett volna lefolytatni.

Egyébként abban egyetértek a véleménnyel, hogy arra valami megoldást jó lenne kitalálni, hogy a renickek kiszűrésre kerüljenek. Viszont azt, hogy valaki nem szól hozzá a fórumhoz, ha egy létező személy van mögötte (márpedig runner kommentje alapján itt egy létező személyről beszélünk), én nem tartom aggályosnak.


Akinek még nem kívántam, annak Boldog Új Évet! :)
© Uhu
2021. január 6. 07:37 | Válasz erre | #581
Nem az a gond, tragédia, ha konfliktus van. Minden emberi közösségben egyszer megjelenik a konfliktus, aminek az az oka, h különbözőek vagyunk. Sokkal nagyobb gond az, amikor a konfliktusok elől elmenekülünk, szőnyeg alá söpörjük, mert ettől nem oldódik meg, csak a feszültség nő, aztán egy pillanatban bombaként robban, pusztít.
A gond az, h nem nagyon tudunk konfliktusokat megoldani: mindent azonnal magunkra veszünk, személyessé tesszük, átengedjük magunkat a negatív érzelmeinknek, egónak. Pedig a konfliktusok sikeres megoldása előbbre visz egyénileg és közösségileg is minket. Ezt nehéz, de lehet tanulni, vannak rá egyéni és csoportos eszközök is. Máskülönben mindig oda jutunk, h előbb-utóbb minden közösség felbomlik a konfliktusok kezelhetetlensége miatt.
© marczy
2021. január 6. 01:13 | Válasz erre | #580
Átolvastam a vita lényegét. Én ebben azért nem foglalok érdemben állást, mert nem a nyerés érdekel, amikor a KJK-ról van szó, és főleg nem az anyagi haszonszerzés. Ezért nekem jó a mostani rendszer is, bár tény, hogy több fórumon van valamiféle pontrendszer, melynek lényege, hogy bizonyos pontot elérve tudsz csak egyes funkciókat használni, ami lehet akár a sorsolásba való bekerülés joga is. De ha ez a fórumfelület erre nem tehető alkalmassá épeszű munkamennyiséggel, akkor persze, hogy nincs miről beszélni.
De az eredeti témától elkanyarodtunk sajnos, és ez nem volt célom ezzel a kérdéssel.
© Denko
2021. január 5. 20:33 | Válasz erre | #579
Év végén/elején voltunk,mindenki fáradt volt,ideges,stb.(tavaly szilveszterkor én huzakodtam Twillight-al,szerencsére Firefox idejében leállított).A járvány miatt elmaradt a szokásos gőzkieresztés is,és ehhez jött az online kommunikáció.

Ha élőben zajlik a beszélgetés,vannak hangsúlyok és non-verbális visszajelzések,valószínűleg meg lehetett volna beszélni a dolgot civilizáltan,de így könnyen félre lehet értelmezni a mondanivalót + van ideje az embernek felhergelni magát.(Indulatból csak veszekedni lehet,aztán valaki a sürgősségin köt ki.)
Fűz nyilván ezzel akarta kifejezni a nemtetszését.Kár,hogy ennyire túlreagálta a dolgot,de ha ő nem érzi itt jól magát bármilyen oknál fogva,akkor szerintem tartsuk ezt tiszteletben.
2021. január 5. 19:56 | Válasz erre | #578
Annyira nem, ha a regisztrált tagokat nézzük, na persze ha csak azokat, akik hajlandóak véleményt is nyilvánítani... bár ha valaki régen vett könyvet, és egy jó ideje nem, ez akár detto lehet vélemény. [smiley]awink[/smiley]
2021. január 5. 19:24 | Válasz erre | #577
Én csak azért nem értem Gyilkos Fűz reakcióját, mert nem teljesen tökmindegy, hogy ki nyeri az ajándékot? Persze, mindenki nagyon örülne, ha nyerne, de mi történik, ha nem a mi nevünket dobja ki a gép? Semmi, attól még ugyanúgy szeretjük a lapozgatós könyveket, és továbbra is szeretünk a honlapra járni. Ezért kitöröltetnie magát... De ha meggondolja magát, remélem visszajön, mert olyan kevesen vagyunk ezzel a hobbival, hogy nem lenne szabad senkit elvesztenünk :)
2021. január 5. 18:21 | Válasz erre | #576
Jogos, kicsit sarkalatos volt felhozni a te javaslatodat példaként, értem, hogy gondolatindítónak szántad, amire egyébként ez lett volna az első válaszom, ha mélyebben belemegyünk.

Nem hiszem, hogy így echte kijelentettem volna korábban, hogy igazságtalan lenne a jelenlegi rendszer. Ez most furán hangozhat, különösen a végkifejlet ismeretében, de nem akartam állast foglalni egyik irányban sem, mert értettem, mi a problémája Fűznek. Azóta viszont elég sokat filozofáltam a kérdésen is meg a javaslatokon is, és igazából most már elég magabiztosan ki tudom jelenteni: nem látom, hogy hogyan lehetne egy, a jelenleginél objektíven igazságosabb feltételrendszert összehozni, egyszerűen azért, mert nincsenek meg a lehetőségek arra, hogy objektíven mérhessük bárkinek a "hasznosságát" is. Arról nem is beszélve, hogy a szilveszteri tombolánál nem is látom értelmét ilyen méregetésnek, mert az nem erre lett kitalálva. Az csak egy tombola.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Denko
2021. január 5. 18:06 | Válasz erre | #575
Kenyér is van,csak ezzel a cirkusszal mindenkinek elvesszük az étvágyát.
© SzG
2021. január 5. 17:48 | Válasz erre | #574
Igen, akartam is írni éppen, hogy nem kellenek semmilyen fenyegetőző jogtulajdonosok a cirkuszhoz, van az nélkülük is... ők meg röhöghetnek a markukba, és kérhetnek egy kávét, mondván, elintézik a "Zagorosok" is egymást. [smiley]confused[/smiley]

Tényleg foglalkozzunk inkább értelmesebb / előremutatóbb dolgokkal. (Igen, már én is megbántam, hogy belementem ebbe a nyereményjátékos témába, de szerintem Fűz is.)
© killmaster (Savanyúhas)
2021. január 5. 17:46 | Válasz erre | #573
Nézzétek, aki elég aktív volt a fordításoknál, könyvek átnézésénél, netán valami egyéb jó szolgálatot tett a Zagor.hu szellemiségének, az megkapta méltó jutalmát. (Én legalább is biztosan, sok extra dolgot köszönhetek az oldal üzemeltetőinek!) Aki meg egy szilveszteri "tombolás nyeremény" részese lett, hát őt sorsolta ki a gép, örül a nyereményének. Egyszer egy évben van ilyen lehetőség, de bármely regisztrált tag megoszthat saját írásokat, fordításokat, ötleteket, és ha a jutalma pár bátorító szó, annak is lehet örülni. De megfordítva a dolgot! Én már itt annyi regisztrált felhasználóval kerültem ilyen-olyan vitába, hogy akár hússzor is töröltethettem volna magam, de Killmaster nem azért regisztrált ide, hogy eltűnjön a névtelenség homályába... [smiley]ticking[/smiley]
2021. január 5. 17:34 | Válasz erre | #572
Jól nyomjátok. [smiley]nevetes1[/smiley] Csak így tovább.

Anno megmondták, hogy kenyeret és cirkuszt a népnek, legalább az utóbbi van, ha már az előbbit lenyúlták.

El kell felejteni a dolgot, nyugodtan csinálni mást, majd decemberben feljönni 1x. Ha mindenki így csinálná legalább nem kellene sokat visszaolvasni. [smiley]nyes[/smiley]
© SzG
2021. január 5. 17:03 | Válasz erre | #571
"SzG pedig egyébként ugyanezzel a lendülettel zárja ki Sangot vagy bubut, akik mondjuk pontosan azt csinálják, amihez szerinte kellene kötni a sorsolást: véleményeket írnak a könyvekről."
Ez csak egy kósza javaslat volt, és írtam is, hogy nyilván lehetne finomítani rajta. Egyébként természetesen nem kellene "kizárni" Sangot és Bubut, hiszen egyrészt ők is be vannak regisztrálva ide, másrészt meg is szokták osztani itt az általuk írt kritikákat. :)
Megjegyezném továbbá, hogy az én ötletemnek nem csak a közösség "jutalmazása" lenne / lett volna a célja, hanem (ahogy írtam is) egyfajta "ösztönzés" is a nagyobb aktivitásra, illetve a véleménykifejtésre; mert ugye többen is felhozták már, hogy egyre kisebb az élet a fórumon, meg egyre kevésbé tartalmasak a hozzászólások/beszélgetések. Egy extra nyereményjáték a kritikaírók között valószínűleg segítene ezen kicsit. De mint írtam, ez csak egy ötlet volt, nyilván mást is ki lehet (ne) találni.
(Egyébként korábban mintha te is azt írtad volna, hogy nem teljesen igazságos a nyereményjáték mostani rendszere; ehhez képest kissé furcsállom, hogy most már mintha épp arra utalnál, hogy minden jó úgy, ahogy van, és semmilyen változtatásra nincs szükség; bár lehet, hogy csak nem jól értelmezem a legutóbbi hozzászólásaidat.)
2021. január 5. 16:33 | Válasz erre | #570
Hát dögöljek meg, ha értem, miről beszél.

2010-ben, 2011-ben és 2013-ban volt nem-szilveszteri típusú nyereményjáték runner szervezésében. 2011 óta minden szilveszterkor van szilveszteri nyereményjáték szintén runner szervezésében. Ez azt is jelenti, hogy 2011-ben és 2013-ban két játék is volt, két nyereménnyel. Mindegyik más szabályok szerint futott. Az első kettőben rejtvény volt, a harmadikban képeket lehetett küldeni. A szilveszteriekben pedig be kellett lépni. Mindegyiknél egyértelműek voltak a szabályok a meghirdetés kezdete óta. Ahogy GyF volt szíves "megüzenni" nekünk, "a közösség teszi ezt [a reklámozást] más fórumokon, baráti körökben, közösségekben". Ez is egy fajtája a közösséghez való hozzátételnek, méghozzá tipikusan olyan fajtája, ami nem fog közvetlenül meglátszani itt, a fórumon. Tehát érzésem szerint elismeri, hogy akik reklámozzák ismerősi körökben az oldalt, azok tevékeny, hasznos tagjai a közösségnek. És egyben azt is állítja, hogy amennyiben ezek az emberek semmi mást nem tesznek, pontosabban nem jönnek ide fel, és írogatnak a fórumba, akkor nem hasznos tagjai a közösségnek, és ezért ki kell őket zárni a szilveszteri nyereményjátékból.

Hát dögöljek meg, ha értem, miről beszél. És nem, most nem forgatom ki a szavait, most megmutatom, mik a következményei azoknak a módosításoknak, amiket javasol.

Annyiban mondjuk igaza van, hogy a lottós hasonlat rossz. Tombolás hasonlatot kellett volna írni, ahol mindenki pontosan egy jegyet szerezhet egy előre meghatározott módon. Ugyanis a lottótól eltérően itt garantáltan lesz egy nyertes, ott semmi garancia nincs erre.

Ez az oldal a lapozgatós könyvek rajongóinak közössége. Nem az a célja, hogy itt mindenki hozzászóljon a témákhoz. Vagy hogy mindenki könyvet írjon, vagy fordítson, vagy szerkesszen, vagy akármi. Az a célja, hogy a lapozgatós könyvek iránti szeretetet terjessze. Ennek a szeretetnek a legközvetlenebb módja, ha valaki olvassa ezeket a könyveket, akár úgy, hogy letölti őket, és a doc-okat, pdf-eket olvassa a gépén, akár úgy, hogy valamelyik online verzióval játszik, de akár úgy is, hogy megveszi egyik-másik könyvet, és azokat forgatja. De akár úgy is, hogy megnyeri azokat, és a nyereményt olvasgatja boldogan. Ezek az emberek máris tettek valamit a közösségért, életben tartják annak célját, még ha online talpnyomuk nincs is. És GyF szerint ezek az emberek nem tesznek semmit a közösségért? És ezért ki kell őket zárni a sorsolásból? Szerintem ez az, ami igazságtalan lenne. Csak GyF ezt nem akarja megérteni, mert neki csak az a hasznos tagja a közösségnek, aki itt hozzászól a témához, még ha soha életében egyetlen játékkönyvet sem nyitott ki. SzG pedig egyébként ugyanezzel a lendülettel zárja ki Sangot vagy bubut, akik mondjuk pontosan azt csinálják, amihez szerinte kellene kötni a sorsolást: véleményeket írnak a könyvekről. Épp csak nem itt, hanem a saját oldalaikon, és nem évi kettőt, hogy a következő évekre is maradjon miről írni, hogy akkor is a közösség hasznos tagjainak bizonyultassanak, hanem amikor kedvük tartja.

Ami a személyeskedést illeti, most csalok egy kicsit. "én lettem elmondva mindenfélének FireFox által és én kaptam a személyeskedést, nem fordítva". A szegénységi bizonyítványt megkaptuk oda-vissza. Az előző idézet alapján ez nem lehet személyeskedés, elvégre GyF csak az elszenvedője volt a személyeskedésnek énáltalam. Szerintem mondjuk ez az egyetlen pont, ahol személyeskedésbe fordult a dolog, de üsse kő, elfogadom az érvelést. Azonban sehol máshol nem történt személyeskedés a részemről. Személyeskedés az, ha azt mondom, hogy GyF, te igazi mélymagyar vagy. Ellenben nem személyeskedés az, ha azt mondom, hogy GyF, ez egy igazi mélymagyar hozzászólás volt. Szintén személyeskedés, ha azt mondom, GyF, te égbekiáltóan ostoba vagy. Ellenben nem személyeskedés, ha azt mondom, GyF, ehhez a problémakörhöz égbekiáltóan ostoba módon állsz hozzá. Lásd még [url=https://www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/L06.2.1.0.html]ezt a remek cikket a személyeskedésről[/url].

GyF, ezt már egyszer mondtam, de elmondom még egyszer. Ha ennyire zavar ez az igazságtalanság, szervezd meg a saját nyereményjátékodat, ajánlj fel saját nyereményt, sorsolj a saját szájízednek megfelelően, és futtasd 10 éven át anélkül, hogy bárki is panaszkodni tudjon, hogy ezért vagy azért nem igazságos.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2021. január 5. 14:23 | Válasz erre | #569
Fűz írt egy üzenetet, és mivel már nem tudja bemásolni ide, így engem kért meg, hogy tegyem meg. Íme (ha esetleg nem ebbe a topicba való, majd átrakjátok máshová, pl. a Beszólok-ba, bár annyi vita volt már itt is, hogy szerintem elfér...):A zagor.hu elsősorban egy közösség, egy specifikus érdeklődési körű emberek közösségi oldala.
Ezért esett rosszul azt látni, hogy olyan emberek nyerhettek a sorsolásokat, akik a közösséghez semmit nem tesznek hozzá. Ez volt a fő oka a kifakadásomnak, ami azóta is következetesen figyelmen kívül lett hagyva, nehogy reflektálni kelljen rá érdemben. A mondandómnak csak azok a részei lettek figyelembe véve, amikbe bele lehet kötni.
Még most is engem kezel úgy a fórumozók egy része, mintha én lettem volna agresszív és erőszakos, miközben én lettem elmondva mindenfélének FireFox által és én kaptam a személyeskedést, nem fordítva.
Ezekre persze nehéz higgadtan válaszolni anélkül, hogy felvenném én is ezt a stílust. A végleges törlésemet viszont runner válasza miatt kértem.

"Nekem bőven elég, hogy egy olyan személy nyer, akit érdekelnek a KJK könyvek világa, és veszi a "fáradtságot", és bejelentkezik a Fórumba.
Ezzel az erővel azt is szidhatjuk, aki életében először vett lottószelvényt, és nyer...
Ez egy ilyen évi egyszeri tombola játék.
Ennyi. Pont."

Ez számomra egy olyan leereszkedő stílusú megnyilvánulás volt, amit nem tudok elfogadni, és ilyen légkörben maradni sem szerettem volna.
Ez mégis milyen hozzáállás és milyen hangnem a közösség tagjai felé? Neked bőven elég, te döntesz ennyi, pont. Kinyilatkoztatsz, mert ez a te oldalad, a te nyereményjátékod.
A közösség véleménye nem számít, az hogy többünk szerint is igazságtalan a rendszer és valakinek ez rosszul esik, az nem számít. Te számítasz.
Azé a közösséggé, akinek a zagor.hu az egész létét köszönheti. Ezt itt nem egyedül építetted fel. Ha megnézzük a hírfolyamot, akkor látható, 2010-ben a legtöbb hír arról szólt, hogy "köszönet a rajongónak".
2010-ben érdekes módon még nem okozott problémát feladathoz kötni a nyereményjátékot, nem pedig zero effort módon odaadni bárkinek, aki beesik az ajtón.
Az oldal "nem reklámoza magát sehol" - nem, mert a közösség teszi ezt más fórumokon, baráti körökben, közösségekben.
A lottószelvényes hasonlat teljesen érvénytelen, egyáltalán nem olyan, a legkevésbé sem.
A nyereményjáték lehetne egy köszönetnyilvánítás is a közösség azon tagjai felé, akik heti, vagy akár napi szinten hozzátesznek valamit magukból.
Ha problémát jelent egy nyereményjáték kitalálása-megszervezése, akkor lett volna olyan tag, aki ezt megteszi. Akár én is, értelemszerűen kizárva magam a lehetséges nyertesek közül. Ezer örömmel megcsináltam volna a játék és az ismeretlenül is barátaimnak tartott tagok kedvéért. Csak ennek ugye feltétele lett volna szóbaállni velünk, mint egyenlő féllel.

Remélem, hogy ez egy érthető és megérthető válasz arra, hogy mi volt az indokom.
© Uhu
2021. január 5. 12:18 | Válasz erre | #568
Sajnálom, hogy így alakult. Ez számomra klasszikusan a "melyik farkasnak adok energiát", "milyen mintázatot követek", "mennyire engedem át az irányítást az egómnak" esete.
Elsőre láttam logikát Fűz felvetéseiben. Ugyanakkor Runner ellenvetéseiben szintén. Végső soron teljesen mindegy, h kinek lett volna igaza. Ha egyáltalán kellett volna igaza lennie valakinek egy ilyen lényegtelen témában...
Ami inkább érdekes, h vajon miért érezte szükségét Fűz, h egy ilyen ártalmatlan témába ennyire belemenjen érzelmileg, elkezdjen támadni, sértegetni másokat, sőt az ajándék-sorsolás megvalósítóit? Vajon miért érezzük időnként úgy, h ha nem használunk erőszakos, agresszív eszközöket, akkor megsemmisülünk? Ha nem lesz igazunk, akkor megsemmisülünk? Azt pedig totálisan gyerekes hozzáállásnak tartom, h ha nem lesz valamiben igazam, akkor durci és sértődés van és azonnal töröljnek engem mindenhonnan - és ezzel semmiképpen sem Fűzt szeretném bántani, egyszerűen egy viselkedésformáról beszélek.

Szóval szerintem ebből annyiban mindannyian tanulhatunk, h miért érdemes tudatosabban belemenni vitákba, diskurzusokba és miért nem érdemes az egónak, a negatív érzelmeknek, a félelmeknek átengedni az irányítást.
© SzG
2021. január 5. 10:54 | Válasz erre | #567
A lényeg az, hogy a szilveszteri nyereményjáték sorsolási folyamatát nem érezte igazságosnak Fűz, amit szóvá is tett. Végül ebből lett egy vita, jórészt közte és FireFox között, ami ugyan nem volt annyira komoly, de Fűz a végén azt kérte, hogy inkább töröljék az oldalról (ezt itt kihangsúlyoznám, tehát a saját kérésére törölték). Kb. ennyi... Ez szerintem így egy kellően rövid és korrekt összefoglaló a történtekről. :)
2021. január 5. 03:17 | Válasz erre | #566
Nem hiszem, hogy röviden össze lehet foglalni. A közvetlen válasz [url=https://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4040&p=0#1075]a zagor.hu téma 1075-ös hozzászólásában[/url] található, a teljesebb kontextus megértéséhez azonban [url=https://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4040&p=0#1043]1043-tól[/url] kell visszaolvasnod.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© marczy
2021. január 5. 01:20 | Válasz erre | #565
Egy gyors kérdésem lehetne: GyilkosFűz miért lett törölve? Pár dologból kimaradtam, de hónapok múltán most olvasom át a történéseket, én is tele vagyok minden mással...
2021. január 3. 17:58 | Válasz erre | #564
A kaméleon komix közzétette facebookon a tavalyi eladások példányszámait,melyből tisztán látszik, hogy kicsi a játékkönyvek piaca. Pár száz főre tippeltem és úgy néz ki, hogy jól gondoltam. 700 darabot nyomtattak a könyvekből, még mindkettőből lehet venni újat.......
© Grimmy
2020. december 31. 22:19 | Válasz erre | #563
Szerintem se fog kiderülni soha az iGAZSÁG... Sajnos. A Scholasticos-szállal kapcsolatban sem. Hacsak nem pakol ki valaki tényleg a bandájából... De mivel elég jól megy nekik, így erre nem látok sok esélyt, hiszen ki árulna el egy jól futó vállalkozást... Persze, lehetne ilyen ember, de az gondolom eleve nem is kezdett volna el dolgozni a kétszínű kiadónál.
Mi szerintem se tehetünk túl sokat az ügy felgöngyölítéséért... De ettől én meg nem zárnám le végleg ezt a Fekete péntek témát. Amúgy is, Zagornemfelejt. [smiley]eplus2[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2020. december 31. 22:10 | Válasz erre | #562
© Grimmy
2020. december 31. 22:06 | Válasz erre | #561
Évek óta írt már akkor az LFG-re, az ottani törzsfórumozók is ismerték. Bereklámozhatta volna ott anélkül is a cikksorozatát, hogy a Zagorhoz "dörgölőzött" volna. Valami más lehetett a háttérben. Vagy lehet, hogy nem volt semmi a háttérben, tényleg szimpatikus volt neki a Zagor... Később pedig csak azért fordult ellene, mert konkurenciának érezte. Ki tudja...
© [törölt felhasználó]
2020. december 31. 21:45 | Válasz erre | #560
2020. december 31. 21:40 | Válasz erre | #559
Jó politikus lehetne. (És ez persze nem hízelgő.)
De tartom, a "fortyogásainkat" talán legjobb lenne lassan lezárni. (Én senkit nem védek. Nincs miért.) Egyszerűen nem lehetünk vele előbbre. Amúgy meg talán sose lehetne kideríteni maradéktalanul az igazságot. (Még az is lehet, hogy volt egy ilyen beszervezett fószer, a többi (vagy másik, mert eleve nem sok olyan arc lehetett, aki Zagoros cuccot vitt, lehet, csak pont két ember, nem tudom) meg egyszerűen belerondított a blamaságával a mindenségbe. Egyszerűen én azt értettem az imént, hogy nem igazán volt érzékelhető valami konspirációs dolog a levegőben. Ennyi. Többet nem tudok.) Nyilván nem megoldás (nem járható út), a Sz.Gy-át úgy kifaggatni, mint Dustin Hoffmant a "Maraton életre halálra" című filmben (pedig ő nem tudta, hogy "biztonságos"-e), de máskülönben (ha Sz.Gy. csak úgy kiállna, és előadná azt) nem túl sokan hinnék el az állítását, az esetleges "ártatlanságáról". Az összes akkor ott lévő emberkét "begyűjteni" és kikérdezni (ellentmondásokat keresve, stb) sem lehet.
[Nem sok ötletem van... Esetleg I.L-t kéne megkérdezni. (Neki mi oka lehetne hazudni(?)) Bár az is lehet, hogy nem látott át menet közben minden elemet, nem emlékezett az előzményekre és valamelyest talán befolyásolták. De az orra alá dugott azon könyvekről csak kellett lennie saját véleményének is.]
© Grimmy
2020. december 31. 20:05 | Válasz erre | #558
De én is találtam pár napja egy érdekes, régi hozzászólást A Gyulától az LFG-n:


Hamlet
Kelt 2010.11.21, 23:18
Sziasztok újra, immár a megújult fórumon!
Aki fordít a zagor.hunak (mintha ismerős lenne néhány ottani név innen a fórumból ;)) annak nagy-nagy gratula!


Akit érdekel, itt találja eredetiben a hozzászólást:
http://lfg.hu/forum/index.php/topic/1150-tit%C3%A1n-a-szarnyalo-fantazia-vilaga/page-9

Azért ez érdekes, nem? 2010 végén még gratulált a fordítóknak, meg támogatta az oldalt...
© Grimmy
2020. december 31. 19:58 | Válasz erre | #557
"Nyilván kizárni a konspirációs vonalat sem lehet teljesen, de akkora tumultust, annyi aláíratót, annyi könyvet/kiadványt/cókmókot mind "összeszervezni", ...hát én nem tudom."
Senki sem mondta azt, hogy az egész banzájnt A Gyula szervezte(?). Csak hogy esetleg a Zagoros könyveket az egyik "embere" dugta direkt Livingstone orra alá, hogy a mester a saját szemével is láthassa a kalózkiadványokat... Persze ez csak egy feltételezés, nem biztos, hogy így történt... de akár így is történhetett, hiszen ezzel A Gyula belerúghatott a Zagorba... és a saját tárgyalási pozícióját is erősíthette, hiszen így, hogy Livingstone tényleg látta a kalózkiadványokat, könnyebben belemehetett a helyzet rendezésébe, a jogok eladásába.
2020. december 31. 19:23 | Válasz erre | #556
Amikor (majdnem két hónapja) megjegyeztem itt a Sz.Gy. kapcsán a korábbi másodlagos (vagy elsődleges) jelenlétét itt a fórumon (és könyv igénylős, nem pedig ócsárolós megnyilvánulását), nem szándékoztam az indulatok (átmeneti) fellángolását elérni. Természetesen most sem szeretném ezt! Nem éri meg a krapek...
Különben pedig (szerintem!) néhányan túldimenzionálták itt az összeesküvés elméleteket és eme krapeknak a (mondhatni) szervező készségét, manipulatív képességét. Én is ott voltam két éve az előadásos/aláírós eseményen. (A kérdéses krapekot ki se szúrtam, de hát hatalmas tömeg volt, és nem vagyok magasabb LeBron James-nél, hogy átláttam volna mindenki feje felett.) Szóval. Rengeteg könyv és egyébb cucc volt az embereknél. Volt pl., aki C64-et íratott alá, de I.L. talán még egy féltéglát is aláírt volna... Könyvből is rengeteg féle volt. Mintha még egy "Kalifornia visszaszámlálást" is láttam volna valaki kezében, de nem vennék rá mérget. Zagorosból nekem mintha egy vagy két darab kerülhetett a látószögembe az embereknél, de az aláíratásuknak nem voltam szemtanúja. (Sokat kellett a lassú sorban szobrozni. Késő is volt.) Mindenesetre én simán el tudom képzelni/hinni, hogy lehetnek (mint ahogy már akkor is lehettek) olyan személyek, akik már másodkézből (pl valakitől egyszerűen megvéve, elcserélve, stb) jutottak Zagoros kiadványhoz, és egyszerűen nem is voltak képben azzal, mennyire nem frankó dolog I.L. orra alá tolni azokat. (Ezt nem "mentségként" írom, mert alapból nem mentség, nem mentség az alapvető hülyeségre. Egyszerűen egyáltalán nem biztos, hogy megátalkodott (remélem, ez nem erős ide) aljasság állt a háttérben, hanem inkább balgaság és ostobaság. Nyilván kizárni a konspirációs vonalat sem lehet teljesen, de akkora tumultust, annyi aláíratót, annyi könyvet/kiadványt/cókmókot mind "összeszervezni", ...hát én nem tudom.)
Sajnos ez már valamennyire történelem. Mérgelődésekkel nem tudjuk megváltoztatni. (És tényleg nem ér annyit a krapek.)

MÁS. Láttam itt az imént e szavazási felhívást. Valahogy fő oldalra esetleg kitéve nagyobb figyelmet kaphatna. (Én is több elemre szavaztam volna. Akár mint kevert műfaj. Így maradt most a steampunk. Érdekes és eléggé kiaknázatlan is. Talán nem egy egyszerű műfaj e keretek között, de lehet benne izgalom.)
2020. december 7. 07:42 | Válasz erre | #555
(OFFTOPIC) A [url=https://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4120&p=0]Saját készítésű KJK könyvek[/url] topicban indítottunk egy szavazást arról, hogy ki milyen témájú lapozgatósokat olvasna szívesen a jövőben. Szavazzatok ti is, hogy minél reprezentatívabb legyen a felmérés! [smiley]vigyor2[/smiley]
2020. december 6. 16:06 | Válasz erre | #554
Igazán nincs mit, Skandar, részemről az öröm! [smiley]wave[/smiley] Igencsak jól el volt rejtve, sokáig nem tudtam csalás nélkül végigvinni.
2020. december 6. 10:59 | Válasz erre | #553
Dr Lecter, köszi a segítséget a Démonlovagokhoz, imádom a könyvet, de a harmadik vers megtalálása enyhén hard lett volna ha nem spoilerezel...
Még egyszer köszi
2020. november 20. 22:00 | Válasz erre | #552
Csak arra gondoltam, hogy kvázi ha megnézi ezt a topicot, akkor ingyen láthatja, hogy milyen hiányosságai(k) vannak, és gyorsan és szabadon tehet ellene, tehát valamilyen szinten ez kb. olyan, mintha neki dolgoznánk. [smiley]buck[/smiley]
2020. november 20. 20:56 | Válasz erre | #551
Nem tudom, mire gondolsz az alatt, hogy mi dolgozunk nekik. Reklám? Az egész topik egy oltári nagy reklám :D Nézze nyugodtan, az nincs megtiltva, csak a hozzászólás. Ha arra gondolsz, hogy hátha megfeledkezett a TWAS-ról, arra azért elég kicsi az esély. És most már legalább tudjuk, hogy arra is elment a pénz. Minél több könyvvel terveznek, annál hamarabb fogynak ki [smiley]eplus2[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 20. 20:45 | Válasz erre | #550
Azért szerencsére már elég jól vissza tudják adni. A társashoz is kell képzelet, mert különben csak bábukkal és kártyákkal játszanál.
© cock
2020. november 20. 19:52 | Válasz erre | #549
Szal. az akart lenni az analógia, hogy:

[i]pont ez a "baj", hogy itt nyíltan felhívjátok erre a figyelmét,[/i]

Ahogy az adok-veszekben is pont az a baj, hogy valaki nyíltan felhívja a figyelmet egy könyvre, amiből többnyire csak 1 van, de min. 10 embernek kéne. LOL
© cock
2020. november 20. 19:15 | Válasz erre | #548
Tulajdonképpen a KJK-s adok-veszek topicban is ez az érdekes kettősség figyelhető meg.
Ha beírja valaki, hogy x helyen kapható ez és ez a cucc, akkor tuti, hogy már a megosztás utáni 5 percben nem kapható a könyv, mert elviszik. Szóval megvan az efféle posztokban a segítő szándék, de ugyanakkor sok értelmük nincs, mert mire a többség észreveszi, addigra már rég nem kapható a linkelt könyv. Így nem tudom mennyi értelme van ott ilyen posztokat megosztani. Már írtam oda is ezt, de valaki időről időre mindig felbukkan, hogy nézzétek most kapható a Nagy kavarodás. (nem kapható, ha mégis, akkor az csak a véletlen műve) Ja volt 2 percig, amíg le nem csapott rá az, aki gyorsabb volt. LOL
2020. november 20. 19:08 | Válasz erre | #547
Lehet, hülyén fog hangzani, de pont ez a "baj", hogy itt nyíltan felhívjátok erre a figyelmét, mert voltaképpen ingyen dolgoztok neki. :D Úgyis nézni és látni fogja ezt a topicot, hazudni meg eddig sem állt tőle messze.
© Grimmy
2020. november 20. 18:27 | Válasz erre | #546
Hogy ne legyen olyan nagy a képzavar a fejünkben, A Gyula gyorsan írt is egy tisztázó, magyarázó posztot a face-n... Úgy látszik, nagyon fontos neki, hogy tisztán lássunk, mert már nem először csinálja ezt. [smiley]eplus2[/smiley]
Az ACE könyveket akkor el is felejthetjük.
© cock
2020. november 20. 11:43 | Válasz erre | #545
De várjál melyik decemberre? 2020-ra vagy 2021-re? LOL
2020. november 19. 23:52 | Válasz erre | #544
Megnéztem, és most már teljes nálam a képzavar. Volt nagy bejelentés, decemberre ígérés, szerződéskötés, de ha megnézed a 168 óra cikkét, ami elvileg a legfrisseb infókat kell(ene?), hogy tartalmazza, egy fél mondatban sincs benne megemlítve, pedig listázzák a három kötetüket, ami biztosan meg fog még jelenni. Most akkor reklámozási önlábonlövést követtek el, vagy lekerült a napirendről? Nehezen tudom elképzelni, hogy meglepetésbejelentésre készülnének. Persze az sem lehetetlen, hogy simán csak megfeledkeztek róla...
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 19. 22:46 | Válasz erre | #543
"mennyiért kaphatnánk meg a jogokat ahhoz a sorozathoz"
Már arra is lecsapott A Gyula. A krampuszos könyv kiadása le is van zsírozva, de a többit is ígérgette.
Persze ettől még lehet beszélni JG-vel, hátha.
© cock
2020. november 19. 21:30 | Válasz erre | #542
[i]Most kiderült, hogy It won't be verzió a helytálló[/i]

És ez számodra miből derült ki? Írta valahol, hogy mégsem lesz?

[i]mennyiért kaphatnánk meg a jogokat ahhoz a sorozathoz[/i]

Az jó lenne.
© cock
2020. november 19. 21:00 | Válasz erre | #541
Nekem erről a kommentelési lehetőség eleve meg nem adásáról mindig a youtube jut eszembe. Ott szokták hangoztatni a youtuberek, hogy hú de nagyon hálásak a nézőiknek, de közben vastagon tojnak a kommentekre, ha van is nem nézik vagy eleve letiltják. Valójában pedig az van, hogy kifelé mindenki azt kommunikálja, hogy márpedig a vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi rá. Holott ha így lenne, akkor nem osztogatnák meg a videóikat a mélyen általuk le se szart publikummal. Igenis kíváncsiak mások véleményére, csak tagadni egyszerűbb. Ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, nem teszed a netre a videóidat vagy teszed, de nem osztod meg a nyilvánossággal. De mivel ezek megosztják, ezért igenis kíváncsiak.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. november 19. 11:22 | Válasz erre | #540
Gondolom gyűjtöd a KJK kiadványokat és ezért jóhiszeműen rendeltél a Kaméleontól, akik ezek szerint némileg kifogásolható terméket gyártottak le! Szerencsére én hozzájutottam egy digitális példányhoz, ami ingyenes, nem gyűrődik, nem szakad, bár digitálisan kell lapozni. Annyit Gyula javára írok, hogy lefordította az Allansia orgyilkosait aránylag tisztességesen, de ezen felül nálam fekete listán van! (Amúgy én is megpróbálkoztam a kaland fordításával, de hát egyéb dolgok is lekötöttek, így "mi Gyulánk" végzett hamarabb!)
© MadMax
2020. november 18. 19:46 | Válasz erre | #539
Bennem megvolt az ambíció, hogy oké, akkor most már ezzel kell együtt élni, ez a legális forrás, más meg magyar nyelven (már? még?) nincs, úgyhogy nézzük meg, milyen.

Először is az ára, az ritka sok, az eredeti angol feleennyi, de sebaj, lenyelem, nincs gond, itt több az adó, fordítani is kell, nehezebb az élet, ennyibe kerül.

De aztán a kezembe vettem, mármint a borítékot, kezdjük rögtön ezzel. Ugyanis egy borítékban kaptam meg, postán, pedig elvileg futár kellett volna hozza, de sebaj, nincs itt gond, könyvet kapni borítékban, oké. Csakhogy a könyv semmilyen egyéb módon nem volt csomagolva, egyszerűen belül bubis borítékban kaptam meg (semmivel egyenlő védelem, tényeleg). Ha UK-ből rendelek valamit, az be van buborékfóliázva, és egy dobozba rakva, ami biztos ami ziher alapon ki is van tömve valamivel, hogy egyben ideérjen. De ezzel így jártam, ami azért gond, mert oda volt baszva a sarka valaminek, szóval ez már ilyen, szokni kell, kicsit sárga, kicsit savanyú.

Ja ugye a könyv maga, szarul van vágva a lap, mintha a sarkánál letépték volna egy másikról, és a műanyagfólia is már jön fel a borító élén. A vadiúj könyvön. Meh. Van '80-as eredeti kiadásom, ami jobb állapotban van.

Én nem vagyok az az ember, aki nekiáll pampogni, pénzt visszakérni, meg mittudomén, és a Scholastic se egy nagy szám, sőt, kimondottan igénytelen, de azt hiszem, legközelebb inkább abból rendelek kettőt egy ilyennek az árán, és akkor van egy olvasókönyv meg egy makulátlan gyüjtői darabom.

(ja, ha esetleg nyomnátok még az oldal könyveiből fű alatt, csak pingelj, kérek mindenből, tényleg. De amilyen helyzethez most hozzá kell szokni, az olyan barátok közt is semmilyen szitu)
2020. november 18. 18:31 | Válasz erre | #538
@cthulhucult: Az eladósodás és/vagy éhhalál témája elég kényes minden esetben. Személyesen csak nagyon kicsi rálátásom van a művészek világára, vannak itt kompetensebbek a témában, akik ha szeretnék, elmondják majd a véleményüket. De nem tartom lehetetlennek, hogy akár hónapok teljenek el két fizetős munka között, utána meg hirtelen a nyakukba szakad annyi, amennyit már nem tudnak megcsinálni, és ezért lesz, amit vissza kell utasítani. Ebből a szempontból egy stabil(nak remélt), hosszú távú megbízás elég meggyőző lehet. Ami az elveket illeti, személyes példa: amikor először elkezdtem dolgozni, elhatároztam, hogy bankhoz nem megyek. Ez az elhatározás egy bő évig kitartott, akkor kaptam egy nehezen visszautasítható ajánlatot, ami eredetileg két hónapra szólt, de aztán majd öt évre ottragadtam. Most már kicsit jobb a helyzet, a terület hasonló, de a jelenlegi cégem célja, hogy minél több bankot fosszon meg minél több pénztől, úgyhogy ezzel a felállással elégedett vagyok. És nyilván most nem lennék ott, ahol vagyok, ha akkor régen más döntést hozok. Úgyhogy elég régóta filozofálok azon, hogy van-e a személyes elveknek és (ellen)érzéseknek helye a munkában, ezért is vagyok kíváncsi rá, hogy mások mit gondolnak. Viszont a hsz eleje és vége nincs teljesen szinkronban. Melyik lenne az erősebb, az embert barátjáról, vagy a ha eltekintünk, akkor nincs miről beszélni?

Nem tudom, milyen hangulatban váltak el útjaik runnerrel, amikor utoljára beszéltek, de azt tudom, hogy Gyulával együtt (nem sokkal ugyan, de) még a nagy szájtépés előtt lettek mindketten elnémítva itt.

@Grimmy#533: Jó, értem, hogy ez a lényeg, de amikor épp üresjárat van, akkor szoktam hülyeségekről filozofálni, és most épp ez jutott eszembe. Gondoltam megosztom a gondolataimat a közzel. Úgyis ritkán szólok hozzá bármihez is.

@Gyilkos_Fűz#534: None taken, elfogadom, hogy bullshitnek tartod.

@Grimmy#535/@Gyilkos_Fűz#534: Azt kihagytátok a hasonlatból, hogy mi tartottuk karban az utcát is, és a várost is, hogy ne pusztuljon le teljesen, és miután kiraboltak, a biztonság kedvéért fel is gyújtották a környéket, majd a parázsló maradványokra mutogattak, hogy na, ezt ők csinálták, és ezzel elhozták a reneszánszt. Fellengzősebb, de pontosabb képet ad szerintem.
Engem inkább a folytatás bosszant, hogy miért nem lettünk kiadó, vagy miért nem dolgozunk be, mint fordítók, valaki más alá, aki kiadná a könyveket. Mintha nem válaszoltuk volna meg ezt a kérdést már néhányszor [smiley]nemtudom[/smiley] Pedig KK-ék milyen jól haladnak az eladásokkal [smiley]eplus2[/smiley]

@Speedo Amigo#524: Ne már, törölték a JG könyvet? Pedig arra még be is neveztem volna [smiley]szomoru1[/smiley] Alice, Óz, Neverland, Beowulf, Krampusz, és most készül a Drakula. Szép sorozat lenne. Lehet írok JG-nek, hogy mennyiért kaphatnánk meg a jogokat ahhoz a sorozathoz [smiley]circling[/smiley]

"Aztán kiderül az angol nyelvű posztból, hogy nem is az, csak úgy lett beállítva!!!" Nem tudom, hogy ott pontosan mit szerencsétlenkedtek, de emlékszem rá, hogy olvastam náluk olyan magyar kommentet, aki panaszkodott, hogy nála már kifogytak a képeslapok. Szóval nem csak úgy lett beállítva, hanem tényleg komolyan gondolták, hogy a magyarok csak 50-et vagy nemtommennyit kapnak, az angoloknak meg legyártanak egy újabb adagot, mert miért is ne.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 18. 16:32 | Válasz erre | #537
Igen, körülbelül... [smiley]taps[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2020. november 18. 15:41 | Válasz erre | #536
123456789101112Következő oldalUtolsó oldal