Zagor.hu
Zagor.hu fórum
A Tűzhegy Varázslója társasjáték
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234
© Vikky
2015. február 12. 15:07 | Válasz erre | #49
Én Pesten vettem a Wargammer boltban a figurákat. Elküldik postán is, szal meg tudod rendelni.
Vettem egy 10 db-os készletet, így nagyjából elég volt 2 társasjátékhoz.
Ami jó volt benne, hogy egyedileg lehetett a figurákat összerakni. Viszont a festés az sokkal macerásabb, azt rábíztam a kedvesemre, ő úgy is festeget. Bár szvsz. szürke bábukkal is le lehet nyomni a játékot, persze azért színessel jobb. :)
© soge8
2015. február 12. 13:31 | Válasz erre | #48
Szia,

Én műanyag vonalzót használtam, és 3-4x vágásra vált szét az anyag teljesen (inkább töbször minthogy sorjás legyen)
Elrontotam az elején mert vágásnál eléggé le kel szorítani a vonalzót, felholyagosodik az alul lévő oladala a vágandó felületnek ha nem figyelünk oda.

Szeretném kérdezni a figurákat honnan szerezted be? Honnan lehet darabjával rendelni?
© Vikky
2015. február 12. 07:55 | Válasz erre | #47
Köszönöm a kreatív helyzetjelentést!
Jó volt olvasni a leírásodat, én is merítettem belőle ötletet!
A sniccer-vonalzó kombót majd kipróbálom én is! Fém vagy műanyag vonalzót használtál? Ment elsőre a vágás, vagy többször végig kell rajta menni a sniccerrel?
© soge8
2015. február 11. 20:18 | Válasz erre | #46
Sziasztok,

Elkészítettem a saját példányomat, és leírnám a tapasztalataimat, hátha segítség valakinek.

A kiindulási alapom a lentebb említett megjegyzés:

,,A táblák 20 x 27 cm-esek\"

Valamint a Vikky által leírt útmutató.

Nos, többszöri kalkulálás és próbanyomtatás után a méretek a következők:
A táblák adottak
A táblán mért útvesztőméret alapján az egy útvesztőkocka mérete 45x45mm. Az egy nyomatandó lapon elhelyezkedő útvesztőméretekből adódott hogy egy kincs és eseménykártya mérete 30x30mm. Ezekből egy lapon 7x10 db van. Valamint a kalandlapon is ez a 30x30-as méret.

Tehát:
Táblák 200x207mm
Kártyalapok, Kalandlap 210x300mm
Fedlapok és szabálykönyv egyénileg választó nálam speciel A4

A menete:
Először kinyomtattam az összes társast igénylő lapot. Vettem 2mm karton lapot A0-ást, és 1,5 m öntapadós lamináló fóliát.

A lapok kényelmesen elférnek fejenként egy A3 lapon így kis ráhagyással mindet felragasztottam a kartonra.

!!!Figyeljünk oda hogy csak kártyás lapok egyik oldalát ragasszuk fel mert a másik fele-az ellenpárja csak később kell!!!!

(Ezen a ponton kissé megakadtam mert nekem a tecnokol rapid nem vált be, sajnos nem tudtam egyenletesen eloszlatni ragasztás után egyenetlen lett a felület ,átázott a papír így sajnos kezdhettem elölről)
Az én választásom egy sima egyszerű natúr papír és karton ragasztó szivacsos eloszlatóval(500Ft és bárhol beszerezhető)
A ragasztás után egy vonalzóval simítottam el a lapok alatt esetlegen fellépő ragasztó összegyűlést. Száradás után nagyolt öntapadós lamináló fóliát vágtam és ragasztottam a lapokra, itt is alkalmazva a vonalzó simító erejét.
Én az olló helyett sniccert választottam, és vonalzóval kombinálva.
(Egyszerűbb, gyorsabb, az oldalszélek simák,egyenletesek, és a kezünk sem rándul görcsbe utána)
Egy vonalzóval a széleken megvezetve a sniccerrel felvágtam a lapokat.
Ezek után a kártyás lapok másik oldalára felragasztottam a lapok ellenpárját. Szintén lamináltam és felvágtam.
A kártyákat is sniccerrel vonalzóval megvezetve daraboltam szét( Ez kissé nehézkes de nem vészes)
Mind a táblák és a kártyák oldalai tökéletesen simák és egyenletesek voltak, nem volt szükség a fedésükre.
Én nem Pesti vagyok így az IKEA doboz kimarad, de bármelyik papírboltban lehet venni dokumentumtároló dobozt ilyet vettem én is.
A palástjára felragasztottam a fedlapokat. A szabálykönyvet méretre vágtam, majd hát és fedlappal spiráloztam. A kalandlapokat A3-ra nyomtattam és kettévágtam.
A figurák még hiányoznak de hamarosan rendelek, és kipróbáljuk a barátokkal.[smiley]wink[/smiley]

© Kecsu
2015. február 1. 19:48 | Válasz erre | #45
Nem tudom, hogy itt milyen sűrűn írhatok egymásután több hozzászólást, de közbe kiderítettem, 66 esemény kártya van a dobozba.
http://fightingfantasy.wikia.com/wiki/The_Warlock_of_Firetop_Mountain_%28boardgame%29
© Kecsu
2015. január 31. 14:38 | Válasz erre | #44
Sziasztok!
Ebay-ről rendeltem egy társasjátékot. És akárhogy számolom 66 esemény kártya van. Ti is 77-et írtatok az oldalra, viszont a szkennelt képen meg szintén csak 66 darab van. Azt szeretném megtudni, hogy akkor ez ilyen \"világ méretű\" nyomdahiba lenne?

Mert akkor nem zaklatom az eladót ha tényleg csak 66 esemény kártya van, mert különben nagyon szép majdnem új (alig használt) példányt sikerült beszerezni csak angol.
© Vikky
2014. november 23. 18:55 | Válasz erre | #43
Tettem még fel friss képeket a figurákról, ha valakit érdekel!
© Vikky
2014. november 21. 21:52 | Válasz erre | #42
No, úgy döntöttem, hogy leírom a társasjáték DIY útmutatóját, hátha kedvet kap más is az elkészítéséhez.
Első lépésként letöltöttem a cuccot a honlapról, majd a lentebb megjelölt méretben kinyomtattam. Gondolom ezzel semmi újat nem mondtam eddig.
Ezek után végeztem egy tesztet, hogy mivel tudom a nyomtatott dolgokat a festék feloldódása nélkül ragasztani. A jó öreg technokol rapid simán vette a tesztet, szóval ő lett a szerencsés nyertes, el is fogyott belőle 4 tubussal 2 db legyártásához.
A papírboltban vettem A0-ás kartonlemezt, ami 2mm vastag. Itt nagy differenciák lehetnek az árban, érdemes több papírboltot is végigjárni. Pl. Tatabányán 1300Ft volt, míg Békéscsabán 500(!!!) Ft volt darabja. Illetve vettem átlátszó öntapadós fóliát is, ezt méterre lehet venni a papírboltban.
A papírlemezre felragasztottam a játékmezőt és a kártyákat, ügyelve arra, hogy a ragasztóréteg nagyjából egyenletes legyen. Ezt már a papírra felvitelkor elő lehet készíteni, majd a felragasztáskor a papírt célszerű 1-2 cm-es körben elmozgatni, így a ragasztó egyenletes lesz, nem lesz göröngyös a tábla. Ügyelni kell arra, hogy a nyomtatott papírok közt legyen valamennyi térköz, hogy a pontos vágást könnyebben és precízebben el tudjuk végezni!
Amikor a ragasztás megkötött, ollóval felnagyjáztam a lemezt (emény munka ám!!!), majd karos papírvágóval kivágtam a pontos méretet. Ezek után következett a felületvédelem. A \"lamináló\" öntapadós fóliából akkora darabokat vágtam le, hogy biztonsággal fedjék a tábla lemezeit. A fólia felragasztását mindig a rövidebbik oldal felől kezdtem (előtte célszerű betájolni!), és a ragasztó oldal felőli papírréteget folyamatosan húzva távolítottam el a fólia és a tábla közül. Közben egy derékszögű vonalzóval segítettem a jó tapadást, hogy ne maradjanak légbuborékok. Amikor a fólia felkerült, a sarkoknál az átlóra merőlegesen levágtam a felesleget. A széleket ügyesen visszahajtva a tábla élei is szuperül védve lesznek, a sarkoknál viszont nem marad felesleges anyagtöbblet.
Rövidáru boltban vettem fehér szalagot, amit a csokrok díszítéséhez is használnak. Ez egyrészről azért jó, mert kb. elnyűhetetlen, vékony és a kilógó szálait kis lánggal hamar rövidre lehet zárni és nem foszlik (Ha ügyesen tudsz vágni, még arra sem kell sort keríteni!).
Ezekből vágtam az oldalaknál valamivel rövidebb darabokat, és a jó öreg technokollal ezt is szuperül oda lehet ragasztani. Amire itt érdemes odafigyelni, hogy lesznek olyan részek, ami nem közvetlen összehajtásúak, hanem összehajtott állapotban átfednek 2 táblavastagságnyi távolságot. Ezeket érdemes úgy ragasztani, hogy a terep össze is van hajtva.
Ha ez megvan, akkor egy takarópapírral az alját leragasztom, így a textil sem látszik ki és stabilabban is tartja a kötést.
A kártyákkal nem vacakoltam, csak laminálás után felaprítottam a papírt oszt kész. :) Annyit érdemes még megnézni, hogy a ragasztás megfelelően tartja-e a képeket, nehogy kavarodás legyen a vége...
Az ikeás dobozt én is készen vettem, meg egy lapot 50mm vastag polisztirol habból. Lehet, hogy elég lenne a 40mm vastag is, viszont így már nem kellett a doboz méretén farikcsálni, és attól sem kellett (annyira) tartanom, hogy az alakítás közben eltörik.
A doboz összeszerelése után kivágtam a PS habból a dobozba illő méretű darabokat, dobozonként 2-t. Az alsó szinten helyezkednek el az apróbb dolgok: kártyák, figurák, dobókockák. Nos itt Powerpointban 2 másodperc alatt összedobtam egy alaprajzot, hogy mit hogyan szeretnék elhelyezni. Szétválogattam a kártyákat típus szerint, és lemértem, hogy mekkora területet foglalnak el. A figuráknak és a kockáknak szántam egy 10x10cm-es helyet.
Az alaprajzot szikével kivágtam a habból, majd a kieső darabokat kb. elfeleztem, és visszaragasztottam a helyére (technokol rulez!), így gyakorlatilag kis mélyedéseket csináltam a habtáblában. Kikönnyítéseket is vágtam a mélyedések szélére, így könnyebben ki lehet venni a cuccot belőlük. Az éleket enyhe nyomkodással letömörítettem, így azok már kevésbé \"havaznak\".
A felső részbe jön a játékterep. Itt is kijelöltem a helyet, majd egy 1x1cm-rel kisebb téglalapot is azon belül. A kisebb téglalapot teljesen kimetszettem, a nagyobbat pedig csak az összehajtott játékterep magasságáig, majd azt óvatosan, a belső oldalról vagdosva kimetszettem. Így egy perem keletkezett, ahova a játéktér felfekszik. A kikönnyítést és a peremezést itt is elvégeztem, meg közben 3x porszívóztam össze a sok kis fehér szart a szobában. A két lapot összeragasztottam, és a dobozba tettem. Ha jó passzosra csinálod, akkor szépen benne is marad, oda nem kell ragasztó.
A szabálykönyvet simán kinyomtattam, és a fedlapot lelamináltam az öntapadós fóliával. Én A4-es lapra nyomtattam, és hagytam néhány mm-t a szélén kötésnek. Az összehajtott gerincbe tettem egy kis ragasztót, ami ennél a néhány lapnál elegendő. A kész szabálykönyvet vágtam végleges méretre, így nincsenek kilógó lapok.
A figurák festése még folyamatban van. Viszont elég könnyűek, úgyhogy az aljukra fogok ragasztani egy filcdarabot jó sok ragasztóval (forrópisztolyos olvadós ragasztóval), így stabilabban is fog állni, és a filc sem koptatja a játékterepet.
Nagyjából ennyi lett volna. [smiley]fantasy-27[/smiley]
© Vikky
2014. november 20. 18:43 | Válasz erre | #41
2014. november 20. 09:32 | Válasz erre | #40
Mert nekem is Canonom van. :)
© Vikky
2014. november 19. 21:03 | Válasz erre | #39
Canon 10-18 F4.5-5.6 IS; Canon 18-55 IS II; Canon 28-80; Canon 75-300 MKIII; Helios fix 50 F2.0.
Canon 50D váz.
Amúgy miért érdekel? :)
© runner
2014. november 19. 11:29 | Válasz erre | #38
Ez nem is rossz ötlet...[smiley]awink[/smiley]
A főhős Te vagy!
2014. november 19. 10:10 | Válasz erre | #37
Milyen objektíveid vannak?
© Vikky
2014. november 18. 21:31 | Válasz erre | #36
Illetve a másik, amit még elmondanék, hogy csináltam polisztirol habból (hungarocell) egy betétet a dobozba, így mindennek megvan a helye. Kikönnyítéseket is tettem a könnyebb kivétel végett. Az összecsukott játékterep a helyére téve teljesen szintben van, így nem lóg ki. A polisztirol habot az obiban vettem, mert ott darabra is adnak, 350 Ft volt, és elég volt 2 társashoz. A másikat karácsonyi ajándékba adom tesómnak.
© Vikky
2014. november 18. 21:25 | Válasz erre | #35
A figurák (Warhammer) bolti okosságok. Az összeragasztás során lehetett belevinni némi ötletességet és változatosságot. Ha meglesz a teljes armada festése, még teszek fel frissítést.
© Ravnos
2014. november 18. 21:19 | Válasz erre | #34
Nagyon jó lett!!! A figurákat miből és hogyan csinált(átok)ad?
© killmaster (Savanyúhas)
2014. november 18. 21:10 | Válasz erre | #33
Le a kalappal előtted. Én ehhez kétbalkezes vagyok! Maradok inkább a fordításoknál! Ahhoz sem sokat értek, de jól titkolom... [smiley]buck[/smiley]
© Vikky
2014. november 18. 21:03 | Válasz erre | #32
A játékfigurákat a feleségem festette. :)
© Vikky
2014. november 18. 20:36 | Válasz erre | #31
:D
Nem erről van szó. Közben volt költözés, munkahelycsere, satöbbi. Amúgy elszüttyögtem vele, nem siettem el.
Képek itt: https://www.facebook.com/Vikkysamurai/media_set?set=a.10202858346996276.1073741837.1129835674&type=3
Van egy kép, ami talán kissé magyarázatra szorul. A táblát összeragasztottam textilcsíkokkal, így egyben van, és össze- és széthajtható.
2014. november 15. 13:48 | Válasz erre | #30
10,5 hónapodba telt? Nem sietted el! :)
© Vikky
2014. november 14. 11:34 | Válasz erre | #29
Nos sikerült elkészítenem a saját példányomat... Majd hamarosan teszek fel róla képeket.
© Vikky
2014. január 3. 20:53 | Válasz erre | #28
Tehát, hogy tisztába tegyem a dolgokat:
A papírméreteket én is ismerem (A3, A4, B5, C2, stb.).
A felbontás (DPI) fogalmát is ismerem. Az egy hüvelyk hosszra eső képpontok száma a nyomaton.
Az EREDETI játékmező és a kártyák méreteit (értsd fizikai kiterjedés) viszont nem.
A feltöltött file-ok 300DPI felbontásúak, és ha ezen nem változtatok, akkor a nyomat nem az eredeti méretet fogja visszaadni. Ezért tettem fel a kérdést runnernek.
Egyéb kérdés esetén a gugli és a cikipédia szívesen segítenek. :)
2013. december 31. 01:07 | Válasz erre | #27
A rendes alatt az ertettem, amilyennek valojaban lenni kell.

Ha a papir meretekkel tisztaban voltal, miert nyomtattal kicsit? :)
© Vikky
2013. december 30. 18:29 | Válasz erre | #26
Azért a papírméretekkel én is tisztában vagyok.
Rendesen alatt én azt érteném, hogy az eredetivel egyező méretű nyomatot kapok. Vagy te nem így gondolod?
2013. december 30. 15:23 | Válasz erre | #25
A rendesen az, hogy mekkorára akarod. :) A3-as, A4-es. :) És úgy állítod be:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Pap%C3%ADrm%C3%A9ret

Tehát ha nem adod meg RENDESEN az adatokat, akkor olyan picit kapsz. :)
© Vikky
2013. december 29. 21:44 | Válasz erre | #24
Köszönöm az infót! Printelek egy újat. :)
© runner
2013. december 26. 21:38 | Válasz erre | #23
A doboz csak tartó.
A táblák 20 x 27 cm-esek.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2013. december 26. 14:18 | Válasz erre | #22
Runner, ha tudsz mm pontos adatokat megadni, azt megköszönném. Nem akarok egy nagyjából jó, de mégsem az igazi méretet nyomtatni. Vettem az Ikeában is dobozt, hogy fasza legyen.
Ha ahhoz arányosítom az egészet akkor oké amúgy?

Zoleeka, kicsit bővebben kifejtenéd a\"rendesen\" fogalmát? Nem kötekedni akarok - ne érts félre - de a mondandódnak nem sok információtartalma van.
2013. december 26. 12:59 | Válasz erre | #21
A nyomtatási méretet kell beállítani rendesen!
© runner
2013. december 26. 12:01 | Válasz erre | #20
Nem emlékszem, hogy mekkorában kerültek fel a képek, de nem olyan kicsik.
A társasjáték egy táblája A4-esnél kicsit kisebb méretű.
Ezekből van 6 tábla, tehát a játéktér olyan 54 x 60 cm.
A főhős Te vagy!
© Vikky
2013. december 26. 10:33 | Válasz erre | #19
Üdv runner! Nyomtattam ki magamnak a játékból, és találkoztam egy furcsa problémával. A társasjáték kicsi lett. Megnéztem az eredeti file-okat, 300dpi felbontásúak, és PS-ben csináltam egy A3-as lapot, amire ráhelyeztem a képeket. A nyomtatási méret viszont igen kicsi lett. A kérdésem az lenne, hogy az egyes képek mekkorák, avagy hány dpi-ben nyomtassak? Mert így most van ATV társasjáték mini edition-öm.
© runner
2013. október 8. 23:23 | Válasz erre | #18
Már sajnos nem fog készülni.
A főhős Te vagy!
© soge8
2013. október 8. 21:51 | Válasz erre | #17
Sziasztok,

Nincs rá esély hogy a közeljövőben készítetek még belőle, nagyon szívesen áldoznék nagyobb összeget is. :)

Köszi a választ
© runner
2013. május 17. 18:32 | Válasz erre | #16
Ezt már szerintem írtuk.
A [url=http://www.silverland.hu]Silverland[/url]-ben lettek véve a figurák.
A legtöbbet felvásároltuk, de azért maradtak még olyan fémfigurák.
650-1000 Ft közötti áron vannak.
A főhős Te vagy!
© soge8
2013. május 17. 17:31 | Válasz erre | #15
Azt azért meg lehet kérdezni hogy honnan vásároltátok a figurákat?
2013. április 27. 20:03 | Válasz erre | #14
Vagy esetleg valami leírás szerűséget tudtok csinálni hogy hogyan kell elkészíteni ? :D
© Crrpt
2013. február 10. 13:37 | Válasz erre | #13
hali! engem is érdekelne egy szépen elkészített társasjáték. nálam is az a gond, hogy nem lenne annyira szép, mintha profik - Ti - csinálnák
ha beszerezhető valahogy, jelezzetek pls!
© soge8
2012. december 28. 20:04 | Válasz erre | #12
Sziasztok!

Nem lehet tőletek beszerezni olyan gyönyörű elkészített formában mint ahogy a mintaképeken látszik persze a megfelelő összeg ellenében.

Letöltöttem és nekikezdenék az elkészítésének de az én kivitelezésen nem lenne olyan.

Ha van rá lehetőség kérlek jelezzétek.

Köszönöm
2012. december 27. 00:19 | Válasz erre | #11
Nekem nagyon tetszik a játék Grungi elemzése alapján. Az lenne a kérdésem hogy hol tudok beszerezni akár egy angol nyelven íródott példányt ?
© Grungi
2012. december 5. 21:04 | Válasz erre | #10
Üdv,
Nekem itt a tapasztalataim a játékról:

[url=http://grungirpg.blog.hu/2012/11/19/tuzhegy_kulcsai]http://grungirpg.blog.hu/2012/11/19/tuzhegy_kulcsai[/url]

2012. szeptember 19. 17:44 | Válasz erre | #9
A képeket láttam, ezért kérdeztem, hogy azon az egy példányon kivül csináltok-e még a jövőben? :)
© runner
2012. szeptember 19. 16:07 | Válasz erre | #8
Az oldalon ott vannak a fotók, már készült pár, de gyorsan elkapkodták...
A főhős Te vagy!
2012. szeptember 19. 14:47 | Válasz erre | #7
Társasjátékot nem csináltok mint könyvet? :)
© runner
2012. szeptember 18. 21:11 | Válasz erre | #6
A társasjáték oldalán, ahonnan letölthető, benne van a rar fájlban a szabalyok.pdf.

[url=http://zagor.hu/?oldal=tarsas]http://zagor.hu/?oldal=tarsas[/url]
A főhős Te vagy!
© TeddyM
2012. szeptember 18. 20:49 | Válasz erre | #5
Valaki tud adni hozzá szabálykönyvet? Nem találok sehol :S
© Anry
2012. augusztus 15. 14:27 | Válasz erre | #4
Jelentem a társasjáték felavatása tegnap megtörtént. :)

Eleinte borzalmasan kaotikusnak hatott a rengeteg szabály, de az első játék közben minden a helyére került. Ketten játszottuk csak, de így is több órát elvoltunk egyetlen partival. Közben azért többször elhangzott mindkettőnk részéről, hogy a maximális létszámmal (6fő) ez mekkora instant szívatás lehet. Olyan 24 órás. :D

Nagyon jól szórakoztunk. :)
2012. április 30. 23:52 | Válasz erre | #3
runner:
Szia! Új vagyok még a fórumon, de egy ideje már nézegetm az oldalt. Írtam mailt a társasjáték miatt.
Üdv
vakmacska
© runner
2012. április 28. 19:26 | Válasz erre | #2
Mivel készült még Társasjáték, és van még két \"felesleges\" darab., akit érdekelne, az keressen e-mailben.

A főhős Te vagy!
© runner
2012. április 14. 12:21 | Válasz erre | #1
Ha már [url=http://index.hu/kultur/2012/04/13/panelhazban_oltuk_meg_a_tuzhegy_varazslojat/]cikk[/url] lett belőle, akkor legyen téma is a Társasjátékról.

Aki például már játszott vele, írhat véleményt.
A főhős Te vagy!
Első oldalElőző oldal1234