Zagor.hu
Zagor.hu fórum
30 éves évfordulós Kaland Játék Kockázat találkozó
BejelentkezésElfelejtett jelszó
© runner
2020. május 1. 17:22 | #103
Gyorsan eltelt egy év.
Még jó, hogy nem ebben az évben lett szervezve a találkozó...
A főhős Te vagy!
© killmaster (Savanyúhas)
2019. július 2. 20:32 | #102
Tetszik az új menüpont, így én aki nem tudtam ott lenni a találkozón mégis kapott némi ízelítőt, és láthatott olyan fanatikusokat, mint jómagam. Azt a finom tortát én is megkóstoltam volna, szeretem a sütit. Persze irigykedem is kissé az angol kirándulásotok miatt, biztosan szép élmény lehetett. No, ha majd nyerek a lottón egy nagyobb összeget, vagy én is miniszter leszek, akkor majd megyek én is... :-)
© runner
2019. július 2. 09:09 | #101
Ott a válasz a szövegben:
"Aki eljött a Találkozóra, az gazdagabb lett bónuszként egy új, színes illusztrációs változattal (5. kép)."


A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2019. július 2. 08:38 | #100
© runner
2019. július 2. 08:35 | #99
Vitárius Gábor előadásai megvannak.
Lehetséges, hogy majd felkerül.

Igen, itt a szöveg javítva lett, de az évszám nem.
A Zagor.hu előoldala volt a kjk.extra.hu, ami már sokkal előbb létezett.
De az első könyv, A Sárkány szeme 2009-ben került fel oda.
Ezért 10 év.

A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2019. július 1. 22:20 | #98
© runner
2019. július 1. 08:27 | #97
Felkerült a leírás a Találkozóról:

[url=https://zagor.hu/?oldal=talalkozo]https://zagor.hu/?oldal=talalkozo[/url]
A főhős Te vagy!
2019. június 23. 18:51 | #96
@leadlaw55 en voltam Debrecenbol, masrol nem tudok. Itt vagyok altalaban. :)
2019. június 21. 04:04 | #95
Sziasztok! Tudjátok esetleg ki volt Debrecenből, illetve itt van az illető? :) Köszönöm!
2019. június 10. 22:49 | #94
Üdvözletem, ha így megkésve is; ezért elnézésed!
No, "gyanús voltál".
Úgy vélem, csak nem utoljára találkozhattak a műfaj kedvelői, rajongói.

2019. május 25. 12:39 | #93
:((((((((((

Még sokáig fogom bánni, hogy lemaradtam a dologról [smiley]falbav[/smiley] - 2 napja tudtam meg, hogy volt ilyen találkozó - remélem lesz még hasonló esemény![smiley]vigyor2[/smiley]
© runner
2019. május 21. 14:23 | #92
Korlátozottan még kapható a Találkozóra készített zsák (és tartalma):

[img=http://zagor.hu/egyeb/zsak.jpg]http://zagor.hu/egyeb/zsak.jpg[/img]

A zsák tartalmazza a 30. évf. [i]A Tűzhegy varázslója[/i] könyvet és a [i]12. Játékfüzetet[/i].
A főhős Te vagy!
2019. május 9. 15:45 | #91
Szervusz Vatos-kalandora! Köszönöm a dícséretet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy cukrász az eredeti szakmám, azért ment a vágás. A tortaszeletelő nicknév nem rossz, mert így könnyen beazonosítható vagyok. Tényleg jó lett volna egy rövid bemutatkozás a találkozón, igazad van.
.
2019. május 7. 20:04 | #90
Személyed tekintetében meg le a kalappal, hogy mennyire ügyesen, profin megoldottad, csináltad a szeletelést és tálalást. (Sokan annyira megszenvedhettek volna ezzel, hisz már csak a torta méretéből adódóan sem volt kis feladat, hogy talán még a fülük is maszatos lett volna, és a fele szeletet összetapicskolták volna...) Komolyan. És ezért is jár a köszönet. Még az is eszembe jutott a hozzászólásod befejezése nyomán, hogy (és semmiféle szarkasztikusság nincs ebben a gondolatomban) lehetne a nick neved akár "Tortaszeletelő"!
Még az is eszembe ötlött - sajna így utólag csak -, hogy nem lehetett volna rossz, ha valahogy (minimálisan legalább, és a nick neveket "bemondva") bemutatkozott volna mindenki a többieknek, akár a találkozó legelső fázisában.
Én amúgy az a "koma" voltam, aki másodmagával (a "kedvenc" unokaöccsével) jelent meg. (Mögötted ültünk.)
2019. május 5. 23:31 | #89
Üdvözletem minden kalandor társamnak. Egy nagyon jó és különleges találkozón vagyunk túl. Azért nevezem különlegesnek, mert ennyi KJK-rajongó ritkán jön össze egy helyen, és egészen fura érzés volt néha, hogy ezzel a témával kapcsolatban szabadon lehet beszélni, a másik pontosan tudja, miről van szó. Ugyanis a mindennapokban,az átlagembereknek fogalmuk sincs erről az egészről, ezekez a könyveket egy nagyon szűk csoport ismeri csak idehaza. Jónak pedig azért nevezem , mert nagyon jól megszervezett esemény volt, egy jó helyszínen. Runneréknak egy nagy űrt sikerült bepótolni az elmúlt években, amit gyerekkorom óta éreztem, mikor megtudtam, hogy mennyi könyvet adtak ki eredetileg, és valószínűleg azok megszerezhetetlenek lesznek idehaza. Még egyszer köszönöm, ez nem mindennapi munkát és ügyességet kívánt meg az egész Zagoros csapattól. A sorozat nagyon jó kezekbe került idehaza, úgy gondolom.

Üdvözletettel: Dékán Péter ( a tortaszeletelő )
© runner
2019. május 4. 22:26 | #88
A sietségben nem tudom kik a Tombola nyertesei.
Mármint az ajándékot átadtam, de kérem aki kapott 1-1 eredeti Fighting Fantasy könyvet, illetve a fődíjat a Társasjátékot, az jelentkezzen nálam privátban.

Csak a felhasználónevekkel szeretném kitenni majd a nyerteseket, illetve a nyereményeiket.

Köszönöm.
A főhős Te vagy!
© runner
2019. május 4. 22:11 | #87
A [b]Fantázia Világ[/b] videója a találkozóról:


A főhős Te vagy!
© cock
2019. május 4. 19:53 | #86
Te direkt szopatod a népet különféle színes betűkkel? A nyelvhelyességről nem is beszélve.
© runner
2019. május 4. 14:47 | #85
Kérés:

Aki esetleg készített jó képeket a Találkozón, kérem, hogy küldje el ide:

[email]zagorrend@gmail.com[/email]

Köszönöm.
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2019. május 4. 08:21 | #84
2019. május 4. 08:15 | #83
[color=red]Jó hétvégét és szép reggelt, ha borús és esős idő ellenére. Egyet értek az előttem szólóval abban, hogy a tűzhegy varázslója kötetek tetszetősek. Ha nem sok eltéréssel is, de megjelenésében Halállabirintus és A tűzhegy varázslója jelentek meg először. Az évfordulós kép, amiről a fórumba kattinthatunk, illetve ami fent is látszik, az emléket állít az első KJK könyvünknek, a Halállabirintusnak és abban szereplő ikonikus Vérvadnak.
Chris Archillos illusztrációja, amely a Titán könyv borítóján is szerepel, valóban szép ajándék poszterként. Végh Dani meg is jegyezte az ünnepnapon, hogy a sárkány emberi vonásai azért láthatóak a képen, mert a sárkány személyében egy átváltozott varázslót tisztelhetünk.
Egy másik posztert is el tudtam volna képzelni: a fenti vérvad képet a díszítőkeret nélkül. Viszont a négy sarokban kerültek volna a kis logó képek: napocska, ninjás kép, magyarított logó, 30évfordulós (sárga léggömb). Ha tetszik az ötlet, írj egy lájkot :D Hátha runner még megvalósítja!
És azért hangsúlyozni igyekszem: a magyar 30 első megjelenés évfordulója mellett. A kinti angol évfordulója van 35. évfordulóként a Halállabirintus!!!, KJV Shamutanti dombok, A gyíkkirály szigete könyvnek. A halállabirintus tehát kettős évfordulót ül meg![/color]
[center][img=https://pbs.twimg.com/media/D3ObtnYWwAAp2FL.png]Harmadik angol találkozó[/img][/center]
2019. május 3. 20:31 | #82
Remek volt a találkozó, mindenestül.
Tényleg sok meló lehetett a szervezés is, köszönet érte. Meg az egészért, hogy lehetett egyáltalán aktualitása, jelene. Remélhetőleg jövője is lesz, marad. És nyilván köszönet minden megjelentnek is, így volt értelme. (Kár, hogy akadtak, kik szerettek volna, de nem jutottak el.) Talán nem az utolsó volt.
Igazán pazar volt az ajándékcsomag. Bevallom, kissé furcsálltam, hogy a Tűzhegy került ennyire (újra) a középpontba, de persze szépek nagyon, és örömteli. A kisebb apróságok rendkívül tetszetősek, igényesek. Nekem az egészből a szívem csücske mégis a Titános poszter lett. Akad egy kicsi falfelület, ami tudja majd fogadni... Tervben van egy méltó keret készítése! (Az utóbbi idők autószerelési munkái után üdítően fog hatni egy kis finomabb asztalos munka.)
Érdekes volt a bemutatott, új, magyar (gyermek) kalandkönyről hallani, enyire közvetlenül ráadásul. Igazság szerint, elsősorban azért nem ruháztunk be rá, mert komoly hiányérzetet ébresztett a halálpontok hiánya (illetve, hogy nem lehet kimúlni benne); valahogy az kell a műfajhoz, még ha kisebbeknek szólna is... A kocka hiánya is kissé furcsa, de az persze nem vészem. Bár szerintem a kocka az egyik legegyszerűbb, legkézenfekvőbb a véletlen generálására. (Akár a lap alján lévő "pót" kockával.) És azért vannak/lehetnek olyan helyzetek egy kalandkönyv világában, egyes pontjaiban, helyzeteiben, ahol nem árt a véletlen faktort sem belecsempészni, legalább egész kicsit. (A véletlenre egy érdekes példa hangzott el a találkozón, egy hozzászólásban, az első sorból. Nevezetesen Mike Tyson első, nem várt veresége. Igen találó példa. Ott nagy és sok szerepe volt a véletlennek is. De eszembe jutott, hogy igazából nem is az volt a valóságban "hősünk" első veresége, és ez a véletlen jelentőségét tényleg aláhúzza. Azon a meccsen, legjobb emlékeim szerint, Vas Miska a 10. vagy 11. menet vége felé (talán egy szűk felütéssel) kifektette az ellenfelét (akinek a nevére nem emlékszem, elnézést érte), aki egy jó képességű, jó fizikumú, megfelelően iskolázott öklöző (tehát messze nem egy hurka) volt. A bíró, az ilyenkor szokás szerint, a sarokba küldte a leütő felet (Tysont), és megkezdte a számolást. Csakhogy erősen ütemet vesztett. Mire a földön fekvő bunyóshoz ért (odament/térdelt/stb) több idő telt el, mint amennyivel a számolást megkezdte. Tehát nem a valós néggyel vagy öttel kezdett, hanem csak kettővel vagy hárommal. Így, mire a csóka nyolc körül feltápászkodott (ami azért önmagában egy nagy csoda volt), a valóságban már letelt a tíz másodperc, így ki kellett volna egyszerűen számolni, a szabályok szerint. [Normál KO.] Ehelyett folytatódhatott a meccs. Mivel csak pár másodperc volt ekkor hátra, szó szerint, a menetből, így Tyson nem tudta lezárni melegében. Ekkor mindenki feltette volna, fogadásban, akár a házát is, hogy a következő menet elején kicsapja Mike a palit, hisz ebben az időben még abszolút a csúcson is volt a legtöbb szempontból. [Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben az időben volt sok minden, ami igazából nem őt segítette. Már elnézést, de sok idiótával is vette körbe magát, megindult a züllés, léha életvitel felé, és azt is gondolta ekkor magáról, hogy még magát az ördögöt is kicsapja a gatyájából, mert legyőzhetetlen; és ezek hatására nagy ívben kezdett tojni a rendes edzésmunkára, felkészülésre.] De még igazi bajnok volt! Folytatva... a következő menetre az ellenfele valami hihetelen szívvel és harci szellemmel jött ki. És egy újabb csoda volt, hogy ennyire a meccs hajrájában képes volt ilyen fokú regenerálódásra a rendelkezésre álló egy percben. És támadott, bámulatosan. Egyszerűen elkapta Tysont, és nem is egy kétségbeesett lucky punch-al, hanem nagybetűs box-al. És leterítette Tysont. A sebzett Mike kábultan próbált felállni és a fogvédőjét visszatenni. Esélye nem volt ekkor kitisztulni. A bíró kihirdette a KO-s vereségét. Az ellenfele hatalmasat küzdött, történelmet csinált, minden tiszteletet megérdemel. Ugyanakkor ekkor már nem tarthatott volna a meccs... hisz vége volt, és Tyson megőrizte veretlenségét. De mégsem így íródott a történelembe; és talán Tyson életében is sok minden megváltozott ekkor. És hihetetlen nagy szerepe volt a véletlennek. Véletlennek, hiszen a bíró semmi inkorrekt dolgot nem csinált (tuti biztos, hogy nem szándékosan hibázott), egyszerűen ütemet vesztett a számolási procedúra elején, és elcsúszott kb. kettő! másodpercet... [Bocsi a hosszúra nyúlt ökölvívós kitérőért, de ahogy a kjk világa, úgy a box is a szívem csücske, és ez az időszak különösen remek, és szép emlékeket is ad.])
2019. május 3. 15:34 | #81
Nem, csak olvasta és tetszett neki. Viszont valami keresgélős interaktív játékot szerveztek a pécsi állatkertbe, és őt kérték fel - ha jól értettem... :)
© [törölt felhasználó]
2019. május 2. 15:47 | #80
© marczy
2019. május 2. 12:48 | #79
Bojti Anna a saját lapozgatós könyvét mutatta be, melynek címe: Éjszaka az állatkertben. A budapesti állatkertben játszódik némi fantasyval megspékelve, gyerekek is nyugodtan olvashatják. A pécsi állatkert igazgatója is megkereste a könyv okán... Itt nincs dobókocka, van viszont 400 fejezetpont.

A buszos pótlás valóban szar egy dolog, Pest és Pécs között is megtapasztaltam már párszor. A buszban dolgozni laptopon nem egy leányálom, de azért sikerült.
© cock
2019. május 2. 11:19 | #78
Nem kell bemutatni, rendszeresen utazok. De a buszos pótlást rühellem, nem kényelmes, nem is kell kifejezetten magasnak lenni ahhoz, hogy ne férjél el a buszon rendesen.
Az odafele utat hál'istennek meg tudom oldani buszozás nélkül. :P
© marczy
2019. május 2. 11:12 | #77
A miskolciak valóban szívtak a buszos pótlás miatt, de egy fél nyolcas IC-vel azért fel lehetett érni. Én személy szerint azon szívtam, hogy kifizetek 680 ruppót az IC-pótjegyért, aztán meg a vonaton meg lehetett dögleni, olyan meleg volt, a net meg az elektronikus utastájékoztató rendszer meg hol működött, hol nem. Ja és további 300 forint, hogy a menetjegy 20 km-rel nagyobb távolságra szól. Ezért fizessek 1000 forintot? Na ne...
© [törölt felhasználó]
2019. május 2. 10:43 | #76
© FeroxX
2019. május 2. 10:17 | #75
Jó volt a találkozó! Bojti Anna előadása kifejezetten érdekes volt. Az egyedi színes meg 35. évfordulós Tűzhegy Varázslójás kiadások meg baromi szépek lettek! [smiley]worship[/smiley]
© leskl
2019. május 1. 20:48 | #74
Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem. Nagyon színvonalas volt a szervezés. Várom a következő találkozót, addig is további sok sikert.
© cock
2019. május 1. 20:04 | #73
2019. május 1. 19:28 | #72
Kár h nem jöttél, alá akartam íratni Veled a Káosz fellegvára javított kiadást... Sajnos ez most elmaradt. Oszkar.com-ot nézted? Én Miskolcról azzal utaztam, annyiért oda-vissza, mint vonattal csak oda. Ráadásul túl sok alkalmazkodást sem igényelt.
Only in Death - Mindhalálig
2019. május 1. 19:27 | #71
Szuper volt a találkozó. Az új könyvek a szokásos kiváló minőséget jelentik, és nagyon jók (út közben beleolvastam). Köszönöm mindenkinek a szervezést! Csak így tovább!
Only in Death - Mindhalálig
© marczy
2019. május 1. 18:09 | #70
Kár, hogy nem sikerült a feljutás. Én az ország túlsó végéből indultam el reggel 7-kor. Vonattal, természetesen. A Keletiből a metró a jó választás, a Nyugatiból a 4-6-os villamos. Ma már, ha ismeretlen helyre megyek, gyakran guglizok magamnak térképet. A Kalefról (Széll Kálmán tér) már gyalog is oda lehet érni, aki soha nem járt Pesten, az is kinyomtat magának egy térképet, aztán kicsit kódorog a zebrákon, de odaér. Ha vissza is kell érni, az sem gond, még 10 óra után is van vonat Békéscsabára, amit nem sok vidéki város mondhat el magáról.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. május 1. 17:17 | #69
Cock kolléga a tömegközlekedés itt szóba sem jöhetett, mert annyira rossz! Ráadásul Budapesten eléggé elveszett embernek számítanék. Reméltem, hogy szerzek fuvarost, de ilyenkor persze senki sem ér rá egy fuvarra. Nekem meg se kocsim, se jogsim. Pedig tényleg jó lett volna személyesen ott lenni. De hát a szerencse nem kedvezett... :-(
© cock
2019. május 1. 16:54 | #68
És nincs tömegközlekedés arrafelé? Ahogy elnézem vonattal nem is vészes táv, Békéscsaba-Keleti 196 km és 2 és fél óra papíron. :D
Ettől mondjuk még vannak gyorsabban járható pályaszakaszok is, de ez sem rossz.
© Anry
2019. május 1. 16:54 | #67
Én reméltem, hogy el tudsz jönni, de olvasom, hogy nem sikerült megoldani a feljutást. :(

Szerintem nagyon jól sikerült a találkozó, profi volt a lebonyolítás! Majd biztos lesz róla egy leírás képekkel, úgyhogy nem spoilerezek.
© killmaster (Savanyúhas)
2019. május 1. 13:19 | #66
Sajnos nem tudtam eljutni hozzátok a találkozóra, pedig nagyon szerettem volna. [smiley]rinya[/smiley]Sajnos hiába nagy a család, senki sem ér rá, még a haveri kör sem. Remélem ti azért jól szórakoztok!
2019. április 28. 10:54 | #65
Egy kb. agendat kérhetünk? Köszi
© runner
2019. április 24. 07:49 | #64
11-től olyan 15-16 óráig tart majd.
Báti László és Végh Dániel illusztrátorok lesznek ott, meg jó pár fordító.
A főhős Te vagy!
© DDani
2019. április 23. 22:14 | #63
Azt esetleg lehet tudni, hogy meddig tart majd a tali?
Kik várhatóak, mit érdemes esetleg vinni dedikáltatás céljából? :)
© killmaster (Savanyúhas)
2019. április 23. 09:44 | #62
Kedves fórumozók! Nem tudom indul-e valaki Békés megyéből a találkozóra, ha igen kérem jelezzen nekem priviben. Még nem sikerült biztos fuvarost találnom, jól jön egy B terv, ha minden kötél szakad. Sajna a tömegközlekedés botrányos és drága is, ezért az nem játszik. Ilyenkor szeretnék én is pesti lenni :-(
© marczy
2019. április 18. 15:46 | #61
Megtörtént a tranzakció, bár másik banknál vagyok, nem tudom, hogy még most átér-e vagy csak jövő kedden...
Tavaly ilyenkor képregénybazár volt szülővárosomban, ott is kb. ennyit költöttem, nagyon könnyen ott lehetett hagyni egy zsák pénzt. Igaz, nem bántam meg, egy kicsit nosztalgiáztam. Képregényügyben is akkor volt az első nagy hullám, amikor a KJK-zás ment, a könyvek mellett ezek cserélgetése is nagyban folyt. Testvéremnek mindig bizsergett a feneke, ha Batmanről volt szó... A KJK őt érdekes módon nem fogta meg, az utcában többeket igen...
© Vikky
2019. április 17. 11:37 | #60
Sajna ki kell hagyjam, a gyermekemnek lesz szülinapja. Remélem, hogy mindenki jól fogja magát érezni.
© twillight (Kövérorr)
2019. április 16. 20:45 | #59
Hm. Szóval külön email küldése nélkül nem kapok emailt.
© runner
2019. április 15. 13:29 | #58
Kérném, hogy aki szeretne részt venni a Találkozón, az még a hét elején jelentkezzen e-mailen ( zagorrend@gmail.com ).
Utána zárjuk a jelentkezést.
A főhős Te vagy!
© [törölt felhasználó]
2019. április 13. 10:32 | #57
© twillight (Kövérorr)
2019. április 13. 09:52 | #56
Ez tisztára úgy hangzik, mintha nem tetszene a lootbox-system.
Lehet még mobilod sincs hogy Diablo Immortalt játsszál?
© [törölt felhasználó]
2019. április 13. 07:45 | #55
© twillight (Kövérorr)
2019. április 12. 23:32 | #54
Yep, a helyzet még rosszabb: 10K.

Nem mintha kaptam volna emailt. Levelet pláne.

Ha vkit érdekel nyomtatásban a két fan-könyv, gondolom meg lehet gondolni, de ...