Zagor.hu
Zagor.hu fórum
2. szabadúszó játékkönyvíró verseny
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
12345678Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2017. január 2. 21:50 | Válasz erre | #356
Üdv akkor itt is mindenkinek. :-)

Nagynehezen sikerült összekaparnom magam, úgyhogy pár hete ismét elkezdtem foglalkozni a játékkönyvekkel... pontosabban most inkább csak Killmaster művével. :-)
A terv először az volt, hogy ahogy korábban is írtam, befejezem végre a stíluson-megfogalmazáson való molyolgatást, meg írok néhány kisebb új részt, hogy például a könyv vége (az a bizonyos csatorna) ne legyen olyan lineáris... de aztán valahogy pár nap után annyira kedvet kaptam a könyvhöz, illetve annyira "megszállt az ihlet", hogy egyre újabb (és egyre hosszabb) jeleneteket kezdtem el tervezgetni, meg kidolgozni... meg közben a könyv cselekményébe is egyre jobban belenyúltam... meg a történetbe, meg a karakterekbe... sőt, még a szabályrendszerbe is... és végül is azon kaptam magam, hogy már egy szinte teljesen új könyvön dolgozok. :) Egy olyanon, aminek maximum az alapokat tekintve (különféle felbérelhető csapatokkal való kalandozás) van köze Killmaster eredeti könyvéhez. (Na jó, néhány karakter is helyszín is ugyanaz.) Mondjuk a terv tényleg nem ez volt... mindenesetre annyira erősnek érzem így ebben a formában a könyvet, illetve annyira szívesen is foglalkozok vele (mondhatnám azt is, hogy a 2009-es Bizonytalanság börtönében óta nem foglalkoztam játékkönyvvel ilyen szívesen, de komolyan), hogy ahogy Killmasternek is írtam e-mailben a minap, biztosan befejezem... Aztán majd meglátjuk, mi legyen a sorsa, kiadjuk-e valahogy stb. :-)
No persze hogy az egészből mikor lesz valami kézzelfogható, azt nem tudom... és nem is tippelném meg. Mindenesetre az biztos, hogy HALADOK vele, ellentétben a korábbi félkész műveimmel. :-) Például csak az elmúlt két hétben írtam vagy 25-30 oldalnyi teljesen új szöveget (meg persze töménytelen ötletet jegyeztem fel magamnak)... ami az elmúlt évek csigatempója után (heti 1-2 oldalnyi új szöveg kb.) mindenképpen szép eredmény tőlem. :-) Szóval most azért igenis reális esély van rá, hogy belátható időn belül kész legyen, játszható legyen. De mondom, inkább nem írok semmilyen konkrét időpontot, biztos, ami biztos. :-)

No de hogy ne csak "dumáljak"... közzéteszek két komplett, végigolvasható epizódot. Ha van kedvetek, nézzétek meg őket.
Innen letölthetitek mindkettőt (máshová most nem tudom kirakni őket, elnézést):
https://www.sendspace.com/file/3lu2bt
A pakkba beletettem még a könyv régebbi, 2014-es változatát is, hátha esetleg nem mindenkinek van meg. :-)
Ja, a pakk kódja az, hogy "SzG85".

Az első új rész (az "Öregúr" című) egy teljesen új szereplőről szól, és ez inkább csak afféle vicces közjáték, elsőre talán feleslegesnek is tűnhet... de a történet/cselekmény szempontjából komoly jelentősége lesz a terveim szerint.
A második, a "Morthiana" című már egy jóval komolyabb, fajsúlyosabb darab, illetve eléggé horroros is (némi Evil Dead-beütés is felfedezhető talán benne, bár ez nem volt szándékos egyébként, csak utólag vettem észre ezt én is :-) ). Ez Killmaster egy korábban kitalált szereplőjéről szól, Morthianáról, a boszorkányról. Ő az eredeti könyvben épp csak megemlítésre került, és a házát is csak futólag lehetett szemügyre venni... én viszont úgy gondoltam, kapjon kicsit komolyabb szerepet ő is, illetve a kunyhója is, így hát megírtam ezt a részt... :-)
Mindkettőnél igyekeztem alapvetően megmaradni a KJK-s stílusnál, nagyjából olyasmi szófordulatokkal élni stb., igaz, néhol lehet, hogy kissé részletesebb lett az események kifejtése, de ez talán nem feltétlenül baj (annyira persze nem részletes sehol, mint a BB-nél :-) ). Természetesen mindkettő szövegén alakítok majd még, meg például az ellenfelek értékeit is pontosítani kell majd még, no és a próbadobásokat stb., szóval ezek csak afféle "nyers" változatok, játszani se lehet velük rendesen, mármint kockákat dobálva... de talán már így is élvezhetőek, illetve biztosan képet lehet kapni belőlük arról, hogy milyen lesz ez a bizonyos új könyv/új változat. :-) (Néhol humorral, néhol viszont darkosabb elemekkel tűzdelt "oldschool" fantasy, rejtvényekkel, érdekes szabályrendszeri újításokkal stb.)

Akkor most ennyit a témáról, de ha lesz valami komolyabb előrelépés vagy ilyesmi a könyv kapcsán, természetesen jelentkezem.
© SzG
2015. június 9. 20:00 | Válasz erre | #355
Nincs kifogásod az új részek ellen: akkor jó!
Amúgy én is gondoltam már rá, hogy feltüntetem majd magam társszerzőként, mert ugye korábban is sokat "fabrikáltam" már a könyvön, most meg még komplett új fejezeteket is írtam-írok hozzá, ugye... szóval komolyan benne van már a kezem, nem lenne túlzás, ha az én nevem is ott virítana a borítón. :) No majd még meglátom-meglátjuk.

Lineárisság: igen, tényleg az a Varázsló kriptája vége is, de ez még nyilván nem jelenti azt, hogy jó, ha egy könyv vége ilyen. :) (Nekem amúgy a VK vége se tetszik, főleg ezért sem, valahogy olyan összecsapott-érzést kelt, mintha Livingstone-nak nem lett volna már elég fejezetpontja, hogy több eseményt, helyszínt írjon a kriptába, meg egy normális leszámolást Razaakkal.)
"Megrajzolhatod a történeted gráfját", de tényleg lineáris a vége eredetileg, főleg az említett csatorna: egy út van összesen, és azon sincs túl sok választási lehetőséged, ugye bemész, ott asszem van egy sorspróba, ettől függ, hogy milyen szörnnyel találkozol (tehát ez sem döntési lehetőség), aztán találkozol a patkánymesterrel, itt eldöntheted, hogy odamész-e hozzá vagy sem, aztán hatkarú szobrok, akikkel küzdeni kell, majd kínzókamra, itt sincs érdemi választási lehetőség (illetve csak akkor történik bármi, ha korábban találkoztál már az őrök kapitányával), utána asszem jön egy szoba, ahová bemehetsz (na itt tényleg dönthetsz :)), meg talán később egy másik, ami halálcsapda... és már a belső kamrában is vagy. :) Szóval azért ez elég lineáris rész, igen, főleg a könyv első feléhez képest, ahol azért csak több útvonal van stb. Na ezen változtattam én elsősorban. :) Meg még néhány egyéb dolgon is, de ez mondjuk legyen meglepetés. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2015. június 9. 18:11 | Válasz erre | #354
Sz.G kolléga részemről nincs kifogásom ellene, ha beleírsz a kalandomba, maximum, mint szerzőpáros leszünk feltüntetve rajta. Egyébként jó néhány KJK kiadványnak a vége lineáris, mert valahogyan le kell zárni a kalandot. Vegyük a Varázsló kriptáját! Bejutsz a kriptába egyedül, mert csak te tudod álcázni magad. Van benne egy rakat csapda és néhány olyan hely, ahol az eddigi felszerelésedre lesz szükség. Aztán jön Ungoth kérdez egy rakat dolgot, aztán Razaak rád szabadít egy rakat pusztító varázslatot és aztán futhatsz az életedért és vége. Két opció van: Vagy meghalsz vagy csalsz és ünnepelt hősként végzed Kőhídfalván. Míg nálam azért van választási lehetőség, többször 2-3 is, ezért nem igazán értem kinek mi a lineáris. Egyszer megrajzolom a történetem gráf rajzát, és az is engem igazol majd...
© SzG
2015. június 9. 17:50 | Válasz erre | #353
Az lemaradt, hogy a végén, még a nyomdába küldés előtt majd természetesen megírom, hogy mely részekhez nyúltam hozzá komolyabban (mely fejezeteket vontam össze például, meg mik az újdonságok), illetve az egész könyvet közzéteszem, és ha valamelyik változtatás/átírás mégsem túl szerencsés vagy ilyesmi, akkor azzal majd még kezdhetünk valamit, akár az eredeti szöveget is visszaírhatjuk. De szerintem nem igen lesz ilyen gond, ahogy korábban se volt. :)
© SzG
2015. június 9. 17:39 | Válasz erre | #352
Helyzet: kb. félig át van nézve a Végzet Prófétái. Ha így haladok, akkor remélhetőleg még ebben a hónapban le lesz tudva az egész, és júliusban mehet is a nyomdába (a hangsúly a "remélhetőleg"-en van :D).
Amúgy természetesen nem bírtam megállni, és ismét komolyan hozzányúltam a szöveghez... sőt, bizonyos szempontból most talán még komolyabban, bátrabban is tettem ezt, ugyanis míg korábban csak bizonyos helyesírási- meg stílusbéli hibákat és kisebb logikai furcsaságokat javítottam (no meg persze kibővítettem néhány fejezetet, főleg a rövidebbeket, vázlatosabban megírtabbakat), most már a könyv szerkezetéhez is hozzányúltam; konkrétan összevontam néhány fejezetet, és újakat is írtam, főleg a végére, ugyanis többen is kifogásolták, hogy a csatornás/templomos-rész a könyv többi részéhez képest túl lineáris, nincs alternatív útvonal: hát most már van. :D Persze, ahogy eddig, úgy most is szigorúan figyeltem rá, hogy megmaradjon a mű eredeti stílusa, hangulata, szóval nem kell félni: az új részek is maximálisan KJK-sak, és egyáltalán nem lógnak ki a könyvből. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2015. május 29. 09:09 | Válasz erre | #351
Én még nem temetem a lapogatós könyveket, sőt ha Sz.G kolléga nem vall kudarcot, illetve sikerül a Magányos Farkas borítóit összefabrikáltatnom, nos akkor a nyáron lesz pár új kiadvány. Runner terveit nem ismerem, de talán a fordítók összekapják magukat, és lesz még az idén egy-két könyv. Egyébként Sz.G kolléga, ha nem titkos majd megírhatod priviben a borítószerkesztőd elérhetőségét, illetve azt is, hogy mennyiért dolgozik, ha már nem csillagászati összegekről van szó...
© Anry
2015. május 28. 18:44 | Válasz erre | #350
Én nem bánom a kriptahangulatot, a honi "hivatalos" lapozgatós írás, ami voltaképpen lejáratta az egész játékkönyv sorozatot, végre szépen elfelejtődik a saját regényükből lapozgatóst csináló és azt így újra kiadó íróival együtt. Szükség van egy új kezdetre és hogy ebbe semmiféle HK-s vagy M betűs esetleg Teletubbies-os cucc ne rondítson bele..

;)
© SzG
2015. május 28. 06:35 | Válasz erre | #349
Köszönöm a biztatást mindenkinek. :)
Killmaster: már megvan a "brigád" (tördelő + borítószerkesztő + nyomda; szerencsére egyik sem "csillagászati áron" dolgozik :)), úgyhogy ilyen téren nem lesz szükségem segítségre, de azért köszi a felajánlást.
Tényleg eléggé kriptahangulat van mindenfelé játékkönyv-fronton már jó ideje... Hát reméljük, hogy a "közönségkedvenc" főgonoszokat (Zagor, Balthus, Főmágus...) is felvonultató Visszatérés a Titánra-széria majd változtat ezen, "felkavarja az állóvizet", ahogy te is írtad. [smiley]hawaii[/smiley]
2015. május 25. 17:02 | Válasz erre | #348
Sok sikert hozzá! Én türelmesen várok :P
© Vikky
2015. május 25. 07:57 | Válasz erre | #347
Csatlakozom az előttem felszólalóhoz, mármint abban. hogy jó olvasni a soraidat SZ.G.! Én remélem, hogy lesz a könyvekből valóban valami, mert nekem a BB is nagyon bejött. Az sem túl sok fejezetpont, viszont a történet maga nem rövid.
© killmaster (Savanyúhas)
2015. május 24. 22:19 | Válasz erre | #346
Nocsak, nocsak! Egy régi ismerős, a múlt ködéből! Úgy tűnik ez a nap tele van meglepetésekkel. Örülök, hogy mégis csak lesz valami ebből az egészből, noha engem is foglalkoztatott a gondolat, hogy az idén kiadatom saját példányban, és megosztom a rajongókkal pdf-ben. (Amiből már csak egy lépés a nyomdai könyv!) Igaz nem értek a tördeléshez professzionálisan, és a borítótervezés sem az erősségem, de minden probléma megoldható, olykor csak idő és segítség kérdése az egész. Részemről számíthatsz mindenben rám SZ.G, sőt még nyomdát is tudok ajánlani, ahol már 1 db példányt is elkészítenek nem csillagászati áron. Gondolom azért felétek is akad ilyen nyomda... Mivel amúgy is egy szűk réteg fogja olvasni a köteteket, nem kell nagy költségekbe vernünk magunk a példányszámot illetően, akit érdekel a dolog, ír egy privit, és felmérjük kb mennyire is van igény... Kicsit tényleg fel kell kavarni errefelé az állóvizet, mert mostanság mintha megtört volna az a kezdeti lelkesedés. Egy-egy jobb kaland megjelenése kicsit lendületbe hozná itt a dolgokat. A lehetőségek kibővülni látszanak, meglátjuk mennyire élhetünk vele. Ha mérsékelt sikere is lesz a dolognak, nem zárkózom el egy újabb kaland megírásától sem, és remélem SZ.G idén olvashatunk tőled is valamiféle írást, és nem kell újabb éveket várnunk rá...
© SzG
2015. május 24. 12:55 | Válasz erre | #345
Üdv!
No végül is hosszú kihagyás után újra elővettem a "fiókból" a kiadatlan pályaműves-anyagokat, illetve a "Visszatérés a Titánra" kötettervet, és újra elkezdtem foglalkozni a témával. :) A project iránt érdeklődők számára írok pár sort, hogy hogyan is áll az egész, és mi várható.
Szóval, amire szinte rögtön rájöttem most a napokban: komoly hiba volt korábban "lapozgatós antológiát" (több lapozgatóst tartalmazó könyvet) tervezgetni... ezekből a kalandokból még kettő is bőven sok lenne egy kötetbe, nemhogy több. Igaz, csak 200 fejezetesek, viszont mindegyik FP legalább 8-10 soros, de egyáltalán nem mennek ritkaságszámba az egy vagy akár több oldalasok (mondjuk Killmaster könyvében eredetileg akadtak rövidebbek is, de a "belenyúlásom" után nem meglepő módon ezek is szépen meghíztak :D). Még a legrövidebb kaland is 170 000 karakter körül mozog így (a régi KJK-k között vannak amúgy 150 000 karakteresek is, pedig azok ugye 400 fejezetesek!), ami azt jelenti, hogy ha csak a Végzet Prófétáit + a Válaszútont adnánk ki együtt, a kb. 30 (!) egész oldalas képpel olyan vastag könyvet kapnánk, mint a Királyok koronája... aminek a kiadása, ahogy a jelenlegi árakat nézem, komoly terhet róna rám/ránk, még 50 példányban nyomtatva is hat számjegyű lenne a végösszeg (!), ami persze a kész mű árán is meglátszódna: olyan 3500-4000 alatt nem igen tudnánk adni, ennyit meg gondolom nem sokan áldoznának egy KJK-könyvre, főleg ha gyakorlatilag ismeretlen írók műveiről van szó... Tehát, ez a gyűjteményes kötet tényleg elég elhibázott ötlet volt, nem is tudom, hogy nem jöttem rá korábban. :) Ezeket a kalandokat KÜLÖN-KÜLÖN kell kiadni: így a kiadás költsége se fog a padlóhoz vágni (és egy esetleges bukás -amire van esély- is elviselhetőbb lesz), és a "fogyasztói ár" is jóval barátibbra fog kijönni, tippre olyan 1500-nál, max. 2000-nél nem fog így többe kerülni egy-egy könyv. Arról nem is beszélve, hogy ezek a kalandok önmagukban is simán megállják a helyüket, ahogy erre pl. Sang is utalt a Végzet prófétáiról szóló kritikájában ("van olyan jó, mint a külföldi könyvek"), és majdnem olyan hosszúk, tartalmasok is, mint egy normál, 400-as kaland (Nimretil könyve mindenképp ilyen, a rengeteg oda-vissza mászkálás, kutakodás meg a rejtvények garantáltan hosszú játékot eredményeznek; Killmaster könyve ugyan rövidebb, viszont a sokféle választható karakter és útvonal miatt többször is érdemes végigvinni egymás után), szóval felesleges is lenne ezekből többet egymás után/mellé rakni... Önmagukban is teljes értékű könyvek.
A terv tehát most az, hogy nem egy "Visszatérés a Titánra" című gyűjteményes kötet lesz a pályaművekkel, hanem egy "Visszatérés a Titánra" SOROZAT, és ennek keretében fog kijönni külön-külön mindegyik fanfiction: először a Végzet Prófétái (mert az talán a leghagyományosabb, "legkájékásabb"), aztán a Válaszúton... majd valószínűleg jön majd tőlem egy, két vagy max. három rövidebb írást, pl. a sokat emlegetett Királyok koronájás alternatív befejezést tartalmazó kötet... utána pedig majd meglátjuk.
Maguk a pályaművek ugye már át lettek nézve, sőt, nyomdakésznek is lettek nyilvánítva (ezeket lehetett letölteni anno az oldalunkról PDF-formátumban), úgyhogy elvileg már tényleg csak egy utolsó átnézésre van szükség, amit már amúgy el is kezdtem, utána mehet a tördelőhöz az anyag, majd a nyomdába. Hogy ez konkrétan mikor történhet meg, és mikor jelenhet meg az első könyv (ami ugye a Végzet Prófétái lesz, ahogy írtam fentebb)... hát megtippelni ugyan meg tudnám, de a korábbiakból okulva inkább nem teszem. :) Maradjunk annyiban, hogy nagyon meg lennék lepve (és már tényleg szégyellném magam), ha most nyáron nem "startolna el" ez a bizonyos fanfiction-sorozat. :)

(Persze, nyilván vannak olyan kollégák/rajongótársak, akik már lemondtak az egész projectről, és nem hiszik, hogy lesz ebből valaha bármi kézzelfogható is... nekik csak annyit mondanék, hogy higgyék el, lesz. :D Az, hogy beígérek valamit, aztán hónapokig, akár évekig mégsem történik semmi, esetemben teljesen "természetes", vagy legalábbis megszokott; például annak idején a Bizonytalanság börtönébennel is ez volt a helyzet, évekig ígérgettem folyamatosan, mivel általában tényleg úgy éreztem/úgy tűnt, hogy már itt van a "kanyarban" a megjelenés... aztán valami mindig közbejött, a könyv meg hosszabb-rövidebb időre parkolópályára került, majd amikor már kb. mindenki lemondott róla az ismerőseim közül, hirtelen [i]megjelent[/i]. Nos, a Visszatérés a Titánra-kalandokkal is ez lesz. :) )
© killmaster (Savanyúhas)
2014. december 12. 21:09 | Válasz erre | #344
Sang lehozott egy remek könyvkritikát a Végzet prófétái kalandomról, akit esetleg érdekelne a dolog ezen a webcímen ( http://kjk-anime.blogspot.hu/2014/12/a-vegzet-profetai.html?showComment=1418414419613#c3782552915442812010 ) elolvashatja. Aki esetleg még nem olvasta, de érdekelné a kalandom, az jelezzen nekem priviben, szívesen elküldöm.
2014. szeptember 11. 12:50 | Válasz erre | #343
Sziasztok. megtudná mondani valaki honnan lehet letölteni kjk könyv író magyar programot? A múltkor láttam egy kis egyszerű oldalon de már nem tudom merre is volt az oldal. Köszönöm.
© SzG
2014. március 22. 19:09 | Válasz erre | #342
Frissültünk... Mondjuk ezúttal nem játékkönyv került ki, de talán ez a bizonyos anyag is érdekes lehet egyesek számára. [smiley]beka2[/smiley]
© SzG
2014. március 15. 07:40 | Válasz erre | #341
\"kalandozhattok a Titánon\"
Bocs, ez így ebben a formában nem igaz... A stílus, a kaland hossza, meg a szabályrendszer alapvetően tényleg KJK-s, de a világ más, saját helyszínekkel, istenekkel. (Az igazság az, hogy nálam is csak pár napja van a könyv, és még nem tudtam annyira elmélyedni benne.)
Mindegy, a lényeg az, hogy egy újabb fantasy kaland várja odaát az olvasókat-játékosokat. [smiley]awink[/smiley]
© SzG
2014. március 14. 21:17 | Válasz erre | #340
Bizony, az előző, [i]démoni[/i] kaland után most egy pozitívabb karakter bőrébe bújva kalandozhattok a Titánon, és ezúttal még egy Lícssel is összeakaszthatjátok a bajuszt. [smiley]Necromancer-icon[/smiley]

Amúgy mostantól elvileg minden pénteken várható valamiféle új anyag (igaz, ez nem minden esetben jelent lapozgatóst; egyéb, a témához így vagy úgy kapcsolódó tartalmakkal is készülünk). Hogy úgy mondjam, igyekezni fogunk ezután kicsit [i]kalandosabbá[/i] tenni a látogatóink hétvégéit. [smiley]buck[/smiley]
2014. március 14. 20:23 | Válasz erre | #339
Üdv mindenkinek!

Újabb lapozgatóssal bővült a Szövetség honlapja, ezúttal Hegedűs Csaba (Navarrista) tollából. Bővebben: [url=http://szovetsegjtk.hu/?q=node/72]itt[/url].
2014. március 8. 20:01 | Válasz erre | #338
Sziasztok!

Új menüponttal, és vele együtt Twillight 50 fp-s, a Titánon játszódó kalandjával bővült a [url=http://szovetsegjtk.hu/]Szövetség honlapja[/url].
Arra kérnélek benneteket, hogy ha sikerült átverekednetek magatokat valamelyik játékkönyvön, osszátok meg tapasztalataitokat a [url=http://szovetsegjtk.hu/?q=forum]fórumunkon[/url], ezzel is segítve a munkánkat.
© Anry
2014. március 8. 07:18 | Válasz erre | #337
És az a sok, borzasztó fogalmazás, egy szóban is már helyesírási hibák tömkelege és az írás egyszerűsítése (nagybetű, megszólítás, lezárás, írásjelek hiánya..), a hátamon feláll a szőr, ha meglátom.

Nemcsak ezért lettünk \"rétegkönyv\", nézzétek meg mi szokta elfoglalni az eladási listák xx helyét.. Bulvárszemét (Szepesi Niki, Stohl, Toncsi, etc), Csernus összes, Atlantisz 29 kristályának lélekanatómiája meg a Szürke 50 árnyalatának 63-ik vetülete. Hja és Dan Brown ki ne maradjon.. :D és :(
2014. március 7. 18:30 | Válasz erre | #336
Esetleg bepróbálkozhatnánk azzal, hogy lehet lájkolni az fp-ket és a szörnyeket.
2014. március 7. 14:40 | Válasz erre | #335
A mai fiatalok már nem olvasnak...nem is tudnak már lassan, csak a pár szavas facebook üzeneteket...és ugyanilyen hosszúságú mondatokat tudnak csak írni. [smiley]catch-hit-with-chair[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. március 7. 08:25 | Válasz erre | #334
Ha azt veszem alapul, hogy mennyien beregisztrálnak a Zagor.hu-ra, és ebből mennyi aktív hozzászóló van, akkor nem csodálkozom azon, hogy viszonylag kevés a hozzászólás. Biztosan vannak, akik régen nagy rajongók voltak, most meg a kíváncsiság idevonzotta őket és ennyi. Én a saját kalandomat unokatesómon teszteltem, neki tetszett, igaz a végét már kipuskázta, de így is elhullott vagy tízszer! Azóta már rajzok is készültek hozzá, és Szlobó kolléga ráncba szedte illetve kiegészítette a kalandomat, így már piacképes azt hiszem. Az igényekről annyit, hogy a könyvpiac olyan mint egy ingovány. Sokan elsüllyednek, és csak kevesen jutnak át rajta sikerrel. A gagyit is piacra lehet dobni, ha elég pénzt nyomnak alá, és reklámozzák úton-útfélen. Na ehhez képest a mi kalandjaink sokkal összetettebbek és színvonalasabbak, csak félkész állapotban van még a kiadvány, így tényleg csak szűk réteg (bár reméljük annál nagyobb rajongócsapat) láthatta azokat. A nagy kritika úgy is a könyveladás lesz. Ha jól fogy a könyv, akkor jók a kalandok is. Ha meg nem, akkor bízunk a következő kiadásban...
2014. március 6. 20:14 | Válasz erre | #333
Őszintén szólva én azért remélem, hogy legalább páran megosztják majd a véleményüket a lapozgatósainkról. Amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője, addig szeretném elhinni, hogy még van igény MO-n magyar írók játékkönyveire is.
2014. március 6. 18:10 | Válasz erre | #332
Nemsokára hétvége:D
Igen, bár lehetséges, hogy ez meg fog változni majd a nagyobb promóció után... bizakodjunk.
© SzG
2014. március 6. 17:32 | Válasz erre | #331
Köszi, igyekszünk. :)

A KK-ra még sajnos várni kell pár hetet, viszont a hétvégén elvileg ki fog kerülni egy kis olvasnivaló... méghozzá egy \"új\" írótól. :)

Az érdeklődés tényleg elég szerény, bár annyira még nem is lett bereklámozva a site, egyedül itt írtunk róla pár topicban (a komolyabb promóra majd a Visszatérés a Titánra megjelenését követően fog sor kerülni).

Amúgy pár tucatnyian azért leszedték az eddigi három anyagot, bár hozzászólás még tényleg nem nagyon érkezett, pedig nyilván mindannyian örülnénk valamiféle visszajelzésnek. [smiley]vigyor4[/smiley] Ráadásul most még tudnánk módosítani a kalandokon, javíthatnánk az esetleges hibákat.
2014. március 6. 17:11 | Válasz erre | #330
Nos, alaposan megnéztem Szlobóék oldalát. Az egyik része, hogy nagyon tetszett, mert letisztult és könnyen átlátható volt! (Huh, azok a képek, magyar grafikustól még nem láttam jobb KJK rajzokat[smiley]wink[/smiley]) A pályázatok is érdekesnek tűnnek, remélem sok jóban lesz még részünk... Illetve alig várom, hogy meglegyen az alternatív KK, nagyon kíváncsian várom már az első részt...
A másik dolog viszont, csodálkoztam, mikor megláttam, hogy majdnem egy hónap alatt, egyetlen egy hozzászólás sem érkezett a fórumba! Nyilvánvalóan a Zagorral nem lehet felvenni a versenyt (szerintem nem is ez a cél), de akkor is szomorú:( Ennyire nem érdekel senkit az egész?
© SzG
2014. február 18. 11:19 | Válasz erre | #329
Na ez jó ötlet, tényleg adhatnál majd nekik valami spéci képességet. [smiley]buck[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. február 18. 08:46 | Válasz erre | #328
Mindkét kaland nagyon eltérő koncepciót képvisel, talán egy dologban hasonlítanak csak, elsőre nem igazán lehet végigvinni egyiket sem. Amikor én először olvastam Nimretil kalandját, csak néztem, mint sün a ködben, mert ez nem a megszokott üsd-vágd nem apád jellegű labirintusos kaland, amikhez hozzászoktam. Annyi újítás van benne, mint 3 nagyon újító jellegű KJK könyvben. A dobókockák mellékes szerepet kapnak, de a döntéseinknek komoly következményei vannak a kaland folyamán. Én erősen ajánlom, hogy jegyzeteljen minden kalandor, mert ide nem lesz elég a 10 ujjas módszer. Nem mellékesen a 200 fejezetpont felér egy átlagos KJK könyv hosszúságával, és bizony sok ismerőssel is összefuthatunk a kaland során. Hogy kik ők? Nem árulom el, mert aki szeret kalandozni, az úgy is találkozik majd velük. [smiley]bee1[/smiley]
2014. február 18. 07:38 | Válasz erre | #327
Igazából a két varázslat kizárja egymást, nem fordulhat elő, hogy mind a kettőt ismered. Mindenesetre tényleg lehetne turbózni őket valamilyen speciális képességgel. Köszönöm a tippet!

Ja, még valami: a Válaszútonból a doc verziónál a fejezetpontok hivatkozások, aki nem akar keresgélni, az azt szedje le.
© Anry
2014. február 17. 23:45 | Válasz erre | #326
Szép lett az oldal, megnéztem mindkét, hozzáférhető művet.
Innovatív és érdekes mindegyik. :)

A Válaszúton című műben a varázslatok között van Pókidézés illetve Tűzelementál. A kettő között alig van különbség, ami kihagyott ziccer, főként ha azt nézzük, hogy mindkettőnek van hasznos képessége lényegéből adódóan (mérgezés, mágikus égési sérülés több körön át), amit nem használ.
© SzG
2014. február 17. 20:06 | Válasz erre | #325
No kijavítottuk a honlapon maradt hibákat, illetve felkerült a logónk is a Rólunk menüpont alá (ez elvileg minden kiadványon szerepelni fog :) ). Ezen kívül lecseréltük a tegnap ideiglenes jelleggel kitett DOC-verziókat PDF-re a Végzet Prófétáiból meg a Zagor: Válaszútonból. Magyarul most már elvileg bugmentes a site, és nagyjából elnyerte a végleges formáját is. :) További jó böngészést, olvasgatást mindenkinek. Ha bármilyen hibát találtok, akár a honlapon, akár a kalandokban, írjátok meg itt vagy a Szövetség fórumán! Köszönjük. [smiley]wink[/smiley]
© SzG
2014. február 17. 09:32 | Válasz erre | #324
Köszönjük!
Igen, Krakatit (a Visszatérés a Titánra c. könyv illusztrátora) nagyon érti a dolgát. [smiley]hawaii[/smiley]
\"Gábór\": [smiley]nevetes2[/smiley] Egyébként azóta én is kiszúrtam néhány hasonlót, pl. a \"Rólunk\" alatt \"történetell\" van írva történettel helyett... no majd estefelé, ha a webmájsztró (Nimretil úr) netközelben lesz, orvosoljuk a hibákat. [smiley]eplus2[/smiley]
© Ravnos
2014. február 17. 09:12 | Válasz erre | #323
Minden elismerésem, nekem tetszik az oldal és szerintem a képtárban a 2.-3. könyvnek a grafikái nagyon jók!! Még mindent nem olvastam végig, viszont a címlapnál a tovább gomb utáni részen van egy elég nagy elírás ami pont a nevedet tartalmazza: \"Szloodnik Gábór A Bizonytalanság Börtönében c. műve\"!
Vagy esetleg nevet módosítottál? [smiley]circling[/smiley]

Amúgy tényleg kiruá! [smiley]taps[/smiley]
© SzG
2014. február 17. 00:34 | Válasz erre | #322
Hát akkor örömmel jelentem, hogy végre-valahára elindult a régóta tervezgetett saját honlapunk... vagyis a \"Szövetség a Hazai Játékkönyvekért\" honlapja:

http://szovetsegjtk.hu/

Mivel már hullafáradt vagyok, így nem is szaporítanám a szót, meg aztán, a honlapon úgyis minden le van írva (mi ez, mik a terveink, milyen kötetekre lehet számítani, illetve mik tölthetők már le most is az oldalról).
Néhány szöveget lóhalálában írtunk meg az elmúlt pár percben, úgyhogy lehet, hogy maradt néhol egy-egy elírás vagy ilyesmi... majd a későbbiekben még finomítunk rajtuk, illetve magán a site-on is.
2014. február 17. 00:02 | Válasz erre | #321
[smiley]eljen[/smiley]
© SzG
2014. február 16. 20:33 | Válasz erre | #320
Nekem igen, már így is rengeteget ígérgettem (és csúsztam, illetve csúsztunk). Amúgy viszont elég jól haladnak a dolgok...
2014. február 16. 20:20 | Válasz erre | #319
Lehet onnan az ihlet:D
Amúgy nyugodtan ráérsz! Komolyan nem gáz még pár nap vagy hét...
© SzG
2014. február 16. 17:34 | Válasz erre | #318
Segítek: F. W. a monogramja. [smiley]buck[/smiley]

(No én meg azt nem tudom így hirtelen, hogy ki a csuda az a Benjamin Franklin, de majd kiguglizom. Szerk.: rákerestem, tényleg hasonlít a képen látható ürgére. :D)
© Zak
2014. február 16. 17:03 | Válasz erre | #317
Én sajna nem tudom, ki lehet a képen. Elsőre Benjamin Franklin ugrott be, de ő szemüveget viselt, és úgy tudom, sosem találkozott madáremberekkel.
© SzG
2014. február 16. 16:37 | Válasz erre | #316
Az utolsó simítások zajlanak az oldalon, illetve az első néhány kalandon. Éjszaka remélhetőleg tényleg elindul a szájt... ha mégsem, akkor legkésőbb holnap tuti. Ha nem, és ismét csúszunk... hát az már tényleg nagyon gáz lenne. Akkor komolyan mondom, felkötöm magam.[smiley]hung[/smiley]
© SzG
2014. február 14. 15:16 | Válasz erre | #315
Hol kérek én pénzt a munkámért, te [smiley]idiota[/smiley]? Reggel írtam le, hogy mindent ingyen csinálunk-csináltunk, vagy ami esetleg pénzbe került (pl. szerver), azt se fogjuk megfizettetni senkivel. Már a szövegértelmezéseddel is baj van?
A papíralapú könyvekért kell fizetni, ha olyat is akarsz, de ott is csak anyagköltséget, ahogy pl. itt, a zagoron is így van ugye... mert papírt, meg festéket senki se tud tonnaszám ingyen szerezni.
2014. február 14. 15:11 | Válasz erre | #314
Nekem az nem tetszik,hogy SzG pénzt kér a munkájáért,amit a szabadidejében csinált. Hiszen más meg profi szervert működtet. [smiley]nevetes1[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. február 14. 08:52 | Válasz erre | #313
Zoleeka nagyon igazságtalan vagy! Nem kis munka egy ilyen alkotás létrehozása, de erről igazából csak azok tudnak neked mesélni, akik érdemben tettek is valamit. Ha nincs Szlobo, én sem írok újabb kalandot, amiben azért akadnának kisebb-nagyobb bakik, ha azok, akik olvasták a történetemet nem jeleznek volna vissza egy-egy hibánál. De említhetnék itt sok más emberkét is, fordítókat, lektorokat, és akár Runnert is, akik szintén ingyen dolgoznak csak azért, hogy a le nem fordított történetek napvilágot lássanak. De ha már kritizálsz valamit, mutasd meg, hogy te jobban tudod csinálni, és én megemelem előtted a kalapom, noha az pont nincs... Ráadásul pont olyan dolgot kritizálsz, ami még a készülődés fázisában van, és még én sem ismerem minden részletét pontosan. Ha majd kész lesz, és azt mondod neked ez nem tetszik az a szíved joga, de addig ne szóld le más munkáját! [smiley]ejnye1[/smiley]
© SzG
2014. február 14. 07:46 | Válasz erre | #312
Szabadidőnkben, \"ingyér\" megírtuk a könyveket (illetve én átnéztem, javítottam, szerkesztettem a többiekét is), megcsináltuk a képeket, a tördelést, a honlapot (illetve kerítettünk egy tárhelyet is). Ennél többet gyakorlatilag nem is tehetünk.

\"ingyért, mint mindenki más?\"
Ki az a \"mindenki más\", aki a saját költségén nyomtat ki könyveket profi nyomdában, majd ajándékoz el ingyen, elárulnád? Egy példát mondj. Ha lehet, akkor a hazai játékkönyves színtérről. (Bár szerintem azon kívül sincs igazán senki, aki papírlapú könyveknél legalább az anyagköltséget ne fizettetné meg.)
2014. február 14. 07:37 | Válasz erre | #311
Minek? Miért nem a szabadidődben csinálod, ingyért, mint mindenki más? [smiley]fejvakaras[/smiley]
© SzG
2014. február 13. 13:35 | Válasz erre | #310
Természetesen minden digitális tartalom (e-book) ingyenesen letölthető lesz a honlapunkról. A papíralapú könyvekért majd nyilván fizetni kell valamennyit az anyagköltség miatt (ahogy ugye a zagoros könyvek esetében is)... bár felőlem ezek is lehetnek ingyenesek, csak akkor szerezz egy nyomdát, ami ingyen biztosít számunkra papírt, festéket, ragasztót... meg egy szakit, aki megcsinálja. [smiley]eplus2[/smiley]
2014. február 13. 10:15 | Válasz erre | #309
Majd mond meg hol lehet ingyen letölteni vagy ingyen példányt beszerezni! [smiley]knight-2[/smiley]
2014. február 13. 08:42 | Válasz erre | #308
Az is valami:D, bár lehet, hogy megvárom a papírverziót...
© SzG
2014. február 12. 22:03 | Válasz erre | #307
Jó. [smiley]nevetes1[/smiley]

Egyelőre csak PDF, a papírverzió még odébb van.
12345678Következő oldalUtolsó oldal