Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Rejtvények, érdekességek…
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345678910111213Következő oldalUtolsó oldal
2015. szeptember 22. 09:36 | Válasz erre | #511
De mi köze annak a WH40K képnek a FFFF-hez?
© runner
2015. szeptember 22. 08:48 | Válasz erre | #510
Mire akadtam véletlenül a neten:

[url=http://thelostandtheverydamned.blogspot.hu/2015/09/fighting-fantasy-freeway-fighter.html]http://thelostandtheverydamned.blogspot.hu/2015/09/fighting-fantasy-freeway-fighter.html[/url]
A főhős Te vagy!
2015. augusztus 27. 11:32 | Válasz erre | #509
Van egy érdekes aspektusa a könyveknek: a főhös a szörnyek terén elképesztően művelt. Mindegyiknek fejből tudja a nevét (amennyiben felismerhető, és ha nem, akkor aggat rájuk hasból vmi "mocsári csápos szörny" elnevezést).

Mindössze az alábbi esetekben nem ismeri fel a főhős a lényeket:
- Portal of Evilben mikor először fut össze dinoszaurusszal. Mentségére szolgáljon hogy a faj "évmilliókkal ezelőtt" kihalt. De úgy tűnik ez csak pillanatnyi kihagyás, mert a továbbiakban talált dínókat pikk-pakk.
- a Káosz Fellegvárában a goblin-bébik vagy mik. Kínos incidens.
- Mampangban a kopasz árús.
- és végül a Rémület Útvesztőjében (eredeti címén a Szörnyűségek Temploma) még a sivatagi kóborlás során lehet találni egy giga-csontvázat. Na azt sem ismered fel hogy mihez tartozott.

De ennyi, művelt hőseink egyébként ezen a téren jobbára mindentudók!
(PS: van még "pár" könyv hátra, de alig hiszem hogy a tendencia változna)
2015. augusztus 20. 20:48 | Válasz erre | #508
Troll Humor:
http://hungariananarchy.blogspot.hu/2015/08/troll-humor-kaland-jatek-kockazat.html
2015. augusztus 13. 18:58 | Válasz erre | #507
Pfff, a gyűjthető(?) kártyajátékból csak 13 szöveges hátlapot találtam a neten :( Lévén 150 kártya van ez elég kevés.
Fura módon az összes ELŐlap megvan viszont.
2015. augusztus 5. 13:55 | Válasz erre | #506
Szerintem a Tantalon Feladatai hibás.
Tag koordinátái szvsz 5-2, a gátnál pedig ha a száraz csövekből indulsz ki, 4-6-8 kéne legyen a megoldás.
2015. március 25. 14:08 | Válasz erre | #505
Annak idején amikor játékboltban dolgoztam árultuk, de annyira lusta voltam, hogy soha nem néztem bele. Első pillantásra a Hold Birodalmára hasonlít(szintén fantasy társas). Mondjuk a tartalom leírásában a boardgamegeek linken kissé ijesztő az az "1 sucker"...
2015. március 25. 12:28 | Válasz erre | #504
Engem inkább az zavar, hogy a logó belelóg szegény utolsó napba.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2015. március 25. 12:19 | Válasz erre | #503
Kicsit nagy a kromatikus aberráció de jó. :)

Ismeri valaki a [url=https://boardgamegeek.com/boardgame/30898/sarkanyvar]Sárkányvár[/url] c. tárasjátékot?
© Vikky
2015. március 22. 21:04 | Válasz erre | #502
Egy saját készítmény...
[img=http://kepfeltoltes.hu/150322/Solar_eclipse_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Szolár eklipsz[/img]
2015. március 20. 08:02 | Válasz erre | #501
Max. csukott szemmel :P
© Vikky
2015. március 20. 07:55 | Válasz erre | #500
Ma napfogyatkozás lesz! Nézzétek! :)
© Vikky
2015. február 21. 17:31 | Válasz erre | #499
Köszi mindenkinek! :) A torta elfogyott...
2015. február 19. 22:38 | Válasz erre | #498
Ashra éltessen sokáig. A tortát pedig még ma meg kell enni, mert holnapra már nem lesz [smiley]hamm[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2015. február 19. 22:31 | Válasz erre | #497
És a rejtvény, hogy hányadik? [smiley]vigyor2[/smiley] Boldog születésnapot!
© Vikky
2015. február 19. 22:12 | Válasz erre | #496
És egy torta jelent meg a HSZ-em előtt! o_O
© Vikky
2015. február 19. 22:11 | Válasz erre | #495
Érdekesség, de nekem ma van a szülinapom... Csak beírtam, hogy el ne felejtsem. :)
2015. február 2. 15:37 | Válasz erre | #494
Nagyon sokat dob a Találkozás FEAR-rel kalandhoz az új színes dizájn. Érdekességként a legutóbbi londoni találkozón Ian és Steve mesélnek a kezdetekről: [url=https://www.youtube.com/watch?v=m_TeRorwV8o]Hol volt, hol nem volt, Volt(lett) egyszer csak a kjk [smiley]hehe[/smiley][/url]
2014. december 19. 08:31 | Válasz erre | #493
Nintendo - Játék az erővel: A nagy kavarodás

Így van, sikerült végigvinnem az utolsó Mario könyvet is. Van egy külföldi KJK oldal, ott ez a rész kapta a legalacsonyabb osztályzatot. Nem alaptalanul.

A könyv 61. fejezetpontból áll és hemzseg a logikai hibáktól, amire még a hazai kiadás bakijai is rátesznek egy lapáttal. Erről lásd lentebb.

A történet egyszerű, ismét meg kell mentenünk a barátainkat, a birodalmat, valamint az előző részekből már jól ismert aranyérme gyűjtés is szerepel a könyv kihívásai között. Minél több aranyérmét szedünk össze, annál jobb minősítést érünk el a könyv végén levő táblázat szerint.

A játékban 2 tárgyat lehet megszerezni, egy kalapácsot és egy aranytollat. A kalapácsot csak egy helyen lehet használni, de ne tegyük, mert rögtön egy halálpontra kerülünk és a játék végett ér.

Az aranytollra mindenképpen szükségünk lesz a végigjátszáshoz. Kb. a játék 5%-nál lehet megszerezni és úgy a 90%-nál kell használni. Ha nincs nálunk, akkor a könyv visszarak minket a játék elejére. Tehát nem halálozunk el, csak kezdhetjük elölről.

Ebben a részben is vannak rejtvények, melyek képeken ábrázolt útvesztőkből és egyéb fejtörőkből állnak. Itt jön a hibák és logikátlanságok sorozata.

Ha a rossz megoldást válasszuk, akkor egy halálpontra kerülünk vagy a könyv egy tetszőleges pontján tesz vissza minket az író. Igen, tetszőleges, mivel sokszor teljesen értelmetlen helyzetekben találjuk magunkat. Például kalandjaink során a királyt elrabolták, ám egy rejtvény rossz megoldása után ismét mellettünk bandukol. Ez nem fordítási hiba, mert a külföldi oldalakon is panaszkodtak erre. A problémát növeli, hogy sokszor nem is tudhatjuk melyik a jó vagy a rossz ösvény. Egy labirintusnak 2 kijárata van, de mindkettő végén egy ellenség vár ránk a rajz szerint. Mégis, az egyiknél rögtön meghalunk, míg a másiknál folytatódik a kaland.

A legnagyobb baki:
A végigjátszás előtti utolsó képrejtvény 2 fejezetpontra vihet minket: az egyikkel megnyerjük a játékot, a másikon elhalálozunk. Hogy mi a poén? Nincs helyes megfejtés!!!
Bizony, 2 vonallal összekötött úton kell haladni és a vonalakon levő számokat összeadni. Amelyik végén 123-at kapunk, az a nyerő, de ilyen nincs! A külföldi oldalon is ezen vihorásztak, még képpel is illusztrálták.

A magyar kiadó (Rakéta) még külön elkövetett pár hibát:

A 38. fejezetpontnál 3 hordó feliratait kéne megfejtenünk. A betűk teljesen össze vannak keverve, nem csak szótagokra szedték szét a szavakat, hanem betűnként vannak összezagyválva. A 2. hordó felirata: \"Kövesd a keverőt!\" Viszont a \"ő\" betű helyett \"é\" szerepel, így vért izzadtam, mire rájöttem, hogy mi is a megoldás.

A 3. hordó felirata: \"Erre van az érmeterem\" Itt a \"z\" betű maradt ki.

Az 1. első hordó feliratát nem sikerült megfejtenem, csak annyit, hogy \"erre\". Szerintem ott is hiányzik egy betű, de mivel a 3. a helyes út, így hagytam a fenébe.

Az 56. fejezetpont rejtvényénél ismét angolul maradt egy felitat: \"Go left!\"

Egy nyomtatási hibának köszönhetően kapunk egy szupergyors végigjátszást is. A játék 5 fejezetpontból végigtolható. Igen, jól olvastátok. Ötből. Íme: 1, 41, 7, 44, 23.

A hazai kiadásban a 7. fejezetpont után a 44. jön, pedig a 45. lenne a helyes. (Ami nem mellesleg egy halálpont.)

Remélem, nem voltam túl fárasztó.
2014. október 12. 17:20 | Válasz erre | #492
Cukik? :-) Kinézetre valóban, azonban sajnos rengeteg logikai és fordítási hiba van bennük. Vegyük például a sorozat második részét, a Nyúlkirály című művet.

A könyvben szinte minden elágazásnál van egy fejtörő, amit megfejtve elvileg segítséget kapunk a továbbhaladáshoz. Legalábbis ez lenne a cél. A megfejtések azonban sokszor olyan semmitmondóak, hogy semmi hasznuk nincs. Például egy rejtvény megoldása után el kéne tudnunk dönteni, hogy Luigi a folyosón haladjon tovább vagy másszon le egy csapóajtón. A megfejtés \"Tintahal\". Igen ám, de eddig ez a szó sehol nem volt megemlítve a könyvben, tehát fogalmunk sincs róla, hogy mit takar.

A könyv célja mindig a birodalom megmentése, de ez mellett még egy érmegyűjtő versenyben is részt vehetünk. Minél több érmét szerzünk, annál jobb minősítést kapunk a könyv utolsó oldalán található táblázat szerint. És itt jön a legnagyobb baki:

- a legmagasabb minősítés eléréséhez 81 érmét kell összegyűjtenünk, azonban csak 78 érmét lehet megkaparintani a könyvben.

- sokáig gondolkoztam, hogy mi lehet a hiba, aztán rájöttem: egy fejezetpontnál van lehetőség arra, hogy több vagy kevesebb érmét szerezzünk, a többi lelőhelynél mindig ugyanannyit ír a könyv. Annál a bizonyos fejezetpontnál, ha legyőzöd az ellenfeled, akkor 7 érmét nyersz, ha elmenekül akkor csak 3 érme lesz a jutalom. Itt van a hiányzó 3 érme! 78+3=81 de ez LEHETETLEN, mivel vagy megnyerjük a küzdelmet vagy nem, 7 érmét kapunk vagy 3-at. Az író valószínűleg tévesen hozzáadta a 3 darab érmét is a játékban maximálisan megszerezhető aranytallérok számához.

A képrejtvényeknél is van egy nagy hiba, ez talán nyomtatási. Mikor ki kell választani, hogy melyik szereplő induljon egy ügyességi versenyen, a rejtvény megoldásának kellene jeleznie a megfelelő karakter kiválasztását. A rejtvény megoldása azonban rossz karakterre mutat. Mivel nem a megfelelő versenyzőt választjuk, ezért bukjuk a versenyt és mint később kiderül a végigjátszást is.

A végére hagytam az egyik legkönyörtelenebb írói húzást:
- a könyv második(!) fejezetpontjánál négy tárgy közül kell választanunk egyet, amit magunkkal vihetünk a kalandra. Ha nem a búvárruhát választjuk, akkor alapból nem tudjuk megszerezni a legtöbb érmét és az éremverseny során megszerezhető minősítésünk rosszabb lesz.
© van20
2014. október 9. 16:10 | Válasz erre | #491
Egy régi Galaktikában találtam egy bejegyzést, amiben valami lengyel SF újságról írnak. Gyönyörű borítója van:
[center]
[img=http://www.kephost.com/images/2014/10/09/DSC00980.jpg]http://www.kephost.com/images/2014/10/09/DSC00980.jpg[/img]
[/center]
2014. október 9. 10:27 | Válasz erre | #490
Nagyon kis cukik voltak azok a Marió könyvek. :) Angolul 12-őt írtak, sajnos nálunk csak három jelent meg. :(
2014. október 8. 13:56 | Válasz erre | #489
Tegnap befejeztem a Nintendó - Játék az erővel első részét, a Dupla gubanc című könyvet.

A könyv csak 59 fejezetpontból áll, így nagyon gyorsan végigvihető. Szintén a Rakéta kiadó adta ki még 1992-ben, és itt is van egy olyan baki, mint a Pusztítás maszkjaiban. Az egyik fejtörő megoldása - egy képrejtvény - angolul maradt: 48. fejezetpont Its not Luigi. (Ez nem Luigi.)

Van egy hiba a 7. fejezetpontnál is: a megfejtés árulja el nekünk a helyes irányt az útvesztőben. Nos, a megfejtés \"jobbra\", de a megfelelő irány a balra. Ha jobbra megyünk, akkor visszajutunk a labirintus elejére.
2014. október 8. 09:58 | Válasz erre | #488
Aranyos,csak kár,hogy ilyen k. drága. Ezért már 2 márkás polót kapok. Vagy egy mégmárkásabbat. :D
© cock
2014. október 8. 03:51 | Válasz erre | #487
Sziasztok!
Ezt most találtam. Nem semmi.

[url=http://www.ebay.com/itm/SUKUMVIT-DESIGN-TSHIRT-Inspired-by-Deathtrap-Dungeon-Fighting-Fantasy-/291262392713]Sukumvit[/url]
2014. szeptember 26. 12:30 | Válasz erre | #486
Tegnap megszereztem a Die Saga von Bruder John 4 kötetét németül. Egy kereszteslovag bőrébe bújhatunk.
Az eredeti francia nyelvű és 8 kötetesre tervezték, de sajnos csak 5-öt írtak meg. :( Érdekessége még, hogy tudomásom szerint angolra nem fordították le, németül és spanyolul 4 kötetet adtak ki, olaszul meg franciául 5-öt.
2014. július 29. 15:07 | Válasz erre | #485
Király lesz, meg kell szerezni. :)
© runner
2014. július 29. 10:31 | Válasz erre | #484
[img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/fear_slider1.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/fear_slider1.jpg[/img]

Augusztus végén jelenik meg iOS-re és Androidra a [i]Találkozás F.E.A.R.-rel[/i].

[img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen01-150x150.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen01-150x150.jpg[/img] [img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen02-150x150.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen02-150x150.jpg[/img] [img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen03-150x150.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen03-150x150.jpg[/img]
[url=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen01.jpg]awf_screen01.jpg[/url] [url=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen02.jpg]awf_screen02.jpg[/url] [url=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen03.jpg]awf_screen03.jpg[/url]
[img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen04-150x150.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen04-150x150.jpg[/img] [img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen05-150x150.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen05-150x150.jpg[/img] [img=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen06-150x150.jpg]http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen06-150x150.jpg[/img]
[url=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen04.jpg]awf_screen04.jpg[/url] [url=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen05.jpg]awf_screen05.jpg[/url] [url=http://fightingfantasyapps.com/wp-content/uploads/2014/07/awf_screen06.jpg]awf_screen06.jpg[/url]

A főhős Te vagy!
© Ravnos
2014. július 22. 12:25 | Válasz erre | #483
Nem te vagy az első, de nem is az utolsó. Szerintem ezért nem reagáltak,vagy csak azért mert nyáron kevésbé aktív az oldal. Amúgy nekem is szép emlékeket hozott vissza ez a videó!! [smiley]circling[/smiley]
© killmaster (Savanyúhas)
2014. július 21. 14:14 | Válasz erre | #482
Ezt a videót már többen belinkelték, maj nézd vissza a topicban... Egyébként a békebeli 90-es évek tényleg erről szóltak. Hála a Zagor.hu csapatának ezek az évek visszaidéződnek számomra. [smiley]worship[/smiley]
2014. július 21. 13:03 | Válasz erre | #481
Ez tényleg ennyire nem érdekelt senkit? :D
2014. július 16. 08:56 | Válasz erre | #480
Ezt linkelte már valaki?

Azok a 90-es évek... Kalandkönyvek

https://www.youtube.com/watch?v=FaPbcXHN-w8
2014. június 24. 22:42 | Válasz erre | #479
Egy kis jópofa dolog :D

http://you.regettingold.com/
2014. június 7. 18:06 | Válasz erre | #478
2014. június 7. 11:31 | Válasz erre | #477
[url=http://www.eventbrite.com/e/fighting-fantasy-fest-2014-tickets-11436642305?utm_campaign=new_eventv2&utm_medium=email&utm_source=eb_email&utm_term=eventurl_text]http://www.eventbrite.com/e/fighting-fantasy-fest-2014-tickets-11436642305?utm_campaign=new_eventv2&utm_medium=email&utm_source=eb_email&utm_term=eventurl_text[/url]

érdekesen hangzik, csak elég messze van London...
© runner
2014. június 3. 14:38 | Válasz erre | #476
[url=http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/06/03/fold_koruli_palyara_allitottak_egy_dobokockat_a_nasa_urhajosai/]http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/06/03/fold_koruli_palyara_allitottak_egy_dobokockat_a_nasa_urhajosai/[/url]

[smiley]circling[/smiley]
A főhős Te vagy!
2014. május 11. 22:09 | Válasz erre | #475
Tévedés ne essék, nehéz volt, de segít, ha tudok kattintgatni a lépkedéshez. Nem tart olyan sokáig kipróbálni egy elméletet. Először egyébként a 13 lépéses verzióra akadtam rá.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© killmaster (Savanyúhas)
2014. május 11. 20:01 | Válasz erre | #474
Zseniális a megoldásod Firefox! Lefogadom én nem ezzel a megoldással dolgoztam, de a te megoldottad a legkevesebb lépésből. Kicsit nehezebbnek gondoltam a feladványt, de ebből is látszik, ami nekem nehéznek látszik, azt ti megoldjátok percek alatt...
2014. május 10. 19:56 | Válasz erre | #473
[spoiler]Az létezik, hogy öt lépés?

1:A2
2:A3
3:A4
4:E5
5:E1[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2014. május 10. 17:53 | Válasz erre | #472
Mai napom történt, behaltam rajta...
Szomszédom a lottózós bemondatta a hangosbemondóba, hogy egy kék felsőt viselő, idős bajszos úr kidobta az 50.000 Ft-ot érő Buksza sorsjegyét, szíveskedjék visszafáradni a vásárlás színhelyére...
Persze csak vicc volt az egész (na meg egy kis forgalomnövekedés ), mert az egyik állandó vásárlójukat ugratták be.
Viszont az igazi \"vicc\" az egészben, hogy rengeteg ember - sunyiban hátranézve, hogy figyelik e őket - elkezdte a szemeteseket nézegetni....

Istenem, ha a lottós megtalálja a sorsjegyet, bemondatja, akkor majd ott fogja hagyni a kukában??? :DDDDDDDDDDDD
© killmaster (Savanyúhas)
2014. április 24. 21:48 | Válasz erre | #471
Akkor egy újabb érdekes logikai feladvány Zagoros verzióban:

Egy olyan szoba küszöbén állunk, amelynek a padlóját kéz és csillag alakú varázscsempék borítják. A csempék 5x5-ös (mátrix) alakban helyezkednek el, azaz összesen 25 csempe van a szobában. Hogy egyszerűbb legyen beszélni a csempékről a sorokat jelöljük arab számokkal 1,2,3,4,5 és az oszlopokat A,B,C,D,E betűvel. A négyzet négy sarkát, azaz A1, A5, E1 és E5 mezőket csillag alakú csempék borítják a többi kéz alakú. Az ajtón egy vérfoltos cetlin az alábbi utasítást olvasod. Mindig páros lábbal szökkenj a csempékre! Lábaddal bármely csempéről bármelyikre szökkenhetsz, de amint egy csempére érkezel annak sorában és oszlopában megváltozik a csempe mintája. Ami csillag alakú volt az kéz alakú lesz, és ami kéz alakú volt, az csillag alakot vesz fel. Maximum 12 lépésből kell megoldanod, hogy a szobában az összes csempe Csillag! alakú legyen. A 13. lépésnél beszakad alattad a szoba padlója, és egy hegyes karókkal tűzdelt verembe esel.
(Nekem sikerült megoldanom, de ne kérdezzétek hogyan!) Jó fejtörést!
2014. április 15. 11:08 | Válasz erre | #470
[spoiler]úgy tudom hogy az odd egyenlőtlent is jelent szóval ha az egyikbe egyet a másikba 12-t rakok akkor az is egy megoldás.[/spoiler]
2014. április 14. 19:21 | Válasz erre | #469
[spoiler]Hoppá, igazad van, valóban nyolcfelé kell vágni ahhoz, hogy kis kockák legyenek belőle.[/spoiler]
2014. április 14. 18:53 | Válasz erre | #468
[spoiler]Ha egy kockát négyfelé vágsz, abból nem 4 kocka lesz. Feltételve, hogy az új kockák oldalai az eredeti kocka oldalhosszának a felével megegyező hosszúak, 8 kis kockát kapsz (nyilván ekkor már nem négyfelé vágásról beszélünk). A vagdosós gondolatod azonban nyolc kockával is hasonló, mint néggyel, így fenti megjegyzésem csak egy mellékes észrevétel.[/spoiler]
There's just two ways this can end, and in both of them, you die!
2014. április 14. 18:29 | Válasz erre | #467
[spoiler]Szerintem jó, a feladat csak annyit ír, hogy mindkét pohárban páratlan számú kockacukor legyen, a kávéról nem szól semmit, az nem kritérium, hogy megmaradjon. :D (Persze ez csak akkor jó, ha valahogy bele lehet rakni az egyik poharat a másikba.)[/spoiler]
2014. április 14. 18:26 | Válasz erre | #466
[spoiler]\"Ha elkezded feldarabolni a kockacukrokat, akkor el kell kezdeni arról vitázni, hogy a 1.5 kockacukor az páros vagy páratlan darabszám-e.\"

Én ebben nem vagyok annyira biztos, ugyanis itt nem konkrét méretű kockáról, hanem csak simán kockáról van szó. Az nem kitétel, hogy mekkora kockák legyenek a kávéban, csak az, hogy páratlan számú kocka legyen. Ha egy kockát négyfelé vágok, akkor abból 4 darab kocka lesz. Ezek valóban az eredeti kocka egynegyedei, de attól még kockák (feltéve, hogy pontosan vágtam). Szerintem ha a kávéban van egy nagy kocka, és négy kis kocka, akkor a kávéban páratlan számú kocka van, függetlenül attól, hogy az eredeti kockák mekkorák voltak.
Leegyszerűsítve: egy 4*4*4-es kockacukor is kockacukor, meg egy 1*1*1-es kockacukor is kockacukor.[/spoiler]
2014. április 13. 22:31 | Válasz erre | #465
[spoiler]Nem tudom, az felmerülhet-e, hogy megisszuk ez egyik kávét feketén, az üres pohárba belerakjuk a telit, a telibe pedig a 13 cukrot. Így a teli pohárban 13 cukor van, az üresben pedig szintén, hisz abban benne van a teli pohár. Persze ehhez megfelelő poharak kellenek, de szerintem a kritériumoknak megfelelő megoldás kapható.[/spoiler]
There's just two ways this can end, and in both of them, you die!
2014. április 13. 21:59 | Válasz erre | #464
[spoiler]Ha elkezded feldarabolni a kockacukrokat, akkor el kell kezdeni arról vitázni, hogy a 1.5 kockacukor az páros vagy páratlan darabszám-e. Mindig is kíváncsi voltam rá, hogy a tört számoknál van-e, és ha igen, akkor hogyan, definiálva ez a fogalom, de sose néztem alaposabban utána.

A megoldás természetesen a szöveg angol voltában keresendő, azaz az \'odd\' kifejezés két jelentésében. Én konkrétan az 1-12, esetleg 3-10 kombinációra gondoltam. Az, hogy valaki cukor nélkül issza a kávéját, nem tekinthető különösnek, külön szó is van rá: feketén, és a nulla cukor az a páros kategóriába esik. Viszont 10 vagy 12 cukorral inni, na az eléggé szokatlan.[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2014. április 13. 20:02 | Válasz erre | #463
[spoiler]Hát, ez tényleg szemétnek tűnik. Nézzük sorba, mit tudunk:
1. Egy páratlan számot nem tudsz felírni két páratlan szám összegeként, mert két páratlan szám összege mindig páros. Tehát itt valami turpisság leledzik.

2. A feladvány szöveg angol, az, hogy nem magyarul írtad, két dolgot jelenthet:
a, a feladvány szövegében rejtőzik valami, amit nem lehet magyarra lefordítani
b, csak úgy angolul írtad
Namármost, ha a \"b\" verzió igaz, akkor semmivel sem jutottunk közelebb a megoldáshoz. Ha az \"a\" a helyes, akkor nekem max annyi jutna eszembe, hogy az \"odd\" szónak több jelentése is van. Tehát pl. lehetne furcsa vagy szokatlan számú kocka is. Hozzátenném, nekem perpillanat egyik szám sem tűnik szokatlannak. De ez persze a kávézó szokásától is függ, lehet valakinek szokatlan, ha egy kockacukor sincs a kávéban, a 13 kockacukor egy kávéscsészében pedig szerintem a legtöbb embernek szokatlan. :D

3. Persze lehet, hogy valami olyan megoldással kellene élni, amit a szöveg nem kínál fel. Pl. ha egy kockát négyfelé vágunk, akkor abból az egyből négy kockacukor lesz. A feladvány csak azt mondja, hogy páratlan számú kockacukornak kell lennie mindkét pohárban, arra nem tér ki, hogy ezeknek a kockáknak pontosan mekkorának kell lenniük. Így pedig lenne tizenhat kockánk, amit már el lehet osztani kétfelé úgy, hogy két páratlan számot kapjunk (pl. 5+11) [/spoiler]
2014. április 13. 19:33 | Válasz erre | #462
Ez egy rendkívül szemét fejtörő:

You have thirteen sugar cubes and two cups of coffee. You have to divide all of the sugar cubes between the two cups so that both have an odd number of cubes in it.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
Első oldalElőző oldal12345678910111213Következő oldalUtolsó oldal