Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Flame war téma, csak erős idegzetűeknek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
© killmaster (Savanyúhas)
2018. november 13. 09:16 | Válasz erre | #185
Tudod Firefox messziről jött ember azt ír, amit akar. Úgy tűnik, te másképpen értelmezed Gyulánk cikkét, mint én, sőt nyilván nem értesz velem egyet, de hát ettől még kerek a világ. Attól, hogy bölcsebbnek akarsz látszani, még nem leszel okosabb, de nem is az én tisztem megítélni ki mit gondol erről a helyzetről. Azt nem értem, miért nem tudunk mi valami közös nevezőre jutni. Talán mert két dudás nem fér meg egy csárdában...[smiley]boxer[/smiley]
© dan
2018. szeptember 28. 00:01 | Válasz erre | #184
Látod,látod Fox,nem mind arany,ami fénylik.Én a sajtburgerüket egyébként
gombócnak hívom,min.3db-ot megeszel,akkor talán nem halsz éhen.Amit durván odadörgölt fórumozónk,talán így kellet volna megfogalmaznia:Nem lehetne pl.az agyoncsodált,agyonmagasztalt ny.-i kultúrákból átvennünk pl.a életszínvonalukat,fizetéseiket stb.pl.a koko,heroin stb.-k helyett.Nem vagyok meggyőződve róla,hogy rosszabbul járnánk,mintha kóla,sült krumpli,leg.fegyverhasználat,stb.miatt csodálnánk pl.az USA-t.
Egyébként szoktam mondani,jó,jó a diploma,csak más a megélhetés,meg más a diploma.Reménykedek benne,hogy nem vertem ki,(én is)a biztosítékot,mint fórumtársunk.
Üdv:dan
2018. szeptember 27. 08:04 | Válasz erre | #183
[quote]Pl. befizetik a készpénzt a bankszámlákra. Ha ezt te távolról is meg tudod oldani, akkor gratulálok.[/quote]A fizu bankszámlára érkezik, tehát inkább automatából kerül ki a pénz a kezembe, nem fordítva. De szinte mindent meg tudok oldani bankkártyával is, úgyhogy csak ritkán használok készpénzt. Másrészről mintha be tudnád tenni a zsetont egy borítékba, ráírod melyik számlára, mennyi pénz, stb., bedobod a bankautomatába, és másnap valaki átszámolja és jóváírja a számlán.

[quote]Szünet nélkül görcsöt kap szerencsétlennek a keze. :D[/quote]Nem visz mindenki 5-15 könyvet. Plusz ha pihenni akar, beiktathat magának 1-2 perces szüneteket, de azt akkor ne az embereknek juttatott 30 mp-ekből vegye el.

[quote]És szerinted nincs magángépe? Minek szarakodna repjegyekkel, ha állandóan járja a világot? :D[/quote]Nem tudom, van-e magángépe, de ha van, akkor kerozinpénzzel, pilóta- és reptérhasználati díjjal meg hasonlókkal kell számolni, és akkor valószínűleg még rosszabb a helyzet.

[quote]Ezek után már csak egy kérdésem maradt. Hogy tudtál te ezzel az emberrel egy légtérben az első KJK találkozón részt venni? [smiley]nyes[/smiley][/quote]Erre a kérdésedre rendkívül egyszerű a válasz: akkor még nem jött elő belőle.

[quote]McDonald's menü anno:120(!)Ft[/quote]Suliból hazafele menet anno én is beugrottam néha a Blahán a mekibe egy sajtburgerért, miközben vártam a villamost. Annyira hihetetlenül laktató volt, hogy mire hazaértem (~20 perc), ismét éhes voltam. Ebből a szempontból ez egy rossz példa.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© dan
2018. szeptember 27. 00:19 | Válasz erre | #182
Nem szeretnék haragot,de...McDonald's menü anno:120(!)Ft.Szeretettel várom azok jelentkezését,akik ennyiért bármelyik ilyenben meg tudnak hívni menüzni.Mivel nagy számítógép,internet,stb.rajongók vagyunk,ajánlom pl.az ATV honlapját,nyitó lapjuk alján a következőt,legalul:A miniszter úr...
Üdv:dan
ui.:Nincs abszolút igazság.(Azért nem féltem Livingstone urat,öreg róka révén biztos vigyázni fog arra,ne étlen-szomjan kelljen kis hazánkban pl.dedikálnia,felfedeznie pl.Budapestet).
© cock
2018. szeptember 26. 23:24 | Válasz erre | #181
[i]nincs nyitva a bank, nem tudsz… nem tudom... mit csinálnak az emberek manapság a bankban?[/i]

Pl. befizetik a készpénzt a bankszámlákra. Ha ezt te távolról is meg tudod oldani, akkor gratulálok.

[i]Egy aláírást le lehet tudni maximum 5 mp alatt, a 30 mp-be, ha jó tempóban tolod az orra alá a könyveket, 6 simán összejön.[/i]

Szünet nélkül görcsöt kap szerencsétlennek a keze. :D

[i]Egy jegy a BA-val (ne akarjuk szegényt fapadossal economy-n utaztatni) Londonból Budapestre belekerül 539 fontba[/i]

És szerinted nincs magángépe? Minek szarakodna repjegyekkel, ha állandóan járja a világot? :D

[i]Ismét előjött a kultúra és az intelligencia.[/i]

Ezek után már csak egy kérdésem maradt. Hogy tudtál te ezzel az emberrel egy légtérben az első KJK találkozón részt venni? [smiley]nyes[/smiley]
© dan
2018. szeptember 26. 23:16 | Válasz erre | #180
Nem szeretnék vitatkozni,de én pl.emlékszem úgy cirka 30 éve 7!Ft/gombóc
fagylaltra(is)kis hazánkban.Ha a min.200FT fejlődésnek nevezhető e téren,akkor biztosan óriásit fejlődtünk.
Üdv:dan
2018. szeptember 26. 22:31 | Válasz erre | #179
Na twillight-nál már megint elmentek otthonról.

[quote]Azért ne hasonlítsunk már össze egy Stan Leet egy Ian Livingstonnal. Mintha a letartóztatott Laxi Lajust hasonlítanád össze Miley Cyrusszal.[/quote]Ez most fogós. Amennyire én látom, Lajcsi és Miley is egy értékelhetetlen selejt, szóval teljesen egy szinten állnak. Másrészt meg miért ne lehetne összehasonlítani őket? Mindenki azt hasonlít össze azzal, akit és akivel csak akar.

[quote]Egyébként közölném, hogy sokan dolgoznak hétvégén.[/quote]Még jó, hogy. Képzelj csak el egy olyan világot, ahol munkaidő előtt és után, illetve hétvégén:
- nem járnak a buszok, villamosok, metrók
- zárva a kórház, nincs sürgősségi ellátás
- leáll a rendőrség
- lekapcsolnak az erőművek, nincs áram
- nincs nyitva a bolt, nem tudod megvenni a pirítósnak valót
- nincs nyitva a posta, nem tudod befizetni a csekket vagy átvenni a KJK könyvekkel teli csomagot
- nincs nyitva a bank, nem tudsz... nem tudom... mit csinálnak az emberek manapság a bankban? Lassan már a számlanyitáshoz sem kell bemenni...
Vannak olyan melók, ahol hétvégén is dolgozni kell. De az sem olyan rossz. Pékségben eladóként lehúzol egy napot reggel 6-tól este fél 10-ig (szombaton és vasárnap fél 4-ig, illetve fél 2-ig), és utána két nap szabi. Az egyik munkanapodra kiveszel szabit (ez 2 napodba kerül), egy másikat elcserélsz, és máris van egy teljes heted szabadon.

[quote]Nem lehet mindenki politikus, meg vezérigazgató hogy csak a pénzt markolja fel.[/quote]Szóval most már semmirekellő, semmittevő, kizsákmányoló emberek vagyunk mindannyian, kivétel nélkül. Szuper. Az gondolom fel sem merült benned, hogy vannak, akik azért nem dolgoznak hétvégén, mert mondjuk programozók. Vagy esetleg egy kalap alá veszel minden ilyen (gy.k. hétvégén nem dolgozó) embert a politikusokkal? Mert akkor ismét sikerült teljesen értelmetlenül vérig sértened legalább egy embert.

[quote]Már ha egyáltalán lehet, mert 1-200 HUF-ért mennek a régi KJK-k.[/quote]Idejét nem tudom, mikor láttam utoljára 1-200 Ft-ért KJK-t elmenni. Talán 6 éve vettem 300-ért gyíkkirály szigetét. Most így ránézve a Vaterára is szinte minden 1000 fölött van.

[quote]30 mp vs korlátlan idő[/quote]Nem. 30 pm előre megmondva, és 30 mp, mert a mögötted levő nem fog másfél órát várni, amíg te szófosol. Ian bácsi meg pláne nem várja meg, amíg a 150 ember mindegyike elcseveg fele másfél órát. Érzésre Londonban sem haladt sokkal lassabban a sor, bár mintha ott hárman ültek volna egymás mellett dedikálni.

[quote]1 aláírás vs 5-10 aláírás (igazából korlátlan)[/quote]Szintén nem igaz. Aláírásról van szó, nem szerelmeslevélről. Egy aláírást le lehet tudni maximum 5 mp alatt, a 30 mp-be, ha jó tempóban tolod az orra alá a könyveket, 6 simán összejön. De szerintem akár 2 mp-vel is számolhatsz, akkor 15 könyv. Ugyanakkor megnézném, ahogy
1. beszerzel végtelen számú KJK/FF könyvet
2. odaviszed azt a végtelen számú KJK/FF könyvet az asztalhoz
3. Ian bácsi végigdedikálja azt a végtelen számú KJK/FF könyvet

[quote]fizetős fotózás vs ingyenes[/quote]Eddig csak dedikáló jegyekről volt szó. Most már van külön jegy a fotózáshoz is?

[quote]Nem. Nem áll arányban.[/quote]Ahogy FeroxX is kifejtette, de igen. Ha megveszed a rántott csirkét rizzsel, mert rizst akarsz enni, és ott hagyod a rántott csirkét, mert nem kell, akkor lehet panaszkodni, hogy egy rántott csirke rizzsel árát kellett kifizetned a rizsért, de az nem igaz, hogy csak rizst kapsz érte. Az, hogy te nem tekintesz értékként a rántott csirkére, és inkább ott hagyod, minthogy megkóstold, az már a te problémád. Én sem vagyok egy nagy retró gépterem-játék rajongó, de mindig jól elszórakozok velük, amikor ilyen helyre tévedek.

Az egyébként érdekes, hogy senki nem számolt még utána az összegeknek. Ugye 150 ember kifizeti a 2.000 Ft-ot a dedikálásra. Az 827 font. Tegyük fel, hogy ebből akarják fizetni Ian bácsit. Egy jegy a BA-val (ne akarjuk szegényt fapadossal economy-n utaztatni) Londonból Budapestre belekerül 539 fontba, marad 288. A visszaút belekerül további 521 fontba. Marad -233 font. Hoppá... Ezen kívül kell neki szállás legalább egy, de inkább két éjszakára. Ez legyen mondjuk egy 150-es (van 342-ért és 80-ért is, belőttem egy átlagosnak tűnő összeget). Valószínűleg költ majd taxira, talán kajára is, esetleg várost is néz kicsit. Ki tudja? És akkor mennyi maradhat meg ebből neki honoráriumként? Persze az is lehetséges, hogy nem csak a dedikálós jegyek árából kap, hanem azokból a 3000-ekből is, amit azok fizetnek be, akik csak a játékgépek miatt mennek, ami rögtön más színben tünteti fel a két jegy koncepcióját. És persze van a harmadik lehetőség, miszerint Ian bácsi saját zsebből fizeti az egész utat, csak hogy találkozhasson a magyar rajongókkal. Mindenki eldöntheti magában, melyik a legvalószínűbb verzió.

[quote]És ugye onnan indultál, hogy manapság mindenkinek futja havi egy helikopterezésre...[/quote]Nem, nem onnan indult. Csak [i]a jelek szerint[/i] megint egy túlérzékeny fasz vagy, aki saját problémáinak forrását minden, nála akár csak egy kicsivel is jobban élő emberben látja.

[quote]félmillió ember vár kilakoltatásra[/quote]Érdekelne, honnan van ez a statisztika.

[quote]40% keres a létminimum alatt, 70% pedig a szegénységi küszöb alatt[/quote]Szintén. Plusz az is, hogy melyik szegénységi küszöbről van szó. Például a relatív szegénységi küszöb (az egy főre jutó jövedelem átlagának 60%-a) esetében, feltételezve, hogy 2 keresőre jut 2 eltartott (ennél valószínűleg rosszabb a helyzet), ez azt jelenti, hogy a dolgozó emberek 70%-a az átlagos jövedelem 30%-át (vagy még kevesebbet) keresi, ami azért elég erős kijelentésnek érződik.

[quote]Mert amíg te napi 3*2K HUF/fő kaját zabálsz[/quote]Ismét előjött a kultúra és az intelligencia. Mert nyilván mindenki megeszik -- illetve bocsánat, megzabál, ahogy az twillight-éknál megy a jelek szerint -- reggelire és vacsorára is egy tál levest és egy nagy adag gombapaprikást. Ami egyébként azt is jelenti, hogy nekünk, átlagkeresetű embereknek a nagy zabálás után minden hónapban marad kb. 25.000 Ft-unk az olyan luxuskiadásokra, mint közüzemi számlák, törlesztés, benzin az autóba, ruha, sorbanállás Ian aláírásáért.

[quote]Havi 50K-ból másoknak nem futja.[/quote]Ezután pedig már csak Piftukát tudom idézni:[quote]A többi kapcsán pedig... nem releváns ezeknek az említése, mert a KJK könyvek vásárlása, a rendezvény látogatása nyilvánvalóan nem a létminimum alatt élők legfőbb problémája. Tényleg... nem is értem, hogy mindezt miért kellett.[/quote]

Most már csak hátradőlök, és várom a habzó szájú fröcsögést a [meret=+70]CENZÚRA[/meret] miatt.

Igazi öröm hazaérve ilyeneket olvasni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2018. szeptember 26. 19:01 | Válasz erre | #178
Kedves twillight!

Ian Livingstone a "lapozgatós játék könyvek" világában, és a PC-s játékok világában éppen akkora névnek számít, mint Stan Lee a képregények világában.

A hozzászólásaid többi részét - ne is haragudj, de - nem értem!?

"Hétvégi munka, létminimum, kilakoltatások"...?

Az elsőre annyit, hogy az a problémád, hogy te most dolgozol azon a hétvégén, és ki kell hagynod ezt a lehetőséget? Én pedig érezzem rosszul magamat, hogy nem dolgozom éppen azon a hétvégén? (Bár sem politikus, sem vezérigazgató nem vagyok.)

A többi kapcsán pedig... nem releváns ezeknek az említése, mert a KJK könyvek vásárlása, a rendezvény látogatása nyilvánvalóan nem a létminimum alatt élők legfőbb problémája. Tényleg... nem is értem, hogy mindezt miért kellett.
© FeroxX
2018. szeptember 26. 14:21 | Válasz erre | #177
Nana :D de megint elegánsan kihagytad az érték összehasonlításból, hogy itt most 5000ért nem csak Ian-t kapod meg (sajnos főként nem őt), hanem a retro-konzol-flipper mittudoménmi kiállítást.. Hidd el annyira nagyon engem sem érdekel a retro cucc, Ian nélkül nem vettem volna jegyet, de a jegyárból ez teszi ki a 3000-et.

© twillight (Kövérorr)
2018. szeptember 26. 13:33 | Válasz erre | #176
A mostani 5000 HUF. A régi árfolyam meg 30-320-350 HUF volt.

Hasonlítsuk össze, csak a kedvedért:

5K HUF vs 2K HUF
30 mp vs korlátlan idő
1 aláírás vs 5-10 aláírás (igazából korlátlan)
fizetős fotózás vs ingyenes

Nem. Nem áll arányban.

[b]És ugye onnan indultál, hogy manapság mindenkinek futja havi egy helikopterezésre.[/b]..
Nem számolva azzal hogy félmillió ember vár kilakoltatásra 90+ napos fizetési elmaradás miatt, hogy 40% keres a létminimum alatt, 70% pedig a szegénységi küszöb alatt.
Mert amíg te napi 3*2K HUF/fő kaját zabálsz, addig nem lehetséges probléma, és semmi nem lehet túlárazott.
© FeroxX
2018. szeptember 26. 13:11 | Válasz erre | #175
Facebook KJK adás-veszek csoportban rendszersen mennek el könyvek 1000-2000ft között ma már.(Én személyesen sosem adtam még el KJK könyvet, én is gyűjtő vagyok, nem kereskedő)

Az tényleg szomorú ha anyagilag ennyire tré helyzetben vagy, ezt megértem (anno én is voltam). Ez esetben én a helyedben lehet megpróbálnám a "klasszikus" módszert, azt hogy szimplán megvárni Ian-t a rendezvény végén a kijáratnál (mint ahogy koncertek után a rocksztárokat szokták elkapni az emberek kifelé menet).

5 font amúgy nem olyan kevés, főleg ha a régi 380-400ft-os font árfolyammal számolok, akkor az is épp 2000ft-ba került, mint a mostani [smiley]circling[/smiley] Az, hogy most ez épp a Pixelcon-os retro gépes rendezvénnyel van egybekötve és megkell venni arra is a jegyet az pech, de ez nem róható fel nekik szerintem.
© twillight (Kövérorr)
2018. szeptember 26. 12:59 | Válasz erre | #174
@Piftuka
Azért ne hasonlítsunk már össze egy Stan Leet egy Ian Livingstonnal. Mintha a letartóztatott Laxi Lajust hasonlítanád össze Miley Cyrusszal.

Egyébként közölném, hogy sokan dolgoznak hétvégén. Nem lehet mindenki politikus, meg vezérigazgató hogy csak a pénzt markolja fel.

Ugyanezért @FeroxX nem veszünk gyros tálat. Van, akinek a zacskósleves is gondot okoz a maga 150-200 HUF-jával. Egyébként meg egyesek nem kereskedni akarnak a könyveikkel. Már ha egyáltalán lehet, mert 1-200 HUF-ért mennek a régi KJK-k.

Végül [b]@mindenki: Ian-ék tudnak a zagorról. Nem izgatja őket. És mivel a plakátra kikerültek, annyival könnyebb hogy nyugodtan lehet ilyen könyvet is odavinni.[/b] Már aki megy. Havi 50K-ból másoknak nem futja. Ez van.

Anno vmi 5 fontért volt az előadás, és korlátlan aláírás, fotózkodás (25. évforduló).
[url=http://xmenszubjektiv.blogspot.com/2018/09/ian-livingstone.html]ian&me[/url]
© twillight (Kövérorr)
2018. augusztus 10. 12:03 | Válasz erre | #173
Hát ez a Sutheo jött és ment... Megse várta a választ, és azóta se bukkant fel, lol
Ő baja.
© killmaster (Savanyúhas)
2018. június 25. 09:37 | Válasz erre | #172
Ejha, csak kapkodom itt a fejem, meg ráncolom a szemöldököm, hogy tulajdonképp min is megy a vita! Annak idején mikor az Éjféli tolvaj javítása zajlott, én is váltottam pár emailt Runnerrel és Firefox kollégával, olykor hangot adva saját véleményemnek, na de az nem vallási, csupán értelmezési és fordítási nézeteltérések voltak. Hát ki a bánatot érdekel, hogy Biblia vagy szent könyv esetleg a "könyvek könyve" van odabiggyesztve, az értelmezésén mit sem változtat! Én tényleg azt gondoltam, hogy "alkonyat úr" átlépve saját árnyékán kezd kézzel fogható dolgokat is megosztani itt az oldalon, az online kalandok hibakeresését és a HK kötetek valamiféle összefoglalását adta közre noha ez utóbbiból, olykor nem sokat értettem, de ez legyen az én problémám. Az meg, hogy Firefox helyreteszi a hozzászólásokat, az örömteli dolog, mert némelyek nem tudják mit és hová írnak. Ami meg a találkozót illeti, hát gondolom több asztal és szék is lesz ott, így mindenki megtalálhatja a saját helyét, bár a csapatbeosztás körül azért alakulhatnak ez esetben gondok! [smiley]crazya[/smiley]
2018. június 24. 22:19 | Válasz erre | #171
Oké, akkor leírom még egyszer:

[quote]azt írtad, "a 390-en kikérem magamnak, az NEM Biblia, hanem Szent Könyv. Ugyanis az kérem egy Korán. Vagy Talmud. Vagy Mahabharata. Vagy Mormon Könyve. Vagy Xenu Históriája. Vagy egy Necronomicon. Vagy minek akarom!". Nyilván nehezedre esett volna azt írni, hogy "390-en félrefordítás, eredetiben Szent Könyv".

Ez esetben ugyanis máris nem úgy hangzik, hogy a saját személyes sértettséged van a jelentés mögött, hanem hogy hibás a fordítás, és gond nélkül elfogadom a dolgot.[/quote]
Igen, feltételeztem, hogy helyes volt az eredeti fordítás.
Igen, nem volt nálam az eredeti.
Nem, a jelentés nem úgy nézett ki, mint egy fordítási hibára való figyelemfelhívás, hanem mint egy sértődés. Lásd még:

[quote]- 387-en fordítási hiba. Első válaszlehetőség valójában: "a szemben lévő másik ajtón át", második lehetőség: "az előszobából nyíló ajtón"
- 180-on fordítási hiba: "be akarsz pillantani az ajtó túloldalán". Talán inkább: be akarsz pillantani hogy megnézd mi van az ajtó túloldalán[/quote]
És nem, nem törölgetem a bizonyítékot, a kép még mindig megtalálható odalent. A fröcsögést töröltem.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 22:15 | Válasz erre | #170
Nálam nem úgy tánik hogy belátnál bármit. Nálam úgy tűnik törölgeted a bizonyítékot, és hárítani próbálod az egyértelműt: hogy sose az én megbántottságom volta gond, hanem hogy rasszista vagy. Idézem tőked: "Felháborodni amiatt, hogy egy író fogta magát, és Bibliának nevezett egy tárgyat egy játékban, melynek nulla való világbeli vonatkozása van," Meg "de a biblia az ógörögül könyveket jelent" - ja, kivéve hogy itt EGY könyvről volt szó, hogy nem kisbetűvel írtad, hogy a fordítás nem ógörög egyébként...
No persze behazudtad hogy nem is volt téves a fordítás...

Nem értelmetlen 5-6milliárd ember emberi jogait védeni.
Persze egy keresztény szemében nyilván az, mert arra az ő fejükben a Végső Megoldás vár.
2018. június 24. 22:10 | Válasz erre | #169
Tök jó, hogy így fröcsögsz, és szörnyen sajnálom, hogy

1. nálam pont nincs itt a kezem ügyében az eredeti, és hogy
2. azt írtad, "a 390-en kikérem magamnak, az NEM Biblia, hanem Szent Könyv. Ugyanis az kérem egy Korán. Vagy Talmud. Vagy Mahabharata. Vagy Mormon Könyve. Vagy Xenu Históriája. Vagy egy Necronomicon. Vagy minek akarom!". Nyilván nehezedre esett volna azt írni, hogy "390-en félrefordítás, eredetiben Szent Könyv".

Ez esetben ugyanis máris nem úgy hangzik, hogy a saját személyes sértettséged van a jelentés mögött, hanem hogy hibás a fordítás, és gond nélkül elfogadom a dolgot.

Látod, én be tudom látni, ha hibát vétek -- akár önhibámból, akár önhibámon kívül. Most pedig kíváncsi vagyok rá, hogy benned is van-e ennyi. Bár a "törlések" ismételt emlegetése folytán feltételezem, hogy nincs.

Ja igen, a proggis témából töröltem az utolsó fröcsögésedet, mert nem volt kedvem átemelni ide, és az érdemi része -- értsd: a fényképek -- itt is megvannak, úgyhogy csak a vérben forgó szemeid "vesztek el" az utókor számára. Továbbá megkérlek, hogy az értelmetlen beszólogatásokat, káromkodásokat, egyebeket erre a témára korlátozd, a többiben ilyeneknek helye nincs.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 20:47 | Válasz erre | #168
Hja. Nem is értem miért baj ha lebuzizok valakit a nyílt utcán, vagy niggernek nevezek valakit, vagy miért baj ha horogkeresztes zászlóval masírozok fel-alá karlendítve.

Persze a beteg keresztény agy képtelen felfogni a saját rasszista természetét.

Nehéz nekik elmagyarázni, hogy egy olyan országban mint Anglia, mennyire úttörő dolog volt NEM Bibliának hívni egy szent könyvet, és a karaktereknek nem kereszténynek lenni.

De vajon ki a beteg - aki leszarja ezt az úttörő hozzáállást, és megsérti a világ népességének 68.5%-át (és a szám minden nap növekszik), vagy aki ragaszkodik hogy ezt kerüljék el.
© [törölt felhasználó]
2018. június 24. 20:29 | Válasz erre | #167
© cock
2018. június 24. 20:13 | Válasz erre | #166
Szerintem meg sokkal inkább az számít, hogy ki van ott. Én a magam részéről nem ideológiák mentén próbálok élni. Le se szarom mit képvisel egy rendezvény, ha olyan emberek vannak ott, akik nekem nem szimpatikusak. Ennyi.
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 19:07 | Válasz erre | #165
Teljesen mindegy ki van ott. A lényeg mit képvisel maga a rendezvény.
Van különbség ha egy csapat náci csinál egy rendezvényt, vagy ha a pedagógusok vonulnak az utcára. Akkor is ha ugyanazért tüntetnek.
© cock
2018. június 24. 18:42 | Válasz erre | #164
[i]És nem "én" nem csípem, hanem senki akibe szorult egy kis emberség.[/i]

Ebben van valami. :DDD

[i]Szerencsére a mostani találkozónak semmi köze a zagorhoz.[/i]

És ez miért garancia arra, hogy Firefox vagy ami még "jobb" Buda Zolika nem lesz ott?
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 18:28 | Válasz erre | #163
Akkor még nem kapott vérszemet "keresztény ország"-ot hírdető diktátor miatt.

És nem "én" nem csípem, hanem senki akibe szorult egy kis emberség.
Plusz mint látható hazudik mint a vízfolyás a szentem.

Szerencsére a mostani találkozónak semmi köze a zagorhoz.

Faszért nem lehet tisztességesen viselkedni.
© cock
2018. június 24. 18:14 | Válasz erre | #162
twillight... Az érdekelne, hogy anno a KJK találkozón hogy szívhattál egy levegőt mösziő Firefoxszal, ha ennyire csípitek egymást? lol
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 14:58 | Válasz erre | #161
De gondolom a zagor.hu az eretnekégetést sem érezné "akkora", sőt semekkora problémának.
A stáb első lett volna vonatra rakni a cigányt, zsidót, ellenzékit.

Ilyen világnézettel nem tudok közösséget vállalni, így ismét kérdem, hogyan törölhetném az ÖSSZES hsz-emet.
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 14:52 | Válasz erre | #160
A vallási hazugságaid lelepleződése:

[img=https://i.imgur.com/NR9jSJh.jpg]nem biblia[/img]

[img=https://i.imgur.com/tcHgHLr.jpg]egyáltalán nem te keresztény fasz[/img]
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 14:40 | Válasz erre | #159
Egyértelműen arra használod az oldalt hogy az átlátszóan tagadott keresztény hitedet másokra ráerőszakold.

Egyébként történelemtagadó is vagy, mert a "zsidó biblia" azaz Ószövetség, a keresztény Biblia pedig az Ó- és Újszövetség (meg a Legújabb Szövetségek, minta katolikusoknál a katekizmus).

Az író NEM NEVEZETE BIBLIÁNAK a tárgyat, ott "szent könyv" szerepel HAZUG PARASZT. A FORDÍTÓ - azaz jelen esetben TE - MEGHAMISÍTOTTA AZ ÍRÓ SZÁNDÉKÁT, kirekesztő jelleggel és céllal.
Ezzel nem csak személyesen sértettél meg, de meggyaláztad az írót, az összes olvasót, a kiadót, a teljes franchise-t.
2018. június 24. 14:31 | Válasz erre | #158
Nem vagyok vallásos, innentől kezdve engem bármiféle keresztény attitűddel vádolni nonszensz.

Biblia emlegetése miatt zsidózni (lévén ugye hogy az Ószövetség a Zsidó Biblia, az Újszövetség pedig a Keresztény Biblia) nonszensz. Iszlámozni több értelme lett volna.

Felháborodni amiatt, hogy egy író fogta magát, és Bibliának nevezett egy tárgyat egy játékban, melynek nulla való világbeli vonatkozása van, nem csak nonszensz, de egyenesen cenzúra után kiáltó, szűk látókörű, intoleráns, kirekesztő attitűd. Ennyi erővel a keresztet is tiltsák be, mert az is keresztény jelkép, és a pentagrammát is, mert az meg sátánista jelkép.

Félreértés ne essék, nem kell, hogy tessen, hogy a tisztelt író úgy döntött, hogy Bibliát emleget a könyvében, de ilyenkor nem az a megoldás, hogy átírjuk, hanem hogy nem olvasod el. Személyes sértődöttség semmire sem indok.

Gondolkodás, szétnézés és feltételezgetés helyett rágalmazás és fröcsögés az megy, ezúton is gratulálok hozzá. Az pedig, hogy ezt a hozzászólást áttettem ide, az nem dugdosás, hanem helyre rakás, abban a témában ugyanis semmi keresnivalója.

Hozzászólásokat nem törlünk és nem cenzúrázunk, csak kivételes esetekben (lévén igyekszünk nem elnyomni senki véleményét és nem elvenni előlük a szólásszabadságot), de ha szeretnéd, másodikként te is megkaphatod a [törölt felhasználó] státuszt.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 14:31 | Válasz erre | #157
Lehet ide dugdosni, de attól még a dolog nem változik: a zagor.hu magatartása elfogadhatatlan.
Vajon hogyan tudnám törölni az ÖSSZES hsz-emet?
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 14:25 | Válasz erre | #156
Törölgetünk, törölgetünk?

Miért nem a rasszista dolgaidat törölgeted?
© twillight (Kövérorr)
2018. június 24. 13:22 | Válasz erre | #155
" A biblia szó az ógörög biblion többes száma, jelentése „könyvek”. értem, hogy mire gondolsz, de nem érzem akkora problémának" - a "Biblia" szó kifejezetten a keresztény mesekönyvet jelenti, és ugyanaz mint niggerezni ebben a helyzetben.

Kifejezetten és alapvetően sértőnek érzem. Az, hogy te, a bigott keresztény attitűdöddel nem érzed a zsidózást szar szemét hozzáállásnak, az csakis téged minősít.

A többit ezek után el sem vagyok hajlandó olvasni.
© twillight (Kövérorr)
2018. április 30. 10:21 | Válasz erre | #154
Léteztem. Ja, és nem hamisítottam történelmet. Az nagyon súlyos bűn ám.
2018. április 17. 18:56 | Válasz erre | #153
© twillight (Kövérorr)
2018. április 11. 12:04 | Válasz erre | #152
Fene, a facebook megint kitiltott :=(
© [törölt felhasználó]
2018. április 11. 07:31 | Válasz erre | #151
2018. április 9. 09:42 | Válasz erre | #150
Szeretnék beszólni Grimmynek!!! [smiley]alien[/smiley][smiley]alien[/smiley][smiley]alien[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 30. 09:53 | Válasz erre | #149
Kicsit úgy érzem magam, mint Toldi Miklós, mikor a Laczfi nádor leparasztozza. No, de míg ő és serege elvonul az első énekben, addig Toldi sok hőstettet visz véghez a trilógiában! Egyébként meg másoktól kaptam sokkal rosszabb jelzőket is, mint a "troll", (bár ez szigorúan véve köznév), azért mégsem okádok tüzet, mint a "tűzhegy mélyén" a sárkány. [smiley]fantasy-30[/smiley] Egyébként néha mikor visszaolvasok régebbi hozzászólásokat, még magamat is megmosolygom, hogy mekkora furcsaságokat írtam hajdanán, ami mára már inkább nevetségesnek tűnik. Kőhídfalván a törpék is halálra unnák magukat, ha nem lennének Dombi trollok, meg "iszaposdi" törpék, így van kire ujjal mutogatni. Egyébként meg Zoleeka jó fej, csak meg kell kicsit ismerni. Először én sem jöttem ki vele, nem tudtam hová tenni, mint ahogy Firefoxot sem, igaz őt még sokszor most sem tudom! Olyan, mint Cselszövő Logaan, a semleges erők ikonikus alakja.
2018. március 30. 08:13 | Válasz erre | #148
Most lehet mondani, hogy én is trollkodok [smiley]c1210[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2018. március 30. 03:19 | Válasz erre | #147
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 29. 20:41 | Válasz erre | #146
No ha már ilyen kulturált hangnemet ütöttünk meg egymással Ravnos, akkor talán folytassuk itt, mert úgy tűnik, hogy megint elbeszélünk egymás mellett! Még csak nem is közvetlenül te lettél megszólítva, de ha már mindenképp írni akartál valami okosat, akkor legalább gondoltad volna át, mit is akarsz közölni! Hogy ki mikor talál ide, az mindenki egyéni kíváncsiságától függ, bár a Zagor.hu neve már számos olyan weboldalon feltűnt, amely csupán érintőlegesen foglalkozik ezen kiadványokkal. Nem kell mindent reklámozni ahhoz, hogy egy kis ismertségre tegyen szert egy rajongói oldal. Hogy én kicsit előbb voltam itt másoknál, ez csupán a véletlen műve, no meg a sorsé.
Zoleekával nem tudom mi a baja Grimmynek, mert még ha azt írja, hogy twillight szintje vagy kedvenc kritikusom Gyula, aki "lezugfordítózta" kis társaságunkat, na az már szint! De ugye kinek Azzur nagyúr kinek meg Savanyúhas a példaképe!
© Ravnos
2018. március 29. 19:06 | Válasz erre | #145
EMBER!!! Itt nem arról van szó, hogy ki mit tud jobban!!! Hanem arról, hogy miért kell lefikázni vkit azért, mert csak most jutott el a könyvrendelésig illetve az Zagorra!!! De ezek szerint nem sikerült felfogni, hogy mi volt veled a baj(már megint)??!!
© [törölt felhasználó]
2018. március 29. 17:21 | Válasz erre | #144
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 28. 23:29 | Válasz erre | #143
Killmaster nem lepődik meg ezen sem, megszoktam már, hogy itt mindenki mindent jobban tud nálam, még ha ez nem is így van, de hát miért ne... Egyébként meg elnézve egyesek mondatalkotásait, abban is kételkedem, hogy sikerült elvégeznie a nyolc általánost, talán egy fél disznóval... (Nem, ez nem az új jelölteknek szólt, ők rendeljenek bátran! Runner neve itt garancia! ) [smiley]eljen[/smiley]
2018. március 28. 22:00 | Válasz erre | #142
[smiley]c1042[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c1039[/smiley]
[smiley]c2009[/smiley][smiley]c1193[/smiley][smiley]c2053[/smiley][smiley]c2008[/smiley]
[smiley]c1041[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1040[/smiley]

[smiley]c1042[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c1039[/smiley]
[smiley]c2009[/smiley][smiley]c1019[/smiley][smiley]c2053[/smiley][smiley]c2008[/smiley]
[smiley]c1041[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1040[/smiley]

[smiley]c1042[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c2007[/smiley][smiley]c1039[/smiley]
[smiley]c2009[/smiley][smiley]c1083[/smiley][smiley]c2053[/smiley][smiley]c2008[/smiley]
[smiley]c1041[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1045[/smiley][smiley]c1040[/smiley]

És KM megint meglepődik, hogy miért mindig mindenki őt bántja.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© Ravnos
2018. március 28. 21:43 | Válasz erre | #141
Megint elgurult a gyógyszer?
Lehet valakinek csak most jutott eszébe, hogy "basszus de jók voltak ezek a könyvek, rá kellene keresni".Vagy egy tinédzser most találkozott vele először és rákeresett! Az, hogy az oldal 8 éve létezik nem jelent semmit! Reklámozva nincs! Nem mindenki olyan KJK b.zi mint te! Valaki csak nosztalgiából veszi, nem azért mert ez a lételeme! Nem értem miért kell vkit lehurrogni azért, mert csak most talált rá az oldalra??!! Amúgy igen, 8 év elég az általános iskolára....szóval hajrá!!
© killmaster (Savanyúhas)
2018. március 28. 21:18 | Válasz erre | #140
8 éve létezik az oldal, és van aki még csak most talált ide? Szerintem a kaland-játék-kockázat beírásával a google biztosan kidobja az oldalt az első öt találatban. No persze nyolc év elég egy általános iskola elvégzésére is... [smiley]smile[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2017. október 21. 10:25 | Válasz erre | #139
Én meg neked írnám meg Cyborg17, hogy attól, mert a saját igazad igaznak véled, még nem lesz igazad, még akkor sem, ha másokat próbálsz semmibe venni. Hogy ki kit provokál, és mennyi valóság tartama van egy-egy irományodnak az jól tükrözi legutóbbi hozzászólásod is, se vége, se hossza, értelme meg pláne semmi, de hát ebben a topicban minden megengedett! Ha valaki ennyire szűk látókörű, vagy éppen az én kontómra próbál viccesnek tűnni, hát tegye! Mint írtam, fel vagyok vértezve az emberi hülyeség ellen, másrészt azt hiszem túl sok újat ezzel kapcsolatban úgy sem írhatnék. Te már megmutattad, hogy ismered a magyar ábécé betűit, és 5 is jól el tudsz számolni, erre már egy első osztályos is büszke lenne. Én azért még elküldenélek Kháréba a tudóshoz, hogy az ork kölykökkel szívj magadba egy kis tudást, talán majd akkor megint eltársalgunk egymással. Addig én meg iszok valamit a Megfáradt vándor fogadóban.
2017. október 21. 09:25 | Válasz erre | #138
Neked válaszolok, mert killmasterrel már nem kívánok a továbbiakban a téveszméiről vég nélkül csevegni.
Én olvastam a kígyóemberek topikban a szövegét, de direkt hanyagoltam.Egyrészt mert -ahogyan azt írod is- annak nem ott lett volna a helye (node killmaster már csak ilyen, nem nyugodhat amíg minden lehetséges topikban nem írhatja ki a maga igazát), másrészt felesleges is lett volna egy témát ezzel két külön szálon futtatni, harmadrészt, és ez a lényeg, nincs igaza!Csak már nem akarja elismerni, hogy bocs, srácok, végülis a ti megállapításaitokban sincs semmi bántó, sértő, durva, stb.
Szóval nem volt az egyéb, mint egy önreklámmal vegyes provokáció killmaster módra.
De ezt máris bebizonyítom!A rettegés háza 41-es hozzászólása, részemről -mit ad Isten- egy éppen olyan kritika, amiben teljesen normális hangvétellel, korrekt módon írok jót is és rosszat is!Mint amivel killmaster Sang kritikáját is illeti.Ekkoriban kezdődött amúgy Báti László Gábor műveinek elemzése, és te is egyik szereplője voltál ennek.
Aztán a Veszedelmek kikötője topikban nemrég ismét előjött Báti László Gábor munkáinak kritikája (ami lám-lám idáig vezetett), ahol a szövegemben még vissza is utaltam erre a Rettegés háza 41-es hozzászólásra!Így topik névvel, hozzászólás számmal, szóval simán visszakereshető lett volna!Ahogyan a link a munkáidról is, ami szintén meg lett említve.
Érdekes hogy killmaster aki itt évek óta mindent elolvas, ezt valahogy kihagyta!
De ezeket hiába is írná neki az ember, mint ahogyan kérdéseket is hiába tesz fel neki.Reakcióiban ezekről nem esik szó, csak süketel, maszatol.Elég csak végigolvasni a 125-ös hozzászólástól a tartalmas válaszait!
Én amondó vagyok hagyd a fenébe tényleg te is!Normális válaszokat úgysem fogsz kapni tőle a továbbiakban sem, legfeljebb valami ilyesmiket, hogy: "Miért nem mentek el ti is inkább Rettegett Balthus-szal a gyíkkirály szigetére?Persze ha ti is kevesebbek vagytok mint cosinus 90, akkor még Zharradan Marr-ral sem találnátok meg a lángpallost, ami tüzet gyújtana a sötétségbe, és máris indulhatnátok egy Kazinczy Szép magyar beszéd versenyen, vagy bekerülhetnétek a Minden tudás egyeteme című műsorba!"[smiley]buck[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2017. október 20. 20:06 | Válasz erre | #137
Kicsit patthelyzetnek érzem én ezt az egész vitát, mint mikor a Főmágus pontos kilétét próbáltuk meghatározni egy másik fórumozóval. Sang kritikáját azért linkeltem be az adott topicba, mert annak a kalandnak a rajzairól beszélt, nem arról, hogy kettőnk között melyik a nagyobb művészeti kritikus, mert akkor ide linkelek. Ez ilyen egyszerű. Ja, hogy te azt gondoltad, hogy én csak azért járok ide, hogy csak itt ebben a részben koptassam a billentyűzetem, és mindenkit jól leteremtsek, hát akkor most láthatod, ez a Killmaster többet is tud. Más témákhoz is hozzászólok, talán a második helyen vagyok a hozzászólások számát tekintve. (hozzáteszem nem csak vigyorgó arcokat, meg fél soros hiányos mondatokat biggyesztek ide!) Ami a kritikád illeti talán a stílusa nem jött be, vagy csak a kicsengése, vagy csupán nagyon lekezelő voltál! Pont, mint egy vagdaló balta, ami jól jön, ha fojtóbokorral akadsz össze, de a Márvány Kos ellen fabatkát sem ér. Az összeesküvés elmélet az alábbi kijelentésedre érkezett: "Kivéve ha hatalmi céllal teszed és úgy véled ettől fölém/fölénk kerülsz. De ez ismét egy sok szempontból abszurd gondolat…" Miféle hatalmi cél vezetne bárkit itt a fórumon? Itt nem szavazzák meg ki legyen a hónap kommentelője, vagy épp az év kritikusa, mint ahogyan azt sem, ki rendelkezik a legnagyobb anatómiai tudással errefelé! A te segítségnyújtásodról pedig (éppen nem titáni a hasonlat, de a lényeget kifejezi) a róka és a gólya meséje ötlik fel, amikor megvendégelik egymást! Én megnézem azért azt is kihez megyek vendégségbe, nem csak az ingyen piáért megyek! Most már nincs baj, megint tudtam válaszolni a felvetett és felvetődő, se vége se hossza, egyértelmű és kétértelmű kérdéseidre! [smiley]circling[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2017. október 20. 19:15 | Válasz erre | #136
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal