Zagor.hu
Zagor.hu fórum
KJK és a PC Játékok
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567891011121314Következő oldalUtolsó oldal
2013. november 28. 17:20 | Válasz erre | #496
Te is be vagy varázsgombázva? [smiley]fejvakaras[/smiley][smiley]eplus2[/smiley]


Én meg megyek, és szétlövöm pár köcsög fejét a kedvenc duplacsövű vadászpuskámmal... Aztán meg rendezek egy szaftos kis láncfűrészes mészárlást. [smiley]hawaii[/smiley]
2013. november 28. 17:07 | Válasz erre | #495
A hétvégén újranéztem a Mortal Kombat 1 és 2 c. filmeket. Nagyon jóóóóóók voltak. Kedvem támadt nekem is valami szuperképesség után nézni.
© SzG
2013. november 28. 16:40 | Válasz erre | #494
Hát értelmes társalgást ezek után már elég nehéz folytatni... pláne, hogy érdemben szinte semmire se reagáltál (pl. Celebrau is feltett ugye néhány kérdést...), a hozzászólásod kb. fele pedig megint nehezen értelmezhető, komolyan, néha nekem is olyan érzésem van, hogy csak direkt poénkodsz, vagy \"trollkodsz\", ahogy más is írta.
Mindenesetre ha ennyire békepárti, illetve erőszakellenes vagy, akkor menj, és vesd tűzre az összes játékkönyvedet, különös tekintetettel az Elátkozott házra, meg a Halál seregeire (ahol pl. az általad szidott stratégiai játékokhoz hasonlóan szintén egy sereget kell irányítanunk ugyebár), a Vértengeregeknek pedig még a hamvait is oldd fel egy adag szenteltvízben, elvégre ott gonosz, csúnya kalózokat alakítunk ugye, a legfőbb célunk pedig az, hogy gyilkoljunk, raboljunk, hogy minél több pénzünk legyen... majdnem mint a Carmageddonban (jó, ott nem pénzt kapunk a gyilkolásért, hanem pontokat, de tökmindegy). De nyugodtan a tűzbe dobhatsz minden mást is, amiben csak egy csipetnyi erőszak is van, filmeket, játékokat, zenéket... aztán ha ez megtörtént, állj be a jehovák közé vagy éppen a hitgyülibe. Bár ez se jó, mert ha tényleg mindent a tűzre dobsz, amiben erőszak van, akkor sajnos Bibliád sem lesz... hát akkor sajnos nem tudom, hogy mi lenne számodra a legjobb, bocs. Talán vonulj be egy keleti kolostorba, távol a csúnya világtól, és meditálj naphosszat.
2013. november 28. 16:24 | Válasz erre | #493
Segítség, orvost! [smiley]idiota[/smiley]
© [törölt felhasználó]
2013. november 28. 16:02 | Válasz erre | #492
Üdv!
Ha az én hozzászólásaim röhejesek,akkor mit szólnánk pl.ahhoz,ha pl.templomot emelünk pl.a Mortal Combat-féle hívőknek,vagy úgy ált.-ban a mindenféle számítógépes játékokban hívőknek,hogy vasárnaponként tudjanak imádkozni,pl.így:Mi Mortal Combatunk,mi Carmageddonunk...stb.Ugye,mennyire normálisabb,mintha azt mondanánk pl.hogy nem gyártunk TÚLSÁGOSAN erőszakos,szadista stb.tv-műsorokat,számítógépes játékokat?Sz.G.és társai:Szerintem biztosan örülnétek egy olyan világnak,ahol ki sem tudtok lépni az ajtón,mert leütnek,kirabolnak stb.,mert azt tartják normálisnak,okosnak,férfiasnak stb?Remélem,nem.Vagy éppen úgy lehetne jogsit szerezni,hogy minél több embert el kell ütni érte stb.Tényleg,pl.nagymamámat elfelejtettétek szidni,amiért a Carmageddon hallatán csóválta a fejét,vagy a 2.vh.átélése után,még ha tudna,se játszana mindenféle csili-vili 2.vh.-ús tank,stratégiai stb.számítógépes játékkal,gyanítom,táblás formában sem.Empátia:Ha ez a szó ismerős,talán alkalmazni is kéne időnként,de pl.a toleranciát se ártana.Bocsi,ha egyes mélyérzésű,stratégiai,háborús,szimulációs játékokat anyatejként beszívó egyéneket megsértettem volna ezzel.Egyébként alapból minden hülyeség,ez tény és való.Meg kíváncsi volnék,milyen számú IQ-val rendelkezik a Carmageddon nevezetű szupi játék kitalálója.(Carmageddon-rajongók által biztosan min.5milliárd,nem úgy,mint az enyém.)Aki eddig is csak és kizárólag félreértelmezni,lepocskondiázni,kiforgatni,lehülyézni tudta egyáltalán nem rossz szándékkal gépelt szavaimat,eztán se fog másként tenni.De most már tényleg vége?
M.Gandhi(nagyjából így):Gyűlölöm az erőszakot.Gyűlölöm és elvetem,megvetem minden megnyilvánulási formájával egyetemben.(És hol volt akkor még Carmageddon,Mortal Combat és társai.)
Mindent szabad,ami nem tilos,
Ilyen jó dolgunk még sosem volt!
Továbbá:,,Minden a leges-legjobban van ezen a leges-legjobb világon.\"Aki nem hiszi,járjon utána!
2013. november 28. 14:24 | Válasz erre | #491
\"azon elenyésző kevesek közé tartozol, akiket a játékok tényleg valamiféle szélsőség felé sodornának\"
Hát nekem az utolsó néhány hozzászólása után még ez tűnik a legvalószínűbbnek..........
© Ravnos
2013. november 28. 13:35 | Válasz erre | #490
Osztom Gyilkos_Fűz véleményét, mert szerintem sem tudod kedves Dániel, hogy már miről írsz vagy éppen mire válaszolsz!

Én ellenszenvemet fejeztem ki az alábbi mondatoddal szemben: \"Felőlem bárki vezethet ittasan,viszont ne engem gázoljon halálra,mert csak egy pohár sör stb.volt.\"

Érdekes Celebrau (484-es bejegyzése) megértette mit is akarok.
Te meg Dániel írogatsz itt arról, hogy milyen agresszívan álltam ki a Mortal Kombat mellett! Ja és nem szidtalak el minden félének csak elküldtelek melegebb éghajlatra!

Szóval elég nagy gondok vannak az értelmezési képességeiddel Dani!
Az meg, hogy észre sem veszed magad az a másik gond!

Ui: bocsi nem neked akartam válaszolni Gyilkos_Fűz!
2013. november 28. 12:27 | Válasz erre | #489
Az értelmezhetetlen mondatokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem még Dánielhez.

Te most indulatból írsz az alapján, ami adott pillanatban eszedbe jut, vagy esetleg át is olvasod a szöveget mielőtt elküldöd?

Én nem csak a kiemelt mondatokat találtam értelmezhetetlennek, hanem szinte mindet. Van, hogy egy összetett mondaton belül ellent mondasz saját magadnak.

Van, hogy úgy fogalmazol, mintha te védenéd a MK-ot, miközben támadni szeretnéd.
2013. november 28. 11:24 | Válasz erre | #488
Röviden-tömören: Arany Középút! Na meg értelmes gondolkodás!
Ugyanis nincs olyan téma, amelyről ne lehetne legalább 1 szélsőséges példát mondani. Ha nem is tudnék hirtelen, neten biztos hogy rövid időn belül találnék.
Pl.: egy orvos nem ismerte a cukorbetegség szintjét mérő készülék jelzését, rosszul értelmezte, cukros vizet itatott meg egy súlyos cukorbeteggel, amire szegény bele is halt. R. I. P.
Attó még nem mondhatom se én se senki, hogy \"azok a hülye orvosok...\", csak azért mert 1 tényleg az. És a példákat még lehetne sorolni....
© SzG
2013. november 28. 10:58 | Válasz erre | #487
\"gondolom Dániel csak az erőszakos PC/Konzol játékokat támadja.\"
Szerintem nem, legalábbis nekem az ilyen \"azért nem játszok videójátékokkal, mert nem akarok öngyilkos lenni\"-féle szövegekből az jött le úgymond, hogy zusammen az egész műfajt negatívnak tartja, kerüli... és esetleg tiltja is mondjuk a gyerekeinek, hogy bármivel játszanak. Bár nem tudom, néha tényleg nehéz követni a tanár úr gondolatmenetét, volt pl. néhány mondata - lásd a Celebrau által idézetteket -, amiket én se nagyon tudtam értelmezni. :)
Az számomra még elfogadható - ahogy írtam is -, ha a szélsőségesen brutális játékokról rossz véleménye van, ezeket támadja (bár egy egészséges ember azért nyilván még ezektől se lesz önmagában pszichopata, pl. Celebrau se trancsírozott szét babakocsis mamákat a Carmagedoonozás után, ahogy írta is :)), de az már azért tényleg nevetséges, ha a teljes műfajt \"bojkottálja\". Meg ahogy szintén írtam-írtuk, ilyen alapon tényleg ugyanúgy \"bojkottálnia\" kellene a filmeket, könyveket, zenéket, szerepjátékokat, meg szinte mindent, mert mindenhol vannak beteg dolgok (plusz több-kevesebb erőszak).
2013. november 28. 10:43 | Válasz erre | #486
A teniszezős játékok pl akkor voltak izgalmasak, amikor először megjelent az a TV játék. Azóta már nem köt le, de az is agresszióra nevel, mert le kell győzni a másikat. Sim City-vel sem szabad játszani, mert ott is van erőszak, meg tornádó, meg ufo támadás. Tehát maradnak az aerobic programok? :)
2013. november 28. 10:36 | Válasz erre | #485
Ne haragudj Dániel, de szerintem egyre nagyobb baromságokkal próbálod mentegetni a butaságodat.

SzG: szerintem, bár nem lett részletezve, de gondolom Dániel csak az erőszakos PC/Konzol játékokat támadja.
© [törölt felhasználó]
2013. november 28. 09:54 | Válasz erre | #484
Igazából én már nem tudom mit gondoljak rólad. Bár te már akkor elástad magad, amikor pár hónapja azon rugóztál, hogy szerinted a tízoldalú dobótestek 1-10-ig vannak számozva és ezért nem lehet 0-9-ig eredményt kapni velük...

Szóval:
0, Amiről te beszélsz az a Mortal Kombat. És nem azért írják K-val mert nem tudtak helyesen angolul, hanem mert így adtak neki címet.
1, Te jelen helyzetben igenis a számítógépes játékok ellen agitálsz.
2, Alább kifejtettük, hogy akivel probléma van, annak tök mindegy mi az indikátor, be fog kattanni.
3, 2 milliós lélekszámú nagyvárosban hova menjen valaki fát vágni? Sportolásra sincs lehetőség, mert ami elszórtan van pálya az olyan is. Vagy súlyos pénzt kell fizetni érte, ami nem biztos hogy van. Vagy a gyerek fiatal kora ellenére sem ér már rá, hogy még sportolni járjon, mert annyira leterhelik ilyen-olyan tanulmányai. De ez megint más, viszont szintén komolyabb probléma mint a számítógépes játékok...
4, [quote]remekül elég a dióhéj a kályhában,állítom,jobban,mint bármelyik Mortal Combat[/quote] WTF?
5, [quote]életfogytig tartó Mortal Combat miatt leszek szuperintelligens.[/quote] Garantáltan nem leszel, de senki nem is állította, ellenben az ellenkezőjét sem, tehát hogy a MK kannibált farag az emberből.
6, Szerintem például a Witcher sorozat (a könyvek és a játékok) nagyszerű és fenomenális. Mert remek hangulatot teremtettek a megjelenítéssel, a zenével, a karakterekkel és engem jellemzően a hangulat ragad meg. Mást nem. Szubjektív.
7, A játékok ellen jellemzően olyanok agitálnak, akiknek gőzük nincs miről is van szó. Ugyanez volt a rock zene megjelenésekor, vagy a szerepjátékok esetében.
8, [quote]Vagy ha olyan létszükségleti cikk,mint a levegő,miért nem számítógépes játékokat veszünk az orrunkon keresztül?Vagy számítógépes játékokat szívunk be,de levegőnek mondjuk?[/quote] Ez megint WTF? Senki sem állítja, hogy létszükségleti cikk, viszont e két kérdés alapján én már megkérdőjelezném épelméjűségedet.
9, Igen, a Carmageddon című játék létezik, valamikor 1997 körül jelent meg, ha jól emlékszem. Ismerem, sokat játszottam vele, élveztem is. Legutóbb tavasszal tablet-en. Mégis 97%-os KRESZ vizsgát csináltam és még a forgalmi vizsgán is átmentem. Sőt, még csak el sem ütöttem senkit. Ejjha, mi?
10, Nem tartanálak szadistának, mert nagyon sok jel mutat arra, hogy nem igazán tudod, hogy miről és mit írsz (ezért nem is idézek ide többet WTF állításaidból).
11, Szövegértelmezés: Ravnos nem a MK miatt akadt ki, hanem amit az ittas vezetésről írtál, miszerint téged az nem zavar ha valaki részegen gázol, amíg nem téged csap el. Ez tanártól tényleg elég extrém.

Konklúzió:
0, Trollkodsz, vagy
1, agymosó vallási szektához tartozol, vagy
2, azon elenyésző kevesek közé tartozol, akiket a játékok tényleg valamiféle szélsőség felé sodornának, amit te viszont időben felismertél és léptél ellene (ez esetben elismerésem mind neked, mind azoknak akik neveltek).

Bónusz kérdés:
Hogyan vélekedsz az alábbiakról, illetve mennyire ismered őket?
0, Az elátkozott ház, illetve azon játékkönyvek amikben erőszakosabb illusztrációk vannak (ezt amúgy már kérdeztem).
1, Asztali szerepjátékok.
2, Olyan zenei stílusok, mint a (black, doom, death) metal, (dark) ambient irányzatok, stb.
2013. november 28. 09:40 | Válasz erre | #483
Takács Dani: az itt elolvasottak után, csak azt tudom mondani, hogy nem irigylem a gyerekeidet és remélem nem lesznek olyan begyepesedettek, mint te. :)
© SzG
2013. november 28. 09:21 | Válasz erre | #482
Most úgy csinálunk, mintha csak Mortal Kombat, Carmageddon, Manhunt-féle játékok lennének... Holott vannak pl. nagyon jó, gondolkodást igénylő, kreativitást fejlesztő, a döntési készséget növelő, sőt, akár (ahogy Dr. Lecter is írta) az ismeretet is tágító, és mellesleg egy játékkönyvnél pl. nem véresebb kaland, meg stratégiai játékok is, amik még a szakemberek szerint is hasznosak lehetnek (nem linkelek konkrét oldalt, de sok helyen foglalkoznak a számítógépes játékok előnyös hatásaival; kb. azokat írják-részletezik, amiket fentebb említettem + tényleg hozzávehetjük még a feszültséglevezetést is, ahogy előttem írták).
Minden műfajban vannak szélsőséges, mondhatni beteg darabok, amik negatívan hathatnak a labilis személyekre (mellesleg a Carmageddont anno én is botrányosnak tartottam, meg mondjuk a Mortalért se rajongok), de ettől még tényleg nem kell az \'egész\' műfajt negatívnak tartani. Ilyen alapon tényleg elítélhetnénk mondjuk a filmeket is úgy zusammen, vagy akár követelhetnénk a betiltásukat a gore horror, tru horror (vagy hogy nevezik ezeket) vagy torture porn filmek miatt, vagy a zenéket is elítélhetnénk a black metál, sátánista metál stb. miatt. Egy-egy ilyen \"műtől\" egyébként ugyanannyira bekattanhat és vérfürdőt rendezhet egy sérült személyiség, mint egy játéktól, sőt, konkrétan voltak is ilyen esetek ugyebár, amikor egy-egy iskolai mészárlást pl. Marylin Manson zenéire vagy egy black metál együttesre fogtak (asszem sokkal több ilyen eset is volt mondjuk a 90-es és 2000-es években, mint olyan, ahol a számítógépes játékokat tették volna meg bűnbakká!). Ezeknél amúgy nyilván szintén maga a személy volt zakkant, a gyerekkora, környezete, életvitele stb. miatt, nem önmagában a zene miatt lett tömeggyilkos, mert akkor pl. több millió-tízmillió ilyen figura lenne a világban. :D
Vsz aki hülye, sérült, és nem tudja megkülönböztetni a valóságot egy művészeti alkotástól, az akár egy Stephen King vagy Shaun Hutson (SK-nél durvább, belezősebb horror) könyvtől is simán bekattanhat, és elkezdheti baltával feldarabolni mondjul a családtagjait... meg úgy konkrétan bármi elboríthatja az agyát, az is, ha pl. nem szolgálják ki a Mecdonaldszban (lásd a zseniális Összeomlás c. filmet :D).
Ha bizonyos játékok (és filmek és zenék és könyvek) elleni fellépésről-tiltásről-betiltásről van szó, az OK, de zusamman az egész műfajt elítélni és kerülni ezek miatt az... áh, mindegy. :D Kb. olyan szűklátókörűség és ostobaság, mint amilyen anno a keresztény \"értelmiségiek\" szerepjátékok elleni fellépése volt... Ugye az AD*D-t is be akartál tiltani a 80-as évek környékén, mert hogy a sátán eszköze, varázslásra tanítja a fiatalokat, elszakítja őket a valóságtól, sőt, ennél is felmerült, hogy tömeggyilkossá teszi őket: aztán hány ember lett ezek miatt tömeggyilkos? Max. néhány szélsőséges eset volt ott is, de azoknál se elsősorban az RPG lehetett a hibás (sőt, a szerepjátékoknak is rengeteg előnyös hatása van).
Nyilván mindenből kell tartani egy egészséges szintet, akár filmekről, játékokról, akármiről van szó, alap, hogy nem napi 10-20 órát tölt el az ember ezekkel, plusz meg kell válogatni, hogy mivel játsszunk-mit nézünk (gyerek esetén a szülőnek oda kell figyelnie, hogy lehetőleg ne Manhuntot vagy Carmageddont játsszon a mondjuk tíz éves gyereke... de ugyanúgy oda kell figyelnie arra is, hogy ne az Emberi Százlábú c. \"zseniális\" filmet nézze, mert ugyebár tényleg az van, hogy filmektől is ugyanúgy be lehet kattanni), de ennyi. Hülyeség \"démonizálni\" a játékokat (vagy akár filmeket, könyveket, zenéket), meg amúgy hülyeség erről vitázni is. :)
© killmaster (Savanyúhas)
2013. november 28. 06:59 | Válasz erre | #481
Dániel, így frissen reggel én is reagálnék az itt elhangzottakra. Ami neked a diótörés, az nálam a Mortal Combat, és nyugodtan elmondhatom, nem lettem sem ámokfutó, sem szadista gyilkos! Az, hogy ki mivel vezeti le a feszültségét mindaddig magánügye, amíg nem mások kárára van. Sőt mivel internet teremben dolgozgatok, gyakran gyerkőcökkel játszom hálózatban Unreal Tournamentet, és élvezzük a dolgot! Ezzel le tudom őket kötni, és nem pornó meg egyéb weboldalakat böngésznek. Viszont ha bekapcsolod a tv-t, na onnan ömlik aztán minden. Van persze olyan csatorna, ami kivétel és értéket közvetít, de azokat senki sem nézi! Csak a számítógépes játékokat nem lehet okolni, mert a társadalomban akadnak ilyen eltévelyedett emberek, akik azt hiszik amit a tévében és számítógépen látnak, az a valóság. Ez nevelés kérséde... Te a diótöréssel, én számítógépes játékkokal, mások sporttal vagy jógával vezetik le a feszültséget, és ez így helyes. Ja és a diót nem 20 kilós kalapáccsal kell törni, mert akkor abból tényleg nem lesz süti... :-)
© [törölt felhasználó]
2013. november 28. 00:22 | Válasz erre | #480
Bocs,Celebrau!
Azért nem akartam írni,hogy365napon keresztül,napi 24órában,étlen-szomjan,alvás nélkül,mert akkor szadistának tartanál.(Áll.alvás nélkül kb.1hétig,ivás nélkül kb.1napig,evés nélkül viszont kb1hónapig bírja ki az ember.Javíts ki nyugodtan,ha tévednék.Ezért(is)nem akartam durva lenni,mint pl.Ravnos,aki a Mortal Combat-ja iránti kiállásáért elszidott mindenfélének,pedig szerintem nem csak az a tanáros,okos,művelt,férfias ember,aki megdönti a Mortal Combatbeli pontszerzési Guinness-v.világrekordot.)Én senkinek a halálát nem kívánom azért,mert nem tud Mortal Combat nélkül létezni.Ugye,milyen művelt,intelligens,supermen,férfias stb.az ilyen Mortal Combat,stb.számítógép-játék rajongó?
Üdv:Dani
© [törölt felhasználó]
2013. november 27. 23:24 | Válasz erre | #479
Üdv!
Ravnos!Jó,hogy hoztad a szlovák esetet,nem akartam részletezni,de én is ismerek olyant,aki műlábbal nem dolgozhat,de pl.kocsmába mindig eljut.Mivel ezt leírtam,mondhatod,hogy,,egy pohár sört sem szabad?\"De,szabad,csak visszaélni nem kéne azzal,hogy pl.depressziós vagyok,ezért iszom a sok sört,mert más feszültségoldó dolgot nem ismerek ezen kívül.Tui.betegség és betegség,szociális rászorultság és szociális rászorultság között is van különbség.Ha valaki pl.legény a talpán stilfűrészes,darabolós számítógépes játékokban,nyugodtan mehet a stilfűrészével fát vágni.Lehet,hogy nem olyan kellemes,de legalább olyan jól levezeti az agressziót,brutalitást stb.,mint bármelyik jó pofa sör,csihi-puhi,darabolós játék,stb.Én éppen ma törtem diót,nem lesz belőle sütemény,viszont remekül elég a dióhéj a kályhában,állítom,jobban,mint bármelyik Mortal Combat,stb.Ha nem hiszitek, jöhettek Dömsödre,szívesen megmutatom nektek.Egy-két óra diótörés,higgyétek el,van olyan jó,mint bármelyik Mortal Combat,Texasi láncfűrészes gyilkos.(Vagy olyan játék még nincsen?Ami késik,nem múlik.)Ha lehet pl.egy-két óra diótörésem miatt hibbantnak titulálni pl.,ám legyen.De attól még nem vagyok biztos benne,hogy életfogytig tartó Mortal Combat miatt leszek szuperintelligens.
Celebrau!
Ha a számítógépes játékok olyan jópofák,nagyszerűek,fenomenálisak,akkor csak és kizárólag olyanok agitálnak ellene,akik skizofrének,hibbantak,semmi okuk panaszra?Vagy
ha olyan létszükségleti cikk,mint a levegő,miért nem számítógépes játékokat veszünk az orrunkon keresztül?Vagy számítógépes játékokat szívunk be,de levegőnek mondjuk?(magyarul)Utoljára szeretném leszögezni:Nem a számítógépes játékok ellen agitálok,hanem a lehetséges mellékhatásai ellen próbáltam szót emelni,nem ragaszkodom hozzá,hogy mindenféle Mortal Combat,,kannibálok\"felfaljanak miatta.
Utószó:Áll.van egy Carmageddon nevezetű autóverseny-játék.A játék megnyerésére jutalompontok elérése szükséges.A jutalompontokat gyalogosok elütésével(!)lehet megszerezni.Mikor nagymamámnak is beszámoltam róla,ehhez,velem együtt:No comment.(Majd elfelejtettem:A legtöbb pontot a babakocsis kismama elütéséért lehet kapni!Hiába na,öregszem.)Azért reménykedem benne,hogy a kreszt nem Carmageddon-féle követelmény alapján kell majd teljesíteni.
Üdv:Dani
.
2013. november 27. 19:11 | Válasz erre | #478
Csak mellékesen, ott van például az idei Tomb Raider, elég jó kis relikviákat szerezhetünk meg, elég korrekt leírással, ezáltal egy kicsita Japán kultúrába is betekintést nyerhetünk.
Vagy a másik kedvencem, az Assassin\'s Creed sorozat a második résztől. Ott meg javarészt az épületekről olvashatunk sok érdekes dolgot, ami szintén tágítja a történelmi ismereteinket.
2013. november 27. 19:00 | Válasz erre | #477
A játékok, mint probléma megoldás

Szerintem a pc és konzol játékok nem, mint ingerlő és cselekvésre buzdító alkotások, hanem egyfajta jutalomforrások, és ez játékműfajtól függően közös bennük. Felépítésüket tekintve mindig szituációkat teremtenek (küldetések, célok) melyeket a játékosnak meg kell oldania, melyért jutalmat kap.
Legyen az akár egy II. világháborús játék, ahol mondjuk be kell vennünk egy bunkert, vagy egy tenisz gyorsmeccs, ahol csupán pontokat gyűjtünk. Nem az lesz a célunk, hogy újra és újra lelőjük a german_soldier_skin_model_42-t, hiszen tudjuk, hogy az valójában csupán egy pixelhalmaz, hanem hogy folyton problémákat oldjunk meg, leküzdjük azokat, diadalmaskodjunk és azután dícséretet kapjunk.
A való élet, főleg kis hazánkban, eléggé szűkmarkúan bánik az elismeréssel, folyton be vagyunk ,,börtönözve’’ legyen szó akár iskoláról, akár munkahelyről. Egy gémer nem azért ül le a gép elé, hogy kielégítse vérszomját, hanem hogy észrevegyék, elismerjék, mert csapat kapitányként vagy hősként járni egy ,,fiktív’’ világot valamennyiben ellensúlyozza a valós élet depresszionizáló mivoltát.

Amennyiben túl akarjuk moralizálni a játékvilágot, olyan nevetséges, soha fel nem merülő kérdésekbe is beleütközhetnénk, hogy ki mennyire gyilkos hajlamú.
Az első szinten az egyszerű mezei sport és casual (fészbuk farm, flashjátékok) játékos lenne. Ő igazából csak legelészik. Aztán ott van az átlag szerepjátékos, akciójátékos, aki kaszabolja rendesen az ellenségeket, szörnyeket és humanoidokat egyaránt, gonoszakat és jókat tetszés szerint. Aztán a legfelső szinten ott vannak a stratégák, akik ezreket, százezreket küldenek halálba csupán 1 db! Heroes vagy Age of kampány során. Ők bizonyára a pokol legmélyebb bugyrába kerülnek.

De ennyi erővel akkor azt a kérdést is feltehetnénk, hogy mi van azzal az ellenséggel, ami épphogy minket nyír ki? merthát az éremnek mégiscsak két oldala van. Ha german_soldier_ skin_model_42 ötször lelő egymás után, akkor nincs nekem jogom őt lelőni?
És ezzel vissza is térek a mondandóm elejéhez. Azért van ott model_42, mert ő/az is egy teremtett szituáció része, egy teremtett probléma, amit a játékosnak le kell küzdenie, meg kell oldania. És még mielőtt a csőlátás eluralkodna rajtunk, megemlíteném, hogy tízből kilenc játékos nem fogja lelőni, ha például ott áll a pálya szélén model_42 és semmi jutalom nem jár érte vagy köze nincs a küldetéshez.
Ha megnézzük Németországot, ott ebből folyton intézkedések születnek. Egy példa. Kicserélték a half-life 1-ben az ellenséges kommandósokat robotokra. Azonban a játék ugyanolyan élvezetes maradt, mert csupán a grafikához nyúltak hozzá.

Egyébként én még nem láttam olyan háborús játékot, ami nem tálalt volna történelmi adatokat, bónusz megnyitható információkat elénk. Mindig tele vannak kulturális elemekkel a szerepjátékok is (pl: Bioshock római és görög nevek, istenségek), amihez gyakran hozzájön a humor is. Egy humoros, vidám világba, ahol mi vagyunk a problémák megoldói, öröm belecsöppenni. Státuszt váltunk a valóságból.
Aki nem tud éles különbséget tenni a játékvilág agressziója és a valóság közt, annál már tényleg nagy a baj.
2013. november 27. 14:45 | Válasz erre | #476
Nem csak játékba lehet belemerülni, munkába is és más hobbiba: olvasás, programozás, fotózás, városnézés, beszélgetés, stb.
© Ravnos
2013. november 27. 10:36 | Válasz erre | #475
\"Felőlem bárki vezethet ittasan,viszont ne engem gázoljon halálra,mert csak egy pohár sör stb.volt.\"

Jesszusom, hogy írhat valaki ilyet főleg ha tanárnak meri nevezni magát?! Saját magadat szembe köpöd ezzel a kijelentéssel!

Zavar az, hogy a pc játékok milyen hatással vannak az emberekre, zavar, hogy sok az erőszak a világban, a tömeg pusztító fegyverek miatt?!
Szóval zavar téged ha az emberek kivannak téve illyes fajta veszélynek?!
De az egyáltalán nem zavar ha részeg emberek vezetnek autót, csak ne te legyél az áldozat ?!
Szóval rohadtul nem zavar, hogy pl. ez a szlovák picsa részegen, 4 embert megölt azzal, hogy ittasan vezetett, és csak 6 évet kapott?!

Ezért elmehetsz te a sóhivatalba, azzal, hogy szerinted káros a PC játék az emberekre, mert igazából nem is érdekel téged az , hogy mi történik az emberekkel. Egy tanár ilyen felelőtlen kijelentést nem írhat!!!

Ui: Remélem egy részeg egyszer elcsap a kocsival, de nem akarom, hogy belehalj, csak azt, hogy tud milyen is lehet!
© [törölt felhasználó]
2013. november 27. 08:18 | Válasz erre | #474
[quote]eset nem az USA-ban,nem az Egyesült Királyságban,hanem itt,kis hazánkban történt,majdnem10éve,de megtörtént,egri középiskolás volt.Én nem nézek híradót,mégis foglalkoztak vele jó darabig.[/quote]
Szóval a média csámcsogott rajta egy ideig, hogy a hírfüggők szájba rágja, hogy \"lám, a PC játék rossz\". Defektesek meg mindenhol vannak. Kis országokban is.
[quote]Ha ártatlanok,miért korhatárosak,miért vannak betiltva némelyek,pl.Németországban.[/quote]
A játékok, filmek, könyvek, zenék nem azért korhatárosak, hogy legyen egy bűnbak, amire rá lehet mutatni, ha tragédia történik. Az erőszakos játékok minimum a 16+ kategóriába esnek, azaz egy normálisan nevelt 16 éves fiatal értelmezni tudja, hogy az egy játék, meg tudja különböztetni a valóságtól. De ez értelemszerűen személyenként különbözhet/különbözik. Aki értelmesebb, az lehet hogy már 14 éves korában is fel tudja dolgozni, aki kevésbé, az talán 18 évesen sem. De ez megint a háttér, és nem a játék kérdése.
Arról nem is beszélve, hogy a \"tiltott gyümölcs mindig édesebb\" alapon a gyerek úgyis akar majd vele játszani, és hozzá fog jutni, mert mindjárt 2014-ben járunk és van rá lehetősége. Itt jön képbe a szülő szerepe, akinek felelőssége észrevenni, ha valami káros a gyerekének (legyen akár az hogy játszik valamivel, akár az hogy megvonja tőle).
[quote]Felőlem bárki vezethet ittasan,viszont ne engem gázoljon halálra,mert csak egy pohár sör stb.volt.Ha fejreáll,ne csak a kocsit hibáztassa...[/quote]
Szóval autóbalesetben a sofőr a hibás, de ha egy rosszul nevelt gyerek csinál baromságot, akkor a játék?
Mellesleg az első autós gázolást követően ha jól tudom tiltani akarták az autókat is. Igaz ez több mint száz éve volt, ma meg már furán néznek az emberre, ha nem szerez 20 éves kora előtt jogsit.
[quote]1 héten keresztül.min napi 6órában játszol,viszont ezen idő alatt csak és kizárólag játszol,nem eszel,nem iszol,nem alszol stb…[/quote]
Azok a régi szép gimnáziumi évek... :)
Akkor csináltunk ilyet. Gépet, ruhákat össze, el haverhoz, akinél volt elég hely, hálózat kiépít, néhány napig Diablo 2, Warcraft 3, stb. Utána szenvedés a Diablo-ujj betegségtől, ha ez valakinek mond valamit. Viszont enni, inni, aludni nem felejtettünk el, azon egyszerű oknál fogva, hogy [u]nem voltunk idióták[/u].
Inni viszont manapság néha elfelejtek, amikor valami HTML vagy Js megoldás jár az agyamban és próbálkozok rajta. De ez nagyon sok emberrel megesik munka közben, viszont érdekes mód a munka ellen e miatt még nem ágált senki.
Ennél extrémebb egy volt kollégám, aki konkrétan nyűgnek tekintette azt, hogy munkaidő alatt megéhezik és ebédelnie kell.
[quote]Szóval,akármilyen fan is lehetek pl.számítógépes játékból,játékkönyvből,jóból is megárt a sok...[/quote]
Vagy csak nem találkoztál olyannal (játék, könyv, bármi), ami annyira megérintett, hogy 24/7-ben tudtál és akartál volna vele foglalkozni. Tegnap beszélgettem egy informatikussal, aki 10 éves korában eldöntötte, hogy ezzel akar foglalkozni, és onnantól kezdve azt tanulta, szabadidejét arra áldozta. Én örülnék, ha így lettem volna a grafikával...
© [törölt felhasználó]
2013. november 26. 23:20 | Válasz erre | #473
Üdv!
Lecter!A számomra(is)sajnálatos eset nem az USA-ban,nem az Egyesült Királyságban,hanem itt,kis hazánkban történt,majdnem10éve,de megtörtént,egri középiskolás volt.Én nem nézek híradót,mégis foglalkoztak vele jó darabig.A másik:Ha ártatlanok,miért korhatárosak,miért vannak betiltva némelyek,pl.Németországban.(Vö.pl.Nógrádi PC-suli,2.kötet,2.kiadás,366.old.)
Carnuss!
Felőlem bárki vezethet ittasan,viszont ne engem gázoljon halálra,mert csak egy pohár sör stb.volt.Ha fejreáll,ne csak a kocsit hibáztassa pl.,hogy nem fog a fék,vagy a másikat,amiért nem tudta kikerülni.Én is leginkább Nimretil véleménye felé hajlok,ő látta át leginkább az aggályaimat egyes dolgokkal kapcsolatban.
Carnuss!
Ha gondolod,szívesen kipróbálnám,mennyire szereted kedvenc pc-s játékodat.1 héten keresztül.min napi 6órában játszol,viszont ezen idő alatt csak és kizárólag játszol,nem eszel,nem iszol,nem alszol stb...Gyanítom,akármilyen hülyén is hangzik a kísérlet,akármennyire szereted is kedvenc játékodat,eleve nem biztos,hogy vállalnád,ha meg el is vállalnád,lehet,hogy max.1nap után feladnád,pedig a kísérlet max.7 napig tartana,addig is napi max.24órában.Szóval,akármilyen fan is lehetek pl.számítógépes játékból,játékkönyvből,jóból is megárt a sok,a változatosság gyönyörködtet stb....
Üdv:Dani
2013. november 26. 17:32 | Válasz erre | #472
Nem is úgy gondoltam, hogy ez a két típus létezik, hanem arra, hogy jobb, ha az ember pixelhalmok elpusztításával engedi a pusztítási vágyát, mint mások bántalmazásával. Lehetne még sorolni a dolgokat, amivel az ember megszabadul a nyomástól, csak most épp nem azokról ment a vita. :D

Nem feltétlenül életképtelenebbek, de biztos, hogy nem árt mozogni az egészség jegyében. Egyébként meg mindig az arany középút a legjobb döntés. Szerintem. Olvastam én már olyan emberről, aki azért kapott középvezetői állást, mert a cég vezetőségével együtt wowozott, és jó vezér volt a játékban, meg olyanról is, akit több napi játék után hullazsákban vittek el, mert elfelejtett enni-inni. Szélsőségek mindig vannak.

Amúgy meg mindent ésszerű keretek közt kell tartani. Se munkát, se a szórakozást, se a sportot nem kell eltúlozni.
2013. november 26. 16:41 | Válasz erre | #471
Nagyon nem akarok belefolyni a vitába, már csak azért sem, mert amit mond, abban szerintem mindkét félnek igaza van. A videójátékok a legtöbb embernek szórakozást jelentenek, a szórakozási szokásait meg nyilván mindenki maga választja meg. Mindazonáltal nem hiszem, hogy elítélendő, ha valakit zavar a vérfürdő és értelmetlen gyilkolászás képi megjelenítése. Ha nem szeret ilyen játékokkal játszani, nem játszik, és kész. Szerencsére ez nem olyan, mint a lentebb említett 2. vh, nem fognak berontani hozzád a GTA éppen aktuális részével, hogy márpedig most játszani fogsz...

\"Csak van ugye a primitív ember, aki verekszik, visszasírja a népirtás korát, hogy felsőbbrendűnek érezhesse a szaros létét, meg van az a fajta, aki leül a Mortal Kombat elé...\" - hát, azért szerintem van olyan is, aki \"valahogy\" kibírja ezek nélkül. :D Lehet csak te laksz nagyon vad környéken, én itt számtalan embert ismerek, aki vígan éli életét anélkül, hogy fejeket kéne virtuálisan vagy bármilyen egyéb formában leszedegetnie.

Szerintem sem kezd gyilkolászni valaki azért, mert sokat játszott lövöldözős játékokkal, de eddigi tapasztalataim alapján bátran állíthatom, hogy azok a gyerekek, akik valós tapasztalatok helyett pc-s játékokon nevelkedtek, sokkal életképtelenebbek, azoknál, akik kint játszottak a többi hasonszőrű gyerekkel, vagy ne adj isten még tán valami kétkezi munkát is végeztek.
2013. november 26. 13:58 | Válasz erre | #470
\"Amit elfelejtettem:pár évvel ezelőtt az egyik fiatal öngyilkos lett,mert nem engedték a szülei játszani valamelyik szerepjátékkal.(Szóval ez is hozzátartozik ahhoz,hogy a számítógépes szerepjáték mennyire,,ártatlan\".)\"

Ebben nincs igazad, már ne is haragudj meg. Az, hogy ez megtörént/ik, az nem a számítógépes játék hibája, hanem sokkal mélyebb eredetű személyiségbeli kérdés.

És igen, pont vagy egy hónapja láttam egy részletet a németek II. Világháborús készülődéséről. Olyan kérdések voltak a lurkóknak, hogy mennyi márkába kerül egy gyenge képességű gyerek iskoláztatása, mennyibe egy átlagos és mennyibe egy kitűnő? Akkor mi a legjobb a Hazának? Stb...
Kemény:(
2013. november 26. 13:57 | Válasz erre | #469
Egyetértek Carnuss-szal. Az kattan be ilyesmitől, aki egyébként is sérült személyiség. Ez a hibáztassuk a videojátékokat dolog már nagyon régi történet. Az emberek sok dologtól bekattantak már. azért, mert egy idióta elolvasta azt a szar Zabhegyezőt, és agyonlőtte Lenont nem lehet elítélni az egész irodalmat, pedig az a könyv egyértelműen az emberek befolyásolására íródott. Amiért két srác agyonlőtte a diáktársait miután meghallgattak egy metál albumot nem lehet elítélni az egész stílust.
© Ravnos
2013. november 26. 13:24 | Válasz erre | #468
Tyűha!! Vannak itt érdekességek! Hát azért a ruandai incidenst nem hasonlítanám össze azokkal a akik a számítógép által vannak úgy mond befolyásolva! Meg hogyha nem lennének tömegpusztító fegyverek....bla bla bla meg még lehetne sorolni egy párdolgot! Sajnos amíg lesz pénz motiválta társadalom, vallások, és hatalomvágy stb., addig elég sok agresszió lesz ezen a világon, de ennek valószínűleg majd egy óriási háború fog véget vetni nem a hippik.
De egy szó mint száz, aki fogékony az erőszakra, vagy a suicide hajlamra annak mindegy honnan kapja a lökést. Aztán sajnos ott van a neveltetési tényező, engem is zavar ha a gyerekek (5-12 évesek), már számítógép függők már mint játék függők. Ezeknek a gyerekeknek a szüleit jól picsánkéne rúgni, de sajnos az ilyen családi körképekből van egyre több. Sajnos nekem is van olyan ismerősöm, akinek a 7 éves fiának az jelenti azt \"hogy átmegyek játszani a barátomhoz\", hogy a tablettgépükön egymás ellen játszanak! Hát én ilyen idős koromban legózni mentem át az ismerősökhöz.
Az meg, hogy ezek a könyvek nem tudnak manipulálni vagy agresszióra szítani, hát erős túlzás, én pl mindig az utolsó kard csapásnál megpróbálom elképzelni, hogyan is pusztítottam el az ellenfelemet!
De ezek szerint én egy agresszív befolyásolt állat vagyok! [smiley]axe[/smiley][smiley]crazya[/smiley]

© [törölt felhasználó]
2013. november 26. 10:54 | Válasz erre | #467
[quote]pár évvel ezelőtt az egyik fiatal öngyilkos lett,mert nem engedték a szülei játszani valamelyik szerepjátékkal.(Szóval ez is hozzátartozik ahhoz,hogy a számítógépes szerepjáték mennyire,,ártatlan\".)[/quote]
Ha valaki defektes, akkor nem az indikátort kell hibáztatni. Ha nem játszik szerepjátékot, nem vonják meg tőle, nem lesz öngyilkos, hanem felnő, dolgozik, a cég a Karácsonyi jutalompénzt vonja meg tőle, mert nem teljesített úgy ahogy kell és amiatt lesz öngyilkos, akkor mi van?
Ebben a helyzetben is nagy valószínűséggel a szülőkön, a környezeten és a megelőző 10-15 éven múlott, hogy szuicid hajlama lett a kölöknek.
Mellesleg én is imádok játszani. Mindig is imádtam. PC-n is. Asztali szerepjátékot is. Lapozgatós könyvet is. A szüleim vonták is meg tőlem mind a hármat. Mégsem öltem meg sem magamat, sem mást. Nem lövöldöztem iskolában. Sátánimádó sem lettem.
Most a Thief - Deadly Shadows-t játszom, de nem akarok ellopni senkitől semmit, nem akarok sehova betörni, nem akarok senkit leütni Blackjack-kel. Az első részt éretlenül 13 évesen játszottam, de ezeket akkor sem akartam megtenni. Mert megtanultam/megtanították a helyén kezelni a dolgokat. És az ismerőseim szintén (még aki a szülei válása miatt depressziós lett, az sem csinált ökörséget, pedig Ecstaticát játszottunk, ami akkor olyan kaliberű volt mint ma az alább említett Dead Space).

[quote]Ezért nem szoktam a számítógépen játszani,csak és kizárólag játékkönyvekkel[/quote]
És mi a véleményed mondjuk az Elátkozott házról? Vagy bármelyik lapozgatós könyvről, amelyikben szaftosabb illusztrációk vannak? Konkrét példákat most nem keresek, de kb. mindegyikben van legalább egy élőholt rajza. Azokat megpillantva milyen gondolataid támadtak?
2013. november 26. 09:14 | Válasz erre | #466
\"Én mindenesetre nem szeretnék amiatt öngyilkos lenni,hogy elveszik a napi min.500zombiölési adagomat.Ezért nem szoktam a számítógépen játszani\"
Jesszusom... no komment. :D El sem hiszem, hogy egy felnőtt ember képes ilyet írni... de ha te ezt komolyan gondolod, és tényleg öngyilkos is lennél, ha megvonnák tőled a videójátékodat, akkor azt kell mondanom, nem is sajnálnálak. Az ugyanis azt jelentené, hogy egy súlyosan beteg, szélsőséges személy vagy, akinek annyira eltorzult és kiüresedett az élete, hogy semmi másban nem tud örömet találni, csak a játékokban, ha pedig ezeket megvonják tőle, akkor bármire képes, ilyen emberek meg mi a fenének élnek. :)
A világon több tízmillió ember játszik valamilyen videójátékkal, és ezeknek csak egy elenyésző része, mondjuk egy ezreléke csinál valami hülyeséget. Ennek oka viszont magában a személyiségben keresendő, nem egy hülye játékban... vagy filmben, vagy könyvben, vagy rockzenében, vagy akármiben, mert persze bármi másra is rá lehet húzni a vizeslepedőt... Sokkal egyszerűbb ezeket hibáztatni egy gyilkosságért, és ezekben keresni a hibát, mint mondjuk saját magunkban, a korábbi tetteinkben, gondolkozásunkban, életkörülményeinkben, gyerekkorunkban, környezetünkben, pedig ezeknek milliószor nagyobb szerepe van a személyiség alakulásában, és az esetleges szélsőséges tettekben, mint egy művészeti alkotásnak.
Tényleg, akkor ha te ennyire gyengének, ingatagnak, és szélsőséges tettekre fogékonynak gondolod magad, akkor javasolnám, hogy ezeket is mellőzd, meg egyáltalán, nem is csinálj semmit, ne sörözz, ne nőzz, mert hát ki tudja mi lesz, ha megvonják tőled a kedvenc (játék) könyvedet, filmedet, zenédet, társasjátékodat, italodat, vagy meghal a barátnőd stb. stb.
© [törölt felhasználó]
2013. november 25. 23:08 | Válasz erre | #465
Üdv!
Amit elfelejtettem:pár évvel ezelőtt az egyik fiatal öngyilkos lett,mert nem engedték a szülei játszani valamelyik szerepjátékkal.(Szóval ez is hozzátartozik ahhoz,hogy a számítógépes szerepjáték mennyire,,ártatlan\".)Másik:Nácik:Nem teljesen úgy volt,hogy ment a náci katona,és pofán durrantotta az oroszokat.A németeket tudatosan készítették,nevelték a2.vh.megvívására.Az már más kérdés,hogy el lehetett volna kerülni,nem csak és kizárólag a németeken múlott.De kiindulhatunk pl.abból is,ha nem lennének pl.tömegpusztító fegyverek,talán kevesebb lenne az erőszak is.Ha valaki hallott pl.a ruandai eseményekről,az tudja,milyen ügyesen gyilkolták egymást bozotvágó késekkel.De lehetne a végtelenségig sorolni,egyes embereket elég könnyen lehet manipulálni akár számítógépes játékokkal is.Ha a médiához hozzávesszük a számítógépet,elég könnyen belátható,hogy a számítógépen játszható játékok is manipulálhatnak(egyeseket),tehát hozzájárulhatnak az erőszak plántálásához(is).Én mindenesetre nem szeretnék amiatt öngyilkos lenni,hogy elveszik a napi min.500zombiölési adagomat.Ezért nem szoktam a számítógépen játszani,csak és kizárólag játékkönyvekkel(amik itt is vannak)
2013. november 25. 22:44 | Válasz erre | #464
2013. november 25. 22:04 | Válasz erre | #463
Szerintem meg az emberi természet része az erőszak. Állatok vagyunk tudniillik. Csak van ugye a primitív ember, aki verekszik, visszasírja a népirtás korát, hogy felsőbbrendűnek érezhesse a szaros létét, meg van az a fajta, aki leül a Mortal Kombat elé, letép pár fejet, vagy a rocket launcherével csinál egy moster killt, esetleg a hétszer áldott tűzaurás pallosával feldarabol pár tucat démont és ezzel kiadja a gőzt.

A játtékkönyv annyiban más, hogy ott a fantáziádat is használnod kell, ahogy olvasás közben általában, ezt leszámítva nem tudom mi a különbség aközött, hogy valaki lovagként átvágja magát egy élőholt seregen, és elpusztítja a Vaskövesdet fenyegető démonurat, vagy pofán lő egy csapat nácit, majd felrobbantja a lőszerraktárukat.

Egy időben sokat játszottam a COD 2-vel (világháborús lövöldözős játék), és rendszeresen a német oldalt választottam. Hogy mi volt a motivációm, hogy náciként játszottam? Csupán annyi, hogy a német puskával pontosabban lehet lőni nagy távolságra. :D
© [törölt felhasználó]
2013. november 25. 18:09 | Válasz erre | #462
0, Szerintem a múltat egyáltalán nem kell eltemetnünk, hanem tanulni kellene belőle, hogy a hibákat ne ismételjük meg.
1, Én inkább az alkalmazott erőszakot vetem el, mint a képit, lévén elég sok fantasy-t rajzolok, annak meg valamilyen szinten/formában része, mégse akarok karddal kettévágni senkit.
2, Aki manipulálható, annak tök mindegy, hogy trancsírozós horror akciójáték, film, zene, játékkönyv vagy történelemtanár*.
3, A játékosok túlnyomó többsége a helyén kezeli a játékot és hiába játszik 2. világháborús tankjátékot, attól ő még nem akar újra világháborút.
4, Ha a történelemben kevesebb vér és erőszak lett volna, most valószínűleg nem lenne munkád.
5, Szóközök, vesszők, bekezdések.

*: sg.hu-n pár éve megesett történet. Csávót fél tucatnyian nem tudtuk meggyőzni, hogy a középkorban nem harcoltak 10-20 kilós kardokkal. Fennmaradt, múzeumban őrzött példányok tömegének megmérése, térfogatszámítás, józan paraszti ész, semmi nem használt, mert neki a történelemtanára egyeteme azt tanította, hogy. Kardot valószínűleg egyikőjük sem látott közelről. Vagy csak trollkodott.
© [törölt felhasználó]
2013. november 25. 15:17 | Válasz erre | #461
Szia Csaba!
Hát,akkor rajta...Mivel volt elég alkalmam tanulmányozni a történelmet,nem szeretném,ha bizonyos dolgok(még ha burkoltan is)újból előjönnének,visszaköszönnének.Az a gond(szerintem),hogy azt mondjuk,a múltat végképp eltemettük,közben pedig újra-és újra előjön(2.vh.pl.csili-vili,megvehető tankjátékok stb.)formájában.Kíváncsi lennék,hogy az az üzletember,aki ilyeneket árul,átélte-e pl.a2.vh.-út.Ha(esetleg)mégis,van-e kedve utána(évekkel később)átélni pl.mindenféle tankjátékokban újból.Sajnos a töri elég pesszimista tud.,érdekes,de tele van vérrel stb.Talán ezért is vetem el a mindenféle,képi erőszakot.A játékkönyv más,nem tud úgy manipulálni,mint a képi(virtuális)világ.Remélem,így már érthetőek a mindenféle,csili-vili,virtuális világú iránti erőszak elleni aggályaim.
Üdv:Dani
2013. november 23. 18:45 | Válasz erre | #460
Én arra is kíváncsi vagyok, hogy mi hozott akkor téged erre az oldalra? Csak az, hogy ezt elmondhasd?
2013. november 23. 15:17 | Válasz erre | #459
Kedves Dániel! Mivel én írtam utoljára előtted, arra gondolok, hogy esetleg az én cikkemre reagáltál? Ha igen, akkor tényleg máshogyan értelmezted a dolgokat. Ki az a mi, akik áldják a tömeggyilkosságot, mi köze a szamurájkard megevésének a pizzához és hasonló kérdések merültek fel bennem. Kifejtenéd bővebben, hogy mely fórumszövegre utaltál és miért? üdv, csaba
© [törölt felhasználó]
2013. november 18. 23:35 | Válasz erre | #458
És míg élünk,áldjuk az erőszakot,éhínséget,szadizmust,háborúkat,tömeggyilkosságokat stb.,mert hát a virágnak megtiltani nem lehet...Ennyi jó után csak reménykedni merek,hogyha pl.valaki éhes,nem csak pl.szamurájkardot eszik,hanem pl,pizzát is.Bocsi,ha félreértelmeztem volna a dolgokat,de hát úgy látszik,ilyen naív maradtam.
Üdv:Dani
2013. november 17. 11:39 | Válasz erre | #457
DEAD SAPCE 1
Üdv ismét kedves zagorosok! Ezúttal a Dead Space 1-ről szöszöltem egy kis élménybeszámolót.

Horror az űrben. Zombik, plazmavető, borzongás.
Meg kell mondjam őszintén sokáig csak lappangott a polcomon ez a játék, a 2013-as gép újításig váratott magára. Számos pozitív élménnyel lettem gazdagabb a letudtával.

Akkor vágjunk is bele. A grafikával kezdeném, mert az, mert az, gyönyörű. Tűéles minden, egy kissé megpatkolt Doom 3-as motornak tűnik, no de hát ami már egyszer bevált, az itt is előnyét szolgálja. Én a magyar feliratos játékkal játszottam, remekül átkonvertáltak minden játékbeli kiírást, belső menüt, az angol szinkron meg igényesen köríti.
A hangulat darkos, eleinte még félénken rohangálunk az életünkért, de idővel rájövünk, hogy amekkora tűzerejű arzenállal mi végigtörtetünk az űrhajón, igazából csak mi vagyunk azok, aki elől menekülni kellene a necromorphoknak vagyis zombiknak.
Ha túltettük magunkat a játék egyetlen hibáján, miszerint a főhős eltakarja a fél képernyőt, azonnal magába fog szippantani minket az atmoszféra.

Maga a játékmenet elég lineáris, de egy kék nyíl mutatja is, hogy merre menjünk ha szeretnénk segítséget kérni a továbbjutáshoz. Én személy szerint be nem kapcsoltam egyszer sem a térképet, a nyilat is csak nagyritkán.
Ahogy haladunk majd a történettel a zombik eredetének kivizsgálásában, mint említettem egyre több fajta stukkert találunk, melyekből egyszerre négy lehet nálunk. Lesz sci-fi variáció a szokásos pisztolyra, shotgunra, géppityura, rakétavetőre, stb., melyeknek még egy extra élelmes másodlagos tüzelési módja is bevethető lesz majd a változatosság kedvéért.

Amit még nem láttam más játékban, azt emelném ki, vagyis a pengevetőt. Kilőheted simán is a körfűrészt, de magad előtt is viheted, mint egy lebegő láncfűrészt. Szerintem ötletes. A talált lőszert is előrelátó módon aszerint generálja a program, hogy milyen fegyvereket cipelsz éppen. Noha a tárhelyünk limitált lesz, később bővíthetjük azt fejlettebb páncélokkal és a kellék felesleget el is adhatjuk kereskedő automatáknál.
Ezt muszáj megemlítenem. Amikor beszállsz az automatába új páncélért, olyan mintha beülnél a wc-re, nagyon kemény. : ) Természetesen itt vehetünk mindenfélét és tárolhatunk is bármit. Továbbá gócokat is vásárolhatunk, melyek a fegyvereink fejlesztéséhez szükségesek.

A fejlesztés. Ötletes dolog, egy barkácsasztalnál növelgetni a páncélod és a stukkerek tulajdonságait, noha kimaxolva is csak keveset dob az eredeti értékeken. Például 10 a pisztoly sebzése és egy góccal 12-re ugrik. És még két szuper dolog, amiket lehet pátyolgatni. A sztázis pisztolyunkat és a telekinézisünket. A sztázis, vagyis fagyasztás a bújtatott magic cucc a telekinézissel vállvetve. Főleg feladatokhoz használatosak, de ellent fagyasztani is mókás meg dobálódzni is, a’la Bioshock.

A célzás megmaradt a Resident evilből, ám finomítottak rajta. Bár csak akkor lőhetünk ha célzunk is közben, de ilyenkor bekapcsol a lámpa is és mozogni is tudunk egyszerre. Normál futás módban csak mozoghatunk. Ugrás az nincs alapjában véve a játékban, ellenben lesznek olyan anti-gravitációs szobák, ahol fel-alá járkálhatunk a falakon!!!
Gyilkolásnál érdemes a végtagokra lőni, a fejlesztők megunták a sablonos fejlövést, azzal itt alig mész valamire.

A hangok jól el lettek találva, a történet is érdekesen bontakozik ki. Annyit hadd áruljak el hogy fura mód, legalábbis számomra, behozzák a vallást, mint fő problémát. Vannak benne különbőző népekhez tartozó emberkék (arab, német, japán, amerikai) akiknek érdekes utánagondolni a játékban betöltött szerepüknek, hogy milyen sztereotípiákat is teremtenek újra. De ez már utánfilozófia.

Küldetéseink folyamán easyben kevésszer fogunk meghalni, általában malőrök miatt, nem pedig az ellenségtől. Max ha ötször beadtam a kulcsot, az ember hála az égnek nem érzi azt, hogy lehetetlen dolgokat kérnének tőle, lásd Stalker: clear sky. Látszik, hogy a program az átlag játékosokat célozza meg, akik szeretnének szórakozni.
Ebből kifolyólag a végigvitel ideje is 15 óra alatt volt nálam, ami egy-két hétre nyugodtan beszűkíthető, esténkéntre.

A konzolátiratról pár szót. Mibenléte úgy valósul meg, hogy csak mentési pontoknál menthetünk, de ezek a helyek szerencsére gyakoriak és korlátlan elérésűek lesznek.

Nagyon várom, hogy végigvihessem a folytatásokat is, a Dead space elkezdett kialakítani egy új, sajátos, érdekes világot. Ha letudja az első részt az ember, érdemes a Dead space: Downfall című animációs filmet is megnézni az előzményekről.
Én simán 80-85%-ot adnék a pc verzióra.
2013. november 14. 00:17 | Válasz erre | #456
Rendben, ez így érthető volt, köszönöm!
[smiley]worship[/smiley]
2013. november 13. 23:29 | Válasz erre | #455
2 GB memória általában elég full hd-s, nagy felbontású textúrák esetében is. Ha nem GDDR5-ös van benne, nem szabad komolyan venni. A két slotos aktív hűtők gyakorlatilag hangtalanok, passzívot csak akkor érdemes, ha egyébként vízhűtéssel machinálsz minden másnál és tücsökciripelést akarsz hallgatni mellette, illetve ha hajlandó vagy beáldozni némi teljesítményt (passzív hűtés = kisebb hűtőteljesítmény = a gpu kevésbé melegedhet = kisebb teljesítmény).

Memóriánál a memória sebessége és a sávszélesség együtt érdekes. Egy alap asus gtx660-as esetében például 6008 MHz-es órajel és 192 bites sávszél van. Ez (6008 (MHz) * 192 (bit) / 8 (bit->byte) / 1024 (M->G)) 140 GB/seces elérés, azaz ha két gigás kártyád van, másodpercenként 70-szer tudja a gpu kiolvasni a teljes memóriát (feltéve persze, hogy jól értelmezem a kérdést).

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy hiába gyors a memória-elérés, ha a GPU-k nincsenek felkészítve a legújabb technológiákra és emiatt az egész renderelés sokkal lassabbá válik vagy rosszabb minőséget produkál.

Innentől kezdve találd ki, mennyit akarsz rászánni, keresd meg a szóba jöhető kártyákat, nézd meg a róluk íródott teszteket, összehasonlításokat és dönts.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2013. november 13. 14:36 | Válasz erre | #454
Az - hála Nektek - világossá vált, hogy figyelmemet a videókártya irányában emeljem (max. egy kevés memória jöhet még szóba). Ebből adódik a kérdésem, hogy mi vagy mik azok, amik számítanak egy vásárlásnál? Hány GB-os? DDR5-ös? Memórai bit? Melyik a legjobb hűtés? Vagy más? Egyáltalán miket jelölnek ezzel? Mert hiába 1 GB-os DDR5-ös a mostanim, kompenzálja a 192 bit, amit kevés, relatíve alacsony áron megvehető, újabb szériáknál látni.

Köszönöm előre is a válaszokat![smiley]eljen[/smiley]
2013. november 12. 20:32 | Válasz erre | #453
Köszönöm mindenki segítségét, figyelembe fogom majd venni őket!
[smiley]wink[/smiley]
2013. november 12. 20:23 | Válasz erre | #452
Félve egy annyi félmondatot megeresztenék még, hogy atis kártyát inkább amd procihoz érdemes venni, inteleshez jobban dukál az nvidia.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© CatDog
2013. november 12. 20:15 | Válasz erre | #451
Én ezt venném a helyedben hozzá Gigabyte HD7850 2GB DDR5 OC (40 körül mozog most) gyárilag huzott kártya 2gb ddr5 magáért beszél és amire nagyon sokan nem figyelnek egy kari vásárlásakor az a memóriabusz mérete nagyon fontos dolog4 ez 256 bit-es szemben a 128 bit-es és 192-es szemben nagyot dob a kártya sebességén ez a szám és ezt sokan nem figyelik vásárláskor csak azt nézik jajj 2gb meg 4gb...
2013. november 12. 20:02 | Válasz erre | #450
Az király lesz!:D
Egyébként te milyen videókártyát ajánlanál ehhez a konfigurációhoz? Kb. olyan 35-40 a határ.
© CatDog
2013. november 12. 19:57 | Válasz erre | #449
Na igen a Witcher 3 az kötelező már nagyon várom. De memot ne vegyél szerintem bár te tudod igaz nekem 16 giga van :D de a 8 még sokáig elég lesz inkább vedd meg a karit csak. Az új konzoloknak is 8gb lesz a memoja igaz nem ddr3 mint a pc-nél hanem ddr5 :D kicsit hasítani fognak az új konzolok.
2013. november 12. 19:47 | Válasz erre | #448
Köszi:D

Igyekszem majd, jelen pillantaban inkább egy kis memó felé hajlok, amolyan biztonsági célból, meg szemezgetek egy GeForce GTX 650 2GB DDR5-össel, és még az ára se rossz, 35 ezer. Bár azért a Witcher 3-nak gondolom lesz gépigénye:D
© CatDog
2013. november 12. 19:42 | Válasz erre | #447
Nem rossz, majd a videókarit kell lecserélni egy izmosabbra legelöször. A Memo mennyiség játékokhoz még elég lesz egy jó darabig csak látom 2 slot-os az alaplap eme része így inkább majd egy jobb alaplap is elkél a jövőben csak arra figyelj legyen 4 slot a memok-nak is. A proci is megállja a helyét még egy darabig :) De ezzel is eltudsz játszadozni még egy darabig ha semmit sem változtatsz szóval nem kell félned :D
Első oldalElőző oldal1234567891011121314Következő oldalUtolsó oldal