Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Éjszaka az állatkertben
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
© van20
2019. szeptember 16. 11:01 | Válasz erre | #8
Én 8 éves fiúnak vettem meg, mert már pár éve nyúz azzal, hogy KJK-t akar olvasni, de szerintem ahhoz még érnie kell kicsit.
A könyv meglepően vaskos, kb 2-3 KJK-nyi terjedelmű, de sok részt nem kell belőle elolvasni, így egész hamar végzett vele. Mivel meghalni nem lehet benne, így addig mászkál az olvasó, míg meg nem talál mindent, amit kell. Tetszett neki a választás lehetősége, a térképezés és hogy vezetni kellett a "kalandlapját", de újrakezdeni már nem tartja érdekesnek.
Nekem bejött a formátuma és az illusztrációk, de a szöveg túl gyerekes, na meg ugye nincs harc meg szörnyek, így pár oldal után leraktam.
Neten valóban kevés az értékelés és a boltok már tényleg 20-25%-kal olcsósítják. Szerintem is, messze nem lett olyan sikeres, mint várta volna az író/kiadó.
© Grimmy
2019. augusztus 16. 08:02 | Válasz erre | #7
"a siker az nem 50000-100000 ezer hanem 5000-10000 darabb"
Ebben nincs vita közöttünk. :) "Sikerről" szerintem is kb. ennyi eladott példányszámnál lehet beszélni. De 1: ennyi biztos nem fogyott el az Éjszaka az állatkertben-ből (szerintem még párezer se, mert pl. a neten is alig pár helyen írnak róla még mindig, fél év után is, ami azért elég beszédes), 2: eleve nem "sima sikerről" beszéltek páran itt a könyv kapcsán, hanem "hatalmas sikerről", meg "kirobbanó sikerről"... ez azért már egy más kategória. :) A "kirobbanó siker" az tényleg tízezres eladott példányszámot jelent szerintem, plusz azt, hogy kb. mindenhonnan az adott termék ömlik (jelen esetben az Éjszaka az állatkertben). Ilyesmiről meg tényleg szó sincs.
Mondjuk végül is mindegy, csak nem tudom, miért kell nagyobb sikernek beállítani valamit, mint ami, meg ilyen bombasztikus kijelentésekkel dobálózni úton-útfélen. :) Ez elég ellenszenves, visszatetsző dolog, és szerintem nem csak számomra.
Na és persze ez a "több lett a KJK-könyveknél" kijelentés is nem kevésbé ellenszenves, ráadásul ez már ugye rögtön a könyv hátsó borítóján olvasható. :) Az ilyesmiket én biztos hanyagolnám az író meg a kiadó helyében. De hát ez van. :)
2019. augusztus 16. 00:33 | Válasz erre | #6
Nem kötekedésből tényleg és sok mindennel egyetértek, én hallgattattam Annát a találkozón, igényes a könyv, de a gerekesége (tény nekik irodott) és a kocka halál hiánya miatt nem neveztem be rá. Jó 4 ezer tény, de egy zagoros könyv is 3 om és sok helyen biztos adnak rá 20%.25% kedvezményt

DE tezsem hozzá ma magyarországon a siker az nem 50000-100000 ezer hanem 5000-10000 darabb és LEL is kb ennyien ad el talán kicsit többen ma, hagsulyozom régen 25 éve neki is volt simán 100ezres darabszáma, de jól mutatja a dolgot, hogy pl az országut harcosa képregényt 500 daraban nyomták ki, ez nem fogyás össz vissz ennyit csináltak belöle, 5000 ezer forintért...
dum spiro spero!
© Grimmy
2019. május 4. 06:26 | Válasz erre | #5
Nem voltam a találkozón. Terveztem, de végül nem sikerült eljutni.

Azt, hogy "óriási siker" az Állatkert, lehet, hogy nem konkrétan Bojti Anna írta, nem tudom már, de több helyen is olvastam ajánlókban, meg egy interjúban.
"az első 2500 már el is fogyott a kiadótól (azaz boltokban van még)"
Ha boltokban van még, akkor az nem konkrét fogyás. :) Csak átvették a terjesztők, hogy az egész országban kapható legyen a könyv, minél több boltban. Ez elég gyakori. :)
2019. május 3. 15:47 | Válasz erre | #4
Ezek szerint nem voltál a találkozón. :)
Anna azt mesélte, hogy első könyves íróhoz képest szépen fogy, az első 2500 már el is fogyott a kiadótól (azaz boltokban van még). A múlt héten nyomták újra, ezért most megint van.
Akciósan 3390 egyébként bookline-on. :)
A könyvet nem olvastam egyébként, így a történetet nem ismerem...
© Grimmy
2019. május 2. 09:31 | Válasz erre | #3
De hogy pár dolgot én is írjak róla:

* Tényleg van egy kis KJK-beütése, például szerkezet, fogalmazás... néhol szinte ugyanúgy is van megfogalmazva egy-két rész, mondjuk ez nem tudom, jó-e.
* Maga a könyv nincs rosszul összerakva, igényesnek tűnik, tényleg van egy kis saját "világa" is, és a képek is jók.

Viszont:
* Túl gyerekes, szerintem még a 10-12 éves korosztálynak is, akiknek elvileg íródott; egy 10-12 éves gyerek ma már simán zombikat gyilkol egy tabletes játékban például... nem nagyon hiszem, hogy tömegével fognak rákattanni egy ilyen könyvre. :) A felnőttek főleg nem, maximum azok, akik anno szerették a meséskönyveket vagy a KJK-könyveket. Bár aki a KJK-t szereti, az szerintem talál ennél "KJK-sabb" játékkönyvet is magának, pl. a Zagoron. :)
* Túl drága a könyv... oké, jó vastag, és sok benne a kép is... de 4000 forint az akkor is soknak számít ma Magyarországon az átlagfizetésekhez képest. :)
* Nem túl szimpatikusak a helyenkénti bombasztikus, erősen túlzó promószövegek, például a "KJK-könyvek inspirálták, de azoknál sokkal több lett"... rendben, tényleg nem egy igénytelen könyv, de hogy a KJK-könyveknél, amik között azért tényleg akadnak nagyon jók is, "sokkal több", az azért szerintem erős túlzás. :) Az, hogy az Alice-könyvekhez hasonlítják, szintén erősen túlzónak tűnik, azért akárhogy nézzük, az Alice-könyvek szépirodalmi alkotások, ez nem az. :)
Az ilyen bombasztikus, erős túlzó kijelentések közé tartozik még szerintem az is, hogy a neten több helyen is "hatalmas sikerről", meg "óriási sikerről" beszélnek a könyv kapcsán... már elnézést, de a "hatalmas siker" az Magyarországon kb. az 50 000 - 100 000 eladott példány, amennyit például Leslie L. Lawrance szokott eladni a könyveiből. :) Ezzel szemben az Állatkertből gondolom jó esetben elkelt 1000-2000 példány, jó esetben (tényleg nem hiszem, hogy sokkal több, mert a neten is alig pár helyen írnak a könyvről például). Oké, ez is valami, de ez nem "hatalmas siker". :)

Mindegy, összességében én nem bánom, hogy megjelent ez a könyv, legalább van egy értékelhető, vállalható új lapozgatós is a boltokban.
© Grimmy
2019. május 2. 09:01 | Válasz erre | #2
Ne savanyúhaskodj, Killmaster [smiley]eplus2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2019. május 2. 08:46 | Válasz erre | #1
Kicsit utánaolvastam mit is kell tudni erről a könyvről. Íme:

Az ​Éjszaka az Állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények…

Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel.

MOST te alakítod a történetet!

Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne!

Bojti Anna könyvét a Kaland-játék-kockázat könyvek inspirálták, de azoknál sokkal több lett: óda a budapesti Állatkerthez, az Alice Csodaországához hasonló eredeti, humoros, szerethető fantáziavilág, amiben az olvasói kíváncsiság dönti el, hogy merre visz az utunk.

Esküszöm én tévesztettem pályát! Ezzel meg lehet etetni a gyerkőcöket? Még hogy a KJK könyvek inspirálták? Lehet nekem is ilyennel kellett volna neveznem az első KJK író versenyre. Jól körbe is röhögtetek volna... [smiley]nyes[/smiley]