Zagor.hu
Zagor.hu fórum
KJK és a PC Játékok
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567891011121314Következő oldalUtolsó oldal
2013. május 20. 18:54 | Válasz erre | #346
Tomb Raider Underworld:

Nos ez már nem volt az igazi. Nem is csodálom, hogy újraindították a szériát. Maga a történet úgy ahogy rendben van, bár nem igazán sikerült az Avaloni mitológiát az Északival összepároztatni. A hangulat megfelelő volt, a nehézség, amelyet most is közepes fokozaton játszottam, pont megfelelő volt, talán egy kicsivel lehetett volna nehezebb is. Ellenben nagyon rövid volt, nem tudom pontosan, de olyan 10-12 óra lehetett. Sajnos megint rengeteg időhúzás volt a kincsekkel, meg relikviákkal, mert még ez utóbbiakról sem tudunk meg semmit. Arra való, hogy elhúzza a játékidőt, és hogy kevesebb extra nyíljon meg általa:( Ellenben a naplóban sorra jöttek a jó kis infok, ezért piros pont jár. Nem úgy, mint a szonártérképért, ezt komolyan gondolták? Vicc volt, sose használtam. A fejtörők terén is alulteljesített, szinte azonnal ment minden. Mjölnir legalább jó fegyver volt. A szellemkép is egy jó ötlet volt, de nem hozták ki belőle a maximumot. Sőt, sajnos ez az egészen érződött, gyorsan összecsapták. A kamerakezelés pedig a legrosszabb volt, amit valaha láttam. A befejezés itt legalább jó volt, nem úgy mint az Anniversaryban, mert ott hiányérzetem maradt.
Maradandó pillanatokból azért akad néhány:
- Kraken terme
- Thor övének terme
- Xibalba Urainak terme.
Ha másra nem, arra jó volt, hogy még jobban várjam a Thor második részét:)
2013. május 19. 10:29 | Válasz erre | #345
Tomb Raider Anniversary:

Sikerült végigvinnem az Anniversaryt, így írnék róla pár sort.

Wow, szuper lett. Nem is tudom mit mondjak. Igazi kis kalandjáták volt a javából. Felújított grafika ide, vagy oda, ha belegondolok, hogy 96-ban adták ki először... nos nem is csodálom hogy olyan nagy siker lett. Amennyire tudom, akkoriban nem nagyon voltak 3D-s játékok, így etalonnak számított.
Egy szép és nagyon igényes gyűjtői kiadáshoz sikerül hozzájutnom, és meg kell mondjam, nagyon tetszett, már az alaphangulatot remekül megadta.
A játék maga szerintem nagyon hangulatos, és ahogy egyre jobban jutunk előre, annál jobb lesz. Szépen összegyúrták a különböző mitológiákat, kultuszokat, az a bizonyos T-Rex harc pedig:) Bár nem ő volt a kedvencem.
Kicsi történet is került bele, bár ez inkább (sajnos) csak mint mellékág érvényesült, mert sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Csakúgy mint a végső színhelyből, mert Atlantisz szinte egyáltalán nem tetszett, számomra túl \"modern\" volt. Ami nagy különbség az idei és e között, hogy míg az idei a történetre és az érzelmekre épít, úgy ez a kalandra és a fejtörőkre. Ha már fejtörők, nagyon ötletesek voltak, némelyiken elég sokat ültem.
Az is tetszett benne, hogy itt sokkal kevesebb harc volt. A játékot nekem 21 és fél óra alatt sikerült kivégeznem a Croft birtokkal együtt. Közepes nehézségen játszottam (okulván az előzőből) és pont annyira volt nehéz mint kellett. Ezt jól belőtték. A végére nagyon fogyott a lőszer, szerencse hogy az elején spóroltam, mert az első két pályát még meg lehetett csinálni az alapfegyverrel. A gyógyszerekből pedig elég sok maradt a végére, de szerencsémre, mert az egy bugnak volt köszönhető - amiket a kentauroknál elbuktam, egyiptomnál visszaadta Ha már egyiptom, örülnék neki, ha a Last Revelationst is felújítanák így...
Itt végre igazi bossfightok is voltak, amik kellőképpen nehezek és ötletesek lettek, szóval le a kalappal. Sajnos a leletek időhúzások voltak, mert semmit se tudtunk meg róluk, relikviákból pedig kevés volt, de azokról legalább megtudtunk valamit. Így is 87%-ot értem el. És az irányítás se sikerült mindig jól.
Nálam összesen 4 szép pillanat volt a játékban. Ez azt jelenti, hogy mire fogok biztosan emlékezni belőle:
- a hasonmásom jó ötlet volt
- harc a kentaurokkal és a zenéjének külön piros, igazán erőteljes volt
- Szent Ferenc Temploma, a leghosszabb pálya volt, viszont nagyon jól sikerült a négy téma benne
- Egyiptom úgy ahogy volt egészében, nagyon tetszett, hogy az egész egy komplexum. A legjobb fejtörők is ott voltak.

Remélem, hogy lesz következő TR és az mind történetileg, mind kalandban, hangulatban és egyáltalán nem utolsó sorban feladványokban gazdag és ötletes lesz!
2013. április 29. 16:42 | Válasz erre | #344
Tomb Raider 2013:


Sikerült végeznem vele

Nagyon jó kis játék lett belőle, 4 év fejlesztői munka nem volt hiábavaló. Akár az Év Játéka is lehetne...
Számomra ez egy joker játék volt, mert annyi jót olvastam róla, hogy biztos voltam benne, nem lehet rossz. S miután láttam, hogy megvan a magyarítás hozzá, egyből megjött a kedvem!
Nekem eddig nem volt szerencsém komolyabban ezzel a fogalommal, illetve kb. 2 percig, de azt nem tudom melyik része volt. Egy kis barlangból kellett kimászni, miután lelőttünk egy tigrist...
Hol is kezdjem? Már a menüben látszódott az igényesség.
Maga a történet arról szól, hogy egy hajótörést szenvedünk egy szigeten. Ez Lara első komolyabb kalandja, szóval itt gyakorlatilag totál kezdők vagyunk mint régész. Ezért is voltak egyszerűbbek a feladványok, hiszen honnan is lehetne rutinunk? Többet nem szeretnék elmondani, mert hiába csak kisebb spoilerek lennének, akkor is spoilerek lennének. Jöjjön rá mindenki maga. A befejezés viszont nem tetszett, nagyon összecsapták.
Spoiler: A girlpowert túlzásba vitték, számomra túl sok férfi karakter hallt meg.
A grafika egy vizuális orgia, csak nagyon erős vas kell hozzá... míg a hangok pedig, nem jutottam szóhoz! Pont emiatt zavart, hogy a zene egyáltalán nem volt kiemelkedő benne, sőt, 3-4 kellemesebbnek hangzó tételen kívűl gyakorlatilag semmi érdemlegesben nem volt részünk. Ez édeskevés.
A hangulat valóban magával ragadó volt, tökéletesen átadta a \"kalandjáték\" feelinget. Több szép pillanat is volt a játéban, íme néhány: a monostoros rész először, a palota összeomlása. ejtőernyőzés, felmászni a rádiótoronyba.
A multi teljesen feleslegesen került bele, ez sem tetszett, persze pár órát el lehet benne lövöldözni, ámde hogy a rendszer mindenkit mindenkivel összeereszt?
A négy fő fegyverünket is szépen lehetett fejlesztgetni, akárcsak Larát magát. A mellékkarakterek is jók voltak, mégha keveset is szerepeltek benne. Mathias Atya nekem Jigsawra hasonlított
Persze ez drága hősnőnkről szólt, akinek a jelleme nagyon szépen lett ábrázolva, és a karaktere is szépen fejlődött. Feleségnek való!
Könnyű fokozaton játszottam, de ettől óva intenék bárkit is, mert a legtöbb harc tényleg könnyű volt:( Másik hiba, hogy érdemleges bossfight egyáltalán nem volt benne. Ráadásul 2-szer befagyott, egyszer úgy, hogy a mentéseim hibásak lettek, még szerencse, hogy a tábortűzeseket nem rontotta el, mert addigra már a feléig eljutottam.
Az összes relikviát megtaláltam, mint ahogy az össze dokumentumot is, amelyek nagyon tetszettek, mert érdemben hozzá tudtak adni a játék hangulatához. Az összes sírt kifosztottam, az összes táborhelyet használtam, illetve amit még tudtam, azt megcsináltam. A többi hülyeség és felesleges, csak időhúzás. Ha így halad az ember, durván 40 óra van benne.
A végére 85%-os lett a teljesítményem. Azonban a végén visszaenged minket a korábbi helyek nagyrészére, így aki akarja pótolhatja a dolgait.
Azt mondják, hogy a következő részben már a sírfosztogatásokon lesz a hangsúly...
Alig várom...
2013. április 17. 21:02 | Válasz erre | #343
Előző háeszem végén rosszul írtam a jelet, ezt akartam :), mert poén volt.
Mindegy jó hír, 1-2 hét elvileg és meglesz, úgyhogy megvárom!
2013. április 16. 18:20 | Válasz erre | #342
Assassin\'s Creed

Nagyon erősen spoileres, úgyhogy aki egyáltalán nem ismeri, ne olvasson tovább!

Sikerült végigvinnem ezt az igencsak gyilkosan jó hangulatú játékot. Mit is mondhatnék? Abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Gondolom jól hozott a Ubisoft konyhájára anno. Néhány apróbb hiba: hiába már rég eltelt 2008, a játék bugos. Nekem többször lefagyott vagy csak szimplán kilépet. A másik, az még csak hagyján, hogy akkoiban is volt olyan játék, melynek lemezét be kellett tenni a játszáshoz, de milyen dolog az, hogy még egy sima angol felirat sincs a játékhoz??? Hál\' Istennek sokkal több a pozitívum.

Történet: úgy ahogy eredeti, bár az egész alapját egy létező rendről találták ki. Amint már mondtam, Al Mualim árulására már elég korán lehetett számítani, azonban Lucy kellemesen meglepett, azt hittem, hogy csak egy sablon karakter. Drága Desmondunk alkalomadtán szépen feltalálta magát, de több lesz az ő karakterében... Altair volt a kedvencem, az elején egy beképzelt bunkó, aztán szépen lassan átformálódik, végül egy teljesen szerethető karakter lesz belőle. Mindamellett, hogy sose hagyta magát, egy adott kérdést több aspektusból is megvizsgál. A készítőknek hatalmas respect, az összes templomos vezér egy jól megírt karakter, egyéni célókkal. Számomra az egyik a többi felé emelkedett, mert nem hittem volna, hogy egy játék alatt +100-at tud ugrani a vérnyomásom izgalmamban. Ő Tamír, félelmetesen ügyesen oldották meg a szúrkálós jelenetét, ilyet csak filmekben látni. A mellékküldetések viszont gagyik, a megsegített embereknek ritkán vettem hasznát, a kilátós pontokból meg túl sok volt, de mint mondtam, így tovább tart a játék. Na meg egy idő után az adott célpontról megszerezhető infok megszerzése is unalmassá vált, director\'s cut ide vagy oda. Ez egy gyenge pont. A történetnek pedig azon része, hogy megfosszuk az embereket a szabad akaratuktól a Heroes 4 A Béke Ára c. küldetésben már találkozhattunk ezzel a témával, csak ott egy óriási kristályinga dolgozott ellenünk. Lehet hogy lopás?

Grafika, zene: ahhoz képest, hogy 2008-as a játék, a grafika szuper, az épületek szépen sikerültek, és elég korrektúl távolra lehetett látni benne és a víz is jól sikerült. A többi az nem olyan szép. Kedvenc városom Damaszkusz volt, de Akka kikőtője is gyönyörű volt a mellette található bazi nagy templommal, az egyik legszebb kilátás onnan volt, egyben a két legmagasabb épület egyike is. Mászjáfnál sajnos nem volt kilátó, pedig felmásztam volna az erődre. A városok kifogástalanok voltak, tényleg az az érzésem volt, mintha egy igaziban járkálnék, bár az Oblivion vagy a Skyrim lett volna ilyen ebből a szempontból... A hangok kiválóan sikerültek, a zene szintén jól teljesített nálam, mégha nem is volt benne fülbemászó dallam. A szerző azt nyilatkozta, hogy szerette volna megragadni a háborúk sötét drámáját, mindezt úgy, hogy a zene egyszerre merész és modern legyen. Jelentem sikerült!

Hangulat: lopakodás, mászás és sunyulás ezerrel, wow, egyből magába szippantott vele a játék. Mászni elég könnyen lehetett, szépen reagált a dolgokra Altair. A hangulathoz remekül hozzátett két NPC típus, igaz rohadt idegesítőek voltak, az egyik a kéregető asszony (Please just a few coins, I\'m hungry, I beg of you, stb.), ami sajnos egy általános jelenség volt akkor, ahogyan most is, de ami felkúrta az agyam, hogy kivétel nélkül minden esetben sok méteren át követett engem és feltartott, élesbe úgy szájba vágtam volna - szabályosan olyanok voltak mint egy román \"eladóasszony\" egy piacról. A másik a zakkant csövesesk voltak, akik számtalanszor nekilöktek az őröknek, így kezdhettem az adott infoszerzést előről. A szinkron egytől egyik kifogástalan lett, a különböző akcentusokat öröm volt hallgatni. A kardpárbajok szemet gyönyörködtetőek voltak, simán túltettek az olyan nagyokon, mint pl. a Skyrim, ott van vagy 3 mozdulat, és az ismétlődik, míg itt jóval több, ráadásul sok múlt a megfelelő időzítésen, ezzel is nagyobb realizmust adva neki. (Nem játszottam a Witcherekkel, így csak hallomásból tudom, hogy van benne olyan, hogyha bizonyos Jelekre a megfelelő időben kattintunk, akkor tudnak csak működni. Hogy odáig voltak ezzel, holott az elv már korábban létrejött, akkor miről is beszélünk?)

Az is tetszett, hogy szépen folyamatosan kaptuk vissza a rangunkat, így egyfajta egyedi szintlépést hoztak létre. Nehézség beállítása nincs, de ez is egy optimális szintre sikeredett. Bár amikor a vége felé Arszufba lovagoltunk, hát finoman szólva is elgurult a gyógyszer, mikor egyszerre vagy 40 szaracén rontott ránk, na meg Robert testőrsége is kemény volt, volt kurv@anyázás rendesen. Játékidőt nem mértem most, de ügyességtől és kimaxolási kézségtől függően akár 50 óra is lehet benne, vagy akár még több is.
Nem hittem volna, hogy egy számítógépes játék esetén ilyet mondok, de a játék képes a türelmünk fejlesztésére, ami szerintem nagy szó! Kár hogy nem lehetett vízbe ugrani, úgy hallottam ezt már orvosolták azóta.

Mondhatnék róla többet is, írhatnék még részletesebb véleményt, de minek? Ez egy nagyon jó játék, hát akkor milyen lehet a többi része...?
Állítólag folyamatban van a második rész magyarítása, ráadásul ugyanattól a személytől, aki megjegyzem minőségi munkát produkált, így lehet hogy megvárom vele. Persze csak ha méltóztatik válaszolni:(
2013. április 12. 16:22 | Válasz erre | #341
Majd igyekszem jobban keresgélni, bár szerintem az ilyen zászlógyűjtögetések csak egy fölösleges húzás volt a készítőktől arra, hogy tovább tartson a játék:D
A küldetéseket is meglehet csinálni 2-3 info begyűjtésével, most járok a negyedik elején, de lehet, hogy újrajátszom a harmadikat...
Amúgy én is szeretek egy játékot kimaxolni, persze csak ha van értelme!
Emlékszem pl az Oblivionnál mikor utoljára kijátszottam - teljesen, mert sokadjára se sikerült -, az uesp keresgéltem ki a még nem játszottakat, legtöbbjét nem is jelölte a napló, mégis az egyik kedvencem egy olyan lett, úgyhogy megérte keresgélni:)
© CatDog
2013. április 12. 15:03 | Válasz erre | #340
Én úgy szoktam csinálni ilyen játékoknál, hogy megcsinálom a fő sztorit, majd amit menet közbe ha találok valamit elrakogatom illetve mellék küldetés csak ami jól hangzik azt megcsinálom a fő sztori mellett. Majd ha befejeztem a sztorit akkor neki állok az ilyen kis dolgoknak és szépen kimaxolom a játékot. Mindenki döntse el van e kedve hozzá vagy sem én maximalista vagyok így megszoktam csinálni amit lehet egy-egy játékon belül :D
2013. április 12. 13:42 | Válasz erre | #339
Még egy kérdésem lenne: érdemes a mellékküldetéseket megcsinálni? Pl: 100-100 zászló begyűjtése, 60 templomos lovag likvidálása, stb...
2013. április 11. 13:47 | Válasz erre | #338
Akkor elleszek vele egy darabig... meg persze ha sikerül:)
Otherworldön mondták, hogy valami hatalmas nagy világmegváltó dolog lesz, bár a tesztelő nem tudta mindet megtalálni.
© CatDog
2013. április 11. 07:33 | Válasz erre | #337
Persze én kimaxoltam a játékot annak idején, de ne számíts egyszerű dologra. Egyébként nem 16 hanem 20 számrejtvényt kell megtalálni a játékban és akkor ha megoldottad mind a 20-at kapod meg az egyik titkos videót (ne számíts valami hú,de nagy dologra :D) amúgy a 100 toll összegyűjtéséért is jár ezeket jóval könnyebb megtalálni. De mire kimaxolod a játékot 100%-ra nem kevés idő kell hozzá és türelem.
2013. április 10. 20:19 | Válasz erre | #336
Spoiler annak, aki nem játszott az első résszel!

Hűha, kurv@ jó játék, legalábbis az eddigiek alapján.
De majd írok róla jobban, mert még az elején járok.
Konkrétan a második memóriablokk végén, azaz ki kell nyírnom Tamírt. Persze hogy kinyírom:)
Mivel kicsit kiváncsi voltam a második részre, utánnaolvastam egy kicsit a kézikönyvében és örültem mikor bejött a tippem, azaz a fekete ruhás Mester egy áruló. Akkor kezdtem rá gyanakodni, mikor kiderült, hogy nem is ölt meg. De lehet, hogy túl sok krimit nézek:D Hogy miért, azt nem tudom nyílván, gondolom a Templomos kontra Assassin ellentéthez van köze, de ez még az első rész, úgyhogy biztos ki fogják bontani a következő részekben. De az még messze van:)

Nem szervesen tartozik ide, de korábbi emlékeim szerint a második részben össze lehet gyűjteni 16 rejtvényes valamit, amit ha megoldunk, akkor fény derül valami egetverően nagy titokra. Nyílván ezt most nem akarom tudni, mert akkor nincs élvezet, csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy neked sikerült e megszerezni az összeset (azt mondják nagyon nehéz) és ha igen, akkor valóban világmegváltó titok e?
2013. április 10. 12:10 | Válasz erre | #335
Amnesia jo, meg nem melyedtem bele, csak kiprobaltam, baljos...elvezetes.
© CatDog
2013. április 9. 13:53 | Válasz erre | #334
Nálam úgy van, hogy most egy játék van amivel mindig játszok az a Diablo 3 emelett még fenn van az adott év nba játéka 2K13 aztán az adott év F1 játéka F1 2012, Starcraft 2 (most korrekt az új Hearts of the Swarm!) aztán még fenn van ha kedvet kapnák hozzá a Diablo 1-2, Baldurs Gate 1-2, Icewind Dale 1-2 (persze ezekkel már van, hogy fél évig se nyúlok hozzá, de fenn kell lenniük, ha kedvet kapok hozzá :D) persze kell egy verekedős játék is az most a Street Fighter X Tekken...

És ugye ha kijön valami azonnal teszem fel megnézem érdemes e arra, hogy végig is játszam, gyakorlatilag minden játékot azonnal lekapok teszem fel így semmit sem halasztok el :D Persze ezek nagyrésze azonnal törlés 10-30 perc után,(de mindenképp kipróbálom) a jókat még 1szer végigtolom aztán törlés amik pedig érdemesek arra azokat már vagy előrendeltem vagy végigjátszás után döntök úgyhogy beruházok rá. Persze nehéz időt szakítani ezekre így mind , de napi pár órát mindig elcsippentek :D Így van az, hogy van aki 1 nap alatt kitol egy új játékot nekem tart egy hétig :) Legalább tovább élvezem...
2013. április 9. 13:20 | Válasz erre | #333
Fent van most nekem az AC 1-2-3+Brotherhood+Revelations, Witcher 1-2, Tomb Raider 2013, Morrowind, Skyrim+Dawnguard+Dragonborn, úgyhogy egy ideig megvagyok...[smiley]email[/smiley]
© CatDog
2013. április 9. 13:07 | Válasz erre | #332
Na igen, ha pótólni kell a sok jó játékot akkor sosem lesz elég időd egyikre se annyi jó van szerencsére persze :D
2013. április 9. 13:06 | Válasz erre | #331
Igen, az Infinitiről is rengeteg jót hallottam, ha tudom, akkor beszerzem, meg jó lenne még egy magyarítás is hozzá.
AC3 az eddig látottak alapján nem rossz, de majd elválik...
Amnesiát szeretném még kipróbálni, meg a Fifa 13-at, esetleg Battlefield 3, vagy Serious Sam 3, de van most elég játék a gépen[smiley]vigyor3[/smiley]
© CatDog
2013. április 9. 13:02 | Válasz erre | #330
Az AC sorozat tényleg nem rossz , ha az első tetszeni fog akkor a 2. még jobban. Altair akit az első részben irányítunk hidegvérű gyilkos tényleg míg a 2. részben Ezio is kegyetlen, de egy sokkal jobb világot építettek hozzá Olasz ország Ezio-nak ott van még ugye a Brotherhood és a Revelations is. Ezio a sorozat legjobb karaktere.
Viszont a mostani 3. rész nekem nem tetszik egyáltalán kapunk egy vadember indián kölyköt Connor aki ugyan kitanulja a gyilkolás mesterségét, de maga a sztori szerintem nagyon gyenge a karakter buta naív nem lehet r mást mondani és jönnek hozzá a Dlc-k amik meg rosszabbnál roszabbak... és a sorozat zuhanása szerintem mégcsak most kezdődik, mert a pénz csak lebeg a kiadó szeme elött , mint Fekete Zászló a szélben (kis hasonlat ugyanis a 4. rész kalózos lesz...)szerintem gagyi, de meglátjuk mit hoznak ki belőle idén már dobják is a piacra.
Nagy gamer vagyok szinte mindennel játszottam már :D Kedvenceim a kaland játékok amik minnél nehezebbek. Bár ilyeneket már a mai gyerekek elbutulásával nem nagyon készítenek mert félnek, hogy kutyát sem érdekli az amikor már gondolkozni kell egy játékban helyette legyen minnél egyszerűbb és üsd vágd nem apád :D

A Tomb Raider simán az év játéka és nagy valószínűséggel a Bioshock-al lesz nagy csatában, majd a címért, ha raktak volna még a TR-be olyan fejtörőket, mint a régi részekbe akkor nálam simán 100% tökéletes lett volna így csak 95% :D szóval csak szuperlativuszokban lehet róla beszélni. btw. a Bioshock Infinite se kutya játék azért :)
2013. április 9. 12:23 | Válasz erre | #329
Tomb Raidert én is feltettem, még nem játszottam vele, de sort fogok rá keríteni, mert tényleg nagyon jókat hallottam róla. A grafikája meg...
Valószínűleg az Assassin\'s Creednek ugrok majd neki, sokak szerint a világ legjobb sorozata.
© CatDog
2013. április 9. 11:05 | Válasz erre | #328
A Silent Hill véleményem szerint annyival jobb sorozat, hogy több benne a gondolkodtató rész és jobb is a sztorija az összesnek. Az első rész nagyon jó a 2. szintén a 3. és 4. kicsit gyengébb míg a Homecoming szerintem a legfélelmetesebb a sorozatban és majdnem, hogy a 2. rész kicsit felturbózva, ez a rész még mai napig képes hidegrázást kihozni rajtam pedig már többször végigjátszottam. Egyszerűen annyira jó az a nyomott hangulata a játéknak, hogy pillanatok alatt beszippant és akkor meg lehet rettegni, mert a hang effektek bazi jók. Komolyan nem vagyok mai csirke meg kinőttem ezt a félelem dolgot, de ez előtudja halászni az emberből :D Még anno kis gyerekként rettegtem az Elátkozott Ház olvasása közben :)

Viszont az új Resident Evil nem lett rossz 4 karakter 4 történet hosszú és jó és csak 6000ft, simán megérte az árát.

Ami most nagyon jó játék az az új Tomb Raider egy percig nem fog unatkozni aki kipróbálja ajánlom.
2013. április 9. 09:06 | Válasz erre | #327
En szeretnem vegig vinni a Silent Hill es a Resident Evil szeriat, meg sosem tettem. :)

Legutobb az I am alive-ot jatszottam vegig, nekem nagyon tetszett.
© CatDog
2013. április 8. 20:51 | Válasz erre | #326
Hamár kicsit pc játék meg kapcsolódjon is a kjk-hoz akkor én ajánlanám a Silent Hill 2. részét nem mai darab, de a legjobb.

Gyakorlatilag felfoghatjuk egy Elátkozott Ház-nak is az egész játékot persze csak olyan zárójelesen, hisz a játék 90%-a zárt térben (Épületek, több szintes hotel, kórház, van egy szellem járta ház is benne a kiegben..) jó kis fejtörők vannak benne. Semmi gépigénye nincs a játéknak hisz nem mai darab ahogy írtam bárkinek elmegy. Aki még nem játszott vele szerezze be megéri.
2013. április 7. 22:25 | Válasz erre | #325
Kis segítséggel, de sikerült megszereznem a Blood Bound c. DLC-t (Trónok Harca), így ígéretemhez híven írok róla. No nem sokat, mert nincs is mit.
Negatívumok: rövid, mire belejöttem, vége lett, a story nem éppen érdekfeszítő, a programozók pancserek - Mors hátára felcsatolt pajzsa kb. 50 cm-el a levegőben lóg. És mindezt 5 Euróért?
Pozitívumok: jó a hugyozásos poén az elején, jók az utalások a játékra (Alester, kutya, stb), jól átjött a \"Vadak hangulata\", vagy inkább természete, és a végén korrektul megtudjuk, hogy miért is kapta Mors a Mészáros nevet.

Illetve, a hétvégén ingyen elérhető volt a Steamen a Red Orchestra 2 c. játék. Persze \"csak\" a multi része. Bevallom, nekem ez volt az első komolyabb lövöldözős játék, főleg mostanság, mert eddig Doom meg Blood volt, és talán ennyi. Sőt, ez volt az első multim is. Magáról a játékról ezért nem tudok sokat nyilatkozni, de néhány dolgot mondanék: a grafika nem nagy szám, számomra indokulatlanul nagy hely a 17 GB, az Oblivion nem volt 5 és mennyivel több tartalom volt benne (utánnajártam, két oldalon 8 küldetés van benne, ráadásul bizonyos helyeket többször is végig kell menni), a tájak valóban egy háborús övezetre emlékeztettek, az orosz tajga is szép volt, a zenéje viszont nagyon tetszett, kiváltképp az orosz kórusos rész, illetve a hangok is odab@sztak, jól feltekertem a hangszórómat[smiley]eplus2[/smiley]
Egy elmélkedéses dologra pedig még kitérnék, azért milyen igazságtalan és voltaképpen sehogyse feldolgozható dolog, ugye katonák vagyunk, lelkileg felemelkedve, meg kell védenünk hőn szeretett hazánkat, mert az ellenség elakarja venni tőlünk, ezért nosza rajta, fussunk előre, tegyük a dolgunkat, öljünk meg sok... BUMM... és minket öltek meg. Senkivel se tudtunk végezni, semmi jót nem tehettünk a hazánkért, többé már nem tudunk gondoskodni családunkról, úgy kell meghalnunk, hogy azt se tudjuk mi lesz velük, és voltaképpen azt sem tudjunk ki és honnét lőt le. Jobbik eset az azonnali halál, rosszabbik a lassabb, mikor még utolsó erőinkkel végignézhetjük számos bajtársuk hasonló bajait.
A dolog pikantériája, a másik oldal is így van ezzel, csak meg akarják védeni magukat[smiley]violent[/smiley]
Igaza volt Lenonnak, \"Szeretkezz, ne háborúzz!\"
2013. március 27. 18:12 | Válasz erre | #324
Sonic Generations: hűha, komolyan mondom, leborulok a japánok előtt, nagyon odatették!
De még mielőtt komolyabban belekezdenék, essünk túl a feketelevesen. A játék ismételten nagyon gyerekes, és az online mód is teljesen felesleges. Története is van, amennyiben annak lehet mondani, egy reggeli matinébe való - viszont az igaz barátság és a bajtársiasság motívumai szépen beleépültek, ez egy jó pont.

Akkor tehát, a játék valami istentelenül jó lett a maga nevében. Nem sokat vállaltak fel, de azt maradtéktalanul, azaz 100%-os mutatóval teljesítették. Olyan eszméletlen hangulata van, hogy sok mai \"évszázad játékának\" kikáltott darab a nyomába se érhet. Ezt több mindennel is elérik. A grafika gyönyörű, tényleg meseszép, és igazi színekből tevődik össze. Továbbiakban, nagyon régóta nem láttam, illetve hallottam olyan játék zenét, ami akár egy Oscar díjas filmmel is felvehetné a versenyt. Gyakorlatilag minden külön tételt kapott, a hangok pedig tényleg a legnagyobb igényességgel lettek kidolgozva, igaz nem valami sok van belőle, de ami van, az üt. A tételek pedig szépen megkomponált darabok, amelyekben keveredik a szimfónikus a modern zenével, valóban minden pálya a hozzá legjobban illő aláfestést kapta. Kapott is valamilyen díjat 2011-ben. Pont emiatt feltűnő, hogy a szinkron nagyon gyér lett. És egyben bántó is, hiszen ha az előbbieket ilyen minőségben meg tudták csinálni, akkor... :(
Most pedig mondanék néhány szót a játék legjobb tulajdonságáról, a pályakészítők munkájáról. Überatomkirály. Ennyi. Komolyan, olyan szinten összehozták, hogy ténylegesen szuperlatívuszokban tudok csak róla beszélni. Maximálisan hozza a Sonic játékok névjegyét - az eszméletlen száguldást, mindezt úgy, hogy gyakorlatilag esélyed sincs lereagálni, hogy éppen mi is következik. A 3D meg aztán... tényleg, látni kell. (Nem a mozis 3D-re kell itt gondolni.) Igazából leírni elég nehéz lenne, inkább nézzetek videókat róla youtubeon. Ráadásul minden pálya több irányban is végigjátszható, amelyeket természetesen variálni is lehet, így garantált a hosszú játékidő. Mindezek tetejébe található még benne boss fight, final boss fight, rival battle, boostolás, achievements, skillek, több boostolás, összegyűjthető ún. vörös gyűrűk, amikért különböző jutalom jár feloldható videó/karakterek/concept artok/zenék formájában, challengek és még annál is több boostolás:) Minden pályát végig kell tolnunk a normál 2D-s és az új 3D-s Sonic bőrében, összesen 9 van belőlük. Nehézségi szint nincs, de úgy gondolom ezt is nagyon jól megoldották egy korrekt optimalizálással - volt jó sok idegbaj részemről:D
Azért legyünk egy kicsit reálisak, voltaképpen ez mégis csak egy gyerekjáték, tehát aki ezt nem tudja feldolgozni, vagy képtelen a nosztalgikus érzelmekre, az felejtse el. Ellenben, a játékot olyan minőségű és mennyiségi tartalommal ruházták fel, hogy akár egy komolyabbn játék ellenfeleként is megálná a helyét. Jó példa rá, hogy szinte sose nézem végig a creditset. Viszont ezt is jól megoldották egy eddigi Sonic játékokból álló összevágott montázsal. A végén pedig egy vicces zárójelenet. Én összesen 20 órát toltam vele, és kb. a nagyobbik felét sikerült megoldanom. Viszont úgy gondolom, hogy még vagy 20 simán benne van... Azt hiszem, nem véletlenül írtam ennyit róla!

Egy szó mint száz, ha másért nem, hát ezért érdemes kipróbálni:
http://www.youtube.com/watch?v=pe7GQ91VPNU
2013. március 17. 21:29 | Válasz erre | #323
Sonic-All Stars Racing: mikor megláttam, hogy ilyen is van... [smiley]finom[/smiley], mármint Sonic. Gyerekkorom egyik kedvence volt a Sega Mega Drive. Apámmal és a tesómmal rengeteget toltuk, így értelemszerűen meg kellett szereznem.
Telepítés után jött a csalódás aztán. A játék borzasztóan gyerekes, na mondom akkor törlés. Azért tettem vele pár kört, és csodák csodájára elkezdett megfogni, majd egyre többet és többet játszottam vele. Azt kell hogy mondjam, hogy minden más stimmel vele. A grafika szép és nem is igényel nagyon erős gépet, persze ez relatív, a hangulat mulatságos, ahogy egymásnak mutogatnak versenyzőink. A küldetések változatosak egy bizonyos határon belül - némelyik igencsak izzasztó -, a Nagydíjak pedig három nehézségi szinten is kijátszhatóak. Került bele egy kis drift meg boost, de a kedvenceim a felvehető kis tárgyak lettek, nagyon jól lehet szivatni a többieket[smiley]nyes[/smiley]. Minden versenyzőnek a saját karakteréhez illő járműve van, értelemszerűen mindegyik másban jobb. Úgy gondolom max. 15-20 játékidő van benne, de akkor lehet, hogy sokat mondtam, én 11 és felet toltam vele és amit akartam, azt megcsináltam. De az is lehet, hogy keveset, mert akár 4-en is játszhatják egyszerre! Láttam, hogy van egy Generations alnéven futó Sonic is, azt is ki fogom próbálni majd...
Egy könnyed hangvételű ügyességi játék, annak viszont kiváló, mert amit felválalt, azt maradéktalanul teljesítette. Kellemes nosztalgikus élmény volt.[smiley]worship[/smiley]
2013. március 5. 20:24 | Válasz erre | #322
[url=http://indigojamgames.com/play-deathtrap-dungeon/]Hátha valaki még nem találkozott vele, idő hiányában mégnem próbáltam ki, így nincs infom róla.[/url]
2013. március 1. 21:07 | Válasz erre | #321
Trónok Harca: az rpg verzióról lesz most szó kérem.
Az Otherworld nagyon lehúzta azt a youtubeon, bevallom ezért félve kezdtem neki egy kicsit. Na de mekkorát csalódtam. Termsézetesen pozitív értelemben, mert szerintem nagyon jó lett. Na jó, ez azért túlzás, nem is kicsit, mert több sebből is vérzik, de ahhoz képest, kifejezetten élveztem azt a 25-30 játékórát vele. E téren a mai játékoknál kb. az alsó-közép kategóriát sikerült megütnie. Még megpróbálom beszerezni hozzá a plugin küldetést is, ha sikerül...

Történet: nehéz helyzetben vagyok, mert csak Spoilerekben tudnék beszélni, de azt nem akarok. De van itt minden, mi szemszájnak ingere, árulás, harc, politika, ármánykodás, önfeláldozás, stb. Van amelyikre nem számítottam aboszlút, van amelyik teljesen kiszámítható, és van amelyik nagyon gagyi lett. Hál\' Istennek inkább jobbak kerültek bele. Ráadásul 4 féle befejezése van. A kedvenceim a 8.-iktól 13.-iktól tartó fejezetek lettek.

Hangulat: ez már felemás lett. Ami hozza a szintet, az az, hogy átlagban egy párbeszéd során 2-6 választási lehetőségünk van. A játékidő kb. felét pedig a párbeszéd teszi ki. Éppen ezért kisebb-nagyobb következményei lehetnek tetteinknek. Többnyire azért kisebb.
Erre még rátetéz az a rengeteg info a világról, amit útközben összegyűjthetünk. Igazán hasznos volt, sok új dolgot tudtam meg általa.
Sőt, az első évadra vonatkozóan bele is tettek néhány nagyobb utalást is, de ezek is spoielerek.
A fejezetek elég hosszúak, legtöbbjük nem összecsapott, két nagyon nagy hátránya, hogy kicsik a pályák, és gyakran előfordul, hogy ugyanazon a részén kell bolyongnunk.
Az Arénás rész viszont tetszett, Lucifer még a fegyverhordozó szinten is kemény volt:)
Mindemellett a játék rendelkezik azokkal az idegesítő szokásokkal, amikkel a többi konkurencia is.

Graflka, zene, hang: a grafika finoman szó is csak közepes, a havas részek nem ütnek, a városban játszódóak már sokkal jobbak. A főmenüben megszólaló főtémán kívűl kb. 3 emlékezetesebb téma hallatja magát - azért ez kevés. Hangok a megszokottak, semmi új.

Harcrendszer: a fejlesztők azt az utasítást kapták, hogy nyugodtan kisérletezzenek. Díjazom az erőfeszítéseiket, komolyan, de lett volna még mit csiszolni rajta. Az irányítástól pedig herótom lett, fölöslegesen túlbonyolították. Kár érte.

Mindent összevetve kissé vegyesek az érzéseim, de ha azt nézem, hogy 3 napig a megszállottja voltam, akkor nálam nyerő lett. Ez pedig főképp a történet miatt van.
2013. január 6. 16:31 | Válasz erre | #320
Anno valamelyik újság mellékleteként is kapható volt. Régen játszottam vele, de arra emlékszem, hogy míg a kezdeteknél a támadók majdnem kinyírtak, addig a végefelé nem volt aki megszorongatott volna, igazi hentes csapatot sikerült összeraknom. Volt benne szex is. :D Egy démonnővel kellett együtt hálnia valakinek (a legerősebb csapattag ajánlott erre a szerepre) valami infoért, és elég jó lehetett, mert aztán a csapattag annyira vágyott utána, hogy folyamatosan csökkent az élete emiatt. Mondjuk erre is volt megoldás (ha jól emlékszem az, hogy kinyírjuk a szukát).
Viszont aszongyák, hogy a 7-es keményebb volt.
2013. január 6. 16:07 | Válasz erre | #319
Arx Fatalis-t ismeri vki? :)
2012. december 27. 09:32 | Válasz erre | #318
Axe,azert a Commodore era mar legalabb 20 eve volt. :P Nem 10-15. :) Egyebkent ja, jok voltak azok a kalandjatekok, de sosem tudtam vegig vinni oket. Jo lenne ha valakinek meglennenek ezek a leirasok. :) Bosszu volt a kedvencem. :)

Kozben lassan mukodokepes lesz az uj gepem. :) Par jatekot mar felraktam ra kiprobalni. I am alive...nekem eddig nagyon bejott, hangulatos, antiszocialis, nekem valo. :D Leszedtem meg a FarCry3-at, Assassin Creed 3-at, Hitmant es a Spec Opt Line-t. Az egyik PC gururol meg felraktam az Amnesiat, jo kis horror kalandjatek.
2012. december 23. 14:18 | Válasz erre | #317
Egy másik topicban olvastam a sci-fi fantasy ötvözte világokról felmerült gondolatokat, és szeretném megemlíteni a Wizardy sorozatot, abból is a 8. epizódot. Kevés ilyen jó, belső nézetes, csapat alapú játékkal játszottam életemben. Khm, egy ismerősöm úgy hallottam az isozoneról szedte le ingyen.
2012. december 16. 12:05 | Válasz erre | #316
A Gothic sorozatot én is imádom, a második részről bemutatót is raktam fel a honlapomra. Bár szerintem a kieggel kisebb a játékélmény, jóval megnehezíti és meghosszabítja. A seekereket valami eszméletlenül felerősíti. Valahogy a negyediket kellene beszereznem xboxra.
© AXE
2012. december 11. 10:37 | Válasz erre | #315
Sziasztok!
10-15 éve voltak a Commodore 64-re szöveges kalandjátékok.(Időrégész,Új Vadnyugat 1-2,Lord Of The Hell Az Alvilág Ura,A Pokol Angyala,Bosszú stb.)Érdeklődni szeretnék,hogy nincsenek-e meg valakinek a hozzájuk tartozó kézikönyvek PDF-ben.Azért bátorkodtam megkérdezni,mert pl.a Bosszúnál és az Új Vadnyugat 1-nél is kellene őket használni,mert anélkül nem lehet továbbjutni.Előre is köszönöm!
2012. december 8. 18:25 | Válasz erre | #314
Csak tippnek mondom a Gothic szériát (A 2 a kieggel a legjobb) és a Fable szériát (2 csak xboxon van, de az elsőt 12szer játszottam végig :D) vagy esetleg dark messiah of might and magic (ez se rossz, egyedi a harcrendszere).
2012. november 20. 20:07 | Válasz erre | #313
Sikerült szereznem egy Gigabyte egeret, amely ergonomikus is egyben. Abszolút kényelmes.

A memória ügyben pedig egy pici figyelmetlenség történt, de ma vittem vissza, kicserélik egy 64 bites hetesre. Mert ugye a 32-es csak négy gigáig tud, a 64-es meg akár százig is jó.
2012. november 20. 18:39 | Válasz erre | #312
Röviden mégis:

1. Szerintem neked olyasmi kéne igazán, amit például a Logitech MX518-as egere tud. (Ez már egy igen koros modell, de azért ezt írtam példának, mert ezt konkrétan ismerem.)

2. Legjobb tudásom szerint az Everest teljesen ingyenes, otthoni verziójának fejlesztése már jó ideje leállt. Ha ebben nem tévedek, akkor az új alkatrészeknél a hardware detektálási problémák a fejlesztések és frissítések hiányából fakad; teljesen új gépnél tök régi Everestet használni szinte értelmetlen. (Amúgy is, pontatlan memória értékelések miatt nem kell memória hibára gyanakodni. Memória hibának durva, rendszertelen fagyások lehetnek a jelei elsősorban.)
2012. november 20. 18:24 | Válasz erre | #311
SSD élettartam kérdésében véletlenül félreértelmezted a leírtakat, hisz én is pont azt fejtettem ki, hogy ezek élettartamát jelenleg még (a tapasztalatok hiánya miat) nem lehet pontosan megbecsülni; és azt írtam le (talán a részletessége miatt túl komplikáltan), hogy még NEM tudható az, hogy egyes tipusoknak PÉLDÁUL ennyi és ennyi az élettartamuk.

SSD méret: Természetesen észszerűbb választás a nagyobb tárhelyű, de az ajánlásomat (méret ügyileg) a korán sem elhanyagolható ár tényező figyelembevételével tettem. (Most még én is biztos akkorában gondolkodnék.)
Amúgy a meghajtó kapcsán (már ami egy rendszer vinyót illet) egy \"másra\" használt \"mondás\" igazsága is figyelembe vehető: \"nem csak a méret a lényeg\"...
2012. november 20. 14:51 | Válasz erre | #310
Sztornó, problémák félig megoldva.
2012. november 19. 21:27 | Válasz erre | #309
Végigtoltam a Lord of the Ring-Conquest c. játékot végre valahára, mert mikor megvettem, nem néztem meg a gépigényét, s akkor még igen gyenge volt hozzá a gépem, tanulópénz:D
Sajnos eredetiben vettem meg, rögtön a megjelenés után, de sajnos ha fél áron vettem volna meg, akkor se érte volna a pénzét.
Először is gyakorlatilag minden évben lehúznak róla egy bőrt. Ez nem lenne olyan nagy baj, ha minőség is születne. Viszont a játék nem több egy sima akicó/szerepjátéktól. A 4 kaszt is unalmas, mindkét oldalon ugyanazokat tudják. A grafika se egy nagy szám. Ráadásul vagy 6 GB helyet elfoglalt a gépemen, gondolom a sok filmbetét miatt, de a Skyrim is ennyi helyet foglal, ellenben látatlanban elmondom, hogy sokkal tartalmasabb és hosszabb, mint ez, mert ha tényleg nagyon de nagyon jó indulatú akarok lenni, a játékban nincs több 30 óránál, de ha nagyon gyorsak és ügyesek vagyunk, akkor egy nap alatt is bőven végig lehet tolni mindkét oldalt, és játszhatunk pár különálló pályával is.
Ellenben van egy hatalmas pozitívuma, a hangulata. Na az tényleg Top-os. Értelemszerűen a LotR miatt, de akkor is! Epikus volt megvédenem Helm-szurdok minden pontját, izgalmas kaland volt harcolnom Pelennor mezején, vagy a Fekete Kapunál, de szintén elsőrangú élményben volt részem, mikor Minat Tirith szintjeit védtem!
2012. november 19. 21:15 | Válasz erre | #308
Kis segítséget szeretnék kérni két dologban.

1, hol kell - már ha be lehet - beállítani az egér érzékenységét a számítógépen?

2, fel szoktam rakni egy bizonyos programot-Lavalys/Everest Home Edition (nem reklám!). Aki nem ismeri, annak elmondom, arra jó, hogy részletesen megismerd a gépedet, ill. ellenőrzéshez is kiváló. Ingyenesen letölthető.
Találtam két érdekességet. Az elsőt a processzornál, (i5-3550), elméletileg 4x3,5Ghz, de papíron 4x3,45Ghz, míg a program 4x3,3Ghz-et mért nálam. Gondolom ez is olyan, mint a telefon memória kártyáinál pl.: 2 Gb-os valójában 1,8 körül van, és így tovább, vagy sok 22 colos monitor valójában 21,5 colos, igaz?
Viszont amit nem értettem az a memóriánál van, (2X4GB Corsair Kit), Mb-ba írva, úgy írta ki, hogy (nem pontosan csak körülbelül, mert nem emlékszem, de a lényeg látható lesz:
Fizikai:3950MB
Lapozási:(lehet, hogy nem ez volt a neve): 7910MB
Virtuális: 10700MB
Gyakorlatilag ez megfelel az általam vett memóriának és én nekem nem esett le valami, vagy valami rossz az egyik négyessel?

Előre is köszönöm!
2012. november 19. 21:06 | Válasz erre | #307
Gratulálok, használd egészséggel!:) A tiéd milyen paraméterekkel rendelkezik?

Azért döntöttem/ünk az i5-ös mellett, mert nem sok eltérés volt árban a kettő között.

Pénzem sajnos nem sok van, be kell osztanom év végére, és jó lenne még az év elejét is túlélni...

2012. november 19. 20:39 | Válasz erre | #306
En is pont a hetvegen vettem uj gepet,shalala...7 ev utan. :) A procid tenyleg kicsit eros bele...i3 is eleg lett volna. :(

SSD:azert en meg a 15 eves elettartamban nem hiszek,hiszen olyan SSD meghajtot meg senki sem latott. :)

Lecter viszont ha van ra penzed,megeri rendszernek venni,es a tobbi vinyod legyen HDD. 120-as alatt ne vegyel,mert szerintem 64 giga az semmi. Abbol egy csomot le kell venni igy is biztonsagi tartaleknak szoval jo ha marad 50 giga.Arra felrakod a windowst,par masik software-t es marad 25-30 gigad. :( Az meg elmegy 5-6 DVD-es jatekra.
2012. november 17. 21:07 | Válasz erre | #305
2012. november 17. 20:22 | Válasz erre | #304
SSD=Solid State Drive; vagyis lényegében mozgó alkatrész nélküli, memória alapú meghajtó egység (tároló egység). A csatlakozója - ugyanúgy ahogy a normál HDD-nél - lehet SATA és a régi IDE (PATA) is + ugyanúgy el kell látni táppal is (bár a fogyasztásuk igen alacsony).
Ezek a meghajtók NAND flash alapú memória chipekből épülnek fel, hasonlóak a pendrive-okhoz; vagyis pl. a gépben levő memória lapkákkal (különféle SD-RAM-ok) ellentétben (amit az alaplapba helyeztél) ezek megőrzik az adatokat akkor is, ha az áramellátásuk megszűnik.
Ezeknek elméletileg (meg nyilván a gyakorlatban is) korlátozott az \"újra írhatóságuk\", vagyis ténylegesen véges az időtartamuk; de azért nem fuccsolnak csak úgy be hipp-hopp. (Sok és érdemleges felmérés még nem igazán van erre a gyakorlatban, hisz még nem terjedtek el túl rég óta szélesebb körben, hogy kijelenthető lenne, hogy pl. az olcsóbbak kb. 5-6 évig biztosan bírják, a drágábbak/minőségibbek akár 10-15 évig is jól muzsikálnak. (Meg nyilván ez a használat mértékétől is függ.) - Ilyen szempontból tehát valamennyire (azért csak elég kicsit) lutrik; de a legtöbbre 3 év gari jár, és az utóbbi 2-3 évben sokat fejlődött ez a technológia.)
Összeségében megbízhatóságban (adattárolás szempontjából) (szerintem!!) az SSD-k nem jobbak a hagyományos HDD-knél, hiszen utóbbinál, ha az elektronika tönkre megy, annak cserélhetősége révén az adatok könnyen megmenthetők; egy esetleges mechanikai hibának meg szinte mindig van előjele (lassúl, kerreg, zörög, csattog...stb.), így jó eséllyel még ott is megoldható idejében az adatmentés. (Ez az egész persze asztali gépre értendő, hisz a HDD-k egyik kényes pontja (még ma is azért) a rázkódás, ütődés, stb., így ilyen felhasználásnál (lást notebook és társai) a megbízhatság még akár meg is fordulhat.)
Tehát hogy mire is jó! - Egyértelműen a gyorsasága miatt, hisz az adatelérés sokkal gyorsabb és egyenletesebb, mint a HDD-knél, így ha a rendszer ezen fut, a gép mindennapi használata is gyorsabbá válik. Az ideális felállás, ha egy SSD mellett egy (vagy több, ha úgy tetszik) normál HDD is van, mely az adattárolást szolgálja (nagyobb tárhely, nagyobb adatbiztonság - amúgy csak normál HDD-knél is ez javallott).
Az alaplapodon már van SATA3-as csati is, így akár egy ilyen átvitelű példány is használható. Nagyobb méretű (64 GB feletti) felesleges és nem is éri meg az ára miatt. (Ja, nyilvánvalóan minden SSD-nek még + előnye, hogy zajtalan, keveset fogyaszt és alig melegszik, valamint kis helyen is elfér /2,5\"-ös méretűek általában/.)
A hétvégi [url=http://prohardver.hu/teszt/fokozodik_a_hardveraradat/alaplap_monitor_haz.html]Prohardveres összefoglalóban[/url] pont van egy bolt-ajánló, melyben egy korrekt (már SATA3-as) [url=http://www.mediaker.hu/product_info.php?products_id=2659]SSD[/url] van akciózva.
2012. november 16. 10:51 | Válasz erre | #303
Köszöntem az újabb jó tanácsokat.
Egyszerűen megfogalmazva, mi az az SSD meghajtó? Mire jó?
2012. november 16. 00:49 | Válasz erre | #302
(Kicsit) azért túl lett méretezve a proci a VGA-hoz képest. (A prociba integrált grafikus mag a grafikai szempontból kicsit is komolyabb játékokon kívül, jó eséllyel, minden másra elegendő teljesítményt tud nyújtani önmagában - illetve az alaplappal közreműködve - is.)
2012. november 16. 00:22 | Válasz erre | #301
Ha hosszú ideig elégedetten tudod használni, akkor megérte. (Konkrét árakra vetítve ez nem igazán határozható meg pontosan... - az árak is folyton változnak.)
A leírt rendszer még \"feldobható\" egy SSD meghajtóval, amire a rendszer kerülne. (Akár egy 32 GB-os is elég, és ez jóval 20 e alatt megkapható.)
2012. november 14. 16:20 | Válasz erre | #300
Köszöntem, ki fogom próbálni!:)
2012. november 14. 10:56 | Válasz erre | #299
Mindenképpen ajánlom! A játék maga nagyon szép, viszont a történet a játék húzóereje.
Egy mágikus képességekkel rendelkező, különlegesen kiképzett szörnyvadásszal játszol, aki rajta kívül álló okok miatt belekeveredik a politikába és tisztáznia kell a nevét. A cselekmény fordulatos, a döntések fontosak (nincsenek egyértelműen jó vagy egyértelműen rossz döntések) és valóban vannak következményeik.
A játék világának van irodalmi alapja (a szerző lengyel), ezért kicsit másféle fantasy világot jelenít meg, mint mondjuk Tolkien.
There's just two ways this can end, and in both of them, you die!
2012. november 13. 21:15 | Válasz erre | #298
Előre bocsátom, hogy semmiféle hencegéssel nem szeretnék itt most élni, és semmilyen nagyképű hozzászólást nem szeretnék ezzel most leírni. Ha másért nem, nos azért, mert kb. 2,5-3 évig gyűjtögettem az új gépemre!

Ezúton szeretném megköszönni azt a rengeteg értékes segítséget, melyeket lentébb írtatok nekem, tényleg nagyon hasznosak voltak.
Saját összeállítás lett belőle - no meg a nagyon kedves hölgyeladó is sokat segített, és a középkategóriát céloztam meg, lévén arra futotta. Meg persze elméletileg a célra ez is bőven elégnek kell lennie...

Adatok:
- Ház: egy sima normál Codegen
- Táp: Chieftec Iarene 500 W
- Alaplap: Gigabyte GA-B75M-D3V
- CPU: Intel i5-3550
- RAM: 2x4 GB Corsair KIT DDR3 1600 MHz
- HDD: 500 GB Hitachi Sata
- DVDRW: Pioneer Sata
- VGA: Geforce GTX550
- Monitor: Samsung S22B150NS
Plusz összeszerelték, raktak rá egy Windows 7-et, adtak hozzá egy Genius SW-2.1-es hangfalat, és egy TP-LINK-es routert. Az első kettőt még meg tudtam volna oldani, de így legalább pár sört pluszba megspóroltak nekem:) Pontos árat nem szeretnék mondtani, mert az mér félig reklám lenne, de az egész cakk-pakk nem volt 200 e Ft.
Néztem rengeteg nyíregyi, vagy a közelben lévő boltokat és weblapot, de:
1, vagy sokkal drágábbak voltak
2, vagy nem volt választékuk
3, ugyanennyiért gyengébb gépet adtak volna.
Szerintetek megérte?
2012. november 13. 20:58 | Válasz erre | #297
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy tudnátok e olyan játékot mondani, amelyben - lehetőleg igen fontos részben - szerephez jutnak a Templomos Lovagok?

Előre is köszönöm!
Első oldalElőző oldal1234567891011121314Következő oldalUtolsó oldal