Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Flame war téma, csak erős idegzetűeknek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
2020. július 5. 14:46 | Válasz erre | #285
[smiley]vigyor1[/smiley][smiley]vigyor1[/smiley][smiley]vigyor1[/smiley]

Azóta szerencse van a Végzet prófétái. :)
© [törölt felhasználó]
2020. június 25. 01:01 | Válasz erre | #284
© SzG
2020. június 23. 08:50 | Válasz erre | #283
Köszi. :)
Tényleg semmi értelme nem volt az egésznek, csak valóban nehéz szó nélkül hagyni a "kakidobálást", főleg ha olyan rágalmakról van szó, amiknek semmi valóságalapja nincs. Mindegy, már túlléptem rajta. :)
© [törölt felhasználó]
2020. június 22. 14:17 | Válasz erre | #282
© SzG
2020. június 2. 22:56 | Válasz erre | #281
Igen, közben én is visszakerestem... Gyorsan át is futottam, hát azért tényleg nem bántál kesztyűs kézzel a könyvvel. :D Bár mondjuk az én reakcióim (besértődés meg a tényleg kissé görcsös magyarázkodás) is túlzás volt. Na mindegy, rég volt. :D

"Na de, hogy kapj egy kis pozitívumot is, a könyv a mai napig ott van a polcomon a többi KJK mellett. :P"
Ennek örülök. :)
© Rozo
2020. június 2. 22:49 | Válasz erre | #280
És tényleg ott van. XD
Valamiért nekem még az volt a fejemben, hogy az a másikon volt mikor még nem itt volt az élet, de akkor tévedtem. :D

Na de, hogy kapj egy kis pozitívumot is, a könyv a mai napig ott van a polcomon a többi KJK mellett. :P
© SzG
2020. június 2. 22:38 | Válasz erre | #279
Ha 2011 körüli, akkor mégiscsak itt osztottad meg, mert ez a Zagor fórum 2010 elejétől létezik... és igen, jobban belegondolva azt hiszem, láttam is pár éve itt a kritikádat, amikor valamiért visszakerestem a BB-topicban. :) Szóval ott lehet valahol az első pár topic oldal egyikén.

"A mű a felsorolt negatívumok ellenére a temetőbe jutásig még élvezhető és bizonyos szempontokból újító volt. Az ott megkapott emlékképekkel és Wilbur beszámolójával inkább a gyorsan felejtsük el kategóriába került." :D
Igen, ez megmaradt bennem. :D Talán mert tényleg nem túl sok hasonló hangvételű kritikát kaptam akkor (a tieden kívül talán még Sangé volt ilyesmi meg persze Zoleekáé). Mondjuk annyira azért talán nem volt durva a kritikád, ma már szerintem nem venném igazán a lelkemre. :)
© Rozo
2020. június 2. 22:28 | Válasz erre | #278
"Igen? Hűha, akkor az már tényleg nem tegnap volt, mert a Zagor is már több mint 10 éves. :D
Nekem úgy rémlett, hogy itt került sor arra a kis szóváltásra, illetve az én részemről a néhol görcsös magyarázkodásra… :D De akkor ezek szerint nem."
Hát a gépemen még megvan egy word doksiban a "kritika" és az azt mondja, hogy 2011.01.24-dikén volt módosítva utoljára. :D

"Igen, ez is mintha rémlene... meg hogy talán inkább csak a negatívumokat emelted ki az első kommentben, én meg még rá is kérdeztem, hogy volt azért legalább pár apróság, ami tetszett a könyvben? :D"
Hát ha már megvan az a doksi akkor átfutottam és tény, hogy a negatívumok voltak kiemelve, de azért ezzel zárult:
"A mű a felsorolt negatívumok ellenére a temetőbe jutásig még élvezhető és bizonyos szempontokból újító volt. Az ott megkapott emlékképekkel és Wilbur beszámolójával inkább a gyorsan felejtsük el kategóriába került." :D
© SzG
2020. június 2. 22:23 | Válasz erre | #277
"Hát igen, erre jól emlékszel, pedig ez még Zagor.hu előtt volt. XD"
Igen? Hűha, akkor az már tényleg nem tegnap volt, mert a Zagor is már több mint 10 éves. :D
Nekem úgy rémlett, hogy itt került sor arra a kis szóváltásra, illetve az én részemről a néhol görcsös magyarázkodásra... :D De akkor ezek szerint nem.

"Kritikát meg majd "óvatosan" közlöm"
Oké, köszi. :)
"annó azért én sem finomkodtam a kritikával. :D"
Igen, ez is mintha rémlene... meg hogy talán inkább csak a negatívumokat emelted ki az első kommentben, én meg még rá is kérdeztem, hogy volt azért legalább pár apróság, ami tetszett a könyvben? :D
© Rozo
2020. június 2. 22:09 | Válasz erre | #276
""SzG: Azért azt meglepetten látom, hogy a BB-t már te is másként értékeled"
Igen, ahogy a BB-topicjában is írtam, túlírt és öncélúan durva néhol (igen, rémlik, hogy te is írtál ilyesmiket a "kritikádban: guro"-részek ugye...). Ez van, hát tényleg nem egy mai mű, és azóta azért valóban változtam én is. :)"
Hát igen, erre jól emlékszel, pedig ez még Zagor.hu előtt volt. XD

"Hogy neked tetszeni fog-e... hát majd meglátjuk, bár ha még ma is szereted ezt a KJK-jellegű klasszikus fantasy stílust, akkor azért szerintem van rá esély, mert tényleg olyasmi. Mindenesetre ha esetleg játszol majd vele, írj majd róla pár sort, tényleg kíváncsi vagyok, hogy te hogyan látod ezt a könyvet. :)"
Hát ebből a szempontból én nem változtam, még mindig a régimódi fantasykat szeretem elsősorban. Kritikát meg majd "óvatosan" közlöm, annó azért én sem finomkodtam a kritikával. :D
© SzG
2020. június 2. 21:57 | Válasz erre | #275
Üdv újra itt!

"Kicsit lelombozó mint "külső" szemlélő és nem hiszem, hogy egy újonc aki ezzel találja szemben magát élvezettel fogja bele vetni magát ebbe a fajta szórakozásba."
Ebben van valami, igen, sőt, biztosan így van... és nyilván én is túllőttem néhol a célon. Bocsánat mindenkitől, a magam részéről már 'tényleg' lezártam a témát, sőt, twillighthez se fogok szólni soha többé.

"SzG: Azért azt meglepetten látom, hogy a BB-t már te is másként értékeled"
Igen, ahogy a BB-topicjában is írtam, túlírt és öncélúan durva néhol (igen, rémlik, hogy te is írtál ilyesmiket a "kritikádban: guro"-részek ugye...). Ez van, hát tényleg nem egy mai mű, és azóta azért valóban változtam én is. :)

"a Végzet Prófétái-val valami más stílust hoztatok létre ami még nekem is tetszeni fog. :)"
Ez egész biztos. Mármint, hogy más a stílus. :) Hogy neked tetszeni fog-e... hát majd meglátjuk, bár ha még ma is szereted ezt a KJK-jellegű klasszikus fantasy stílust, akkor azért szerintem van rá esély, mert tényleg olyasmi. Mindenesetre ha esetleg játszol majd vele, írj majd róla pár sort, tényleg kíváncsi vagyok, hogy te hogyan látod ezt a könyvet. :)
© Rozo
2020. június 2. 21:31 | Válasz erre | #274
Milyen jó érzés az embernek vissza találni a 3-4 éve "elhagyott" közösségéhez és szeretett hobbijához, azonnal ilyen "szardobálást" találni helyette.

Nem fogok egyik oldal pártjára sem állni, mert pont az a 3-4 évnyi infó hiányzik amit előbb leírtam, hogy nincs meg. De nem lehetne, hogy ne zengjen mindenhol ez? Kicsit lelombozó mint "külső" szemlélő és nem hiszem, hogy egy újonc aki ezzel találja szemben magát élvezettel fogja bele vetni magát ebbe a fajta szórakozásba.
Na de ez csak az én véleményem, mindenki azt csinál amit akar, én vadászom a hiányzó köteteimet. :P

SzG: Azért azt meglepetten látom, hogy a BB-t már te is másként értékeled, én még emlékszem rá, hogy a kritikámat nem nézted jó szemmel. :) Ebből is látszik, hogy mindenki és minden változik. De Ezt nem sértésnek szántam, hanem inkább a magam részéről egy esélynek, hogy a Végzet Prófétái-val valami más stílust hoztatok létre ami még nekem is tetszeni fog. :)
© SzG
2020. június 2. 08:55 | Válasz erre | #273
Bocs, nem bírom megállni, hogy a tegnapi Facebookos-vitából közzé ne tegyek itt pár részt... legalább azokat, amik a játékkönyvekkel kapcsolatosak (Végzet Prófétái + Bizonytalanság börtönében). Hátha érdekesek lehetnek néhányatoknak, elsősorban talán Killmasternek.

De előtte egy kis összefoglaló: a dolog úgy indult, hogy tegnap reggel írtam twillightnak Facebookon, hogy rendezzük végre "kettőnk viszonyát", és próbáljunk meg tényleg normálisan kommunikálni. Leírtam neki, hogy mikben téved velem kapcsolatban (mert ugye például azt hiszi, hogy valami vallási fanatikus vagyok, aki erőszakosan terjeszti a kereszténységet; meg azt is hiszi, hogy nincs közöm a Végzet Prófétáihoz stb.: ugye ezeket a dolgokat itt a fórumon is hangoztatta már). Szóval írtam neki egy teljesen korrekt hangvételű, kicsit "magyarázkodós" üzenetet (jó, lehet, hogy nem kellett volna, de tényleg bíztam benne, hogy tisztázhatunk dolgokat, talán még ki is békülhetünk), erre kapásból leszaremberezett, meg le "agyilag zoknizott", és újra az összes baromságát elismételte velem kapcsolatban. A végén meg letiltott a fenébe.
Íme akkor az érdekesebb részek, amik tényleg kapcsolódnak a játékkönyvekhez is:

[b]SzG[/b]:
...
Ja, és hogy mennyire az enyém a Végzet Prófétái és mennyire nem: eredetileg nyilván nem én írtam, ez ugye köztudott. Killmaster írta a 2012-es KJK fanfiction versenyemre, Viszont már 2013 felé is nagyon komolyan belenyúltam, bár akkor még csak hibákat javítottam, meg a stílust "ráztam gatyába" (ez időnként komplett fejezetek újraírását is jelentette amúgy). 2019 őszén pedig még komolyabban hozzányúltam, konkrétan szinte újraszerkesztettem az egészet, meg ki is bővítettem vagy 100 000 karakternyi szöveggel (ez teljesen új jeleneteket, szereplőket, csapdák stb. is jelent). Szóval igen, szerintem nem túlzás ezek után azt mondani, hogy társszerző vagyok, mert tényleg minden fejezetben ott van a kezem, illetve sok új részt is írtam hozzá.

[b]twillight[/b]:
- nem érdekel mennyit vettél részt betársult íróként. Egy könyved volt, azt is megtagadtad. Ne pózolj nekem itt mint Író.

[b]SzG[/b]:
- nem érdekel mennyit vettél részt betársult íróként."
Azért tértem ki erre, mert többször is kétségbe vontad, hogy van közöm a könyvhöz...

"Egy könyved volt, azt is megtagadtad."
Persze ez is hülyeség, mert annyit írtam, hogy pár dolog már nem tetszik benne, DE NEM TAGADTAM MEG. Ezt így konkrétan le is írtam, hogy nem tagadom még meg ettől. Meg azt is leírtam, hogy tervezek egy új kiadást is belőle.

[b]twillight[/b]:
- továbbra is ott tartunk a társíróskodássoddal, hogy vagy elhiszem amit bemondasz vagy nem. Akárhányszor elismétled ugyanazt, mi változik? Mi bizonyítja a részvételed a saját elmondásodon kívül? Miért nem fogadod el ha nekem más a véleményem? Miért terjeszted ezirányú ateizmusod?
- Nekem úgy jött le hogy megtagadtad. Amit most már nem vonhatsz vissza. A Bizonytalanság Börtönében-t azóta Alan Smithee írta, és kész.
[img=https://i.ibb.co/4fJPPYk/Alan-Smithee.jpg]BB[/img]
Az újrakiadásról nem hallottam, de bizonyára át lesz írva vallásosra. Semmiképpen nem érdekel.

A Végzet Prófétáiban sem hiszel, nem mered elküldeni egy kritikus szemnek, nekem. Pedig ott mindent könnyen ráfoghatnál a fő íróra!

[b]SzG[/b]:
"- továbbra is ott tartunk a társíróskodássoddal, hogy vagy elhiszem amit bemondasz vagy nem. Akárhányszor elismétled ugyanazt, mi változik? Mi bizonyítja a részvételed a saját elmondásodon kívül?"
Esetleg Killmaster szavai? Vagy az semmit nem jelent, hogy ő is elismerte, hogy átdolgoztam a Végzet Prófétáit, meg hogy írtam hozzá vagy 100 000 karakternyi szöveget? Lefizettem, hogy hazudja ezt, ugye?

"Miért nem fogadod el ha nekem más a véleményem?"
Mert itt tényleg nem véleményről van szó, hanem TÉNYRŐL. És ez látod tényleg tény... társíró vagyok és punktum.

"Miért terjeszted ezirányú ateizmusod?"
Hát ez megint egy elég érdekes mondat, de mindegy. Maradjunk annyiban, hogy a kérdés inkább az, hogy TE miért terjeszted azt, hogy nekem nincs közöm a Végzet Prófétáihoz... komolyan megkérem majd Killmastert, hogy szignáljon egy papírt két tanúval, hogy társszerzők vagyunk. :)
De tudod mit, hagyjuk. Ne hidd el akkor, hogy komoly közöm van a VP-hez. Ha neked úgy kényelmesebb, hidd azt, hogy egyetlen könyv köthető csak a nevemhez, sőt, már az sem, mert "Alan Smithee" írta. Szóval én nem is írtam egyáltalán semmit soha az életben Én csak egy szar, kiégett alak vagyok, aki egyedül a romboláshoz és a károkozáshoz ért, mindent és mindenkit el akar lehetetleníteni, és még ráadásul erőszakosan terjeszti Az Egyedüli Igaz Keresztény hitet. Remélem, jól mondom, és pontos a diagnózisom...

"Nekem úgy jött le hogy megtagadtad."
Lássuk, mit írtam pontosan a Zagoron:
"De igen, ahogy írtad, mégiscsak az én "szellemi gyermekem" a könyv... akármennyire is taszító néhol, meg akármennyire is félresikerült esetleg bizonyos szempontból. Volt idő, amikor ilyen voltam, így gondolkodtam, és így tudtam megírni egy könyvet, ezen a színvonalon, tetszik vagy sem így utólag nekem, ez van. Szóval azért teljesen megtagadni nem fogom"
Azt hiszem, ezt a "megtagadtad a BB-t"-témát is lezárhatjuk. Tény, hogy nem tagadtam meg. Valamint az is, hogy ki akarom adni újra azt is.

"A Bizonytalanság Börtönében-t azóta Alan Smithee írta, és kész."
Hát ha neked így jobb, ha te nyugodtabb vagy így, akkor oké, felőlem nevezd a könyvemet Alan Smithee könyvének, ahogy fentebb írtam

"Az újrakiadásról nem hallottam"
Több helyen is írtam, a neked címzett egyik válaszkommentben is, kizártnak tartom, hogy nem olvastad, de mindegy.

"de bizonyára át lesz írva vallásosra. Semmiképpen nem érdekel."
Persze, nyilvánvalóan erőszakos keresztény hittérítő könyv lesz. Egy pap lesz a főszereplő benne (csak a te kedvedéért!), és Isten dicsőítése közben le kell majd számolni a gonoszokkal sőt, inkább át kell téríteni őket a keresztény hitre, mert ugye egy pap azért mégsem gyilkol Szóval meg kell majd téríteni mindenkit különféle példabeszédek és keresztény énekek segítségével. De úgy, hogy a végére az olvasó is megtérjen Jézushoz stb. Igen, ez a terv. ;)

"A Végzet Prófétáiban sem hiszel, nem mered elküldeni egy kritikus szemnek."
Több helyre is elküldtem, kritikát is írtak róla ott vannak a linkek a www.vindgardia.atw.hu oldalon. Meg nyilván a megrendelők is folyamatosan írják a kritikákat, amiket mindig megosztok. Nyilván a megrendelők sem alapból elfogultak. Szóval ennyire félek a "kritikus szemektől".
Egyébként ne erőlködj, tényleg nem kapsz ingyen könyvet, ezek után főleg nem...

[b]twillight[/b]:
Killmaster szavai... miután sikerült rávenned hogy ráírja a neved a könyvére... Nem sok súlllyal bírnak elfogultság-érdekeltség okán.
Ha vallással agymostad, még fizetni se kellett ezért.
Ír egy papírt - mit ér majd? Semmit. Ugyanúgy az ő (meg a te) szavad lesz, tárgyi bizonyíték nélkül. De költsd csak a pénzed.

A BB-ről a legutolsó posztodat toltad ki. Miután rájöttél, hogy a könyvből még pénzt húzhatsz ki, gyorsan visszavontad korábbi szavaid. Szánalmas, pénzéhes dolog.

Érdekes dolog lesz egy gonosznak leszámolni a gonoszokkal. Elvégre egy pap definició szerint gonosz.

Lelkes emberkéknek elküldeni a VP-t, exkluzívan, megjelenés előtt, akik valószínűleg egyébként is haverjaid - minő meglepetés ha pozitív kritikákat kapsz!

***

Hát körülbelül ennyi az, ami a játékkönyvekkel kapcsolatos.
Egyébként igen "stílusosan" zárta le twillight magát a vitát is, konkrétan így:

"Nos, mindezen szófosásod megerősített benne hogy szar alak vagy, aki nem érdemes a figyelmemre.
Nem kell írnod, nem fogom elolvasni, te felelősséget nem vállaló, egomán nyomorék."

:D
Már válaszolni se tudtam, mert letiltott. :D

Tehát összegezve: a Végzet Prófétáin csak azért van rajta a nevem, mert "átmostam Killmaster agyát a vallással", a Bizonytalanság börtönébent valójában "Alan Smithee" írta, akik pedig dicsérték a Végzet Prófétáit, mind "haverok", és "exkluzív példányt kaptak a megjelenés előtt" a könyvből. :D Hogy engem miknek mondott még el twillight meg a Zagort is, azt már hagyjuk is, kevésbé érdekes, illetve azokat már úgyis írta itt is (a Zagor keresztény fanatikusok gyülekezete, akik erőszakosan terjesztik a "vallást", élükön FireFoXal stb.).

[b]twillight[/b], ha itt vagy valahol (Facebookon ugye már nem tudtam üzenni neked):
Ahogy eddig, most sem foglak különösebben minősíteni, de soha, semmilyen formában nem akarok érintkezni-beszélni veled ezentúl, még neten sem. Veled ugyanis nyilvánvalóan 'nem lehet' normálisan kommunikálni (igen, én voltam a hülye, hogy sokáig erőltettem a dolgot, de egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ilyen elborult vagy).
Tekintsük levegőnek egymást tényleg. Ennyi.
© SzG
2020. június 1. 17:04 | Válasz erre | #272
Oké, sikeresen meggyőztél róla, hogy veled nem érdemes kommunikálni semmiről.
Elrejtem a hozzászólásaidat itt a Zagoron, javaslom, te is tedd ezt az én hozzászólásaimmal. Facebookon szintén. Tekintsük levegőnek a másikat mostantól mindenhol.
© twillight (Kövérorr)
2020. május 25. 13:21 | Válasz erre | #271
Ha neked az bejön...
© SzG
2020. május 21. 12:30 | Válasz erre | #270
Bocs, a nincknevedet véletlenül írtam nagy kezdőbetűvel... vagy talán ösztönösen, hiszen gyakorlatilag mindenki nincknevét naggyal kell kezdeni... na mindegy, legközelebb igyekszem kicsivel írni.
Csak gondoltam, ezt leírom, mielőtt megint "söpredéknek" neveznél, amiért nagy kezdőbetűvel kezdtem a nicknevedet... Bár ilyen reakciót is még csak tőled láttam egyébként, mert például runner is kicsivel írja a nincknevét, amit ennek ellenére mégis sokan nagybetűvel kezdenek, de mégsem küldött még el emiatt soha senkit az anyjába. [smiley]nevetes1[/smiley] Arról már nem is beszélve, hogy én sem tettem ezt veled akkor, amikor valami Szlododnyikot vagy mit írtál Szlobodnik helyett... pedig ott ráadásul az igazi nevemről volt szó, nem valami nicknévről. Na mindegy. [smiley]nevetes1[/smiley]
© SzG
2020. május 21. 11:45 | Válasz erre | #269
Twilligt:

"- senki nem állította hogy azt állítottad hogy "biztos" kész lesz a Shiwo."
Lehet, hogy nem állítottad így konkrétan, de amit írtál, annak mindenképp volt egy olyan üzenete, hogy "május közepe már elmúlt, mi van már a Shiwoval, megígérted... legalábbis nekem ez jött le belőle. Na mindegy.

A "kettőnk viszonyához" meg annyit, hogy ez egyedül neked köszönhető... neked van problémád velem, nekem különösebb nincs bajom veled. Annak ellenére sincs, hogy időnként tényleg elgurul a gyógyszered, és ilyenkor nettó hülyeségeket írsz, velem kapcsolatban is... de tényleg ilyen kisujjadból kiszopott hülyeségeket, amiknek semmi közük a valósághoz. Lásd: hogy keresztény vagyok (holott ugye a keleti vallásokhoz húzok, ahogy jeleztem); hogy a Féregfutamot direkt azért kezdtem el átdolgozni, hogy "beleszarjak a tányérodba" (holott azért kezdtem el, mert akkor kb. az az egy volt még csak bedigitalizálva, meg éppen kedvem is volt hozzá; de ugye direkt abba is hagytam, amikor elkezdted ezt a "a Féregfutamot csak én dolgozhatom át b*zd meg!"-féle hisztidet... tehát nem mondhatod, hogy nem voltam tekintettel rád, és direkt "bele akartam szarni a tányérodba")... Vagy lásd még azt a szintén minden alapot nélkülöző baromságodat, hogy én direkt megfúrom minden más magyar író könyvét, hogy nehogy megjelenjen (ja, ezért írtam ki például pályázatot is a Végzet Prófétáiban, meg ezért ajánlottam fel többször is Salamonnak, hogy kiadom a könyvét, meg Nimretilnek meg Mannász Viktornak is stb.: nyilván ez mind arra utal, hogy én mindenki könyvét meg akarom fúrni, és el akarom érni, hogy ne jelenjen meg semmi LOL). Még egyszer: te szopsz ki az ujjadból ilyen hülyeségeket, sokszor úgy, hogy szinte semmit sem tudsz az adott témáról (ugye a többi íróval való kapcsolatom épp ilyen, az meg főleg, hogy milyen valláshoz húzok: SZART SEM TUDSZ EZEKRŐL, már bocs). És aztán az ilyen marhaságok miatt fújsz rám meg nevezel tetűnek stb. Mondjuk nekem végül is majdnem mindegy: ha "tetűnek" akarsz látni, akkor láss annak... csak tényleg teljesen nevetséges az egész, hogy valójában olyan dolgok miatt utálsz, amik nem is valósak, vagy legfeljebb a te fejedben léteznek.

"Az ígéretek betartását meg inkább hagyjuk, ez nem a flame rovat."
Most ott vagyunk, tehát nyugodtan írhatsz konkrétumokat is...

"- én szívesen elolvasom, de se a borító"
Őszintén szólva én azt hittem, hogy csak poénkodtál, amikor olyan marhaságokat írtál a Végzet Prófétái topicjába, hogy azért nem tetszik neked a borító, mert hét különféle alak van rajta, a nőnél meg van egy madár, a gladiátoron meg egy maszk... de akkor tévedtem, szerinted tényleg ezek miatt szar a borító. :D
És gondolom az összes többi magyar könyv borítója úgy jó, ahogy van, semmibe se lehet belekötni egyiknél se; sem például a két Tihor-Mazán könyv borítójánál, sem a Harcos Képzeleteknél stb. :)

"nincs esély rá hogy pénzt adjak érte. Pláne neked."
Te tudod, bár itt azért megjegyezném, hogy itt nagyon nem arról van szó, hogy a pénz, ami befolyik, az az enyém lesz, illetve én fogom elnyaralni stb. A befolyt pénz az az a pénz, amit a könyvkiadásba öltem, és ezt fogom befektetni a következő könyv kiadásába is. Pl. Nimretil/Molnár Géza könyvének kiadásába. Vagy Mannász Viktoréba. (Oké, vagy a sajátomba, mert magamtól is ki akarok adni egy könyvet legalább.)
Tehát ha vásárolsz a Végzet Prófétáiból, akkor valójában nem személy szerint engem támogatsz, hanem a sorozatot, illetve azt, hogy más könyvek is megjelenhessenek, jórészt más íróktól. De persze ez a te döntésed, ha nem akarsz támogatni egy ilyen kezdeményezést, akkor nem támogatsz. Szerencsére nem a te egyetlen példányodon fog múlni a könyv sikere.

"- a Shiwo nyilván több okból érdekel: 1) mert HK 2) mert azt mondtad csinálod, én meg ezt vagy elhiszem vagy nem"
Persze... nyilván hazudtam, el sem kezdtem. :D

"3) mert végülis kényszerpályaként álltál rá, miután nem hagytam elcsaklizni a Féregfutamot."
Nem "kényszerpálya" volt, mert már évekkel ezelőtt is írtam, hogy a Shiwot tervezem átdolgozni. Mindegy.

"Nem véletlen hogy "közösen" íródott a Nem-János-Jelenései"
Ezt már végképp nem tudom értelmezni, de van egy olyan érzésem, hogy jobb is így, mert ez is csak valami marhaság. :D
© SzG
2020. április 27. 07:26 | Válasz erre | #268
Ezen azért én is nevettem.
Nem tudom, hány olyan balhé volt itt, ami úgy kezdődött, hogy valaki belekötött a "kedves, békés, hasznos" twillighthba. [smiley]nevetes1[/smiley]
© cock
2020. április 27. 01:02 | Válasz erre | #267
És gyakran kötnek beléd?
© twillight (Kövérorr)
2020. április 26. 14:15 | Válasz erre | #266
Vagy csak nem hagyom ott a vállalásaimat, mint egyesek.

Meg amúgy nem szólt be mostanában senki. Kedves, békés, hasznos lény tudok lenni ha nem kötnek belém.

De a HK-topicon kívül várhatóan max. akkor csinálok bármit, ha valaki kér valamit (nem kell kifejezetten tőlem). Nemrég ugye a Magányos Farkas letölthetősége okozott gondot, úgy tűnik felhasználói oldalon történt/ik a hiba.
© SzG
2020. április 26. 11:55 | Válasz erre | #265
Igazából le se lépett... annyi, hogy talán pár napig nem írt ide, de aztán ott folytatta, ahol abbahagyta, lásd a HK-topicot például. Igaz, szerencsére már finomított a stílusán... talán rájött, hogy nem jó, ha mindenkit magára haragít, mert akkor kb. senki se fogja olvasni az átdolgozásait (se). :)
2020. április 26. 10:54 | Válasz erre | #264
Sziasztok!

Még csak most reagálok az április 4-i hírre.
twillight a beletaposós stílusával kimondottan zavart engem ( még akkor is, amikor történetesen igaza volt ) . Egyszer már majdnem "elrejtettem." Most van a második alkalom, de talán ha valóban átpártol, nem kell megvárnom a harmadik alkalmat ( mikor is valóban "elrejtem." )
Mindent egybevéve, örülnék, ha valóban nem jönne ide többet.

...vajon most visszajön és beszól nekem ?
© [törölt felhasználó]
2020. április 6. 10:48 | Válasz erre | #263
© SzG
2020. április 6. 09:45 | Válasz erre | #262
DReaMSCaPe:
Okos dolgokat írsz, és nyilvánvalóan nagyon képben vagy a jogokat, illetve a Mágust stb. illetően, de azért az, hogy Gyilkos_Fűz "alulmúlta twillight magatartását", elnézést, de biztos nincs így. Hogy csak egy dolgot írjak: Fűz összes hozzászólásában nincs annyi gyűlölet/negativitás, mint twillight egy "erősebb" megnyilvánulásában... és ez azért egyáltalán nem mindegy. Twillight gyakran nagyon elcseszte itt a hangulatot, és jó pár embert felhúzott a köpködéseivel az elmúlt években. (Megmondom őszintén, nekem is jó pár kellemetlen percet szerzett... bár lehet, hogy ezt kissé "férfiatlan" dolog bevallani, de ez van, vállalom, hogy szarul esett, amikor "elküldött az anyámba", meg valláskárosultnak meg lopósnak stb. nevezett. Mégha később már nevettem is rajta, hiszen teljesen abszurd volt az egész, de az elején akkor is szarul esett.) Gyilkos_Fűz viszont ehhez hasonlót sosem tett senkivel, végig normális stílusban kommunikált, maximum amikor twillight felhúzta, kicsit visszavágott, de ez szerintem természetes, plusz még így sem süllyedt le azért a f*szozós, bmegelős szintre... Tehát nagyon nincs egy szinten a kettőjük magatartása. Fűz maximum tényleg állított pár valótlanságot pl. a jogokkal kapcsolatban, de amúgy kb. kizártnak tartom, hogy ez szándékos lett volna a részéről (ugyan mi oka lett volna erre?).
2020. április 6. 08:59 | Válasz erre | #261
Szemmel láthatóan nem vagy tisztában a védjegyekkel és a szerzői jog alapjaival sem, így pedig csak össze-vissza kevered a fogalmakat és ezzel másokat is megtévesztesz. Mondom ezt úgy, hogy feltételezem alapjaiban jóhiszeműen teszed mindezt, ellenkező esetben azonban sokkal károsabb vagy az itteni fórumozókra, mint twillight valaha is a legrosszabb pillanatában.


[quote]Vegyük példának a M.A.G.U.S. szerepjátékot, amihez a kapcsolódó jogok egy részét a Delta Vision birtokolta. Nem volt semmilyen szabályrendszer kiadás már nagyon rég óta, a DV sem mutatott semmi jelet, hogy tervezne bármit.[/quote]

Nem igaz: a bírósági döntés értelmében Gáspár András és Novák Csanád szellemi tulajdona Ynev világa, mivel hozzájuk köthető az annak alapjait lefektető első mű megalkotása (közös írói álnevük Wayne Chapman). Novák Csanád Új-Zélandra való távozásakor szerzőtársát bízta meg a közös szerzői joguk gyakorlásával. A Delta Vision Kft. és Gáspár András között kiadói megállapodás jött létre 2007-ben, az ekkor kiadott nyilatkozat szerint kizárólagos irodalmi ügynökként képviselik a jövőben. Idézet a nyilatkozatból:

[i]Wayne Chapman a Delta Vision Kft.-t bízza meg azzal, hogy a nyomtatott irodalmi könyvkiadványok esetében az Ynev világához fűződő szerzői jogait irodalmi ügynökként képviselje. A jövőben az Ynev világához kapcsolódó minden új könyvkiadvány engedélyezését az ügynökön keresztül kell kérni.[/i]

Idén januárban sajnálatos módon elhunyt Gáspár András, viszont a DV szerint a M.A.G.U.S. jogai minden szempontból rendezettek, tehát sikeresen megegyezhettek Gáspár András örököseivel.


[quote]A legutolsó M.A.G.U.S. szerepjáték alapkönyv, az Új Törvénykönyv pl. nem tartalmazta az Yenev kifejezést sehol, nem lehetett használni benne a KÉ; TÉ; VÉ; CÉ; SFÉ rövítéseket a harcértékekhez.[/quote]

Ez a kijelentésed teljesen valótlan és mivel feltételezem rólad, hogy a baromi határozott kijelentésed előtt ellenőrizted is, így azt kell mondanom, hogy ez csak egy nettó hazugság tőled. Itt van a kezemben a kötet, nézzük csak:

13. oldal - Karakteralkotás - Kalandozók

első bekezdés:

[i]Amikor átléped a kaput, melyet a szerepjáték nyit a valóságból a fantázia birodalmába, [b]Ynevre[/b] kerülsz. [b]Ynev[/b] az a földrész, ahol kalandozni fogsz, ahol karaktered életét éled.[/i]

38. oldal - Harcosok - Fegyverzet

Fegyver nélküli harcértékek: [b]KÉ: 30 TÉ: 48 VÉ: 90 CÉ: 28[/b]

Azt hiszem elég is ennyi az ellenpéldákból. További probléma az, hogy fogalmad sincs a védjegyekkel kapcsolatos jogszabályról. Idéznék belőle:

[i]A védjegy az egyes áruk és szolgáltatások eredetének azonosítására szolgáló jogi oltalom. Megkülönböztető képessége folytán az áruknak és szolgáltatásoknak sajátos, eltérő jelleget ad, ezzel biztosítva, hogy a fogyasztók (vásárlók) az összetévesztés bármely eshetősége nélkül megkülönböztessék az adott védjeggyel ellátott árukat és szolgáltatásokat mások hasonló áruitól vagy szolgáltatásaitól.

A védjegy továbbá kiemelkedő szerepet játszik a marketingben, és általában a piaci versenyben, lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy kedvező vásárlási tapasztalat esetén később azt újra megismételhesse, illetve kedvezőtlen tapasztalat esetében elkerülhesse a szóban forgó árukat vagy szolgáltatásokat.[/i]

A Valhalla Páholy könyvkiadó Kft. megszűnése után a védjegyek helyzete bizonytalanná vált, és újonnan felbukkant szereplők akartak egy részt a tortából a védjegyek megszerzésével (pl. Smart-Sector Kft., Gameskút Kft. és Fekete Torony Bt.). Ennek hatására az általad példaként felhozott Új Törvénykönyv esetében a régi, klasszikus táblás logó is le lett cserélve a borítófedélen, a hátsó borítóról lekerült az Ynevre való hivatkozás - a helyére Satralis került, ami a planéta neve és ennek az egyik kontinense Ynev, ezzel párhuzamos például az FF-nél Titán és Allansia viszonya - illetve a KÉ, TÉ, VÉ, CÉ stb. védjegyek megszerzésével a mesélői paravánokat és a játékosi segédletek kiadását lehetetlenítették el. Viszont az Új Törvénykönyv belső oldalain továbbra is szerepeltek ezek a kifejezések. Nem is értem, hogy állíthattad ennek az ellenkezőjét, hiszen minden bizonnyal utánanéztél előtte; amúgy pedig mindenki igény szerint személyesen meggyőződhet erről a virágbolti verzióban.

Egy kissé abszurd példával Tolkientől is hiába szerezted volna meg a Középfölde védjegyet, azt a marketingben és a piaci versenyben nem használhatta volna, de attól még bármikor írhatott volna az általa kitalált és a szerzői jog szerint szellemi tulajdonát képező világra.

Mellesleg a védjegykérdés is lezárult azóta:

[i]A Delta Vision Kft. minden érintettet tájékoztat arról, hogy többségi tulajdont szerzett a Gameskút Kft.-ben, amely cég a Magyar Szabadalmi Hivatal közhiteles védjegylajstroma által tanúsítottan - továbbá a bíróság vonatkozó, időközben megszületett ítélete alapján - kizárólagos tulajdonosa a M.A.G.U.S., avagy a Kalandorok Krónikája, valamint a Pyarron, Ynev, Alyr Arkhon, Erion, Tier Nan Gorduin és Krán védjegyeknek. A vonatkozó nemzetközi és hazai szabályok alapján a védjegyek bármilyen jellegű kiadványon történő feltüntetéséhez vagy egyéb felhasználásához a védjegytulajdonos hozzájárulása szükséges, melynek ügynökeként a Delta Vision Kft. jogosult eljárni.[/i]


[quote]Egy játékkönyv nem csak a történetből áll. Tartalmazza a kapcsolódó világhoz és a szabályrendszerhez tartozó kifejezéseket.
A varázslatlista, a fantázialények, a vlágok nevei(Pl. Cherubion, Worluk), stb.[/quote]

Idéznék a fentebb már említett a Delta Vision Kft. és Gáspár András között létrejött 2007-es kiadói megállapodás nyilatkozatából:

[i]Tekintettel arra, hogy Wayne Chapman nevéhez köthető az Ynev világában játszódó, és annak alapjait lefektető első mű megalkotása, a hatályos magyar szerzői jogi szabályozás szerint engedélye nélkül Ynev világához kapcsolódó új művet létrehozni nem lehet.[/i]

Tehát ahhoz, hogy a más szellemi tulajdonát képező világra alkoss, először is licenc engedélyt kell kapni, ami a Cherubion által kiadott játékkönyvekhez nyilvánvalóan megvolt. Az így elkészült mű szerzői joga azonban teljes egészében az írójához kapcsolódik. A könyvkiadó határozott ideig tartó szerződést kötött az írókkal a publikálással kapcsolatban. Mivel A ​Nagy Féregfutam esetében az írója engedélyezte az átdolgozás ingyenes online közzétételét (és mivel több mint 20 év elteltével nincs már érvényben lévő szerződés a megjelentetéséről), ezért twillight az engedély feltételeinek betartásával nyugodtan közzéteheti azt.


[quote]Aztán a Delta Vision valahogy mégis fogást talált valahogy a kiadón és leállíttatta az Új Törvénykönyv kiadását. Bejelentette, hogy a DV a jogtulajdonos, és ők akarnak M.A.G.U.S. szerepjátkot kiadni, majd nyomatékosításul elkezdett elvetetni minden rajongói rendszert az LFG-ről.[/quote]

A Delta Vision azzal az indokkal tudta betiltani az UTK terjesztését, hogy kifogásolták például az egy az egyben átvett világleíró bekezdéseket, amiket engedély hiányában és változtatás nélkül felhasznált a Tuan az ETK-ból. A számukra kedvező bírósági határozat után kezdte a DV levetetni az LFG.hu-ról az olyan rajongói rendszereket, amik szintén teljes bekezdéseket emeltek ki és vettek át szóról szóra a régebbi kiadványokból. Nyilván emögött a kissé paranoid lépés mögött is az állt, hogy a Tuan ne tudja a saját rendszerére átkonvertálni a régi kiegészítőket és rajongói anyagként kitenni a hazai fantasy portálokra. Másrészt a Tuan sem állt teljesen pozitívan a rajongó anyagokhoz, mert ugyanúgy leszedette őket kezdetben, sőt az UTK megjelenése után hónapokig azt sem volt képes elismerni, hogy lennének benne alapvető hibák ... miközben a rajongói közösségből jó pár oldalas erratát állítottak össze addigra.


[quote]Ez már 6 éve volt, azóta sem adtak ki szart sem, csak dobálóznak a nagy bejelentésekkel, hogy mennyire jobb leszaz övék, mint amit letiltattak. A játékosok nagy része már egyáltalán nem veszi komolyan egyik ígéretüket sem, de azért persze nem engednek megjelentetni semmit, ami nem az ő gondozásukban van.[/quote]

Hamvába holt próbálkozások voltak, pl. a Luníros M* Örökség kezdeményezés, akik nagyon szuper informatikus támogatást és rendszert képzeltek el, persze semmi sem lett belőle. Az egyetlen pozitívuma a Gáspár András által elkészített irodalmi háttéranyagok, amiket a tervek szerint az idén megjelenő új alapkönyvnél fognak felhasználni. (Én örök optimista vagyok, de abban azért egyetértünk, hogy senki ne álljon addig fél lábon.) Amiket eddig lehet tudni az új alapkönyvről, hogy egy Project D alapú módosított rendszer lesz d6-os dobáskóddal.


[quote]Plusz ha esetleg mégis szabad préda lenne a Harcos Képzelet, az akkor sem a Kamélon Komix kiadványa, jogvitától függetlenül sem fognak örülni ha valaki elkezdi a fórumaikon promótálni egy másik sorozat abandonware-kéntvaló terjesztését a KJK-val szemben, amiből éppen pénzt szeretnének csinálni.[/quote]

Nem tudhatod, hogy miként szeretné népszerűsíteni a játékkönyveket a Kaméleon Komix vagy bárki más. Nem értem, hogy miért zavar az téged, hogy twillight a szerzője engedélyével ingyenesen közzétenné az átdolgozott HK kötetet. Itt a zagoron is elérhető számtalan olvasnivaló, vagy a Magányos Farkassal kapcsolatos Poject Aon weboldalon. Főleg a mostani helyzetben lehetne egy kicsit empatikusabb magatartást tanúsítani, illetve az olvasást népszerűsíteni mondjuk a 'maradj otthon' kampányban.

Visszaolvasva az itteni és a többi topikban mostanában született hozzászólásodat, egyfajta mélyen elfojtott agressziót érzek ki a stílusodból, amely egyre inkább céltalan vagdalkozásban és nonszensz hülyeségek terjesztésében csúcsosodik ki. Mivel a lentebbi kommentjeidben saját magadat veregeted hátba a kiváló távdiagnosztikádért, ezért a felesleges energiáidat a saját öngyógyításodra használd inkább. Csak szólok, hogy rekordgyanús tempóban sikerült alulmúlnod twillight fórumos magatartását, ami köztünk legyen szólva, nem egy nagy dicsőség.
© [törölt felhasználó]
2020. április 5. 13:15 | Válasz erre | #260
© [törölt felhasználó]
2020. április 5. 12:48 | Válasz erre | #259
2020. április 5. 12:19 | Válasz erre | #258
Na de mi a helyzet a Magányos Farkas Világa kötetekkel? Sikerült már valakinek megmentenie a világot?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2020. április 5. 10:53 | Válasz erre | #257
Kár, hogy vallás-kérdésben a fórumon csak és kizárólag neked vannak gyűlölködő megnyilvánulásaid, de dögivel.

Minden [url=https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nazis_of_non-Germanic_descent]náci[/url] [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish_collaborators_with_Nazi_Germany]keresztény[/url]? Milyen elbaszott alternatív valóságban élsz? És miért is veszem védelmembe őket, amikor felhozom őket példának a híres-hírhedt toleranciádra?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2020. április 5. 10:23 | Válasz erre | #256
A tolerancia nem jelenti az intolerancia tolerálását.

Ígya bigott, rasszista ("a bigott keresztény attitűdöddel", "Miért nem a rasszista dolgaidat törölgeted?", "MEGHAMISÍTOTTA AZ ÍRÓ SZÁNDÉKÁT, kirekesztő jelleggel és céllal." stb.) dolgok elleni felszólalás éppenhogy a tolerancia jelei.

Amikor felszólalok a keresztények gyűlölködő megnyilvánulásai ellen, az nem gyűlölködés, hanem a normális magatartás.

Csókolom.

PS: a nácik keresztények. Ja, látom a nácikat is védelmedbe vetted (""Van különbség ha egy csapat náci csinál egy rendezvényt, vagy ha a pedagógusok vonulnak az utcára."") XD
2020. április 5. 09:31 | Válasz erre | #255
Fair and just? Tolerant? Most ugye csak viccelsz?[quote]a bigott keresztény attitűdöddel[/quote][quote]Törölgetünk, törölgetünk?

Miért nem a rasszista dolgaidat törölgeted?[/quote][quote]Egyértelműen arra használod az oldalt hogy az átlátszóan tagadott keresztény hitedet másokra ráerőszakold.[/quote][quote]MEGHAMISÍTOTTA AZ ÍRÓ SZÁNDÉKÁT, kirekesztő jelleggel és céllal.[/quote][quote]egyáltalán nem te keresztény fasz[/quote][quote]De gondolom a zagor.hu az eretnekégetést sem érezné "akkora", sőt semekkora problémának.
A stáb első lett volna vonatra rakni a cigányt, zsidót, ellenzékit.[/quote][quote]Nálam nem úgy tánik hogy belátnál bármit. Nálam úgy tűnik törölgeted a bizonyítékot, és hárítani próbálod az egyértelműt: hogy sose az én megbántottságom volta gond, hanem hogy rasszista vagy.[/quote][quote]Akkor még nem kapott vérszemet "keresztény ország"-ot hírdető diktátor miatt.[/quote][quote]Van különbség ha egy csapat náci csinál egy rendezvényt, vagy ha a pedagógusok vonulnak az utcára. Akkor is ha ugyanazért tüntetnek.[/quote][quote]Persze a beteg keresztény agy képtelen felfogni a saját rasszista természetét.[/quote][quote]közben csak ő szar[/quote]Hogy nem veszed észre, hogy ezzel a habzó szájú, vérben forgó szemű, gondolkodásra képtelen keresztény-gyűlöleteddel pontosan ugyanabban a kategóriában vagy, mint a nácik a zsidó-gyűlöletükkel?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© twillight (Kövérorr)
2020. április 5. 07:55 | Válasz erre | #254
Vszeg az is én voltam.

Egyébként a DV a MAGUS1-el kapcsolatban felajánlotta hogy visszaveszi, ha vkit érdekel.

Aspergerről meg nem tudok, azt se tudom mi az, de egy gyors keresés után ez a része tetszik:

"Fair and Just:

- Tendency to be unconventional, open-minded, and tolerant.
- Intensely responsive when made aware of injustice.
- Advocate for the underdog, victims of bullying or member of an oppressed group.
- Propensity to express caring in non-traditional ways.
Tendency to relate to and defend animals."

Amúgy nem nagyon kell aggódni, nem nagyon fogok erre járni, látva a teljes elutasítást és érdektelenséget ha nem az FF-ről, és az FF siratásáról van szó.

A játék-jelvények miatt lenne jó ha nem lenne az acc törölve, vagy ilyesmi.
© SzG
2020. április 5. 05:53 | Válasz erre | #253
Értem, köszi az infót.
2020. április 5. 02:24 | Válasz erre | #252
[quote]Hogy ki lehetett, aki a DV-fórumán szóba hozta korábban a HK-k átírását, fogalmam sincs, erről nem is tudtam eddig semmit.[/quote]

A DV fórum kiadóval kapcsolatos topikjában történt, és ha jól emlékszem a HK sorozatból konkrétan A ​Nagy Féregfutam átírásával és ingyenesen való online közzétételével kapcsolatos kérdés volt. Az indoklás szerint egy több mint 20 éves játékkönyvről van szó, amivel a szerzője sem hajlandó már foglalkozni, és egy komplett ráncfelvarrás után egy korrekt játékkönyv lehetne, de a jelenlegi formájában alapvető problémákkal küzd.

Mivel a DV MesterMűvek sorozatának főszerkesztője Kornya Zsolt, ezért időnként válaszolgatott ezekben a topikokban, és mivel szerzőként ő is érintett volt a Harcos Képzelet-ben, ezért fejtette ki a lentebb részletesen taglalt témakört. Mivel sajnos másfél éve nem elérhető átalakítás miatt a DV fóruma, ezért már nem tudom visszakeresni és linkelni a hozzászólásokat; állítólag egy részét sikerült archiválni és utólag elérhetőek lesznek, bár ezek inkább a személyes írói topikok lehetnek majd, és nem az általános kiadóhoz intézett kérdések.
© SzG
2020. április 5. 02:02 | Válasz erre | #251
"Ezek után a DV facebook oldalán valaki vissza akarta vetetni a DV-vel az egyik M.A.G.U.S. Kalandorkrónikák játékkönyvüket, merthogy "hibásak" benne a páncél meg egyéb értékek, de neki az is megfelelne, ha felkutatnák a könyv íróját és rávennék, hogy javítsa ki vagy dolgozza át a szóban forgó részeket."
Ez biztos, hogy twillight volt, írta is valahol korábban.

Hogy ki lehetett, aki a DV-fórumán szóba hozta korábban a HK-k átírását, fogalmam sincs, erről nem is tudtam eddig.
Valami olyasmi rémlik a Fenevad kapcsán, hogy filmet akartak készíteni belőle, és Kornya Zsolt engedélyt is adott rá... erről valamelyik fórumon be is számolt. Talán még szintén a régi Cherubion-fórumon, ahol anno Mannász Viktorékkal mi is tervezgettük a HK-k kipofozását, Bihon ("Chorax") tudtával és engedélyével, ahogy írtam.

Ui.: sajnos a tervezgetett Fenevad-filmből se lett semmi, pedig Kornya Zsolt szerint nem egy teljesen amatőr próbálkozásról volt szó, illetve állítólag egy "szakmabeli" csinálta volna.
2020. április 5. 01:25 | Válasz erre | #250
Csak a tisztánlátás végett: a Delta Vision tulajdonában maximum a Harcos Képzelet sorozathoz kapcsolódó védjegyek lehetnek, bár mivel nagyon régen jött ki az utolsó rész a sorozatból, így azóta szerintem már lejárt az ezzel kapcsolatos védjegyoltalom (10 éves időtartamokra lehet meghosszabbítani).

Az összes könyv "tulajdona" a szerzői jog szerint az írókhoz kapcsolódik, haláluk után pedig az örökösökre száll. A kiadók határozott idejű szerződéseket kötnek a szerzőkkel (például ha elfogyna egy kötet a nagy érdeklődésre való tekintettel, akkor még újra tudják nyomni sebtiben), így pedig ha bármelyik HK könyvet ki szeretnétek pofozni, akkor a szerzőjüktől kell engedélyt kérni hozzá. Ezt pedig A ​Nagy Féregfutam esetében meg is tette, sőt a HK fórumon még be is linkelte twillight.

No nem mintha magától jutott volna erre a következtetésre, mivel anno még a DV fórumán egy új fórumozó a HK kötetek átírásával kapcsolatban érdeklődött, és a fentebb írt választ kapta Kornya Zsolttól - ismertebb írói álnevén Raoul Reniertől - aki mellesleg A fenevad nyomában szerzője, bár az impresszumban egy copy-paste jellegű hiba miatt nem az ő neve szerepel.

Ezek után a DV facebook oldalán valaki vissza akarta vetetni a DV-vel az egyik M.A.G.U.S. Kalandorkrónikák játékkönyvüket, merthogy "hibásak" benne a páncél meg egyéb értékek, de neki az is megfelelne, ha felkutatnák a könyv íróját és rávennék, hogy javítsa ki vagy dolgozza át a szóban forgó részeket.

Nagy összegben mernék fogadni rá, hogy ki is volt az a bizonyos delikvens ...
© [törölt felhasználó]
2020. április 4. 21:04 | Válasz erre | #249
© [törölt felhasználó]
2020. április 4. 18:13 | Válasz erre | #248
© rjmac
2020. április 4. 13:57 | Válasz erre | #247
Lehet most csalódottak a Kaméleonosok, mert már biztosan tűkön ülve várták, hogy igénybe vehessék a szolgálatait. [smiley]buck[/smiley]
2020. április 4. 13:47 | Válasz erre | #246
Még nem pártolt át, csak kedvesen beszólt nekik is, hogy majd 2 év múlva foglalkozik velük, ha arra méltónak találja őket. Legalább következetes és nem hazudtolja meg saját magát.
2020. április 4. 11:58 | Válasz erre | #245
És már be is kommentált oda tegnap a videós posztjuk alá. Az is megmosolyogtató, hogy eddig meg őket szidta, erre meg átpártolt. [smiley]vigyor3[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2020. április 4. 09:51 | Válasz erre | #244
© SzG
2020. április 4. 09:34 | Válasz erre | #243
[smiley]taps[/smiley]

A viszontnemlátásra.
Köszönjük mindazt a szépet és jót, amit tőled kaptunk. Igazán produktív tagja voltál az itteni közösségnek.
[smiley]nevetes1[/smiley]
2020. április 4. 09:25 | Válasz erre | #242
Ott biztos nagyobb igény van a HK-k átdolgozására.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2020. április 4. 09:23 | Válasz erre | #241
© twillight (Kövérorr)
2020. április 4. 09:10 | Válasz erre | #240
Nos, részemről átpártoltam a kaméleonokhoz. A zagor meg fulladjon meg.
© SzG
2020. április 4. 03:53 | Válasz erre | #239
Ja igen, az első fordítás, a második (elvileg) egy általa írt minikaland. Mindkettő van vagy 15 éves.
Nem tudom én sem, hogy miért nem ezekkel "kampányol". Vagy miért nem próbál valami ezekhez hasonlót összehozni, mondjuk ahelyett, hogy a neten balhézik, illetve másokat köpköd.
Talán mert egy "megkeseredett, kiégett alak, aki már semmi konstruktívval nem képes hozzájárulni a műfajhoz, csak és kizárólag rombolni tud"... hogy őt idézzem (persze ő ezeket ugye nem saját magáról írta, hanem [i]rólam[/i] [smiley]falbav[/smiley]).
2020. április 3. 22:18 | Válasz erre | #238
Ezen a ponton azt nem értem, hogy miért nem A Trogloditák Járatai fordításával, vagy A Nanka eljövetelével kampányol? Azt tudom, hogy az első egy Andrew Wright fordítás, a másodikról viszont gőzöm nincs, hogy micsoda, úgyhogy akár saját szerzemény is lehet. És akkor máris ott lenne, mint SzG a BB-vel, még ha az egyik 50, a másik meg 200 fejezetpontos is.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2020. április 3. 21:59 | Válasz erre | #237
Helyesnek tűnik a "diagnózis". :) Mondjuk én se vagyok szakember.
Egyébként lehet egy olyan is a dologban, amit a Végzet prófétái-topicba írtam pár napja, tehát, hogy egyszerűen frusztrálja az, hogy más kicsit eredményesebb nála. Mert ugye ő bárhogy is igyekszik, gyakorlatilag semmit se tud felmutatni. Még a játékkönyvíró versenyére se jelentkezett senki, pedig azért egy verseny lebonyolítása nem egy nagy kunszt... és ez az átdolgozása se igen akar alakulni a jelek szerint. (Saját könyvről már nem is beszélve.) Ez biztos frusztrálhatja, és lehet, hogy emiatt kezdett el például velem is kötekedni, illetve próbál meg most már lejáratni a facebookon is... nehogy már esetleg én majd nagyobb elismerést/több vállveregetést kapjak, mint ő. Vagy valami ilyesmi. Na mindegy, nem "elemezgetem" tovább, tényleg nem vagyok szakember, meg amúgy is késő van már, inkább elteszem magam holnapra. :)
2020. április 3. 21:35 | Válasz erre | #236
Úgy általában nem vagyok a cenzúra meg kitiltogatás híve, utóbbi ráadásul nem csak hogy nem lenne hatásos, még káros is. Fél perc alatt újra regisztrál (jó, nyilván nem most, általánosságban beszélek), és elkezdi ontani a hülyeségeit a fórumra, aztán meg lehet törölgetni a percenkénti 20 új beszólást vagy karakterodahányást. Ahhoz meg francnak sincs türelme. Jobb ez így, egyszerűbb elrejteni. A tiltó döntést ráadásul egyébként sem az én tisztem meghozni.

BLG: a HK-szervizelés létjogosultsága nem igényel szavazást. HK-s témában merült fel, a HK-kkal kapcsolatos, maradhat. a szélmalomharc-része a problémás, hogy hol húzod meg a határt, hogy mi az, amit még elfogadsz, és mi az, amit nem, ráadásul anélkül kellene objektív döntéseket meghozni, objektív vonalakat meghúzni, hogy bárki habzó szájjal részrehajlást, cenzúrát, akármit kiabálhasson utána, ami nyilván esélytelen a "vesztes" oldaláról nézve. Ebből a szempontból az sem megoldás, hogyha elkezdem valahogy megszerkeszteni a hozzászólásokat, mert akkor jönnek a "bezzeg a másiktól nem húztad ki azt a részt" típusú hőbörgések. A legjobb talán még az lenne, ha a hozzászólásokat kettévágnánk, és a HK-s felét ott hagynánk, az anyázósakat meg áthoznánk ide, de az irtó nagy szívás lenne nekem, pláne hogy van jobb dolgom is a hétvégére [smiley]big-axe[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal