Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Illusztrátorok-Illusztrációk
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123
2015. január 15. 10:55 | Válasz erre | #37
Hol lehet megnézni illusztrátorok szerint csoportosítva, hogy mely illusztrátor melyik könyvet/könyveket látta el munkáival? Elnézést a lustaságomért, biztosan egyszerű, csak ha valaki tudja, és megírja, azzal megspórolnám a keresgélést/végigcsekkolást.

Előre is köszönöm.

Amúgy konkrétan az érdekelne, hogy pl. Iain McCaig, Bob Harvey vagy Brian Williams mely könyveket (és esetleg más kiadványokat) illusztrálta, a Magyarországon kiadottakon túl.
2014. október 2. 10:37 | Válasz erre | #36
Egészen döbbenetes, hogy mennyire része lett akkor sokunk életének, szórakozásának, hovatovább gondolatvilágának a kjk. Legalábbis ami engem illet, ez rám biztosan igaz. A grafika, mint (alapvetően és leggyakrabban fekete-fehér) műfaj is nagyjából ezzel egyidőben vált a kedvencemmé, és az új és eléggé hangulatos fantasy-világ ezekkel az illusztrációkkal együtt eléggé beleégett az alaplapomba.
Nagyon jó lenne újra látni azt az akkori tv-spotot is, mert arra sajnos nem emlékszem, de lehet, hogy ha újra látnám, eszembe jutna. Mostanában annyi retró anyag lett hozzáférhető. Hátha...
2014. június 17. 15:35 | Válasz erre | #35
Emlékszem, még a könyvek megjelenése előtt volt egy rövidke spot az akkori Híradóban ezekről a kiadványokról...mindössze a borítók maradtak meg az egészből, a Halállabirintus és a Tűzhegy Varázslója színes címlapjai beégtek a memóriámba.
Aztán egy nap, amikor épp a középiskolai orvosi alkalmasságira kellett menni, valahol a Blaha aluljáróban megláttam a 2 könyvet élesben az újságosnál...a Vérvad azóta is a No.1-es grafika nálam-főleg hogy aznap meg is vetettem faterral[smiley]awink[/smiley]
2014. június 17. 12:45 | Válasz erre | #34
Azok nekem is nagyon bejönnek! Meg a Közkertes kép is!
2014. június 17. 12:30 | Válasz erre | #33
Nekem tetszenek a városi képek is: Tolvajok városában van sok hangulatos kép számomra, ilyen kikötői csendéletek. :)
2014. június 17. 11:33 | Válasz erre | #32
Nem is tudnám megmondani, hogy miért, de a Gyíkkirály Szigetéből az a kép tetszik, amin a bányavágatban felborult kocsi és a törpe csontváza van, egy Óriás Sziklahernyó által fúrt lyuk mellett, pedig ezen a képen egyetlen élő szereplő sem látható, és nem is túl különleges. Valahogy mégis olyan hangulatos! [smiley]vigyor3[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. június 4. 21:05 | Válasz erre | #31
Nehéz megmondani a megjelent KJK könyvek közül mely grafikák voltak rám nagy hatással. Talán a Gyíkkirály szigetének alakjai, különösen a Küklopsz és a Barlangi nő. De legalább ennyire tetszik a Halállabirintus néhány alakja, és a Csontváz király a Bajnokok próbájában, valamint a Szirén. Amely történet viszont gyengébb, ott egy jó grafika sem segít igazán. Persze kivételek itt is vannak. Ha akad benne valami kimondottan vicces, az nekem biztosan bejön.
2014. június 4. 14:00 | Válasz erre | #30
Nem akartam hisztizni, bocs, csak úgy tűnt, mintha többeket is érdekelt volna ez a topic, és valahogy mindenki elcsendesedett, ezért írtam. Amúgy nem akarom erőltetni, de örülök, hogy írtál, és úgy tűnik, eléggé hasonló az ízlésed. Mi több: az a bizonyos ajtó a Bajnokok Próbájában nekem is az egyik favorit! Szerintem ezek a kis képek is rengeteget adnak a könyvek és általában az egész Titán hangulatához. Csak kevés akad, ami nagyon nem tetszik, és néha azok a rajzolók is csinálnak jobbakat, akik a nagyobb képekben nem mindig olyan sikeresek és viszont. Sokszor persze én sem tudom felidézni, hogy melyik kis képet ki és hol követte el, talán keverem is néha, de valamiért úgy érzem, a korábbi könyvekben mintha erősebb lett volna ez a vonal is, mint később. Bár lehet, hogy az idő is sokmindent megszépít.
Azért ha másnak is lesz még véleménye, szívesen olvasnám (best-worst, legjobb ötlet, legkevésbé érthető kis rajz vagy bármi más gondolat, akár másról is).
2014. június 4. 12:44 | Válasz erre | #29
Csak arra reagálok ami részemről lényegesebb!
Számomra az általam felsorolt művészek jobbak mint Vallejo!Vallejo munkáival az a legfőbb bajom,hogy bár a képein szereplő figurákat elég jól kidolgozza,többnyire nem ad a háttérre!Én pedig általában szeretem ha egységesen aprólékos,és kidolgozott egy-egy ábra.
Másrészt Boris nem igazán a legtágabb fantáziával ellátott illusztrátor!Többnyire modellek alapján fest,és ez nagyon meg is látszik.Pl.ezért van az hogy ha nem éppen emberalakokat(vagy más egyéb az életben is fellelhető alakokat,pl.állatokat)alkot,azok gyakran elég bénák (szerintem).
Eléggé elvont stílusú amúgy még Dan Seagrave is(hogy bővítsem a kört),aki többnyire death metal együtteseknek festett lemezborítókat,és akinek többségében szintén tetszenek a művei.Szintén keress rá ha érdekel!
Ahhoz bevallom lusta vagyok hogy az összes KJK/KJV könyvemet átfussam hogy melyekben milyenek a kis képek,de ami így hirtelen egyből beugrik hogy tetszik az a Hóboszorkány barlangjaiban látható Wyvern(egyfajta sárkánygyík)ábrája!Mi ugrik még be így gyorsan,pikk-pakk?Jó még a Halállabirintus egyszemű denevére,a Bajnokok próbájában az az ajtó amelyen egy vigyori és egy komor arc látható,illetve a Pusztítás maszkjaiban fasza még a földből kitörő gólemalak!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2014. június 4. 10:28 | Válasz erre | #28
Elmentek rajzolni. :)
2014. június 3. 15:41 | Válasz erre | #27
Mindenki felszívódott? [smiley]pardon1[/smiley]
2014. május 16. 13:29 | Válasz erre | #26
Úgy látom, sajnos megint kezd behalni ez a topic, pedig szerintem még egyáltalán nincs kimerítve! [smiley]gun[/smiley]
2014. május 8. 10:25 | Válasz erre | #25
Valóban nagyon érdekel a téma, amúgy nem vagyok nagy fórumozó, de azért rá-ránézek az itt zajló beszélgetésekre. Igazából nagyon örülök, hogy létrejött ez az oldal, és annak még jobban, hogy ilyen profi felületet kapott a KJK. Pár éve még nem is hittem volna, hogy bárkit is érdekel még a Titán, és ez az egész, ezért nem is kerestem utána a neten sem, csak egyszer (talán az istenek sugallatára? [smiley]worship[/smiley]), mintegy véletlenül. Ekkor akadtam rá Jürgen és Planyó király programjára, és akkor újra előtörtek a régi, kellemes emlékek. (Sóhaj.)
No de vissza a topichoz: ifjonti rajongásom egyik fő oka tagadhatatlanul a könyvek (többségének) nagyon is \"high-class\" illusztrációiban keresendő, és ebben máig sem változott a véleményem. Nagyon tetszett az is, hogy olyan sokféle alkotónak és stílusnak engedtek teret a könyvekben, és a Titán világát is nagyon jól kiépítettnek, hangulatosnak éreztem, minden hibája ellenére, amelyek nagyrészt később tűntek fel, ahogy műveltségem sem érte még el azt a szintet, hogy feltűnjön, pl. Kirkuk egy létező településnév Irakban, vagy hogy hogyan lehet olyan nagy hó Enraki hegyeiben, és úszkálhat jéghegy tőle még jóval délebbre is, miközben arrafelé Khul térképein egyértelműen dzsungeleket látok, és pálmafákkal borított szigetek vannak az óceánban, és hasonlók. De ez megint más téma. Igazából minden illusztrátornak hálás vagyok, aki bármilyen mértékben is beszállt a Titán (és Orb) megjelenítésébe, akármikor és akármiket rajzoltak/festettek is!
Ami pedig az AD&D-t illeti: sajnos csak kevéssé ismerem, de érdekel, és, ahogy néztem, az említett rajzolók tényleg jó képeket követtek el, már-már Vallejo-i minőségben is! A lényeg szerintem az, hogy, akár maga a Titán, a kapcsolódó illusztrációk is szépen lassan megtalálják a helyüket, és hozzánőnek az istenek nagy alkotásához. Mondhatnám: nélkülük a történetek olyanok lennének, mint a kávé Completta nélkül, vagy hogy is volt ez anno. A szubjektív rangsorolást meg \"nézze hát el úri kegy, s máskor talán jobban megy\".
Még valami: van-e kedvenc fejezetpontok közötti kis rajza valakinek? Legjobbak/legrosszabbak?
2014. május 1. 00:05 | Válasz erre | #24
Nagyon örülök, hogy végre kissé jobban beindult a topic....
Ha már személyes kedvenceknél tartunk, hadd említsem meg Les Edwards nevét is, aki a Games Workshopnak végzett munkái mellett szintén a 80as évek egyik kiemelkedő illusztrátora volt..és számomra még most, a digitális illusztrációk dömpingjében is az maradt!
2014. április 30. 13:05 | Válasz erre | #23
Úgy látom kimondottan érdekel téged ez a téma.Bennem ebben az esetben emberedre akadtál mint beszélgetőpartner!No,akkor csak sorjában!
Én sem tudok róla hogy a Hóboszi illusztrátorai más KJK könyvekben is alkottak volna.
Ezzel a témával kapcsolatban,ami most következik,írtam már,de annyi baj legyen.Ha bármilyen szempont alapján(így a borítók,és illusztrációk kapcsán is)összevetjük a KJK könyveket,fontos azokat eredeti megjelenési-tehát nem a magyar kiadásaik szerinti-dátumaik alapján megtenni!Ez alapján jómagam (is) úgy vélem hogy a Tűzhegy varázslója,és a Káosz fellegvára esetén a szerzőik már egy eleve meglévő képet választottak borítónak!(A káosz fellegvára esetében ráadásul két különbözőt is,az első,ill.a második kiadása(ezzel jött ki a magyar verzió,és ez a vitán felül jobb!)kapcsán.)Ezeknél még nincs is kimondottan szerves kapcsolat maga a borítóábra és a könyv sztorija között.Arra utalok ezzel hogy pl.egyik borító sem az adott kalandból kiragadott ábra.Ráfogható mondjuk hogy a Tűzhegy borítóján Zagor az az öreg faszi,de erre semmi konkrét bizonyíték sincs!Mint ahogyan az is kiderül hogy a Káosz borítóján sem maga a könyvben bejárt fellegvár látható,már csak az épületek struktúrája miatt sem!(Esetleg a borítón szereplő élő forgószél,és rinocérosz-ember megihlette Jacksont hasonló teremtmények szerepeltetésére magában a műben.)
Tömören,ezekben a kezdeti időkben még abszolút nem volt alapkoncepció,hogy a borító,és a tartalom között bármiféle komolyabb kapcsolat legyen!Mellesleg mindkét borító képét sajátos hangulatúnak tartom,bár Ian Miller művét kiemelkedőbbnek is,míg Peter Andrew Jones-ét átlagosnak.
A végzet erdeje 3.könyvként hozta azt a változást hogy konkrétan a kalandból emelt ki egy abban szereplő figurát-történetesen az alakváltót-;bár az jó kérdés hogy ezt külön Livingstone kérte-e így,vagy már ő is egy eleve kész művet választott ki,és iktatta azt be a sztoriba.Igaz,ez a kérdés a későbbi könyvek borítóinak bármelyikére jogos.
A lényeg hogy innentől fordult a kocka,és ha nem is minden további mű borítója kapcsolódik egyértelműen magához a tartalomhoz,azért a legtöbb esetben igyekeztek ezt párhuzamba vonni!
Ezek után vagy magából a tartalomból láthatunk egy jelenetet(pl.Halállabirintus;A skorpiók mocsara),vagy nem kimondottan a tartalomból,de magához a műhöz mégis köthető jelenetet(pl.Tolvajok városa;A gyíkkirály szigete),esetleg egy teljesen önálló jelenetet,aminek szerves köze nincs az adott műhöz,de valahol mégis összekapcsolható vele(pl.A vértengerek;A haláltalizmán).
És igen,néhány esetben a borítóképnek a belső illusztrációk között is megvan a párja,ami nem mindig azonos(pl.a már általad is említett Szamuráj kardja;vagy a Varázsló kriptája);hol egyforma szinten vannak,hol a borítókép,hol a belső illusztráció a jobban sikerült!
Az is igaz hogy valakiket ez zavar,de a többség általában nem foglalkozik vele,sőt gyakran nagyon megkeverik mindazt amiről az előbbiekben írtam!
És akkor már nem bírom ki hogy ne írjam ide a következőket!Mi alapján jó egy-jelen esetben fantasy-borítókép/színes kép,fekete-fehér illusztráció vagy rossz?
Szerintem:fontos a stílus!Eredeti-e,sajátos-e,ötletes-e!A színek-formák összhangja!Mindezek kidolgozottsága!És végül,de nem utolsó sorban az így elért hangulat!Mit képes az egész visszaadni,milyen benyomást kelt!Ha szigorúan a KJK könyvekhez nézzük,passzol-e a kalandhoz,vagy csak részben,vagy egyáltalán sehogy?
Én mindezekre figyelek,és szummázok belőlük egy végeredményt.Nem tagadom hogy valamennyire egymáshoz is mérem a műveket,ez benne van a pakliban.Azaz ha egy alapjában véve jó alkotástól találok még jobbat,úgy az lesz az alapmérce.Pl.jónak tartom a sokak által favorizált Rémület útvesztőjének borítóját.Nagyon is!De szerintem mégis ütősebb pl.a Shamutanti domboké,vagy a Halállabirintusé!Már eleve messzebbről is szembeszökőbben kiszúrni ezeket,kivitelezésükben pedig ha van is eltérés,szerintem nem jelentős!
És végül egy kicsit elrugaszkodva a KJK-tól,nem tudom ismered-e az AD&D szerepjátékot,annak is a régebbi 80-as évek végi,90-es eleji verzióit?Mert akkoriban egészen jó művészek alkottak hozzá,szerintem tetszetős fantasy képeket!Clyde Caldwell,Larry Elmore,vagy a személyes kedvencem Jeff Easley,vagy Gerald Brom korai Dark Sun munkái!Ha gondolod keress rájuk itt a neten!

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2014. április 30. 10:27 | Válasz erre | #22
Ja, és egy kis érdekesség: Teljesen véletlenül fedeztem fel, amikor a kezembe vettem egy Cambridge-i egynyelvű angol értelmező szótárat, hogy némely, itt-ott felbukkanó fekete-fehér kis magyarázó rajz stílusa igen ismerős. Előre is lapoztam hát, hogy lássam az illusztrátorokat, és valóban: a jó öreg Bob Harvey neve díszelgett ott, persze több más rajzoló mellett. Végtére is sok száz oldalas, elég igényes könyvről beszélünk.
Határozottan érdekes és kellemes érzés volt ilyen váratlanul és ilyen \"nemes\" környezetben találkozni vele, sőt, azt hiszem, talán a \'witch\' szócikknél az üstöt kavargató boszorkány rajza is mutatott némi hasonlóságot a BP vonatkozó ábrájával, igaz, azt sem a szótárban, sem a BP-ban nem Harvey követte el, de hát egy brancs ez, ki is tagadhatná? [smiley]papakacsint[/smiley]
2014. április 30. 09:53 | Válasz erre | #21
A Hóboszorkány rajzaival kapcsolatban egyetértek. Kár, hogy más könyvben nem rémlik, hogy újra alkalmazták volna ezt a két fickót. Vagy csak én nem figyeltem?
Ami az egyediséget illeti: igen, jó dolog, bár, ahogy mondani szokták, szükséges, de nem elégséges feltétel az igazán jó végeredményhez.

Nekem is volt már ilyen benyomásom, amit írtál, hogy talán a (borító)kép lehetett előbb, ami végülis nem lenne baj. Az Elátkozott Ház, A Pusztítás Maszkjai, A Vértengerek ugranak be példaként.
Engem az ábrándított ki többször, amikor a könyvben is megjelent ugyanaz a jelenet, ami a borítón, de igen eltérő minőségben (ld. még A Gyíkkirály Szigetét és A Szamuráj Kardját, amely könyveknek ráadásul ugyanaz a rajzolója, ha jól tudom), és hol a borító, hol a belső kép sikerült látványosan jobbra, de legalábbis nagyon más stílusban készültek.
2014. április 30. 09:19 | Válasz erre | #20
Lényegében egyet értek elefes-sel,Russ Nicholson és John Blanche munkái valóban mind stílusukban,mind hangulatukban eredetiek,ezer közül azonnal kiszúrhatóak!Igaz én Nicholson műveiért nem vagyok annyira oda,és Blanche képeit sem elsősorban a KJK/KJV könyvek által kedvelem.
Mellettük én még Ian Millert is ide sorolnám harmadiknak!Neki is igen egyéni és szokatlan ötletei,megvalósításai vannak.
Ian McCaig szintén kiemelkedő művész!Bár ő kimondottan a hagyományosabb fantasy ábrázolás képviselője,munkái talán a legrealisztikusabbak.Nagyon tetszik tőle például a Halállabirintusban alkalmazott árnyékolástechnikája;abban a könyvben szinte élnek a mind közül legtutibb hangulatú ábrák!De a színes borítóképei is a legjobbak között vannak!
Ezen kívül még a Hóboszorkány barlangjainak illusztrátorpárosát emelném ki.Bevallom nem tudnám kettébontani az ottani képeket,hogy melyiket melyikük készítette,annyira hasonló stílusúak!Nem különben szintén sajátosak,és külön jó pont hogy többnyire a kaland jobb pillanatait jelenítik meg!A többi művész(?) munkáiról való véleményemet pedig jól tükrözik az adott könyv illusztrációira adott pontjaim.Akad néhány jobb,bár legtöbbjük átlagos.A legrosszabbak viszont általában véve a sci-fi témájú KJK könyvek ábrái.

Más.Arra nem gondolt esetleg valamelyikőtök hogy nem feltétlen minden könyv ábrája/borítóképe készült előre megrendelésre?Nekem néha olybá tűnik hogy előbb volt meg a művésztől az ábra,amit aztán felhasználtak az adott könyvhöz.A legtöbb borító szerintem kapásból ilyen (pl.A káosz fellegvára 99,9%);azaz a ábra inspirálta az írót,hogy esetleg(de nem feltétlenül) később bele is írja művébe az ott látottakat.Mit gondoltok?
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2014. április 30. 08:39 | Válasz erre | #19
Bizony,nem csak az eredeti Halál seregei borítóját festette Christos Achilleos,hanem a magyar kiadás borítójának is ő az elkövetője!Más kérdés hogy kinek melyik verzió tetszik jobban.Nekem az eredeti.Csak úgy mint a Királyok koronájának esetében is,melynek magyar kiadású borítóját szintén Christos hozta össze!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2014. április 29. 15:29 | Válasz erre | #18
Na jó, Russ Nicholson is odatette magát a Pusztítás Maszkjaiban, ez is igaz, de ő nálam is a hullámzóbb teljesítményt nyújtó rajzolók között van. Ezzel együtt én még az ő stílusát is össze tudnám párosítani a KJV hangulatával, sőt! Ahogy most leírtam ezt, egyre inkább sajnálom, hogy ő vagy akár a Gyíkkirály Szigetét és a Szamuráj Kardját jegyző Alan Langford nem szálltak be abba a projektbe. No de hát ez is csak utólagos merengés, bár, egy gondolatkísérletet megér, ha elgondolom, hogy ugyanazt a könyvet hogyan oldották volna meg a különböző rajzolók. Vajon ők is aktívan válogattak sztori alapján vagy csak úgy igent mondtak egy-egy felkérésre? Ha nem hullanának annyira, mint ősszel a legyek, egy új kiadást bevállalhatott volna valaki más is, mint aki eredetileg csinálta, csak a poén kedvéért is. (pl. Sajnálom, hogy Brian Williams sincs már a földi síkon. Talán ő is kapott egy kellemes szegletet a Mennyei Udvarban.)
2014. április 29. 12:58 | Válasz erre | #17
Érdekes, nálam is Russ Nicholson az abszolút favorit, bár neki is vannak jobban és rosszabbul sikerült grafikái,pl. a Pusztítás Maszkjaiban nagyon jól sikerültek, míg pl. a Tűzhegyben kicsit kevésbé.

John Blanche számomra szintén a másik véglet (inkább a \"hagyjuk-kategória\"), más kérdés, hogy a KJV-sorozatot én ma már elképzelhetetlennek tartom a rajzai nélkül.
2014. április 29. 09:27 | Válasz erre | #16
Értem, mire gondolsz, jogos is, ezzel együtt mindenképpen igényesnek tartom Brian Williams rajzait, és a fejezetpontok közötti rajzai nekem tényleg a top 10-ben vannak, ahogy Harvey-éi is. Nagyon hangulatosak, és több más illusztrátorról is elmondható, hogy a kis képeinek némelyike mintha kimondottan jobb lenne, mint a legtöbb egész oldalas rajza. Erre példaként én is John Blanche-ot említeném, de másokkal kapcsolatban is van ilyen érzésem (pl. még az egyértelműen a gyengébbek közé sorolható Malcolm Barter kis képei között is van, ami tetszik).
A \"nagy Titán-könyv\" ebből a szempontból nekem mindenképpen iskolapélda arra, milyen jól is elsülhet(ne), ha az egyes illusztrátorok jobb munkáit egyszerre, egy könyvben is megkísérlik(/megkísérelnék) felhasználni, bár tudom, egy adott játékkönyv esetében ez a dolog nem erről szól, de azért néha jó fantáziálni ilyesmiről is...[smiley]awink[/smiley]
A Titán elég sokszínű ahhoz, hogy elbírjon ennyi nézőpontot és hangulatot. Éljen a változatosság!
2014. április 28. 21:42 | Válasz erre | #15
Bob Harvey nekem is nagy kedvencem, a már korábban említett Iain McCaig mellett.
Brian Williams munkássága annyira nem fogott meg, szerintem kicsit olyan steril képeket rajzolt a BP-hoz, de ettől függetlenül nem tartom rossz illusztrátornak.
Harvey képei valahogy stílusosabbak, képregényesebbek. Kimondottan jól áll neki a fekete-fehér zsáner.
2014. április 26. 11:34 | Válasz erre | #14
Szeretném itt megemlíteni még Bob Harvey-t (A Vértengerek, A Haláltalizmán) és Brian Williams-t (Bajnokok Próbája), személyes kedvenceimet is, persze a vitathatatlanul kiemelkedő Iain McCaig mellett.
Kinek mi a véleménye róluk?
2014. április 22. 14:03 | Válasz erre | #13
Igen idegesítő hogy az új-vénusz könyveknél a borító illusztrátor Gál László, pedig valójában valaki más készítette, akinek a nevét a copyright-nál sem említik. pl A halál seregei borítót már 15 évvel korábban Christos Achilléos elkészítette de az ő nevéről említést sem tesznek...
http://howardworks.com/almurics.htm
2014. március 29. 21:08 | Válasz erre | #12
R.I.P.
Anélkül, hogy nekrológ-rovattá transzformálnám a topic-ot, megemlíteném, hogy már az Országút Harcosa illusztrációit jegyző Kevin Bulmer sincs köztünk, 2011 óta...
2014. március 29. 16:41 | Válasz erre | #11
Sajnos egy szomorú hírt kell ide belinkelnem :(((

http://www.gamestar.hu/dungeons-dragons-david-trampier-halal.html

Én egyáltalán nem ismertem őt névről sajnos, de ha a munkái fele olyan jók, mint az a fekete-fehér képe... látszik, hogy tényleg szerette a rajzolást. És milyen fiatalon hunyt el:S

Nyugodjék Békében!
© elefes
2014. március 19. 10:07 | Válasz erre | #10
Russ Nicholson és John Blanche munkáit szeretem. Az ő rajzaik egyedi groteszk ízt adnak a KJK-könyveknek (a Kaland-Játék-Varázslat sorozatnak a sztorija is elég groteszk), míg a többi illusztrátor között is akadnak marha jók, de a legtöbbjük tucat-fantasy rajzok. Azokból millió és egy van.
© Ravnos
2014. március 18. 10:47 | Válasz erre | #9
John Blance-nál elsősorban csak a KJV sorozatra és a Hercegek viadalára gondoltam. Nem mondom, hogy nincsenek szép grafikái sőt a miniatúrái kifejezetten tetszenek. De az általam említett könyvek béli alkotásai, nekem nagyon nem jöttek be, de hát ízlések és pofonok. Sokaknak pl. pont az én kedvencem, Russ Nicholson rajzai nem jönnek be!

Majd elfelejtettem, hogy Duncan Smith munkáit sem szeretem a Skorpiók mocsarában![smiley]shakehead[/smiley]
2014. március 18. 00:07 | Válasz erre | #8
Na igen...viszont a színes grafikáinak nagyon megvan a hangulata, elég ha csak a TITÁN belső borítóillusztrációján lévő Khare-ra, gondolok, vagy egy-két Warhammer 40k képre...
© Ravnos
2014. március 17. 23:39 | Válasz erre | #7
Én Russ Nicholson-ra szavazok! Számomra teljesen egyedi az ábrázolás technikája. Na meg persze Martin McKenna illusztrációi!
A negatívum nálam John Blanche a gyerekesen groteszk rajzaival, egyszerűen irritált amikor a KJV sorozatot játszottam. Nem értettem, hogy egy ilyen klassz sorozatot hogyan lehet ilyen rajzokkal elrontani![smiley]falbav[/smiley]
2014. március 17. 20:10 | Válasz erre | #6
Emlékszem, milyen hidegzuhanyként ért, amikor az elsőnek végigjátszott Halállabirintus high fantasy grafikái után megpillantottam a Tűzhegy Varázslójának lényegesen eltérő stílusú rajzait-hát mit ne mondjak, enyhe csalódottságot éreztem! Kb. mintha egy reneszánsz művészeti albumban groteszk karikatúrákra leltem volna[smiley]circling[/smiley]

Manapság már vagyok annyira nyitott, hogy más szemmel nézzem Russ Nicholson amúgy hihetetlenül egyéni ábrázolásmódú képeit, és kissé átértékeljem a múltat-elképzelhető, hogy életkorfüggő is, kinek melyik illusztrátor munkája, stílusa jön be.
© SzG
2014. március 14. 20:37 | Válasz erre | #5
+1[smiley]hawaii[/smiley]
2014. március 14. 20:33 | Válasz erre | #4
Persze minden szentnek maga felé hajlik a keze, de nekem Juhász Ernő a kedvenc illusztrátorom. [smiley]awink[/smiley] Aki nem hiszi, járjon utána: [url=http://szovetsegjtk.hu/?q=node/40]itt[/url] és [url=http://szovetsegjtk.hu/?q=node/39]itt[/url]
2014. március 14. 14:23 | Válasz erre | #3
Nekem a kedvenceim: Martin McKenna (főleg a későbbi munkái), Tony Hough, Iain McCaig, John Sibbick és Edward Crosby. Gyakorlatilag szinte az összes munkájukat szeretem:)
A Végzet Erdeje nekem sem a favoritom...
2014. március 14. 09:02 | Válasz erre | #2
Nekem Martin McKenna (Vérfarkas üvöltése, vámpíros könyvek) és Iain McCaig (Tolvajok városa, Halállabirintsu) rajzai tetszenek a legjobban. Bejött még a Találkozás FEAR-rel képregényes illusztrációi (Declan Considine) is meg a Robotkommandós alkotások (Gary Mayes).
Legkevésbé Russ Nicholson munkái tetszettek...főleg a Tűzhegy varázslójában.
2014. március 13. 19:43 | Válasz erre | #1
Ennek a topicnak nagyjából az lenne a témája, hogy a könyvek, kiadványok borítóin és belsejében megjelenő képek, illusztrációk kinek mennyire nyerték meg a tetszését, vagy épp ellenkezőleg, ki melyikkel volt kevésbé megelégedve, és miért.

Az illusztrátorok is kaphatnának helyet itt, mint megbeszélés tárgya.

Megemlíthető akár egy BEST-WORST comment is, magyarán szólva egy-egy mondat erejéig mindenki elmondhatná melyik könyvet/művészt helyezi saját
favoritlistája elejére-illetve végére...

Álljon itt elsőként saját B/W voksom:

BEST- Iain McCaig/Halállabirintus, Tolvajok Városa
Nekem ő jött be legjobban, talán mert az ő munkáival talákoztam először KJK könyvben, de leginkább realisztikus, bár helyenként kellő humorral spékelt illusztrációi miatt.

WORST-Malcolm Barter/A Végzet Erdeje
Képei láttán helyenként befejezetlen lineart munkák, helyenként valami groteszk, morbid humormagazin karikatúrái jutnak eszembe. Érdekes kontraszt, hogy a borítót pont a feljebb említett Iain McCaig készítette...
Első oldalElőző oldal123