Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Általánosan a KJK világáról és egyebekről
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
2012. december 21. 18:09 | Válasz erre | #120
A Maijem-Nosoth vélhetően egy szimpla alakváltó, csak a neve más. Legalábbis a leírás szerint ilyennek kellene lennie. Na meg a hozzá tartozó halálpont is ezt engedi sejtetni. Nekem Stephen King művéből a Krajcáros ugrott be, bár az jóval erősebb volt, de az alakváltás képessége erősen hasonló.

A Vasevővel nincs különösebb gond, kifejezetten tetszett, hogy ő speciális szörny, nem az életerőmet vonja le hanem az ügyességemet. Persze a mindenféle nyálkaszörnyek is túl vannak használva mostanra már...volt a Skorpiók Mocsarában is nyálka, aztán a Lidérckastélyban Protoplazmatikus nyálka, meg Halál Csókja Protoplazma meg ilyenek. Ezek kb. ugyanazt tudják, csak épp a nevük más. Meglehetősen olcsó módszer a szörnykínálat \"szaporítására\", hogy kettőnek elmegy ha más a neve.

A Quargant is érdekes szörnyeteg, de szívesebben láttam volna róla valami egészalakos képet. A Mocsárjáró megintcsak egy Iszapszívó akar lenni, csak éppen máshogy van elnevezve. Aztán az óriásrovarok (Darázs orgyilkos, Óriásdarázs a Gyíkkirály szigetén stb.) szintén unalmasak egy idő után.
Nem vagyok jóban a dinoszauruszokkal sem, főleg a Titánon nem. Az óriásgyík, kaméleonita stb. az rendben van, de a dinoszaurusz egyrészt baromi ötlettelen, másrészt elvileg azok már nem élnek a Titánon...ha jól emlékszem, a Királyok Koronájában is van ilyen halálpont, amikor nagyon visszautazol az időben, és dínókat látsz (lehetetlen! Ez a faj több száz éve kipusztult). Ami a Haláltalizmánt illeti, meg a Robot Komedót, ezek másik világokban játszódnak, úgyhogy itt nincs időrendi hiba.
A környezetek állatvilágával sincs baj, természetes ha sötét erdőben medvék, farkasok kószálnak, vagy a mocsárban Tűlegyek támadnak, óriási piócák meg iszapszívó :)
A főellenségekkel meg az a baj, hogy miután kiadták a Titán világkönyvét, utólag igen nehezen toldhatnak bele bármit is. Az eddigi főmonsztáknak mind volt háttérsztorijuk, a mostaniaknak viszont már nincs, szerintem ezért támaszották fel Zagort háromszor is egymás után...
2012. december 21. 17:32 | Válasz erre | #119
Egy jól kidolgozott sárkány aranyat ér szerintem!
Vagy ha már ellenség, akkor a főbosst is illene mindig kidolgozni - már ha van. Legyen valamilyen története.
2012. december 21. 15:35 | Válasz erre | #118
Figyu,te konkrétan kinek adsz első szám második személyben tanácsot?[smiley]miaz[/smiley]

Másrészt mivel tetszik a téma,jobban elmélyültem benne,és a következőekre jutottam!Az a helyzet hogy valójában nincs is olyan túl sok féle \"szörny\" mint azt gondolnánk,azaz alapminták vannak,és aztán annak szinte végteleníthatő variációi!
Először is két nagy csoport van,a humanoidok/fél-humanoidok és a nem humanoidok!A nem humanoidok lehetnek növények,állatok,szörnyek;ezt tovább bontva az állatok lehetnek normál,jelenleg is élőek(pl.farkas,medve,stb.),valaha éltek(pl.triceratops,kardfogú tigris),aztán ezek speciális(olyan állatok amelyek nem léteznek/léteztek,de akár lehetnének is,ill.lehettek volna,vagy valamilyen szipla állat speciális képességgel,pl.hófarkas,halálsólyom,szigonylégy),vagy óriás változatai(pl.óriás pók,óriás ölyv),és végül mitikus állatok(pl.unikornis,pegazus)!A növények hasonlóak,csak ritkábban ellenfelek!
A szörnyek pedig leggyakrabban vagy mixelt teremtmények(pl.manticore,griff),vagy az előző kategóriákból valóak,azokat többé-kevésbé eltorzítva(pl.sárkányok,gargantis,mint egyfajta mágikus t-rex kópia)!Itt derül ki milyen ritka a saját kreatúra,ami a szörnyek lényegében harmadik kategóriája(ilyen pl.a vérvad,iszapszívó,vagy a Szamuráj kardjának óriás mormotája)!
Enyhén önálló kategória az élőholtaké(hiszen bármiből lehet élőholtat csinálni),és a külső síkok lényeié,mint pl.a démonok.
A Titán egyik gyengéje hogy nincsen fajegységesítés,ezért néz ki X szörny egyik könyvben így,a másikban amúgy!
Plusz Livingstone-nál szépen megfigyelhető,hogy kései könyveiben már nem nagyon tud új szörnyeket bevetni,és így a régieket ismételgeti!Ha akad is új monszta,akkor az általában humanoid,amit-bár nem feltétlenül lesz rossz-nem ügy kitalálni(káosz vadember,gigantusz,élősködőivadék,stb.)vagy ötlettelen(pl.mocsárjáró)!
Killmasterrel alapvetően egyet értve én is szeretem a klasszikus humanoidokat(törpe,elf,ork,goblin,troll,ogre,stb.),ill.ezek jobban bejönnek mint egy az újdonság miatt kierőltetett valami!Egyrészt ahogy killmaster írja,egy-egy jelző is fel tudja dobni ezeket a lényeket(vagy ha annyira fontosak nevükön is nevezhetőek,pl.Ulag(az ork törzsfőnök fia)),másrészt ha ezek aránya nem megy 50% fölé,a másik 50% pedig érdekes,ritkán használt(pl.agypusztító,manticore,óriás skorpió,pegazus,pokoldémon)vagy ötletes sajátos szörnyekkel(amelyeket már többször írtam,vérvad,iszapszívó,nyálkaevő,krell,grannitusz)van kitöltve,nem vészes az ismétlésük,és nem lesz unalmas!Vagy ha nagyon nincs jó,új ötlet,akkor dobjuk be a sablon dögöket egy kicsit megspékelve,mint pl.élőhalott óriás pók,csontváz farkas!Na persze ez a kalandkörnyezet függvénye is,de tuti hogy ezt mindenféle terephez,korhoz össze lehet hozni!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 21. 12:53 | Válasz erre | #117
Én a magam részéről szeretem az átlagos és ismert teremtményeket, sőt ha ezek elnevezései kerül egy kis fantázia is (Pl: Ork törzsfőnök, Goblin Sámán, Csontváz Király) ez már feldobja az amúgy egyszerű és kézenfekvő teremtmények neveit. Ettől függetlenül lehet aztán saját, de jól kitalált teremtményeket alkotni, esetleg az európán túli hiedelemvilágból is kiemelni egy-egy jobb karaktert. A Szamuráj Kardja tele van ilyenekkel. (Igaz ezek némelyike eléggé mókás!) De amire roppantul figyelj, hogy a sci-fi és a fantazy elemek ne keveredjenek, mert az nevetségessé teszi az amúgy jó történetet. Pár soros leírás nem árt ha van az ellenfélről, pláne ha nem hétköznapi illetőségű. Én általában kerülöm az Elementál-Dinoszaurusz-Vámpír-Sárkány és hasonló elkoptatott tuti ellenfeleket, mert már annyi KJK történetben szerepeltek, hogy az már sok is. A többi a saját ízlésedre van bízva, persze ne csodálkozz, ha akadnak olyanok, akik kifogásolják ilyen vagy olyan okból a teremtményedet. Nem tudsz mindenki kedvére tenni...[smiley]duma[/smiley]
2012. december 21. 10:00 | Válasz erre | #116
Én úgy vettem észre hogy a klasszikus fantasy világok alapvetően a késő kelta,és a germán-abból is elsősorban a skandináv-mitológia alakjaiból népesülnek be!(pl.a tündérfélék,mint az elfek is,a goblinoidok(goblin;ork;hobgoblin;ogre;és ezek mindenféle keveréke)aztán az olyan szörnyek mint a troll;a vérfarkas;különböző tengeri szörnyek;élőholtak(bár ezek szinte minden mitológiában felbukkannak))Ehhez jön még valamilyen szinten a többi kultúrkör mitológiája(főleg a görög,mint a hidra;kentaur;meduza;minotaurusz;stb.),aztán a jelenleg is élő állatok/ősállatok(pl.farkas;medve/tyrannosaurus),majd a saját ötletek(pl.vérvad;iszapszívó)!
Én személy szerint leginkább a klasszikus fantasyt szeretem,úgyhogy sokadszorra sem zavarnak mondjuk az orkok,goblinok.Számomra csak annyi a lényeg hogy ezek ne legyenek unalmasak,hogy X arányben hozzájuk kell adagolni egyéb,egzotikus szörnyeket is,és ezek ne csupán egyéb humanoidok legyenek!Szeretem,ha ezek amellett hogy kreatívak,és illenek az adott fantasy világ hangulatához,nem teljesen illogikusak!Példák:tetszik a már fentebb említett vérvad,iszapszívó,de bejön pl.a manticore,nyálkaevő,óriás homokhernyó(itt elsősorban a \"Tűzhegyes\",de a \"Rémületes\"sem rossz!),grannitusz;aztán bár már kommerszebb,de jó néha egy-egy sárkány,óriás skorpió,mamut,t-rex,vagy olyan dög mint a gargantis!Nem tetszenek viszont az olyan semmitmondó nevű szörnyek mint pl.sziklavad;ronda vadállat;csápos szörny;vagy a szerintem erőltetettek mint pl.korongád;vasevő;mocsárjáró.Úgyancsak nem jönnek be az ötlettelen humanoidok.
Aztán vannak szörnyek amik tetszenek,de ötlettelen a nevük!Pl.káosz vadember;káosz iszapvad;víziszörny(Skorpiók mocsara);szörnyszülött.
Az általad felemlített Mélység rabszolgáinak szörnyei felemásak számomra!A darázs orgyilkos/szárnyas orgyilkos nem jön be;a maijem-nosoth passz,mivel nem tudom hogy néz ki;anemorus nem rossz,de nem is különösebben jó;ektovult jó;quagrant,hangya-szimbióta,kokomokoa,murkuron mind elég erőltetettnek tűnik,egynek elmennek,de nem különösebben jó szörnyek!
Hirtelen a Haláltalizmánt,és a Gyíkkirály szigetét hoznám fel példának,amelyekben egész jó a szörnyfelhozatal(kellően vegyes-humanoid-állat-szörny,jó ezek eloszlási aránya,és nincs nagyon elb...ott,erőltetett szörny)!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 20. 19:39 | Válasz erre | #115
Skacok!!!

Szerintetek milyen teremtményekkel érdemes benépesíteni a kalandjátékok világát? A goblinorkcsontvázzombitroll-kategória az alap, ki is emeltem pár könyvkritikámban, hogy egy idő után meglepően unalmasak.

Vannak nagyon jól kitalált teremtmények, például az Anemorus, az Ektovult, az Alakváltó, az Elementálok...és ott vannak az ellenpéldák, a rendkívül fantáziátlan, silány, selejtes lények: Gúbelpotómusz, a fogfájós patkány, a mindenféle állat-ember kevercsek, reptoidok, krixkraxiak, lumbulábiak, guargumik, motherbookdriverek...nagyon le tudja rontani egy kaland értékét, ha idióta szörnyekkel rakják tele.

Szóval ti milyeneket \"szerettek\", milyen szörnykínálatot?
2012. november 29. 18:57 | Válasz erre | #114
cuki :))))))))
2012. november 29. 02:42 | Válasz erre | #113
hat akko\' csinaltam :D
ime: [url=http://glezmen.hu/kaland/kalandlap.html]http://glezmen.hu/kaland/kalandlap.html[/url]
nem fikazni, ejszaka van, en meg baromi faradt, majd ha raerek szepitek rajta meg bovitem :P
2012. november 29. 00:25 | Válasz erre | #112
valaki tud esetleg online hasznalhato kalandlaprol?
tehat ha tortenetesen nincs nalam iroszer es papir, csak a konyv es kocka (mint most...) akkor is tudjak jatszani, es ne kelljen TXT-be irogatni?
mondjuk ha nagyon nincs ilyen akkor lehet hogy csinalok, de ha nem muszaj nem talalnam fel a melegvizet :D
2012. november 2. 19:38 | Válasz erre | #111
Köszönöm, igyekszem mihamarabb beszerezni őket![smiley]eljen[/smiley]
© balee
2012. november 2. 18:49 | Válasz erre | #110
Szvsz nagyon jó könyv mind a kettő, de az Angyalok és Démonok jobb. Mindkettőt érdemes elolvasni. A filmet csak azután nézzed meg szerintem, ha a könyveket már elolvastad!

Bár elég régen olvastam a könyveket, emlékeim szerint itt is az a helyzet, hogy több 100 oldalnyi történetet nem egyszerű hiánytalanul belesűríteni 2 órába.
2012. október 24. 17:11 | Válasz erre | #109
Ugyan nem KJK könyvről érdeklődnék, de hirtelen nem találtam jobb topicot.

Olvasta e valaki közületek az Angyalok és Démonokat, illetve a Da Vinchi kódot?
Hogy tetszett? Érdemes e megszereznem? Van e valamilyen lényeges eltérés a filmváltozatok és a könyv között? Utóbbiban mennyire taglalják a Templomosokat?

Előre is köszönöm!
2012. október 17. 21:44 | Válasz erre | #108
Jó estét mindenkinek!

Csináltam egy saját -teljesen szubjektív- Top 10-et,gondoltam megosztom veletek. 23 könyvet tettem sorrendbe,négy szempont szerint.A könyveknél az eredeti kjk sorozatot (17),a Sorcery sorozatot (4),és két további kjk-t (Zagor legendája,Démonlovagok) vettem számításba.

A négy szempont az alábbi volt: a könyv hangulata(helyszínek változatossága,szereplők-karakterek egyedisége,a magával ragadó dolgok összessége stb),főgonosz(karakter,misztikum,legyőzési nehézség stb), a kaland nehézsége (itt azok a könyvek kapták nálam a nagyobb pontszámokat amik kellően,de nem eltúlzottan nehezek,és van benne kellő csavar,feladvány,meglepetés,stb) illetve az újrajátszhatóság. Egytől,tízig pontoztam. Volt pár olyan helyzet ahol ugye nem lehetett értelmezni az adott szempontot itt viszonyítottam. Az Országút harcosánál pl a Pokol Kutyáit tekintettem főellenségnek,A Skorpiók mocsaránál a Mestereket,a Vértengereknél ugyebár Abdult stb,stb. Íme a lista.

10. A tolvajok városa 32 pont
09. A pusztítás maszkjai 32 pont
08. Vértengerek 32 pont
07. A varázsló kriptája 33 pont
06. Az elátkozott ház 33 pont
05. A hét sárkánykígyó 33 pont
04. Bajnokok próbája 33 pont
03. Démonlovagok 33 pont
02. Kharé a csapdák kikötővárosa 34 pont
01. Királyok koronája 37 pont

A listából kitűnik,hogy elfogult vagyok a KJV könyveivel,de vállalom mert szerintem nagyon jól sikerült mind,egyedül a Shamutanti dombok lett gyengusz véleményem szerint.


2012. augusztus 25. 22:01 | Válasz erre | #107
2012. augusztus 25. 20:50 | Válasz erre | #106
Jó válaszok, de a 3-nál jól látja aki úgy gondolja az Ismeretlen Földek bekavarnak ;)

Atlantisz szerintem amúgy csak sziget volt, és mellette egyetlen kontinens volt a mostani három ismert földrész.
2012. augusztus 25. 15:35 | Válasz erre | #105
[spoiler]1, 30.-ik évforduló van. Hogy a másik kettő miért azok a számok? Mert mindkét évfordulón született valamilyen extra könyv az alkalomra.
2, A legújabb sorozatban a 17.-ik, de ha az egészre gondolsz, akkor 65 v. 66.-ik, lusta vagyok számolni:)
3, Jelen pillanatban 3, mert Atlantisz elsüllyedt.
4, passz
5, Hasítóbárd Stubb gondolom törpe a Hóbosziból, a Fehér Herceg pedig valószínűleg tünde.
6, Balthus gondolom borászat, édesség pedig Yaztromo.[/spoiler]
Ennyit tudtam. Nem rossz, de pár kérdés pontatlan.
2012. augusztus 23. 21:46 | Válasz erre | #104
\"Látom a szövegértés még mindig nem megy\"
Ja... nem tudod rendesen kifejezni magad, meg összevissza írkálsz szokás szerint, mint aki be van drogozva, de azért én, meg mi vagyunk a hülyék, ha nem értjük meg valamelyik agymenésedet... mint pl. ezt a lásd a linkelt háeszt -??? még mindig nem értem mi a túró akart ez lenni, de gyanítom már nem is fogom megtudni-, meg én már akkor ITT voltam, amikor még fórum se volt-jellegű maszlagot. :D

\"A kérdőív a találkozóra lett összeállítva kb. 10 perc lexikonbeli kereséssel. Amúgy csak a Titán ismerete kell hozzá, vagy egyszerű józan ész.\"
Kösz, nem mindenki tudja betéve a titánt.
\"Egyszerű józan ész: hát persze, józan paraszti ésszel biztos rá lehet jönni, hogy pl. a zöldujjú hurdaggnak -akiről még az életben nem hallottam amúgy- mi a kedvenc hobbija, a vakondok életének tanulmányozása avagy az állatkitömés... ezt honnan a rákból lehetne kikövetkeztetni? lol.

\"Kb. 2 éve az a 10-15 oldal akart az egyetlen oldal lenni egy olyan közönségnél, ami egyetlen oldalt bír el mennyiségileg.\"
Látom a számokkal is hadilábon állsz. Az a \"két év\" az esetleg 3-4, mivel a zagor már több mint 2 éve gyakorlatilag az egyetlen játékkönyves site, ahol élet van, és ahol boldog-boldogtalan nyomul, mint már volt szerencsém említeni... a \"10-15 oldal\" pedig, mint szintén írtam, kb. 3, na jó, 4. Soroljam? Jurgenéké, Tomié, Sangé, meg esetleg a tied... de csak az első kettő számít inkább, mert azok voltak komolyabbak, azokon volt fórum is pl., a többi csak tájékoztató jellegű volt, kritikákkal, ilyesmi, azok nem akarták \"kinőni magukat\". Szóval \"10-15 site, ami az egyetlen akart lenni\", hahaha.

\"az már csak a közösségi szellemet értékeli hányan mentek el.\"
Ez mintha megint nem teljesen magyarul lenne, max. találgatni tudok, hogy mit akartál ezzel kifejezni... gondolom \"az már csak a közösségi szellemet MINŐSÍTI?\"... hát persze. Csak azért, mert valaki esetleg nem volt hajlandó odautazni pl. az ország másik végéből egy olyan banzájra, amit ráadásul a roppant nagy népszerűségnek örvendő TWILLIGHT ÚR szervezett, aki már számtalanszor hülyét csinált magából a fórumokon, az már rögtön rossz, lusta, meg nem közösségi ember, nem igazi fan, meg mit tudom én, mi? lol.

Killmaster EGY könyvet kért, nem az összeset, de ezt már leírta előttem, úgyhogy erről ennyit. Mindenesetre ismét sikerült mellélőnöd... azok a fránya számok, igaz? :D

\"ráadásul tök ingyér\' lehetett elmenni\"
Hát még szép! Jóhogy nem szedtetek már belépőt. :D

\"minimum nem lecseszést érdemelne a dolog.\"
Jó, akkor kapsz buksisimit, ügyesen leszervezted, tető alá hoztad a dolgot, büszkék vagyunk rád. Te vagy a Hónap Hőse, a neved aranyozott betűkkel fog bekerülni a Lapozgatós Lexikonba, ahol a tettrekész, a műfaj felvirágoztatásáért küzdő kjk-fanok szerepelnek stb. Remélem így már OK.

\"A kábelnetes lefedettség (azon felül jön a wifii)\"
Ha te mondod.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 23. 21:14 | Válasz erre | #103
\"killmaster nem egy, hanem az ÖSSZES könyvet (már meglévő vagy a jövőben megjelenőt egyaránt) akarta. Plusz rinyált hogy nincs történés, aztán meg azért rinyált mert fel kellett volna kelnie az ágyból hogy ottlegyen.\"

Hát elárulok egy titkot, Killmasternek megvan szinte az összes angol FF könyv pdf-ben, még a Zombik vére is, és nem kell hozzá nagyító szerkezet sem, az Acrobat readerben van ám az is!

Nincs történés? Ezt Runner kollégának tettem szóvá, és vele már kitárgyaltam a dolgot, persze nem találka-szervezésről volt szó, talán olvass utána!

Tudod Békés megye hát kissé messze van a fővárostól, és mert épp családi krumpliszedés volt (egyes fővárosi panelhuszároknak mondanám: bizony a krumpli nem a Tesco-s polcokon terem!), így mivel nem ismerek teleportálós varázsigéket nem tudok ám ott lenni, mindig és mindenhol. Mellesleg nem kell nekem Chat.hu, a Skype sokkal megbízhatóbb, és aki akar az elérhet ott is. És igen, még itt a pusztában is van wifi, igaz akik azt használják szívnak is vele rendesen! Ezért is van kábel netem, ami csak akkor vacak, ha a szolgáltató épp nem szolgáltat! A rizsát pedig meghagyom a kínaiaknak, én krumpli-párti vagyok! [smiley]store[/smiley]
2012. augusztus 23. 20:54 | Válasz erre | #102
Látom a szövegértés még mindig nem megy, sebaj, ezen lépjünk túl nálad.

A kérdőív a találkozóra lett összeállítva kb. 10 perc lexikonbeli kereséssel. Amúgy csak a Titán ismerete kell hozzá, vagy egyszerű józan ész. Amúgysem a jó válaszok megoldhatósága volt az összeállításnál a fő cél.

Kb. 2 éve az a 10-15 oldal akart az egyetlen oldal lenni egy olyan közönségnél, ami egyetlen oldalt bír el mennyiségileg. Mindegyik mást nyújtott, az enyim egy linkgyűjtő site-nak készült, aztán (szerencsére) feleslegessé vált, mint a zagor-on kívül gyakorlatilag az összes többi.

Senki nem mondta hogy megváltottam a világot, vagy meg akartam váltani azt. De megteremtettük a lehetőséget, az már csak a közösségi szellemet értékeli hányan mentek el.

killmaster nem egy, hanem az ÖSSZES könyvet (már meglévő vagy a jövőben megjelenőt egyaránt) akarta. Plusz rinyált hogy nincs történés, aztán meg azért rinyált mert fel kellett volna kelnie az ágyból hogy ottlegyen.
Annak ellenére hogy az egész hónapokkal előre le volt szervezve, semmi nem volt kötelező, ráadásul tök ingyér\' lehetett elmenni, plusz volt anyag ezerrel - minimum nem lecseszést érdemelne a dolog.

A kábelnetes lefedettség (azon felül jön a wifii) tudtommal olyan 70%, de ha már minden nap van pénze itt lógni egy kicsit, hát teszem azt beáldozza az egyik heti IDE való felmenetelt, és aszondja a, mittomén, chat.hu xx nevű yy kódszavú chatszobáját ekkor-akkor lekreálja, lehet dumálni. Fogadok nem hal bele. Meg továbbra is itt van EZ a fórum, rizsázhat ezerrel.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 23. 20:53 | Válasz erre | #101
Hmmm... Érdekes kérdőív, pár dolog megy fejből is, néhány dologban azért bizonytalan vagyok. Valószínűleg kissé elmélyülnék a Titán könyvben bizonyára megtalálnám a válaszokat.

Twillight - Regisztráció ideje: 2012. június 14. 17:26
Hogy is van az a mondás a hazug kutyáról meg a sánta emberről?

Hát Killmaster valóban nem váltotta meg az FF világot, bár aktívan szerepel a fóruméletben, és mint a jó úttörő, ahol tud segít. Sőt éppen a Sötétség tőreinek fordításán fáradozik, és lassan már a végére is ér vele. Igaz nem pénzért teszi mindezt, és csupán olyan dolgokat tesz szóvá, amivel nem igazán ért egyet, néha veszi a bátorságot, hogy kioktasson egy-két zöldfülűt... Igen, ilyen Killmaster. Nem szégyell kérni, és adni sem.

Szerencsére a fórumon nem mindenkit a pénz motivál elsősorban...[smiley]kuss[/smiley]
2012. augusztus 23. 20:04 | Válasz erre | #100
\"Mint a linkelt hsz-ből is látszik, én már ezen fórum kezdete ELŐTT itt voltam.\"
Hö? Milyen linkelt háesz? Meg mi az, hogy \"ezen fórum kezdete előtt is itt voltál?\" Nem volt zagor fórum, de már az oldalon voltál vagy mi? Látom még mindig nem tanultál meg rendesen, érthetően, magyarul fogalmazni. :D

\"Másrészről nekem megvan az életem, nem vagyok totál geek.\"N
Nem vagy totál geek: hát ez a \"laza kis kérdőív\", amit így csípőből idedobtál, és aminek a megfejtéséhez és az összeállításához is lexikonnyi tudás kell, meg egy rakás könyv beható ismerete -az ötödik, meg hatodik kérdéshez hozzá se tudok szagolni például-, nem erről tanúskodik. Nem mintha lenne bármi jelentősége, hogy mekkora geek vagy mondjuk. Bár annak ellenére, hogy annak tűnsz, valóban vannak furcsa hozzászólásaid, ahogy killmaster is utalt rá. :D

\"Az átmeneti időszakokat meg útálom, így igenis vártam 2 évet míg kiforr a magyar ff-kör\"
Már kb. 2 éve \"kiforrt a magyar FF-kör\", kb. a zagor indulása után nem sokkal. Csak vaksi voltál, és nem láttad, ennyi.

\"és nem baszakodtam a párhuzamosan létező magyar 10-15 ff-oldallal.\"
Párhuzamosan kb. 3 magyar FF-site volt, van.
Amúgy ha sokallod-sokallottad az oldalak számát, akkor nem tudom minek csaptál össze te is egyet, \"minek baszakodtál\" vele. Ami ráadásul semmivel se nyújtott többet, mint bármelyik korábbi. :D

\"Amúgy szvsz \"élet\" az ha történik vmi. Én tettem ennek érdekében\"
Óóó, összehoztál valami klubdélutánt, amire elment vagy három ember. Te vagy a \"hazai ff-kör\" megmentője, felrázója...
Ezért emeljünk piedesztálra? :D

\"viszont pl. killmastert eddig csak rinyálni láttam hogy miért nem tolnak mindent a segge alá.
Az marha nagy \"rinyálás\", hogy pl. kért egy könyvet -te meg csak pénzért lettél volna hajlandó beszkennelni, lol-.

\"Továbbá ha kifizetted az inter-nyet havi díját, onnantól pluszköltség nincsen. Azt a havi 3K-t meg előbb kipengetem, mint a tv-t.\"
Jó neked. Csak tudod nem mindenki lakik büdipesten, ahol van digi, meg minden szar, amit csak akarsz. Akadnak ám itt vidéki parasztgyerekek is, akik max. mobilnetet és hasonlókat tudnak beköttetni, az meg nem 2-3 rongy.
2012. augusztus 23. 19:45 | Válasz erre | #99
Mint a linkelt hsz-ből is látszik, én már ezen fórum kezdete ELŐTT itt voltam.

Másrészről nekem megvan az életem, nem vagyok totál geek. Az átmeneti időszakokat meg útálom, így igenis vártam 2 évet míg kiforr a magyar ff-kör, és nem baszakodtam a párhuzamosan létező magyar 10-15 ff-oldallal.

Amúgy szvsz \"élet\" az ha történik vmi. Én tettem ennek érdekében, viszont pl. killmastert eddig csak rinyálni láttam hogy miért nem tolnak mindent a segge alá.

Továbbá ha kifizetted az inter-nyet havi díját, onnantól pluszköltség nincsen. Azt a havi 3K-t meg előbb kipengetem, mint a tv-t.


Végül egy laza ki kérdőív:
1) Hányadik évfordulója van az FF-nek?
a) 10 b) 25 c) 30
(pluszpontért: miért ezek a válaszlehetőségek?)

2) Hányadik FF-kötet a Blood of Zombies?

3) Hány kontinens van a Titánon?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4

4) Hány jelentése van az Allansia szónak?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4

5) Párosítsd a következő legendás alakokat a fajukkal!
nevek:
- Koponyarepesztő Yargaas
- Hasítóbárd Stubb
- Félkarú Rerek
- Egyszemű Urm
- Fehér Herceg
- Kegyetlen Zark
fajok:
- troll
- ork
- törpe
- elf
- ember
- goblin

6) Párosítsd az alábbi személyehez hobbijukat!
nevek:
- Gerreth Yaztromo
- Zöldujjú Hurdagag
- Rejtélyes Rabló
- Rettegett Balthus
elfoglaltságok:
- a vakondok életének tanulmányozása
- borászat
- édességek majszolása
- állatkitömés

+1) Mi az Óvilág neve?
2012. augusztus 23. 16:51 | Válasz erre | #98
Ja, csórikámnak két év kellett, hogy idetaláljon. [smiley]eplus2[/smiley] Pedig áállítólag nagy kjk-fun, meg a korábbi fórumokra is irogatott, mégis csak valami pár hete tűnt fel neki a \'magyar lapozgatósok mekkája\'... Biztos csak mostanában szerezte be azt az emlegetett nagyítót, anélkül meg vaksi egy cseppet. [smiley]mf2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 23. 16:07 | Válasz erre | #97
Hát nem is Mr Twillight-ra lettem volna kíváncsi, néhány hozzászólásából leszűrtem, hogy annyit konyít a KJK-hoz, mint én a deriváláshoz (A matek sosem volt az erősségem...), de mégis jó lett volna, ha már itt a Zagoron hírdet, hogy vigyünk egy kis színt a fórum életébe. Hát ez van! Egyébként az internet sincs ám ingyen errefelé, sőt itt még meg is kérik az árát! Szerencsére akad azért még itt a fórumozók között is olyan, akivel beszélhetek Skype-on, nem kell barátságot koldulnom senkitől. Sőt szerencsének érezhetem magam, hogy én már a fórum kezdetekor itt voltam, nem holmi huszadrangú vendégként írogatok itt csacskaságokat! [smiley]nevetes1[/smiley]
2012. augusztus 23. 14:54 | Válasz erre | #96
Nyugi, úgysem fogja a kutyát sem érdekelni az egész, főleg hogy ez a roppant szimpatikus úr -mr. alkonyat- a főszervező. [smiley]eplus2[/smiley] Maximum az az egy-két haverja elmegy innen és ennyi.
2012. augusztus 23. 13:55 | Válasz erre | #95
Tudjuk: neked minden legyen, most legyen, ingyen legyen.

Ha netezni akarsz itt a fórum, vagy nyiss valahol egy privát chatszobát.


PS: nagyítót viszek a Tantalon Feladataihoz!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. augusztus 23. 13:44 | Válasz erre | #94
Nincs ott véletlenül egy számítógép webkamerával és mikrofonnal? Van Skype-om, és szívesen megosztanám veletek a gondolataimat, mert Békés megyéből aligha tudnék oda eljutni. Ahogy mondani szokás se pénz, se posztó...[smiley]knife3[/smiley]
2012. augusztus 23. 12:51 | Válasz erre | #93
Utolsó pillanat!

MA a Dungeon szerepjátéboltban 16.00-18.00 között élőben találkozhatnak a lapozgatós könyvek rajongói, meg aki arra jár.

Megközelíthetőség: 4-es vagy 6-os villamos (a bolt a körúton van, majdnem a megállóban).
2012. augusztus 3. 02:20 | Válasz erre | #92
Én remekül összhangba tudom hozni a nyeszeb-kaszabot a modern fegyverekkel. Az én könyvemben lesz kés, tőr, kalapács, bontórúd, de grenade launcher is kerül bele, ami azért - ismerjük be - hasznos adalék bizonyos esetekben. Körülbelül annyira, mint az EME varázslat, de itt még életerővel se kell fizetni érte. Az olyan fegyverek meg kifejezetten erősek lehetnek, amik nem azt mondják, hogy \"bumm\" meg \"ratatata\" hanem kis adag hamuvá változtatják az ellenséget. Egy ilyen eszközzel szivatni is lehet rendesen a játékost...ellövi valami kis gyenge lényre, aztán a könyv végén derül ki, hogy hoppá, már csak ezzel az eszközzel húzhatta volna ki magát a csávából :D

Az se igaz, hogy ettől túl könnyűvé válna a könyv. Majd meglátod, hogy mennyire nincs így :D attól hogy van nálad rocketlauncher, a csapdákba ugyanúgy belefuthatsz
2012. július 25. 16:38 | Válasz erre | #91
Nekem is sok kedvenc emlekem fuzodik a KJK konyvekhez. Az elso a Bajnokok probaja es a Remulet utvesztoje volt. A hatas leirhatatlan es soha vissza nem tero volt. Ezek kolcson konyvek voltak, utana megvettem/megvetettem az elso konyveimet: Bajnokok probaja es a Tolvajok varosa. Az utobbi azota is kedvenc a maga zsibongo, kozepkori varosi tortenetevel. Talan ezert is tetszettek a magus konyvek, mert hasonlo vilagba ropitettek el minket (kar,hogy nem folytattak,mert a HK-nal sokkal jobbak voltak). Orszagut harcosa is nagyon bejott, a Talalkozas FEAR-rel es Robotkommandohoz is kellemes emlekek fuznek. De tenyleg nem lehetne mind leirni oket...az sokkal rovidebb lenne,hogy mely konyvek nem jottek be.
2012. július 25. 14:50 | Válasz erre | #90
Lényegében a Titán csak azért jött létre hogy összekapcsolja a KJK sorozat fantasy könyveinek legtöbbjét!Ha fordítva történik,azaz hogy adott a Titán mint terep,az eddig említett neccesebb dolgok ha nem is mindegyike,de zöme biztosan kiforrottabb lett volna!Vannak példák ilyen előre precízen kidolgozott fantasy világokra!

Nekem nincsenek kedvenc pillanataim!Kedvenc könyveim vannak amelyeknek minden pillanata élvezetes volt![smiley]nevetes1[/smiley]
Más ilyen kedvenc dolog nem jut most eszembe,pl.hogy kedvenc -főgonosz;-karakter;-szörny;stb.Talán kedvenc helyszínem van,Allansia,és pont az eddigi témában is felmerült kidolgozottsága miatt!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 25. 14:34 | Válasz erre | #89
\"Azért Killmasterből is megárt a sok...\"
[smiley]vigyor2[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2012. július 25. 08:29 | Válasz erre | #88
Arra, hogy mennyire eltérőek a kultúrák, és a fejlődés a Titán egyes részein nem kell csodálkozni. Egyszerűen így alakult. Pl. ha egyszer elkészülök a Sötétség tőreivel, (azért nincs messze az az idő), látni fogod, hogy Kazan világa mennyire primitív. Mintha visszamentünk volna az őskorba! Ezt persze képletesen értsd, azért akadnak mágiahasználók is szép számmal benne. Kis törzsek civakodnak a hatalomért, és ott vagy te, egy lehetséges uralkodó, akit jól megdolgoztatnak egy vacak kis medálért... Hát akkor már lennék inkább Arion uralkodója, és az összes mágusomat jól fenékbe rúgnám! Szerencsére a Titán három kontinense bár jelentősen eltérő, azért megmaradtak olyannak, amilyennek szeretjük őket, és igen, az írón múlik az, hogy mennyire lesz színes és érdekes a kaland az adott kontinensen!

Kedvenc pillanatok? Nehéz erre válaszolni...
Nálam kedvenc hely a Feketehomok kikötő, a maga kis barbár világával. Szerencsére több kaland is érinti ezt a helyet! Tény, hogy nagyon tudtam örülni, amikor Runner kollégától megkaptam az Éjféli tolvaj nyomtatott kiadását, és olvashattam kemény munkánk gyümölcsét! Kedvenc főgonoszom igazából nincs, de akad azért egy-kettő akivel nem szívesen futnék össze megint. (Ilyenek a kockadobással igen nehezen legyőzhető ellenfelek, de már a megközelítésük is valóságos csoda!) Persze valószínű, ha most minden ilyen kellemes pillanatot megírnék a Titánnal kapcsolatban, velem lenne tele a fórum ezen oldala, azt pedig nem akarom. Azért Killmasterből is megárt a sok...
2012. július 24. 20:28 | Válasz erre | #87
Egyetértek Cyborg17-el, attól, hogy valami Fantasy műfajú, még ne legyen agyatlan, összecsapott maszlag. Persze nem azt mondom, hogy nem jó a mostani világ! Csak azt, hogy mindennek legyen normálisan kidolgozott háttere. De azért nem szabad a ló másik oldalára esni, ne legyen minden klisés. Attól, hogy valami \"B\", még igenis lehet jó. Egy egyszerű példa: Indiana Jones.

Amúgy ha röviden kellen leírni, akkor Allansia a klasszikus fantasy, Khul a Káosz, Óvilág pedig a \"dark\". Mindegyiket lehet valamiért szeretni. Vagy nem, de hát ez is ízlés kérdése abszolút!

Természetesen minden csak és kizárólóg az aktuális író alázatán múlik, illetve az ötletein. Ha normális a hozzáállása valakinek, akkor az már félsiker. Más kérdés, hogy kinek mi a normális.

Azért azt tudjuk be, hogy már nem nagyon fog bővülni Titán világa. Pedig azért lehetne még... de hát az üzlet az üzlet.

Talán, jóesetben még JG megajándékoz minket néhány finomsággal.
Szóval azért nem árthat ha mindenki elgondolkodik egy kicsit, és visszaidézi melyek voltak a számára legszebb, legkedvesebb pillanatok.

Spoiler:

- Maga az első FF könyvem véghezvitele, azaz A Hóboszorkány Barlangjai
- Halállabirintus szabályos véghezvitele
- Megfelelni a Tatsu második feladványára, máig emlékszem, kimentem a nagyihoz, közbe tésztát gyúrt:), feltettem a kérdést, majd ránéztem az arcára, s megláttam azt a megannyi élettapasztalatot, így meglett a \"gyermekkor\"
- kellemes emlékek fűznek a Királyok Koronájához is
- Razaak likvidálása
- találkoztan Vladimir Uthoskival, remélem jól írtam a nevét:)
- legyőztem az Éjsárkányt
- Visszatértem a Tűzhegybe
- nem maradtam tovább szörny
- és a végére az egyik, ha nem a legkedvesebb:
\"Napkeletre, mindig egyre,
Jött közelebb, fel a hegyre,
Ott fenn épült jámbor helyre,
Lüktető szíve vezette,
Csoda dárdát ott meglelte.

És nektek?
2012. július 24. 19:27 | Válasz erre | #86
Gondolom ez a szöveged elsősorban nekem szól,de javíts ki ha tévedek!
Félreérthettél,mert az sosem volt probléma (legalábbis az én problémám nem)ha sokszínű egy adott világ!A gond inkább akkor van ha ez a sokszínűség agyatlan!Nekem speciál nagyon nem tetszene-az egyszerűség kedvéért maradjunk a Titánnál-ha Allansia maradna olyan amilyen,de az Óvilág meg hightech lenne,Khul pedig valahol a kettő közt,vagy valami hasonló!Mert így aztán pláne sokszínű lenne a világ,csak rettenet sz.rul!
A mostani Titánnal pedig csak annyi az ezirányú (mini)probléma hogy eltérő kultúrák akár egymás közvetlen szomszédságában vannak!Pl.a Vértengerek-Beltengere,és a Szamuráj kardja-Hachimanja!Vagy Kakhabad és Vaskövesd(Vérkrétakő)!Valakit ez nem zavar,de engem igen,persze nem annyira hogy ezzel keljek-feküdjek,és tisztában vagyok vele hogy ez miért alakult ki így,hiszen lentebb erről írtam!Más-más írók csaptak le a még kihasználatlanul maradt területekre,és nyilván mindenki a saját ötleteivel töltötte ki azokat,az előbbiektől függetlenül!Ez van.
Másrészt Óvilág nem Jackson világa!Korántsem!Ugyanis neki Kakhabad a világa(és valamennyire Analand is,bár közel sem annyira,hiszen jóval kidolgozotlanabb)amelyek Gascoigne által itt kaptak helyet a Titánon!A KJV-on kívül nem is írt ide többet!Társszerzők annál inkább![smiley]awink[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. július 24. 18:26 | Válasz erre | #85
Szerintem pont így kerek a Titán világa, ez a sokszínűség adja meg a kalandok igazi aromáját, ha szabad így fogalmaznom. Ha belegondolunk Khul kontinensét a rajongó írók alakították ki, azért is lett ennyire sokszínű és változatos. Az Óvilág S.Jackson világa, sok város, királyságok, (bár rajongók regénye is játszódik ezen a kontinensen)inkább a civilizált világok kedvelőinek való. Érdekes módon azért itt is akad olyan királyság, amit meg kell menteni, vagy épp valamiféle gonosz hely, ahol nekünk kell átvágni... Allansia pedig nem véletlenül kapta a kalandorok földje elnevezést. Lépten-nyomon valamiféle kalandba csöppenhetünk, annyi itt a gonosz lélek, hogy minden négyzetcentiméterre jut egy ellenfél! Sokszínű és izgalmas világ ez, bár vannak még kalandok által alig ismert részei. Én szívesen összefutnék pl. a Halak Gariuszával, bejárnám a Gyíkember dzsungeleket, kiruccannék Arantisba, és hajóznék a Kés-szorosban, na de ne akarjak ennyi mindent egyszerre.
2012. július 24. 15:17 | Válasz erre | #84
Ha úgy vesszük ő,igen!A Halállabirintus az első olyan könyv ahol Livingstone már megemlíti az előző művéből megismert Feketehomok kikötőt!Felbukkan a háttértörténetben,ill.rokoni szálakat beleszőve kiderül hogy Poison Ivy(aki itt csak Ivy lett,bár mintha egyszer Méreg Ivyként lenne írva;amúgy Szömörcének kellett volna fordítani,mindegy)Savanyúhas huga!A gyíkkirály szigetében ezeket az egymásrautalálos összeköttetéseket tovább folytatja,ahogy innentől a többi könyvében is!De kronológiailag itt még csak 1984-ben járunk,és szerintem ekkor merült fel az ötlet hogy nem volna hülyeség az eddig megjelent könyvek helyszíneit egy önálló világra helyezni!Livingstone a saját műveivel ezt megkezdte,és valószínűleg Gascoigne a többivel összekapcsolva folytatta!Amúgy egészen jól!A KJV mivel nem illett teljesen a képbe,ill.ott a 4 könyv között már eleve egyfajta kapcsolat van,viszonylag kidolgozott,saját háttérrel,külön kontinenst kapott,ahogy az akkor felbukkanó Steve Jackson2 is egy harmadikat a Skorpiók mocsarához!Szóval innentől már kezdett körvonalazódni a Titán,ami 1986-ra már lényegében teljessé vált;térben-időben is összekapcsolta az addigi fantasy anyagokat(kivéve a Haláltalizmánt),és biztosra vehető hogy Jacksonnak,Livingstonenak is tetszhetett ez az akkori végeredmény,ha jóváhagyták!
Nyilván a későbbi írók már ennek figyelembevételével írták könyveiket!Ha már kidolgozott közegbe helyezték anyaguk helyszínét,alkalmazkodtak,ha meg ez nem volt ínyükre az akkori számtalan szűz terület egyikét választották ki,nyilván az alapokhoz hűen ekkor is!
Ezzel együtt is a \"szűk Allansia\" lett a legkidolgozottabb;persze látszik is hogy sokat foglalkozott vele Livingstone!Ez a térség önmagában is tuti fantasy közeg,míg a többiben azért adódnak olyan jellegű bakik amelyek a célközönségnek szánt tízenéveseknél még elmennek,egy felnőttnél meg már nem igazán!Olyasmiket értek ezalatt hogy pl.nem mindenhol az a klíma,amelyet a bolygó logikája indokol;vagy teljesen eltérő kultúrájú,technikai szintű \"országok\" szomszédosak egymással!Az ilyesmik azért idősebb korban már szemet szúrnak!Persze lehet hogy csak engem zavar ez valamelyest,de én úgy vagyok vele hogy a fantasy nem azt jelenti hogy agyatlanul bármi lehetséges,megtörténhet,hanem hogy bár más a világ mint teszem azt amiben jelenleg élünk,bizonyos logikai tényezők ekkor is érvényesülnek!Neked mi a véleményed?
Ill.(igaz ez már kiderülhetett)én a fantasy hagyományosabb,klasszikusabb formáját kedvelem igazán,amit pl.a Livingstone könyvek is képviselnek!A horrorisztikus,Ravenloftos is bejövős,de azzal már csínján kell bánni,hogy ne essen át a ló túlsó oldalára,és ne legyen se gelj,se a mai ezirányú divat miatt (túl)kommersz!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 24. 14:20 | Válasz erre | #83
Ha jól emlékszem, akkor Marc Gascoigne az T. Úr, aki jelentősen segített megalkotni Titánt. Ő írta a Kard Mesterét.
2012. július 24. 12:09 | Válasz erre | #82
Alapjában véve teljesen mindegy számomra hogy használhatsz-e mágiát az adott kalandban vagy sem!A dolog nem ettől lesz jó vagy rossz!A lényeg az összhatás,hogy az adott kaland milyen élményt nyújt!Ennek adaléka minden egyéb,mint pl.a borító,az illusztrációk,vagy egyéb szabálymódosítók mint akár a mágiahasználat!A kérdés ezekkel kapcsolatban hogy hozzá tudnak-e adni bármit is az alapokhoz,vagy ne adj Isten rontanak-e rajta?
Klasszikus fantasyba pedig szvsz egyáltalán nem kellenek modern cuccok,így modern fegyverek sem!Eleve hangulatrombolók,márcsak az általuk előidézett logikai szitu tekintetében is!A modernizációnak ugyanis megvan a maga miértje,történelmi háttere,amellyel az egész világ minden más aspektusa együtt alakul!Ez egyfajta technikai evolúció!Rövid ideig előfordulhat ugyan egy-egy technikailag elmaradottab régió(pl.a földi Afrika),de hosszabb távon semmiképp,ugyanis vagy felzárkózik valamennyire,vagy elpusztul!Szóval a mágia-lézerfegyverek stílus nálam az élvezeti értéket romboló ostobaság kategória,mert hogy tudna a kettő együtt kialakulni,egyenletesen fennmaradni,fejlődni,és ráadásul miért?
Plussz általában az ilyen KJK sci-fik azért sem jönnek be mert nagyon nehéz élvezhetően,jól kivitelezni őket!Ugyanis egyrészt annyira kibővülnek a lehetőségek hogy könnyen szétcsapottá válik a sztori,másrészt a múltat már ismerjük hogy reális fantasy világot alkossunk vele,de a jövő az ebből a szempontból is homályos,hogy ne az adott kor elképzeléseinek megfelelő jövőkép örökítődjön meg vele kapcsolatban!Primitívebben:könyebb egy karddal-fejszével való összecsapást így előadni mint egy nálam láncfűrész van az ellenfelemnél meg shotgun félét;plussz könnyebben összedobok egy mágiával bíró alap fantasyt mondjuk a 13.szd.szintjén,mint egy bármilyen jövőbelit,hogy ne konkrétan azt írjam hogy i.u.3819-ben vagyunk!Többnyire nem is tetszettek a sci-fi KJK könyvek!Kivétel mondjuk Az országút harcosa;az ebből a szempontból profin összehozott a lehetőségekhez képest!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 24. 10:02 | Válasz erre | #81
Könyvkritikák esetében tanácsos odafigyelni arra hogy az adott mű mikor is készült éppen,mert nagyon nem mindegy ám hogy az egyik könyv pl.a kezdeti időszakban,mondjuk 1983-ban íródott-e,vagy már később akár csak 3-4 évvel is!A korai anyagok érezhetően kiforratlanabbak még,ezt nem szabad hibának felróni!Kezdetben ezek a művek még önállóak voltak,úgymond lógtak a levegőben!Az őket összekapcsoló Titán mint bolygó,ill.annak 3 kontinense csak később íródott rájuk,nem is biztos hogy csupán Jackson-Livingstone jóvoltából!Ezért butaság pl.összevetni a KJV mágiáját a Káosz fellegváráéval,vagy a Skorpiók mocsaráiéval!Másrészt játéktechnikai hibákon-mégha időnként jogosak is-fölösleges hosszan lovagolni,hiszen az előbbiekből adódóan nem egy már kidolgozott világ,szintén kidolgozott,jól felépített szabályrendszereihez lettek írva,hanem csupán írói ötletek kipróbálgatásaiként,ami néha összejött,néha meg nem!
Reactor!Neked is sokszor vannak helyes meglátásaid,de sokszor olyan dolgokba kötsz bele amelyekről jelenleg írtam!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. július 16. 03:08 | Válasz erre | #80
A legnagyobb fejezetpontrablást a kamuvarázslatok adták, na meg például az, hogy sikeres varázslat esetén is tovább kell lapoznod (ha van nálad Kristálygömb, lapozz a 789-re). Ennek mi értelme?
A HK köteteket már meg se említem, ott még a halálokat is külön fejezetpontban írják le. Oké hogy nagyon ízesek és válogatottak, de pl. az Árnyékvilág című HK kötet felét ezek teszik ki, hogy harc közben hogy halsz meg, a Srymdil útvesztőjét meg letudták 7-8 folyosóval...

Az ám nekem se tetszik, hogy a \"darázsolás\" alkalmával életerővel kell fizetni, Zagor legendájában már volt Mágia pont legalább, de ott meg azzal rontották el nagyon a dolgokat, hogy minden egyes elmondott varázslathoz külön varázstekercsre van szükség. De hogy lehetséges ez, hát ugyanaz a varázslat! Vagy a varázsló tényleg ennyire gügye, hogy csak puskából tud \"darázsolni\"? És egy ilyen emberre bízzák Zagor legyőzését? Jájnekem...

A harmadik dolog, amit nagyon utálok, az az, hogy hiába működne jól a varázslat, a könyv minden szart kitalál, hogy csak azért se sikerüljön! A Varázslat! sorozatban egész csomó ilyen van...a Klattaember ellopja az Óriás-fogat, a demoralizáló varázslat nem hat az Álmatlan Kosra, a goblinok túl buták ahhoz hogy illúzióval hatni lehetne rájuk. Most muszáj ez?? Hogy a fenébe bízhatna így bárki a varázstudományában, ha a könyv úgyis talál valami kifogást, hogy most éppen miért nem működött a dolog. Ez annyira fel tudja bosszantani az embert egy idő után, hogy inkább karddal fog hadakozni, pedig de jó is lenne egy-két mágiát bedobni nyeszeb-kaszab helyett...!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. július 14. 08:13 | Válasz erre | #79
Amiről itt írtok az megvalósult egynémely HK kötetben, és hát elég érdekes szituációk adódtak ebből. Gondoljatok csak a Küzdelem sorozatra. Na ott lehet nálad egy egyszerű tőr és akár egy géppuska is. Ez utóbbi használatával akár egy élőholt századot is lehet likvidálni. Na ez Cherubionban elmegy, mert az egy álomvilág, de a Titán így jó, ahogy megálmodták. Ami a varázslást illeti S.Jackson a Királyok koronájánál jött rá, hogy a kalandorok már addigra megtanulták az összes varázslatot kívülről, és a kamuvarázslatok ideje lejárt. Némely ismert varázslatot alakított úgy át, hogy halál legyen a vége. Maga a varázslás jó kiegészítője a kalandnak, gondolok itt a Rémület útvesztőjére, vagy a Skorpiók mocsarára, ugyanakkor ezek alkalmazása meglehetősen fejezetpont rabló, így lerövidülhet a kaland...
2012. július 14. 02:33 | Válasz erre | #78
A Warhammer 40K-val nem \"csak\" annyi a gond, hogy Jackson-Livingstone koppintás (mert végső soron az), hanem mivel ott már feltalálták a modern fegyvereket, cseppet se olyan különlegesek, mint a Titánban lennének.

Egy olyan kalandjáték érdekes lehet mindenesetre, ahol modern fegyverek helyettesítenék a \"darázsolást\". A Haláltalizmánban már majdnem sikerrel alkalmazták ezt a receptet, de sajna ott is a jó öreg nyeszeb-kaszabra tettek fel minden lapot. Mennyivel érdekesebb lett volna, ha a Földről úgy indulsz, hogy lőfegyvereid vannak.
Arra gondolok, hogy ez szerintem igen sokat dobna egy Titánon játszódó kalandkönyvben, ha a főhőst a Földről küldenék, és lehetne választani fegyverek közül. Kardot csak később lehet fölvenni, alapból lenne pistol, shotgun, machinegun, sznajper puska, missile launcher, vagy akár valami extravagáns speckó fegyver is - molekulaserkentő, Thermal Shok Launcher, Antianyag sugár...a halálpontokat még ezekkel se lehetne kikerülni, és persze a töltény mindegyikbe véges lenne, de pl. a Hét Sárkánykígyónál nagy hasznát vettem volna egy Antianyag sugárnak...
2012. július 13. 20:32 | Válasz erre | #77
Warhammer 40K-ból nincs lapozgatós? :D
2012. július 13. 18:22 | Válasz erre | #76
Szerintetek mi a fontosabb? Ha egy könyvben csak harcolni kell, vagy lehet benne \"darázsolni\" is? Melyiket szeretitek jobban?

Személy szerint én szeretem a \"darázsolást\" egy kalandkönyvben, de NE úgy, mint a Kaland-Játék-Varázslat sorozatban, hogy telenyomják kamubűbájjal, meg hogy a választható varázslatok nagy százaléka haszanevehetetlen (miért pont ezt a varázslatot választottad?). Nekem nincs ellenemre a nyeszeb-kaszab, ha ügyesen, jól ki van dolgozva...például nemcsak kardot lehet használni, hanem te magad választhatsz fegyvert, meg ilyenek. Az igazi valóban az volna, ha rocketlauncherrel meg plazmagunnal lehetne irtani a goblinorkcsontváztrollzombi-kombinációt, de mágiával végső soron ezt ki lehet váltani :)

Szóval?
2012. június 24. 22:25 | Válasz erre | #75
Nem azért hogy, de nekem ha jó formában vagyok, akkor egy nap 4 könyv is jöhet!
:)
2012. június 24. 21:34 | Válasz erre | #74
Hijnye, 4 nap alatt kiolvastam 5 játékkönyvet. Szerintem ez rekord. Kicsit fáj is a fejem.
De még ilyen ütemben is jó sokáig fog tartani kiolvasni amit akarok.
2012. június 20. 22:42 | Válasz erre | #73
No jó.

Sz\'al elkezdtem végigolvasni az ÖSSZES FF-könyvem, legalábbis ami Titán-on játszódik (meg amit még nem olvastam). Ja, plusz a regényeket és AFF kiadványokat.

Ha már akkor alapon lexikont is párhuzamosan összedobok gondoltam, ám olyatén probléma merült fel, hogy nincs az az isten, hogy én az angol neveket a magyarok mellé összemazsolázzam, többek közt mert ami megvan magyarul, az ugyi nincs meg angolul, mert minek (eltekintve a Tűzhegytől, aminek megvan a 25. évfordulós változata, és a Káosz Fellegvárától, aminek a magyar kiadása iszonyatosan el lett cs*szve).

Vkinek esetleg volna kedve adatokat párosítani?
Másik: én .xls-ben dolgozok, mert kizárt, hogy a wiki-rendszerrel szenvedjek. Esetleg a végén vkinek elküldjem, és feltölti, vagy valami?

Ami eddig megvan (ti. kiolvastam az elmúlt pár napban):
- Titán
- The Tasks of Tantalon (sikerült szereznem mikroszkópot!)
- Fighting Fantasy - The Introductory Role-playing game (mondjuk ez nem köthető egyértelműen a Titán világához, így nem szedtem ki belőle adatot)
- Adventures of Goldhawk (mint közben kiderült ez nem a Titánon játszódik, de tök jó, végre végigtoltam. Mondjuk tényleg igen fiataloknak ajánlott, de esős napokra elmegy)
- The Riddling Reaver (némi ésszerűsítéssel ezt tök jó lenne egyszer mesélni)

PS: az FF-hez köthető kiadványok közül egyedül a The Casket of Souls nincs meg, és nem is lesz, mert a) nem a Titánon játszódik b) nincs rajta az FF-logó.
2012. június 19. 22:35 | Válasz erre | #72
Rég olvastam a Titánt:)
Köszi az infot.
2012. június 19. 21:40 | Válasz erre | #71
Van vagy 5 ilyen \"lakószint\", és különben is túl nagyok hogy egyetlen személyé legyenek. Minden valószínűség szerint valami törzs, vagy klán lesz, de passz.

Biztos nem a király, mert az Namurkill :D
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal