Zagor.hu
Zagor.hu fórum
2. szabadúszó játékkönyvíró verseny
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
2012. augusztus 13. 17:23 | Válasz erre | #91
Nekem tetszettek a Köd-ben írt rémségek, elég hitelesek voltak. A filmben is nagyon jól megmodellezték őket, és külön tetszett, hogy mindegyiknek megvoltak a fajtajellegzetességeik. A legdurvább kétségtelenül a Lehetetlenül Magas Lény volt. Ezekben a szörnyekben volt fantázia, legalábbis ami engem illet, jóval több, mint az agyonhasznált zombiorkcsontvázgoblintroll-variációkból.A Köd-béli szörnyektől komolyan megijedtem. (azok a gyíkmadarak egyébként hasonlóak mint a Királyok Koronájávan az Anteelocet-ek)

Amiket kimondottan utálok, az az állat-ember keverék, amikor összeerőltetnek valami ízeltlábút, gerincest, vagy puhatestűt egy emberrel, és akkor ilyenekkel van tele a könyv, hogy hangyaember, halember, meg a társaik. Annyira fantáziátlanok! A Farkasember meg a sellők az oké,ezeknek van múltja, de ezeknek...áhh...csak idő kérdése, és lesz Asztalember, Televízióember, Járólapember [smiley]vigyor1[/smiley]

Akkor most rákérdezek a szörnyek különleges képességeikre. Az a gond a legtöbb szörnnyel, hogy hiába van szépen hangzó neve, meg ijesztő kinézete, semmivel se több vagy kevesebb, mint a goblinorkcsontvázstbstb. Ugyanúgy 2 életerő pontot sebez, ugyanúgy 2 életerő pontot sebzel rajta, tényleg csak a külsejük más. Ti hogyan vélekedtek erről...érdemes egy-egy speciálisabb szörnynek különleges támadási módszert vagy különleges harckézséget adni,akár a szabályrendszer megvariálása árán is?
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 13. 08:33 | Válasz erre | #90
2012. augusztus 13. 05:48 | Válasz erre | #89
Nekem nincs olyan megkötés, hogy ez, meg az mindenképpen legyen benne. Annyi, hogy a főboss legyen nagyon tápos:D
2012. augusztus 12. 20:35 | Válasz erre | #88
Látom, a jellegtelenség egyikőtöknek sem bejövős. Tényleg elég lehangoló, amikor a helyszínek teljesen csupaszok, a leírás elintézi két mondattal az egészet. Ez a \"mentek, oszt ott van valaki\", vagy \"merre mész, jobbra vagy balra?\" nagyon lehangoló tud lenni, tiszta Nyugati téri aluljáró fílinget ad egy amúgy fantáziadús könyvnek...bár még az aluljárókban is van díszlet, amit ki lehet emelni. Hányásnyomok, csöves, graffiti a falon...ha már valaki könyvet ír, ne patkánylabirintusban gondolkodjon, legyen már élet a helyrajzban!

Az ellenfelek szempontjából nektek mik a kikötéseitek (ha fantasy és nem realista a könyv). Tehát legyenek benne emberek, goblinorkcsontvázzombitroll, esetleg mindenféle speciális lények, mint a Silacoid vagy a Chryssalid? Milyen ellenségek a legjobbak?
2012. augusztus 12. 14:26 | Válasz erre | #87
Ezzel jómagam is egyetértek. Sajnos túlnyomórészt olyanokkal találkozunk, ahol tényleg csak a szerencsén múlnak a dolgok...[smiley]knight-horse[/smiley]
2012. augusztus 12. 09:09 | Válasz erre | #86
Mondjuk ha tudod, hogy melyik irányba mi van, vagy legalább annyit megad a könyv, hogy mondjuk a jobb oldali járat lefelé vezet, a bal oldali felfelé, vagy akármit, ami miatt át kell gondolni, hogy melyiket válaszd, akkor lehet jó. Sajnos nagyon sokszor azt tapasztalja az ember, hogy semmit nem tudsz egyik irányról sem, hasraütés alapján kell választani, aztán ha rosszra tippelsz, meghalsz.
Sokkal jobbak az olyan választási lehetőségek, amelyeknél tényleg filóznod kell, melyiket válaszd. Esetleg több is akad, amelyik szimpatikus és el kell döntened, melyik a fontosabb.
2012. augusztus 11. 21:34 | Válasz erre | #85
Csak annyit fűznék most hozzá, hogy szerintem meg lehet jól is írni egy olyan egyszerű dolgot, hogy balra, vagy jobbra fordulsz.
2012. augusztus 11. 18:58 | Válasz erre | #84
Van még pár dolog, amire szerintem nem árt figyelni. De nyugodtan kössetek belém, ha nem értetek egyet.

Nem szeretem, ha:
- mindenféle ok nélkül kettészednek egy fejezetpontot. Ez pocséklás.
- anélkül kell döntenem, hogy bármit is kéne rajta gondolkozni, mérlegelni. (Pl. Egy elágazáshoz érsz, jobbra vagy balra akarsz menni?)
- felületes a könyv, és nem ad elég információt. Pl.: A bokorból nesz hallatszik, odamész és megnézed, vagy mész tovább? - Nesz hallatszik? És milyen nesz? És milyen messze? Milyen bokor? Ilyenkor nagy gyanútlanul megnézem, aztán kiderül, hogy a bokor tüskéi össze-vissza szurkálnak (vonjak le 2 életerőpontot), mire átvergődöm magam azon a fél kilométeres szakaszon (vonj le még 2 életerőpontot), amin túl a medve morgását hallottam. Hát, kösz.)
- nincs történet (pl. arról szól a könyv, hogy átmegyek egy labirintuson, és megszerzem a kincset. Kész.)
- túl kevés lapozgatással végig lehet játszani. Így nincs benne kihívás.
2012. augusztus 11. 18:47 | Válasz erre | #83
Szerencsére nincs tuti recept a \"jó\" lapozgatóshoz. Ez egy elég relatív fogalom, nincs két olyan ember, aki teljesen egyformán ítélne meg egy könyvet. A hangulat tényleg fontos elem, de szintén viszonylagos. Nem csak azért, mert más embernek más hangulat jön be, hanem azért is, mert ami valakinek hangulatos, az valaki másnak lehet hogy semmitmondó, monoton. Én azt javaslom, olyat írj, ami Neked tetszik. Úgyis lesznek olyanok, akik utálni fogják (lásd Killmaster - Kétélű Jóslat), de olyanok is, akiknek tetszik. Ez egy hobbi, nem kapsz pénzt, ha próbálsz alkalmazkodni a többiekhez. Ha indulni akarsz a versenyen, tartsd be a szabályait, de ezen felül hagyatkozz a saját ízlésedre. Ha nagyon kell valami támpont, szerintem ezekre figyelj: történet, játszhatóság, stílus, kreativitás, szabályok.
Ez utóbbiról jut eszembe, nem örök érvényű szabály az sem, hogy a kockadobálást annyira le kell egyszerűsíteni, amennyire csak lehet. Elvégre ennyi erővel azt is mondhatná a könyv, dobj fel egy érmét, aztán ha fej, akkor nyersz, ellenkező esetben kalandod itt véget ért. Ha megnézed, a komolyabb szerepjátékoknál mindenhol több értékkel kell számolni (és nem csak matematikusok játszanak ám ilyen játékokkal). Ugyanezt megfigyelheted a Totánon játszódó szerepjátéknál is. Ez azért jó, mert több lehetőséged van, esetleg még taktikázni is tudsz, és nem minden a szerencsén múlik. Nyilván a bonyolultabb rendszerekben sem kell deriválni, meg egyenleteket megoldani, ez teljesen hülység is lenne. Én azokat a szabályokat preferálom, amelyek nagyrészt a döntéseimre építenek, és nem a szerencsére. (Pl. ha az értékeket nem kockadobással, hanem pontelosztással kell meghatározni.)
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 10. 23:38 | Válasz erre | #82
2012. augusztus 10. 23:37 | Válasz erre | #81
Akkor hát minimális újítás nem gond :) Ez fontos lehet. Semmiképp nem akarok ötvenféle értéket, meg minden kockadobálásnál másodfokú egyenleteket, a HK köteketben ez abszolút nem tetszik, de pl. új érték bevezetése hasznos lehet. Én mondjuk nem szedtem szét az életerőt testi erőre és \"életre\",de megfontolandó lehet, főleg ha egy könyv puszta kezes harcra van kiélezve.
A romantikus szálra azért kérdeztem rá így külön, mert láttam már ilyet egy kalandjátékban (a Kívülállóban), és ebből nagyon jó dupla befejezést lehet csinálni...tudod...a gyönyörű nőcivel ellovagoltok a naplementébe [smiley]vigyor3[/smiley] Én is fogok alkalmazni egy ilyet, meglátjuk, mennyire fér bele egy kalandjátékba a szerelem meg a smárolás [smiley]szeret[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 10. 21:04 | Válasz erre | #80
Nézd, bizonyos újítást a szabályrendszerrel én is tervezek, ennek több oka is van, és ez abszolút nem tilos! Azért ne legyen olyan, mint a HK szabványa, mert az megbonyolítja a dolgokat, az pedig rombolja a játék összképét! Kreatív lehetsz, de azért ne ess át a ló túloldalára. Ne feledd, az olvasód nem akar 15 oldalnyi szabályt olvasgatni, élvezni szeretné a játékot! A romantikus szál felvetése is érdekes, hát nem kifejezetten láttam túl sok ilyet játékkönyvekben, talán Sz.G kolléga BB-ben, de a hangsúly ott sem a romantikán van. Ezzel talán a bírákat megnyerheted magadnak... A többi rajtad áll, szerencsére a Titán tele van jó lehetőségekkel, már én is magamévá tettem egy-két ötletet a könyvből. Ha írni akarsz, kezd kicsiben, azután a többiek értékelése alapján láthatod mennyire jó az irány, melyen elindultál...[smiley]nezze[/smiley]
2012. augusztus 10. 20:53 | Válasz erre | #79
Hogy mitől lesz jó egy játékkönyv? De beszélhetünk itt akármilyen könyvről is. Nos, erre nem lehet egy mondatban válaszolni, de még egy bővített mondatban sem.
Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy van egy dolog, amely minden könyv ismérve: a hangulat!
2012. augusztus 10. 20:51 | Válasz erre | #78
Szerintem egyáltalán nem baj, ha van benne romantikus szál is.
2012. augusztus 10. 18:41 | Válasz erre | #77
Ebben egyetértek...tényleg herótom van attól, amikor semmi eredetiség nincs a könyvben, pl. egyszál karddal nyeszeb-kaszab, a szörnyek mind goblinorkcsontvázzombitroll futószalagkreálmányok, esetleg valami kis csattanó is van a végén. Nem kell feltétlenül neutron ágyú a könyvbe hogy jó legyen (őszintén: a sci-fi kiadványok szerintem kifejezetten gyengék). A Titános könyvek többnyire mind jók, a Végzet Erdejére se mondom, hogy rossz, csak hát olyan limonádé lett. Tényleg egy békés erdei séta :D

Szívesen megnézem a Fekete lovagot :) most úgyis pihenek egy kicsit az írásban...enyhén szólva nehéz lett a Ház az Örökkévalóság peremén [smiley]c2063[/smiley] Ezeket a rejtvényeket megírni is nehéz, hát még megoldani!

Oké, új kérdés: A nevezős műveknek muszáj az eredeti KJK szabályrendszert használni, vagy kitalálhatnak teljesen újat is? Például kettéveszik a testi erőt az életerőtől, vagy más tárgyhordozási rendszert találnak ki...szóval értem én, hogy Titán, de meddig lehet elmenni kreativitásban?

És végül: Jó dolog vagy baj, ha egy kalandjátékban van romantikus szál is?
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 10. 16:25 | Válasz erre | #76
Mitől lesz egy játékkönyv jó? Hát erre nehéz jó választ adni. Legyen fordulatos, kijátszható, némi újítás legyen benne, széles ellenfél gárda, meg kinek mi kell még... Tudom ajánlani neked a Fekete lovag című alkotásom, ami csak azért lett második, mert a zsűrinek jobban tetszett egy másik töténet! [smiley]nyes[/smiley]Persze nincs benne 100 halálpont, ami van az épp elég, egyeseknek még sok is... Nem lőnek benne plazmafegyverrel, azért ugye a Titános kellett legyen. (Némi Livinstone beütés van benne) No és ez mind mit sem ér, ha te más jellegű kalandokat kedvelsz inkább! HK, Mágus, Sci-fi, Kétélű jóslat és társai, Anyám tyúkja, stb... (Ráadásul a Végzet erdeje, jól megfér a középmezőnyben. Csak nézd meg a népszerűségi listát! Akad ott sokkal gyengébb is!)
2012. augusztus 10. 15:34 | Válasz erre | #75
Én úgy vettem észre, hogy azok a könyvek népszerűbbek, amikben sok a halálpont :) A Végzet Erdeje pl. nemigen nyerte meg senkinek a tetszését.

Na de akkor mi teszi a kalandkönyveket \"jóvá\"? Azért kérdezem,mert 200 fejezetpontba nem sok minden fér bele...
2012. augusztus 9. 23:20 | Válasz erre | #74
Azért a Pusztító nem azért népszerű, mert sok halálpont van benne:)
2012. augusztus 9. 21:59 | Válasz erre | #73
Ejnye :D Cheatelsz?

Nem jó a módszer - sosem tudhatod, éppen mit, hogyan rontottál el, pláne, ha szükséged is van bizonyos tárgyakra. Az átlapozással ez a gond, hogy lehetséges, hogy pont azokat a helyeket lapozod át, ahol valami létfontosságú tárgy van. Ha már az első pontnál is van kritikus elágazás, előfordul, hogy eljutsz ugyan a végéig, de akkor derül ki, hogy hoppá, nincs őrölt boszorkányszar, amit a bejáratnál kellett fölvenni az életre kelt madárijesztőtől :D
A Pusztítóban iszonyú sok a buktató, ráadásul egyik-másik tök igazságtalan is, mégis az egyik legnépszerűbb játékkönyv. A Varázslat-sorozatban sokkal bosszantóbb volt az indokolatlan kerékkötők a \"darázsolásnál\", ha rossz helyre mentem és tisztességgel meghaltam, az nem húzott fel soha :)
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 9. 21:24 | Válasz erre | #72
2012. augusztus 9. 18:25 | Válasz erre | #71
Na, hát én kíváncsi leszek, melyik nyeri meg a nagy versenyt [smiley]catch-hit-with-chair[/smiley] Legyen benne jó sok \"Kalandod véget ért\"! [smiley]violent[/smiley]
2012. augusztus 9. 17:56 | Válasz erre | #70
Még nem is olvashattuk a pályaműveket, de már mi van itt kérem szépen...[smiley]finom[/smiley]
És még mi várható...[smiley]free-fighting-smileys-451[/smiley]
2012. augusztus 9. 16:54 | Válasz erre | #69
Jól van, nem voltam tisztába vele, hogy mindenféleképpen a Titánon kell játszódnia és 200 fejezetpontnál nem lehet több...remélem a 3. versenyben már más szabályok lesznek :)
Ez eléggé meglepetsként ért, mert szeretem a jó hosszú könyveket.
2012. augusztus 9. 16:37 | Válasz erre | #68
Üdv Reactor!

Semmi gond a 700 fp-s játékkönyvvel, de ez a topic (mint a neve is mutatja (2. SZABADÚSZÓ JÁTÉKKÖNYVÍRÓ VERSENY)) a 2. SZABADÚSZÓ JÁTÉKKÖNYVÍRÓ VERSENY topicja. A 2. SZABADÚSZÓ JÁTÉKKÖNYVÍRÓ VERSENYre pedig olyan kalanddal lehet jelentkezni, ami maximum 200 pontos és a Titán világán játszódik. Én is tehetnék be pl. csinos nőkről képeket, mert biztos mindenkinek tetszenének, de nem teszem, mert ez a topic a 2. SZABADÚSZÓ JÁTÉKKÖNYÍRÓ VERSENYnek van fenntartva. Vannak más topicok is ám, ahova meg a 2. SZABADÚSZÓ JÁTÉKKÖNYVÍRÓ VERSENNYel kapcsolatban nem célszerű írogatni, de ez pont nem az. Így érthető?

Különben nagyon sok alternatíva kidolgozására tényleg kevés lehet a 200 pont, ergo olyan lapozgatóst kell írni, ami nem erre megy rá elsősorban. Természetesen csak erre a versenyre, amúgy teljesen mindegy, állhat felőlem több millió pontból is.
2012. augusztus 9. 16:21 | Válasz erre | #67
Ha úgy vesszük, akkor majdnem minden egyes csata is halálpont, hiszen nem biztos, hogy úgy gurul majd a kocka...
2012. augusztus 9. 16:16 | Válasz erre | #66
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen a dolog, hanem hogy nem lesz túl tartalmas. 200 fejezetpontba nemigen férnek bele alternatív útvonalak, és ennélfogva csak egyféle befejezése lehet. És ráadásul kevés a halálpont is benne :D
Én speciel szeretem a jó sok halálpontot, ezért nem fogott meg a Tűzhegy Varázslója, vagy a Végzet Erdeje sem, mert szinte lehetetlen meghalni benne. A Varázsló Kriptája ezzel szemben egy mestermű, és valószínűleg nem véletlenül van ennyi rajongója [smiley]nyes[/smiley] A jó sok halálpont adja meg a kaland savát-borsát. Akinek ez túl nehéz, annak tudok ajánlani egy \"Hófehérke az elvarázsolt rengetegben\" című Walt Disney-kiadványt...esetleg a \"Szerelem útvesztője\" plázapcsaszimulátort [smiley]fantasy-41[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 9. 15:47 | Válasz erre | #65
200 fejezetpontba is belefér sok dolog, főleg ha az írója eléggé ügyes, és nem zsúfolja tele fejezet-pocsékoló szamárságokkal. Én is írtam 50-100-150 fejezetpontos kalandocskákat, volt közöttük egészen használható is. Pont az egyik ilyen kalandom lett a Fekete lovag alapja, csak ki kellett bővítenem, kicsit átalakítanom, és hopp kész egy XXI. századi modern kaland, mely kicsit lineáris ugyan, de semmiképpen sem túl rövid kaland. Aztán ott van SZ.G kolléga BB-je, mely emlékeim szerint szintén hasonló hosszúsággal bír, a Cherubionos könyvek egyébként 300 fejezetpontosak voltak tele felesleges és néhol ötlettelen fejezetekkel. Na persze néha akadt azok között is olvasható darab, ha nem is sok. Na mindegy, megyek vissza a tervezőasztalhoz, a használható ötleteimet még gépre is kell vinni...[smiley]finom[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 9. 15:28 | Válasz erre | #64
2012. augusztus 9. 15:20 | Válasz erre | #63
Én semmi rosszat nem látok abban, ha egy könyv 700 fejezetpontos. Ez tetszett a Királyok Koronájában is, hogy hosszú volt! Az oké, hogy a fejezetpontok fele a \"darázsolásra\" ment rá, de a nagy része még így is a történetre fókuszál. Kifejezetten örültem, hogy az ilyen hosszú lett, főleg a Shamutanti dombok fejezetpontpocséklása óta.

Persze ha mindent egy kötetbe akar összezsúfolni,akkor megértem a megkötést, de nem tudom, ez a módszer mennyire életképes, hogy összevonni könyveket, főleg ha azoknak semmi közük nincs egymáshoz...
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 9. 14:51 | Válasz erre | #62
2012. augusztus 9. 14:29 | Válasz erre | #61
A jó munkához idő kell. Írhatsz KJK könyvet 1 hónap alatt is...de az olyan is lesz. Ezen a \"doom-kvék-alone\" klónon mindenesetre jót nevettem :) Akkor ennyi erővel az Elátkozott Házat is leszarozod, vagy a BB-t, de semmi gond...ha nem veszel komolyan, hát nem veszel, nekem ettől nem lesz drágább a bótba a kenyér, ugye elhiszed? :D Összesen 2 topicban írtam erről a könyvről,őszintén sajnálom, ha ez a téma ennyire zavar téged, de hát szabad országban élünk, like it or not.

\"Először behype-olja (jó tudom, nem tudok rá normális magyar szót) a fantasztikusnak hitt alkotását a fórumon, ezután a beképzelt, fölényes stílusával a lehető legtöbb embernek felborzolja a kedélyét, alig várja hogy csatározhasson meg oltogathassa a fórum tagokat, akiknek jó esetben még van józan ítélőképességük és esetleg megmondják, hogy ne így csináld koma, mert rá fogsz fázni. De saját önelégültsége és önfejűsége felülírja az összes más által írt hasznos tanácsot, hiszen továbbra is csak a saját baromságát szajkózza (függetlenül attól, hogy mindenki más szerint rossz úton halad, ő tudja a frankót és majd megvalósít mindent, rákényszerít stb.). A légvárszövögetésből ritkán szoktak értelmes dolgok születni.
A fent linkelt topic tehát eklatáns példája ennek az ellenszenves viselkedésnek.\"

Csak nehogy véletlenül tényleg megírjam a könyvet, koma, mert csúnyán pofára fogsz esni, oszt nézel mint Rozi a moziban, hogy \"a mindenségit, hát ez megcsinálta!\".

Na de hogy témánál maradjunk, miért van megkötve a terjedelem, nimretil? 200 fejezetponttal egy kerítésen se jutsz át, 400 az már úgy elfogadható. Ezt nem értem, miért baj az, ha hosszú, ez a 200 fejezetpont rohadtul kevés. Kimondottan a Cherubion-könyvek jellegzetessége, hogy rövidek,ezeket ekézitek annyira...
2012. augusztus 9. 14:23 | Válasz erre | #60
Igen, egyszer jelentkeztem a Legyen Ön is Milliomosra, és először telefonon tettek fel pár kérdést. Ez volt az egyik.
Én 1-t mondtam, mert úgy tanították.
Ezért kérdeztem, mert nem mindegy, hogy mi a prímszám!
2012. augusztus 9. 13:28 | Válasz erre | #59
Látom kezd elfajulni a topic. :D Teljesen mindegy amúgy, mert még ha meg is írja a 700 pontos überjátékkönyvét, és be is alázza vele a pusztítót, akkor sem lehet vele mit kezdeni, már csak a terjedelem miatt is. Annak akkor külön könyv kéne, szóval itt a többi mellett úgyis esélytelen. Szóval nem lenne egyszerűbb valamelyik másik topicban folytatni az eszmecserét?
2012. augusztus 9. 13:08 | Válasz erre | #58
\'Tanulságos topic\'
Ez gáz...... [smiley]falbav[/smiley]
© cock
2012. augusztus 9. 12:06 | Válasz erre | #57
Ő ilyen. Nem lehet vele mit kezdeni.
[quote]Maximum azt éred el az egésszel, hogy lassan senki sem fog komolyan venni.[/quote]
Na ugyanígy csinált hülyét magából a zdoom fórumon. :D

[url=http://forum.zdoom.org/viewtopic.php?f=19&t=32795]Tanulságos topic[/url]

Először behype-olja (jó tudom, nem tudok rá normális magyar szót) a fantasztikusnak hitt alkotását a fórumon, ezután a beképzelt, fölényes stílusával a lehető legtöbb embernek felborzolja a kedélyét, alig várja hogy csatározhasson meg oltogathassa a fórum tagokat, akiknek jó esetben még van józan ítélőképességük és esetleg megmondják, hogy ne így csináld koma, mert rá fogsz fázni. De saját önelégültsége és önfejűsége felülírja az összes más által írt hasznos tanácsot, hiszen továbbra is csak a saját baromságát szajkózza (függetlenül attól, hogy mindenki más szerint rossz úton halad, ő tudja a frankót és majd megvalósít mindent, rákényszerít stb.). A légvárszövögetésből ritkán szoktak értelmes dolgok születni.
A fent linkelt topic tehát eklatáns példája ennek az ellenszenves viselkedésnek.
© cock
2012. augusztus 9. 11:30 | Válasz erre | #56
Feltéve, hogy nemnegatív egészekről van szó. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 9. 06:45 | Válasz erre | #55
Már csak Eratoszthenész szitája hiányzik, és lassan tényleg tarthatunk egy matek órát! A prím számokkal csak az a baj, 100 felett már fejben nekem sem nagyon megy, bár ismerek pár egyszerű oszthatósági szabályt... Egyébként a nagyon sok halálcsapdát tartalmazó kötetek amúgy sem vonzanak igazán, mert behatárolják nagyon a lehetőségeket. Pont ilyen a Lidérckstély mélyén, de a Királyok koronája is. Én sokkal jobban bírom a rafinált dolgokat. Egy ideig előre vinni a kalandort, és amikor azt érzi nyeregben van, csak akkor megölni... Lásd Hóboszorkány barlangjai, de a Halállabirintus is ilyen. Valami hasonlót próbálok megvalósítani az új kalandom megírásakor is, csak ugye itt 200 fejezetpont a határ és a bevezetni kívánt ujdonságaim és maga a történet vezetése is kissé behatárol. Bár egyenlőre még minden tervezés alatt áll...
2012. augusztus 9. 06:16 | Válasz erre | #54
Szerintem elég már a szájtépésből! Hónapok óta süketelsz itt kéretlenül erről az fps-es rocket launcheres, terroristás mit tudom én milyen lapozgatós könyvféleségről, teleszemetelsz vele minden létező topicot, ráadásul tényleg csak a duma megy ezerrel, az ötletelés, hogy ez lesz, meg az lesz benne, megígérsz mindent, ilyen jó lesz, meg olyan, meg nem tom hány ezer fejezetes lesz már lassan elméletben, amúgy meg persze verni fog minden eddigi játékkönyvet, és minden második ponton meg lehet majd halni -de jó lesz, épp erre vágyik mindenki-... Maximum azt éred el az egésszel, hogy lassan senki sem fog komolyan venni. Amúgy is, ki a rákot érdekel szerinted egy ilyen doom-kvék-alone klón egy fighting fantasys-kjk-s fórumon?!
2012. augusztus 9. 05:31 | Válasz erre | #53
2 a legkisebb.
2012. augusztus 9. 03:58 | Válasz erre | #52
Teljesen mindegy, az 1-es pont mindig a kezdés, ott semmiképp nem lehet csapda. És igen, egész számokat kell értelmezni fejezetpontok alatt. Ennyi segítég bőven elég, hogy a játékos tudja majd, mely szobákban ne menjen be.
© cock
2012. augusztus 9. 00:58 | Válasz erre | #51
Hát ezt elbasztad. :)
Még pedig azért, mert a prímszám definíciója úgy kezdődik, hogy egységtől és nullától különböző szám. Az egység pedig az a szám, ami minden számnak osztója. Mellesleg a teljes pontosság érdekében itt nem is prímszámokról, hanem felbonthatatlan számokról van szó.

Felbonthatatlan szám: A p egységtől és nullától különböző szám felbonthatatlan, ha csak úgy bontható fel két egész szám szorzatára, hogy valamelyik tényező egység. (mellesleg a -1 is egység)

Prímszám: A p egységtől és nullától különböző szám prím, ha csak úgy lehet osztója két egész szám szorzatának, hogy legalább az egyik (megengedő vagy: tehát vagy az egyik vagy a másik vagy mindkettő) tényezőnek osztója.

Az persze más kérdés, hogy egész számok esetén a két fogalom egybeesik.
2012. augusztus 8. 22:21 | Válasz erre | #50
Az 1 a legkisebb :) De a prímszámos csapdák csak azokra vonatkoznak, amikor szobába lépsz be. Ha egy folyosón vagy harcnál zajló fejezetpont prímszám, az nem jelent semmit. Egyedül a szobáknál kell vigyázni. Tehát NEM minden prímszámnál rejtőzik csapda, csak a szobaszámozásnál.

Az ötlet valóban a Kockából jött, bár ott más rendszer volt - a csapdákat ott egy prímszám hatványai jelzik (ráadásul az a koncepció hibás is volt, mivel a 2 is prímszám, mégis csomó biztonságos szoba volt). Ennyire azért nem vagyok genyó, beérem a prímszámokkal is :D Örülök, hogy ez a módszer ilyen jól alkalmazható kalandjáték-könyvekben.

Az igaz, hogy a Ház az Örökkévalóság peremén nem a Titánon játszódik, de az Elátkozott Ház, és a BB sem, szóval ez nem jelent semmit :)
© [törölt felhasználó]
2012. augusztus 8. 21:38 | Válasz erre | #49
2012. augusztus 8. 21:23 | Válasz erre | #48
2012. augusztus 8. 21:05 | Válasz erre | #47
Kis érdekességként, tudod e, hogy melyik a legkisebb prímszám?
2012. augusztus 8. 14:10 | Válasz erre | #46
Lesz, igen :) mindazonáltal ennyire azért tisztességes vagyok veletek, \"szakmabéliekkel\" hogy legalább ezt közlöm. Még így se fog elsőre menni a könyv, de lehet, hogy huszadszorra se. Mi van, hogyha pont csapdába kell esned ahhoz, hogy felszedd a folyékony fénnyel teli üveget, a mágnesvasat, vagy más hasonló hihetetlenül fontos tárgyat? Be tudok ám kombinálni [smiley]mf2[/smiley]

Azzal, hogy a szobák fejezetpont számainál prímszámokkal jelzem,ha valamelyikben csapda van, tényleg segíthettem sokat, viszont ez NEM jelenti azt, hogy ezeket nem lehet átkutatni. Csak ügyelni kell, mit nézünk meg, nehogy csapdába essünk [smiley]nevetes2[/smiley]
2012. augusztus 8. 14:00 | Válasz erre | #45
Miért kell lelőni előre a poénokat?
Elivleg nekünk is készíted, nem?
Vagy lesz belőle könyv is?
2012. augusztus 8. 02:30 | Válasz erre | #44
Azóta változtattam...még tovább bővítettem a könyvet. Most már 700 fejezetpontos lesz, de ennél hosszabra nem tervezem.

Nem baj, ha nem tudok nevezni vele, ha már eddig elkészítettem, akkor befejezem. Nemcsak azért, mert megígértem, hanem mert olyan kalandkönyvet akarok összehozni, ami még a hírhedt Pusztítónál is sokkal nehezebb![smiley]axe[/smiley] [smiley]boxer[/smiley]
Elég szokványos esemény lesz, hogy lépten-nyomon meghal az ember, nagyon ügyesnek kell ám lenni. Az a mennyiségű halálpont se semmi, ami a Pusztítóban van, de ez még komolyabb lesz...
Úgy határoztam, még tovább bonyolítom a dolgokat, és még 100 fejezetponttal megtoldom a könyvet (és nem lesz fejezetpont-pocséklás sem). Az Elátkozott Házból hiányoltam a vizesblokkokat, a kinti részeket, vagy valami tartalmasabb helyszínt...úgy értem, mindenütt csak folyosók és szobák, egy idő után tiszta \"dándzsön\" érzése van az embernek, mint a Tűzhegyben. Na itt ilyen nem lesz...lesz majd klotyó, kiállítóterem, bálterem, erkélyek, és olyan hogyishívjákok...kinti nyitott folyosók. Onnan aztán fel lehet mászni a tetőre is, és ott mászkálni (a lepottyanásnak viszont halálpont lesz a vége).
Tervezgetek viszont egy könnyítést a játékba, amire az ember nagyon nehezen jöhet rá, de nagyon megkönnyíti a dolgát: Ha a szobák fejezetpont számai közül BÁRMELYIK prímszám, ott csapda van! A játékosok ezt általában 4-5 brutális halál után vehetik észre, ha egyáltalán... Lesz ugyan utalás rá egy könyvben, de még ezzel együtt is nagyon nehéz kikövetkeztetni, hogy a szobák fejezetpontjai közül azokban van csapda,ami prímszám [smiley]vigyor2[/smiley] Beleírjam szerintetek,vagy ez már tényleg nagyon nagy szemétség?
2012. augusztus 7. 18:20 | Válasz erre | #43
© SzG
2012. augusztus 7. 15:06 | Válasz erre | #42
Ja tényleg. :D OK, akkor zsűritag leszel (de igen, ezt már meg is beszéltük korábban, nem tudom hogy ment ki a fejemből, na mindegy :D).

Többieknek: hajrá, ne kíméljétek a billentyűzetet. :))
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal