Zagor.hu
Zagor.hu fórum
2 – Lángoló tenger
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12
© killmaster (Savanyúhas)
2015. június 8. 13:13 | Válasz erre | #10
A5-ös oldalakban szerkesztettem, mert a nyomda azt írta ebben gazdaságosabb, mint ha valamiféle B5 vagy B6-ban gondolkodom. Ezt úgy tessék elképzelni, hogy 1-2 cm-rel nagyobb mint a Királyok koronája formátuma. Ígéret van rá, hogy Landschan is készít hozzá borítót, ő azért járatosabb ebben, mint én. Most épp a Kalte barlangjain dolgozom, mert jobban jövök ki anyagilag, ha a két könyvet egyszerre nyomtattatom ki, (sajna az erre szánt keretösszeg eléggé behatárolt nálam.) Mindenesetre eléggé jól kihasználtam az oldalakat, sok üres hely nem lesz egyiken sem, ahol lehetett játszottam a sortávolságokkal no meg 11-es betűméret lett az alapja az egésznek. Ha konkrétan érdekel valakit, írjon egy privit itt az oldalon valamiféle emailos elérhetőséggel és elküldöm neki, hogyan is gondoltam el én a könyvet. Igen, az első könyvet is szándékozom megreformálni, mert az tényleg sok szempontból elég gyászos lett, bár átírni nem szándékozom. Ki tudja, talán más is csatlakozik majd a kezdeményezéshez. Egyébként 180 oldal sem kevés, nem tűnik sokkal többnek az első rész gyári magyar kiadása sem...
2015. június 8. 12:49 | Válasz erre | #9
[smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley][smiley]taps[/smiley]

Kíváncsian várom! De hogyhogy csak 180 oldalas lett?
© killmaster (Savanyúhas)
2015. június 3. 17:43 | Válasz erre | #8
Az elmúlt napok tétova várakozását megunva saját kezembe vettem a Magányos Farkas sorozat kiadásának megtervezését, és büszkén jelenthetem, hogy elkészült egy pdf verzió az én elképzeléseim szerint. Megizzadtam vele rendesen, és nem csak azért mert jó meleg van errefelé... Hozzáteszem nem kelnék versenyre Runner kiadványaival, de mert eddig jobbat senki sem kreált, egynek az enyém is jó! Reményeim szerint kikerül majd az oldalra és elérhető lesz az olvasók számára. Lehet bombázni majd ötletekkel ti mit változtatnátok rajta vagy mivel tennétek jobbá a kiadványt. Első ilyen munkám, de talán nem vallok vele szégyent... Még egyszer-kétszer átfutom majd, aztán nyomtatásba vele! Cirka 180 oldal, ami nem is olyan sok. Firefox javaslatára Lángoló tenger címen fut majd a kaland.
2013. augusztus 24. 16:10 | Válasz erre | #7
\"(Én már tanulmányoztam kicsit, lesznek ott is jópofa kihívások, és néhány csapda is vár az óvastlan kalandorokra!)\"

Helyes, nagyon helyes![smiley]nevetes1[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. augusztus 24. 14:58 | Válasz erre | #6
Hozzá kell tennem apróbb módosításokat azért eszközöltem a kalandban, szerencsére jó néhány hibát lábjegyzettel láttak el, így nekem csak ehhez kellett igazodnom, illetve úgy megfogalmaznom a történetet, hogy minden egyértelmű legyen az olvasó számára.
Kicsit utánanéztem a sorozat múltjának, és azt kell mondjam ez egy sajátos, jól felépített világ, csupán nálunk még nem igazán ismert. Ennek nyilván az is az oka, hogy az első könyv kiadása eléggé összecsapott volt, és én nem is értettem minek ehhez véletlenszám táblázat, ahol is böködni kell a könyvet. (Adtak volna inkább hozzá egy 10 oldalú dobókockát!) Bár maga a történet nem túl bonyolult, és nem is összetettebb a kaland, mint a szorzótábla, azért a harcrendszere jobb mint a KJK könyveké. És a sikert itt sem garantált elsőre! (Azért kell némi szerencse ahhoz, hogy elsőre, vagy épp második próbálkozásra átjuss a nehézségeken.)
Ezekre a történetekre amúgy is jellemző, hogy nem eposzi hosszúságú fejezetpontból állnak, és helyenként beszűkül a mozgástered, de nálam ez semmit nem volt le a játékélményből. Sőt a sztori vége kifejezetten ügyesen lett összehozva. (Nekem legalábbis az a rész jött be leginkább!)
Hogy mikor lesz folytatás ez még előttem is rejtély, hisz nem kevés időbe telik, mire minden egyes fejezeten átrágom magam kis angol tudásommal, de azért majd igyekszem. Aki pedig sikeresen átrágta magát a második köteten jól őrizze meg a kalandlapját, mert a Nap kardja jól jön majd a 3. könyvben is, és még ki tudja mi minden vár majd a kalandorokra. (Én már tanulmányoztam kicsit, lesznek ott is jópofa kihívások, és néhány csapda is vár az óvastlan kalandorokra!)
2013. augusztus 23. 20:56 | Válasz erre | #5
Végigtolva.

152: a vége felé: össze helyett összes

Kezdeném is a legjobb dologgal: nagy köszönet Killmasternek a fordításért! Igazán olvasmányos lett, és úgy gondolom kihozta belőle mindazt, amit tudott.[smiley]wave[/smiley][smiley]worship[/smiley]
Mert azért ez egy gyenge közepes könyv. A történet átlagos, alig van benne eredeti ötlet, sok a fejezetpazarlás, nem is hosszú, különösebb nehézség nincs benne és azért érződik rajta erősen, hogy ha nincs a Titán, akkor ez sem. Előbbinek azért van történelme is, persze tudom, ez még csak a második kötet volt, de akkor is, többet vártam volna. A képek átlagosak számomra, de azért külön piros pont, hogy gondoltál a 10 oldalú kockára is. Hangulatában sem igazán fogott meg, amelyhez hozzátartozott az átlagban rövid fejezetpontok. (Tudom, tudom, nem az én korosztályomnak íródott.) Harc sem volt benne sok - tudom, kell egy ilyen is. De lehet a harcot is kompenzálni. A képességeinknek viszont jó hasznát vehetjük, de annyira nem is nehéz a választás. A könyv amúgy jól indított.
Ami még tetszett benne, az a merénylő kiléte, elsőre nem sikerült rájönnöm, ügyesen elrejtette az író!

Még egyszer hálás köszönetem Killmasternek, várom azért a következőt!
[smiley]wave[/smiley][smiley]worship[/smiley]
2013. augusztus 23. 18:24 | Válasz erre | #4
Nekem is tetszik a cím.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. augusztus 22. 19:42 | Válasz erre | #3
Firefox javaslata egészen frappánsnak tűnik, és a kalandhoz is jobban illeszkedik. Nem véletlenül lángol majd a tenger, de nem akarom ezt most bővebben kifejteni, tessék elolvasni a történetet. A kaland írója próbált nagyon sejtelmes lenni a címet illetően, de ettől mi még eltéretünk, hisz ami angolul jól szól az angoloknak, nekünk még lehet kínai is...[smiley]circling[/smiley]
© Anry
2013. augusztus 22. 16:17 | Válasz erre | #2
Nekem semmi bajom a címmel.. :)
2013. augusztus 20. 22:17 | Válasz erre | #1
Egyelőre csak saját szakállamra csináltam a témákat, úgyhogy ne tessék ebből messzemenő következtetéseket levonni.

Ellenben egyből bele is kotyognék a dolgokba: nekem ez a tűz a víz felett kicsit nyögve nyelősen hangzik, úgyhogy alternatívát javasolnék: Lángoló tenger. A kaland maga majd a [url=http://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4400]főtémában[/url] lesz letölthető, amint km rendelkezésemre bocsájtja azt.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal12