Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Jurgen & Planyo KJK programja
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12
2011. november 8. 23:08 | Válasz erre | #23
Yippee, ahogy a kis geológus mondaná. Hát ezt valóban nem néztem. Mentségemre legyen mondva, hogy munkahelyen nem illik játékokat tesztelni :D
Kíváncsiságból egyébként továbbra is él a szintén ezer éves kérdésem: miért a teljes asztalterület közepére teszed be a nyitóablakot, miért nem a primer képernyő közepére? Egyképernyős rendszerben semmi különbség nem lenne a kettő között, kétképernyősön pedig csak a gond van vele, mint azt a mellékelt ábra is mutatja. Avagy legrosszabb esetben miért nem hagyod, hogy a főablakot az oprendszer helyezze el? Az ráadásul még egyszerűbb is lenne a te szempontodból, hisz még a pozicionálással sem kellene szenvedned. A dologhoz hozzátenném, hogy Delphivel sose dolgoztam (úgy rémlik, egyszer azt írtad, hogy ebben íródott a proggi), tehát nem tudom, pontosan hogyan is kezeli a képernyőket, de .NETben gyakorlatilag ugyanakkora erőfeszítés a főképernyő paramétereit lekérni, mint a virtuális asztalét.
Illetve akkor már csak egy annyi zárójeles megjegyzésem lenne ehhez a témához, hogy kedves gesztus lenne, ha a főablak hozzáigazodna a bejelentkezés ablakához, amikor legelőször megnyílik [smiley]vigyor3[/smiley]

A letöltés részemről odabenn IE9-el, itthon pedig FF6-al történt, mindkettő szépen lejött letöltésvezérlő egyik esetben sem volt jelen.
Egyébként ha már ígértem, akkor tükrözés: [url=http://www.zagor.hu/letoltes/KJKv0.700.10.zip]KJK v0.700.10[/url]

Ha majd lesz időm (erre egyébként mostanában nem igazán látok sajnos esélyt), akkor mélyebben is bele fogom vetni magam a dologba.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. november 8. 19:10 | Válasz erre | #22
Lehet számítani frissítésekre, mert már én is találtam hibákat a programban, ennek ellenére, ha valaki letölti, és játszik vele, és belebotlik valamilyen hibába, az plsplspls szóljon és ne várja csendben a frissítést! Elvégre ez béta, még bőven van mit rajta tesztelni. És inkább 2x legyen egy hiba jelentve, mint 1x se. Előre is köszönöm.

Mint látjátok, még telepítő sincs összerakva hozzá, majd idővel. Egyelőre úgy látom, hogy a design, ami alapos fejlesztésre szorul, mert ami most van, az lényegében 1 teljesen sokfelé szakadt 5letelés nyoma, semmi sem egységes. Másrészt jönni fog 3 új könyv (Vértengerek, Káosz fellegvára, Rémület útvesztője), és az ezekhez szükséges új fícsöröket fogom készíteni. Halállabirintus és Elátkozott ház már csak képek kérdése. A program játszható, komolyabb hibák esetleg a ritka fícsöröknél lehetnek, ahol nem volt időm alaposabban kitesztelni a működést. Azért jó játékot, hiba esetén írjatok!
2011. november 8. 18:51 | Válasz erre | #21
Hali!

Leszedtem FireFox 7.0.1 verzióját használva a programot a netről, pusztán a gyári lehetőséget használva, tehát semmi letöltés-vezérlő. Nem volt gond a kicsomagolással. Mivel Firefoxnak is működött a dolog, így arra tippelek, hogy megsérülhetett a fájl letöltés közben. Esetleg megpróbálhatom mondjuk IE alatt letölteni, hogy ott mi a helyzet, de szerintem meg kellene próbálnod újra leszedni azt a rar-részt, és ha így sem megy, akkor még töprengünk rajta.
2011. november 8. 18:39 | Válasz erre | #20
Hali!

Szóval úgy gondolod, hogy azért, mert régen írtad a leveledet, amiben a lentebbi problémádat ecsetelted, már nem is emléxem rá? :)
Menj a Beállítások ablakra, válts át a Megjelenés fülre, az Ablakok beállításánál változtasd meg az aktuális beállítást. Ezután Változtat gombot kell nyomni, be kell zárni a Beállítás ablakot, a főablakot az ikonjánál fogva elhúzni az egyik monitorra, és utána minden másik ablak őrajta fog megnyílni (remélem :) )
2011. november 8. 09:41 | Válasz erre | #19
Nem tudom, azóta javítva lett-e, de nekem szépen kicsomagolódik.

Ellenben a nagy szívfájdalmam még mindig nem lett javítva: két képernyős rendszerben nézve minden újonnan megjelenő ablak a teljes asztal közepére van pozícionálva, és így az egyik fele az egyik, a másik fele a másik képernyőn látszik, a kettő között meg ott figyel a 2-3 centis fekete sáv.
Javaslat: vagy a PrimaryScreen közepén jelenjen meg minden ablak, vagy a main form-hoz képest legyen az összes többi ablak megjelenítve, hogy csak egyszer kelljen azt a helyére tennem.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© [törölt felhasználó]
2011. november 8. 09:17 | Válasz erre | #18
2011. november 8. 00:32 | Válasz erre | #17
Amit most mondok, az annyira nem áprilisi tréfa, főleg így novemberben, hogy ennél nem-április tréfább már nem is nem-lehetne. Aki értette, amit mondtam, tegye fel a kezét.

Újra tesztüzem a kjk.uw.hu-n. És ez NEM áprilisi tréfa.
Jurgen & Planyo visszatért

[url=http://kjk.uw.hu/index.php]http://kjk.uw.hu/index.php[/url]
2011. november 6. 15:46 | Válasz erre | #16
Nincs mit:)
Akkor elméletben sikerül majd mihamarabb kijutni belőle!
2011. november 6. 00:04 | Válasz erre | #15
Köszi!!! :)

Mi is reméljük, egyelőre zúzás van, elég durva átalakítások voltak a kódban, de már látszik a fény az alagút végén :)
2011. november 4. 14:19 | Válasz erre | #14
Sok sikert, remélem, hogy összejön a célotok!
2011. november 4. 12:32 | Válasz erre | #13
Üdv!
Van némi fejlemény a J&P KJK-val kapcsolatban. Egyrészt Planyo kicsit helyrepofozta az oldalt, a régi alapokat új alapokra cserélte, természetesen ház még nincs, csak alap, de újrabetonozva, víztelenítve, szigetelve (remélem mindenki érti a metaforát). Másrészt a magamnak előírt követelményekből úgy visszavettem, hogy az már szinte fáj, cserébe összeraktam egy olyan verziót, ami nagy valószínűséggel kimehet majd a publikumnak. Összevissza design fogja jellemezni, mert benne maradt mindenféle próbálkozás, amit teszteltem eddig, emiatt egyik ablak így, másik ablak úgy fog kinézni. Ugyanakkor az alapok itt is cserélve, erősítve lettek, és ez reményeim szerint azt fogja jelenteni, hogy új könyveken, az ezekhez szükséges fícsörökön és az általános dizájnmódosításon kívül más fejlesztés már nem lesz a programban. Nem ígérem, hogy napokon belül, esetleg heteken belül kikerül, Planyotól is függ a dolog, de igyexünk mindketten. Én a saját fejlesztési oldalamról a Karácsony előtti, esetleg Újév előtti megjelenést teljesen reálisnak látom. Persze a hirtelen napi-16-órát-kell-dolgoznom-és-aludni-(se)-járok-haza féle krach beütése mindig reaális veszély, ilyen esetben a csúszásért elnézést kérünk.
Addig is, ha gondoljátok, látogassatok el az oldalunkra, bár igazából nincs ott semmi, ami itt ne lenne, szóval látogassatok inkább erre az oldalra, és figyeljétek ezt a topicot, mert itt mindenképpen jelezni fogjuk, ha kikerült az új verzió.
Minden jót! J(&P)
2011. október 23. 13:21 | Válasz erre | #12
Jah Jurgen voltm
2011. október 23. 13:20 | Válasz erre | #11
Hello!
Semmit sem kötekedésből írtam, nyugi :)
Teljesen jó, hogy kiraktad! Én is leszedtem magamhoz :P Nem minden verzió van meg, pedig igyekeztem én is mentegetni a különféle verziókat magamnak, hogy ha valami régi dolog kell, elő tudjam szedni...
Az oldal valóban oda lett, és miután feltörték, arról 5leteltünk Planyoval, hogyan tovább, és hogy visszarakjuk e a régit. Végül az lett a terv, hogy valami alapot visszarakunk, és Planyo amíg összerak egy vadiúj, sokkal dizájnosabb, db-alapokra épülő lapot, addig én is elkészülök egy hasonlóan sok újítást tartalmazó programmal. Aztán végül, látod mi lett az egészből, sem weboldal, sem program nincs.

A nem tréfa április tréfa pedig így utólag valóban április tréfának hat :) Sebaj, kell ilyen is, legalább látjuk, hogyan nem szabad csinálni (-> másfél éves kihagyásokkal). A kedves szavak jöhetnek, de amiket itt olvastam pár hsz-t a fórumotokon, az már önmagában nagy pozitív löket volt nekem, és abból már egyértelmű lett, hogy nem szabad feladni, és csinálni kell tovább a programot, még ha az élet közbe is szól soxor. Elvégre az egész arról szól, hogy megharcolunk a kihívásokkal.

A tükrözés jó 5let, köszönjük szépen, már csak a programot kell összerakni, hogy legyen mit tükrözni :)
Megnéztem Tomi új fórumát, tényleg kihaltnak tűnik, de biztos vagyok benne, hogy a régi emberek nem vesznek el, és mindig lesz egy hely, ahol összetalálkoznak a kjk-fanok. Jelen esetben ez a fórum az a hely. Egyébként tetszik az oldal, őszintén megmondom, először nem is néztem, mik vannak fent, utána esett le, hogy ezek teljesen új könyvek, amiket ti fordítottatok le, és ki vannak adva könyv formában is! Állam leesett tőle :P Szal maximális gratuláció az egészhez és respect :)

Csak így tovább! (ezt mondom magamnak is, mikor kezdek elfáradni programozás közben :P)

2011. október 19. 00:32 | Válasz erre | #10
Annyi egyéb „sületlenség” van már fenn ezen az oldalon, hogy ez már igazán nem oszt, nem szoroz [smiley]crazya[/smiley] Különösen, hogy én is nálatok kezdtem meg a szocializálódást. Meg valóban rettenetesen elhanyagoltnak tűnt az oldalatok, ezért is gondoltam, hogy a biztonság kedvéért legyen megtalálható itt is. Ha gondolod/gondoljátok, szerintem meg lehet oldani az újabb verziók tükrözését – remélhetőleg még sokáig nem megyünk innét sehová. Egyébként ha ezzel kapcsolatban van bármi kérdés/kérés/óhaj/sóhaj/panasz, nyugodtan dobjatok egy üzenetet, és megpróbáljuk elintézni.

Tudom, hogy a 2010-es beírás eredetileg nem áprilisi tréfának lett szánva, de így bő 1 év távlatából kicsit mégis annak hat. Egyébként én is örültem volna, ha tényleg visszatértek. [smiley]vigyor2[/smiley]

Az egy-két jó szót tényleg csak kedves gesztusnak, illetve pozitív visszajelzésnek gondoltam, mert én is értékelem, ha kapok pozitív visszajelzést annak kapcsán, amit csinálok. Nyilván az élet gyakran beleszól abba, hogy mi hogyan történik.

A reklámot köszönjük :) Tomi fóruma egyébként jelenleg [url=http://fightingfantasy.freeweb.hu/forum/index.php]itt[/url] található meg, de egy ideje eléggé kihaltnak tűnik.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. október 12. 22:44 | Válasz erre | #9
A készítőknek írt egy-két jó szó nagyon kedves gesztus, de sajnos nem lesz tőle több időnk :) azért köszönjük :)
2011. október 12. 22:43 | Válasz erre | #8
A 2010-es áprilisi tréfát nem áprilisi tréfának szántuk, csak mondom :). Vérkomolyan gondoltuk ám. De ebből is látjátok, hogy ember tervez... utána maximálisan mindketten olyan szinten el lettünk havazva, hogy fáztunk a nyár közepén. A kjk továbbfejlesztése meg ugrott egy időre akkor. Igen, ennek a programnak az elkészülésére többet kell majd várni, mint a DukeNukem4everére.... és az legalább már kijött...
2011. október 12. 22:41 | Válasz erre | #7
Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :)
Most látom, hogy egy általam eddig szinte nem is ismert/látogatott oldalon fellelhető a saját progim :) ez mekkora :)

Hát igen, úgy gondolom, jócskán vannak a programnak erényei, de még inkább hátrányai is. Ezeket igyexem kiküszöbölni, fejleszteni a jobb megvalósítás irányába.
Ami pedig az itteni listát illeti, azóta a 700.12 az aktív verzió, de valószínűleg 700.13-as megy majd ki az oldalra, ha valaha kikerül. Azóta ugyanis teljesen játszható a programban a Skorpiók Mocsara, csak a képek hiányoznak már az Elátkozott Házból és a Halállabirintusból, de egyébként minden adat fel van töltve hozzájuk, illetve alap megvalósítási szinten áll a Rémület útvesztője. Ez azt jelenti, hogy a fejezetpont vezérlési logika még kicsit (nagyon) feltöltésre vár, a szöveg nincs szétszedve, de a szörnyek meg egy-két tárgy már megvannak. Ha jól emléxem, még a varázslatválasztó fícsört is össze kell raknom, mert az kell a könyv elejére. Egyébként a Rémület útvesztője után a Káosz Fellegvárát és a Vértengereket terveztem felvenni a programba, a fellegvárt azért, mert ha a rémülethez összedobom a varázslatkezelést (ami alap szinten már szintén elkészült), akkor már ennek a megvalósítása sem ütközik akadályba, a tengereket meg azért, mert szerintem tök jó a története, és mert még sosem játszottam vele. De ezek távlati tervek. Ugyanakkor mint látjátok, a fejlesztés nem állt le.
© runner
2011. július 28. 18:21 | Válasz erre | #6
Ez hogy jön ebbe a témába?
Amúgy ez a szöveg ott van [i]A Káosz Fellegvára[/i] könyv oldalán kitéve.
...és igen a következőben, tehát [i]A Vértengerek[/i] könyv végén volt a szöveg.
A főhős Te vagy!
2011. július 28. 16:23 | Válasz erre | #5
Ha jól emlékszem ez van az eredeti Vértengerek végén is.
Ez baj?
2011. július 28. 13:58 | Válasz erre | #4
A Vértengerek játékkönyv legeslegutolsó oldala:
A Káosz fellegvára című könyvbe sajnálatos módon hiba csúszott:

A 94.pont utasítása helyesen: Lapozz a 118-ra. A 123.pont utasítása helyesen: Inkább próbálkozz meg egy Hamis Arany Varázslattal-lapozz a 35-re. Ha egyikkel sem rendelkezel- lapozz a 283-ra.

A "kis káoszért" az olvasók szíves elnézését kérjük, és további jó játékot kívánunk!

Ez csak 1 személyes észrevétel... [smiley]ijedt[/smiley]
2011. július 27. 18:35 | Válasz erre | #3
Hát az utolsó információk, amiket találtam, az Jurgentől 2008 november 17-ei, amikor még készülőben volt az új verzió, ami hamarosan várható, illetve 2009. november 26-án a weboldalra kirakott infó, hogy 12, illetve 13 könyvvel hamarosan jön a következő verzió. Ezután 2010. április 1-én volt egy áprilisi tréfa, miszerint tesztüzem és hamarosan jön vissza az oldal. Ezek alapján arra kell tippelnem, hogy leálltak.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2011. július 27. 17:22 | Válasz erre | #2
Már nem fejlesztik tovább? :(
2011. július 27. 16:27 | Válasz erre | #1
Immáron muzeális értéknek lehet tekinteni Jurgen és Planyo nevezetes KJK programját, ami még valamikor 2009 környékén szívódott fel a nagyközönség szeme elől. Természetesen aki nagyon kereste, az végül megtalálta, de sokan lehetnek azok, akik nem is tudtak a létezéséről, vagy egyszerűen csak nem akartak keresgélni. Elsősorban számukra álljon hát itt emlékül a program utolsó verziója teljes életnagyságban, minden erényével és hibájával egyetemben: [url=http://www.zagor.hu/letoltes/KJKv0.700.11b.zip]KJK v0.700.11b[/url]

A programmal a következő könyvek játszhatóak:
– A Tűzhegy Varázslója
– Az Országút Harcosa
– A Gyíkkirály szigete
– A Hóboszorkány Barlangjai
– Bajnokok Próbája
– A Haláltalizmán
– Tolvajok Városa
– A Végzet Erdeje
– A Varázsló Kriptája

Használjátok szeretettel, és ha tetszik, alkalomadtán írjatok egy-két jó szót a készítőknek.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal12