Zagor.hu
Zagor.hu fórum

Kedves Hamlet és elefes!

Igen, amint látjátok, tiltva lettetek. Úgy éreztük, a továbbiakban nem kívánunk veletek közösködni, sem pedig ingyenes reklámfelületet biztosítani a számotokra. De ne aggódjatok, cserébe én sem fogom a zagor.hu-t reklámozni a ti facebook oldalatokon.

Eleinte kicsit erősnek éreztem ezt a döntést, de most, hogy látom, hogy elefes fröcsögésben gond nélkül felveszi a versenyt az itteni véresszájúbb kommentelőkkel, már kevésbé érzem magam rosszul emiatt. És egy kicsit szomorú is vagyok, hogy te illusztráltad az egyik könyvet, amit fordítottam.

Végigolvastam, hol tart most a párbeszéd FB-n, és elég sok mindent meglepve olvastam. A kedvencem ez a részlet, melyet elefes tollából láttam megszületni:

És ha már valaki szabályszerűen kiadja ezeket, akkor ne sorolgass, hanem örüljél már.

Mivel úgy érzem, még mindig nem teljesen tiszta, hogy miért kaptuk fel a vizet, szeretném gyorsan és röviden összefoglalni.

Nem A Halál Kapujának levetetése miatt. Azt gond nélkül levettük. Nem is A Veszedelmek Kikötője miatt, mert azt is gond nélkül levettük. Mindkettő esetében tisztában voltunk már egy ideje vele, hogy előbb vagy utóbb fel kell, hogy adjuk őket legalább egy időre. És illene nem elfelejteni, hogy bár megtehettük volna, még nem kezdtünk bele az Assassins of Allansia feldolgozásába.

Nem is a Tolvajok Városa miatt, elvégre csöpögtettetek híreket róla, hogy a képregénnyel együtt azt is ki akarjátok adni, és legyen, adjátok ki, sok sikert, és az ég óvjon minket attól, hogy aktívan ássuk a hivatalos KJK-k kiadásának sírját, amikor itt ez a remek lehetőség, "hogy egy szűk közösségen kívül ismét elérhetők lesznek az új kötetek, ha belépsze gy könyvesboltba, ott fog üldögélni néhány KJK a polcokon". Hátha el tudtok belőle passzolni néhány példányt. Sőt, a kiadási lista ismeretében még csak nem is A Pusztító miatt. Sok sikert hozzá! Nagy klasszikus, mindenki imádta, aki olvasta. Gondolom ezért is esett rá a választás.

Hanem a Találkozás F.E.A.R.-rel levetetése miatt. A Káosz Fellegvárának levetetése miatt. A Halállabirintus miatt. A Végzet Erdeje miatt. Az Elátkozott ház miatt. A Gyíkkirály szigete miatt. A Shamutanti dombok miatt. A Kharé - A Csapdák Kikötővárosa miatt. A Hóboszorkány barlangjai miatt. A Tűzhegy Varázslója miatt. Mert ezek közül egyiket sem fogjátok kiadni. Szóval tessék, Hamlet. Ez az, amit elvettél, nem tőlem, hanem a közösségtől. Szóval ha már elefes itt csapkod azzal, hogy ne sorolgassunk, hanem örüljünk, hogy kiadja őket valaki, hát tessék. Kéretik a fenti listát kiadni (ahogy Scholi szedeti le velünk a régebbi könyveket, természetesen bővülni fog), és majd azt követően megfontoljuk a tiltásotok felfüggesztését.

FireFoX

U.I.: Alig várom a The Gates of Hell megjelenését! Végre egy újabb kötet, amit a gaz zugfordítók nem mocskoltak be!

U.U.I.: Ja hogy az The Gates of Death akart volna lenni. Pedig már kezdtem örülni. Örömmel látom, hogy igazi KJK rajongókként ennyire tisztában vagytok azzal, mit is csináltok. Azért kemény dolog 8 órán keresztül nem létező könyv kiadását reklámozni.

12345Következő oldalUtolsó oldal
© Anry
2019. december 12. 21:00 | Válasz erre | #248
Mekkora egy madár ez a kreatúra (embernek már nem mondanám ezek után)!
2019. december 12. 01:13 | Válasz erre | #247
Sziasztok!

Régóta nem fórumozok, de ezt az esetet nem tudom szó nélkül hagyni. Remélem, hogy Gyula és elefes még olvassák a fórumot, mert ez konkrétan nekik szólna. Engem nem érdekel, hogy jogi szempontból kinek van igaza, engem az érdekel, hogy emberi és erkölcsi szempontból kinek van igaza.

Ahogyan én látom, itt a következő történt:

A KJK könyvek kiadásának, ahogyan az asztali szerepjátékoknak és nagyjából minden gyűjtögetős kártyajátéknak leáldozott Magyarországon. A Zagor csapata azzal, hogy elkezdte ezeket a könyveket feltámasztani betömött egy lyukat egy süllyedő hajón és underground életben tartotta a sorozatot a rajongók számára a meg nem jelent könyvek fordításával és kiadásával.
Majd jött egy új korszak, amikor divat lett "kockának" lenni, a szerepjátékokat, képregényeket és társaikat kihantolták. És ezzel együtt jött Gyula, aki szeretett volna ebből pénzt csinálni, amivel alapból semmi baj nincs, a baj a hogyannal van.

És most személyesen Gyulának:

Én biztos vagyok benne, hogy ha megkerested volna a Zagor-os sácokat azzal, hogy szeretnéd kiadni hivatalos formában az X-Y-Z KJK kiadványokat és szeretnéd,ha lekerülnének a nem hivatalos kiadványok a zagor.hu-ról, akkor meg tudtátok volna beszélni felnptt ember módjára. Te ezzel szemben fogtad magad és hátba támadtad őket és gyerekes módon beárultad őket a külfödli jogtulajdonosnál.

Majd, amikor jogi úton el lettek távolítva ezek a kiadványok, és azok is, amikre te nem is tartottál igényt, csak ugyanaz a jogtulaj, akkor (teljesen jogosan) kivívtad a Zagor rajongói bázis felháborodását. Amikor pedig ez számon lett kérve rajtad, akkor ahelyett, hogy elsimerted volna, hogy lett volna enenk korrektebb útja is elkezdted besározni a Zagor csapatot.

Zugfordítók: nem azok, sokkal korrektebb fordításokt prezentáltak, mint a hibvatalos kiadványok anno.

Kalózok: nem azok, egy évtizedek óta magyar fordítással és kaidással nem rendelkező sorozatot karoltak fel, a könyvekért pedig csak az elkészítési költséget kérték.

Olvastam a Facebook topicot ezzel kapcsolatban. Folyamatosan ferdíted a téyneket és manipulálod a közönséget. Próbálod a Zagoros csapatot besározni és a saját viselkedésedet korrektnek beállítani. Teszed ezt borzalmas nárcisztikus és tenyérbe mászó stílusban.

És most, hogy mindenki értse, hogy ez a viselkedés milyen embert jellemez:

"A szociopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papír zsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja), szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.

A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel."

Elefesnek: Én nyertem a Zagor KJK író pályázatát ha még emlékszel. Otthon meg van a Lencsilány és nagyon megtisztelő volt, a hogy fizikai formába öntött, saját KJK történetemet te illusztráltad, most viszont a viselkedéseddel elérted, hogy nem szertem a saját történetemet levenni a polcról.

Gusztustalan dolognak tartom, hogy amikor te illusztráltad a zugfordító kalózok saját kiadványát, akkor teljesen partner voltál, részt vettél a KJK underground életben tartásával. Most azonban, hogy a kis haverod kiadja a műveidet, rögtön átállsz a pénzes olédalra és szembe köpöd a Zagort (és ezzel együtt saját magad is).
2019. december 11. 15:20 | Válasz erre | #246
Igen, a színek, a pajzs és a sisak formája, meg kb minden tök más, ráadásul nyilván a Hungária jut az ember eszébe először, ha magyarítani akarja az eredeti amerikai figurát.
De Gyulának ez elég, hogy "kaszára, kapára kapjon". Persze ha ő teszi ezt, akkor az jogos. :D

Olyan Cartman jellegű ez az ember. :D
2019. december 10. 19:42 | Válasz erre | #245
Ez most vicc, ugye? Hungária Kapitány és Hungária Kapitánya között SEMMIFÉLE hasonlóság nincsen.
Vagy mindenki tőlem lopott mindent, mert minden megrajzolt embörnek 2 füle van.
2019. december 10. 11:16 | Válasz erre | #244
Véletlenül futottam bele a neten abba, amit itt valaki már említett, konkrétan hogy Gyula már korábban, egy a mostanihoz kissé hasonló eset kapcsán másokkal is eljátszotta ezt a sunyi hisztit (és ezek után biztos hogy a Fekete Péntek sem az utolsó eset volt):

https://roboraptor.blog.hu/2014/05/13/roboraptor_oknyomozo_hungaria_kapitany_vagy_hungaria_kapitanya

https://roboraptor.blog.hu/2014/05/14/roboraptor_oknyomozo_hungaria_kapitany_vagy_hungaria_kapitanya_221
© Patrik
2019. december 10. 09:48 | Válasz erre | #243
Nem fórumozom túl gyakran, de mindenképp pozitív visszajelzés jár az e-könyvekért.
© Patrik
2019. december 10. 09:48 | Válasz erre | #242
Ááá, igenis érdekel!
© CatDog
2019. december 9. 09:59 | Válasz erre | #241
Üdv!

Én nagyon ebbe nem akarok belefolyni csak pár szó erejéig. Anno még a kezdeti oldalon regisztráltam (nem ma volt) és jó volt látni, hogy vannak még emberkék, akik ugyanannyira szeretik ezt a stílust, mint én. Hiába az akkori első könyvek, amik ugye megjelentek magyarul a Rakétánál akkora hatást gyakoroltak rám és megannyi gyerekre, hogy mikor volt az az oldal kicsit úgy érezte az ember, hogy valamit visszakap abból az érzésből, amit gyerekként érzett. A magyar fordítások engem nagyon nem mozgattak, mert angol nyelven olvastam a könyveket, de nagyon jó kezdeményezés volt, hogy olyan emberekhez is eljuthattak a könyvek az évek alatt, akik vagy nem tudtak angolul vagy jobban szerették volna az anyanyelvükön olvasni azokat. Magam is lefordítottam a Master of Chaos című könyvet csak elszállt a vinyóm és elveszett az egész akkori munkásságom (zenéim, fordítás és megannyi fontos dolog köztük). Bizonyára emlékeztek hoztam, mindig egy kis amolyan sajátos kedvcsinálót a könyveknek. Eleinte aktívabb voltam, azonban ahogy elkezdett az oldal fejlődni idővel, azért nem kívánatos alakok is fel fel tüntek meg az ember csak el volt néha felnéztem , milyen újdonság van stb.
A szerzői jogokat sajnos elég komolyan nézik és szerintem örüljetek, hogy a sok év alatt semmi komoly baj nem származott belőle. Akinél vannak a jogok az bármit megtehet, ha ő azt akarja. Most, amúgy más szempontból, pedig érthetetlen is a kötözködés, hisz ez nem piac gyakorlatilag. Állítom 100 db-ot nem tudna eladni a mai világban egy hivatalos kiadó ezekből a könyvekből Magyar honban. És az a 100 db is belőlünk adódna ki, mint régi motorosok!

Köszönet az oldalnak, minden rajongó nevében. CatDog
2019. december 9. 00:33 | Válasz erre | #240
Igazából mindegy a konvertereknek hála.
© cock
2019. december 8. 23:59 | Válasz erre | #239
Mert pl. Kindle-ön csak a mobi meg az azw3 és a kfx a divat.
2019. december 8. 22:18 | Válasz erre | #238
Sosem értettem mondjuk miért nem epubban van az online végtermék, én is megcsináltam egyet epubban regexppel, tök jól működik.
2019. december 6. 21:38 | Válasz erre | #237
Nos. Jó lenne, ha már nem ez a csúnya dolog lehetne a kezdő hír, a főoldalon. Az is jó lenne, nem kellene látni ezt a "visszataszító" képecskét, e fórumtéma kapcsán. És a legjobb az lenne, jó hírek, fejlemények lehetnének már, és abszolút csak az előremutatóbb, pozitívabb dolgok irányába mozdulna minden. (Ehhez persze az is kell, hogy ami pozitívabb lehet, azt láthassuk meg jobban, előtérben.) Én se kívánok mérgelődni; és okoskodni sem.
Néhány gondolat csak van bennem, ezzel kapcsolatban.
Sok minden igaz. Igaz, hogy jogi szempontból a "ló rossz végén" van a helyzet; és ilyen szempontból nehéz mit kezdeni az egésszel. (Sokan írták, hogy az érintett könyvek levetetése jogos és kivédhetetlen. A részleteket nem tudom, mert a jognak nem ezt a területét (hanem teljesen mást) ismerem. Így az érintett kötetek körét, és azok miértjét/mikéntjét nem tudom igazán kommentálni.) Azonban nem gondolom, hogy akár magam, vagy bárki az oldalról a "zúg" vagy "kalóz" kategóriába sorolandó, negatív bélyeget ráaggatva. (Lehet, hogy páran kissé szélsőségesebb álláspontot képviseltek/nek, de alapvetően nem a szerzői jogdíj ellenesség munkálkodott az egész műfaj gondozásban, illetve e közösségben.) A nemrég írodott elemző írásban is rengeteg igazság van; teljesen jó összefoglaló. Még az is igaz, hogy a "másik oldalnak" (Kaméleon) is volt "jogossága" arra, hogy a "rendes" (hivatalos) kiadás lehetőségét "kijárja" (egyrészt magának, másrészt az olvasóknak/vevőknek/rajongóknak). Meg merem kockáztatni, hogy maga az oldal/közösség (de még Runner) sem bánta volna, ha a kjk könyvek újbóli (bolti) megjelenései beindulhatnak valamilyen módon. De ez az egész így nem volt a legminimálisabban sem fair eljárás. Valahogy azt gondolom, annyi lett volna a minimum, hogy "a Gyula" kezdeményezte volna mondjuk leülni egy kávéra Runnerrel (és akár FireFoxal), hogy a dolgok alakításának/alakulásának mikéntjét megbeszéljék, és a kölcsönös segítés dolgairól eszmét cseréljenek. [A segítség/segítés elfogadása nyilván nem lett volna "feltétel", de valamilyen kompromisszumos átbeszélése a dolgoknak a minimum; nem pedig a "magas lovon ülés" és a nagyképűség/beképzeltség.] Sajnos az a rideg valóság az, hogy a sok korábbi lehúzó szöveg és pocskondiázás "a Gyula" részéről (amiket itt többen is említettek, és amelyek egy része itt is megjelent) borítékolta, hogy ilyesmi az maga az utópia... Pedig valóban biztosan alakítható lett volna minden normálisan; nem pedig "magyaros" gusztustalansággal.
De térjünk vissza úgy két gondolat kapcsán csak ide, a magunk kérdésére. Mintha említve lett volna korábban, hogy valamiféle visszajelzés volt régebben azzal kapcsolatban, hogy az oldal működését és tevékenységét nem kifogásolják a (korábbi) kintiek. Az lett volna a szerencsés, ha sikerült volna erről valamilyen "írásos papírt" (jóváhagyást) [a You are the Hero könyv apró bejegyzése mégis csak kevés ilyen téren] beszerezni az angoloktól; miszerint a (régebbi) kjk könyvek itthoni (rajongói) GONDOZÁSA nincs ilyen formában az ellenükre, és az érdekeiket sem sérti, befolyásolja. Ebbe belekerülhetett volna, hogy az esetleges új kötetek kapcsán külön jóváhagyásuk kellhet az esetleges fordításra/gondozásra; annak függvényében, hogy ők megfontolják-e a magyarországi kiadást/terjesztést, stb. És igen, az egyik (mondhatni) kisebb hibánknak azt vélem, hogy a legújabb (utolsó 2 könyv alapvetően) kötetek kapcsán septében nekiugrottunk a fordításnak; pedig ekkor már érzékelni lehetett némi mozgolódást, illetve ez a "furcsa/fránya" új angol kiadó is képbe került. Itt talán kisebb kivárás vagy puhatolózás elkelhetett volna. (Másik, nagyon apró, hibának még azt vélem, hogy a rajongói (fordított) kötetek formai (külső) megjelenése pont azonos volt a sorozat normál változataival. Pedig ezekhez Jacksonéknak nem sok köze. Itt pl. a nevük közvetlen szerepeltetése némileg kérdőjeles. Lehet, zárójeles, vagy egyéb módon való kiegészített szerepeltetésük jobb lett volna.) Mindenesetre nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy azon néhány, valóban régi és népszerűtlen (mondjuk ki leegyszerűsítve: egynémely elég szar) kötet GONDOZÁSA (lefordítása és hozzáférhetővé tétele) valósulhatott meg az oldal / a közösség / e valódi rajongói lelkesedés és alázat által, amik magyarországi kiadására (vagy akár angliai újra kiadására) gyakorlatilag szinte semmi esély. És ez a sorozat és a műfaj iránti tiszteletből fakadt. (Talán a sorozat maga nagyobb tiszteletet is kapott, mint a műfaj, hisz lehetett volna más sorozatokból szemezgetni, keresgélni. De nem ez történ.) Szóval tényleg a sorozat ápolása (és egyben életben tartása, mármint hazai szinten) tudott itt így megvalósulni.
És igen azon Rakétás kötetek levetetése, amelyek itthon (borítékolhatóan) egyáltalán nem jelennének meg újra (a Kaméleonosok által), az értelmetlen kiszúrás és erőfitogtatás (a "jogra" való hivatkozással; akárki is áll pontosan mögötte), hiszen ha egy rajongó nem találja mondjuk antikváriumban, az kínlódhat, mire valahogy rátalál.
Annyiban csak magamat tudom ismételni, hogy itt mindenkiben az egész műfaj/sorozat GONDOZÁSA munkálkodott, nem pedig nyerészkedés vagy kalózkodás, valamint olyanfajta (gyanítom, leginkább "gyulás") beképzeltség sem volt, hogy ezt az egészet a legf..szábban csak itt (általunk) lehet művelni, kizárólagosan.
Mindenesetre nem szabad elcsüggedni teljesen. Amilyen téren ez lehet, igyekezni kell ápolni a műfajt/sorozatot és persze az oldalt. És keresni az előrelépés lehetőségeit. [Nem szabad hagyni, hogy - Al Pacinot idézve - "mindig visszarántsanak".]

Egy dolog még ide kívánkozik: A dolgok mikéntje miatt (ahogyan végbement ez az egész), nekem sem lenne gyomrom jó szájízzel kézbe venni a Kaméleonosok által kihozandó új (Livingstone-os) kötetet. Senkit nem beszélek le a vételéről; mindenki el tudja maga dönteni ezt a kérdést, úgy hiszem. Nem is szeretnék foglalkozni ezzel többet. Én mindenesetre biztosan nem veszem meg. (Maximum egyféleképpen lenne lehetséges mégis: Ha évek múlva egy antikváriumba látnám meg, hisz akkor azzal én már nem fizetnék részükre semmit sem; azt tudtommal (és a fogalmaim szerint) csak az első tulajdonos teheti meg. [Bár igaz, egyszer a Cigánylabirintust is otthagytam, mert a kínált összegért nem volt elég szimpatikus... Szóval még ez is necces kérdés. Rendben, ennyi "szúrkálódás" engedtessék meg.]) Végül is ha ez a kaland teljesen "kimarad", azzal még nyugodt szívvel együtt tudok élni; és ezzel sincs semmi baj!
2019. december 6. 00:57 | Válasz erre | #236
Igazából teljesen véletlen, hogy nem linkeltem be, nekem is csak most tűnt fel. Valószínűleg azért, mert belinkeltem a megjelenése után egy olyan youtube-oldalra, ahova általában nem linkelek, és mivel "megvolt a link", ezért elfelejtettem ide. :)

Lényeg a lényeg, nem direkt maradt ki.
2019. december 6. 00:54 | Válasz erre | #235
Oké, ezeket javítottam. :)
© cock
2019. december 5. 18:24 | Válasz erre | #234
Amúgy azért nem forszíroztam ezt az ebook dolgot, mert szemmel láthatóan a kutyát nem érdekli, akkor minek törjem magam?

Amikor írtam, hogy aki letöltötte a Havocot, a Shamutantit, a Kharé-t meg a Tökéletlent, jelezzen vissza, akkor nem jelzett senki. Azaz vagy azért nem jelzett vissza, mert nem érdekli, vagy azért, mert túl tökéletes lett. Ez utóbbit mondjuk erősen kétlem, tehát a visszajelzések hiányából arra következtetek, hogy senkit nem érdekel.
2019. december 5. 15:07 | Válasz erre | #233
Megtörtént az attól függetlenül itt is:
https://nerdblog.blog.hu/2017/07/20/ian_livingstone_the_port_of_peril_fighting_fantasy_2017_uj_kaland-jatek-kockazat
© genya
2019. december 5. 12:20 | Válasz erre | #232
olvasgatva, követgetve az elmúlt napok, hetek történéseit fura érzésem támadt. A Gyula általi "zúgkiadó", és egyéb "zúg-" kezdetű véleményezések valóban megtörténtek. Annyi különbséggel, hogy blog helyett az én fácse-posztom alatt, és nem 2017-ben, hanem 2018-ban. Jó, jó, február, majdnem 2017.

https://www.facebook.com/groups/743929475792933/permalink/838331179686095/
2019. december 5. 11:51 | Válasz erre | #231
© SzG
2019. december 5. 05:21 | Válasz erre | #230
Én már tegnap is láttam, csak direkt vártam, mert azt hittem, hogy majd a szerző úgyis belinkeli, ahogy az eddigi KJK-kritikáit is mind belinkelte... Nem tudom, ez most végül miért nem történt meg, főleg, hogy tényleg igen alapos és jól megírt cikk, aminek szerintem a megállapításaival is elég könnyen azonosulni lehet, talán még a "másik oldal" képviselőinek is úgy-ahogy. :)
© cock
2019. december 5. 03:51 | Válasz erre | #229
Cikkből:

[i]Hiszen ha valaki csak kicsit is szenved a nyelvvel, akkor szenvedni fog a fordítással, értelmezéssel is.[/i]

Ezzel alapvetően egyetértek, de az azért segítség, hogy sok fejezetpontnál ismétlődik a dolog, plusz van ami a szövegkörnyezetből is kikövetkeztethető. Azért sokat számít a gyakorlat.

[i]ezek ára is meghaladja az átlagos könyvek fogyasztói árát, ezzel pedig sokak lélektani határát is.[/i]

Erre azt tudom mondani, hogy régen sem volt olcsó, de nagyobb volt a kínálat és 2003-4 körül Magyarországon is ment ilyen irányú ebay business. Aki lemaradt arról a szekérről, az most nagyon beszopta, ha mindent meg akar szerezni.

Hát igen, nem a szerzői jogsértés ténye a problémás, hanem a következménye, mert a szerzői jogsértésnek velejárója az anyagi kár. Ha ez nincs vagy elhanyagolható, akkor nem tudom van-e értelme a külföldi szerzők hőbörgésének. Ha egyáltalán hőbörögtek, mert az ő álláspontjuk sem egyértelmű, csak a Scholasticé.

Amúgy azt mondja meg valaki, hogy ha nem lesz több újonnan megjelenő ÚJ kötetnek zagoros kiadása, akkor miért is vegyem a komixos szart az eredeti helyett? LOL

Tudom volt már róla szó, de a pdf mizéria se világos. A pdfek jelentős része "demó" minőségű volt, azokat érdemben sem OCRezésre, sem nyomtatásra, sem ebookon vagy gépen való olvasgatásra nem lehetett használni. Max. megállapítani belőlük, hogy na kb. így néz majd ki a könyv, ha megveszem.

[i]már maximum a legnagyobb hardcore gyűjtők vennék meg (akik így is megfogják)[/i]

Ez rohadtul nem hardcore-ság kérdése. Amikor gyűjteni kezdem az angolokat, akkor még nyoma nem volt a zagor.hu-nak. Úgyhogy nem volt olyan opció, hogy vegyek-e zagor.hu-s kötetet vagy más kiadó kötetét, mert csak a régi Puffinosok voltak.

Ja és a kulcskérdés így a végére:
Mikor lesz már végre egyetlen angol kiadó, amelyik nem fogja azt művelni, mint az összes előző, hogy elkezdi újrakiadni a sorozat elejéről a szokásos kb. 10-15 könyvet, melyek már vagy hatszor megjelentek korábban más borítókkal, esetleg apró szöveges hibajavításokkal, nagyobb formátummal stb.., csak azért, hogy kiadhassanak új szerzőktől újabb pár művet?

2002 óta elég lett volna az az egy Wizardsos sorozat és azt kellett volna folytatni az azóta újonnan megjelent művekkel. Annak mi a fasz értelme van, hogy 5-10 évente új kiadó bukkan fel és újra ugyanaz a tizenpár könyv n+1. alkalommal megjelenik csak azért, hogy egy-két új mű napvilágot lásson?! LOL
© cock
2019. december 5. 02:40 | Válasz erre | #228
Szervusztok!
Hogy őszinte legyek, nem annyira szeretek ide írni, mert nagyon nem csipázom ezt a fehér Garamondot ezen a sötétbordó felületen, úgy szólván lángol a szemem tőle. Ezért általában Kindle-ön olvasom végig, amit ide írtok. (persze konvertálva ebookba)

Végigolvastam a topicot és bár nekem nincs zagoros könyvem, nem támogatom az oldal ellehetetlenítését.

Volt itt szó az ebookokról. Nem kell azokhoz igazából semmilyen script, amiket én küldtem ide nektek, azokat regexppel csináltam. (na meg Calibre) Viszont egy elfogadható minőségű HTML az elengedhetetlen, mert anélkül az ebook is egy kalap fos lesz. Gondolok itt az OCR pontosságára, mert volt olyan anyag, ahol a bekezdések, tabok összevissza kerültek az anyagba, na ott már bőven van hibalehetőség.
A linkesítés meg nálam alapkövetelmény, nem úgy, mint Zöld Jonatán úrnál, hogy pl. kifizetsz 3 fontot egy ebookért és az első linkes kiadás után szerinte ez nem várható el a következőknél. Ha erre nem volt már idő meg stb.. akkor addig nem kell kiadni.
2019. december 4. 22:30 | Válasz erre | #227
Nem rossz, nem rossz, de hogyhogy erről nem tegnap hallottunk? [smiley]lookaround[/smiley]

A szerzőnek pedig két dolgot üzennék:
[quote]mint egy olyan csapatot, akik a Final Fantasy iránti lázat életben tartják az országban[/quote]
helyett
[quote]mint egy olyan csapatot, akik a Fighting Fantasy iránti lázat életben tartják az országban[/quote]

és

[quote]Ahogy Firefoxx is írta az oldalra[/quote]
helyett
[quote]Ahogy FireFoX is írta az oldalra[/quote]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2019. december 4. 21:56 | Válasz erre | #226
Igen jó cikk a témában:

[url=https://velemenyes.blogspot.com/2019/12/jogos-torvenytelenseg.html]https://velemenyes.blogspot.com/2019/12/jogos-torvenytelenseg.html[/url]
2019. december 4. 17:38 | Válasz erre | #225
Mindig ezt mondom: ha egy gyíknak leszakad a farka, nő helyette új.
A sárkány lennék én, és a varázsló Béla.
[smiley]fantasy-28[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. december 4. 10:11 | Válasz erre | #224
Megnyugodva látom, hogy nem csak nekem szúrt szemet ez az egész "faramuci" helyzet, meg Gyula hozzáállása a Zagor.hu-hoz, bár azt hiszem én voltam az első, aki ki merte neki mondani, hogy a szürke zónának is vannak árnyalatai, (egyesek szerint 50 is), és mi a rajongók örömére dolgozunk, nem azért, mert ebből szereznék az első milliónkat! Akkoriban írta azt Firefox, hogy hagyjuk a kis kakast kapirgálni a saját szemétdobján. Úgy tűnik ott már semmit nem talált, és nem volt elég saját közönsége, hát átruccant a szomszédba. Ha most látnoki képességeim lettek volna, (mint ahogy éreztem is, hogy baj lesz még ebből), megmutathattuk volna melyik út vezet vissza a weboldalára! Én is nagyban remélem, hogy az oldal megőrzi eredetiségét és szellemiségét, mert kell egy hely, a KJK könyvek Mekkája, ahová érdemes mindennap benézni!
2019. december 3. 21:46 | Válasz erre | #223
Üzenet a szerzőknek, szerkesztőknek és szervezőknek:
Rettentően sajnálom, ami történt! Bár nem lógtam lépte-nyomon ezen az oldalon, mégis tetszett az a munka, amivel belevágtatok! Nem kevés munka, szív és lelkesedés kellett hozzá, és az, hogy külföldön is szóba hoztak benneteket, sem kis dolog! Csak azt tudom elmondani, amit Morpheus is a Mátrixban:
"Nem az az út a fontos, ami még előttem áll,
hanem az, melyen végigmentem!"
A ma vesztes csatája, a holnap győzelme lehet. Ne adjátok fel. Ne adjátok fel, ha már idáig eljutottatok!

Üzenet a mindenki másnak:
Rettentően szomorú, hogy egyesek szemét ennyire szúrja mások sikere. Tény, ami tény, talán nem volt teljesen jogtiszta azok munkája, akik e weboldalt szerkesztették, de tekintve, hogy senki sem volt hajlandó rajtuk kívül ténylegesen felvenni ezt a fonalat, és létrehozni/fordítani annyi művet és elénk tárni őket, de szerintem kár volt megfojtani e remek kezdeményezést.
Tiszta sor, hogy manapság mindent a pénz ural, meg a rosszindulat, de azért hadd kérdezzek rá, hogy ténylegesen ezzel mit nyertek azok az urak (esetleg hölgyek) azzal, hogy sikerült egy amúgy remekbe szabott kezdeményezést (mi több, remekül prosperáló) oldalt így derékba törniük? Fontosabb a jog és a pénz annál, mint az, hogy sokakat érintő fan-oldal jöjjön létre, amely bár nem hibátlan és nem szeplőtlen, azért mégis sokaknak okozott örömöt? Persze, megértem a másik oldalt is, bár a vicc az, hogy ennek Magyarországon már nem nagyon lesz piaca (tartok tőle), és nem hinném, hogy ismét be akarnának törni velük (nem durranna akkorát mint anno), akkor mégis mire ez a lépés? Én megértem, hogy egyeseket saját motivációjuk vezérel (bármi áron, legyen a dolognak bármennyi vesztese), de azért megkérdezem azt, hogy jobb így, hogy egy régi éra maradványait sikerült így a feledés kútjába dobni? Nyilván megérte, mert egyébként nem írnék most.
Örülök, hogy sikerrel jártak. Örülök, hogy sokakkal ki... és örülök, hogy ettől a VILÁG, mint olyan SOKKAL jobb lett! KJK nélkül, Zagor nélkül, rajongók nélkül, minden nélkül, de a lényeg: a passzus és a jog marad, mindenki más mehet! Gratulálok, Paladinok!

"A jog és fegyver az állam tartópillérei. Egészen addig, amíg egyikük el nem vész"

Tisztelettel: E. H.
2019. december 3. 21:13 | Válasz erre | #222
Hát gyerekek, lehet lassú vagyok, de csak most jutottam el odáig, hogy ide is írjak a "dolgokkal" kapcsolatban, de csak jobb későn, mint soha. :)
Szeretném először is nagyon szépen megköszönni a könyveket srácok, a befektetett munkát, időt, energiát, mindent.
Rengeteget tettetek a rajongói réteg igényeinek kiszolgálásáért, annak összehozásárt, baromi jó dolgokat csináltatok.
És ezen most egy trükkös vállalkozó megpróbál nyerészkedni, de a köcsögök szerinte Ti vagytok, miközben ha nem teszitek amit csináltatok az elmúlt években, akkor a fosos kis kiadójának nem is lenne min dolgoznia mert fel sem merülne, hogy ez itthon bárkit is érdekel.

Szeretném leszögezni, mert ez így ebben a formában még nem hangzott el, biztos túl kultúrált itt mindenki, ettől a betegségtől én nem szenvedek, szóval: Gyula egy istenverte faszkalap!!! Bár azért vicces, hogy miután nekiugrott mindenki, hogy átment "áldozatba", ő aztán ezt nem akarta, a gonosz külhoniak voltak és amiket korábban mondott azt meg nagyon sajnálja és szipszip meg hüphüp, morzsoljunk el érte egy könnycseppet a szemünk sarkában. Ezzel csak még nagyobb szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, gratulálok a szüleinek ehhez a csodához, amit összehoztak.
Én nem tudom honnan van a pénze a hivatalos kiadásra, de remélem nem a nyugdíjalapját költi, mivel én félek tőle, hogy ez a vállalkozás azt nem fogja tovább fialtatni a vagyonkáját. Nagyon örülnék, ha egy ilyen vállalkozás profitábilis lehetne ma Magyarországon, de ez szerintem nincs így. A képregényekkel belenyúlt a tutiba, reneszánszát éli az is, de amíg ott pofátlanul elkérhetsz 5-6ezer Ft-okat egy kiadványért amivel összesen nem dolgoztál 20 órát és lesz is alsóhangon 500-1000 vásárlód, addig egy FF könyv fordítása és szerkesztése ennél jelentősen több idő, míg ennek az árnak max a feléért adhatod és töredékmennyiséget visznek majd belőle.
Annak ellenére, hogy Gyula egy ellenszenves faszkalap, akinek mind a fején előben, mind az írásbeli megnyilvánulásaiból üvölt a kisebbségi komplexussal társult nárcizmus és az is látszik rajta, hogy az arroganciájának remek táptalajt biztosít, hogy még soha nem rúgták úgy istenesen szájba, annak ellenére, hogy láthatóan ráférne, szóval én mindezek ellenére is sok sikert kívánok a vállakozásához. Ugyanis egyrészt nagy szüksége lesz rá, másrészt én a világ legboldogabb embere lennék, ha itthon megjelennének a könyvek hivatalosan is. És itt el kell vonatkoztatni majd Gyula személyétől és a produktumtól amit kiad majd a kis kiadója és ez sokak számára nem fog menni. De ez nem is baj, ha azzal, hogy 50 embert magadra haragítasz becsődöltetsz egy vállalkozást, akkor kár is volt elindítani.
Aztán ha látjuk milyen a könyvek fogadtatása, utána kéne arról beszélni mi legyen az oldallal és azzal a közösséggel, amit összehozott. Ne engedjük széthullani ami itt felépült kedvenc kis Gyulambulam kavarásai miatt.
© van20
2019. december 3. 12:02 | Válasz erre | #221
Nem gyűjteményt vettem meg, hanem egyesével, párosával, több év alatt, rendszeres antikváriumokba és netre járással. Igen, volt benne pár ritkább vagy drágább, amire vadászni kellett. :)
© stave
2019. november 30. 18:55 | Válasz erre | #220
Üdv! A rettegés háza kötet érdekelne. Kicsit összezavarodtam: egyáltalán nincs rendelés, nem beszerezhető a kötet, vagy mi ez a xarság, ami van????
2019. november 30. 16:15 | Válasz erre | #219
Ez a Wizard-féle sorral is így volt, ott is csak a sorozat legvégén jött ki a két Smith-Thomson meg pár Green.
2019. november 30. 13:00 | Válasz erre | #218
Úgy látom, hogy a Scholastic egyelőre a vadiúj The Gates of Death kivételével csak Livingstone és Jackson műveit adta ki. Ez sem lehet véletlen.
© Grimmy
2019. november 29. 21:17 | Válasz erre | #217
Nem antikváriumokban kell nézelődni, hanem pl. a facebookos-csoportokban, ott rendszeresen bukkannak fel régi KJK-könyvek, a legtöbb 1500-3000 forint közötti árakon.
Oké, persze vannak nehezebben beszerezhető könyvek... ezek kb.: Varázsló kriptája, Végzet erdeje, Elátkozott ház, Királyok koronája, újabban a Tűzhegy, plusz a két Szukitsos... ezek tényleg ritkán bukkannak fel, és akkor is kb. 3000-5000 árakon, Plusz a "zöldek" is ritkák még, főleg Ian és Steve művei, de ezekért nem kér általában senki párezernél többet.
Szóval ha nem komplett gyűjtemény kell valakinek, csak nosztalgiázáshoz venne pár könyvet, vagy a srácának, akkor nincs gond, megoldható elég könnyen és olcsón is. Komplett gyűjteményt összerakni, hát az tényleg "macerás", és sok pénz kell hozzá. :)
2019. november 29. 20:25 | Válasz erre | #216
A Szellemlovasban 2000 - 3500 forint között vannak teljesen jó állapotú könyvek, többek között Gyíkkirály is és Tűzhegy is.
De tény hogy más, nagyobb antikváriumokban vagy nincs KJK, vagy horror áron.
2019. november 29. 19:32 | Válasz erre | #215
Továbbra is temetem őket, de te abból indultál ki, hogy mennek tovább, így hát nekem is ebből kellett kiindulnom. Ráadásul sejtjük, hogy SJ még dolgozik egy könyvön, azt azért ki kellene adniuk, mielőtt lehúzzák a rolót. Sajna ez azzal fog együtt járni, hogy mi újabb 4-5 könyvtől veszünk potenciálisan könnyes búcsút. Másrészről ha a Scholi is bezár, mielőtt újabb adagot vehetnének, akkor nyilván nincs miről beszélnünk.

Ami a beszerezhetőséget illeti, most gyorsan rákerestem a végzet erdejére. Sem vaterán, sem a nagyobb antikváriumokban nincs belőle példány, így annyira nem mondanám egyszerűnek a beszerzését. Találkozás FEAR-rel ugyanez. Tolvajok városából van vaterán egy példány 3300-ért. Tűzhegy varázslóját egy antikváriumban látok 5990 Ft-ért. Halállabirintus szintén antikvárium 5000-ért. Talán a gyíkkirály szigete a legbeszerezhetőbb, több antikváriumban is van belőle 2000 Ft-tól, vaterán pedig három is, 1500-tól. Szóval nem, különösen ha többekben is egyszerre tör fel az érzés, hogy márpedig most be akarja szerezni az összes eredetit.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© van20
2019. november 29. 11:25 | Válasz erre | #214
Eddig még temettétek a Scholasticot, hogy úgyse megy majd nekik se a biznisz, most meg újabb címeket vesznek? De ha igen, majd akkor szólnak a zagornak megint. Most azért ennyiről szóltak, mert ennyi van náluk.

Még szerencse szerintem, hogy a klasszikus könyvekről van szó, mert a listádon lévők mind megjelentek magyarul, beszerezhetőek. Ezeket tudtommal a zagor népe sem fordította újra, csak javította. Oké, egyszerűbb, ha runner készíti el őket (kb 500-1000 Ft az anyagköltség? Nem tudom, nem rendeltem még zagoros könyvet), mint antikváriumokban, online piacokon kutatni utánuk, de beszerezhetőek eredetiben. Tudom, mert én is felnőttként szereztem be mindent újra – miután gyerekkori példányaim a kazánban végezték, anyám "káros ez a személyiségetek fejlődésére" gondolatai után –, nem volt lehetetlen küldetés.

Akinek meg csak a pdfek kellenek, hát úgyis megtalálják torrenten vagy itt-ott. Találkoztam már KJK szkenekkel a zagor.hu létrejötte előtt is.

Az lenne a rosszabb, ha magyarul meg nem jelenteket is levetetnének, mert azokkal tényleg dolgoztatok eleget.
2019. november 29. 09:20 | Válasz erre | #213
Igen ezt valaki elkezdte sajnos, az, hogy megindokolja, hogy miért az más tészta indok mindig van...
dum spiro spero!
© Grimmy
2019. november 29. 05:05 | Válasz erre | #212
Siralmas, igen. De amíg pár éve nem kezdte el Gyula a "keresztesháborúját" a Zagor meg a Zagorosok ellen, szerintem nagyon összetartó volt a hazai KJK-közösség.

"a hazai Depeche Mode klubok esetében is, volt idő amikor csak Budapesten 3 különböző csapat szervezett akár egymás rendezvényére rá bulikat, meg ment az oda-vissza anyázás."
Ez durva, azt hittem, legalább az a közösség összetart...
2019. november 28. 23:33 | Válasz erre | #211
Azért valahol siralmas, hogy még ilyen szűkebb réteget érdeklő témában, alapvetően rajongói körben is ilyen széthúzás van.
De ezt tapasztaltam már például a hazai Depeche Mode klubok esetében is, volt idő amikor csak Budapesten 3 különböző csapat szervezett akár egymás rendezvényére rá bulikat, meg ment az oda-vissza anyázás.
2019. november 28. 22:42 | Válasz erre | #210
Nem tudom én minden forumon elküldtem az anyjába már elnézést és br minden zagoros vénuszos rakétás könyvem megvan tőle még vizet se vennék a sivatagban, lehet mézesmázos, de elnézést egy tettű, és az elveim többet érnek mint bármilyen könyv...
dum spiro spero!
© Grimmy
2019. november 28. 22:11 | Válasz erre | #209
Kettőt is illusztrált. :) A másik az ötös számú Játékfüzet.
Elvileg nincs baja a Zagorral, támogatta, csak az utóbbi napok "hőbörgése" sok volt neki a részünkről... ezt írta facebookon. De gondolom azért is reagált így a "hőbörgésünkre", mert Gyula bevallottan a haverja. :) A Kaméleon meg az egyik kiadója. Emiatt nyilván érzékenyebben érintette az egész.
2019. november 28. 21:56 | Válasz erre | #208
Ha ő illusztrált egy Zagoros könyvet, akkor mégis mi a baja az oldallal?
2019. november 28. 21:28 | Válasz erre | #207
Nem. elefes= Lakatos István, aki amúgy stílusos grafikus, ő illusztrálta a Halállabirintus Bajnokát.
2019. november 28. 18:20 | Válasz erre | #206
elefes = Csanády?

[spoiler]A The Gates of Hell-t egyébként most csinálja Gyula. A The Gates of Death és a House of Hell szerelemgyereke lesz (ebből is 200 pont, abból is).[/spoiler]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. november 28. 18:13 | Válasz erre | #205
Emberek írhattok bármit, fényezhetitek a jogot, gratulálhattok Gyulának, egy dolog biztos a Zagor.hu már bizonyított, és egy jó kezdeményezésbe koporsószöget verni nem fair dolog! Én sosem bántam kesztyűs kézzel "kedvenc bloggerünkkel", kb. annyira hiányzott ő, mint lepratelepen a pestisjárvány! Csak kapirgáljon kis kakasként a saját szemétdombján! Remélem gyorsan lehúzzák a rolót az angol szövetségesével együtt, mi pedig kellemes perceket szerezhetünk a lelkes KJK tábornak, akik itt velünk vannak, és nem álltak át a sötét oldalra! Én inkább lefordítom saját magam a segítségetekkel az érdekes kalandokat, de a pribékeknek nem adózok! Arra kérem az oldal üzemeltetőit, hogy ne tegyék még ki a "szebb jövő ígéretéig zárva" táblát, valamilyen megoldást keresünk, hogy megkerüljük a tiltást! Ahogy régen az úttörők mondták: Előre!
2019. november 28. 17:48 | Válasz erre | #204
A méltányosság tiszta sor, erre utaltam én is, persze. Lehettek volna nagyvonalúbbak, nem leszedetve azt, ami nem jön most ki a Kaméleonnál, satöbbi, whatever.

Viszont ez abból a szempontból egy teljesen egyértelmű helyzet, hogy a szerzők személyhez fűződő szerzői jogosultságai mindenképpen sérültek - akkor is, ha a vagyoniakon már lehet csűrni-csavarni a helyzetet mindenféle oda-vissza érvvel (nem volt és nem is lesz kiadás, rengeteg könyvnek a Penguin óta külföldi kiadása sincs, satöbbi-satöbbi, tudod te ezt szerintem). Hogy látnának-e belőle tényleg pénzt, és mennyit, az más kérdés, de ez szerintem senkinek sem hiányzik innen. Az sem, hogy eljusson a dolog idáig. Most nem azt mondom természetesen, hogy legyen nekik mindenki hálás ezért, de kellemetlenebb kifutása is lehetett volna ennek az egésznek, ezt azért lássuk be.

Ismétlem (és a FB-n, a Molyon is leírtam ezt): úgy gondolom, a Zagor esetében mindez a fentiek ellenére is bocsánatos bűn. Aki kicsit is rálát az oldal működésére, pontosan tudja, hogy jó szándékú, minőségi munka folyt rajongóktól rajongóknak, nyerészkedés nélkül, nem ipari tételben. De a Scholastic eljárása valahol akkor is érthető, ha szarul érinti az itteni közösséget.

(EDIT: amikor először meghallottam a hírt, zsigerből persze én is azt írtam Runnernek, hogy hülyeség a Scholastic részéről, de aztán gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy lesz magyar kiadás. És így azért más a leányzó fekvése.)
2019. november 28. 17:31 | Válasz erre | #203
Calacorm: értjük, hogy azért vettették le ezeket a könyveket, mert ezekhez van meg a joguk, a többihez nincs, de az nem igaz, hogy ez független lenne attól, hogy a kaméleonosok kiadják-e őket, vagy sem. Ha nem adnának ki semmit, akkor még most sem érdekelnénk őket.

"Méltányos, hogy leszedettek olyat is, amit a Kaméleon a tervek szerint nem ad ki, és fent volt egy évtizede?"
Nem az, különösen ha azt is hozzászámolod, hogy szinte 0 az esélye annak, hogy ezek a könyvek valaha is ki fognak adódni. Kivéve, ha Grimmy tényleg csodát tesz, ahogy azt #184-en ígérte. [smiley]integet2[/smiley]

"Jogukban állt, és igazat adna nekik bármilyen fórum a témában?"
Naná.

"Megjegyzem, szerintem még akár örülni is lehet, hogy ennyivel úgymond futni hagyják az oldalt, és nem basszák meg a mögötte állókat - simán nyernék az ügyet, és rohadtul fájna."
Annyira simán nem hiszem, hogy megnyernék. Megnyernék, csak nem teljesen, és nem is simán, különösen ha nem nyalják végig az érintett magyar jogszabályokat. Az viszont igaz, hogy rohadtul fájna, csakhogy nem nekünk, hanem nekik. Nevetséges összeget tudnának csak bevasalni a zagor.hu-n, miközben nekik elmegy egy csomó pénzük a pereskedésre, ügyvédek röptetésére, kifizetésére, ésatöbbi, ésatöbbi. Nem véletlenül van az, hogy először mindig fenyegetnek, hátha bejön.

van20:
"Ráadásul egyszerűbb azt mondani egy kiadónak, hogy vegyél le mindent, ami az enyém, mint minden leszerződésnél szólni, hogy most ezt, most azt…"
Ez nem igaz. Tegyük fel, hogy a Kako sikeres lesz, csak a vita kedvéért, és jövőre bekérnek még 5 licenszet. Igen, így most nem kell amiatt az 5 könyv miatt szólniuk. Ugyanakkor jövőre a Scholi is beszerez újabb 4 licenszjogot Ianéktól, amik miatt úgyis megint szólniuk kell nekünk, hogy most akkor azt a 4-et szedjük le. Szóval odaszólogatás szempontjából semmit nem nyernek.

Ha viszont feltételezzük, hogy KaKo nem lesz sikeres, akkor most beszólnak amiatt az 5 miatt, és többé felénk sem kell szagolniuk. Mennyivel egyszerűbb, nem?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© rjmac
2019. november 28. 16:35 | Válasz erre | #202
"Nézd már meg a Scholastic sorozatát: pontosan azokat a könyveket szedették le, amik náluk jöttek ki eddig!"

ez teljesen érthető, ugyanakkor:

"Amúgy a jelenlegi angol kiadó megírta nekünk, hogy a többi könyv ügyében is jelezni fogják a dolgot az íróknak.
Szóval a teljes sorozat ellen lennének, és a weboldal ellen."

Ez alapján már egyáltalán nem biztos, hogy csak a Scholastic sorozatát fogja érinteni az eltávolítás, ugyanis további megkereséseikre akár egy lavina is elindulhat majd és rossz esetben perrel is fenyegetőzhet a többi könyv jogtulajdonosa.
2019. november 28. 15:23 | Válasz erre | #201
Hogyne érteném. Nem szimpatikus Gyula hozzáállása, személyisége. Ez egy teljesen legitim álláspont, viszont semmi köze ahhoz, hogy szerzői jogi szempontból hogy minősül ez az egész témakör. És nem is erről beszéltem. :)
2019. november 28. 14:43 | Válasz erre | #200
Na pont ez az, amit pl. Calacorm és még mások nem értenek meg. A Zagor.hu sosem volt hülye, gondolom sejtették, hogy ez is előfordulhat egyszer. Persze nyilván reménykedett mindenki, hogy minél jobban kitolódik, vagy el se jön - ismerve az országos helyzetet, vagy a hallgatólagos beleegyezést, illetve a leveleikre válaszul kapott teljes ignorációt.

Nekem, sokan másoknak, ahogy például Grimmynek is, a fő baja (és akkor személy szerint kiveszem a kiadó magatartását ebből) Gyulával, és a csapatával - "jól bevált embereivel van". Na meg azzal, amilyen módszerrel elérte/ték az idáig vezető utat.
© Grimmy
2019. november 28. 13:31 | Válasz erre | #199
Calacorm: azt majd meglátjuk, miket fognak még leszedni. Az mindenesetre tény, hogy ígéretet tettek a leszedetésre, illetve fenyegetőztek. Ez is elég "első körben"; indokolttá teszi a háborgást.

Mondjuk engem például ennél jobban zavar maga Gyula. Nagyon nem pozitív kép alakult ki róla bennem (és ezzel nyilván nem vagyok egyedül a kommenteket látva), és egyszerűen semmilyen formában nem "akarózik" támogatnom egy ilyen embert. Pedig nyilván nem lenne ellenemre nekem sem egy hivatalos kiadás (miért lenne? Szerintem itt senkinek sincs ellenére)... de nem mindegy, ki áll emögött, és ki mögé kellene nekünk is beállni úgymond. Legalábbis nekem ez nem mindegy. Egy Szukitsot, Deltát, vagy akár egy egyenesebb, gerincesebb, meg kevésbé "nagymellényű" ember által vezetett kis kiadót nyilván tudnék-tudnánk támogatni... egy ilyen embert nem. Sajnálom, ez van. Nem leszek Kamkom vásárló, ennyi. Nem vagyok akkor "igazy" KJK-rajongó, ha úgy jobban tetszik (ugye a facebookon már voltak ilyen kommentek, hogy aki most nem örül és nem támogatja Gyulát, az nem is rajongó, meg amúgy élősködő stb.). Ez van. Akkor már inkább megveszem eredetiben pl. az Assassinst, azzal is támogatom a műfajt, illetve az írókat.
12345Következő oldalUtolsó oldal