Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Szlobodnik Gábor: A bizonytalanság börtönében
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
1234567891011Következő oldalUtolsó oldal
2018. február 9. 01:01 | Válasz erre | #521
lehet még venni belöle?
dum spiro spero!
2017. szeptember 8. 00:14 | Válasz erre | #520
Lesz második része?
2016. október 15. 12:25 | Válasz erre | #519
Tudok vkit aki csak most tudta meg hogy létezik a könyv, és asszem rögtön le is csapott rá.
gondolni kell hát az új fecskékre [smiley]alien[/smiley]
© Grimmy
2016. október 15. 12:05 | Válasz erre | #518
Meg is találtam a könyvjelzővel kapcsolatos magyarázatot. Idézem (SPOILER):

"Mivel többen kérdezték (főleg privát levélben), hogy hogyan is lehet megfejteni azt a bizonyos, elsőre értelmetlennek tűnő szöveget a könyvjelzőn, így álljon itt egy kis magyarázat/leírás, stb. erre vonatkozóan.
A következő részt tehát csak az olvassa el, aki tényleg nem boldogul vele.

Lássuk először is a könyvjelzőn lévő szöveget (szerintem kisilabizálható, de azért a biztonság kedvéért bemásolom):

quertzopas. ltn
wis secundus
visid indagatio et
cruciatus vii cella
sirtzofasepp. vssz
ospvertoza sulp. ltn
pure viginviiti cex
minor.vii.quattuor..

Megfejtés/magyarázat, stb.: a lényeg az, hogy a szöveg hosszabb-rövidebb mondatokra van tagolva (ezek végén, mint látható, pont van), és minden mondat után van egy néhány betűből álló, csak mássalhangzókat tartalmazó szó, ami arra utal, hogy a következő mondatot hogyan kell olvasni. Az "ltn" nem meglepő módon azt jelenti, hogy latin szöveg következik (egyébként az egész szövegnek van egy ilyen "latinos" hangzása), a "vssz" pedig azt jelzi, hogy visszafelé kell olvasni a következő szakaszt . Ezek alapján szinte az egész szöveg értelmet nyer (kivéve a tényleg értelmetlen, "ál-latin" szavakat, mint pl. a pure, stb., amiket természetesen nehezítésképpen tettem bele). Illetve, a végén van még egy szó, aminek a megfejtéséhez egy kis furfang kell: ez a "viginviiti". Ez szintén egy értelmes kifejezés, csak hogy kicsit megbonyolítsam a dolgot, betettem a közepére a "vii" szócskát, ami egyébként amolyan elválasztó-szóként funkcionál (máshol is van pár helyen, az egymáshoz tartozó szavak között, bár konkrétan ez az egyetlen olyan rész, amit így értelmetlenné tesz). Szóval a "vii"-t ki kell szedni a "viginviiti"-ből, és összeolvasni a megmaradt betűket, hogy megkaphassuk az egyik utolsó, amúgy kulcsfontosságú szót.
Hát nagyjából ennyi. Mint látható, egy latin-szótár birtokában (ami ugye neten is van) elég könnyen meg lehet fejteni a szöveget, maximum a "viginviiti" okozhat gondot, de talán ez is kitalálható (legalábbis volt, aki segítség nélkül is boldogult vele). Mindenesetre ezek után már csak el kell olvasni egymás után az értelmes szavakat, amikből természetesen ki is derül a további teendő, vagyis hogy hogyan lehet eljutni arra a bizonyos, inkább csak poénnak szánt titkos fejezetpontra. "
© Grimmy
2016. október 15. 11:59 | Válasz erre | #517
"Btw, legközelebb a direkt infót rejtsd el spoilerrel!"
Figyelmetlen voltam. "Ez van."
Egyébként szerintem nagyjából úgyis mindegy, mert rajtunk kívül nem sokan olvashatják ezt a topicot... meg a könyvet. Évekkel ezelőtt írt be ide valaki utoljára.

A könyvjelző megfejtése kint volt egy időben valahol. Majd megkeresem.

Grimmy
2016. október 15. 11:06 | Válasz erre | #516
""188: nem 111-et, hanem 116-ot kell hozzáadni"
Szerintem nem. Számold újra."

Excel-hiba történt. Ez van.

Btw, legközelebb a direkt infót rejtsd el spoilerrel!

PS: szlobo még mindig nem rakta fel sehova a könyvjelző megfejtését...
© Grimmy
2016. október 15. 09:13 | Válasz erre | #515
"188: nem 111-et, hanem 116-ot kell hozzáadni"
Szerintem nem. Számold újra.
A válasz "Howard", ennek az összértéke 79... ha ehhez hozzáadod a 111-et, akkor 190 jön ki, és ez a továbbvezető pont.

"a 32. fejezetpont a 48-ra küld, holott a 46-ra kellene. Nem nagy gond, ugyanaz a folyosó kicsit lentebb."
Ez viszont tényleg elírás.

A könyvjelzőn lévő szöveg értelme valami olyasmi, ha jól emlékszem, hogy ha másodszor jársz a kínzókamrában (ez a 131-es fejezet), akkor adj hozzá húszból négyet, tehát 16-ot az ottani fejezetponthoz. Így juthatsz el a 147-re, és veheted fel a voodoo-babát.

Grimmy
2016. október 15. 00:00 | Válasz erre | #514
ERRATA, avagy hibák a könyvben:

SPOILER-ség!

a 32. fejezetpont a 48-ra küld, holott a 46-ra kellene. Nem nagy gond, ugyanaz a folyosó kicsit lentebb.

A 143-on és 140-en nem működik Lynqhal.

110: nem "próbáltak", hanem "próbálták"

2: ne 23-at, hanem 17-et kell hozzáadni

188: nem 111-et, hanem 116-ot kell hozzáadni

147: sehonnan nem elérhető fejezetpont

-------------

A könyvjelző szövegének jelentése úgy látom:

*értelmetlen* // ltn =? litána = olvasd? VAGY = IM (instant message) = olvasd?
*visidus* investigation and torture of seven rooms *sirtzofasepp*
*vssz ospvertoza sulp.*
*ltn pure viginvirti cex* less than seven four (vonj le 74-et? kevesebb mint 7*4?)

Szóval "Ha másodszor jársz a kínzókamrában (131-es fejezetpont), *csinálj vmit*" és így lapozz a 147-re.

-------------

Rövid értékelés:

Én Interaktív Regényként kezeltem a dolgot, így nem izgatott mennyi "nehéz" vagy sem a játék-része, lényeg volt hogy végig hangulatos. Amúgy minden feladvány megvolt fél perc töprengés (és sok lapozgatás) után, még a térképdarabot is sikerült helyesre kikövetkeztetni mikor elkezdtem kiszűrni melyik fejeztpontokon voltam már (feltételeztem nem került túl messzire, látszott hogy egy szoba/szektor egyhalomba lett rendezve).
A folytonos "ez a Lovecraft novella, az a Lovecraft novella" utalások azonnal megvoltak (4-5-ször is olvastam a teljes életművet heh), és szerintem beütött még egy kis Gabriel's Knight is. No meg persze az Elátkozott Ház (itt sokkal jobban volt megcsinálva mint az EH-ban).

A végén a kereszt volt viszont nagyon olyan mint egy random tárgypróbálás egy régi számítógépes kalandjátékban, khm. Viszont a Bajnokok Próbája-utalás némileg menti.

Btw, akkor ez most egy rakás náci volt? Mert ugye a dátum amit találunk 1937, és ahhoz képest ha jól dereng 8 év telt el. 1937 + 8 = 1945. Hitler egyik Csodafegyverét győztük le vajon?
© Grimmy
2016. október 14. 09:06 | Válasz erre | #513
Úgy emlékszem, a térkép száma valójában 17. Próbáld meg így a titkosajtó-keresést.

Grimmy
2016. október 13. 08:22 | Válasz erre | #512
KÉRDÉS: a 2-es fejezetponton találunk egy TÉRKÉPet, aminek a száma +23. Ezt pontosan hol kéne használni? Legalább melyik szinten?
[spoiler2]Szerintem a pincében, de hiába pörgetem a lapokat.[/spoiler2]

---------

Nem tudom volt-e vhol, de kéne (énegyelőre a pincébe jutottam le):

[b]ERRATA, avagy hibák a könyvben[/b]:

[b][meret=+4]SPOILER-ség![/meret][/b]

a 32. fejezetpont a 48-ra küld, holott a 46-ra kellene. Nem nagy gond, ugyanaz a folyosó kicsit lentebb.

A 143-on és 140-en nem működik Lynqhal.

110: nem "próbáltak", hanem "próbálták"

2014. augusztus 4. 18:39 | Válasz erre | #511
Sikerült végigvinnem a könyvet, ezért gondoltam megírom a magam kis kritikáját.

A könyv ismertetője nagyon rejtélyesre sikerült, de szerintem remek figyelemfelkeltő és kedvcsináló is egyben. Horror, dark, fantasy, erotika mindez egy csomagban? 1-2-3 elkelt!

A borító egy black-metál együttes albumára emlékeztetett, mellett pedig bezártságot súgott nekem, de ennek miértje már a hátoldalon kiderült.

Mielőtt belekezdek egy KJK könyvbe, meg szoktam nézni a képeket, de sosem olvasom el a mellette levő szöveget. Ennek egyik oka, hogy ne fedjem fel magam előtt a cselekményt, a másik, hogy nagyon izgalmas várni, mikor érek el ahhoz a fejezetponthoz, amihez a kép kapcsolódik. A képekkel semmi bajom, mivel nagy képregényrajongó is vagyok, így már megszoktam, hogy van akinek ez a stílus jön be, másnak pedig az. (Ami engem illett, pocsék rajzoló vagyok, még egy 3 éves kampóskezű óvodás is felismerhetőbbet alkot, mint én.)

Miután mindent így kielemeztem, a fegyvertárból elővettem a szokásos kellékeket. 2 db legendás (fa!) dobókockámat, hadinaplómat (vagyis egy spirálfüzetet, amely a küzdelmeket tartalmazta) ceruzát, radírt és 2 liter mentes vizet. Indulhat a kaland! Ööö... várjunk csak, hiszen ehhez nem is kell dobókocka, se hadinapló. Na, akkor pakolás vissza. Végre neki kezdhetek a könyvnek.

A bevezető szerintem pont elegendően hosszú, a Rémület útvesztőjében pont a több oldalas bevezetőtől állt égnek a hajam, melyet minden újrakezdéskor elolvastam. (Mert lelkiismeretes is vagyok ám, nemcsak béna rajzoló.)

Már az elején nagyon átjön a komor, sötét hangulat, az egész házból, a falakból, mindenhonnan csak úgy süt a rosszindulat. Az első pár szoba és kanyar után már bőszen jegyzetelek és egy nagy meglepetés is ér: itt vissza lehet menni az egyes helyszínekre! Remek ötlet, annak idején nagyon sokat szívtam a többi KJK könyvnél, mikor véletlenül rossz irányba fordultam.

SPOILER:

Az első elhalálozás is így történt: túl gyorsan mentem vissza a könyvtárba és nem volt lámpám, Randolph pedig elintézett.

Az első halálcsapdát viszont ösztönösen is ügyesen kikerültem, sötét padláson nem mászkálunk, gyertya és gyufa kell.

További elhalálozások oka: arcom eltakarása nélkül mentem be Wilburhoz, majd a démoni lény cseppfolyóssá változtatott.

Túl hamar mentem be a kriptába és még nem tudtam a szobalány nevét. (Azt hiszem, a Sylvia nevet ezek után örök életre meg fogom jegyezni.)

A halálpontok közül szerintem sok kiszámítható, mint például a vaskerítés, a temető elhagyása, de ez nem hiba, elvégre a való életben is sokszor úgy maradunk életben, ha a józan eszünkre hallgatunk és logikusan gondolkozunk.

Tárgyhasználat:

- először is, ami a legjobban bejött: hősünk nem hagyja ott a késeket, hanem felveszi. Rengeteg filmet láttam már, mikor a főszereplő (nő vagy férfi) egy sötét, veszélyekkel teli helyen mászkál, de még egy nyomorult olvasó lámpát sem képes felemelni, hogy leüsse a támadóját.

- jó ötlet, hogy a tárgyaknak és a kulcsoknak van száma, majd ezeket hozzáadva a fejezetpontokhoz tudunk továbblépni. Azonban néha nem ártott volna egy kicsit több utalás. Olyasmi, mint például az ezüstszínű kulcs az ezüst kilincsű ajtóhoz való stb. Vagy ott van a faltörés esete, az tényleg olyan volt, hogy minden pince pontnál elkezdtem összeadni. Bár nem ártott egy kis gyakorlás, de egy kicsit ott unalmas volt az állandó fejszámolás. A végén a keresztnél(+14) rájöttem, hogy használnom kell, de például mikor a könyvtárban megtaláltam a titkos szobát, csak pislogtam, hogy most mit is kéne tennem? Majd rájöttem, hogy van még egy kulcsom és irány a zárt vasajtó. Ezek a kis útbaigazítások szerintem nem tekinthetők segítségnek, hanem inkább az olvashatóságot-játszhatóságot növelték volna.

Karakterek:

- a szörnyek közül a kedvencem a Megváltó szobor, de a pincerendszerben kószáló lény is nagyon jól el van találva. A végzetét - ahogy Wilbur csontváza behúzza a vasszűzbe - pedig többször is elolvastam, annyira tetszett.

- Wilbur jó arc, a kínzása kegyetlenül részletesen lett megírva, szinte libabőrős lettem. Később is sokat segít, faltam az oldalakat, amiken szerepel.

- Charlotte, aki miatt elvileg Howard végig csinálja az egész rémálomba illő kalandot. Az erotikus részek tényleg sikamlósak lettek, de ez így van jól. Nem tudom, mennyi +18-as filmet néztél vagy hány szvinger partin vettél előtte részt, de az a gang-bang parti igen élethűre sikeredett. :-)
Mikor kiderült, hogy menthetetlen és mindenképpen meg kell ölni, gondoltam vesszen a jó ügy érdekében, de ahogy Howard rájön, hogy nem is az ő barátnője volt, már nem is sajnáltam egy kicsit se.

- Gilman: nem volt sok szerepe, csak a történet végén, de ott nagyon hitelesre sikerült. A pap hogyan is kapta meg a büntetését?

Történet összesen:

izgalmas, mindig gondolkodásra késztető. Érezni, hogy Howard mennyire odavan \"barátnőjéért\", de egy kicsit túlontúl a boldogságra lett kihegyezve a téma. Csúnyán megfogalmaz a \"hiányt\" hiányoltam, a lány eltűnése okozta űrt. Részemről kicsit több képzelgést is szőttem volna a sztoriba, például hősünk már majdnem feladja, de a fantázia képek, ahogy Charlotte szenved egy kínpadon, esetleg másképp bántalmazzák stb. hajtják a folyosókon tovább. Azért a lényeg lejött természetesen. Az ikertestvér nagy csavar a végén, én egyáltalán nem számítottam rá. A látnoki képesség pedig egyszerűen zseniális.

Mindent összevetve remekül szórakoztam a könyvvel, remélem, még lesz folytatás.
2014. március 25. 22:02 | Válasz erre | #510
Oh, én meg azt hittem, hogy ez a demo a fent említett 90-95%:DDD
Szóval megvárom a végét, mert ha elkezdeném, lehet, hogy sajnálnám abbahagyni... :)
© SzG
2014. március 25. 19:12 | Válasz erre | #509
Igen, \"keresgélős-feladványos\" a project, de ez a demo tényleg nem túl hosszú, kb. az 1/20-a az egésznek... lényegében öt helyiségből áll, meg talán két folyosóból. :D (Mondjuk ahhoz képest igencsak meg van bonyolítva.) Szóval elég hozzá pár óra.
2014. március 25. 19:06 | Válasz erre | #508
Okés, bár írtad, hogy keresgélős-feladványos... nem 1-2 óra az:D
© SzG
2014. március 25. 18:39 | Válasz erre | #507
... hozzáteszem, nem is túl hosszú, úgyhogy túl sok idő nem is kell a végigjátszásához, max. egy-két óra. ;)
© SzG
2014. március 25. 17:13 | Válasz erre | #506
Köszi, bár sajnos fogalmam sincs, hogy mikor lesz 100. :D Addig is melegen ajánlom a demot. Önmagában is lejátszható, ahogy írtam, van eleje, közepe vége... Akár még egy külön mini kalandjátéknak is felfogható. :)
2014. március 25. 16:46 | Válasz erre | #505
Alig várom, hogy 100% legyen...
© SzG
2014. március 22. 19:17 | Válasz erre | #504
Kikerült a honlapunkra egy kis ízelítő a már itt is sokat emlegetett Pestilence c. FPS/Adventure játékomból:
http://szovetsegjtk.hu/?q=node/81
© SzG
2014. február 19. 05:40 | Válasz erre | #503
Köszönjük, igyekezni fogunk! [smiley]vigyor4[/smiley]
© Kawer
2014. február 18. 23:46 | Válasz erre | #502
Köszi, működik! :) ...ééééés szuper az oldal, továbbra is ilyen lendületet, sok-sok fantáziát kívánok mindenkinek!
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
2014. február 18. 07:38 | Válasz erre | #501
© Anry
2014. február 17. 23:01 | Válasz erre | #500
2014. február 17. 16:40 | Válasz erre | #499
Elvileg most már működnie kellene az oldalnak.

Anry! Még mindig hibát jelez a böngésződ?
2014. február 17. 15:53 | Válasz erre | #498
Bocsi, nem állítottam be karbantartási üzenetet. Biztonsági frisstítéseket telepítek, remélem megoldja Anry problémáját. Picit lassú a netem, de durván 0.5-1 óra múlva elvileg újra üzemelni fog az oldal. Addig is türelmedet kérem.
© SzG
2014. február 17. 15:19 | Válasz erre | #497
Épp most folyik a karbantartás, bocsi. [smiley]buck[/smiley] Hamarosan \"jövünk vissza\".
© Kawer
2014. február 17. 15:15 | Válasz erre | #496
Nekem egy darabig ment, olvasgattam az oldalt, aztán...
Parse error: syntax error, unexpected \'}\' in /wwwroot/sites/all/themes/freethemes4you_books_2_d7/maintenance-page.tpl.php on line 152

[smiley]conf[/smiley]
"Mióta felfogtam halandóságomat, azóta sokkal vidámabban telnek napjaim!"
© SzG
2014. február 17. 09:38 | Válasz erre | #495
Akkor csak nincs nagy gáz. [smiley]beka2[/smiley]
Lehet, hogy csak valami átmeneti bugról, elérhetési hibáról volt szó, valamiért nem jött be a site az éjszaka közepén vagy nem tudom. [smiley]circling[/smiley]
2014. február 17. 09:02 | Válasz erre | #494
Beeep, nekem Chrome-om van, tökéletesen működik:D
2014. február 17. 07:24 | Válasz erre | #493
Szia!

Másnak is van ilyen problémája? Mi már egy ideje használjuk az oldalt, eddig nem fordult elő ilyesmi. Este utánanézek, mi lehet a gond.
© SzG
2014. február 17. 05:59 | Válasz erre | #492
Huh, nem tudom, nem vagyok szaki a témában... remélhetőleg Nimretil majd tud tenni valamit az ügyben.
Mondjuk nekem Firefoxxal bejön (pedig asszem nem is a legújabb verzióm van), meg most néztem IE-vel, azzal is jó. Chrome-ot passzolom, olyanom nincs.
© Anry
2014. február 17. 03:09 | Válasz erre | #491
Chrome-ra, Firefox-ra nekem ezt dobja ki:

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.

Error message
PDOException: SQLSTATE[HY000] [2013] Lost connection to MySQL server at \'reading initial communication packet\', system error: 0 in lock_may_be_available() (line 167 of /wwwroot/includes/lock.inc).
© SzG
2014. február 17. 00:59 | Válasz erre | #490
Akkor ide is...
Elindult a részben általam alapított Szövetség a Hazai Játékkönyvekért honlapja:
http://szovetsegjtk.hu/
Többek között a BB-t is ingyenesen letölthetővé tettük (az eredeti 2009-es verziót), úgyhogy aki még nem olvasta, az most megteheti, illetve egy kattintással hozzájuthat a PDF-verzióhoz. :)
A későbbiekben rendszeres frissítések várhatók a site-on, elvileg hamarosan tőlem is kikerül majd egy minikaland (a Száműzött c. 100 FP-s szösszenet, ami egy alternatív befejezés a Királyok Koronájához, ahogy talán már írtam itt-ott), és tavasszal megjelenik az első közös könyvünk, a KJK-fanfictionokat tartalmazó Visszatérés a Titánra is. Bővebb infók, valamint letölthető kalandok, képek a Szövetség honlapján...
2013. december 13. 14:27 | Válasz erre | #489
Szerintem ezt ő már régóta tudja :D
© Anry
2013. december 12. 20:35 | Válasz erre | #488
Zoleeka a te mumusod, tekints rá ekként. ;)
© SzG
2013. december 11. 11:41 | Válasz erre | #487
Amnézia csak a B.B.-ben van a saját projectjeim közül, a Pestilence teljesen másról szól, annyi, hogy nem emlékszik rá a főszereplő, hogy hogyan fogták el... de ennek nincs is jelentősége. Nyúlni pedig semmit nem szoktam, szóval igen, a \"saját ötletek\" híve vagyok.
Mellesleg te egyik \"művemet\" sem ismered, se a novelláimat, se a játékaimat, de még a BB-t sem, ugyebár köztudottan csak az első pár fejezetet olvastad el abból is, úgyhogy nem tudom, milyen alapon utalgatsz rá, hogy lopom az ötleteimet, illetve milyen alapon írod, hogy \"mindig amnéziásan ébrednek a karakterek\", de mindegy. [smiley]buck[/smiley]
2013. december 11. 11:37 | Válasz erre | #486
A saját ötletek híve, igen, pl Szg karakterei sosem amnéziával ébrednek egy szobában vagy egy folyosón. :)
© SzG
2013. december 10. 16:13 | Válasz erre | #485
Biztos lehetne, de nem nagyon szoktam ilyesmiken - már meglévő filmek, esetleg PC-s játékok úgymond könyvre ültetésén - gondolkodni. Már csak azért sem, mert egyrészt a saját ötletek híve vagyok, minden téren, másrészt meg rengeteg vázlatom, félkész könyvem van, szóval egy darabig biztos nem fogok kifogyni az \"írnivalóból\". [smiley]gonosz1[/smiley]
2013. december 10. 15:58 | Válasz erre | #484
Arra gondoltál hogy más PC játékokat is meg lehetne írni lapozgatós könyvként? Tudom, az nem ez a topic, de például hatalmas sikere lenne egy Limbo-s kalandkönyvnek. De volna még egy rakás ötletem.
2013. december 10. 15:50 | Válasz erre | #483
Bízok benned, de a Hexent szinte alig ismerem:(
© SzG
2013. december 10. 15:44 | Válasz erre | #482
Hát igazából abszolút nem az a \"léc\", sőt, ahogy utaltam rá, nekem a Megmérgezve eszembe se jutott eddig a Pestilence kapcsán... A léc az eredeti Hexen, meg a hozzá készült eddigi legjobb rajongói pályacsomag, a \"Scource of Viscerous\"; ezeknek a szintjét szeretném elérni, sőt - meghaladni. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez sikerülni fog... de teszek rá egy kísérletet, hátha. :))
2013. december 10. 15:29 | Válasz erre | #481
Nem lesz nehéz dolga, ha az a léc:D
2013. december 10. 13:08 | Válasz erre | #480
Na igen, a \"Megmérgezve\"-n nagyon lehetett érezni hogy nem a legigényesebb mű, a \"Riveti utcák\" jobban tetszett. Hát remélem is hogy a Pestilence sokkal jobb lesz!
© SzG
2013. december 10. 12:48 | Válasz erre | #479
Megmérgezve: tényleg, van egy ilyen is, bár elég B-kategóriás könyv, a nyomozós részt is rettentően elszúrták benne, például már szinte az elején lehet tudni, hogy ki a \"hunyó\". [smiley]buck[/smiley] A Pestilence ennél azért igényesebb lesz, legalábbis remélem. [smiley]beka2[/smiley] Meg itt betegség van ugyebár.
Az alapötlet egyébként nem a Megmérgezvéből jött, még csak nem is egy másik könyvből, filmből vagy játékból; a saját életemből merítettem. [smiley]gonosz1[/smiley]
2013. december 10. 12:20 | Válasz erre | #478
Volt egy \"Megmérgezve\" című HK kötet, abban találkoztam hasonlóval, de SZVSZ maga a téma az jó.
Dark fantasy cuccból a Limbo nagyon jó, érdemes megnézni.
© killmaster (Savanyúhas)
2013. november 30. 17:07 | Válasz erre | #477
Kíváncsivá tettél Sz.G kolléga, egyrészt azért is, mert hajdanán én is ilyen játékokkal nyomultam, mint a hexen és a doom, csak mint kiderült én az amatőr ligában, te meg a profik között mozogsz. Másrészt kifejezetten jó néha visszatérni a \"gyökerekhez\", mert talán mi vagyunk az utolsó olyan korosztály, akik tudják, hogy isten nem a P4-et teremtette először, és a windows előtt is léteztek ám számítógépek. És ha sűrűn csuklasz majd, tudni fogod, hogy én is kipróbáltam! [smiley]crazya[/smiley]
© SzG
2013. november 30. 16:53 | Válasz erre | #476
Zolika: neked úgyse fog tetszeni (semmi se jó neked, amit csinálok), úgyhogy bele se nézz.
Ez egy klasszikus, nagybetűs RETRO fantasy-dark fantasy cucc, így a kezdés is \"klasszikus\". Plusz direkt hasonlít a BB-hez itt-ott (pl. a játék első felében itt is egy épületből kell kijutni, csak itt kastély van, nem ház), de ettől függetlenül szó sincs \"utánérzésről\", utánzásról, a hasonlóságok ellenére kellően más a mind a két project. Egyébként, bár tényleg egy \"classic\" fantasy stílusú anyag, így különösebben egyedi, \"merész\" ötleteket nem is akartam belevinni, azért van benne néhány kevésbé elcsépelt dolog. Pl. ez a pestis-téma is ilyen szerintem, legalábbis túl sok olyan fantasy játékkal még nem találkoztam (főleg nem a régiek között), ahol a főszereplő halálos beteg, és a fő cél gyakorlatilag az, hogy meggyógyítsa magát.

Csatorna: :D Nem tudom, de itt illik a környezetbe (börtön), és kész. :)
Mindenféle windowson fog menni szerintem.
2013. november 30. 15:33 | Válasz erre | #475
[smiley]wave[/smiley][smiley]hawaii[/smiley][smiley]worship[/smiley][smiley]eljen[/smiley][smiley]finom[/smiley]
64 bites Win 7-esen el fog indulni?

Egyébként halkan kérdem meg, hogy az a \"fránya\" csatora miért szerepel minden fantasy műben? :DD
2013. november 30. 15:30 | Válasz erre | #474
Egy nyirkos, sötét cellában térsz magadhoz, ahol mindent kosz és penészes csontok borítanak. Fáj a fejed, erős köhögés kínoz, és fogalmad sincs, hogy kerültél ide.

Hm...egy teljesen új kezdet, ilyet még sosem láttam, vagy hallottam róla. De még csak nem is olvastam. :)

© SzG
2013. november 30. 13:46 | Válasz erre | #473
Hogy megtörjem a csendet: hamarosan befejezem azt a projectet, amivel az utóbbi két, két és fél évben szöszöltem, és amit az eddigi legnagyobb dobásomnak érzek. Ez nem játékkönyv, hanem egy FPS/adventure keverék, tehát PC-s játék (ahogy írtam itt-ott, a videójátékokat is imádom, és ebben a műfajban is próbálok időnként alkotni valamit; nos, itt most épp erről van szó, ez a bizonyos project pedig az eddigi \"próbálkozásaim\" legkomolyabb gyümölcse úgymond :) )). Pestilence a címe, és alapvetően egy régi FPS, konkrétan a Hexen 1 némileg felturbózott motorjával készült, egyébként pedig nagyjából azt a vonalat képviseli, mint a BB, tehát vérbeli, kissé dark fantasys kalandjáték, rendes történettel, csavarokkal, rengeteg rejtvénnyel, keresgélős, olykor nyomozgatós részekkel, trükkös csapdákkal, akadályokkal, és sok-sok helyszínnel. (Mondjuk hozzátenném, hogy ez azért valamennyivel könnyedebb hangulatú, mint a BB, itt-ott még talán kicsit humoros is... de ennek ellenére tényleg érdemes lesz belenéznie azoknak, akiknek tetszett a BB, mert a játékmenet az tényleg hasonló, mondhatni \"SzG-s\". :) )
Ízelítőnek íme a bevezető:

\"Egy nyirkos, sötét cellában térsz magadhoz, ahol mindent kosz és penészes csontok borítanak. Fáj a fejed, erős köhögés kínoz, és fogalmad sincs, hogy kerültél ide. Homályosan rémlik ugyan egy erdő, melybe még délután merészkedtél be kalandvággyal eltelve, és az is, hogy reménytelenül eltévedtél a fák között, s közben be is sötétedett, de hogy utána mi történt… képtelen vagy felidézni. Aztán hirtelen mozgást veszel észre magad előtt, és ekkor döbbensz csak rá, hogy veled szemben, a rácsok túloldalán áll valaki: egy alacsony, sötétkék köpenyes alak. Arcát csuklya rejti el, kezében hosszú botot tart, melynek tetejét egy öklömnyi, vörösen izzó drágakő díszíti. Összerezzensz a zord külsejű alak láttán, ő azonban semmilyen fenyegető mozdulatot nem tesz, csak közelebb lép hozzád, majd barátságos hangon megszólal.
Elmondja, hogy Zoltar a neve, és nagyon sajnál téged, ugyanis a helyzeted rosszabb már nem is lehetne: a környék legveszélyesebb helyén vagy, a \"Testvérek\" néven ismert nagyhatalmú ikerpár kastélyában, ahonnan még senki sem került ki élve. Valószínűleg este kaphattak el a szolgák a közeli erdőben, és minden bizonnyal az a sors vár rád is, mint azokra, akik előtted estek fogságba; előbb-utóbb elevenen fognak megnyúzni a kínzókamrában a kastély urai, hogy húsod és véred őket táplálja, s tovább növelje sötét varázserejüket.
Ami azonban jelenleg még ennél is nagyobb gond, hogy a testedet egy iszonyú betegség emészti – pestis –, annak is egy torz, különösen erős változata, mely órákon belül végezni fog veled. Mindez egy szörnyű átok következménye, amit ostobaságukban a Testvérek szabadítottak a környékre évekkel ezelőtt; hogy pontosan mi történt akkor, senki sem tudja, de az biztos, hogy az átok mindenkire hatással van, aki itt él vagy aki belép ide. Van, akinek a testét torzította el – mint neki, ezért is visel csuklyát –, van, akinek az elméjét borította el – mint a Testvéreknek vagy a vár lakóinak – és van olyan is, akinek hozzád hasonlóan a belső szerveit sorvasztja el, teszi beteggé, egészen addig, amíg meg nem hal. Akárhogy is, a Testvérek elől talán elmenekülhetnél – feltéve, ha egyáltalán ki tudnál jutni a kastélyból –, a gyógyulás azonban csak akkor következhet be, ha megtöröd mindennek okát, az átkot. Hogy ezt miként is lehetne kivitelezni, arról neki egyelőre fogalma sincs; mindenesetre az biztos, hogy ő, a Testvérek egyik utolsó szolgája támogatni fog téged, mert ő is szeretne már véget vetni az átoknak, mely így tönkretette ezt a valaha oly békés és szép vidéket.
Ezek után hátrább lép a rácsoktól, majd közli, hogy most fel kell teleportálnia a könyvtárba, hogy gyorsan átnézhesse azokat a könyveket, amik talán a segítségetekre lehetnek; kövesd őt, amilyen gyorsan csak lehet. Kulcsot nem tud adni neked a cellaajtóhoz, ám van itt a sarokban egy titkos csatornanyílás, azon keresztül kiszabadulhatsz.

Siess! A pestis két órán belül végez veled!\"

Az anyagnak már kb. a 90 százaléka kész, így ez, ellentétben a korábban emlegetett félkész könyveimmel, TÉNYLEG belátható időn belül hozzáférhető lesz. :) (Természetesen teljesen ingyenes formában.)
2013. augusztus 26. 19:11 | Válasz erre | #472
De legalább megvan rá[smiley]wink[/smiley]
1234567891011Következő oldalUtolsó oldal