Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Szlobodnik Gábor: A bizonytalanság börtönében
BejelentkezésElfelejtett jelszó
1234567891011Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2022. július 26. 17:59 | Válasz erre | #531
Köszi az ismételt érdeklődést! :)
Ahogy a Viszályok idejének végén utaltunk rá, várhatóan még az idén megjelenik a könyv, de hogy pontosan mikor, azt sajnos továbbra sem tudom megmondani. :( Főleg, hogy igazság szerint még mindig nem vagyok kész az átdolgozással, és az illusztrációk közül is még csak egyet rajzolt meg Juhász Ernő (azt, ami a Karavánkísérők és a Viszályok ideje végén is szerepel). Mindenesetre nem kizárt, hogy kb. szeptember végéig végezni tudunk mindennel - ha tényleg így lesz, akkor november vagy inkább december környékén talán megjelenhet a könyv... de még meglátjuk, ahogy mondani szoktam. :)
2022. július 25. 21:54 | Válasz erre | #530
Gondoltam, hogy fél év után ismét rákérdezek: mikorra várható? Én már nagyon várom. :-)
© SzG
2022. január 9. 18:19 | Válasz erre | #529
Köszi az érdeklődést. :)
Igen, az idén tényleg ki szeretném adni újra a könyvet, de nem az eredeti, 2009-es változatot, mert azzal már nagyon nem vagyok megelégedve (tele van mindenféle amatőr hibával, azon kívül erősen túlírt, de a nehézsége is elég kiegyensúlyozatlan stb.). Ez egy "javított, átszerkesztett, kibővített" verzió lesz, teljesen új képekkel és borítóval, ahogy a Karavánkísérők végén is írtam. :) (Nyilván az ottani kép is szerepelni fog a könyvben.)
Legkorábban nyáron várható szerintem, de még meglátjuk. Ha pontosabbat tudok, természetesen jelzem. :)
2022. január 8. 20:01 | Válasz erre | #528
Láttam a Karavánkísérőkben, hogy jön 2022-ben az újrakiadás. Ezzel kapcsolatban mik a tervek, mit lehet tudni?
Át lesz írva, vagy egy egyszerű újranyomás? Engem az utóbbi is érdekelne, az eredetiről lemaradtam… :-(
Mikorra várhatjuk?
© twillight (Kövérorr)
2019. december 6. 14:45 | Válasz erre | #527
Na ezért nem érdekel "mit gondolhatott az író".
© SzG
2019. december 4. 09:26 | Válasz erre | #526
Ami a "vállalhatatlant" illeti, itt igazából nem csak a könyv színvonalára vagy színvonaltalanságára gondoltam, hanem arra is, hogy mennyire vállalható ma számomra mindaz, amit a könyv "közvetít" (bár igen, erre legutóbb nem igazán tértem ki). Szóval ha ezt nézem, akkor azért tényleg azt kell mondanom, hogy kevésbé vállalható már számomra a Bizonytalanság börtönében, mert ezzel a depressziós, világ- meg vallásutáló, meg sok szempontból elég dekadens stílussal meg gondolatisággal már nem tudok azonosulni... nem érzem már a magaménak mindezt. :)
De igen, ahogy írtad, mégiscsak az én "szellemi gyermekem" a könyv... akármennyire is taszító néhol, meg akármennyire is félresikerült esetleg bizonyos szempontból. Volt idő, amikor ilyen voltam, így gondolkodtam, és így tudtam megírni egy könyvet, ezen a színvonalon, tetszik vagy sem így utólag nekem, ez van. Szóval azért teljesen megtagadni nem fogom, igen, de nagyon reklámozni sem. :) Vagy legfeljebb a tervbe vett alapos átdolgozás után, ha be lesz fejezve valaha is.

Egyébként igen, a videójátékos-íz tagadthatatlan, ennek oka jórészt az, hogy nagyon sokat játszottam fiatalabb koromban különféle számítógépes szerep- és kalandjátékokkal; hogy csak két régi kedvencet említsek, amik biztosan hatottak is a könyvre: Alone in the dark-sorozat, Elvira-sorozat. Az Amnesiat is ismerem egyébként, igen, de az ugye jóval későbbi játék, akkor már rég kész volt a könyv, sőt, meg is jelent, így az nem hatott rá; de egyébként tényleg sok szempontból hasonlít rá. :)
Annak idején különben én is jónak gondoltam, hogy van egy ilyen "videójátékos beütése" is a Bizonytalanság börtönébennek, mert ahogy írod, kicsit talán egyénibb így a könyv... ma már ezt is másként gondolom, egy játékkönyv legyen "játékkönyv", tehát inkább az asztali szerepjátékokhoz hasonlítson, vagy legfeljebb a regényekhez, ne egy tárgyhasználós-rejtvényfejtős "point and click" számítógépes játékhoz/kalandjátékhoz. Aki ilyesmire vágyik, annak úgyis ott vannak a videójátékok. :)
Ezt egyébként az új fantasy projektemnél is igyekszem, szem előtt tartani, tehát próbálom úgy megírni, hogy még véletlenül se tűnjön egy számítógépes játék átiratának. :)

Az idézet nagyon jó, és nagyon jellemző rám. :) Sok könyvet például épp azért hagytam félbe én is az elmúlt tíz évben, mert nem éreztem "tökéletesnek"... holott valószínűleg egyik sem volt azért égetnivalóan rossz, így jobban belegondolva. Mindenesetre kimásoltam magamnak az idézetet és igyekszem észben tartani, köszönöm. :)
© Denko
2019. december 2. 17:56 | Válasz erre | #525
Értem,de a "vállalhatatlan",szerintem túlzás.Mégiscsak a te szellemi gyermekedről van szó,első játékkönyved + érdekes kísérlet a műfaj megújítására.Kicsit olyan volt,mintha egy számítógépes játékot ültettél volna át könyv formába.(Amnesia:The Dark Descent,ha ez mond valamit.)

"Felejtsd el a tökéletességet. Nincs időnk rá. A tökéletesség amúgy is elérhetetlen: az csupán legenda, csapda, egy mókuskerék. A maximalista hozzáállás megakadályozza az embereket abban, hogy befejezzék a munkájukat, de ami még rosszabb - gyakran abban is meggátolja őket, hogy egyáltalán elkezdjék. A maximalisták gyakorta már előre eldöntik, hogy a végeredmény sosem lesz kielégítő, így hát eleve meg sem próbálnak kreatívak lenni."

Elizabeth M. Gilbert [smiley]awink[/smiley]

© SzG
2019. december 2. 08:14 | Válasz erre | #524
Szia!

Köszi. :)

Amikkel nekem problémám van a könyvvel kapcsolatban:

* Szinte az egész történet klisékből épül fel... igaz, talán némileg megmenti a dolgot az összetettsége és fordulatossága, de akkor is... eredetibb történetet kellett volna összerakni, ez egyértelmű.
* Bár regényszerű, illetve irodalmi "akarna lenni" a stílus, az összkép mégis felemás. Vannak a könyvben ugyan korrekten megírt részek (bár azokon is lehetett volna még csiszolni), de akadnak elég bénák, "kezdetlegesek" is. Ezen kívül nem ritkák a nyelvtani hibák stb. Valamint, valóban túlírt is a könyv, a leírásoknak legalább a harmadát simán ki lehetett volna húzni, főleg, hogy sokszor ugyanaz van leírva, csak esetleg más szavakkal. :)
* Jó pár helyen indokolatlanul szélsőségesek, durvák a jelenetek, néhol akár öncélúnak is nevezhetőek... ezeken jócskán tompítani kellett volna.

Azt hiszem, ezek a fő problémáim jelenleg a könyvvel... illetve már azért évek óta. :)
© Denko
2019. december 1. 20:15 | Válasz erre | #523
Nem értem,mi a bajod vele.Itt-ott kicsit túlírt,az eleje tényleg eseménytelen,ebben igazat kell adnom Sang-nak,de összességében,szerintem jó lett.Kimondottan felnőtteknek szól,és nincs idegölő kockadobálás.Érdekelne egy fantasy történet hasonló alapokon.
© SzG
2019. december 1. 09:10 | Válasz erre | #522
Szia!

Nem, már rég elfogyott az összes példány... Tervezgettem régebben, hogy újranyomattatom, de aztán ezt az ötletet elvetettem, mert egyre több hibát láttam a könyvben, és egyre vállalhatatlanabbnak éreztem. :) Igazából még örültem is, hogy már elfogyott az összes, és már nem olvashatja el senki... már persze azokon kívül, akik anno beszerezték.
Egy időben mondjuk nekiláttam átírni az egész könyvet, és úgy gondoltam, hogy ha kész leszek, akkor majd ezt a friss, már vállalhatóbb verziót közzéteszem valahogy... de aztán ez az átírás meg félbemaradt, mert egyre jobban eltávolodtam a horrortól, és egyre jobban nem érdekelt a Bizonytalanság börtönében sem. :) De talán majd egyszer mégis befejezem ezt az átdolgozást, és akkor újra kiadom a könyvet.
Egyébként mostanában fantasyt írok megint, ahogy régen, még a Bizonytalanság börtönében előtt. :) Épp most fogjuk befejezni Killmasterrel a Végzet prófétái új változatát (lásd a "2. szabadúszó játékkönyvíró verseny" c. topicot), de van egy saját klasszikus fantasy projektem is, az is alakul, jövőre szerintem az is olvasható lesz.
Bármivel készen vagyok, jelzem itt is. :)
És bocs a "kissé" megkésett válaszért... ezt a topicot nem nagyon nézegettem már.

Üdv.: SzG (Szlobodnik Gábor)
2018. február 9. 01:01 | Válasz erre | #521
lehet még venni belöle?
dum spiro spero!
2017. szeptember 8. 00:14 | Válasz erre | #520
Lesz második része?
© twillight (Kövérorr)
2016. október 15. 12:25 | Válasz erre | #519
Tudok vkit aki csak most tudta meg hogy létezik a könyv, és asszem rögtön le is csapott rá.
gondolni kell hát az új fecskékre [smiley]alien[/smiley]
© Grimmy
2016. október 15. 12:05 | Válasz erre | #518
Meg is találtam a könyvjelzővel kapcsolatos magyarázatot. Idézem (SPOILER):

"Mivel többen kérdezték (főleg privát levélben), hogy hogyan is lehet megfejteni azt a bizonyos, elsőre értelmetlennek tűnő szöveget a könyvjelzőn, így álljon itt egy kis magyarázat/leírás, stb. erre vonatkozóan.
A következő részt tehát csak az olvassa el, aki tényleg nem boldogul vele.

Lássuk először is a könyvjelzőn lévő szöveget (szerintem kisilabizálható, de azért a biztonság kedvéért bemásolom):

quertzopas. ltn
wis secundus
visid indagatio et
cruciatus vii cella
sirtzofasepp. vssz
ospvertoza sulp. ltn
pure viginviiti cex
minor.vii.quattuor..

Megfejtés/magyarázat, stb.: a lényeg az, hogy a szöveg hosszabb-rövidebb mondatokra van tagolva (ezek végén, mint látható, pont van), és minden mondat után van egy néhány betűből álló, csak mássalhangzókat tartalmazó szó, ami arra utal, hogy a következő mondatot hogyan kell olvasni. Az "ltn" nem meglepő módon azt jelenti, hogy latin szöveg következik (egyébként az egész szövegnek van egy ilyen "latinos" hangzása), a "vssz" pedig azt jelzi, hogy visszafelé kell olvasni a következő szakaszt . Ezek alapján szinte az egész szöveg értelmet nyer (kivéve a tényleg értelmetlen, "ál-latin" szavakat, mint pl. a pure, stb., amiket természetesen nehezítésképpen tettem bele). Illetve, a végén van még egy szó, aminek a megfejtéséhez egy kis furfang kell: ez a "viginviiti". Ez szintén egy értelmes kifejezés, csak hogy kicsit megbonyolítsam a dolgot, betettem a közepére a "vii" szócskát, ami egyébként amolyan elválasztó-szóként funkcionál (máshol is van pár helyen, az egymáshoz tartozó szavak között, bár konkrétan ez az egyetlen olyan rész, amit így értelmetlenné tesz). Szóval a "vii"-t ki kell szedni a "viginviiti"-ből, és összeolvasni a megmaradt betűket, hogy megkaphassuk az egyik utolsó, amúgy kulcsfontosságú szót.
Hát nagyjából ennyi. Mint látható, egy latin-szótár birtokában (ami ugye neten is van) elég könnyen meg lehet fejteni a szöveget, maximum a "viginviiti" okozhat gondot, de talán ez is kitalálható (legalábbis volt, aki segítség nélkül is boldogult vele). Mindenesetre ezek után már csak el kell olvasni egymás után az értelmes szavakat, amikből természetesen ki is derül a további teendő, vagyis hogy hogyan lehet eljutni arra a bizonyos, inkább csak poénnak szánt titkos fejezetpontra. "
© Grimmy
2016. október 15. 11:59 | Válasz erre | #517
"Btw, legközelebb a direkt infót rejtsd el spoilerrel!"
Figyelmetlen voltam. "Ez van."
Egyébként szerintem nagyjából úgyis mindegy, mert rajtunk kívül nem sokan olvashatják ezt a topicot... meg a könyvet. Évekkel ezelőtt írt be ide valaki utoljára.

A könyvjelző megfejtése kint volt egy időben valahol. Majd megkeresem.

Grimmy
© twillight (Kövérorr)
2016. október 15. 11:06 | Válasz erre | #516
""188: nem 111-et, hanem 116-ot kell hozzáadni"
Szerintem nem. Számold újra."

Excel-hiba történt. Ez van.

Btw, legközelebb a direkt infót rejtsd el spoilerrel!

PS: szlobo még mindig nem rakta fel sehova a könyvjelző megfejtését...
© Grimmy
2016. október 15. 09:13 | Válasz erre | #515
"188: nem 111-et, hanem 116-ot kell hozzáadni"
Szerintem nem. Számold újra.
A válasz "Howard", ennek az összértéke 79... ha ehhez hozzáadod a 111-et, akkor 190 jön ki, és ez a továbbvezető pont.

"a 32. fejezetpont a 48-ra küld, holott a 46-ra kellene. Nem nagy gond, ugyanaz a folyosó kicsit lentebb."
Ez viszont tényleg elírás.

A könyvjelzőn lévő szöveg értelme valami olyasmi, ha jól emlékszem, hogy ha másodszor jársz a kínzókamrában (ez a 131-es fejezet), akkor adj hozzá húszból négyet, tehát 16-ot az ottani fejezetponthoz. Így juthatsz el a 147-re, és veheted fel a voodoo-babát.

Grimmy
© twillight (Kövérorr)
2016. október 15. 00:00 | Válasz erre | #514
ERRATA, avagy hibák a könyvben:

SPOILER-ség!

a 32. fejezetpont a 48-ra küld, holott a 46-ra kellene. Nem nagy gond, ugyanaz a folyosó kicsit lentebb.

A 143-on és 140-en nem működik Lynqhal.

110: nem "próbáltak", hanem "próbálták"

2: ne 23-at, hanem 17-et kell hozzáadni

188: nem 111-et, hanem 116-ot kell hozzáadni

147: sehonnan nem elérhető fejezetpont

-------------

A könyvjelző szövegének jelentése úgy látom:

*értelmetlen* // ltn =? litána = olvasd? VAGY = IM (instant message) = olvasd?
*visidus* investigation and torture of seven rooms *sirtzofasepp*
*vssz ospvertoza sulp.*
*ltn pure viginvirti cex* less than seven four (vonj le 74-et? kevesebb mint 7*4?)

Szóval "Ha másodszor jársz a kínzókamrában (131-es fejezetpont), *csinálj vmit*" és így lapozz a 147-re.

-------------

Rövid értékelés:

Én Interaktív Regényként kezeltem a dolgot, így nem izgatott mennyi "nehéz" vagy sem a játék-része, lényeg volt hogy végig hangulatos. Amúgy minden feladvány megvolt fél perc töprengés (és sok lapozgatás) után, még a térképdarabot is sikerült helyesre kikövetkeztetni mikor elkezdtem kiszűrni melyik fejeztpontokon voltam már (feltételeztem nem került túl messzire, látszott hogy egy szoba/szektor egyhalomba lett rendezve).
A folytonos "ez a Lovecraft novella, az a Lovecraft novella" utalások azonnal megvoltak (4-5-ször is olvastam a teljes életművet heh), és szerintem beütött még egy kis Gabriel's Knight is. No meg persze az Elátkozott Ház (itt sokkal jobban volt megcsinálva mint az EH-ban).

A végén a kereszt volt viszont nagyon olyan mint egy random tárgypróbálás egy régi számítógépes kalandjátékban, khm. Viszont a Bajnokok Próbája-utalás némileg menti.

Btw, akkor ez most egy rakás náci volt? Mert ugye a dátum amit találunk 1937, és ahhoz képest ha jól dereng 8 év telt el. 1937 + 8 = 1945. Hitler egyik Csodafegyverét győztük le vajon?
© Grimmy
2016. október 14. 09:06 | Válasz erre | #513
Úgy emlékszem, a térkép száma valójában 17. Próbáld meg így a titkosajtó-keresést.

Grimmy
© twillight (Kövérorr)
2016. október 13. 08:22 | Válasz erre | #512
KÉRDÉS: a 2-es fejezetponton találunk egy TÉRKÉPet, aminek a száma +23. Ezt pontosan hol kéne használni? Legalább melyik szinten?
[spoiler2]Szerintem a pincében, de hiába pörgetem a lapokat.[/spoiler2]

---------

Nem tudom volt-e vhol, de kéne (énegyelőre a pincébe jutottam le):

[b]ERRATA, avagy hibák a könyvben[/b]:

[b][meret=+4]SPOILER-ség![/meret][/b]

a 32. fejezetpont a 48-ra küld, holott a 46-ra kellene. Nem nagy gond, ugyanaz a folyosó kicsit lentebb.

A 143-on és 140-en nem működik Lynqhal.

110: nem "próbáltak", hanem "próbálták"

2014. augusztus 4. 18:39 | Válasz erre | #511
Sikerült végigvinnem a könyvet, ezért gondoltam megírom a magam kis kritikáját.

A könyv ismertetője nagyon rejtélyesre sikerült, de szerintem remek figyelemfelkeltő és kedvcsináló is egyben. Horror, dark, fantasy, erotika mindez egy csomagban? 1-2-3 elkelt!

A borító egy black-metál együttes albumára emlékeztetett, mellett pedig bezártságot súgott nekem, de ennek miértje már a hátoldalon kiderült.

Mielőtt belekezdek egy KJK könyvbe, meg szoktam nézni a képeket, de sosem olvasom el a mellette levő szöveget. Ennek egyik oka, hogy ne fedjem fel magam előtt a cselekményt, a másik, hogy nagyon izgalmas várni, mikor érek el ahhoz a fejezetponthoz, amihez a kép kapcsolódik. A képekkel semmi bajom, mivel nagy képregényrajongó is vagyok, így már megszoktam, hogy van akinek ez a stílus jön be, másnak pedig az. (Ami engem illett, pocsék rajzoló vagyok, még egy 3 éves kampóskezű óvodás is felismerhetőbbet alkot, mint én.)

Miután mindent így kielemeztem, a fegyvertárból elővettem a szokásos kellékeket. 2 db legendás (fa!) dobókockámat, hadinaplómat (vagyis egy spirálfüzetet, amely a küzdelmeket tartalmazta) ceruzát, radírt és 2 liter mentes vizet. Indulhat a kaland! Ööö... várjunk csak, hiszen ehhez nem is kell dobókocka, se hadinapló. Na, akkor pakolás vissza. Végre neki kezdhetek a könyvnek.

A bevezető szerintem pont elegendően hosszú, a Rémület útvesztőjében pont a több oldalas bevezetőtől állt égnek a hajam, melyet minden újrakezdéskor elolvastam. (Mert lelkiismeretes is vagyok ám, nemcsak béna rajzoló.)

Már az elején nagyon átjön a komor, sötét hangulat, az egész házból, a falakból, mindenhonnan csak úgy süt a rosszindulat. Az első pár szoba és kanyar után már bőszen jegyzetelek és egy nagy meglepetés is ér: itt vissza lehet menni az egyes helyszínekre! Remek ötlet, annak idején nagyon sokat szívtam a többi KJK könyvnél, mikor véletlenül rossz irányba fordultam.

SPOILER:

Az első elhalálozás is így történt: túl gyorsan mentem vissza a könyvtárba és nem volt lámpám, Randolph pedig elintézett.

Az első halálcsapdát viszont ösztönösen is ügyesen kikerültem, sötét padláson nem mászkálunk, gyertya és gyufa kell.

További elhalálozások oka: arcom eltakarása nélkül mentem be Wilburhoz, majd a démoni lény cseppfolyóssá változtatott.

Túl hamar mentem be a kriptába és még nem tudtam a szobalány nevét. (Azt hiszem, a Sylvia nevet ezek után örök életre meg fogom jegyezni.)

A halálpontok közül szerintem sok kiszámítható, mint például a vaskerítés, a temető elhagyása, de ez nem hiba, elvégre a való életben is sokszor úgy maradunk életben, ha a józan eszünkre hallgatunk és logikusan gondolkozunk.

Tárgyhasználat:

- először is, ami a legjobban bejött: hősünk nem hagyja ott a késeket, hanem felveszi. Rengeteg filmet láttam már, mikor a főszereplő (nő vagy férfi) egy sötét, veszélyekkel teli helyen mászkál, de még egy nyomorult olvasó lámpát sem képes felemelni, hogy leüsse a támadóját.

- jó ötlet, hogy a tárgyaknak és a kulcsoknak van száma, majd ezeket hozzáadva a fejezetpontokhoz tudunk továbblépni. Azonban néha nem ártott volna egy kicsit több utalás. Olyasmi, mint például az ezüstszínű kulcs az ezüst kilincsű ajtóhoz való stb. Vagy ott van a faltörés esete, az tényleg olyan volt, hogy minden pince pontnál elkezdtem összeadni. Bár nem ártott egy kis gyakorlás, de egy kicsit ott unalmas volt az állandó fejszámolás. A végén a keresztnél(+14) rájöttem, hogy használnom kell, de például mikor a könyvtárban megtaláltam a titkos szobát, csak pislogtam, hogy most mit is kéne tennem? Majd rájöttem, hogy van még egy kulcsom és irány a zárt vasajtó. Ezek a kis útbaigazítások szerintem nem tekinthetők segítségnek, hanem inkább az olvashatóságot-játszhatóságot növelték volna.

Karakterek:

- a szörnyek közül a kedvencem a Megváltó szobor, de a pincerendszerben kószáló lény is nagyon jól el van találva. A végzetét - ahogy Wilbur csontváza behúzza a vasszűzbe - pedig többször is elolvastam, annyira tetszett.

- Wilbur jó arc, a kínzása kegyetlenül részletesen lett megírva, szinte libabőrős lettem. Később is sokat segít, faltam az oldalakat, amiken szerepel.

- Charlotte, aki miatt elvileg Howard végig csinálja az egész rémálomba illő kalandot. Az erotikus részek tényleg sikamlósak lettek, de ez így van jól. Nem tudom, mennyi +18-as filmet néztél vagy hány szvinger partin vettél előtte részt, de az a gang-bang parti igen élethűre sikeredett. :-)
Mikor kiderült, hogy menthetetlen és mindenképpen meg kell ölni, gondoltam vesszen a jó ügy érdekében, de ahogy Howard rájön, hogy nem is az ő barátnője volt, már nem is sajnáltam egy kicsit se.

- Gilman: nem volt sok szerepe, csak a történet végén, de ott nagyon hitelesre sikerült. A pap hogyan is kapta meg a büntetését?

Történet összesen:

izgalmas, mindig gondolkodásra késztető. Érezni, hogy Howard mennyire odavan \"barátnőjéért\", de egy kicsit túlontúl a boldogságra lett kihegyezve a téma. Csúnyán megfogalmaz a \"hiányt\" hiányoltam, a lány eltűnése okozta űrt. Részemről kicsit több képzelgést is szőttem volna a sztoriba, például hősünk már majdnem feladja, de a fantázia képek, ahogy Charlotte szenved egy kínpadon, esetleg másképp bántalmazzák stb. hajtják a folyosókon tovább. Azért a lényeg lejött természetesen. Az ikertestvér nagy csavar a végén, én egyáltalán nem számítottam rá. A látnoki képesség pedig egyszerűen zseniális.

Mindent összevetve remekül szórakoztam a könyvvel, remélem, még lesz folytatás.
2014. március 25. 22:02 | Válasz erre | #510
Oh, én meg azt hittem, hogy ez a demo a fent említett 90-95%:DDD
Szóval megvárom a végét, mert ha elkezdeném, lehet, hogy sajnálnám abbahagyni... :)
© SzG
2014. március 25. 19:12 | Válasz erre | #509
Igen, \"keresgélős-feladványos\" a project, de ez a demo tényleg nem túl hosszú, kb. az 1/20-a az egésznek... lényegében öt helyiségből áll, meg talán két folyosóból. :D (Mondjuk ahhoz képest igencsak meg van bonyolítva.) Szóval elég hozzá pár óra.
2014. március 25. 19:06 | Válasz erre | #508
Okés, bár írtad, hogy keresgélős-feladványos... nem 1-2 óra az:D
© SzG
2014. március 25. 18:39 | Válasz erre | #507
... hozzáteszem, nem is túl hosszú, úgyhogy túl sok idő nem is kell a végigjátszásához, max. egy-két óra. ;)
© SzG
2014. március 25. 17:13 | Válasz erre | #506
Köszi, bár sajnos fogalmam sincs, hogy mikor lesz 100. :D Addig is melegen ajánlom a demot. Önmagában is lejátszható, ahogy írtam, van eleje, közepe vége... Akár még egy külön mini kalandjátéknak is felfogható. :)
2014. március 25. 16:46 | Válasz erre | #505
Alig várom, hogy 100% legyen...
© SzG
2014. március 22. 19:17 | Válasz erre | #504
Kikerült a honlapunkra egy kis ízelítő a már itt is sokat emlegetett Pestilence c. FPS/Adventure játékomból:
http://szovetsegjtk.hu/?q=node/81
© SzG
2014. február 19. 05:40 | Válasz erre | #503
Köszönjük, igyekezni fogunk! [smiley]vigyor4[/smiley]
© Kawer
2014. február 18. 23:46 | Válasz erre | #502
Köszi, működik! :) ...ééééés szuper az oldal, továbbra is ilyen lendületet, sok-sok fantáziát kívánok mindenkinek!
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
2014. február 18. 07:38 | Válasz erre | #501
© Anry
2014. február 17. 23:01 | Válasz erre | #500
2014. február 17. 16:40 | Válasz erre | #499
Elvileg most már működnie kellene az oldalnak.

Anry! Még mindig hibát jelez a böngésződ?
2014. február 17. 15:53 | Válasz erre | #498
Bocsi, nem állítottam be karbantartási üzenetet. Biztonsági frisstítéseket telepítek, remélem megoldja Anry problémáját. Picit lassú a netem, de durván 0.5-1 óra múlva elvileg újra üzemelni fog az oldal. Addig is türelmedet kérem.
© SzG
2014. február 17. 15:19 | Válasz erre | #497
Épp most folyik a karbantartás, bocsi. [smiley]buck[/smiley] Hamarosan \"jövünk vissza\".
© Kawer
2014. február 17. 15:15 | Válasz erre | #496
Nekem egy darabig ment, olvasgattam az oldalt, aztán...
Parse error: syntax error, unexpected \'}\' in /wwwroot/sites/all/themes/freethemes4you_books_2_d7/maintenance-page.tpl.php on line 152

[smiley]conf[/smiley]
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
© SzG
2014. február 17. 09:38 | Válasz erre | #495
Akkor csak nincs nagy gáz. [smiley]beka2[/smiley]
Lehet, hogy csak valami átmeneti bugról, elérhetési hibáról volt szó, valamiért nem jött be a site az éjszaka közepén vagy nem tudom. [smiley]circling[/smiley]
2014. február 17. 09:02 | Válasz erre | #494
Beeep, nekem Chrome-om van, tökéletesen működik:D
2014. február 17. 07:24 | Válasz erre | #493
Szia!

Másnak is van ilyen problémája? Mi már egy ideje használjuk az oldalt, eddig nem fordult elő ilyesmi. Este utánanézek, mi lehet a gond.
© SzG
2014. február 17. 05:59 | Válasz erre | #492
Huh, nem tudom, nem vagyok szaki a témában... remélhetőleg Nimretil majd tud tenni valamit az ügyben.
Mondjuk nekem Firefoxxal bejön (pedig asszem nem is a legújabb verzióm van), meg most néztem IE-vel, azzal is jó. Chrome-ot passzolom, olyanom nincs.
© Anry
2014. február 17. 03:09 | Válasz erre | #491
Chrome-ra, Firefox-ra nekem ezt dobja ki:

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

Error message
PDOException: SQLSTATE[HY000] [2013] Lost connection to MySQL server at \'reading initial communication packet\', system error: 0 in lock_may_be_available() (line 167 of /wwwroot/includes/lock.inc).
© SzG
2014. február 17. 00:59 | Válasz erre | #490
Akkor ide is...
Elindult a részben általam alapított Szövetség a Hazai Játékkönyvekért honlapja:
http://szovetsegjtk.hu/
Többek között a BB-t is ingyenesen letölthetővé tettük (az eredeti 2009-es verziót), úgyhogy aki még nem olvasta, az most megteheti, illetve egy kattintással hozzájuthat a PDF-verzióhoz. :)
A későbbiekben rendszeres frissítések várhatók a site-on, elvileg hamarosan tőlem is kikerül majd egy minikaland (a Száműzött c. 100 FP-s szösszenet, ami egy alternatív befejezés a Királyok Koronájához, ahogy talán már írtam itt-ott), és tavasszal megjelenik az első közös könyvünk, a KJK-fanfictionokat tartalmazó Visszatérés a Titánra is. Bővebb infók, valamint letölthető kalandok, képek a Szövetség honlapján...
2013. december 13. 14:27 | Válasz erre | #489
Szerintem ezt ő már régóta tudja :D
© Anry
2013. december 12. 20:35 | Válasz erre | #488
Zoleeka a te mumusod, tekints rá ekként. ;)
© SzG
2013. december 11. 11:41 | Válasz erre | #487
Amnézia csak a B.B.-ben van a saját projectjeim közül, a Pestilence teljesen másról szól, annyi, hogy nem emlékszik rá a főszereplő, hogy hogyan fogták el... de ennek nincs is jelentősége. Nyúlni pedig semmit nem szoktam, szóval igen, a \"saját ötletek\" híve vagyok.
Mellesleg te egyik \"művemet\" sem ismered, se a novelláimat, se a játékaimat, de még a BB-t sem, ugyebár köztudottan csak az első pár fejezetet olvastad el abból is, úgyhogy nem tudom, milyen alapon utalgatsz rá, hogy lopom az ötleteimet, illetve milyen alapon írod, hogy \"mindig amnéziásan ébrednek a karakterek\", de mindegy. [smiley]buck[/smiley]
2013. december 11. 11:37 | Válasz erre | #486
A saját ötletek híve, igen, pl Szg karakterei sosem amnéziával ébrednek egy szobában vagy egy folyosón. :)
© SzG
2013. december 10. 16:13 | Válasz erre | #485
Biztos lehetne, de nem nagyon szoktam ilyesmiken - már meglévő filmek, esetleg PC-s játékok úgymond könyvre ültetésén - gondolkodni. Már csak azért sem, mert egyrészt a saját ötletek híve vagyok, minden téren, másrészt meg rengeteg vázlatom, félkész könyvem van, szóval egy darabig biztos nem fogok kifogyni az \"írnivalóból\". [smiley]gonosz1[/smiley]
2013. december 10. 15:58 | Válasz erre | #484
Arra gondoltál hogy más PC játékokat is meg lehetne írni lapozgatós könyvként? Tudom, az nem ez a topic, de például hatalmas sikere lenne egy Limbo-s kalandkönyvnek. De volna még egy rakás ötletem.
2013. december 10. 15:50 | Válasz erre | #483
Bízok benned, de a Hexent szinte alig ismerem:(
© SzG
2013. december 10. 15:44 | Válasz erre | #482
Hát igazából abszolút nem az a \"léc\", sőt, ahogy utaltam rá, nekem a Megmérgezve eszembe se jutott eddig a Pestilence kapcsán... A léc az eredeti Hexen, meg a hozzá készült eddigi legjobb rajongói pályacsomag, a \"Scource of Viscerous\"; ezeknek a szintjét szeretném elérni, sőt - meghaladni. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez sikerülni fog... de teszek rá egy kísérletet, hátha. :))
1234567891011Következő oldalUtolsó oldal