Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Általánosan a KJK világáról és egyebekről
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal
2013. január 1. 11:34 | Válasz erre | #170
Nem hiszem hogy túlkombináltunk volna,inkább csak a szokásosnál jobban részleteztük!Jó az néha!Leegyszerűsítve arról van itt szó hogy a legtöbben szubjektíven értékelnek,de úgy hogy az nem csak magáról az adott könyvről/kalandról szól,hanem a hozzá fűződő,akár más indíttatású érzelmekről is,ill.az objektivitás figyelembe vétele nélkül!

Ha jól veszem ki szavaidból,a Rémület útvesztőjének nagy erénye a történetének és kijátszhatóságának átlagon felüli kombója!
Nos,különösebben nem vitatom ezt,bár az kissé odavág a kijátszhatóságának hogy kapásból az elején a rossz utat választva,úgy ugrott az egész hogy az csak a végén derül ki!
Sztori-kijátszhatóság kettős tekintetében szerintem a Haláltalizmán a legjobb példa,aztán a Gyíkkirály szigete;a Rémület valahol a Tolvajok városával,Skorpiók mocsarával,és a Szamuráj kardjával van egy szinten!Talán még a Visszatérés a tűzhegybe ilyen,pláne hogy nagyon hasonló maga a kaland is!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 31. 14:18 | Válasz erre | #169
Nekem most pénteken jöttek meg a könyvek, így még nem tudtam róluk írni, de ahogy mindig, írni fogok róluk!
2012. december 31. 14:11 | Válasz erre | #168
Kösz , de a haveromnál meg van még a könyv , meg most már nem érdekel annyira.A gyíkos is meg volt neki. Most már inkább a KJK könyveket olvasom , de azért egy- két sorozatot felsorolhatnál , mert meglehet , hogy van ami érdekelne engem , meg jó lenne egy kis nosztalgia.
2012. december 31. 14:04 | Válasz erre | #167
Kösz , hogy leírtad ,most végre meg tudom keresni.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 31. 12:18 | Válasz erre | #166
Túlkombináljátok ezt az egészet! A pontozás tényleg szubjektív dolog, nézzétek csak meg az összesített listát. A régi kiadványokat szinte mindenki értékelte aki erre járt, ki-ki saját belátása szerint. Na persze ha én le akartam húzni egy könyvet, annak csak a legalacsonyabb pontszám járt, akinek meg épp az tetszett, az egekig magasztalta pontszámmal. Én nem érzem a Vérfarkas üvöltését kiugróan jónak, de sokan rám cáfoltak ezzel. Összességében mégis jó kritikákat kapott. A Rémület útvesztője nálam favorit, mások szerint túl egyszerű a végén Malbordust megölni, vagy Vatos lett túl sablonos, mégis a története és a kijátszhatósága miatt egy kezdő kalandor is sikert arathat. (Már ha túléli a homokhernyót!) Viszont az új kalandokkal kapcsolatban mindenki csendben van, én már készülök a Zombik vére átfogó kritikámra, de még nem értem a végére, és addig nem akarok erről írni. Ha nem érdekelne aligha olvasnám végig a kalandot, de most az ünnepi zsongás teljesen lekötött. Majd ezzel nyitom az újévet!
2012. december 31. 09:46 | Válasz erre | #165
Mellesleg az 1-10 skála pontértékeit fel lehet fogni %-os kerekítéseknek is!
Pl.X könyv mindent együttvéve kb.85%-os;ebben az esetben az adott illető eldöntheti hogy 80%-ra vagy 90%-ra kerekíti,azaz 8 vagy 9 pontot ad-e eme műre!
Bár gondolom ezzel nem mondtam újat.
A magam részéről pedig ezeket a szöveges értékeket párosítom a pontok mellé:1-értékelhetetlenül rossz;2-nagyon rossz;3-rossz;4-gyenge;5-közepes;6-közepestől valamivel jobb/jó közepes;7-nem rossz;8-jó;9-nagyon jó/kimondottan jó;10-legjobb/ha nem is tökéletes,ahhoz legközelebbi!Ezeket a fentebbi %-os értékeléshez is könnyen lehet alkalmazni!Ha pedig 1-től 5-ig értékel valaki,akkor a 10-es skála 1-2 értéke=1;3-4=2;5-6=3;7-8=4;9-10=5,mint a suliban az osztályzatok,szóval már egy 7-es könyv is jó! [smiley]awink[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 31. 09:33 | Válasz erre | #164
Bizony,ez a pontozásosdi nem egy egzakt valami!Éppen ezért nem is kell komolyabb jelentőséget tulajdonítani neki!
Nem bántásként mondom ezt,de sokan mintha nem is tudnák komolyabban indokolni pontértékeiket,ill.sokaknál bejátszik az \"ez volt az első könyvem\" effektus is,vagy a reálisan nézve nem kiugró könnyvel történt,az azt megszépítő élmény,stb.Nincs is ezzel különösebb probléma,puszta pszichológia az egész!
Nálam pl.a Halállabirintus ilyen!Első könyvem,általa ismertem meg magát a fantasyt,és bár valóban jó könyv,vannak tőle jóval komplexebbek mind a történetét,mind a kivitelezését tekintve!
Legkézenfekvőbb példa éppen erre a Bajnokok próbája,ami témáját tekintve csont ugyanaz,de Livingstone gondosan javított rajta minden tekintetben,holott pontszámát tekintve majdnem mindenkinél gyengébben áll!
Nem az számít mi tetszik a többieknek,az számít mi tetszik neked!Ettől függetlenül jómagam az objektivitást nagyra értékelem!
(Ez az utolsó két mondatom egyébként mindenre vonatkozik,nem csak a KJK-kra!)
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 31. 00:07 | Válasz erre | #163
A felvetésem tartalmában nem volt köztünk félreértés (én is a könyvek megírásának dátumára gondoltam). Az is bizony igaz, hogy így ez az éves összevetés nem maradéktalanul szemléletes, hisz a nagy számok miatt a 80-as évek közepe eleve \"előnnyel indúlt\". Igazán úgy lehetne az éveket összevetni, ha %-osan, a megírt könyvek számának megfelelően lennének meghatározva a pozitív értelemben igazán maradandó könyvek. (Na de ehhez talán még NBA-s statisztikák elkészítésén edződött szakik is kellenének...)

A pontozásról csak annyit, hogy az elve nem egy exact valami; egy-egy pontérték nem pont ugyanazt fejezi ki mindenkinek. Ezért is (meg persze Killmaster jogos 148. hozzászólására reagálva \"...Nálam azért jó pár könyv kaphat 7.5-ös átlagot,...\") fejtettem ki, hogy mit értek a nevezett 7,5 pont valódi értékén. Csak röviden, a pontosság kedvéért: legalább 7,5 p.=határozottan jó, pozitívan maradandó, szívesen újrajátszható kategória. (Szóval nálam a 7,5 pontot ki kell érdemelni.)
Igazából szerintem is tökéletesen elegendő egy pontértéket adni egy könyvek.
(A sorozatból való \"kilógás\" miatt talán túl sokat vonnál le Az Elátkozott Háztól; még ha akadnak kisebb fenntartásaim is , és nem a személyes kedvencem, azért a lélektani 7,5 pontot mindenképpen eléri... bár most pontos pontértéket nem tudnék neki adni.)
2012. december 30. 21:06 | Válasz erre | #162
Lone Wolf! Nem érdekel egy kis nosztalgia? Nekem megvan az a polgárháborús lapozgatós könyv(A polgárháború titkosügynöke). És eladnám, mert nekem eredeti angolban is megvan, és az nekem elég. Én sokféle sorozatot ismerek, csak nem jártatom a számat róluk. Van még néhány másik eladó sorsú kalandkönyvem vagy ha valami sorozatról valamit nem tudsz, érdekel milyen, arról is kérdezhetsz. Általában sokan sokféle könyvet ismernek itt és látod, kapod is a válaszokat, de azért tudnék mutatni/mondani szerintem olyan kalandkönyvet a fórumozóknak, hogy vagy szemüket vagy állukat szedegetnék utána fel [smiley]big-axe[/smiley], vagy nyáluk cseppenne[smiley]buck[/smiley]
2012. december 30. 20:43 | Válasz erre | #161
Jó hogy írtad, a gyíkossal sose találkoztam.
© SzG
2012. december 30. 20:26 | Válasz erre | #160
Ezek az \"Időgép-könyvek\", négy jelent meg álunk 89-92 között, A lovagok titka, A sárkánygyíkok nyomában, A szamuráj kardja és a Polgárháború titkos ügynöke. Épp ebben a sorrendben. :)
2012. december 30. 20:11 | Válasz erre | #159
Na jó ha nincs akkor vagy lesz vagy nem , de az már mindegy. Na szóval emlékszem egyszer egy haveromtól kölcsön kértem valami KJK-szerű könyvet amiben az időben kellett visszautazni , ez valami sorozat lehetett. A lényeg , hogy ennek volt egy amerikai polgárháborús része amiben valamiért visszaküldenek a polgáháborúba (azt se tudom már miért) és az elején ki lehetett választani mit viszel magaddal (bicskát, damilt stb.)és volt egy két történelmi személy is benne. Volt egy-két másik ilyen könyv is , talán valami dínós , meg még egy-két másik. Nem tudom ki adta ki (talán az egyik KJK-s kiadó...) valamikor a 80-as években jelent meg , amikor már a legtöbben ismerték a KJK könyveket. Na szóval nem tudja valaki a Polgárháborús könyv címét vagy inkább az egész sorozat nevét , ha valaki linket is tud adni azt még jobban megköszönném. [smiley]miaz[/smiley] Előre is kösz.
2012. december 30. 19:02 | Válasz erre | #158
Az Aranykor akkor volt, mikor a Rakétésok kiadták a KJK könyveket, s melyet a Zagor.hu folytatott:)
No meg a Szukits.
2012. december 30. 18:41 | Válasz erre | #157
sajna nincs temaba vago topic, letrehozni meg ahogy nezem nem lehet egyszeri parasztkent :D
szoval: https://www.facebook.com/pages/Beowulf-Beastslayer/317013411737428?ref=hl
2012. december 30. 15:58 | Válasz erre | #156
Amúgy nem akar valaki nyitni egy olyan topicot amiben más lapzgatós könyvekkel , főleg sorozatokkal foglalkoznánk. Mert van már egy két ilyen (Magányos Farkas, Mágus , Vesszőfutás ) ,de én most kifejezetten egy olyanra gondolok ahol nem egy adott sorozatról lehetne beszélni , hanem akármilyen lapozgatós kalandról. Mondjuk itt is lehetne róla beszélni , de azért egy idő után nem lenne annyira jó . Amúgy ezt azért írom , mert nekem az első ilyen könyvem és az se volt KJK-s , de azért jó képviselője volt a stílusnak.
2012. december 30. 15:42 | Válasz erre | #155
Ha az \"aranykor\" érdekel akkor nézzétek meg a KJK-s toplistá(ka)t (mondjuk a Zagor-os személyes listákat) aztán nézzétek meg , hogy melyik könyv mikor jött ki és ez alapján ellenőrizzétek, hogy melyik volt a \"legjobb év\".Ez most lehet , hogy zavaros volt és nem mondtam vele eget rengető okosságot , de szerintem így lehet következtetni. Bár az már nem garantált , hogy a toplistás könyvek tetszeni fognak nektek , de ezt mindenki tudja.De vannak olyan könyvek amik egyáltalán nem remekművek ,de azért szeretjük őket mert az volt az első KJK könyvünk , vagy mert még fiatalabb korunkban kaptuk őket vagy mindkettő (ez a leggyakoribb).
2012. december 30. 09:51 | Válasz erre | #154
Lentebbi válaszomban,kérdésed alapján,nálam az volt a kiindulási alap,hogy melyik esztendőben íródott a legtöbb nekem tetsző könyv!A felsorolt művek mellé írtam is egy 1-10-es pontszámot,amiből könnyen kikalkulálható hogy megvan-e a 7,5-ös átlag!
Az pedig már egészen más tészta hogy bár a könyvek 1984-esek,jómagam csak néhány évre rá,1989-től vehettem róluk tudomást,ill.élvezhettem ki őket!
Egész pontos meghatározással:részemről 1984 volt a KJK aranykora,mivel ebben az évben íródott a legtöbb jó kaland (attól függetlenül hogy más években is akadnak jó művek,itt a legtöbb-ön van a hangsúly!);de ha magamra nézve kell választ adnom 1989-1991 volt az aranykor,kb.a Hóboszorkány barlangjainak megjelenésétől a Titánéig a legmagasabb csúcsán!Ezután már az 1992-es,1993-as évek a lassú lecsengés időszaka voltak!

Abban pedig valahol igazad van hogy mivel teljesen tökéletes KJK ezeddig nem született,egyikük sem lehet 10pontos!Viszont ha abból indulunk ki hogy a nekünk legjobban tetsző mű a 10-es,akkor ennek a pontszámnak a használata teljesen indokolt!A kalandok értékeléseit úgyis csak ki-ki a maga szubjektív játékélménye alapján,azokat maximum a többi ilyen könyvhöz viszonyítva alakítja ki,és mivel nem sok esély van rá hogy bármelyik könyv mindenkinek tökéletesen teljesen,egyformán bejöjjön,valóban nem lesz 10-es mű!
Annyit még,hogy a magam részéről pontértékeimet indokolni is tudom,ill.megvan az a képességem hogy az adott művet objektíven is értékelni tudjam,a saját szubjektív véleményemtől függetlenül!Pl.tény hogy az Elátkozott ház a maga nemében egy kitűnő anyag(azaz 10pont);de mivel én inkább/elsősorban a klasszikus fantasy rajongója vagyok,nálam 10-ből \"csak\" 7pontos!Akár beleférne még a 8 is,de ha úgy közelítem meg a kérdést,hogy bár ismerem a könyveket,de egyik sincs meg,melyik kéne jobban,úgy pl.egy nem különösebben kiugró,de a maga nemében színvonalas,klasszikus fantasy (pl.Bajnokok próbája/Rémület útvesztője)beelőzi!
Az értékelésben pedig mindent figyelembe veszek,a helyszíntől,történettől,az ezeket szemléltető illusztrációktól kezdve,a felbukanó szörnyekig,karakterekig,újításokig(az írás koráig nézve),nehézségi szintig.Ezek aztán szummázva adnak nálam egy kalandélményt,és ezt lövöm be egy 1-10 skálán,néha a fenteb említett módon egymáshoz is mérve a könyveket!(Lényegében ezért van csupán egy \"hangulat\" pontszám az értékeléseimben!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 29. 19:45 | Válasz erre | #153
Hát igen; 1984. és -85. táján én is még bőszen tologattam a Mathbox-okat.
De valamiből ki kellett indulni a téma felvetése során, és így - mivel a magyar megjelenés még mindig nem teljes, és összességében elég véletlenszerű (bár lehet, nem ez a legjobban ide passzoló jelző) - a könyvek megírása, illetve eredeti megjelenése lehet csak biztos kiinduló pont valamiféle teljes összevetés esetén. (Ezt jól alátámasztja az is, hogy még mindig van hátra olyan könyv, ami a 80-as évek végén íródott, és amit vagy a Vénusznak, vagy a Szukitsnak illő lett volna kiadni, vagy legalább megpróbálni kiadni...(persze ez utóbbival önmagában még nem mentünk volna sokra).
Ha már hazai kiadók - a Rakétás időszak valóban tekinthető aranykornak, a Vénuszos sötét középkornak (vagy sötét űrkornak), a Szukits a (majdnem) beteljesületlen remény korának, a Zagoros idöszak pedig reneszánsznak vagy gyémántkornak.
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 29. 10:12 | Válasz erre | #152
A statisztikához keveset értek, a filozófiához még talán annyit sem. Én itt mondom a magamét, amivel aztán lehet egyetérteni és vitatkozni is. Én nem tudom ti mit csináltatok 1984-85-ben, én olvasni és írni tanultam , és az első idegen nyelvem is az orosz volt, bár talán amikor magyarul megjelentek az első rakétás könyvek már ment a Szezám utca a tv-ben. Sem filozófikusan, sem statisztikailag nem tudom még most sem értékeli (dacára középfokú angol tudásomnak) az eddig magyarul meg nem jelent KJK könyveket, hiszen bár kedves ismerősök elküldték nekem ezek pdf alakját, mégis gyakorta vakarom a fejem ha beleolvasok egy-egy hosszabb fejezetpontba. Hogy mostanában nem jelennek meg klasszikus KJK kalandok? De igen, csak nem könyv alakban, hanem számítógépes játékokba ültették át ezeket. Egy 400 fejezetpontos kaland leköthet pár órára, egy igazán jó RPG játék leköthet akár pár hónapra is. Na igaz, a facebookon nevelődött ifjúság talán csak tankönyvet, ha látott, és mi, mint utolsó mohikánok visszük tovább a KJK könyvek \"nagy hírét.\" [smiley]Decard-Cain-icon[/smiley]
2012. december 28. 23:25 | Válasz erre | #151
A felvetésem (az \"aranykorra\" vonatkozóan) elsősorban statisztikai jellegű volt, és nem \"filozófiai\", de persze az elméletibb észrevételek is hasznosak lehetnek.

A nagy számok törvénye alapján - a jónéhány gyengécskébb sci-fi kaland ellenére is - a 80-as évek közepe tűnik a legerősebbnek; én személy szerint talán 84-et és 85-öt megosztottan venném az \"aranykornak\". Ugyanakkor persze nem csak ez az időszak volt meghatározó; pl. 94. is elég erős évnek tekinthető. Az is igaz, hogy ez a felvetésem kicsit talán korai volt, hisz az \"előkészületben\" rovatban még számos, 90. körüli könyv várja a sorát, hogy magyar nyelven is megismerhessük őket, és véleményezhetőek legyenek.

A 147. hozzászólásomban felvázolt (hozzávetőleges) 7,5 ponthoz kapcsolható értéket nagyjából úgy értettem, hogy ez a pontérték az a lélektani határ, amit elérve egy könyv a határozottan jó, így bármikor szívesen újrajátszható kategóriába sorolható. (Pl. a 7 pontos könyv is még egyértelműen jó, a 9 az kiváló; 10-et személy szerint egynek sem adnék, mert az a tökéletes klanadkönyv lenne, és annak - objektíven és szigorúan nézve - egyik sem tekinthető.)
2012. december 28. 09:37 | Válasz erre | #150
Számomra az 1984-es év volt a KJK aranykora!Halállabirintus-10;A gyíkkirály szigete-9;A skorpiók mocsara-6(na ez mondjuk nekem egy gyengébb kaland);A hóboszorkány barlangjai-10;Az elátkozott ház-7!Plusz a KJV két könyve:Kharé-a csapdák kikötővárosa-9;Hét sárkánykígyó-7!
Tudtommal a Haláltalizmán is ebben az évben íródott,csak már 1985-ben jött ki;nálam az is 10 pontos mű!

Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© [törölt felhasználó]
2012. december 27. 23:49 | Válasz erre | #149
Üdv React.!Nekem beugrott a nagy 5let a szörnyetegkínálatodra!Nem akarod megtenni a T.Házunk tagjait ellenfeleknek?Szerintem lehet,hogy özönlenének a leendő játékkönyved vásárlói,garantált bestseller lennél!
Üdv.DANI
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 27. 22:54 | Válasz erre | #148
Erre a kérdésedre Bölcs Salamon sem tudna okos választ adni, mert ugye kinek mi a maradandó... Nálam azért jó pár könyv kaphat 7.5-ös átlagot, mert bár apróbb hiba szinte mindegyikben van, de a sok jó ötlet kompenzálja ezt. A Zagoros könyvek közül is sok tetszik, néhány szódával elmegy és akad olyan is, amiben hatalmasat csalódtam. Akár 2012-t is nevezhetnénk a KJK évének, de régebben azért több klasszikus kötet jelent meg. (Igaz, a Zagoros könyvek színvonala sok tekintetben felülmúlja elődeit!) Ha a Rakétás éveket nevezzük \"aranykorszaknak\", akkor a Zagoros kiadások évei afféle \"reneszánsz korszaknak\" tekinthetőek. Sokszor tényleg csak a fordítók tudják, hogy ami eredetiben jó volt, az a magyarban brutális butaság lenne, ezért hát ha kell, ők is benne hagyják kezeik nyomát. Ez is sokat dobhat a játék élvezetén, mint ahogyan ha hibaként megjelenik, akár ronthatja is az adott kaland megítélését. Ez utóbbira jó példa a Varázstörő, ahol érzésem szerint bele kellett volna jobban nyúlni a történetbe ahhoz, hogy élvezetes és kijátszható legyen. Így kevésbé érezheti a kalandor maradandónak, hisz pokolian nehéz lett, az amúgy eléggé jó kaland. Szóval kérdésedre válaszolva, én bízom benne, hogy 2013 lesz az az év, amikor a legjobb klasszikus kalandok születnek majd... (Ekkor jelenik majd meg az enyém is [smiley]buck[/smiley])
2012. december 27. 21:06 | Válasz erre | #147
A szörnykínálatot illető eszmecsere nagyon részletes volt, már-már tudományos... csak gratulálni tudok.

A nagy \"adatgyűjtőkhöz\" szólna a követkző felvetésem/kérdésem, hátha érdekes lehet: A kijött FF könyvek vonatkozásában melyik év (vagy évek) tekinthető(k) a KJK aranykorának abból a szempontból, hogy mikor született a legtöbb igazán maradandó (mondjuk egy 10-es skálán legalább 7,5 pontot érő) kalandkönyv? (Itt az arányszám kevésbé érdekes, hanem csak az, hogy melyik évben jött ki a legtöbb jó FF könyv.)
2012. december 27. 17:03 | Válasz erre | #146
Na jó , de azért nem érdemes keverni a Titán kisbolygót a KJK- könyvek Titánjával.
Egyébként nem mindegyik KJK-s könyv játszódik a Titánon (pl.: Országút Harcosa, Elátkozott Ház, meg talán a sci-fi
kalandok sem , ha jól tudom) és a lényekről szóló vitában sem csak a Titánon mászkáló beteg kreatúrákról volt szó.Na , de mindegy , mert ahogy elnézem a kommenteket , a téma le van zárva.Vagy nem ,de hát ez mindjárt kiderül...
2012. december 27. 12:48 | Válasz erre | #145
Szabadfordításban kb.:

Elnézést, hogy közbeszólok, de lenne egy észrevételem. A Titán-t - ami valójában is létező kisbolygó - egy ember fedezte fel. Innen is jött az ihlet. A Titán nevű bolygón nem találtak semmiféle utalást a dinókra, vagy más hasonló teremtményekre.
Gyakorlatilag elmondható, hogy semelyik történelemtanár sem tudja 100%-os biztonsággal állítani azokat a dolgokat, amelyekről tanítanak nap mint nap.
Éppen ezért miért ne lehetnének olyan teremtmények, mint: ... (lentébb olvashatsz róluk).
2012. december 27. 09:27 | Válasz erre | #144
Ennek a hozzaszolasodnak mi volt az ertelme?[smiley]miaz[/smiley]
© SzG
2012. december 26. 04:40 | Válasz erre | #143
Nekem meg van egy olyan érzésem, hogy inkább valami olyanra gondolt a kolléga (nő, ha nem tévedek). :D
Mellesleg ez a Szerelem útvesztői szimplán csak romantikus (vagy legalábbis az akar lenni), de mindegy.
2012. december 26. 02:38 | Válasz erre | #142
A The Outsider itt található meg:

http://www.ffproject.com/outsider.htm

Van letölthető Word formátumja is, szóval azzal kényelmesebb játszani, de a netes változattal is lehet csalni, ha kimásolod a hivatkozásokat, és visszailleszted őket miután meghaltál (sajnos nekem is használnom kellett kétszer), és vannak benne eléggé necces részek, amikor kérdésre kell egyenesen válaszolnod (pl. Kyasidnál, vagy a kriptában az élőholt őrzőnél, akit meg se lehet ölni), viszont az aranypénz sosem lesz gond, és kötelezően felszedendő dolog sem nagyon van. A letölthető változatban természetesen használhatod a szerencsédet csatában is.

A másik romantikus játékkönyv az ilyen plázacica-szimulátor akar lenni SZVSZ, a címe: \"A szerelem útvesztője\". Egy csajszit alakítasz, és az a lényege hogy be kell pasizni. Van egy olyan érzésem, hogy nem ilyen jellegű erotikus-szerelmes könyvre gondoltál.
© SzG
2012. december 25. 17:44 | Válasz erre | #141
Hát történetesen az enyémbe van ez is, az is ugye... :) Bár nyilván nem ezeken van a hangsúly (no meg mondjuk az is könnyen lehet, hogy nem mindenki nevezne erotikusnak egy szadó-mazó jelenetet vagy egy elég \"ördögi\", többszereplős mókázást :D).
2012. december 25. 17:17 | Válasz erre | #140
Hol lehet a \"The Outsider\"-t beszerezni?
2012. december 25. 16:11 | Válasz erre | #139
ha erotikus nem is, romantikus jatekkonyv van (igaz, nem a FF vilagan)
hogy mennyi benne az erotika azt nem tudom, en meg nem jatszottam vele :D
2012. december 25. 16:10 | Válasz erre | #138
az nem kisbolygo hanem hold (megpedig a Szaturnusze), es semmi koze a KJK-vilag Titanjahoz a nevegyezesen kivul...
2012. december 25. 02:12 | Válasz erre | #137
Egyről tudok, amiben van erotika, a \"The Outsider\" interaktív kalandjáték. 1000 fejezetpontos, és a modern Titánon játszódik némi osztrák-német befolyással (Altgarten, Ratzleiburg). Ez interaktív online kalandjáték, hivatkozásos (azaz pl. szerencsét nem használhatsz csatában), elég nehéz, és jó hosszú, de elképesztően jó.

Mellesleg írok erotikus-romantikus szálat a \"Ház az Örökkévalóság peremén\"-ben is, de bődületesen nehéz lesz rábukkanni, és 4 életerő pont veszteséget is el kell szenvedni cserébe a Kezdeti életerődből :) Valamit valamiért, tartsa a mondás...
© [törölt felhasználó]
2012. december 25. 00:06 | Válasz erre | #136
Bocsi a közbeszólásomért,de a Titán(igazából)tudtommal egy Homo Sapiens sapiens ált.felfedezett kisbolygó,melyen semmilyen dinoszauruszt,tűlegyet stb.nem találtak.Ha ebből indulnánk ki,a végén arra jutnánk,hogy ezek az ominózus,Titán nevű bolygón játszódó játékkönyvek jobbak,mint bármelyik Hahota kiadvány volt.(anno)Egyébként(történelemtanárként is)arra a következtetésre jutottam,hogy semelyik,nálam nagyobb iq-val rendelkező töriprof pl.sem fogja(val.)soha bebizonyítani,hogy pl.Hunyadi Mátyás tényleg Hunyadi Mátyás,v.Kolumbusz Kristóf tényleg Kolumbusz Kristóf.Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni a kialakult teremtményvitához.
Üdv:Dani
2012. december 24. 19:10 | Válasz erre | #135
Összefoglalva a köteteket van lapozgatós könyvből: kaland, akció, paródia, horror, harc, varázslat, de az erotika kimaradt belőle. Nem kellene ezt pótolni? Vagy csak én nem tudok róla, mert nekem nincs ilyen típusú.[smiley]puszi[/smiley]
2012. december 24. 13:26 | Válasz erre | #134
Ja,nem kizárt hogy ezesetben ugyanarról a lényről van szó!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 23. 18:24 | Válasz erre | #133
Az ábrán nem látszik,de a darazsaknak többnyire van szárnyuk. Van viszont egy másik kép a szárnyas orgyilkosról, ahol határozottan repül...nem tartom kizárnak, hogy a szárnyas orgyilkos és a darázs orgyilkos ugyanaz.
2012. december 23. 17:30 | Válasz erre | #132
Lehet hogy tévedek a quagranttal kapcsolatban,mivel nincs nálam a könyv hogy utána tudjak nézni,de a képen tök olyan-már amennyi látszik belőle-mint egy tintahal,vagy polip.
A darázs orgyilkosnak viszont nincs az ábrán szárnya-vagy nem látszik éppen(?)-csak egy csuhás alak,darázsfejjel.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 23. 15:10 | Válasz erre | #131
Azért nem biztos , hogy jó az , ha csak neked vannak modern fegyvereid , mert egy modern univerzumban elég gáz , ha mondjuk a speciális elitosztag tagjai szöges bunkóval rontanak rád.
2012. december 23. 15:07 | Válasz erre | #130
Én egyébként a humanoidoknál nem a vaddisznóember, gyíkember, macskaember, meg ilyen egyéb mutánsokra céloztam hanem arra , hogy ne csak lovag , varázsló/boszorkány,útonnálló/bandita,tolvaj, íjász stb. legyen (vagy valami más klisés alak például katona, terrorista) hanem valami egzotikusabb harcos is.
2012. december 23. 15:00 | Válasz erre | #129
Örülök , hogy van ilyen.
2012. december 23. 03:23 | Válasz erre | #128
A Szamuráj Kardjában volt egy harcos szerzetes. Ha összehaverkodtál a Tatsuval, akkor a Dai-Oni legyilkolása után segítségül hívhattad, hogy a szellemét is elpusztítsa. Nindzsákat én is hiányoltam mondjuk.

A humanoidok közt is vannak ötletesek és kevésbé ötletesek. A halember-hangyaember-földigilisztaember-rétiboglárkaember például a legalja, amikor úgy bővítik a kínálatot, hogy mindenféle állat-növény-ember vackokat hoznak össze, amik ráadásul még nevetségesen is néznek ki. Aztán az is gyakori, mint már írtam, hogy kb. ugyanazt a lényt elnevezik többféleképpen. A Gyíkemberből csinálnak arkádot, kokomokoát, és semmi különbség sincs köztük. Nincs speckó támadásuk, és még a harcértékeik is szinte egyformák. Nagyon kiábrándító tud lenni amikor így \"szaporítják\" a szörnyeket. Én mellesleg azokból indulok ki, amik a Titán világleírásában vannak benne, oda ugyanis bekerült az összes hivatalos \"félvér\" szörny is, mint a Troglodita, a Doragar, és a többiek.

killmaster: Még mindig a \"Ház az Örökkévalóság peremén\" könyvemen dolgozok, de a kérdést nem ezért tettem fel, hisz a könyvem a Földön játszódik, napjainkban, szóval orkok, goblinok kihúzva :):) Tényleg kíváncsi voltam, szerintetek melyek a legjobb szörnyek ill. a legrosszabbak. Az élőholt példádon okulva tényleg lehet bővíteni a kínálatot anélkül hogy hülyeségeket találnánk ki (például Robot Kommandóba egy transzformersz kutyát :D), kifejezetten tetszett amikor a falból jöttek elő kezek, vagy a Csontváz Király is ötletes, afféle miniboss, vagy hogy nevezzem (és akkor onnantól nem lenne több csontváz a játékban). Vagy ott volt a Lidérc a pusztítás maszkjaiban, aki elől nem lehet elfutni, mert mindig eléd kerül. Azért ez igen sokat dob egy szörnyetegen...

A vasevővel kapcsolatban van leírás a Rémület Útvesztőjében, ha az aranyeső után lefelé mész.
A Quargant mitől lenne polip? Egyetlen csápja sincs.
Nem keverem a szörnyeket, hanem csak tágan értelmezem. Akkora böhöm nagy különbség nincs egy óriásrovar és egy rovar-ember teremtmény között, főleg ha még repülni is tud.

A modern fegyverek meg csak akkor jók, ha csak neked lehetnek olyanok. Ezért lesz az én könyvemben is grenade launcher, az csak a tied lehet. Onnantól hogy az ellenségnek is van sznajper puskája meg machinegun, értelmét veszti a dolog.
2012. december 22. 22:06 | Válasz erre | #127
\" lehetne egy olyan univerzum ahol fantasy lények vannak modern cuccokkal. Szerintem azért az alap sémát feldobná például egy ork motoros banda , elf mesterlövész,rakétavetős törpe vagy épp egy troll nehézgéppuskás.\"
azt a vilagot ugy hivjak hogy Shadowrun ;)
2012. december 22. 16:36 | Válasz erre | #126
Nekem eszembe jutott , hogy lehetne egy olyan univerzum ahol fantasy lények vannak modern cuccokkal. Szerintem azért az alap sémát feldobná például egy ork motoros banda , elf mesterlövész,rakétavetős törpe vagy épp egy troll nehézgéppuskás. Elsőre biztos hülyén hangzik , pláne a keményvonalas fantasy rajongóknak tűnik , de ha hülyeségnek hangzik mondjátol meg nyugodtan. Amúgy néha a könyvek nem hasznának ki pár lehetőséget például én a Szamuráj kardjából hiányoltam a nindzsákat , vagy valamilyen harcos szerzeteseket (lehet , hogy voltak benne csak én nem futottam eggyel sem össze). Azért a humanoidokkal is lehetne ötletelni , mert ott se vitték a kreativitást túlzásba. Amúgy engem az idegesít ,ha egy spéci teremtmény ilyen nagyon alap névvel van ellátva csak nála nagybetűvel írták (például Sötét Alak ). Amúgy néha tényleg elkélne egy két leírás , de néha először inkább először le kéne rajzolni egy ötletest teremtmény és csak utána elnevezni.
2012. december 22. 09:08 | Válasz erre | #125
Mukade japánul a százlábú!Csupán ennyi.A totate kumo = karoló pók;a dai-oni = nagy-démon;a shura pedig küzdő-t,harcoló-t jelent!
Szóval nem valami fantáziadús nevek ezek,csak mivel nem lettek átfordítva japánról,nekünk magyaroknak hangzatosabbak![smiley]awink[/smiley]
Számomra azokról a teremtményekről,amelyekről van egy egyértelmű,jó ábra,nem szükséges külön leírás!Persze ha mégis van róluk egy ízesebb,nyilván nem probléma![smiley]eljen[/smiley]
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 21. 20:48 | Válasz erre | #124
Igen, feltételeztem azért tette fel Reactor a kérdést, mert nyilván egy kalandot készít elő, és kíváncsi volt, hogyan vélekednek mások erről a kérdésről. Nyilván többen vagyunk, akik többféle képpen látjuk ezt a dolgot. A Sötétség tőrei fordításánál bizony az író elkövette azt a hibát, amit nekem is felróttak itt a Fekete lovag kalandommal kapcsolatban, hogy egy teremtmény, legyen az egy egyszerű csontvázharcos vagy egy Mukade (ez a név alapból semmit nem mond nekem), de legyen róla valamiféle leírás. Nincs azzal gond, ha mondjuk egy temetőben bolyongsz és csak csontvázak, zombik, meg ghoulok támadnak rád, és kísértetek meg lidércek üldöznek, ezeket megfelelően kombinálva még lehet jó a kaland, noha csak 5 fajta élőholt teretményt említettem meg. Na de ugye egy temetőben ritkán látni kígyóembert és nindzsát, melyek azért szintén előfordulnak a Titánon, de nem egy kripta a kedvenc tartózkodási helyük. A Vámpír kriptája jó példa arra, hogy az élőholt teremtményekből is lehet színes kalandot varázsolni, anélkül hogy negyven zombit és húsz csontvázat kellene kiírtanod, mert az tényleg nagyon egysíkú lenne. Nekem külön tetszett a négykarú csontváz, akinek még a szeme is izzott! A lényeg tényleg a sokszínűség, és a Te írói fantáziád. Azt meg hogy hogyan nevezel el egy általad kitalált teremtményt, a te egyéni ízlésedrevan bízva...[smiley]crazya[/smiley]
2012. december 21. 19:07 | Válasz erre | #123
Oké,csak furcsa volt a válaszod ebben a stílusban,mert bár a szörnyekről van szó,nem volt téma a könyvírás;te meg úgy válaszoltál mintha tanácsokat adnál hogy ? valaki hogy írjon,hogy ne írjon szörnyeket a majdani könyvébe.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2012. december 21. 19:03 | Válasz erre | #122
Tudtommal a vénuszos kiadású könyvekből kimaradtak képek,és a Mélység rabszolgái is ilyen!A maijem-nosoth pl.kimaradt.Viszont a zagoros kiadásból már nem!Nézd csak meg,minden bizonnyal a 115.fp.képe az!Ha az,nem szimpla alakváltóról van szó!

A nyálkalények bár hasonlóak,nem feltétlenül-eltérő nevekkel- azonosak!Nyálka,protoplazma is két külön dolog!
A vasevőt mivel nincs róla egy korrekt ábra,ill.definiáló leírás,a magam részéről pusztán egy ügyességlopó szivatásnak tartom,kreatív szörny helyett.

Ez a quagrant pedig egy szimpla szárazföldi polip,ezen a néven.Nálam ez sem a kreativitás netovábbja!
Elég csak a két szörnyet bemutató képekre nézni és azonnal ordít az égbekiáltó különbség az iszapszívó és a mocsárjáró közöt!Te mit néztél ember? [smiley]wow1[/smiley]
Az iszapszívó egy-amennyire csak lehetséges-egyedi csápos szörny,míg a mocsárjáró olyan mint egy tengeri uborka,csak tépőfogas szájnyílással!
Az óriás darázs sem azonos a darázs orgyilkossal!Az első egy nagyra nőtt rovar,míg a második egy humanoid darázsra jellemző jellegekkel,mint pl.a darázsfeje!
Úgy tűnik elég durván kevered ezeket.
Az hogy a Királyok koronájában visszakerülhetsz annak a térségnek abba az időszakába amikor még más,a történet jelenkorára kihalt élőlények vannak,nem magyarázat arra hogy ne élhetnének dinok,vagy azokkal azonos jellegű lények bárhol a Titánon!Egyrészt ez az infoforrásod nagyon rejtett kijelentésed tényerejéhez,másrészt nem is rémlik hogy ott dinókról lenne szó!
De mégha így is lenne, X dinófaj(ok) onnan mára kipusztult(ak),míg más fajok fennmaradtak,ennyi.Nyilván az óriásgyík és a kaméleonita nem dinók!

A mocsárban szigonylegyek támadnak(lásd Varázsló kriptája),a tűlégy meg nem tudom milyen,mert se kép,se leírás róla,de az mintha a sivatagban támadna(Rémület útvesztője).Így valószínűleg ez a két lény sem azonos!
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
© killmaster (Savanyúhas)
2012. december 21. 18:17 | Válasz erre | #121
Cyborg17 ez szól mindenkinek aki KJK írásra adja a fejét! Amikor Runnerék meghírdették az első pályázatíró versenyt és volt alkalmam kicsit beleolvasni a többi műbe, hát néhol kapkodtam a fejemet. Néhányan kapásból kiszúrtátok a wu-tang harcosokat, mondván, hogy ez nem egy rapper klán, mit keresnek a Titánon... Holott a kínai harcművészerben igen is léteznek, csak hát ugye errefelé a rapperek hamarabb ideértek. Sokszor nekem is számítógépes játékok és fantasy könyvek adnak ötleteket, ott aztán tényleg van minden ami szem-szájnak ingere. Néha tényleg csak ennyi kell, és eléggé egyedi lehet a teremtmény felhozatala egy kalandnak...[smiley]taps[/smiley]
Első oldalElőző oldal12345678Következő oldalUtolsó oldal