Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Magányos Farkas kötetek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
© Enzo55
2014. június 30. 12:28 | Válasz erre | #127
A Hét Sárkánykígyóban a sötételf táborban szerintem kifejezetten lakókocsik vannak a háttérben.
© killmaster (Savanyúhas)
2014. június 30. 10:04 | Válasz erre | #126
Most, hogy a magányos farkas 4. kötetét fordítgatom néha érdekes problémákba ütközöm. Illik-e a Titán illetve Magnamund világára a Lakókocsi? Mert hát tulajdonképpen erről lenne szó a történetben. Én szándékosan a társzekér szót használtam, mert igazából ezt tudom jobban elképzelni, és ebből akad több a KJK könyvekben is. Igaz így picit át kellett fogalmazni a mondatokat, de a fordítás során, ez amúgy is többször megtörténik. Egy társzekér vagy ekhós szekér is épp úgy lehet lakható, mint egy lakókocsi, csak az előbbinek nincs ajtaja, így a ponyvát húzhatja félre a belépő ember. De mi erről a ti véleményetek?
2013. december 11. 19:34 | Válasz erre | #125
Megjöttek a könyvek. [smiley]taps[/smiley]
2013. december 3. 11:44 | Válasz erre | #124
Tegnap befejeztem a Freeway Warrior első részét, nem dobálva, csak olvasva. Ma elkezdem a másodikat. Ezenkívül felmentem az ebayre csak kiváncsiságból megnézni, hogy van e eladó Car Wars-os könyv a második Steve Jacksontól. És volt. Az első 4 kötet. Mivel a második már megvolt nekem, a másik hármat gyorsan megrendeltem. A másodikat is megvettem volna, de most nem volt feles + 20 dollárom.
2013. szeptember 6. 11:53 | Válasz erre | #123
Ez most komoly? Nem tudod a 0-ast 10-esnek nezni? Aahhhhh [smiley]falbav[/smiley]
2013. szeptember 4. 10:52 | Válasz erre | #122
[img=http://www.dicebag.co.uk/image/cache/data/products/16mm%20dice/DSC_0313-500x500.JPG]d6 0-5[/img]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2013. szeptember 4. 07:06 | Válasz erre | #121
Jól értem hogy a 0-val van gondod? Hát az is egy szám, olyan mint az összes többi. Nem szerencsés ha a nevezőben szerepel, de egyéb gond azzal sincs. Most nem írhatom a kalandba azt, ha a kocka a cos 90 értékén állt meg, lapozz a 17-re, mert néhány trigonometriában kevésbé jártas kalandor azt gondolná milyen idiótán fordítok. A véletlenszám táblázat szerves része a kalandnak, ezt sem kiiktatni sem átszámozni nem szándékozom, de ha téged ez ennyire zavar, szerezz be egy 0-9 számozású tízoldalú dobókockát, (ami semmivel nem jobb, mint a 1-10 számozású, csupán praktikusabb talán.) A játékban is van két olyan esemény, ahol a szöveg kiemeli, hogy a 0 érték = 10-zel. (Mégha ez matematikai anomália is!) Ha a töreténetet hatoldalú kockával játszanák, ilyen gond persze nem lenne hisz 0-5 értékű dobókockát még én sem láttam, (de ez nem jelenti azt, hogy nincs is!) Tehát tedd egyenlővé nyugodtan a 10-et 0-val, hisz ez is olyan, mint olykor a kártyalapok értéke. Van ahol pl. a kilences semmit sem ér, és van ahol 14 az értéke, ez is attól függ, mit játszol!
© [törölt felhasználó]
2013. szeptember 3. 23:08 | Válasz erre | #120
Killmaster!
Mindjárt próbálok néhány dolgot felhozni,miért is zavaró számomra(is)ez a böködős-tábla.Tegyük fel,(mivel én töritanár vagyok)megemlíted az ókori Rómánál Caligula sz.-i évét:kb.i.sz.12.Van egy kollégád,aki azt mondja,mivel ez kb.-i évszám,én csak annyit mondok:i.sz.1.század.Te erre felkapod a fejed,hogyha kb.i.sz.12az évszám,ez miért is 1.sz.,mikor a század100-zal-kezdődik,tehát i.sz.-i12nem lehet=100-zal.Innentől a dolog már inkább matematika.Másik:2000-ben óriási ünnepségek voltak a millennium okán.Nálunk nem,mivel0.év nincs a történelemben,ezért inkább 2001-ben kellett(volna)emiatt ünnepelni.Végül az utolsó példám:nyári időszámítás,tologatunk,nyugodtan meg lehetne kérdezni,minek.1.Matek szerint hajnali3(vagyis3)mióta egyenlő hajnali4-gyel.Meg lehet ezt úgy is oldani(ha már a matek uralmát mindenhatónak fogadjuk el fizetés,számla stb....okán)1órával hamarabb beérünk a munkahelyre,és haza.Nem vétünk a minden6ó matek ellen,hogy óratologatással hajnali3=4-gyel.
Üdv:Dani
Ui.:Remélem,így érthetőbb,nem is olyan 1szerű kérdést vetettem fel.(Az a bizonyos józan paraszti ész.)
© killmaster (Savanyúhas)
2013. szeptember 3. 13:00 | Válasz erre | #119
Üdv Dani!

Nekem kettő darab 10 oldalú dobókockám van, mindkettő 0-tól 9.-ig számozva. Ezeket mondhatni frissen kaptam Runner kollégától, tehát ezek nem beszerezhetetlenek. A másik dolog pedig ha neked 1-10 es dobókockád van, vedd úgy, hogy 10=0! Ilyen egyszerű! De ha van internet elérhetőséged (és mivel ide is beregiztél feltételezem van!), megadtam egy webcímet ahol online használhatod a véletlen számok generátorát! Nagyjából ennyi, így nincs dilemma, bár egy-két elnevezés megzavarhat, mert voltak átnevezések, de ha elolvasod a szabályzatot helyrekerül minden!
© [törölt felhasználó]
2013. szeptember 2. 23:29 | Válasz erre | #118
Killmaster!
Bocsi,de muszáj volt szólnom...A véletlen,böködős tábláról van szó,mivel tanulmányoztam az elsőt.Az a helyzet,e tábla szerint0-9-ig vannak számok,böködés alapján kapod meg felszerelésed nagy részét.A gond(szerintem)az is,hogy e tábla szerint pl.a nullához is van rendelve fegyver,tőr.Fegyvernek jelentősége nincs,mivel az író szerint egyformán sebződnek,viszont az áruk más.(2dolog,ami a2.-ban derül ki:Fegyvert kell venned,az áruk eltérő.Hülye lennél baltát venni,mert kell még mani a további küldetéshez,stb.Fegyverforgatás:amelyik számra böksz az elsőben,azt használod jobban.Ha a 2.-ra a fegyverhasználatot választod,ráböktél mondjuk a 0-ás számra,pórul jártál,mert10-es oldalú dobókockán(régen)nem volt0-ás,1-től kezdődtek a számok.(Hacsak azóta nem gyártanak0-9számozású dobókockákat.)Így aztán mégis fel kellene oldanunk a dilemmát valahogyan,hacsak a2.-tól kezdve Joe Deverék nem iktatták ki ezt a bizonyos táblázatot,bevezetvén vagy az 1-től10-ig böködős táblázatot,hozzá igazítván egyes dolgokat,vagy pedig1-től10-ig számozott(fizikai,nem online dobókockát)használhatsz.(Nem vagyok benne biztos,hogy gyártanak0-9számozású dobókockát.(fizikait,materiálisat)
Üdv:Dani
Ui.:Igyekeztem kicsit sejtelmesen(nem spoileresen!)fogalmazni,remélem,nagyjából azért érthető volt a dilemmám.
2013. augusztus 21. 21:23 | Válasz erre | #117
killmasternek köszönhetően íme, a második kötet.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2013. augusztus 20. 14:55 | Válasz erre | #116
Azt lehet tudni, hogy jelen esetben mennyi esély van arra, hogy könyvben is megjelenjen?
Azért kérdezem, mert szerintem most van rá reális esély, hiszen régóta nem volt már könyv, igaz ez nem FF, de lapozgatós.
2013. augusztus 18. 21:33 | Válasz erre | #115
[smiley]szeret[/smiley] Szupi. :) Remélem egyszer ez a sorozat is megjelenik könyv formátumban. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2013. augusztus 17. 10:27 | Válasz erre | #114
Végre valahára sikerült elkészítenem a Magányos Farkas 2. kötetének HTML-es verzióját, mely már majdnem annyira jó, mintha könyv verzióban lenne. Ha akad olyan rajongó, akit érdekel a dolog, úgy kérem dobjon itt egy üzenetet, mely tartalmazzon egy e-mail címet, vagy írjon az emperor77@citromail.hu címemre, és bérmentve hozzájuthat munkám gyümölcséhez.
Az egész program alapja a Project Aon oldalon található HTML-es verzió, én csupán magyarosítottam, és kicsit kipofoztam, hogy még élvezhetőbb legyen a játék. A program tartalmaz képeket, értelmezhető játékszabályt, és minden bizonnyal néhány hibát is, melyekért előre is elnézést kérek, de a fordító is csak ember. Ha kérdésetek vagy véleményetek lenne a dologról, írjátok meg itt bátran, ha tudok válaszolok rá.
Talán az idén még elkészülhet a harmadik kötet is, mely hasonló izgalmakat ígér a kalandoroknak. Igaz ott már a havas északi földek várnak, ahol nem csak a hideggel kell megküzdeni...[smiley]ninja-3[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 13. 17:22 | Válasz erre | #113
Igen, képek lesznek, csupán annyit kell tennem, hogy az angol szöveget kicserélem magyar nyelvre! Borítót nem ígérek, illetve azt hiszem van a neten biztosan, majd keresek egyet a teljesség kedvéért. Gyakorlatilag afféle online könyvformátum lesz, mindenesetre élvezhetőbb, mint a mostani wordos alakja. Ha jól informált vagyok, akkor Firefox is átnézi majd a szöveget, és így adom majd közre. Persze azt nem tudom mennyi fórumozó várja majd a végeredményt, de aki olvassa majd, biztosan kíváncsi lesz a folytatására is a kötetnek.
© Anry
2013. június 13. 15:44 | Válasz erre | #112
Véletlen választható számok táblázata! :D
Azt merhetjük remélni, hogy a képek is belekerülnek (+borító)?
Végre rájöttem, hogy honnan ismerős nekem a Helghast. A Killzone nevű Playstation játékból. :D
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 13. 09:09 | Válasz erre | #111
Igen a történet nem mentes az apróbb hibáktól, és biztosan én is benéztem ezt-azt a fordítás során. Persze ezért is jó, ha többen szemügyre veszik, és ha minden klappol elkészítem a HTML verzióját a könyvnek, ahol már csak kattintgatni kell és még lesz hozzá online véletlen számok táblázata is ha nincs 10 oldalú dobókockád. A nevek terén igyekeztem odafigyelni, bár kétségtelen van hová fejlődnöm a gépelés terén, de ez legyen a legnagyobb gond. Közben azért ha lassan, de fordítgatom a Kalte barlangjait is, meglátjuk az mennyire sikerült jól vagy épp rosszul. Annyit előzetesben talán elmondhatok róla, hogy viszonylag szerteágazóbb a sztori ennek megfelelően elég rövidre szabott lesz a kaland, és érdemes lesz beszerezni néhány dolgot majd az első két könyvből is. Kijátszható ezek megléte nélkül a kaland, de valamivel nehezebb lesz a dolgunk, ha rögtön fejest ugrunk bele. Ellenfelek megint lesznek szép számmal, Havasi barbárok, Végzet farkasok és valami leírhatatlan nevű polipszörny, aminek majd valami értelmesebb elnevezést kellene keríteni. Egyébként ez a magnamundi világ meglehetősen érdekes, sajnos még elég keveset tudok róla. Szerencsére az interneten vannak segédanyagok, így azért valamivel könnyebb háttér információkhoz jutni.
© Anry
2013. június 13. 06:50 | Válasz erre | #110
Örömmel jelentem, hogy játéktechnikailag átfésülve a könyv. :)
Végre kiderült, hogy Magányos Farkasunk útja merre folytatódik és mi lesz az elkezdett világmegmentéssel.. :)

Egyetlen apróság szúrt csak szemet. Előfordul, hogy valakivel szemben tudomány használatát kérdezi a könyv úgy, hogy közben a szöveg tovább megy és többfelé oszlik. Így az egyik választási lehetőségnél az egyik képzettségre kérdez rá, a másiknál meg a másikra. Fel sem merül benne, hogy esetleg mindkettő megvan. Ez pedig hiba abban az esetben, ha a többlet tudás másfelé vinné a karaktert. Na erre varrjunk gombot valahogy! :)

A könyvet még egyszer át fogom nézni, de ezúttal fejezetszámok szerinti sorrendben. Rengeteg a tulajdonnév, amit egységesíteni kell illetve ugyanazon szörnyek se szerepeljenek a különböző pontoknál más értékekkel (kivéve ha valami részletezett csoda folytán megsebeződnek). :) Ha kész vagyok az összefésüléssel, akkor megy a hibalista és a javaslataim.

A fordításhoz gratulálok, szerintem remekül sikerült.

Most néztem meg, az első könyv 20(!) éve jelent meg. [smiley]fface[/smiley]

© Anry
2013. június 8. 06:48 | Válasz erre | #109
Nekem mindkét új javaslat jobban tetszik, mint az eredeti. :)
2013. június 7. 18:10 | Válasz erre | #108
Hallottam már Endurance nevű hajóról, amely kincskeresésre indult, ha jól emlékszem, akkor Kitartásnak fordították...
De nekem tetszik a Szívósság is.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 7. 14:23 | Válasz erre | #107
Anry kolléga felvetette, hogy véleménye szerint a Magányos Farkas kötetekben a Szívóssági pontok kissé magyartalannak hangzanak. Az angol Endurance szóra még ezek jöttek ki: Állóképesség, Kitartás. (Ezek közül még bármelyik szóba jöhet mint pontérték). Nekem nincs problémám ezzel, de szívesen meghallgatok más véleményeket is. Jöhetnek a poénos ötletek is! Megpróbálunk olyan verziót összehozni, amely a későbbiekre is útmutatást nyújthat a fordítóknak. Tehát akinek ötlete van az szóljon most, vagy hallgasson (majdnem azt írtam ökrökre...), szóval utána ne kardoskodjon a maga igazáért! Közben elkezdtem fordítgatni Kalte barlangjait is, mely hátterét tekintve kissé hajaz a Holdjáróra, remélem attól kicsit azért jobb kaland lesz! Meglátjuk...
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 6. 08:58 | Válasz erre | #106
Végre-valahára elkészült a Magányos Farkas 2. kötetének wordos változata, mely tartalmazza a játékszabályt valamint a kalandot is. Egy kevéssé mindkettőn módosítottam, kicsit leegyszerűsítve helyenként a játékszabály szövegét illetve a kalandban is akadnak apró módosítások. Figyelembe vettem a korábbi hozzászólásokat, Firefox kolléga jó ötletekkel szolgált az első könyvben a szabályok terén fellépő hibák kifürkészésében, így javítva lettek a Kai tudományok nevei és egyéb félrefordítások is. Nincs véletlen számok táblázata, de akinek nincs 10 oldalú dobókockája ne keseredjen el, megadtam egy linket a változatomban, ahol a gép dob helyetted.
Olyan bátor vállalkozókat keresek, akik szemrevételeznék és tesztelnék a fordításomat, mert bár tüzetesen átnéztem és javítgattam saját hülyeségeimet, biztosan nem tökéletes a munkám. Ez azért lenne fontos, mert addig nem kezdek bele a HTML-es verzióba. Ott már lesznek képek is és minden más is, ami nélkülözhetetlen a kaland élvezetéhez. Ha valakit érdekelne a dolog, küldjön egy privát üzenetet az e-mail címével, és megkaphatja a wordos változatomat. Cserébe csak hibalistát kérek, esetleg ötleteket, hogy mi szerepeljen még benne. [smiley]zen-reading[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 3. 06:40 | Válasz erre | #105
Amennyiben érdekli a tisztelt társaságot, találtam az interneten egy kis táblázatot, melyet csak magyarosítanom kellett. A 2. kötetben az ellenünk felsorakozó ellenfelek neveit és pontértékeiket tartalmazza. Elég széles a paletta, bár hozzáteszem, aki még nem olvasta az angol verziót látni fogja, hogy van egy-két furcsa nevű ellenfél is, akiről nem tudni kicsoda és micsoda, és én sem árulom el! Tapasztalja meg mindenki maga! A történetből azért majd minden kiderül. Jól halad a javítás része is, egyenlőre még csak word-ben, aztán már élvezhetőbb digitális formában is lesz, és valamikor a távoli jövőben talán könyv is készül, de ez elsősorban nem rajtam múlik...
[spoiler]Úgy tűnik a fórum nem szereti a word táblázatokat, ha valaki mégis szeretne egyet magának, dobjon egy privát üzit, email címmel, és elküldöm neki! Talán így lesz a legegyszerűbb![/spoiler]
© Anry
2013. június 2. 22:44 | Válasz erre | #104
Örülök ezeknek a killmasteres kiegészítéseknek. ;)
© Enzo55
2013. június 2. 08:46 | Válasz erre | #103
Örülök, hogy fordítod a sorozatot. Gyerekként tetszett az első rész, \"harmincontúl\" persze érdekes lesz olvasni.
2013. június 1. 18:09 | Válasz erre | #102
A mérföld tényleg jó. Aki nem tudná: 1 szárazföldi mérföld egy nagyon kicsivel több, mint 1.6 kilométer.
A könyvet én sem bökdösném össze, max. az ujjaimmal.
Jó lenne könyvben is...
[smiley]worship[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. június 1. 17:37 | Válasz erre | #101
Örülök, hogy akadnak itt is érdeklődők a történet iránt. Hát van még meló vele, meg néha már akaratlanul is KJK-s beütést raktam a szövegbe. Néhány helyre Kalandlapot írtam az Akciótáblázat helyett! (KJK-s fordítási ártalom!) Több változtatás is lesz az első könyvhöz képest, ott hanyagul fordították bizonyos fegyverek neveit, meg a Kai tudományokét is. Nem lesz Vaktában választható számok táblázata, tessék beszerezni tízoldalú dobókockát! Őszintén, közületek ki bökdösné össze a könyvét? Ja, persze azt nem ígérhetem, hogy könyv alak is lesz belőle egyhamar, de szeretnék addig is valami digitális verziót összehozni belőle, és erre jó esély kínálkozik. A szövegben több helyen is angolszász mértékegységeket használ az író, ezeket átváltottam SI-be, kivéve a mérföldet, mert ez szerintem jól passzol a szövegbe, és hát a térképen is így szerepel. A könyv spórol bizonyos számunkra ismeretlen teremtmények leírásával, ahol tudtam, én egészítettem ki némi információ után kutatva a neten. Meglátjuk milyen lesz...
© Anry
2013. május 31. 23:59 | Válasz erre | #100
Gratula! Én sem foglak sürgetni, addig előszedem az előzőt! ;)
2013. május 31. 15:17 | Válasz erre | #99
Engem mindenképpen érdekel, természetesen várok rá türelmesen!
Előre is köszönet a munkádért!
© killmaster (Savanyúhas)
2013. május 31. 15:00 | Válasz erre | #98
No kérem, hát eljött ez a pillanat is, elkészült a Magányos Farkas 2. kötetének a fordítása. Összességében ez egy szimpatikus kaland, ahol is negyven nap áll a rendelkezsünkre, hogy a Nap Kardjával visszatérjünk Holmgradba, az ostromlott városba. (Kissé emlékeztet a Kard mesterére). Az első kötet csak afféle felvezető epizódja a sorozatnak, itt már ellenfeleink veszélyesebbek, erősebbek, és olykor kiszámíthatatlanabbak is. A kaland nagy hátrányai a mérhetetlen fejezetpont-pocsékolás, és az igazi választási lehetőségek hiánya helyenként a történetben. Pedig a kalandban vannak érdekes kihívások, emlékezetes, önfeláldozó karakterek, és az egész ügyesen keretbe is lett foglalva. Bár az író nem igazán ad a karakterünknek szabadságot, mégis elég változatos a kaland ahhoz, hogy ne unjuk halálra magunk félúton. Ráadásul olykor a bürokráciával is meg kell küzdenünk, hiába ez a nagyságunk átka, ahol a Kai tudományok mit sem érnek.
Akiket esetleg kívácsivá tett a kaland, kérem legyenek még kis türelemmel, mert még át kell nézzem, és kissé formába is kell öntsem ahhoz, hogy egyáltalán kiadhassam a kezeim közül. Ez azért már valamivel egyszerűbb rész, mint a fordítás! Ráadásul a következő rész, a Kalte barlangjai is érdekes kihívásnak ígérkezik, mehetünk a hómezőkre, hogy elkapjunk egy áruló varázslót. Hiába egy hős sosem pihenhet túl sokáig...[smiley]fake-horse[/smiley][smiley]fantasy-27[/smiley]
2013. május 27. 16:33 | Válasz erre | #97
Igen, eleg komoly kapcsolat van a konyvek kozott, amolyan KJV csak hosszabban es van benne fejlodesi lehetoseg is.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. május 26. 22:40 | Válasz erre | #96
Szerényen visszavonnám korábbi állításomat, miszerint alig van kapcsolat a könyvek között. Állításom alapja leginkább az első két könyvre vonatkozott. Most hogy belelapoztam a 3. és 4. kötetbe is csak kerekedett a szemem. Bizony jó néhány helyen jönnek jól korábbi kalandokban megszerezhető tárgyak. Én totálisan abban a hitben éltem, hogy a második könyv végén megszerezhető Nap Kardját visszaadom korábbi tulajdonosának, erre már a 3. és 4. kötetben is többször hivatkoznak rá. Ráadásul az nem is egy smafu fegyver, bizony erősebb ellenfelek ellen igen jó hasznát lehet venni. A 3. kötetben akad pár igen veszélyes ellenfél, akiket eme kard nélkül elég nehezen lehet legyőzni. (A 4. kötet végén sem árt birtokolni ezt a fegyvert!) Szóval érdemes végigmenni kötetenként rajta, nagyban segítheti haladásunkat egy-két speciális tárgy. Na persze még csak felületesen néztem bele a későbbi kötetekbe, unatkozni nem fogunk az biztos!
© killmaster (Savanyúhas)
2013. május 9. 20:29 | Válasz erre | #95
Tudtommal semmi sem utal erre... Nagyon laza a kapcsolat a könyvek között, a harmadik részben már egy fagyos világban bolyongunk, ahol már akadnak elég szívós ellenfelek is. A legtöbb tárgy amit átvihetsz egy másik könyvbe csupán aprócska segítséget ad, ha nagy kulimászban vagy. Persze bővebben erről a későbbiek folyamán nyilatkozhatom majd érdemben. Tudod Zoleeka egy jó kaland az a jövőben is megállja a helyét, a MF sorozat pedig inkább amatőr tinédzsereknek szól, na meg azoknak, akik konyítanak kicsit az angol nyelvhez, de nem a The Timest olvassák, mert az számukra uncsi...
Akartam még irni, hogy a konzulátus egyenlőre még a Királyi Hivatal fedőnevet viseli, bár a feladatköre valóban egyfajta konzulátus lenne, de úgy érzem, ez a szó túl illúzióromboló lenne a történetbe...
2013. május 9. 12:56 | Válasz erre | #94
Tényleg, ezeknél a köteteknél ugye elég hosszú a történet. Mármint úgy értem, hogy sok könyvön át ível. Vannak benne olyan buktatók, amik miatt pl. ha mondjuk a 2. kötetben nem szerzek meg vmit, akkor több könyvvel később óriási hátrányom származik belőle, esetleg el is bukok?
2013. május 9. 11:14 | Válasz erre | #93
Maskent kell mar olvasni ezeket a konyveket, es akkor nagy kaland mindegyik. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2013. május 8. 21:26 | Válasz erre | #92
Hát kissé Pató Pál urasan, de készül a fordítás. Amiért ma mégis írok róla, az az, hogy hihetetlen néha mikkel találkozom ebben a kalandban. Ugye a könyv első része senkiben sem hagyott túl mély nyomot, de ott azért a dolgok rendben voltak, semmi kivetnivalót nem találtam benne(Igen a fordítása olyan amilyen, lesz rajta mit javítani) Na de ez a 2. könyv időnként előhozakodik olyan megoldásokkal, ami szerintem nagyon nem illik abba az adott környezetbe. Ma például fordítás közben belebotlottam a konzulátus szóba. Na mondom jönnek az ork diplomaták, jól fenékbe rúgnak, és nem ránthatok kardot ellenük, mert diplomáciai mentességük van. Hát bizony ügyeskednem kellett, hogy a helyzetet megmentsem úgy nyelvtanilag, mint fordítás ügyileg. Mert amúgy a történet eléggé primitív, most nagyon beszűkült a mozgástér, mégis akad benne - még ha csírája is - egy jó kaland ígéretének. Ráadásul a történet befejező szakasza az, ami eléggé ígéretesnek tűnik, vagy legalább is picit feldobja, ezt az amúgy nyelvtanulásra remek kis sorozatot. Lehet tinédzserként én is többre értékelném a kalandot, de így 30-on túl, hát...
© killmaster (Savanyúhas)
2013. március 13. 00:10 | Válasz erre | #91
Játszottam már vele! Akkor lett nagyon belőle elegem, amikor megújították a játékot! Odalett minden előnyöm, amit hónapok alatt összegyűjtöttem! Pedig volt ott is több karakterem, saját városom, sok ismerősöm, mégis az újítással sok régi játékos kifejezetten rosszul járt. Lehet egyszer visszatérek majd oda, de még nem most...
2013. március 12. 23:14 | Válasz erre | #90
Ezt is ismerem, a fater régebben tolta ezt is:)
2013. március 12. 22:09 | Válasz erre | #89
Én az online játékokat pont ezért nem szeretem, mert nemcsak sok időt rabolnak, hanem odaszögeznek a gép elé, mert FOLYAMATOS jelenlétet követelnek! Azonban vannak olyan játékok is, amiknél ez nincs, te döntöd el játszol, amikor van időd, és ha nem akkor sincs katasztrófa. Ráadásul nekem szimpatikusabb egy karakter építése, vagy legénység, csapatok, városok, farmok igazgatása, ami személytelenebb, mint irányítanál. A karakteressel jobban lehet azonosulni, miként a kjk-knál is.
Ajánlok egy játékot. Magyar nyelvű. Nemrég javították a felületet és a játékmenetet is. Szépen rajzolt grafika. Én is játszom! Buffalo szerveren, ha regisztrálsz ultraspeed néven megtalálsz.
Ha az alábbi linken regisztrálsz, kezdésnek ajándékot kapsz (ha csak külsősként érkeznél nem jár az ajándék!!!) A regisztráció ingyenes. Annyi, hogy a játék általam meghívottnak könyvel el, és a játékteljesítményed után barátpontokat kapok, amit felhasználhatok később a játékban, ennyi asszem a szájtépésemért korrekt! Te meg ajándékot kapsz, ami amúgy nem járna, neked is jó.
A következő linket nyisd meg böngészőben, majd a letöltött ablakban középen a regisztrálj most ingyen gombbal lépj tovább és add meg adataidat. Jó játékot és ha buffalo-n keresel válaszolni fogok és segítek, ha bármit nem értesz! [smiley]nyes[/smiley]
[url=http://www.the-west.hu/?ref=westplayer_invite_linkrl&player_id=142415&world_id=10&hash=7e1a&inviteVia=reflink]Online játék, amire meghívlak és szerintem nagyon élvezetes és dumálni is tudunk beépített chat funkcióval[/url]
2013. március 12. 20:12 | Válasz erre | #88
Ismerős helyzet!:(
Fater most a Klánháborút nyomja, meg ismerkedik a Greepolissal.
Én egyszer Traviánoztam vagy egy hetet, de kb. 20 mp-n múlt, hogy nem tudtam bevédeni magam, ezért teljesen leigáztak, majd otthagytam.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. március 12. 19:22 | Válasz erre | #87
Internetes játékkal nyomultam, melyre úgy hívták fel a figyelmem. Leginkább stratégiai játéknak mondanám, ahol céhekbe tömörülve pusztíthatod a gépi és emberi ellenfeleidet. A játék nagyon érdekes és változatos, de egy idő után ha nem sikerül valamiféle nagyobb céhhez csatlakoznod, vagy nem töltesz vele napi 12 órát, véged van. Mint minden ilyen játék ingyenes, de van pénzes vonulata is. Na most ha van elég pénzed, felgyorsíthatod a fejlődésed, de tapló játékosok mindenütt vannak. Itt minden normálisra jut három tapló! (Jó én is az voltam időnként, de csak ha felidegesítettek, vagy ha fárasztó napom volt!) Ja a cím: Goodgames empire. Sok köze nincs a Titánhoz, igazából a stratégiai rész fogott meg benne. Építs fel egy várat, hozzá erődöket közben valósítsd meg céljaidat. Nem voltam messze a sikertől, de most már túlontúl a fejemre nőtt a játék! A Kjk-t félreteheted, ha nincs időd folytani, de ide sok szabadidő kell!
2013. március 12. 13:19 | Válasz erre | #86
2013. március 12. 11:00 | Válasz erre | #85
Talán a találó vicceket más is kedveli. Mondok egyet.
Hol található jelenleg éppen a magányos farkas?
Passz?
Akkor itt: [url=http://www.mapquest.com/maps?city=Lone%20Wolf&state=OK]lásd a térképet[/url]
Aha U.S. [smiley]crazya[/smiley] És ha megnézed, a tőle délre lévő hegyet majdnem firetop mountain-nek hívják, azaz tűzhegy (helyette: flat top). Hiába ezek a lapogatósok nem esnek olyan messze egymástól a világukban (a miénkben sem)! [smiley]fogmosas[/smiley]

Zoleeka, nem jött le nekem, hogy ez az oka, hogy gépre akarod őket.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. március 11. 22:15 | Válasz erre | #84
Itt van Killmaster, itt van újra! Azt kell mondanom, hogy az idén érdemben nem sokat foglakoztam a Magányos Farkas 2. kötetének magyarosításával, ennek több oka is volt! Leginkább egy számítógépes játék, amely beszippantott, végül rájöttem, hogy túl sok időmet rabolja el, és semmi másra nincs időm! Szóval igen, készül a fordítás, a többit a fogadtatástól és persze nem utolsó sorban az oldal üzemeltetőitől teszem függővé. Igen néha túl sokat vállalok, aztán kapkodom a fejem, de azért a KJK-ról nem mondok le... [smiley]nezze[/smiley]
2013. március 10. 15:11 | Válasz erre | #83
Ha meg tudnám venni, nem kértem volna online formátumot. :)
2013. március 9. 16:04 | Válasz erre | #82
Rajtam kívül van még, aki használja a fórumot és ért is spanyolul? Csak kíváncsiságból, ha már spanyol nyelvezetű oldal szóba került.
Magnamund alapkönyv kemény borítóval, több mint 300oldalas tartalommal, A3as(nem vicc!) színes térképpel eladó egy szerencsés új tulajnak remek állapotban!
Zoleeka se oldalról, se torrentről nem lehet letölteni, amit szeretnél, hogy angolul olvasgatni tudd. Meg kell venni! Autócsatákat aszsem vettél tőlem, tehát ízében tudod milyen. Sherlock Holmesból 1-2 van ízelítőben, de teljes sorozat nincs feltöltve angolul. Középfölde több részes könyveiből még siralmasabb a helyzet, ott még olyanok is vannak felírva a katalógusba, amik meg se jelentek még nyomtatva se, csak megtalálod a címét és kergetheted.
© [törölt felhasználó]
2013. március 8. 10:45 | Válasz erre | #81
Sziasztok!
Kicsit kutakodtam,kiderült,hogy folytatni fogják a sorozatot,talán idén.Az első 5-ből az 5.ígéretesnek tűnik,400 pontos,ráadásul nem könnyű,csalafinta.A28-ból az első25-öt lehet letölteni,a maradék3-at talán most fogják feltenni,engedélyezni,és majd valamikor az eddig ki nem adott folytatásokat,reményeink szerint.Az Aon-ról érdemes leszedni,a másiknál vírusveszélyt jelzett az avg.(Valami torrenteről akartak vírust küldeni,szerencsére nem sikerült,ha jól emlékszem.)Killmasterünk nem kis vállalkozásba kezdett fordításaival,drukkoljunk neki!
Üdv:Dani
2013. február 14. 16:49 | Válasz erre | #80
Otthon leszedem. Egyebkent nincs valakinek jatekkonyv pakkja,mondjuk torrentrol? A car wars, sherlock holmes es a Middle Earth szeria erdekelne.
© [törölt felhasználó]
2013. február 14. 14:19 | Válasz erre | #79
[url=http://www.szabocsaba.net/gamebooks/Lone-Wolf-maps.zip]Íme a csomag[/url]
© killmaster (Savanyúhas)
2013. február 14. 08:56 | Válasz erre | #78
Igen, én is onnét szedtem le az első négy kötetet! A Google fordítóval egész jól lehet értelmezni az angolt, na persze én azt azért alaposan átnézem, és javítgatom, hogy az ősmagyar szóhalmazból valamiféle újmagyar értelmezhető szöveg legyen. Azért is jó, mert a szöveg felhívja a játékos (és a fordító) figyelmét arra, ha valamiféle hiba vagy félremagyarázható dolog van a kalandban! Ilyenkor egyértelműsítem a szöveget ennek alapján. Az első kaland elég szorosan kapcsolódik a másodikhoz történetileg (mintegy folytatása annak), viszont aki ismeri az első rész történetét de nem akar onnét indulni az megkezdheti nyugodtan a másodikat, semmi nagy dologról nem fog lemaradni. Itt is hozzájuthat a főhös sokféle dologhoz, bár olykor az író gondoskodik arról, hogy amit összegyűjtögettél az egy rövid pillanat alatt az enyészeté legyen! Tudtátok-e hogy a cigánykerék nem csak egy tornagyakorlat? Vagy egy TV-műsor, ami sok éve még ment a MTV-n? Bizony kérem ez egy szerencsejáték neve is. Nem hiszitek? Hát majd olvassátok el a Magyányos farkas 2. kötetét...
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal