Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Blood of the Zombies - könyv
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234
2012. május 22. 10:46 | Válasz erre | #18
\"Vörös és fekete, papi és katonai pálya... Ez nekem tutira nem ugrott volna be, ebből is látszik Stendhal nálam kudarcot vallott.\"

Amúgy lehet 1830-ban egyértelműbb volt, ha heti szinten találkozhatott az ember fekete csuhás papokkal, meg vörös egyenruhás katonákkal. Stendhalnak figyelembe kellett volna vennie a címadásánál, hogy 200 év múlva már Killmastert nem tudja megfogni vele.
Különben a poén, hogy tényleg értelmezhető a két szín a rulett színeiként is, szóval ezek szerint neked is mondott valamit.

Még annyit hozzátennék, hogy nekem egyáltalán nem tetszett a Vörös és Fekete (ez nyilván ízlés kérdése), de a címe jó.
Persze ha így nézzük, akkor a Zombi vére is marha jó cím, rögtön tudja az ember, hogy jobb elkerülni, mert valószínűleg csak agyatlan Zombihentelésről van benne szó.

Nem lehetne megoldani, hogy mindenkinek lehessen egy idézete, ami megjelenik a hsz-ei alatt? Csak mert akkor Killmasternek nem kéne mindig külön kiírni, hogy a Kétélű jóslat, a Mágus könyvek, és a HK kötetek mind firkálmányok, és maximum önkínzásra alkalmasak.
© SzG
2012. május 22. 10:34 | Válasz erre | #17
\"Mágus könyvekhez valóban nem volt szerencsém, ellenben tanulmányoztam kicsit a világát, ami nem volna rossz, ha nem akarják ennyire túlbonyolítani.\"
De itt nem a \"világról\" van szó, hanem a rajta játszódó lapozgatósokról (amiket nyilván teljesen mások írtak, mint akik a világot kitalálták), szóval tényleg nem értem, hogy ha egyszer még csak bele sem néztél egyikbe sem, akkor honnan tudod, hogy \"firkálmányok\". :D Amúgy én inkább pozitív kritikákat olvastam róluk ilyen-olyan kritikusoktól (illetve FÓRUMOZÓKTÓL), és nem hiszem, hogy a szerző is az írók között volt. :D Mondjuk annyira én se estem hanyatt tőlük, de azért az ilyen gyengébb KJK-kat verik.

\"Évenként egy KJK könyv? Ezt honnan veszed?\"
Hogy hogy honnan? :D Hát mennyi FF jelenik meg évente hivatalosan? Kb. egy. Vagy csak én vagyok lemaradva? :D

\"Ami pedig jól fogy, annak lesz folytatása. Lásd Háry Péter, meg az Alkonyat…\"
Az beztos...

\"Nem kizárt, hogy ezek miatt is próbál beújítani Livingstone\"
Ja, mint utaltam, én is ettől tartok, de ha a harri potter, meg az alkonyat a követendő példa, és az ezekért rajongókat akarja megszólítani Livingstone, az már régen rossz, akkor tényleg inkább akassza szögre a billentyűzetét, ahogy Jackson tette a 80-as években (aki ugye a csúcson hagyta abba, nagyon helyesen... mondjuk Livingstonenak ez már nem fog összejönni ugye, de legalább ne süllyedjen még mélyebbre...).
© SzG
2012. május 22. 10:11 | Válasz erre | #16
Én az előbb már ilyen alternatív címeken kezdtem amúgy agyalni. :D Variációk egy témára vagy mi lehetne még a Zombik vérénél is rosszabb (akarom mondani tartalmasabb, mélyebb, filozófikusabb stb.). Például néhány egyszerűbb:

Zombivér
A zombik és a vér
Vér MINDENÜTT!
Vérszomj
Vérszomjas zombik
Zombik a köbön
Vér a köbön
Véres karmok (végül is ha már van Őrjöngő agyarak)
Agy Halottak (nak)
© killmaster (Savanyúhas)
2012. május 22. 10:08 | Válasz erre | #15
Egyikőtök sem győzött meg igazán, de Sz.G kolléga eddigi hozzászólásaiból sejtettem mi lesz a válaszreakció, bár előfordult már, persze - pozitív értelemben -, hogy meglepett a véleménye! Egyébként talán abban egyet érthetünk, ha egy könyv nem tud megfogni az elején, nem kelti fel az olvasó érdeklődését, akkor legyen akármekkora irodalmár is egy ember, az nem is kíváncsi a folytatásra. (Lásd Kétélű jóslat, de akad még pár ilyen KJK könyv a sci-fi részlegen is!) Mágus könyvekhez valóban nem volt szerencsém, ellenben tanulmányoztam kicsit a világát, ami nem volna rossz, ha nem akarják ennyire túlbonyolítani. Mellesleg olvastam pozitív és negatív kritikákat is róluk, és a negatív volt rám erősebb hatással. Gyanítom a pozitív kritikusok között ott lehetett az író is álruhában, mint Mátyás király, és már-már az egekig magasztalta a művét. Gondolom Sz. G kolléga te sem elsősorban a baráti körödet kérted meg, hogy olvassák el a BB-t, és írjanak róla jó kritikát!
Évenként egy KJK könyv? Ezt honnan veszed? Azért, mert itt kis hazánkban bebukott a műfaj, nyugaton szerintem még akadnak szép számmal hódolói. Ami pedig jól fogy, annak lesz folytatása. Lásd Háry Péter, meg az Alkonyat... Nem kizárt, hogy ezek miatt is próbál beújítani Livingstone, mert hát akik olvasták akkoriban a könyveit, mára már átléptek egy újabb generációba, és az ifjúságot meg (már amelyik vesz a kezébe könyvet...), nem egyszerű megismertetni ezzel a műfajjal. Persze kinek a pap, kinek a papné, tartja a népi bölcsesség, de pont ezért jó ez a fórum. Ha mindenben egyetértenénk miről vitatkoznánk?
Vörös és fekete, papi és katonai pálya... Ez nekem tutira nem ugrott volna be, ebből is látszik Stendhal nálam kudarcot vallottt. Maximum a szerelem és a halál kettősségéig még oké, de ez meg jellemző minden romantikus regényre, mert hát valamiről szólnia kell a történetnek. De tudod a Zombik vére utal a könyv jellegére, tartalmára, és hát látva a Resident evil filmet, sejthető lesz a cselekmény is. Na most akinek az bejön, az el fogja olvasni a könyvet, akinek meg nem, az olvasson Vörös és feketét! [smiley]nyes[/smiley]
© SzG
2012. május 22. 10:01 | Válasz erre | #14
GIGALOL :D xD
2012. május 22. 09:17 | Válasz erre | #13
Magyar érettségi tétel, 2013:

Összehasonlító elemzés:

Hasonlítsa össze Standhal Vörös és Fekete és Ian Livingstone A Zombik Vére művének címét! Elemzésében mutasson rá a cím tartalom előrevetítő szerepére. Emelje ki, milyen szimbolikával dolgozik az író. Érvelésében fejtse ki, egy átlag kjk fan miért tudja azonnal, hogy a Vörös és Fekete cím semmitmondó? Állítsa ezzel szembe a zseniális \"Zombik Vére\" címet! Utalhat a cím arra, hogy esetleg zombik is lesznek a történetben? A \"vér\" szó mit jelenthet? Van vére a hagyományos zombinak?
2012. május 22. 09:03 | Válasz erre | #12
\"Na de nektek mi ugrik be ha azt olvassátok Vörös és fekete.\"

Hát, így kapásból két lehetséges karrier vonal, vagyis a papi pálya (fekete) avagy a katonai (vörös). Megkockáztatnám a vörösnek a győzelmet, a feketének a bukást, halált, de ez már tényleg csak találgatás. Ha utánanézek, hogyan értelmezhető a cím, ilyesmikre bukkanok:

\"Semmiféle konkrétumot nem tartalmaz, éppen ezért rejtélyes, többjelentésű, de lényegében a regény lényegére, kettősségére vonatkozik. Mai általános felfogás szerint a vörös a katonaságra, a fekete a papságra utal. Jelentheti a cím a rulettjáték két színét is, a sors két lehetőségét: a nyerést és a vesztést, azt a hazárdjátékot, amelyre a főhős feltette az életét. A leghelyesebb talán, ha a címet sokkal általánosabb jelképként fogjuk fel: a vörös a dicsőséget, a sikert, a szenvedélyek lobogását, magát az életet; a fekete pedig a bukást, a sikertelenséget, az értékek pusztulását, a halált jelenti. Bár az is lehetséges, hogy a cím színei nem ellentétei, hanem kiegészítői egymásnak: a tragikus végkifejletre utalnak, a vért és a halált jelképezik.\"

\"A vörös visszatérő motívum (keretes szerkezetben tér vissza: a verrières-i templom színe -ahova betér a regény elején és a végén mikor rálő De Rênalnéra-, mely előre jelzi Julien sorsát). A halál, a vér, az erőszak színe. A katonai karrier színe. A fekete a halál színe. Elrejt ez a szín: álca, védelem. Julien ruhájának színe. A lelkiismeretét jelképező szín. A papi pálya színe.\"

Persze lehet, hogy a Zombik vére ennél tartalmasabb cím, csak én nem veszem észre az árnyalt jelentéseit.

Zombik vére vs Vörös és Fekete. :D
© SzG
2012. május 22. 08:51 | Válasz erre | #11
\"Ezzel csak a helyet-lehetőséget veszi el a többiektől\"
Magyarul most a Zombik vére miatt az idén már valszeg semmi nem jelenik meg (ugyebár egy ideje már évente csak egy FF-et adnak ki), a következő könyvre (ami remélhetőleg JG-s lesz) várhatunk vagy egy évet... no comment.
© SzG
2012. május 22. 08:21 | Válasz erre | #10
\"Én legalább vettem a fáradtságot és beleolvastam a Kétélű Jóslatba, és azután nyilvánítottam véleményt!\"
Annyira nem nyilvánítottunk véleményt (mivel még nem is olvashattuk ugye), inkább csak a címet kritizáltuk, illetve hozzátettük, hogy nem sok jót várunk tőle.
Amúgy én nem tudom, mit szokott előkapni Livingstone a micsodájából (kabátujjából? :D), csak azt látom, hogy egyre rosszabb, nagyjából már a fanfictionokkal egy színvonalon mozgó könyveket ír. Pl. Zagor legendája, Sárkány szeme... ezek után (meg ami eddig erről a zombis könyvről kiderült) tényleg nem túl valószínű, hogy olyan egetverő műremek lesz a Zombik vére, illetve el fogja érni pl. a Varázsló kriptája színvonalát, és ha így lesz, akkor meg tényleg megkérdőjeleződik az értelme az aktivitásának. Mert ugye ha nem tud már igazán \"villantani\", akkor minek csinálja? Hogy még eggyel több középszerű vagy gyenge FF könyv legyen a polcokon? Ezzel csak a helyet-lehetőséget veszi el a tzöbbiektől (pl. Jonathan Green: egy általa írt és kiadott könyvnek én speciel sokkal jobban örülnék, és ezzel lehet, hogy nem vagyok egyedül).
A címekhez még annyit, hogy a Vörös és fekete, és a többi max. jellegtelenül hangzik, de a \"Zombik vére\" egyenesen szarul, tényleg ilyen zombis-trashes-ZS kategóriás érzést kelt, ami már ugye alapból rossz.
(Ja, igen, zombik... igen, tényleg voltak a BB-ben, a legvégén. Mondhatni epizódszerepet játszanak, mint ahogy elég sok más könyvben is, ezzel szerintem semmi gond nincs. A Zombik vére viszont elvileg végig zombikkal fog \"operálni\". illetve nekünk kell majd őket operálni. :D)
Ami meg a Kétélűt illeti, hát ez az, hogy csak beleolvastál... :D (Ahogy Zolika is a BB-be.) És mivel az eleje zavaros az amnéziás felütés miatt, így hagytad is a csudába, és azóta is azt kell hallgatnunk mindenhol, hogy mennyire vacak és hogy a műfaj abszolút mélypontja, egy fércmű, kissé már lehet, hogy unalmas. :D Főleg, hogy mellesleg egy kimondottan jó könyvről van szó, ahogy anno én is írtam a Kétélű topicjában (meg asszem azért nem csak nekem tetszett).
Azzal a kiejelntéseddel meg, hogy a HK-k, Mágusok és egyebek firkálmányok (mellesdleg én úgy tudom, hogy mágusos könyvhöz még nem is volt szerencséd, minth ezrt írtad volna még nemrég :D), vitába se szállok, minek, úgyse tudlak meggyőzni az ellenkezőjéről (ahogy te sem tudsz engem, hogy az FF az abszolút csúcs a játékkönyvekben :D). De, hogy téged idézzelek, lehet, hogy jobb is így. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2012. május 22. 07:47 | Válasz erre | #9
Bezzeg a dzsuzsu zombi, az jöhet! Nem igazán értelek benneteket, de talán ez jobb is így! Én legalább vettem a fáradtságot és beleolvastam a Kétélű Jóslatba, és azután nyilvánítottam véleményt! Ha ti jobban szeretitek a HK, Mágus meg egyéb firkálmányokat (jobb szót aligha tudnék azokra mondani) hát lelketek rajta. Igen, én is valószínűnek tartom, hogy Zombi gyilkolászás lesz a történet, de Livinstone néha előkap a kabátujjból egy ászt, és megmutatja, hogy van még spiritusz a KJK könyvekben, noha itt már megcsappant a rajongók tábora. Egyébként pedig ne gondoljátok, hogy én valamiféle horror-imádó vagyok, csak röhögni tudok ezeken a gyatra Zombis-farkasemberes-vámpíros filmeken. De ha ez most a trendi hát akkor sodródni kell az árral! Ha meg nekem sem tetszik a könyv, hát nem veszem meg, bár Livinstone könyvei azért minimum az elfogadható szintet mindig hozzák. De mintha a B.B-ben is lettek volna zombik! Vagy azok a zombik, másfajta zombik?
A másik amit nem igazán értek a címbeli problémátok... Szóval vannak a világirodalomban, de még a magyar irodalomban is szép számmal olyan könyvcímek, amiről elsőre fogalmad sincs no ez most miről is szólna. Zombik vére, árulkodik arról, hogy Zombikról lesz szó, akik valamiféle vérfertőzés következtében válhattak azzá, legalább is nekem ez ugrik be elsőre. Na de nektek mi ugrik be ha azt olvassátok Vörös és fekete. Max a rulettasztal. vagy Nyomorultak. (Nekem kis országunk lakosságának 60%-a.) vagy Sorstalanság (a mai fiatalok helyzete Magyarországon...) Szóval a cím egy dolog, a borító egy másik, a tartalom na az már jobban foglalkoztat! [smiley]vigyor2[/smiley]
© SzG
2012. május 22. 06:03 | Válasz erre | #8
\"egyszerűen nem jutok el odáig, hogy a cím alapján beleolvassak a könyvbe és eljusson a \'zagyamig az információ a könyv beltartalmáról.\"
Ezt írtam én is, én se nagyon fogok eljutni a béltartalomig... akarom mondani beltartalomig. :D Amúgy ha már itt tartunk, én is tartok tőle, hogy csak valami primitív \"zombis gyakós\"-ról lesz itt szó, tehát az is lehet, hogy még illeni is fog a cím a \"műhöz\". :D Livignstone-nak tán nem kellene már annyira erőltetnie a könyvírást, a Sárkány szeme is elég harmatgyenge volt anno, ez meg a jelek szerint még azt is alul fogja múlni, ráadásul mintha ezt az éppen divatos zombis-resident eviles stb.-s hullámot akarná meglovagolni vele, ami sosem túl szerencsés dolog... már ha direkte olyat ír az ember, ami \"menő\". De ne legyen igazam. :D
© marczy
2012. május 21. 11:45 | Válasz erre | #7
vagy: câine rău, az meg mondjuk egy Drakula bácsi várában volna életszerű...
© marczy
2012. május 21. 11:37 | Válasz erre | #6
SzG, a \"kevésbé életszerű\" a KJK-ban meglehetősen relatív fogalom. Egy mágikus tárgy ugyanúgy nyithat és zárhat ajtót. KJK-ul végiggondolva a dolgot inkább azt mondanám, hogy mondjuk egy lovagvárban alapvetően kulcsok kellenek, ezen kívül még papi varázslatokkal védeném pl. a kincseskamrát (jó, ezt mondjuk kicsit a MAGUS-ból is lopom) az arany kiteleportálása ellen.

Egy varázsló vagy mágus várában ellenben minden varázslatokkal nyílik és záródik, tehát a kulcsok funkcióit betölthetik különféle varázstárgyak. A kincseket is erős varázslatokkal, varázscsapdákkal védik lopás ellen. Egy ilyen várba a behatolás a varázslatok hatásának blokkolásáról, megszüntetéséről szólhat.

A zombiknak meg van vére, csak alvadt. Ettől még ez a cím sz@r. Fejezze ki, mit várhatunk a könyvben. E cím alapján csak egy szimpla élőholtas gyakásra számítok. Azaz nem veszem meg ezt a könyvet. Akkor sem, ha kiderül, hogy jóval többről van benne szó, és hangulatilag tökéletes a cucc, kellemesen nehéz, de nem végigvihetetlen - mert egyszerűen nem jutok el odáig, hogy a cím alapján beleolvassak a könyvbe és eljusson a \'zagyamig az információ a könyv beltartalmáról.
© SzG
2012. május 21. 09:50 | Válasz erre | #5
Szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy kulcsokat is össze kell szedni, ez gyakorlatilag alap egy játékkönyvnél, mindenhol van ilyen. Egy ajtót általában kulccsal szoktak nyitni-zárni ugye. :D Persze lehet tágyakkal is pl., de azért az kevésbé életszerű.
Viszont ez a cím... szerintem ez valami borzalmas. :D Még egy ZS-kategóriás zombifilmnek sincs ilyen címe (vagy max. annak). Én egy ilyen című könyvet sztem alapból meg se vennék, ha pl. boltban látnám.
2012. május 21. 08:52 | Válasz erre | #4
Igaz, de nem 100%-ban értek egyet. Ott van pl. az Elder Scrolls legújabb része a Skyrim. Ugyan nem játszottam vele, de youtube-on van fent jó néhány rész, s az egyik barlangban van valamilyen átjáró, ahol kör alakú zárak vannak egymás mellett, ott pl. bizonyos beleillő tárgyakat kell gyűjteni, hogy egyáltalán tovább mehes. Persze nyilván a kulcsok szerepét töltik be, de mennyivel újabb és érdekesebb így.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. május 21. 07:39 | Válasz erre | #3
Vigyázz, a kutya harap! Egyébként mivel kastélyban vagy valami hasonló helyen fut a sztori, várható volt, hogy kulcsok is lesznek benne. Bár egy faltörő kos érdekesebb lenne...
2012. május 20. 17:42 | Válasz erre | #2
Jaj, már megint kulcsok:(
2012. május 20. 17:40 | Válasz erre | #1
[img=http://4.bp.blogspot.com/-KYI0lcNdpuo/TyZv4OXngLI/AAAAAAAAIhU/WnwTC1vpkWg/s400/Blood%2Bof%2Bthe%2BZombies.jpg]a zombik vére[/img] [url=http://1.bp.blogspot.com/-Jf6bmBE2PsA/T6_mKg9Wt6I/AAAAAAAAKPg/hiezD7TXUxE/s1600/attack+dogs_sml.jpg][img=http://1.bp.blogspot.com/-Jf6bmBE2PsA/T6_mKg9Wt6I/AAAAAAAAKPg/hiezD7TXUxE/s400/attack+dogs_sml.jpg]Harci kutyák[/img][/url]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal1234