Zagor.hu
Zagor.hu fórum
eBook – Kaland Játék Kockázat
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal
© cock
2016. szeptember 2. 00:01 | Válasz erre | #130
Megveheti bárki, aki létrehoz egy kamu USA accountot, de nyilván fizetni kell érte. Én csak felajánlottam, hogy akinek ingyen kell, beregeli az accountom alá a kindle-jét, én meg letöltögetem az ő kindle-jével kompatibilis azw2-ket, aztán visszaregisztrációkor, egyszerűen sideloadolod az azw2-ket.
© Pjootr
2016. szeptember 1. 22:30 | Válasz erre | #129
Köszi Cock, de ahogy írtam, egyelőre megvagyok nélkülük - tényleg szeretem magam rajzolni a térképet, "dobni" a kockát stb.
Ezek szerint a te kvázi amerikai account-odon rendelhetőek?
© cock
2016. augusztus 27. 00:21 | Válasz erre | #128
[i]de sejtésem szerint az Amazon ezektől függetlenül írja[/i]

A sejtésed rossz, de mindegy.

[i]a dobókocka egy androidos app is[/i]

A dobókocka kérdést is megoldja a program. Bár túl sok esélyed nincs a vélhetően álvéletlent befolyásolni.

Persze, a nagyját én is végigjátszottam anno, de így egész más, mert nem lehet csalni. :D
Már korábban felajánlottam másnak is, hogy ha bízol bennem annyira átregelheted a Kindle-ödet az accountomba, letöltöm az eszközödnek megfelelő azw2-ket, visszaregelsz és átküldöm a fájlokat. Ennyi. :D Így ingyen megkaphatod mindet.
Mondjuk érintőképernyőn biztos más lehet.


© Pjootr
2016. augusztus 26. 19:03 | Válasz erre | #127
Köszi az infókat! (egyébként Paperwhite 2-m van)
Bár még nem szórakoztam a cím és VPN beállításával, de sejtésem szerint az Amazon ezektől függetlenül írja, hogy "This title is not currently available for purchase".
De mint írtam nem égető a dolog, ugyan még nem próbáltam, úgy érzem jobban bejön a klasszikus könyves-lapozgatós-kockadobós verzió (még ha a könyv Kindle és a dobókocka egy androidos app is) mint egy interaktív.
A "szeretek térképet rajzolni"-ban a hangsúly az alanyon van (én) :).
Ráadásul a megjelent WW-s könyveket már kijátszottam, és az újrajátszásuk előtt még hátra van majd' 50 Zagor-os kötet, amelyeket idáig jegeltem a Kindle nehézkes pdf-kezelése miatt...
Persze azért szívesen kipróbálom majd a WW-t, ha valaha elérhetőek lesznek.
© cock
2016. augusztus 25. 09:42 | Válasz erre | #126
Gyakorlatilag itt kezdtem el a témáról írni:

[url=http://zagor.hu/?oldal=forum&tema=4200&p=0#96]link[/url]

Azért írnék néhány kiegészítést az ottaniakhoz, amit azóta megtudtam.

1. Ez a legfontosabb és bár írnak a terméklapokon kompatibilitási listát, az nem mindig pontos. Így gyakorlatilag az hogy végül is kompatibilis-e a program az eszközzel csak az accountod Manage your content and devices részéből derül ki. Ott a program melletti ikonra kattintva lehet megtudni, hogy kompatibilis-e vagy sem. Az eszközre küldéskor csak a kompatibilis eszközöket jelzi feketével, a többi szürke.

2. Itt a VPN nem annyira lényeges, talán regisztrációkor lehet értelme. Bár érdekes módon, amikor amerikai VPN-en keresztül regeltem, majd ugyanazzal az accounttal a magyar IP-ről jelentkeztem be, akkor nem ugatott a "helyváltoztatás" miatt, míg amikor a magyar accountommal amerikai VPN-en keresztül jelentkeztem be, egyből ugatott, hogy valami captcha-t vagy mi a rákot töltsek ki és igazoljam, hogy én én vagyok. :D

7. Ez az adó kb. 6.75%.

[i]Ezeket a Worldweaver-es FF-kat valahogy sehol sem találom, az Amazon-on sem rendelhetők.[/i]

Ott van az is a #96-os hsz.-emben. amúgy fightingfantasyapps.com

[i]megőrülnék, ha teljesen újra kéne kezdenem a kalandot[/i]

Nem kell újrakezdeni. Bizonyos pontokon felkínálja a mentést.

[i]Na meg szeretek térképet rajzolni fejezetszámokkal[/i]

Ezek a progik automatikusan rajzolnak neked térképet. Az újrakezdések nem törlik a már bejárt területeket, így fogod tudni mi maradt ki.

Viszont lehet nyomni Clear All-t, ami a mentésektől kezdve a térképig mindent kitöröl.

Kérdés, hogy melyik Paperwhite-od van. 1, 2 vagy 3?
© Pjootr
2016. augusztus 23. 17:07 | Válasz erre | #125
Egyébként lehet, hogy az ortodox KJK-sok a Vérvad elé vetnének, de félek, a Worldweaver-es verzióban nem lehet csalni: megőrülnék, ha teljesen újra kéne kezdenem a kalandot, csak mert jobb helyett balra fordultam vagy 13 gyűrű helyett csak 12 van nálam... Na meg szeretek térképet rajzolni fejezetszámokkal, így ha egy tárgy hiányzik, látom a be nem járt részeket. Ez sikeres befejezésnél is jól jön, ha az ember még eltöltene egy kis időt az adott világban, és bejárná a maradék játékteret anélkül, hogy újrakezdené :).
Tudom, az lenne az igazi, de túl sok könyv van, és túl kevés idő...
© Pjootr
2016. augusztus 23. 15:39 | Válasz erre | #124
A hivatkozásokat nekem jól kezeli a Paperwhite, de nem mindegyik KJK hivatkozásokkal ellátott, a Runner-ék által fordított könyvek ide feltöltött pdf-ei nem tartalmaznak szöveges réteget, így hivatkozásokat sem.
Itt jött volna jól a Kindle gyári olvasójának gyorslapozás (page flip) funkciója, de az pdf-nél egyszerűen nincs :). (írtam az Amazon support-jának, várható-e, nagyon udvariasan nem ígértek semmit és az időközben kijött update-ek sem tartalmazták). Úgyhogy egyelőre marad a jailbreak és a KOreader...
Ezeket a Worldweaver-es FF-kat valahogy sehol sem találom, az Amazon-on sem rendelhetők.
© cock
2016. augusztus 22. 01:15 | Válasz erre | #123
[quote]csak én használok Kindle-t KJK játékhoz[/quote]

Szerintem az egyik legjobb döntés ebook olvasót használni KJK-hoz. Szóval kétlem, hogy ezzel egyedül vagy.

Ja azt én is észrevettem, hogy a pdf hivatkozásokat valahogy képtelen felhasználni a Kindle, szóval e téren még volna mit fejlődnie.
Viszont a Keyboardra tervezett FF programok nagyon jók. Igazából azt nem értem, hogy miért akadt el ez a téma Worldweaveréknél, holott szerintem lett volna rá kereslet. De annak a 9-nek is örüljünk, ami megjelent.
© Pjootr
2016. augusztus 21. 22:56 | Válasz erre | #122
Sziasztok!
Lehet, hogy ez csak az én hasfájásom volt - vagy csak én használok Kindle-t KJK játékhoz - de azért megosztom veletek:
Szóval a Kindle gyári olvasója pdf-nél nem támogatja a "gyorslapozást", így a Runnerék által fordított KJK könyvekben hivatkozások híján elég nehézkes volt a lapozgatás (félreértés ne essék, továbbra is kimondhatatlanul hálás vagyok a munkájukért, és értem, miért csak a "szkennelt", "szöveg nélküli" verziót töltötték fel - ez a Kindle olvasójának hiányossága).
Szóval a KOreader nevű alkalmazás volt a gyógyír a bajomra, amivel egy álom a pdf-ek olvasása, nem csak gyorsan lehet lapozni vele, de célszerűen nagyítani is. (Ehhez viszont jailbreak-elni kell a Kindle-t).
Üdv
Pjootr
© Khor
2016. július 27. 22:32 | Válasz erre | #121
Még lenne egy másik kérdés is. Van valaki aki lementette innen az összes könyvet? http://www.abandonia.com/es/node/26162?b=all#Blood+Sword
Sok már nem elérhető jogvédettség miatt, viszont szeretném összegyűjteni őket és elkezdeni olvasni.
© Khor
2016. július 26. 09:13 | Válasz erre | #120
Továbbra is keresem a Schwarzes Auge KJK játékokat Nokiára. Fogalmam sincs, hogy régen honnan ástam elő őket. Egész jók voltak és lementeném valahova őket, hogy meglegyenek "télire". Van valakinek ötlete, hogy merre találhatóak. Próbáltam már mindent. Ruszki torrent oldalaktól kezdve német oldalakig mindent. (Mondjuk az vicces, hogy a németeknél tilos a torrentoldal és letöltő oldal, de azért van egy. A gond ezzel az, hogy az az egy meg elvből nem rak fel ilyesmit oda. Milyen letöltő oldal az ilyen? :D)
© cock
2016. június 23. 03:01 | Válasz erre | #119
Na gondoltam megosztom, hogy a hat könyvből sikerült ötöt végre befejezni. Ezenkívül már csak a Lone Wolfok vannak hátra.
Hát megmondom őszintén kibaszott köcsög ez a Kindle program. Nem nagyon tudom elhinni, hogy totál random a kockadobás.
Íme két példa a fair play jegyében:

[url=http://i.imgur.com/Tr1hfMZ.gif]Dobás 1[/url]
Ebből hogy a rákba dobjak legalább 8-at? :D Persze az újradobásból sem jött ki sokkal jobb eredmény.

[url=http://i.imgur.com/svQe4NM.gif]Dobás 2[/url]
Vagy ebből legalább 10-et? lol
És ez kb. rendszeres.

Közben egy bug is előjött:
[url=http://i.imgur.com/Fui0699.gif]Ebből válassz![/url]

Ez valószínűleg a kevés ram miatt történhetett.
Crashlogban ennyi van:
[color=yellow]Memory usage is in a critical state. {freeMemory=262584;maxMemory=20971520;percentFree=1}: unknown[/color]
Gondolom ez bájtban értendő, azaz kemény 20 mega memóriája van összesen egy programra? Hát ez igen soványka, mert még a wikipedia szerint is 256 mega ram van benne. Akkor a többit mind a Kindle OS foglalja? Az durva lenne.
© cock
2016. június 18. 20:51 | Válasz erre | #118
[i]sehol nem sikerült active content-re DRM törőt találni[/i]

Mert nincs.
Elvileg java az egész, de a classokat egyik decompilerrel se tudtam csak úgy visszafejteni, szóval nyilván ennél bonyolultabb a helyzet.
Mert ugye a transfer via usb opció is másolásvédett azw2-t ad.
Szal. ezért írtam, hogy akinek ingyen kell a többi, az beregelheti saját eszközét az accountomba, más kérdés, hogy ez kölcsönös bizalmon kéne alapuljon, nevezetesen, ha ingyen adok valamit, akkor elvárom, hogy ne trollkodják szét az accountomat. :D
Mondjuk gondolom amazonéknál az is kibukna, ha PC-n/laptopon ugyanarra az accountra egyszerre két ember lenne belépve különböző IP-kről. Mert ugye az elvileg lehetetlen. Szóval ezt egyébként sem ajánlom. A Kindle és a PC-s bejelentkezés viszont nyilván mehet egyszerre. A Kindle-n a store settingsbe meg úgy se lehet látni a kártyaszámot, szóval ennyi. Ha valaki meg a nevemben összevásárolna minden szart a Kindle-jére, azt úgy is vissza tudom vonni vagy majd az amazon visszavonja, mivel a hozzárendelt kártyán nincs pénz. :P A deregister meg PC-ről is megoldható. Szal. ennyi.
A kétlépcsős azonosítás meg már csak olyan hab a tortán. :)
2016. június 18. 16:42 | Válasz erre | #117
Jogos a felvetés. Kíváncsiságból szétnéztem egy kicsit, de sehol nem sikerült active content-re DRM törőt találni, úgyhogy ebből a szempontból valóban bukta. Akkor marad az, hogy az egész megy a süllyesztőbe, vagy valaki ír köré egy keretrendszert, hogy PC-n is lehessen futtatni.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. június 17. 17:49 | Válasz erre | #116
Odáig eljutottam, hogy az azw2-ben lévő kindlet.data fájl felelős a másolásvédelemért, de ugye arról nem szól a fáma, hogy hogy lehet azt a fájlt úgy módosítani, hogy bármelyik kompatibilis kindle hajlandó legyen futtatni a programot.
Szal. én is max. a képek miatt meg a szöveg miatt töltöttem fel ide, elindítani ugye nem lehet, mert a saját keyboardomhoz van.
Mondjuk ha valakinek mégis ingyen kéne, esetleg megoldható, hogy ideiglenesen átregisztráljuk a készülékét az accountomba, aztán letöltögetem neki az azw2-ket, utána visszaregisztrálja a saját accountjába, felmásolja és örül.
A deregisztrációval végül is csak a collectionök szűnnek meg, de collectionbe töltött tartalomból eleve csak az szinkronizálható, amit amúgy is az amazonról vásároltál.
Szóval igazából nem vesztesz semmit.
2016. június 16. 19:48 | Válasz erre | #115
Törődni törődök, és javítgatom is őket ahogy felbukkannak.

Minden valószínűség szerint igen :D Vagy rosszabb esetben lesz egy rubinod és egy gyémántod, aztán találd ki, melyik melyik.

Valószínűleg egyrészről szerzői jogi megfontolásokból nem lehet ingyenessé tenni, másrészről pedig mert igazából csak az nem szerzi be, aki nem akarja. Amazon azért nem igazán van azon a szinten, mint mi.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. június 16. 18:43 | Válasz erre | #114
Ja igen, ne is törődj vele. Mondjuk ez a bughalmaz olyan szempontból érdekes, hogy ezért ugye pénzt is kérnek. Ezek után azt nem értem, hogy ha az egész "active content" részleg kvázi abandonware lett, akkor miért nem teszik mindet ingyenessé?
A halállabban is van egy hiba, nevezetesen az, hogy amikor a szövegben a gyémánt felvételéről van szó, akkor nem jelenik meg opcióként a felvételi lehetőség, ami nem is lenne baj, hiszen nem minden esetben van így, de hogy gyémánt helyett rubin jelenik meg az inventorydban, az már érdekesebb. A végén viszont gyémántként elfogadja. Kérdés mi van akkor, ha a gyémántot és a rubint is felveszed. Akkor két rubin lesz nálad? :D
2016. június 16. 17:23 | Válasz erre | #113
Egyre kevésbé érzem rosszul magam, hogy az is bugos, amit én írok :D
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. június 16. 13:11 | Válasz erre | #112
Tudom, hogy a fejlesztőknek kellene írnom, de nyilván ők már nem foglalkoznak vele, tudom itt se túl sok embert érdekel, de hátha valaki mégis beleakad ezekbe a kindle programokba és esetleg hasznosnak véli az újabb bug reportomat.
A lényeg, hogy talán már említettem, hogy a program csak bizonyos pontokon kínálja fel a mentés lehetőségét és mindezt csak úgy teheted meg, ha egyúttal egy adag élelmet is elfogyasztasz. Viszont, ha olyan helyre érsz, ahol tárgyakat vehetsz fel és opcióként az evés is megjelenik, akkor érdemes előbb az összes tárgyat felvenni, mert ha előbb eszel, eltűnik a tárgyak felvételi lehetősége.
2016. június 8. 22:18 | Válasz erre | #111
javítva az egyik jelszavas
2016. június 8. 20:15 | Válasz erre | #110
köszi, a képet cserélem, de bevárok még pár hibát amíg közreadom az új verziót
2016. június 8. 19:22 | Válasz erre | #109
A 359-es kép a 357-nél jelenik meg. Lehetséges, hogy ugyanez a probléma megvan a következő képeknél is: 13 (12), 26 (24 vagy 25), 53 (50 vagy 51), 91 (90), 100 (98), 113 (110 vagy 111), 126 (124), 139 (138), 231 (230), 280 (279), 293 (292), 333 (331), 346 (343), 372 (370), 385 (382 vagy 383) és 398 (396). Kindle-ön kicsit nehézkes végigellenőrizni mindet.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2016. június 8. 18:40 | Válasz erre | #108
üdv felkerült az oldalra a véreskard ebook. sajnos nem hibátlan. kérlek jelezzétek a hibákat nekem és javítom őket.
© cock
2016. május 3. 14:53 | Válasz erre | #107
Valami elmebeteg barom megváltoztatta a kezdeti értékek meghatározását és sokszor igencsak kedvezőtlen irányban tér el az eredeti 1d6+6 és 2d6+12 (bizonyos esetekben +24) szabályoktól.
Asszem androidnál vannak olyan opciók, hogy nehezítésként lehet 1d6+4-es ügyességgel kezdeni meg ha élelmiszer van akkor 3 adagot kapsz max., ha pedig arany van, akkor max. 14-gyel kezded. De ugye ezek kvázi egy eredetitől könnyebb vagy nehezebb nehézségi fokot jelentenek kalandtól függően.
Kindle esetén pedig csak egyetlen nehézségi fok van, a kezdeti értékeket pedig az alábbiak szerint határozzák meg:
Van egy random generált érték az ügyességre, életerőre, szerencsére. Ha ezt elfogadod, akkor már kezdheted is. (persze ezek a lent megadott kereteket sosem lépik túl)
Ha nem, akkor kvázi te határozhatod meg, hogy a karakterednek miből hány pontja legyen, bizonyos keretek közt. És gondolom azért vannak ezek a korlátozások bevezetve, mert te döntheted el miből mennyi legyen, viszont kockadobásnál baromi szerencsés esetben lehet ugyebár 6-12-6 is a dobott érték. Szóval a hozzárendelés úgy megy, hogy vannak alappontjaid (ezek a minimum értékek, amiket megkap a karakter alapból) és ezeket növelheted adott mennyiségű pontszámmal, amit viszont szabadon elosztogathatsz a három vagy négy tulajdonság közt az egyes tulajdonságoknál a megadott határokat figyelembe véve. Most határokat fogok írni a legalsó és legfelső értéket is kaphatja a játékos. Ennek alapján

A tűzhegynél: ügyesség: 6-8, életerő: 12-18, szerencse: 6-10, elosztható pontok: 6

Halállab: ügyesség: 6-10, életerő: 12-18, szerencse: 8-12, elosztható pontok: 8

Tolvajok városa: ügyesség: 6-8, életerő: 12-18, szerencse: 6-10, elosztható pontok: 8

Fellegvár: ügyesség: 6-8, életerő: 12-18, szerencse: 6-10, varázslat: 8-16, elosztható pontok: 8 (varázslathoz nincs külön pont, ezt a 8-at lehet elosztani a 4 tulajdonság közt)

Pusztító: ügyesség: 8-12, életerő: 12-18, szerencse: 8-12, elosztható pontok: 8

Ház: ügyesség: 6-8, életerő: 12-18, szerencse: 8-10, eloszthatók pontok: 8

Azaz valójában itt elég mókásan megváltoztatták a dolgot, mert simán marad a 2 életerőpont sebzés, de az életerő 2d6+12 helyett olyan, mintha 1d6+12 lenne, ráadásul az életerőd maradhat 12 is, ami azt jelenti, hogy 0-át kéne dobni, ami lehetetlen vagy akkor egyszerűen ez azt jelentené, hogy nem dobsz.
Meg aztán vannak itt ilyen anomáliák, hogy ha a tűzhegyben mind a 6-ot csak életerőre használod el, akkor 6-os ügyességgel indulsz. Esélytelen!

Vagy, a fellegvárban mind a 8-at varázslatra használod el, akkor is 6-os ügyességgel kezdesz.
Vagy a házban, ha mindet elpazarlod életerőre, a maradék kettőt pedig félelempontokra, akkor is 6-os ügyességgel kezdesz.
Eleve minden könyvnél 7-es volt a minimum. LOL

Mondjuk az életerő értékhatárai meg a szerencse határai nagyjából normálisak, bár egy 6-os szerencsével útnak indulni sem annyira célszerű. :D
A félelempontoknál se értem, hogy mi van az eredeti 7-12-ig tartománnyal?! Szal. 10-es félelempont alatt nem is tudsz kezdeni.

Szóval az ügyességpontokat lenyomták a béka segge alá és így a kalandok nagyja megcsinálhatatlan. :/

Az se semmi, hogy ha valóban 6 szerencseponttal indulsz, akkor max. 45% esélyed van arra, hogy szerencséd lesz.
2016. május 3. 08:52 | Válasz erre | #106
Miért csak 8-18-10, ezt írja ki neked?
© cock
2016. május 2. 23:56 | Válasz erre | #105
Aha. Közben kiderült, hogy a hiba inkább csak a tűzhegyben jön elő. De az mindenesetre érdekes, hogy az ügyességeket jól lenyomták így gyakorlatilag pl. a tűzhegy megcsinálhatatlan. Legalábbis nekem még egyszer sem sikerült végigvinni. Hatodjára sikerült a küklopszot kinyírni, aminek 10-es ügyessége van. Utána pedig a zombik öltek meg. Szóval piszok nagy szerencse kell, hogy túléld. Halállabban már kemény 10-es ügyességed is lehet.
Arra van valami tipped hogy lehet egyben lementeni a térképet? Mert ugye képdarabok vannak és egy xmlben tárolgatja az aktuális mapcache-t.
Aztán biztos volt már erről duma, de egyesek elég szabadon értelmezik az ügyességpontok számítását. Pl. önkényesen növelik a kezdeti ügyességpontokat, ha erre a szövegben nincs is utalás, csak sima ügyességpont-növelésről van szó. Szvsz ez csalás, és még szerencse, hogy ezek a programok ezt nem teszik lehetővé, így kiderülhet, hogy valójában milyen nehéz is egy kaland. De ha unfair értékekkel vagy kénytelen indulni, akkor persze hogy a legkönnyebb kaland is rohadt nehéz.
2016. május 2. 19:41 | Válasz erre | #104
Nekem van keyboard-os kindle-öm és anno a tűzhegy varázslóját is beszereztem rá, de nem játszottam vele olyan sokat. Annyit biztosan nem, hogy hibákat találjak benne.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. április 30. 13:15 | Válasz erre | #103
Egyébként létezik itt valaki, akinek szintén van kompatibilis Kindle-je (pl. keyboard) és esetleg be tud számolni a tapasztalatairól a linkelt programokat illetően vagy gyakorlatilag csak magamnak írom az ilyen nagymonológokat?!
Vagy mindenki inkább csak az androidos appokat használja?
© cock
2016. április 27. 20:48 | Válasz erre | #102
A tűzhegynél se értem meg a többinél se, hogy miért csak 8-as ügyességed lehet meg életerőből is csak 18 lehet a max., szerencséből meg csak 10.

Eredeti könyvben meg a max. ugye 12-24-12. Azaz nem elég, hogy nehéz még az esélyét sem adja meg a statok meghatározásakor, hogy jól indulj. Elég ha később találkozol egy olyan lénnyel, aminek eggyel nagyobb az ügyessége és kész. Ha több életereje van, pláne meghalsz.
© cock
2016. április 27. 19:32 | Válasz erre | #101
Érdekes egyébként, hogy a program az előrehaladásodat simán XML fájlokba menti és azt átírva simán lehet csalni, főleg ha még a módosított fájlt vissza is dátumozod. És mindezzel együtt IS meghaltam, mert nem volt nálam a Tolvajok városában a boszorkányhaj. :(
[url=http://pastebin.com/hnBtvxJa]progresszió[/url]

Map kirajzolása is XML-ben megy:
[url=http://pastebin.com/Cyrpnw57]maprajzolás[/url]
© cock
2016. április 27. 13:59 | Válasz erre | #100
Ja csak az ebook olvasó jóval szemkímélőbb egyrészt, másrészt 3-4 órát bőven bír az akksi, mert egy-egy töltés közt hetek telnek el. :D (hozzáteszem folyamatos használat mellett)

És itt ám nincs könnyítés meg free read meg könyvjelző akárhova meg értékek feljavítgatása, a Kindle verzió az androidos hardcore verziónak felel meg.
És igen, biztos balfasz vagyok, de feszt meghaltam a Tűzhegyben is. Pl. a Minotauruszt mindenképpen meg kéne ölni, de ha ezt valahányszor megpróbálom kb. mindig majdnem az a vége, hogy én döglök meg.

Látszik, hogy nem tökéletes a program, a múltkor a betöltéskor lefagyott. Itt a crashlog:

[url=http://pastebin.com/jwc9qA8v]log[/url]
2016. április 27. 08:53 | Válasz erre | #99
Jók az androidos KJK-ák! :) Ha 3-4 órát bír az aksid, az bőven elég egyszerre...az irodában 8-9 órát ülnek az emberek a gép előtt, szóval ki lehet bírni ezt is, persze tudom, nem egészséges.
© cock
2016. április 24. 03:00 | Válasz erre | #98
Na, kicsit alaposabban utánanéztem a dolgoknak, hogy végül is milyen digitális verziók születtek FF téren és melyik helyettesíthetne leginkább egy játékkönyvet.

[i]Magyar adaptációk[/i] közül nekem eddig legjobban a Vizor-féle Halállabirintus tetszett, de sajnos abbamaradt a fejlesztés nagyon régen és már örökre béta marad a program. [url=https://api.4shared.com/download/3ceg29s-ce]LINK[/url]

Volt a Jürgen-Planyó-féle cucc, hát az megmondom őszintén nem nyűgözött le, sok furcsaság volt benne, ami nem tetszett.

Aztán volt ugye az uws online [url=http://halallabirintus.uw.hu]Halállabirintus[/url], túl sok infót ez sem közöl, csak a lényeget. Képek pl. abszolút nincsenek.

[i]Angol adaptációk[/i] esetén meg többféle platformot is kihasználtak pl. PC-t, Macet, (állítólag Linuxra is van), Playstation 3 és Mini, Nintendo DS, iOS és Android.

No, hát a Playstationökre meg a Nintendo DS-re max. 1-2 kötet jött ki, meg ahogy néztem ezeken a hordozható játékkonzolokon nem is lehet túl kényelmes olvasni, mivel kicsik.
A Mac eleve drága, szóval azt esélyem se volt kipróbálni, nyilván az iOSes eszközök is. Az iOS-es verziókról egy-két érdekesség -> Most egy kis You are the hero spoiler következik:
[spoiler]Tehát, mint ismeretes a Big Blue Bubble kapta meg az engedélyt, hogy pár FF könyvet adaptáljon iOS-re és kb. ugyanazt a 6 kötetet adták ki, mint ami megjelent Kindle-re is, annyi különbséggel, hogy ők a Shamutanti dombokat dobták piacra, a Worldweaver pedig az Elátkozott házat. Aztán Blue-éknak lejárt az FF licenc és az összes addig megjelentetett FF appot eltávolították az appstore-ból. (gondolom a már megvett és letöltött appokat használhatták továbbra is az iPad/iPhone tulajok) Aztán ugye a Tin Man Games kapta meg a jogokat és immár kb. ugyanazt készítik el iOS-re is, amit Androidra.[/spoiler]
Az androidos verziókat kipróbáltam BlueStacksszel, egész jók főleg, hogy háromféle kvázi nehézségi fok közül is választhatunk. Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy tableten hogy lehetne ilyen típusú programokkal órákig játszani, ha pár óra alatt lemerülnek plusz a kijelzőjük sem valami szembarát.
Ahogy elnéztem ugyanezeket az androidos verziókat ültették át PC-re is, szóval gyanítom, hogy a Steamen kapható PC-s verziók semmivel sem mutatnak többet, mint az Androidos verziók.
A lényeg, hogy nekem leginkább ezek a Kindle-ös adaptációk jönnek be, mert kb. majdnem olyanok mint az igazi könyvek.
1. Hordozhatók (feltéve, hogy van kompatibilis Kindle-öd és a cuccon nincs másolásvédelem)
2. Akku sokáig bírja, jóval tovább, mint egy tablet.
3. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy miért jobb vetélytársa a papírnak az eink kijelző.
Van viszont pár hátránya is:
1. Körülményes beszerzés
2. Amikor maga a program fut, akkor sajnos nem engedélyezettek az általános ebook opciók, azaz nem lehet betűméretet és betűtípust változtatni, nem lehet a tájolást megváltoztatni, nem lehet a szövegből szótárazni (vagy csak én nem találtam meg hogy kell, pedig ez jól jönne)
3. Az androidos verzióhoz képest itt csak egyetlen egy nehézségi fok van, a hardcore.

Androidos verzióval összehasonlítva pár egyéb apróság:
4. Jóval kevesebb helyet foglal, ami Kindle-n fontos szempont lehet mivel nincs memóriakártya és a tárhely max. 3 giga.
5. Ugyanúgy mindkettőnél van kalandlap, de a Kindle verzióban automatikusan készít neked térképet is, ahogy haladsz előre.
6. Dobásoknál van quick roll meg full toss. Ezt általában csatáknál kínálja fel, előbbi sima két kockával dobást jelent, utóbbi pedig 6 kockával dobást, aminél eldöntheted, hogy újra dobjon mind a 6 kockával vagy találomra válasszon ki a 6 kockából kettőt. Csak egyszer lehet újradobatni.
7. Képek az eredetiek maradtak. Egy-egy képfrissítést nem árt néha rányomni, mert ottmarad az előző képernyő körvonala. (nem gyakori és annyira nem zavaró)
8. Nincs könyvjelzőzés, mint androidnál. Lehet ugyan menteni, de csak meghatározott helyeken, ahol erre a program lehetőséget ad.
9. Hangeffektek nincsenek, pedig lehetnének, mert az eszköz képes rá.
10. Play store-ban baromi egyszerű megtalálni az játékkönyveket, az Kindle store-ban viszont nem, mivel az active contenteket nem listázza ki.
11. Androidon megoldották hogy az apkákat lehessen eszközről eszközre másolgatni [spoiler](lásd torrent)[/spoiler], Kindle-ön viszont passzolom hogy lehet ezt megoldani.
Azért felteszem nektek ide a Lone Wolffal együtt, mert akinek esetleg kellenek belőle a képek, az kilophatja vagy tud valami okosságot a másolhatóságra:
[url=https://api.4shared.com/download/tgdiWCZSba]Fighting Fantasy[/url]
[url=https://api.4shared.com/download/gzKRbvmXce]Lone Wolf[/url]
A 7zipen belül gyakorlatilag zip fájlok találhatók azw2 kiterjesztéssel.
© cock
2016. április 23. 03:16 | Válasz erre | #97
LOL, kicsit bugos a program. Ha pl. olyan helyen nézed meg a kalandlapod, ahol éppen a szerencsédet, ügyességedet vagy életerődet növeli, akkor miután kilépsz a kalandlapról újra megkapod az értékeket. És ezt többször is el lehet játszani az adott tulajdonság maximum értékéig. :)
Így azért elég könnyű lehet. Mondjuk szerintem jó is, hogy van ez a könnyítés, mert a Tűzhegy Varázslójában (ami állítólag a legkönnyebb könyv) már majdnem megdöglöttem párszor.
© cock
2016. április 21. 06:17 | Válasz erre | #96
Hi! Tudom, hogy több mint 4 és fél éve írtad, de most adódott lehetőségem, hogy válaszoljak erre.
Pár megjegyzés:
Valóban megjelent, de az USA cím beállítása sajnos kevés. Mert egy amazon accounthoz egyszerre csak egy ország állítható be. És ha teszem azt van egy Kindle-öd, amit már beregisztráltál pl. egy "magyar" amazon accounthoz, akkor elég macerás váltogatni a rendszerben a dolgot. Persze megadható többféle billing address is egy accounthoz, de a Kindle store viselkedése a Manage Your Content and Devices - Settings - Country Settings résznél megadott országtól függ.
Nekem úgy sikerült végre kipróbálnom, hogy szereztem egy Kindle Keyboardot, mert a legújabb paperwhite-okkal és közvetlen elődeikkel nem igazán kompatibilisek az active contentek. Tuladjonképpen ezért is merész az a kijelentésed, hogy ebook, mert ez valójában inkább java alkalmazás Kindle-re, mintsem egy szimpla hivatkozásos ebook.
Szóval én eleve külön amazon accountot hoztam létre, ott beállítottam országnak az USA-t plusz egy amerikai kamu billing címet. Mindezt persze vpnen keresztül csináltam, mert szerintem még IP-t is ellenőriz. Aztán az alá az account alá regeltem be a Kindle Keyboardot. Érdekes módon a regeléssel nem volt probléma.
A regisztráció egyébként azért kellett, mert hiába vpn meg hiába tudnád lekattintani, ha nincs kompatibilis Kindle-öd, nemhogy letölteni, de megvenni sem engedi.
Szóval pár feltételnek meg kell felelni, hogy letölthető legyen.
1. Kompatibilis Kindle beszerzése. Ez papíron 5. meg 6. generációs paperwhite is lehet, de sokan nyavalyogtak a neten, hogy nem mennek az efféle programok.
2. Csatlakozás az oldalhoz amerikai vpnen keresztül, lehetőleg másik accounttal.
3. A kompatibilis Kindle regisztrálása (ha nem regisztrálható, akkor bukta) ebben az új accountban.
4. Országot a fentebb említett helyen átállítani USA-ra.
5. USA billing addresst megadni, lehet totál kamu is.
6. Valós bankkártya adatokat megadni. A banknak megadott név és cím nem kell egyezzen a kamu USA névvel és címmel.
7. Lekattintani a progikat megvételre. Na erről annyit, hogy mivel még erre is rábasszák az adót, ezért ami $1.99, az valójában $2.12, ami pedig $3.99, az $4.24.
Ezután leküldi a rendszer a programot a Kindle-ödre.
És csak mindezek után kerül be az accountodba a megvett program és töltheted le az azw2-t (speckó kiterjesztés, a kindle appokat jelöli) PC-re, amit akár usbn keresztül is áttölthetsz a saját Kindle-ödre vagy újraküldheted magadnak a Deliver linkkel. Amúgy a rendszer által Kindle-re küldött fájl és a letölthető fájl megegyezik.
Persze gondoltam rátok, hogy akit érdekel, annak átküldöm a fájlokat, csak ugye másolásvédelem van bennük, azaz csak azon a Kindle-ön indul el a program, amire le lett töltve és momentán halvány gőzöm sincs hogy lehet őket kvázi másolhatóvá tenni. Mondjuk akinek van kedve vele játszogatni, az privátban üzenjen és átdobom.

Egyébként már nem kell találgatni sem:
6 db Fighting Fantasy kötet készült és 3 db Lone Wolf.
[url=http://fightingfantasyapps.com/fighting-fantasy-on-kindle-e-ink-readers]FF appok[/url]
Azért az valahol beszédes, hogy a nagyobb kép közepe táján is egy Kindle Keyboard van.

A fenti procedúrát leszámítva az amazon egyébként is mindent elkövet, hogy más active contentet se találj meg. Az amazon.com webes keresője valahogy módszeresen kihagyja az ilyen találatokat. A Kindle Keyboard legalább megtalálja, de ott sem lehet csak active contentekre szűrni. Szóval én úgy látom, hogy valakinek érdekében áll, hogy végül megszűnjön az efféle progik támogatottsága. Egyrészt már évek óta nem jelent meg új progi, másrészt a legújabb Kindle-ökben egyáltalán nincs active content support. Hogy miért nem engedik európaiaknak csak úgy letölteni ezeket, arra az a hivatalos duma, hogy szerzői jogok miatt. Bár azt nem értem, hogy ha úgy is másolásvédettek a progik, akkor nem qrva mindegy, hogy a világnak melyik részén töltök le egy progit, amit úgy sem tudok továbbadni?
2016. február 6. 18:45 | Válasz erre | #95
Az oldalméret mögött szerintem az van, hogy ez az oldal a könyvolvasókhoz méretezi hozzá a pdf file-t, tehát akkora oldalméretet használ, ami a kiválasztott készüléken kényelmesen olvasható eredményt produkál.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. február 6. 10:19 | Válasz erre | #94
A konvertáló király, amit ajánlottál, csak azt nem értem, hogy HA MÁR a margó méretét be lehet állítani, az oldal méretét miért nem? Úgy látom, hogy a margó kb. akármekkora lehet, viszont az oldal méretet alapból letterre veszi, ami ugye nekünk A4-es mérethez szokott európaiaknak nem annyira jó. :)
2016. február 1. 18:49 | Válasz erre | #93
Érzésem szerint ez elvi kérdés. A nook sem támogatja a mobit.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. február 1. 16:19 | Válasz erre | #92
Akkor jól értem, hogy pdfben is? Az zsír, mert a legújabban van natív pdf support is. :)
Mondjuk az vicces, hogy az epubot még mindig nem támogatják.
© runner
2016. február 1. 13:42 | Válasz erre | #91
A linkesített Zagor-os könyvekben ([i]A királyok Koronája[/i], [i]Démonlovagok[/i]...) teljesen jól működnek a linkek.
Kindl olvasóján néztem.
A főhős Te vagy!
© cock
2016. február 1. 03:16 | Válasz erre | #90
Amúgy ha már itt tartunk, arról lehet valamit esetleg tudni, hogy az ebook olvasók mennyire támogatják a dokumentumokon belüli linkeket? Ne adj isten a pdfekben lévő linkeket.
© cock
2016. január 31. 06:44 | Válasz erre | #89
Tudom észrevettem, de a hozzászólásom lényege nem is ez volt, hanem hogy van és ingyen. LOL
2016. január 30. 15:07 | Válasz erre | #88
Itt kézzel be tudsz állítani margókat, szerintem jó eredményt produkál.

http://ebook.online-convert.com/convert-to-pdf
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© cock
2016. január 29. 13:13 | Válasz erre | #87
Na jó, itt van, akit érdekel letöltheti:

[url=https://api.4shared.com/download/CjElu8fRce]Aliz rémálomországban[/url]

Át lehet erőszakolni pdfbe, csak a margók hiánya miatt nem lesz valami nagy élmény.
© cock
2016. január 29. 01:17 | Válasz erre | #86
Sziasztok! Bódog új évet az uraknak!
Azt tudja valaki, hogy ezt [url=http://snowbooks.com/products/50485?variant=12142081543]itt[/url] milyen formátumban küldik?
© Khor
2015. november 27. 16:47 | Válasz erre | #85
És Nokiára honnan szedted le őket? Tudsz valami oldalt mondani?
2015. november 17. 19:36 | Válasz erre | #84
Akkor jó, nekem is csak Nokiára vannak meg, jó lenne, ha kiadnák őket androidra is. :)
© Khor
2015. november 11. 12:18 | Válasz erre | #83
Igen, köszönöm szépen, elég gyanús, hogy ezek lesznek azok. Azt megtaláltam a fórumon, hogy pár részük angolra is le lett fordítva, már csak rá kell jönnöm, hogy honnan szedjem elő őket.
2015. november 9. 14:41 | Válasz erre | #82
[url=http://www.ulisses-spiele.de/sortiment/rollenspiele/das-schwarze-auge/]Talán erre gondoltál?[/url]
© Pjootr
2015. november 6. 19:09 | Válasz erre | #81
Sziasztok!

A lentieket Runner-rel már megosztottam, de nektek is leírom, illetve ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, akinek része volt a könyvek digitalizálásában, szerkesztésében, feltöltésében. Nem is beszélve az itthon nem megjelent könyvek fordításáról... Szóval nagyok vagytok, nélkületek nem lett volna részem a lenti élményekben!

Szóval éppen a Kindle-ömhöz kerestem olvasmányokat, amikor szöget ütött a fejembe, vajon megtalálhatóak-e ilyen formában régi kedvenceim, a KJK könyvek. így akadtam a Zagor.hu-ra, ahol ráadásul szöveges (vagyis kereshető), hivatkozásokkal ellátott formátumban találtam rá az itthon kiadott darabokra. Én sem hittem, hogy a Kindle olyan élményt nyújthat, mint egy könyv. De ahogy valaki előttem már megfogalmazta, a könyvek elsősorban nem papírból és tintából, hanem a szavakból állnak. Egy jó történet ugyanúgy beszippant akkor is, ha Kindle-ön olvasod, és így van ez a KJK-s kalandokkal is. Fantasztikus érzés volt viszontlátni kedvencem,a Bajnokok Próbája illusztrációit, ahogy a tudat is, hogy az összes Rakétás könyv a zsebemben van. Praktikus a hivatkozásos fejezetugrás, ami nem csak gyorsabb, de csökkenti a spoiler-ek esélyét. A kereséssel tudsz segíteni magadon, ha éppen nem tudod, hol a fenében kellett volna megtaláld azt a *** gyémántot. Igen, nincs a kezedben fizikailag, nem érzed a könyv súlyát, illatát, más a lapozás élménye - de erről megfeledkezel, ha az olvasmány jó. Teljesen azért nem mondtam le a papírról: a kalandlapot és a térképeket ott vezetem. Dobókocka? Dice nevű android alkalmazás: nem gurulnak el és csendesebb is. Nem tudom, mit szólna a 20 évvel ezelőtti önmagam...

Üdv
Pjootr
Első oldalElőző oldal12345Következő oldalUtolsó oldal