Zagor.hu
Zagor.hu fórum
2. szabadúszó játékkönyvíró verseny
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
2013. december 16. 17:08 | Válasz erre | #291
A Tökéletes trükk is sokkal jobb filmben.
2013. december 16. 16:15 | Válasz erre | #290
Én meg megvettem egy jegyzetekkel ellátott változatot:)
Nincs mese, aláírom, van ami könyvben sokkal jobb, de van ami meg filmben. Utóbbira egy gyors példa - a Jelzőtüzek meggyújtása.[smiley]wave[/smiley]
2013. december 16. 15:53 | Válasz erre | #289
\"GuldUr. Menni fog. :D\" - nehéz szó, de egyszer úgyis sikerült leírnom helyesen

gUldUr gUldUr goldúafrancba...
2013. december 16. 11:42 | Válasz erre | #288
Nekem lapozgatósban van meg a Hobbit, 3 különböző befejezéssel. :)))
© [törölt felhasználó]
2013. december 16. 11:37 | Válasz erre | #287
2013. december 16. 11:22 | Válasz erre | #286
Annak mi értelme van,ha szórul szóra megfilmesítenek valamit? SEMMI. Szóval jó ez így. Így a könyvet is el lehet olvasni.
2013. december 16. 10:03 | Válasz erre | #285
Hát, az enyém egészen potnosan 242 és még egy kicsi, de ha elég nagyra vennénk a betűméretet, akkor biztos kiadna 1000 oldalt is. De ha már itt tartunk, lenne egy kérdésem: mennyire más az a kiadás, amit nem Szobotka Tibor fordított?
Guldor - ok, kösz :D
© [törölt felhasználó]
2013. december 16. 09:25 | Válasz erre | #284
2013. december 15. 21:31 | Válasz erre | #283
[smiley]vigyor3[/smiley]
2013. december 15. 21:02 | Válasz erre | #282
Azért bevallom, én is meg fogom nézni a második és a harmadik részt is. :D
2013. december 15. 19:06 | Válasz erre | #281
Akkor a zenei kérdésben egyetértünk, ez jó:D
Igen, ahhoz egyáltalán nem tudok hozzászólni, hogy mi volt a könyvben, és mi nem. Bár a véleményemet bővebben már egy évvel ezelőtt leírtam a filmes topicba.
Az biztos, én csak egyszer futottam át a Középföldéhez tartozó munkásságát Tolkiennek, de tényleg nem tudnám szavakba önteni, talán csak úgy, hogy az Ő esetében a minőség találkozott a mennyiséggel:)
Igen, a Dol Golduros szálát szándékkal nem fejezték be az elsőben, tartalékoltak:D
Az ilyen anomáliákkal én nem foglalkozom, nem ezen van a hangsúly, elvégre azok rosgobeli nyulak, még a gundabandi wargokat is lehagyták:D

Igen, ha szó szerint követi a könyvet, akkor is lehetett volna 9 órás is akár, ez mindig a rendezőnek a stílusa, hogy ő hogyan is képzeli el a történetet, ezért max. a stúdió hibáztatható, mármint ha neked nem tetszik a döntésük

2 hét kontra 10 perc, ebben félreértettél, ez nálam arra irányult, hogy ha ennyire realisztikusan akarta volna PJ bemutatni az adott két hetet, akkor elég sok időt elvett volna, én és még feltételezem sokan mások, és max. egy jót aludtunk volna:DD

Akárhogyis, olvasgattam hozzászólásokat, háát eléggé vegyesek, mert vannak a totális fanok, akiknek tökmindegy mi van a filmben, az úgyis überatomkirály. Vannak azok, akiknek nem tetszik, vagy már az egy se tetszett, és vannak akik szerintem normálisan állnak hozzá, tetszik benne ez meg az, de elismerik a film hibáit. Én az utóbbiba sorolnám magam, mert alapjába véve vállhatónak tartom az első részt, de annyira nagyot nem ütött. Az a bizonyos plusz...
Viszont abban mindenki kérdés nélkül egyetért, hogy a látvány pazar, a sárkány meg Rulez:D
2013. december 15. 17:21 | Válasz erre | #280
Elsősorban én is a Misty Mountains-re gondoltam Hobbit zene alatt, a többi engem sem fogott meg.
A Móriai csata a könyvben kapott említést, de ha nem olvastad, akkor feleslegesen vitatkzunk azon, hogy mi volt benne, és mi nem. Ha nem ismerném az eredetit, valószínűleg nekem is tetszene, így viszont azt látom, hogy egy olyan történet alapszabályait rúgták fel, ami az elsőtől az utolsó részletig ki volt dolgozva. Tolkiennek nem százas, hanem ezres nagyságrendű oldalnyi jegyzete volt, halála után több könyvet is összeállítottak ezekből, úgy mint a Szilmarilok, A Gyűrű keresése, Húrin Gyermekei, és gondolom még egy rakat egyéb, amiket én már nem követtem. Szóval nekem azért lógott ki a fehér farkas, mert egyrészt tudtam, hogy nem volt ott, másrészt azt is tudtam, hogy az adott körülmények között nem is lehetett volna ott.
Dol Goldur meg az első részben is benne volt, az a kis elhagyatott semmi, ahova Barna Radagast bement, aztán kiszaladt az elején (de javíts ki, ha tévedek). Az meg szintén egy földrajzi anomália, hogy Radagast a nyulaival a Bakacsinerdőből átszánkázott egészen Gandalfékig. Már nem emlékszem pontosan hol találkoztak, de tökmindegy, mert ahol az első részben jártak, az mind lehetetlenül messze van a Bakacsinerdőtől, arról nem is beszélve, hogy Radagastnak lövése sem lehetett volna Gandalf hollétéről. Hozzátenném, Tolkien írásai szerint Radagast is értelmes mágus volt.

\"de akkor legyen kb. 250-300\" - egészen pontosan 243 :D De mindegy, mert ha szó szerint követi, semmit nem változtat és told hozzá, akkor is csinálhatott volna ennyi anyagból 9 órás filmet.

\"A két hét kontra tíz percre meg hasonlókra meg csak annyit, hogy van ami működik könyvben, de filmen már nem. \" - úgy érted filmben nem működik, hogy durván két heti utat két hét alatt tesznek meg??? Elvileg a film is Középfoldén játszódik, bárki megnézheti a térképen, mi milyen messze van mihez képest.
2013. december 15. 16:35 | Válasz erre | #279
Ezt az egyet talán még ide írhatom, mert nem akarok offolni.

Szóval, szerintem meg a zene az első részben nagyon nem jó, az okés, hogy használjuk a régebbi témákat, de mellé kellett volna valami új is. Mi is volt?
Egyedül a Misty Mountains érhet fel a korábbi témákhoz, de az alapot nem is Howard Shore írta, hanem egy új-zélandi együttes. Emelett egy téma fogott meg, a Koboldvárosban hallható basszusos harci dallam. A többi jelentéktelen számomra.

Az oldalszámon nem fogok vitatkozni, sok mindentől függhet az ugyebár, de akkor legyen kb. 250-300. Nem olvastam a Hobbitot, szóval ez ügyben nem tudok nyilatkozni. De ott van pl. az általad is említett Radagast, mennyien mondták, hogy tiszta Jar-Jar szint, nekem meg egy teljesen szerethető figura volt, max a nyulak nem tetszettek annyira, de még azt is betudhattam annak, hogy nagy állatbarát és ez egy családi film elsősorban gyerekeknek. A farkasos szál első jelenete teljesen rendben volt, a film egyik legjobbja a többi inkább csak \"kötelező\". A Tanácsba meg szimplán az utalás miatt tették bele azt a két karaktert. Nekem nem lógtak ki.
A jegyzetben pl a Móriai csata is benne volt, így került amúgy bele az a szál.
Igen, Dol Goldur benne van a másodikban úgy tudom, még anno az első rész első előzetesében is volt egy nagyon rövid snitt, amikor Gandalf küzd Thorin apjával.
Ez gondolom a másodikba került bele. A két hét kontra tíz percre meg hasonlókra meg csak annyit, hogy van ami működik könyvben, de filmen már nem.
2013. december 15. 14:59 | Válasz erre | #278
Nem akarok megbántani senkit, akinek tetszett a film, de sajnos nekem is SzG kollégával kell egyetértenem.

Egészen pontosan 243 oldal, és már az első filmrészt is jócskán \"kiegészítették\" a könyvhöz képest. Engem nagyon zavart, az eredeti történethez képest akkora hülyeségek voltak benne, hogy legszívesebben a falra másztam volna tőlük. [smiley]falbav[/smiley]

Például az az egész fehér farkasos orkos szál, vagy Barna Radagast, akiből idiótát csináltak azokkal a nyulakkal, vagy a Tanács, amin ott volt Galadriel meg Szarumán is, hírből sem szerepelt a könyvben.
Dol Goldurba, ami kortánt sem volt lakatlan, egyébként Gandalf hatolt be. Ott tartották fogva Thorin apját, tőle hozta el Gandalf a térképet. Ahol a könyvben az út két hétig tartott, oda ők egy barlangon át tíz perc alatt eljutottak. De nem sorolom tovább, mert annyi a következetlenség és az eltérés, hogy azokból a Babónál jóval hosszabb könyvet lehetne írni.
Én nem tudom, minek a megfilmesítéséhez volt Peter Jacksonnak joga, de a film háromnegyede köszönőviszonyban sincs Tolkien történetével, és a maradék részre is csak nagy jóindulattal lehet ráfogni, hogy hasonlít az eredetire.
Viszont a zene nagyon jó.
2013. december 15. 00:01 | Válasz erre | #277
Nekem az első Hobbit tetszett. Fantasy rajongóknak kötelező darab. :)
2013. december 14. 17:42 | Válasz erre | #276
Van az vagy 400 is, pluszba Peter Jackson rendelkezett még több mint 100 oldal Tolkien-jegyzet megfilmesítési jogával is. Amúgy meg ne hogy azt hidd, hogy 9 óra olyan sok egy ilyen kaliberű műnél, és a kaliber szó itt most a leghelytállóbb.
Ugyanis erre egy nagyon egyszerű példám van. Bizonyára láttad a Gyűrű Szövetségét. Abban van egy kb 5-6 perces akciójelenet, amikor a Szövetség menekülőre fogja a Balrog ellen. Mit gondolsz mi szerepelt a forgatókönyvben? \" A Szövetség tagjai lerohannak a Khazad-Dum lépcsőin.\"
[smiley]nyes[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. december 14. 10:00 | Válasz erre | #275
Igen, én ezt tartottam életszerűbbnek, illetve annyi helyen volt már, hogy esélyed sincs megszökni, hogy ez is sablonnak tűnt. Persze a Feketehomok kikötőben meglóghatsz a dutyiból, no meg persze Kháréban is (Igaz csak az elején). A Káosz fellegvárának börtöne már nagyobb kihívás, és akad még pár ilyen kaland, ahonnét börtönből kell kijutnod valamilyen módon. Másrészt, mivel társaid is vannak a kalandban, olyan helyzeteket is lehetett teremteni, ahol egy szál magadban esélyed sem lenne. A történetemben lévő halálcsapdák száma ha jól emlékszem 19 körül mozog, és valóban akad közte néhány érdekesebb vagy hagyományosabbnak is nevezhető. Ez attól is függ, mennyi hasonló könyvvel játszott már az olvasó.
© SzG
2013. december 14. 09:23 | Válasz erre | #274
Én még az elsőt se láttam... Valahogy nem érzek rá késztetést, hogy megnézzek egy olyan, összesen 9 (!) órásra széthúzott filmeposzt, ami egy kb. 200 oldalas könyvből készült. [smiley]action[/smiley][smiley]buck[/smiley]

\"A sabloncsapdák (verembe esel, hegyes karók végeznek veled, börtönben végzed be életed), na ettől kicsit el kellett térni.\"
Hm, éppenséggel akad egy ilyen \"börtönben végzed be az életed\"-féle halálpont a Végzet prófétáiban... [smiley]buck[/smiley] (Igaz, itt nem végelgyengülésben patkolsz el, mint általában, hanem a cellatársaid vernek agyon. [smiley]vigyor[/smiley]) Mondjuk a legtöbb halálpont tényleg viszonylag különleges.
2013. december 13. 22:04 | Válasz erre | #273
Valahogy mi is úgy szeretnénk egy családi mozi keretein belül...
2013. december 13. 21:49 | Válasz erre | #272
Én is meg akarom nézni, szerintem jövőhéten.
2013. december 13. 14:51 | Válasz erre | #271
Minden nap egy évnek tűnik:D
Bár így voltam a Hobbit második részével, most meg azt várom, hogy mikor nézzük meg, de úgyis mondhatom, hogy mostmár a harmadikat várom, pedig a másodikat se láttam:DD
© killmaster (Savanyúhas)
2013. december 13. 14:38 | Válasz erre | #270
Eleve a sablonosság szóba sem jöhetett, hisz a kiírásban is az szerepelt, hogy a történet tartalmazzon bizonyos fokú újítást, no és persze a Titán legyen a helyszín. A teremtmények felhozatalában is próbáltam a változatosságra törekedni, igaz innen-onnan azért kölcsönöztem néhány elnevezést... Ráadásul jó pár történet megírása után, az ember szerez egy kis rutint azzal kapcsolatban, mivel lehet megtéveszteni a kalandort. A sabloncsapdák (verembe esel, hegyes karók végeznek veled, börtönben végzed be életed), na ettől kicsit el kellett térni. Néhányan talán valamiféle grandiózus befejezést várnak majd a történetemtől, de ez a sztori \"killmasteres\" jellegéből adódóan kicsit visszafogott lett. Na nem úgy Nimretil kollégáé, aki gondolt azokra is, akik a sötét oldalt erősítik, és unják a te vagy a \"Bajnokok bajnoka\" jellegű befejezést. De ne szaladjunk ennyire előre, várjuk meg a sztori megjelenését...
2013. december 13. 14:26 | Válasz erre | #269
Vagy mint egy zeneszerző, aki először \"megépíti\" a keretet, vagy ha jobban tetszik a sínt és utána csinálja meg a maradékot, így alkotva egy hullámvasútat.
Egyébként köszi, hogy ezt elmondtad![smiley]eljen[/smiley][smiley]worship[/smiley]
2013. december 12. 21:12 | Válasz erre | #268
Én eddig még mindig a történettel kezdtem, és csak amikor már nagyjából készen voltak a fejezetpontok, akkor dolgoztam ki a szabályokat. Ez lehet valakinek furán hangzik, de így olyan szabályokat tudok létrehozni, amik a leginkább megfelelnek a történetnek, és még véletlenül sem fordulhat elő, hogy a történetet kellene a szabályokhoz igazítanom.
Jelen esetben például már a tervezési fázis elején tudtam, hogy a játékos a kaland folyamán különböző varázslatokat tanulhat majd meg, de abban nem voltam biztos, hogy milyen jellegű varázslatok lennének a legjobbak a történet szempontjából. Éppen ezért először kidolgoztam a kaland első részét, és a varázslatok listáját mindig az eseményeknek megfelelően bővítettem. Viszont voltak olyan részek is, ahol előre kitaláltam varázslatokat, aztán olyan helyzeteket találtam ki, amelyeket ezekkel a varázslatokkal lehet megoldani.
Első nekifutásra a lények értékeit is kihagytam, ezekre akkor tértem rá, amikor már tisztában voltam a játékos lehetséges értékeivel, varázslataival, felszerelésével, és azzal is, hogy a későbbiekben még hány küzdelmet kell túlélnie.
Szóval nálam ez kicsit olyan, mint amikor egy rajzoló elkészít egy festményt: először felvázolja a témát, és csak utána kezdi el kidolgozni a részleteket.
© SzG
2013. december 12. 17:54 | Válasz erre | #267
\"Ha jól vagyok informálva, akkor az egy \"Killmasteres\" kaland lesz\"
Bizony, először a Végzet Prófétáival akaszthatják majd össze a bajuszt az érdeklődök... [smiley]buck[/smiley]

\"Érdeklődnék még afelől is, hogy milyen sablon alapján dolgozzátok ki a könyveiteket? Van egy sablon, amiben az alap szabályrendszer is benne van és elkezditek kiegészítgetni\"
Mivel én egy már meglévő könyvhöz (ugye a Királyok Koronájához) írtam egy ún. alternatív befejezést, így abszolút az eredeti szabályokat-varázslatokat használtam (sőt, még Jackson stílusát is megpróbáltam leutánozni, hogy tényleg minél inkább KJV-s legyen az összkép), tehát nálam semmilyen \"extra\" nincs ilyen szempontból, nem egészítettem ki a szabályokat semmivel. [smiley]vigyor4[/smiley] A másik két kalandban viszont tényleg vannak érdekes újítások...

Szerk: sőt, másik \'háromban\', mert ugye három kaland érkezett be a versenyemre, és mind a három elég rendhagyóra sikeredett. [smiley]beka3[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. december 12. 13:41 | Válasz erre | #266
Ha jól vagyok informálva, akkor az egy \"Killmasteres\" kaland lesz, mely többek visszajelzéséből egész \"ütős\" történetre sikeredett. Szinte hihetetlen, hogy egy év eltelt a történet megírása óta. Az hiszem tavaly karácsonyra küldtem el SZ.G kollégának az első verziót, amin persze volt mit finomítani, de a lényege megmaradt. Egy látszólag egyszerű feladat érdekes fordulatot vesz, majd vagy eljutsz a 200. fejezetpontra, ami elsőre szinte biztosan nem jön össze, vagy az író őseit emlegetve újra belevágsz a kalandba. Azt gondolom néhány próbálkozást biztosan megér majd a dolog...
Nálam maradtak a KJK-s alapok, néhány aprósággal kiegészítve. Említettem, hogy nincs szerencsepont, és még csak a kezdőértékeid sem kockával határozod meg? Erről te dönthetsz bizonyos szabályrendszer között! Nimretil kolléga kalandjának szabályrendszere már jóval bonyolultabb, de nem vészes. Csupán első olvasatra...
2013. december 12. 13:34 | Válasz erre | #265
Már nagy várom :)
Érdeklődnék még afelől is, hogy milyen sablon alapján dolgozzátok ki a könyveiteket? Van egy sablon, amiben az alap szabályrendszer is benne van és elkezditek kiegészítgetni, vagy csak leültök a szövegszerkesztő elé és gépeltek? :D
© SzG
2013. december 12. 13:11 | Válasz erre | #264
Igen, valószínűleg a két ünnep között már elő tudunk majd állni valamivel... nem a teljes könyvvel, csak egy kalanddal, de talán ez is valami. [smiley]vigyor4[/smiley] Részletek majd akkor.
Amúgy köszi az érdeklődést!
2013. december 12. 13:00 | Válasz erre | #263
Lehet tudni valamit esetleg a megjelenésről? Nagyon érdekelnének azok a bizonyos művek [smiley]wink[/smiley]
Köszi a választ előre is! [smiley]fantasy-paladin-05[/smiley]
2013. december 3. 14:37 | Válasz erre | #262
Részemről igent mondok, érdekelnek a kalandjaid.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. december 3. 10:43 | Válasz erre | #261
Te is versenyzel majd Sz.G kolléga az olvasók kegyéért biztosan. Hisz mit ér egy olyan történet, ami aztán egy íróasztal mélyén porosodik? Vannak nekem is még régi történeteim, melyek csak felújításra várnának, de igazából nem tudom érdekelne-e valakit, és ha többen elismerően nyilatkoznának róla, esetleg bekerülne valami válogatás füzetbe. Például amiket itt olvastam még az elején a Zagor füzetekben, na azoknál biztosan jobbak! De lehet teszek egy próbát, aztán majd meglátjuk. Végül is a Fekete lovag is így nyerte el végső formáját, kidobtam belőle azt ami felesleges volt, (illetve amit ti annak ítéltetek), és igyekeztem megtölteni \"killmasteres\" tartalommal. Hogy akadt benne bőven szivatás? Az kell, mert ha elsőre kijátszható a történet, akkor nincs benne kihívás. Ha meg túl sok a szivatás (Lásd Démonlovagok és társai, akkor meg a szerző felmenőit emlegetik sűrűn, s azért fogják utálni. Egyébként is szivatás terén van mit tanulnom a többi nagy írótól! Mellettük én kisinas lehetnék csak ebbena tekintetben is...
© SzG
2013. december 3. 07:27 | Válasz erre | #260
Nehogy már ne legyen elég 100 FP egy leszámolásra. [smiley]circling[/smiley][smiley]eplus2[/smiley]
2013. december 2. 22:09 | Válasz erre | #259
100 fejezet pont? És akkor mi lesz a halálpontokkal? [smiley]axe[/smiley] [smiley]fight-2[/smiley] [smiley]fantasy-28[/smiley]
2013. december 2. 21:37 | Válasz erre | #258
[smiley]nevetes1[/smiley]
© SzG
2013. december 2. 19:33 | Válasz erre | #257
\"Hát ha ezen múlik, több hullámos főellenséges harcot nem túl nehéz összehozni.\"
Akkor hajrá, írj egy Főmágusos epic fightet te is, mondjuk 100FP-ben! (Az enyém is olyan hosszú.) Legalább én is tudnék versenyezni valakivel. [smiley]eplus2[/smiley]
2013. december 2. 18:38 | Válasz erre | #256
Hát ha ezen múlik, több hullámos főellenséges harcot nem túl nehéz összehozni. Mindezt úgy, hogy az összelopkodott tárgyaidat actually fel is tudd használni valamire. Az összecsapás Rettegett Balthussal például egész epikus is volt, ha az ember nem akarta a könnyű utat járni. És még csak Tűzhegy2 pokémon csata se lesz belőle :)
© killmaster (Savanyúhas)
2013. október 4. 09:01 | Válasz erre | #255
Sz.G kolléga alapossága már-már szinte közmondásba illene. Néha már szinte bosszantó volt, hogy milyen hibákat talált, az általam tökéletesnek gondolt művemben, de nyilván neki a könyvkiadásban több gyakorlata van, és többet is publikált, mint én. A kiadás és a kalandok minőségére, szerintem nem lesz panasz, bár meg kell mondjam Sz.G kolléga történetét még mindig nem olvastam, pedig furdalja az oldalam a kíváncsiság. Valószínűsíthető nála a Főmágust nem lehet egyszerűen majd levillámozni, és aztán boldogan hazatérni Analandba. Nimretil története pedig olyan, mint nálam a mogyorós csokoládé, sosem elég belőle semekkora adag. Csak, ha már fáj a hasam, akkor tudom,hogy valamit elszúrtam. A saját történetemről meg írtam már eleget, láthattatok képeket is róla, Krakatit képei magukért beszélnek. Azt kell mondanom egy-két KJK illusztrátort elfogna a sárga irígység, ha látná a képeit! Szóval ha az idén elkészül a könyv, érdemes lesz beszerezni időben egy példányt. Nem árulunk zsákbamacskát, a három kaland minden képzeletet felülmúl! [smiley]nezze[/smiley]
2013. október 3. 16:53 | Válasz erre | #254
Semmi gond részemről, a lényeg, hogy minőségi legyen!
Kitartás, hajrá![smiley]wave[/smiley]
© SzG
2013. október 3. 13:41 | Válasz erre | #253
Elég nyögvenyelősen... (Amúgy bocs a késői válaszért, nem súrűn neteztem mostanában.) Ennek a \"csigatempónak\" egyébként továbbra is én vagyok a fő oka... szóval engem tessék szidni a csúszás miatt, ne a többieket. :))
Mindenesetre nemrég lett kész a Végzet prófétái (már az utólagos javítgatás), úgyhogy már \"csak\" a Válaszútonnal kell futni egy kört, meg a Száműzöttel, aztán mehet a nyomdába az anyag. Hogy erre pontosan mikor kerül sor + mikor fog megjelenni a könyv, nem tudom, és inkább nem is írok-ígérek semmit már ezzel kapcsolatban, mert úgysem tudom majd betartani. :D
De annyit azért talán megkockáztathatok, hogy még az idén felkerülhet mindenki polcára a Visszatérés a Titánra. (Illetve ez gyakorlatilag biztos, csak ennél pontosabb időpontot már tényleg nem merek írni.)
2013. szeptember 16. 21:14 | Válasz erre | #252
Hogy halad a projekt?
© SzG
2013. augusztus 26. 15:13 | Válasz erre | #251
Igen, bár a legjobb a vadonatúj ötlet, az \'biztosan\' újszerűvé tesz egy kalandot.[smiley]buck[/smiley] (Azért ilyenekből is akad nálunk. Legalábbis remélem. :D)
2013. augusztus 26. 13:12 | Válasz erre | #250
© killmaster (Savanyúhas)
2013. augusztus 26. 12:23 | Válasz erre | #249
Házak gyilkosa? Bocs, de hát már maga a cím is meghökkentő. Picit olyan, mint amikor a Tűzhegy varázslóját írta a két nagy elődünk, és Mágikus kutatás címen futott a project. Így a címről egy darus kocsi jut eszembe egy nagy ólomgolyóval, amelyik éppen bontani készül.
Hát ami a Végzet prófétáit illeti csak annyit újítottam benne, amit a történet elbírt. Talán furcsa egy kicsit, hogy nincs szerencse pont, és nem tudhatod mi várhat rád egy kockadobásnál, de hasonló ötletek előfordultak már a Magányos Farkas sorozatban is. Igaz, hogy bizonyos pontokhoz való visszatérés, pedig pl: A Skorpiók mocsarában valósult meg, és bizonyos labirintusos játékoknál én is alkalmaztam, mégis újszerű formájában ti alkalmaztátok. (Gondolok itt a BB-re és a Válaszútonra) Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy néha egy-egy régi ötlet kissé másként már teljesen újszerűvé tehet egy kalandot! Ez persze nem von le semmit egy jó kaland értékéből, sőt...
2013. augusztus 26. 08:32 | Válasz erre | #248
[smiley]rinya[/smiley][smiley]buck[/smiley]
© SzG
2013. augusztus 26. 08:24 | Válasz erre | #247
Hát erre csak annyit tudok írni, hogy:
Hamarosan mindenre fény derül... [smiley]buck[/smiley]
2013. augusztus 26. 08:12 | Válasz erre | #246
Vajon milyen újításokról beszélhettek?[smiley]fejvakaras[/smiley]
© SzG
2013. augusztus 26. 05:58 | Válasz erre | #245
Valóban tekinthető újítónak a Válaszúton (ahogy egyébként a Végzet Prófétáiban is akadnak érdekes, újszerű ötletek... és remélem az én KK-s alternatív befejezésemben is :) ), de azért vannak, illetve lesznek ennél jelentősen újítóbb kalandjaink is. Pl. ha már Nimretilnél tartunk, akkor egy másik könyve, a Házak gyilkosa ennél szerintem sokkal újszerűbb és innovatívabb. :) De persze ettől még tény, hogy remekül sikerült ez a bizonyos Zagor-kaland, remélhetőleg igazi \"ínyencfalat\" lesz minden KJK-fan számára. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2013. augusztus 25. 21:37 | Válasz erre | #244
Amikor beleolvastam Nimretil Zagoros kalandjába, csak kapkodtam a fejemet, hogy miről is lehet itt szó. Már a játékszabályok megérnek egy misét, mert ez a kaland nem a Livinstone-féle Zagor vagyok, rettegjen egész Allansia típusú kaland. Egészen egyedi a maga nevében, és tartom annyira újítónak, mint SZ.G kolléga BB kalandját. Sosem gondoltam volna, hogy valaki tud nekem még ennyi újítást felvonultatni egy kalandban, mint Nimretil. (Mindezt 200 fejezetpontba belesűríteni biztosan nem volt egyszerű számára.) Sok érdekes ötlet rejtőzik benne, én csak ajánlani tudom minden kalandornak. Néhol nem árt jegyzetelni, mert csúfos véget érhet a kalandunk...
© SzG
2013. augusztus 25. 19:06 | Válasz erre | #243
Köszi! [smiley]integet2[/smiley]
2013. augusztus 25. 19:00 | Válasz erre | #242
Kész lesz, amikor, lényeg a minőség!
Mihamrabbi gyógyulást kívánok![smiley]wave[/smiley]
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal