Zagor.hu
Zagor.hu fórum
123456789101112Következő oldalUtolsó oldal
2020. november 20. 22:00 | Válasz erre | #552
Csak arra gondoltam, hogy kvázi ha megnézi ezt a topicot, akkor ingyen láthatja, hogy milyen hiányosságai(k) vannak, és gyorsan és szabadon tehet ellene, tehát valamilyen szinten ez kb. olyan, mintha neki dolgoznánk. [smiley]buck[/smiley]
2020. november 20. 20:56 | Válasz erre | #551
Nem tudom, mire gondolsz az alatt, hogy mi dolgozunk nekik. Reklám? Az egész topik egy oltári nagy reklám :D Nézze nyugodtan, az nincs megtiltva, csak a hozzászólás. Ha arra gondolsz, hogy hátha megfeledkezett a TWAS-ról, arra azért elég kicsi az esély. És most már legalább tudjuk, hogy arra is elment a pénz. Minél több könyvvel terveznek, annál hamarabb fogynak ki [smiley]eplus2[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 20. 20:45 | Válasz erre | #550
Azért szerencsére már elég jól vissza tudják adni. A társashoz is kell képzelet, mert különben csak bábukkal és kártyákkal játszanál.
© cock
2020. november 20. 19:52 | Válasz erre | #549
Szal. az akart lenni az analógia, hogy:

[i]pont ez a "baj", hogy itt nyíltan felhívjátok erre a figyelmét,[/i]

Ahogy az adok-veszekben is pont az a baj, hogy valaki nyíltan felhívja a figyelmet egy könyvre, amiből többnyire csak 1 van, de min. 10 embernek kéne. LOL
© cock
2020. november 20. 19:15 | Válasz erre | #548
Tulajdonképpen a KJK-s adok-veszek topicban is ez az érdekes kettősség figyelhető meg.
Ha beírja valaki, hogy x helyen kapható ez és ez a cucc, akkor tuti, hogy már a megosztás utáni 5 percben nem kapható a könyv, mert elviszik. Szóval megvan az efféle posztokban a segítő szándék, de ugyanakkor sok értelmük nincs, mert mire a többség észreveszi, addigra már rég nem kapható a linkelt könyv. Így nem tudom mennyi értelme van ott ilyen posztokat megosztani. Már írtam oda is ezt, de valaki időről időre mindig felbukkan, hogy nézzétek most kapható a Nagy kavarodás. (nem kapható, ha mégis, akkor az csak a véletlen műve) Ja volt 2 percig, amíg le nem csapott rá az, aki gyorsabb volt. LOL
2020. november 20. 19:08 | Válasz erre | #547
Lehet, hülyén fog hangzani, de pont ez a "baj", hogy itt nyíltan felhívjátok erre a figyelmét, mert voltaképpen ingyen dolgoztok neki. :D Úgyis nézni és látni fogja ezt a topicot, hazudni meg eddig sem állt tőle messze.
© Grimmy
2020. november 20. 18:27 | Válasz erre | #546
Hogy ne legyen olyan nagy a képzavar a fejünkben, A Gyula gyorsan írt is egy tisztázó, magyarázó posztot a face-n... Úgy látszik, nagyon fontos neki, hogy tisztán lássunk, mert már nem először csinálja ezt. [smiley]eplus2[/smiley]
Az ACE könyveket akkor el is felejthetjük.
© cock
2020. november 20. 11:43 | Válasz erre | #545
De várjál melyik decemberre? 2020-ra vagy 2021-re? LOL
2020. november 19. 23:52 | Válasz erre | #544
Megnéztem, és most már teljes nálam a képzavar. Volt nagy bejelentés, decemberre ígérés, szerződéskötés, de ha megnézed a 168 óra cikkét, ami elvileg a legfrisseb infókat kell(ene?), hogy tartalmazza, egy fél mondatban sincs benne megemlítve, pedig listázzák a három kötetüket, ami biztosan meg fog még jelenni. Most akkor reklámozási önlábonlövést követtek el, vagy lekerült a napirendről? Nehezen tudom elképzelni, hogy meglepetésbejelentésre készülnének. Persze az sem lehetetlen, hogy simán csak megfeledkeztek róla...
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 19. 22:46 | Válasz erre | #543
"mennyiért kaphatnánk meg a jogokat ahhoz a sorozathoz"
Már arra is lecsapott A Gyula. A krampuszos könyv kiadása le is van zsírozva, de a többit is ígérgette.
Persze ettől még lehet beszélni JG-vel, hátha.
© cock
2020. november 19. 21:30 | Válasz erre | #542
[i]Most kiderült, hogy It won't be verzió a helytálló[/i]

És ez számodra miből derült ki? Írta valahol, hogy mégsem lesz?

[i]mennyiért kaphatnánk meg a jogokat ahhoz a sorozathoz[/i]

Az jó lenne.
© cock
2020. november 19. 21:00 | Válasz erre | #541
Nekem erről a kommentelési lehetőség eleve meg nem adásáról mindig a youtube jut eszembe. Ott szokták hangoztatni a youtuberek, hogy hú de nagyon hálásak a nézőiknek, de közben vastagon tojnak a kommentekre, ha van is nem nézik vagy eleve letiltják. Valójában pedig az van, hogy kifelé mindenki azt kommunikálja, hogy márpedig a vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi rá. Holott ha így lenne, akkor nem osztogatnák meg a videóikat a mélyen általuk le se szart publikummal. Igenis kíváncsiak mások véleményére, csak tagadni egyszerűbb. Ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, nem teszed a netre a videóidat vagy teszed, de nem osztod meg a nyilvánossággal. De mivel ezek megosztják, ezért igenis kíváncsiak.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. november 19. 11:22 | Válasz erre | #540
Gondolom gyűjtöd a KJK kiadványokat és ezért jóhiszeműen rendeltél a Kaméleontól, akik ezek szerint némileg kifogásolható terméket gyártottak le! Szerencsére én hozzájutottam egy digitális példányhoz, ami ingyenes, nem gyűrődik, nem szakad, bár digitálisan kell lapozni. Annyit Gyula javára írok, hogy lefordította az Allansia orgyilkosait aránylag tisztességesen, de ezen felül nálam fekete listán van! (Amúgy én is megpróbálkoztam a kaland fordításával, de hát egyéb dolgok is lekötöttek, így "mi Gyulánk" végzett hamarabb!)
© MadMax
2020. november 18. 19:46 | Válasz erre | #539
Bennem megvolt az ambíció, hogy oké, akkor most már ezzel kell együtt élni, ez a legális forrás, más meg magyar nyelven (már? még?) nincs, úgyhogy nézzük meg, milyen.

Először is az ára, az ritka sok, az eredeti angol feleennyi, de sebaj, lenyelem, nincs gond, itt több az adó, fordítani is kell, nehezebb az élet, ennyibe kerül.

De aztán a kezembe vettem, mármint a borítékot, kezdjük rögtön ezzel. Ugyanis egy borítékban kaptam meg, postán, pedig elvileg futár kellett volna hozza, de sebaj, nincs itt gond, könyvet kapni borítékban, oké. Csakhogy a könyv semmilyen egyéb módon nem volt csomagolva, egyszerűen belül bubis borítékban kaptam meg (semmivel egyenlő védelem, tényeleg). Ha UK-ből rendelek valamit, az be van buborékfóliázva, és egy dobozba rakva, ami biztos ami ziher alapon ki is van tömve valamivel, hogy egyben ideérjen. De ezzel így jártam, ami azért gond, mert oda volt baszva a sarka valaminek, szóval ez már ilyen, szokni kell, kicsit sárga, kicsit savanyú.

Ja ugye a könyv maga, szarul van vágva a lap, mintha a sarkánál letépték volna egy másikról, és a műanyagfólia is már jön fel a borító élén. A vadiúj könyvön. Meh. Van '80-as eredeti kiadásom, ami jobb állapotban van.

Én nem vagyok az az ember, aki nekiáll pampogni, pénzt visszakérni, meg mittudomén, és a Scholastic se egy nagy szám, sőt, kimondottan igénytelen, de azt hiszem, legközelebb inkább abból rendelek kettőt egy ilyennek az árán, és akkor van egy olvasókönyv meg egy makulátlan gyüjtői darabom.

(ja, ha esetleg nyomnátok még az oldal könyveiből fű alatt, csak pingelj, kérek mindenből, tényleg. De amilyen helyzethez most hozzá kell szokni, az olyan barátok közt is semmilyen szitu)
2020. november 18. 18:31 | Válasz erre | #538
@cthulhucult: Az eladósodás és/vagy éhhalál témája elég kényes minden esetben. Személyesen csak nagyon kicsi rálátásom van a művészek világára, vannak itt kompetensebbek a témában, akik ha szeretnék, elmondják majd a véleményüket. De nem tartom lehetetlennek, hogy akár hónapok teljenek el két fizetős munka között, utána meg hirtelen a nyakukba szakad annyi, amennyit már nem tudnak megcsinálni, és ezért lesz, amit vissza kell utasítani. Ebből a szempontból egy stabil(nak remélt), hosszú távú megbízás elég meggyőző lehet. Ami az elveket illeti, személyes példa: amikor először elkezdtem dolgozni, elhatároztam, hogy bankhoz nem megyek. Ez az elhatározás egy bő évig kitartott, akkor kaptam egy nehezen visszautasítható ajánlatot, ami eredetileg két hónapra szólt, de aztán majd öt évre ottragadtam. Most már kicsit jobb a helyzet, a terület hasonló, de a jelenlegi cégem célja, hogy minél több bankot fosszon meg minél több pénztől, úgyhogy ezzel a felállással elégedett vagyok. És nyilván most nem lennék ott, ahol vagyok, ha akkor régen más döntést hozok. Úgyhogy elég régóta filozofálok azon, hogy van-e a személyes elveknek és (ellen)érzéseknek helye a munkában, ezért is vagyok kíváncsi rá, hogy mások mit gondolnak. Viszont a hsz eleje és vége nincs teljesen szinkronban. Melyik lenne az erősebb, az embert barátjáról, vagy a ha eltekintünk, akkor nincs miről beszélni?

Nem tudom, milyen hangulatban váltak el útjaik runnerrel, amikor utoljára beszéltek, de azt tudom, hogy Gyulával együtt (nem sokkal ugyan, de) még a nagy szájtépés előtt lettek mindketten elnémítva itt.

@Grimmy#533: Jó, értem, hogy ez a lényeg, de amikor épp üresjárat van, akkor szoktam hülyeségekről filozofálni, és most épp ez jutott eszembe. Gondoltam megosztom a gondolataimat a közzel. Úgyis ritkán szólok hozzá bármihez is.

@Gyilkos_Fűz#534: None taken, elfogadom, hogy bullshitnek tartod.

@Grimmy#535/@Gyilkos_Fűz#534: Azt kihagytátok a hasonlatból, hogy mi tartottuk karban az utcát is, és a várost is, hogy ne pusztuljon le teljesen, és miután kiraboltak, a biztonság kedvéért fel is gyújtották a környéket, majd a parázsló maradványokra mutogattak, hogy na, ezt ők csinálták, és ezzel elhozták a reneszánszt. Fellengzősebb, de pontosabb képet ad szerintem.
Engem inkább a folytatás bosszant, hogy miért nem lettünk kiadó, vagy miért nem dolgozunk be, mint fordítók, valaki más alá, aki kiadná a könyveket. Mintha nem válaszoltuk volna meg ezt a kérdést már néhányszor [smiley]nemtudom[/smiley] Pedig KK-ék milyen jól haladnak az eladásokkal [smiley]eplus2[/smiley]

@Speedo Amigo#524: Ne már, törölték a JG könyvet? Pedig arra még be is neveztem volna [smiley]szomoru1[/smiley] Alice, Óz, Neverland, Beowulf, Krampusz, és most készül a Drakula. Szép sorozat lenne. Lehet írok JG-nek, hogy mennyiért kaphatnánk meg a jogokat ahhoz a sorozathoz [smiley]circling[/smiley]

"Aztán kiderül az angol nyelvű posztból, hogy nem is az, csak úgy lett beállítva!!!" Nem tudom, hogy ott pontosan mit szerencsétlenkedtek, de emlékszem rá, hogy olvastam náluk olyan magyar kommentet, aki panaszkodott, hogy nála már kifogytak a képeslapok. Szóval nem csak úgy lett beállítva, hanem tényleg komolyan gondolták, hogy a magyarok csak 50-et vagy nemtommennyit kapnak, az angoloknak meg legyártanak egy újabb adagot, mert miért is ne.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 18. 16:32 | Válasz erre | #537
Igen, körülbelül... [smiley]taps[/smiley]
2020. november 18. 15:41 | Válasz erre | #536
Ez így van, ha kirabolnak az utcán, akkor az mindkét fél hibája, hiszen minek voltam ott pénzzel a zsebemben.
© Grimmy
2020. november 18. 12:39 | Válasz erre | #535
A hónap vicce a 168 órás Facebook cikk alól:

"Ott lett a dolog elrontva, hogy összeveszett a Zagor és a Kaméleon, ami MINDKÉT fél hibája."

[smiley]eplus2[/smiley]
2020. november 18. 12:21 | Válasz erre | #534
"Ha most egy gondolatkísérlet erejéig eltekintünk attól, hogy micsoda lelkesedéssel szállt be ő is a sárdobálásba az elején, akkor is ennyire negatív lenne a megítélése, csak azért, mert Gyula nagy haverja, és elvállalt egy fizetős megbízást?"

Nem.
De így volt, a mi lett volna ha meg senkit sem érdekel, a HSZ-ed első fele meg bullshit. No offense.
© Grimmy
2020. november 18. 12:19 | Válasz erre | #533
"Ha most egy gondolatkísérlet erejéig eltekintünk attól, hogy micsoda lelkesedéssel szállt be ő is a sárdobálásba az elején"
Pont ez a lényeg, úgyhogy ne tekintsünk csak úgy el tőle. [smiley]buck[/smiley]
2020. november 18. 11:22 | Válasz erre | #532
Ha eltekintünk attól hogy beszállt a sárdobálásba, nincs nagyon miről beszélni, hiszen pont ez a húzása volt gusztustalan.
Attól hogy igent mondott Gyula felkérésére, még viselkedhetett volna emberként, gondolom innen nem haraggal távozott...
Az egy dolog hogy valamibe van-e beleszólásom, az meg másik, hogy milyen véleménnyel vagyok róla.
És elvek miatt lemondani anyagi haszonról nem biztos, hogy annyira ördögtől való dolog. Persze ha ez mentette meg az eladósodástól vagy az éhhaláltól, az más. Gondolom nem ez a helyzet.
És bizony embert barátjáról...
2020. november 18. 10:04 | Válasz erre | #531
Érdekes, hogy egy teljesen logikus lépés mennyire visszás érzéseket tud kelteni emberekben csak azért, mert valaki más, valamikor máskor meghozott egy ostoba döntést. Ha valaki rajzolásból él, és van adott területen már tapasztalata, akkor bármiféle egyéb létező vagy nem létező kapcsolattól függetlenül érthető, ha ilyen területen felkérést kap. Ahogy az is érthető, ha elfogadja ezt a felkérést. Csak emiatt szerintem senki nem szólhatja le Istvánt, hogy "beállt" a kaméleonosok közé. Itt bizonyított, ott pénzt is kap érte. A keresztbe tételbe jó eséllyel nem volt beleszólása.

Ha most egy gondolatkísérlet erejéig eltekintünk attól, hogy micsoda lelkesedéssel szállt be ő is a sárdobálásba az elején, akkor is ennyire negatív lenne a megítélése, csak azért, mert Gyula nagy haverja, és elvállalt egy fizetős megbízást? Van, aki úgy gondolja, hogy vissza kellett volna mondania, mert elvek?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 17. 22:03 | Válasz erre | #530
Nem kívánok semmilyen oldalon állni. Belerúgni se senkibe, mert attól nekem nem lesz jobb. Csak az ismert tényeket akartam megvilágítani, mert biztos vagyok, hogy sokan nem állnak neki kutakodni a régmúltban. Viszont itt volt az illusztrátorok közt, ráadásul rajongói témájú könyvbe rajzolt. Ezt simán lehetett volna bevállalni beszólás nélkül. De interjú ide vagy oda, később az lett a rossz nála, akinél rajzolt, mármint itt. Eközben Gyula kiadta István képregényét, nem hihető, hogy ne tudott volna arról, hogy itt is rajzolt. Ismert volt, sokan nézték az oldalt akkoriban. Két könyv valóban odakerült a dedikálós részben, aminek nem kellett volna odakerülni. De kalóz bélyegzés ellenére csak erősítette Ian-ban, hogy van érdeklődés kjk-ra itthon. Ha nem így lett volna, nem támogatja, hogy idehaza kiadjanak újabb könyveket. Lakatos ügye viszont szépen el lett simítva csendben, de mivel Kaméleon alkalmazza, csak érinti őket. Azt meg nehéz letagadni, hogy kik voltak ott Ian látogatásán.

A kiadás meg azok dolga, akik végzik, csinálják, amint tetszik. De ha egy nyomda képes címlapot nyomni egy könyvhöz, amit még hajtani és ragasztani is kell a vágáson kívül. Akkor ne lenne képes akár ugyanannyit nyomni és vágni címlapképből? Pont túl keveset szériázni valamiből a drágább feladat. Balla stílusát borítóra és Lakatosét belülre szép feladat lesz egyeztetni, hogy ne legyen kontrasztos.

A képregények megrajzolása külön műfaj. És az előkészítés is komoly munkát igényel. És is számít, hogy a rajzoló mennyi időt tud folyamatosan dolgozni, mert ihletbe jönni is idő. Ha meg a szkript nem elég pontos, azzal is lehet agyalni pluszban igencsak. Csupán azt leírni egy regényben, pl. hogy a menekülő ellenfelét beérte és leteperte, az csupán egy mondat. Viszont alaposan megrajzolva, kihúzva, színezve, szövegezve minimum 3 képkocka és több órás munka. 2022ig nem lesz a briteknél sem kjk találkozó, csak online. Jó munkához kell kellő idő, most van. Az évforduló miatt 2022 jó választás új kiadványhoz, főleg ha mellette új angol könyv(ek) is lesz(nek). És szerintem a Kaméleon maga készítené a kiadványt, az angol verziót is, aztán adna át belőle a Scholastic-nak a brit piacra. Ha a több évi meló eredményét átadná nekik, akkor a hasznot is(dicsőséget is), ami hülyeség volna. De a Trollfog csata képregényre P J Montgomery is külön cégként készítette (Ne feledjük, csúszott a megjelenés a Kickstarter időponthoz képest, alulbecsülték a kivitelezés idejét!! PJ Monti külön asztallal ott volt a legutóbbi FFF3 rendezvényen, és a programfüzet dedikálásakor rá is kérdeztem erre. Nevetett, de mondta, hogy akkor kevésbé volt vicces, amikor le voltak maradva és a finanszírozókat meg tájékoztatni kellett erről.) Az országút harcosa képregényt meg a Titán Comics forgalmazta. Szerintem velük tárgyalt Gyula a magyarításért is, nem a Scholastic-kal. Ők az FF játékkönyvek jogait vették meg az elődöktől. Az 5 magyar megjelenésért jogdíjat meg nekik kell perkálni, a kivitelezés költségein túl.
2020. november 17. 21:56 | Válasz erre | #529
Ezeket az emebreket hívjuk SOCIOPATÁNAK gyerekek!
© Grimmy
2020. november 17. 18:27 | Válasz erre | #528
Lassan a 168 óra facebook oldalán is kezdenek megjelenni az elégedetlenkedők, úgy látom.
És: valaki belinkelt oda egy régi interjút Runnerrel és FireFoX-al. Hogy, hogy nem, ezt PONT Lakatos ("Elefes") készítette:

[url=https://geekz.444.hu/2011/03/18/a_kaland_jatek_kockazat_foldalatti_reneszansza_interju_a_zagor_hu_hazigazdaival?fbclid=IwAR1AKOJ6ncKrGCWaPjFjsvwbPdlTXei-qQSjiAJKcwVVDcFRhfR2XwGsr5c]Interjú[/url]

Erre nem is emlékeztem... ezek után a "köpönyegforgató" kifejezés még túl enyhének is tűnik. [smiley]falbav[/smiley]
© Grimmy
2020. november 17. 18:00 | Válasz erre | #527
"Hát megleptél, aszittem pártsemleges vagy…"
Hát nagyon úgy tűnt eddig tényleg... úgyhogy ez a beleszállás a kaméleonba engem is meglepett. De örülök, hogy Amigo is a Világos Oldalon áll. [smiley]eplus2[/smiley]
2020. november 17. 17:03 | Válasz erre | #526
Hát megleptél, aszittem pártsemleges vagy...

Tolvajok városa 2022-re, azaz minimum 4 év kell egy ilyesmi megalkotásához... hát ennek biztos nem fognak örülni a kiadónál... talán ha fél év lenne, de 4 évekre nem fognak építgetni...

Tudod te milyen drága a bélyeg a képeslapra, na ezért nem raktak minden könyvbe. [smiley]buck[/smiley]
Amúgy a cél az volt, hogy felmérjék a piacot, hogy mennyi az amire lehet építeni. A lap csak a mézesmadzag volt, hogy ráharapjanak, és ne azt várják ki, hogy már máshol is meg lehessen venni.
Mondjuk ez nem hiszem, hogy Gyulus ötlete lett volna, mert az eddigi történések fejében, ennyi pénzügyi hozzáértést nem feltételeznék róla.

Ahogy fűz írta, megrendelésért mindent. Mondjuk a köpönyegforgatókban elég nehezen szoktak bízni, mert ki tudja mikor árulja el az új oldalt. De lehet, hogy előtte egyeztettek és azért jött ide, majd lépett nagy vehemenciával.
2020. november 16. 23:15 | Válasz erre | #525
Gondolom azért állt be Gyuluska mögé a kakihajigálásba, mert állandó megbízásokat remél tőle grafikusként.
Ha nem lenne alapból mind a kettő egy rosszindulatú szociopata és nem hátbatámadással indítottak volna, hanem baráti jobbal, akkor most sem kéne piszkos trükkökhöz nyúlni, hogy elsózzák a készletüket.
2020. november 16. 22:16 | Válasz erre | #524
Uhu, neked talán meglepetés, hogy nincs nagy aktivitás az oldalon, de részben annak is köszönhető, ami miatt ez a fórumrovat itt van az oldalon.

Volt a weboldalra köpdösés a Gyula által képviselt Kaméleon által. Aztán magyarázkodás, hogy semmi köze a Kaméleonnak a Scholastic-hoz, és annak tevékenységéhez. Viszont olykor azért ránéznek az oldalra, ha kommentelni nem is fogják. Látható, hogy nincs fix kiadási sorrend a Kaméleonnál, mert állandóan változik mi jelenjen meg és mikor. Más hangzott el az első könyv bemutatóján, más a 168óra cikkében, aztán szinte közvélemény kutatás folyik a facebook-on a témában.
A tolvajok városa lenne az igazi dobás, főleg ha 2022re elkészül! Totál anomália magyar kiadás reklámozása angoloknak. Az meg inkább öngól, ha van egy megtervezett képeslapom és a szűk vásárlói kört szopatom azzal, hogy limitált. Aztán kiderül az angol nyelvű posztból, hogy nem is az, csak úgy lett beállítva!!! Nehezen érthető, ha szűkek az eladási csatornák, kicsi a piac, amit telíteni akarnak, sőt újakkal bővíteni, akkor képeslap nem fér oda a könyv mellé az összes megrendelőnek...
Bár lehet, nem az a cél, hogy mind megvegye a következő könyvet is. Valóban kevéssé hihető, hogy ráhatás mentes a cikk elkészülte(majd írnak egy 168át magasztaló cikket és mindenki vigyoroghat a keresztbeajnározáson). Annyi kiderül, hogy idén már nyugi lesz kiadás terén. A Metál Hősök cím bedobása azért elég erősnek tűnik, hogy Kaméleon kiadja. Nagy falat lenne, ráadásul még csak német verzióban létezik. (De szóba került, hogy It was megjelenne, és kíváncsi is lettem. Most kiderült, hogy It won't be verzió a helytálló. A pandémia még a valós ünnepet is elronthatja.) Megy a kiadójuk a kockázatmentesebb címek felé...
Lakatos István kapcsán meg annyit, hogy menet közben amnéziás lett és a sárdobálásba beállt Gyula mögé, mintha az árnyéka lenne. Nem feledem a kérdést Ian Livingstone előadásában, amikor a Halállabirintus 3 könyv borítóját kivetítette, ami rajongói történet. A gond az volt, hogy Ian szerzőként volt ráírva, nem úgy, mint a sorozat gondozója, aki a keretrendszert megalkotta. Ha Lakatos nem is volt ott, bár furcsállnám, ha nagy KJK és fantáziakör rajongó. Nem áll fel senki kiokosítani Ian bácsit, esetleg Gyula. - Háhá, én tudom mi ez, a régi cimbim rajzolta a képeit, csak most éppen hallgatunk róla! Most rajzol az következő könyvhöz. A fentiek miatt Mr. Köpönyegforgató István képeire nem leszek kíváncsi (De nehéz elképzelni, ha kalózverziónak bélyegezve is, de nem imponált volna Ian-nak, hogy Halállabirintus mennyire népszerű idehaza. A dedikálás végén még beszéltem vele, bár már fáradt volt, de említette, hogy meglepte mennyire képben voltak a magyarok a munkásságával kapcsolatban.)

Egyéb nemrégi felvetéseitekre reakció (spórolok a posztolással): A Metál Hősök esetében a téma egyedi, illetve a humor, ami jól arányban feldob egy történetet. A Kaland Játék Paródia esetében túlzónak éreztem a humort. Azért hatott üdítően anno, mert más könyvben nemigen próbálkoztak vele. A Titán leíró könyvben igen! Ian beszélt Halállabirintus esetében képregényről a Trollfog hágó és az Országút harcosa képregények miatti lelkesedése kapcsán. Viszont a bemutatott borítóképe mellé csupán szkript készült, nem lett megrajzolva sosem. Kérdés, hogy a másik két képregény miként fogyott angolul az FF könyvekeladásaihoz mérten?! Bardsung érdekes projekt. Ian szerintem Green lévén keveredett bele. Az nem egyértelmű nekem, hogy az ő történeteik belekerülnek-e az alapcsomagba vagy plusz opciók lesznek későbbiekben. A kooperativitásban látok perspektívát a játékkönyvek esetében is. Attól persze, hogy az FF szériába belekerült a Hercegek ütközete, nem csak ez a könyvpár készült együttműködős kjk-ként, csupán ez lett a sorozat által ismert. A kódszavak használatának hasznos opciója lehetne ez esetben. Ha egyik játékosnál felkerülne a lapra kódszó, az befolyásolhatja a másik vonal történetét is. Egyjátékos módban csak a főhősre hat vissza (Gondolom emlékszünk, amikor vissza felé olvasva értelmes szavakat írtunk kalandunk során a kalandlapra és kérdezgette a játék megtalálható-e a lajstromunkban, azaz megtörtént-e egy adott eset velünk vagy elkerültük.)
2020. november 15. 19:40 | Válasz erre | #523
Szerintem is elég volt rácsörögni az ott dolgozó kollégájára, hogy reklámozza egy kcisit a bizniszét. Persze újságcikknek álcázva. A South Park jut erről eszembe, amikor a reklámok olyan okosak lettek, hogy hírnek kezdték el álcázni magukat.
2020. november 15. 16:00 | Válasz erre | #522
port.hu-t kihagytad, amúgy Gyula ennek a brancsnak dolgozik, így simán belefér, hogy reklámozzuk a mi kutyánk kölykét...

Amúgy hiányoltam a cikkből egy linket a magyar Ian Livingstone (alias Sz. Gy.) oldalához. Mármint a fészhez, mert mása nincs...
© Uhu
2020. november 15. 10:37 | Válasz erre | #521
Mit vártok a mainstream (ráadásul politikai) médiától? Hazudnak, manipulálnak, vagy legalábbis elhallgatnak. Erre képesek - oldaltól függetlenül. Szinte biztos vagyok, hogy Gyula fizetett is nekik ezért, mégha nem is sokat. Meg hát egy brancsból vannak (index - 168 óra).

De nézhetjük ennek a pozitív oldalát is: örömteli, ha ismét bekerül egy kicsit a köztudatba a lapozgatós téma. És ha esetleg pár embernek felkelti a figyelmét, vagy még reálisabban, pár embernek *újra* felkelti a figyelmét, akkor beírja a keresőbe a régi könyvek nevét és gondolom, úgyis továbbra is a zagor.hu fog megjelenni találatként a könyvesboltok, antikváriumok után. Szóval, akit tényleg érdekel az előbb-utóbb idetalál. Aminek örülnék is, mert sajnos, amióta én itt aktív lettem, pár hónapja, fél éve, nagyon minimális itt az aktivitás, az oldalon, fórumon.
© killmaster (Savanyúhas)
2020. november 15. 09:41 | Válasz erre | #520
Elolvastam én is a cikket, ami végül is a jelen állapotról mutat egy képet, de a rajongók úgy is tudják, hogy a színváltósok csupán elorozták a KJK stafétabotját! A hozzászólásokkal pedig úgy vagyok, hogy mikor az M3-as csatorna hirdette büszkén, hogy náluk is fut a Vészhelyzet című sorozat, és mit szólnak ehhez a nézők, én meg beírtam nekik, hogy a rajongók nagy többségének meg van dvd-n vagy online nézik valamiféle megosztón, máris lekerültem a facebook oldalukról!
Akármennyi könyvet kiadhat meg lefordíthat mi Gyulánk azért a Zagor.hu-t nehéz lesz még megközelítenie is. Öt könyvet ígértek, többre aligha futja majd erős vásárlói piac nélkül! Az idő alighanem majd engem igazol...
2020. november 15. 07:36 | Válasz erre | #519
Aki mindenképp kommentelni szeretne oda, az megpróbálhatja itt: [url=https://www.facebook.com/168ora/posts/10158917737857048]https://www.facebook.com/168ora/posts/10158917737857048[/url]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 14. 21:30 | Válasz erre | #518
Kommentelési lehetőség persze nincs. Nem tudok komolyan venni senkit, aki nem engedi szóhoz jutni az olvasóit / nézőit / hallgatóit.
Valahogy ez nekem mindig egy beismeréssel ér fel, hogy az illető hazudik.
© Grimmy
2020. november 14. 20:06 | Válasz erre | #517
Nemrég a 168 óra [smiley]guluszem1[/smiley] is beszámolt a játékkönyvek reneszánszáról, és persze szakértőként ki mást is szólaltathattak volna meg, mint a Műfaj Feltámasztóját, A Kaméleon Gyulát:

[url=https://168ora.hu/itthon/jatekkonyv-lapozgato-gyerekek-194766]A Gyula Megmondja[/url]

Persze arra, hogy ez a reneszánsz valójában innen indult, hogy a Zagor támasztotta fel és tartotta fent az érdeklődést a téma iránt, még csak nem is utaltak sehol a cikkben. [smiley]falbav[/smiley]
2020. november 14. 08:49 | Válasz erre | #516
Hm, szerintem a társasok nem igazán tudják visszaadni azt az érzést, amit egy lapozgatós könyv adhat. Eleve egy érdekessége a formátumnak, hogy felborítja a könyvekkel kapcsolatos évezredes elvárásokat, azaz interaktív. A játékok eleve interaktívak. Plusz a könyvnél sokkal nagyobb szerepe van a képzeletnek. Azt gondolom, ezek miatt sokáig meg fog maradni a lapozgatósok érdekessége.

Kooperatív lapozgatós eddig ha jól tudom a Hercegek Viadala volt. Lehet, hogy jobban is meg lehetne csinálni egy ilyet.
2020. november 14. 00:23 | Válasz erre | #515
A lapozgatós könyekhez hasonló élményt nyújtanak a modern társasok is, beneveztem a Homályrév nevű valóban hatalmas tartalommal bíró játékra is, ami összefüggő történetként játszható közel 50 eltérő terepen. (moduláris a táblája, más-más elemekből épül fel) A könyvekben megszokott fejtörők azért nincsennek benne egy társasban, de a felfedezést és a küzdelmeket még interaktívabban adják vissza, mint a könyvek valaha is tudják. Az egyes pályákat összekötő történeti elemek pedig megteremtik a nagybetűs hangulatot, ami a játék élvezetét is fokozza. Tehát a társas egy-egy pályája arról szól, hogy legyőzz egy nekromantát, aki szolgál egy gonosz démonnak, akit három-négy pályával később lehet megállítani.
Ezekben a társasokban más választani lehet, hogy melyik irányba indulsz, hasonlóan a könyvekhez és milyen tárgyat/ információt szerzel meg, amivel további küldetések nyithatóak meg, további gonosz ellenfeleket lehet megtalálni. Ráadásul a Homályrév felépítése kooperatív, ami azt jelenti, hogy több ember együtt is játszhatja, ami a könyvek esetében nem tudott igazán jól működni.
Only in Death - Mindhalálig
2020. november 14. 00:23 | Válasz erre | #514
Ezt a könyvet támogattam is. Szerintem is jó lesz.
https://www.kickstarter.com/projects/swen/metal-heroes-and-the-fate-of-rock-a-rock-comedy-gamebook
[smiley]eljen[/smiley]

Kickstarteren most vettem észre, hogy Livingstone egy társashoz is a nevét adta: Bardsung a neve, és egész jópofa játék
https://www.kickstarter.com/projects/steamforged/bardsung?ref=discovery_recommendations
Only in Death - Mindhalálig
2020. november 13. 23:50 | Válasz erre | #513
Ezt a könyvet támogattam is. Szerintem is jó lesz.
https://www.kickstarter.com/projects/swen/metal-heroes-and-the-fate-of-rock-a-rock-comedy-gamebook
[smiley]eljen[/smiley]

Kickstarteren most vettem észre, hogy Livingstone egy társashoz is a nevét adta: Bardsung a neve, és egész jópofa játék
https://www.kickstarter.com/projects/steamforged/bardsung?ref=discovery_recommendations

Only in Death - Mindhalálig
2020. november 5. 20:19 | Válasz erre | #512
Ezeket adták ki...
[url=https://moly.hu/kiadok/univerzal-kameleon]Camel Kumisz[/url]

FF-ből nincs 2 képregény, csak 1!
A tolvajok városát még (mindig) csak alkotgatják.

Egyébként megkockáztatom, hogy a könyvkiadás csak a kapcsolatépítés miatt kellett nekik, mert a fő céljuk a képregények alkotása lenne, ami a kiépített kapcsolatnak köszönhetően külföldön is terítve lenne, és akkor már elég jól hozhatna. Szép sorban alkothatnák meg a jobb játékkönyveket képregényként.
2020. november 5. 17:43 | Válasz erre | #511
Hát tud valaki dobni egy pdf-et én szívesen elkezdem csinálgatni, akár holnaptól. :) Max nem töltitek fel ide, csak valami zárt csopiban, googl drivera a tagoknak, ahol senkit sem zavar. Február középig passzívon vagyok és amúgy is már csak egy tárgyam maradt az egyetemből.
Amúgy sima liber office/MS office vagy ilyen szoftverben szoktátok írni a fordított szövetet? Az egyik panelon a könyv a másikon az irodai csomag?
Esetleg van valami kényelmesebb megoldás erre? Gondolom az úgy nem megy, hogy sorrendbe elkezdem fordítani a fejezet pontokat?
2020. november 5. 17:19 | Válasz erre | #510
Érdekes kérdés. Egyelőre nincs semmi tervezve. Ha a KK nem jut el odáig a roló lehúzása előtt, akkor a Crystal of Storms-t kellene majd megcsinálni valamikor. Illetve az Assassinst is érdemes lenne újra elővenni, már csak azért is, hogy kiszedjük belőle az időhurkot.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Grimmy
2020. november 5. 17:05 | Válasz erre | #509
Ez tényleg égő. [smiley]falbav[/smiley]

Attól tartok, sehogyse fog már összejönni a Kaméleon Gyulának, hogy tényleg ő legyen a [b]hazai[/b] KJK feltámasztója, megmentője.
2020. november 5. 16:30 | Válasz erre | #508
Hmm... Amúgy így visszagondolva totál felesleges volt kiakadni múlt évben és írni a Gyulának a posztja alá, ilyen-olyan szépeket, pont ennek örült. Mert ez várható volt, hogy nem egy Rakéta kiadó lesz belőle! Elég lett volna annyit írni, hogy: "rendben térjünk rá vissza egy-két év múlva". És amikor bezár akkor beszólni egy nagyot arra a posztjára. Szerintem jövőre még max egy könyv és vége...

Ui: Különben vannak még kjk vagy más lapozó könyvek amik nincsennek lefordítva és esetleg tervezitek és legálisan feltölthető? Én szívesen segítenék benne. Szeretném fejleszteni az angolomat, hogy a C1 simán menjen (már van B2-m és szabadidőm).
2020. november 5. 16:09 | Válasz erre | #507
Olyan nagy sikere van mindkét kötetüknek, hogy már az angol Fighting Fantasy Facebook csoporttagokra próbálják rászórni őket, ráadásul azokkal az ingyenes képeslapokkal együtt, amikből október elején az 50 leggyorsabb előrendelő kaphatott. A kedvencem az volt, hogy a poszt első verziójában csak a zöld gerincet meg az alternatív, csodás illusztrációkat emlegették, azt valahogy csak utólag sikerült beleírniuk, hogy magyar kiadásról van szó. Nem kicsit volt félrevezető.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. november 5. 16:01 | Válasz erre | #506
Talán, ha nem haragították volna magukra a Zagort, segítettek volna terjeszteni a könyveiket az itteni rajongók + jóval többen megvették volna. Nem hinném, hogy kiadnának a következő évben három könyvet. Szerintem a következő évben is lesz egy aztán ennyi volt... Lassan utána lehet visszapakolni a könyveket az oldalra.

Egyébként ezt sem hiszem el amikor azt nyilatkozták, hogy nekik semmi közük, ahhoz hogy lekerültek a könyvek innen hanem a külföldi kiadó döntött így. Most komolyan miért tette volna ezt? Semmibe nem kerül kiguglizni ezeket a műveket és pdf-ben lementeni angol nyelven. Akkor miért zavarta volna egy ilyen kis oldal, mint Zagor őket egy ilyen kis országban? Hacsak nem szólt róluk, hogy "kérlek tegyék tönkre a Zagort"...
2020. november 5. 15:53 | Válasz erre | #505
Azt néztem, hogy Gyulának mindig olyan feje van mintha folyamatosan belélegezne, az orrlyukai konstans aktívak...Livingstone-nak meg mintha nem is lenne ilyen kivezetése :) mindenesetre a képen jól kiegészítik egymást.
2020. november 5. 14:47 | Válasz erre | #504
2 könyv, 2 képregény.
Weboldaluk jelenleg nincs, a fércbukkfelületük meg a szokásos átláthatatlanság.

Tippre a szokásos 2 éves kezdőszerződésük van, azaz kénytelenek lesznek 1-2 könyvet, miegymást kihozni még 2021-ben, de K-vírus miatti munkanélküliség, a teokrácia miatti pénztelenség, a közösség magukra haragítása, hogy továbbra is a szétunt KJK-t tolják, nyilván nem tesz jót nekik. Jelenleg ennyit tudni:
"(2021-ben még több kalanddal folytatjuk a feltámadást!)" - lábjegyzetként egy cikkhivatkozásnál, ami megemlíti őket, ugyanabban a félmondatban, ahol egy polcra teszik őket (mint hivatalos rendes kiadót) a Végzet P-i magánkiadásával, ami sehogy sem jó jel.

Viszont kifejezetten jól is járhatnak a leállással, HA az új megjelenésekre térnek át, vagy 1 új 1 régi (de magyarul nem kijött) kiadásban kezdenek gondolkodni. Azaz ha megjön az eszük, és nem próbálkoznak évi 4 könyvvel, hanem érdekelni kezdi őket az olvasótábor.

Akkor még az is előfordulhat, hogy valami [url=https://www.kickstarter.com/projects/swen/metal-heroes-and-the-fate-of-rock-a-rock-comedy-gamebook]ILYET[/url] is kapunk egyszer.

PS: flowchart (fejezetpontháló) az új FF-ekhez valahol?
© Grimmy
2020. november 5. 14:23 | Válasz erre | #503
Most adták ki a másodikat, a Veszedelem kikötőjét. Az első az Allansia bérgyilkosai volt. Jövőre állítólag még három jön...
Szerintem sincs nagy sikere az egésznek, hiába nyomják most is ezt az "óriási az érdeklődés" dumát... valahogy nem lehet látni a neten, hogy annyira népszerű lenne bármelyik könyvük is. Nagy piaca nyilván egyébként sincs már ennek, és hát igen, elég sok embert magukra is haragítottak... na meg a könyvek is drágák, még kedvezménnyel is. A kaméleon keménymag azért biztos megveszi őket így is, de párszáz főnél ez nem nagyon lehet több.
123456789101112Következő oldalUtolsó oldal