Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Előkészületben lévő KJK könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617Következő oldalUtolsó oldal
© SzG
2022. április 15. 04:53 | Válasz erre | #755
Nem kell "kergetni" [url=http://mrsf.hu/]Mr. Sci-fi és Fantasy[/url]-t... Megbeszélsz vele egy helyszínt és átveszed tőle a könyvet. Vagy kimész hétvégén az újpesti bolhára, ahol árulni szokott, és ott veszed át. Vagy nyilván kérheted FoxPosttal is a könyvet bármikor, bárhová. :)
Egyébként runnertől is nagyjából így lehet beszerezni a könyveket. :) Tehát ha a Zagoros-könyveknél nem gond, hogy egy magánszemélytől kell megvenni őket (nem egy bolttól), akkor nem értem, hogy a Karavánkísérőknél miért gond. De természetesen te tudod. :)
© SzG
2022. április 15. 04:06 | Válasz erre | #754
"Huh, megmondom őszintén ezt nem gondoltam volna, mert a Karavánkiserok marha jó könyv és én a VG után kifejezetten vártam és nem is csalódtam, sőt."
Köszi, ennek örülök. :)

"Lehet rossz helyeken futott a reklám"
A reklámmal szerintem nem volt gond, minden fontosabb oldalra intéztünk hírt/ajánlót a könyvről, sőt, még olyan oldalakra is, amiken a Végzet Prófétáiról korábban nem volt semmi (PC Guru, Gamer365 például).

"vagy, hogy a Karavánkisérőket nem lehet boltban megvenni?"
Igen, a Karavánkísérők jelenleg nem kapható boltban, csak Mr. Sci-fi és Fantasy-nál. Ennek töb oka van, ahogy a honlapon is írtam valamelyik hírösszefoglalóban; a legfontosabb ok az, hogy a boltok 50 százalékot levesznek a borítóárból (tehát mondjuk a Karavánkísérők esetén 1500 forintot levennének a 3000-ből), ami nagyon sok. Főleg, hogy a legtöbben csak felrakják a polcra a könyvet, egyébként nem igazán tesznek semmit a könyv sikeréért (például sokan tapasztalatom szerint még arra sem hajlandóak, hogy a saját Facebook-oldalukra kitegyenek egy hírt/cikket arról, hogy kapható náluk a könyv - no komment). Ezért nem fogok nekik 50 százalékot fizetni a könyv árából.
Egyébként a Végzet Prófétáiból annak idején kb. 50-60 fogyott összesen ezekben a boltokban, szóval nem is lennénk sokkal előrébb most a Karavánkísérőkkel, ha az esetleg mégis kapható lenne pár helyen - annyi, hogy nem 130 eladott példánynál tartanánk, hanem mondjuk körülbelül 180-nál... Ettől még ugyanúgy bukás lenne a Karavánkísérők.
Mondjuk ha végképp nem fog fogyni már a könyv, lehet, hogy jobb híján mégis megállapodok majd egy-két korrektebb bolttal, de azért jobb lenne ezt elkerülni, mert anyagilag tényleg rosszul járnánk az említett 50 százalékos terjesztési/árusítási költség miatt. Vagy maximum akkor nem járnánk rosszul, ha megemelnénk a könyv árát, például 3000-ről 4000-re vagy 4500-ra... de ez meg nyilván az olvasóknak/vásárlóknak nem lenne jó, illetve emiatt szerintem ugyanúgy nem fogyna a könyv, mint most, hiába lenne ott pár boltban.
2022. április 14. 19:14 | Válasz erre | #753
Pontosan az utóbbi. [smiley]awink[/smiley]
Neten nem vásárolok, egy boltnélküli eladót meg kergessen a fa.om.

2022. április 14. 18:33 | Válasz erre | #752
Huh, megmondom őszintén ezt nem gondoltam volna, mert a Karavánkiserok marha jó könyv és én a VG után kifejezetten vártam és nem is csalódtam, sőt.
Lehet rossz helyeken futott a reklám vagy, hogy a Karavánkisérőket nem lehet boltban megvenni? (VG volt tudtommal pár helyen kapható)
© killmaster (Savanyúhas)
2022. április 14. 14:07 | Válasz erre | #751
Firefox, köszönöm az információt! Mindig jó valami újdonságról hírt kapni. Remélhetőleg hamarosan többet is megtudhatunk a kalandokról, bár azt kissé fájlalom, hogy a színváltósok már tutira csorgatják rá a nyálukat, és "mi Gyulánk" fogja elővenni fordítói "nagy tudását." Pedig ezek a könyvek megérdemelnék a Zagor-féle alaposságot és kiadást, de egy mondás szerint néha együtt kell üvölteni a farkasokkal.
© SzG
2022. április 13. 22:04 | Válasz erre | #750
... Mindenesetre megpróbáljuk reklámozni egyéb felületeken is a Karavánkísérőket, valamint a sorozatunkat - és bízunk benne, hogy tényleg kialakul idővel egy akkora stabil olvasótábor, hogy legalább nullszaldóra kijöjjenek a könyvek... És így ki tudjunk adni újabbakat.
© SzG
2022. április 13. 21:28 | Válasz erre | #749
Igen, bennünk is felmerült valami hasonló. Viszont szerintem ez nem igazán lenne megoldás, mert ettől önmagában nem lesz több vásárlónk - márpedig itt elsősorban ez a probléma, hogy kevés a vásárló, és így nem jön össze vagy nem jön vissza a kiadási költség. (Sőt, ha előre kellene befizetni a könyv árát, valószínűleg még annyi vásárlónk sem lenne, mint most.)
Arról nem is beszélve, hogy nem is tudom, hogy lehetne jogilag megoldani/lepapírozni ezt az előre befizetést... Nem lenne egyszerű, és talán még erre is külön rájönne valami adó.
© rjmac
2022. április 13. 20:51 | Válasz erre | #748
Hülye kérdés, de nem lehetne valami kickstarter-szerűséget kitalálni, hogy megadott határidőig az érdeklődők előre befizetnék a könyv árát és csak akkor jelenne meg, ha összejön a kellő "megrendelés", ha pedig nem, akkor visszautalódnak az összegek? Így nem érne senkit anyagi veszteség.
© SzG
2022. április 13. 20:38 | Válasz erre | #747
A Viszályok idejét a szerző jelenteti meg, bár amennyire lehet, próbálom majd támogatni a kiadást (már csak azért is, mert korábban megígértem). Ez a könyv egyébként valamikor nyár elején várható, ha minden igaz.
A Bizonytalanság börtönében új változatával egyelőre nem tudom, hogy mi lesz, főleg, hogy ebből egy nagyobb példányszámú kiadást terveztünk... Valószínűleg így csúszni fog, de még meglátjuk.
© rjmac
2022. április 13. 20:14 | Válasz erre | #746
"De hogy mikor fogunk tudni kiadni új könyvet, azt nem tudom"

A Viszályok ideje sem biztos már, hogy megjelenik? Vagy azt más adja ki?
A Bizonytalanság börtönében felújított is csúszni fog akkor, gondolom.
© SzG
2022. április 13. 19:40 | Válasz erre | #745
Köszönjük az együttérzést, valamint a dicséretet is! :)

Igen, ahogy a vita hevében fogalmaztam, "bukásszagú a Karavánkísérők". Tényleg így van, és őszintén szólva mi sem teljesen értjük, hogy miért, már csak azért sem, mert a Végzet Prófétái (talán nem túlzás azt mondani) egész sikeres volt: körülbelül 400 példány kelt el belőle (ez egy magyarok által írt magánkiadású fantasy lapozgatós esetén tényleg nagyon jó eredmény), és gyakorlatilag egy-két kivételtől eltekintve mindenki dicsérte a könyvet (még a [url=https://moly.hu/konyvek/takacs-laszlo-szlobodnik-gabor-a-vegzet-profetai]moly.hu-n[/url]-n is 89 százalékon áll 19 értékelés alapján). Ezek után az lett volna logikus, ha a Karavánkísérők is jól fogy, akár még jobban is, mint az első rész, hiszen ezt a könyvet már komolyabb oldalakon is tudtuk reklámozni, például PC Guru stb. Ehhez képest csak körülbelül 130 példány kelt el a könyvből, és olvasói visszajelzések is alig érkeztek - tehát igazából tényleg "bukásnak" tűnik eddig a könyv. Ami azért is kellemetlen, mert nagyon sok pénz elment rá, majdnem háromszor annyi, mint az első részre (lévén eleve 110 oldallal vastagabb a könyv, valamint több a kép is benne, és persze nagyobb példányszámban is nyomtuk a Karavánkísérőket, mint a Végzet Prófétáit).
Sokat töprengtünk egyébként mi is a rosszabb fogyás okain. A fekete fehér borító valószínűleg nem lehet "hibás", hiszen már a Végzet Próféinak is fekete fehér borítója volt (ráadásul maga a kép is kidolgozatlanabb volt), és az a könyv mégis aránylag jól fogyott, ahogy írtam. A magyar írók iránti bizalmatlansággal ugyanez a helyzet: tagadhatatlanul van ilyen, de ez is fennállt már a Végzet Prófétái idején is, és annyira azért ott nem látszott a fogyási adatokon.
Nekünk a következők jutottak eszünkbe a Karavánkísérők rosszabb fogyása kapcsán:
* Drágább a könyv, mint az előző... Bár mivel jól láthatóan sokkal vastagabb, és jobban is néz ki (szebb a borító és több a kép), így elvileg nem kellene, hogy elriassza a vásárlókat az 500 forinttal magasabb ár - elvileg.
* Nem hangzik túl érdekesen a cím, illetve "nem ígér túl sok izgalmat". Ez már a kiadás előtt is eszünkbe jutott, és végül is azért nem változtattuk meg, mert ennél találóbb cím egyszerűen nem jutott eszünkbe... És bíztunk benne, hogy bár tényleg nem túl figyelemfelkeltő a cím, de csak nincs olyan nagy jelentősége ennek játékkönyves-körökben, főleg, hogy alig jelennek meg ehhez hasonló fantasy lapozgatósok. De valsózínűleg tényleg jobb lett volna megváltoztatni a címet... most már mindegy.
+ Ami még eszembe jutott, hogy talán már kezd kissé kifulladni ez a pár éve feltámadt "lapozgatós láz"... tehát kezd csökkenni az érdeklődés a játékkönyvek iránt. Ez Bojti Anna könyvein, valamint a Kaméleon újabb kiadványain is mintha látszódna (kevesebb fogy belőlük, mint a pár évvel ezelőtti Éjszaka az állatkertben-ből vagy éppen az Allansia bérgyilkosaiból). Ha tényleg így van, akkor végül is érthető, hogy a Karavánkísérők iránt sincs akkora érdeklődés, mint a Végzet Prófétái iránt.
+ Lehet, hogy a fokozódó válságok miatt egyébként is kevesebb pénze van az embereknek játékkönyvet venni... és ha mégis vesznek valamit, akkor inkább KJK-t/FF-t vesznek, mert azokat mégiscsak "Jackson-Livingstone" írta.

Akárhogy is, nem adjuk fel... De hogy mikor fogunk tudni kiadni új könyvet, azt nem tudom, hiszen azért eléggé lenulláztuk magunkat anyagilag a Karavánkísérőkkel, a befektetett péznek pedig még csak a töredéke jött vissza.
2022. április 13. 18:10 | Válasz erre | #744
A jelek szerint két új könyv készülődik külhonban, Az Óriások Árnyéka és Salamonis Titkai címmel, előbbi Ian-tól, utóbbi pedig Steve-től.

Egy ősi leletre bukkantak a Tűzhegyben, melynek gonosz mágiája félelmetes Vasgólemeket szabadít Allansiára.
Miután Salamonis városába érkezünk, hosszas balszerencse-sorozatunk végén betérünk a helyi Kalandozók Céhébe, ahol olyan küldetéseket kapunk, mint például hogy végezzünk a Csatlangóval.

További részletek [url=https://www.thebookseller.com/rights/fighting-fantasy-co-founders-pen-two-new-books-for-series-40th-anniversary]itt[/url].
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© rjmac
2022. április 13. 17:31 | Válasz erre | #743
"A Karavános...így is erősen bukásszagú könyv... (Persze elszúrtuk, mert abban bíztunk, hogy aki valóban kedveli a lapozgatósokat, majd megveszi a papírkönyvet - mostanra sokszorosan bebizonyosodott, hogy ez nem így van. De mindegy, így jártunk.)

Szomorú ezt olvasni. És egyben nehezen érthető is. Elvileg aki gyűjti a lapozgatós könyveket, annak tudnia kellett a Karavánkísérőkről is. Úgy képzeltem eddig, hogy közös halmazban találhatók a Kaméleonos könyvek vásárlói a Vingardiás kalandok kedvelőivel, ergo nem volna szabad kevesebbnek fogynia a ti könyveitekből, mint bármelyik másikból (most itt nyilván nem a gyerekkönyvekre gondolok). Pláne, hogy az átlag FF-nál színvonalasabb írásokról van szó. Nem beszélve a belsejében található igényes grafikai munkákról.
Két okot tudok elképzelni: a fekete-fehér borító kevesebb embernek jön be, illetve még az lehet, hogy még most is a külföldi szerzős FF-re vannak a legtöbben ráállva, mással nem akarnak kísérletezni, talán tartanak attól, hogy magyarok írják.
Azért én bízok benne, hogy nem adjátok fel és érkeznek a további kötetek is, a változatosság jegyében. :)
© XERAD
2022. április 13. 02:55 | Válasz erre | #742
Nincs háború,elnézést is,ha megbántottam valakit.
Amúgy sem szövegelni kell,hanem tudni,de a kérdésekbe rögtön belebuktam,sikerült talán 1,5 választ megfejtenem.
Ennyit a tudásomról. :)
© XERAD
2022. április 13. 02:50 | Válasz erre | #741
Te nyilvánvalóan kötözködni akarsz,aztán még meg is magyarázni.Amúgy senki sem kérdezte tőled,hogy szerinted mi a horror,te kötöd az ebet a karóhoz olyasmivel,ami mindenki számára egyértelmű.
De,hogy elrontsam picit a kedved,a farkasember téma még csak nem is fantasy kategória,nemhogy dark fantasy.
Ezt amúgy bubu doktor szokta csinálni,a sang oldalán megfigyelhető.Ha bármilyen könyvről ír kritikát,véleményt,benyomást,azonnal lehet tudni,hogy bubu biztosan épp az ellenkezőjét fogja állítani.Ez néhányszor még érdekes is lenne,de mindig már nagyon erőltetett.
A filmes fórumokat inkább hagyd,nem olyasmi,amit megérthetnél,ott kategorizálják a műfajokat.És a mocskok belevágták a farkasembert a horrorok közé.A rohadt állatjai,nem haladnak a korral.Szóval maradjunk annyiban,hogy én nem tanítalak könyvet írni,Te meg ne meséld el,hogy mi a horror.Ha nem túl bonyolult.Egyszerűsítve,a nekromanta és a farkasember is vegytiszta horror,nem kell ebbe semmit belemagyarázni.
Viszont elismerem,hogy könyvedhez teljesen ostoba voltam,nem is jutottam vele az elejénél tovább.Ezen most kedvedre csámcsoghatsz.
És csak a békesség kedvéért,haragudnál,ha mostantól dark fantasy-nak szólítanálak?Akár nagybetűvel is,ha igényli a művészi jellemed.
2022. április 12. 21:38 | Válasz erre | #740
A játékkönyvek olvasásánál is előfordul, hogy visszalapoz az olvasó egy fejezetpontnál, és inkább mást választ. Vagy sok ujj technikát alkalmaz. A dobókockánál újra dob vagy tovább gördíti azt egy kedvezőbb értékért. Itt nincs számonkérés, hogy kinek megy csípőből az összes válasz. A neten vagy könyvekben utána lehet nézni válaszoknak némi kutakodással, esetleg tippeket kérni másoktól. Végül is arról szól, hogy a kalandorok "ne rozsdásodjanak be", gondolkozzanak a megoldásokon vagy a hogyan is volt kérdéseken! A kedvezőtlen szerencse vagy a véletlen rossz irányválasztás nem babrál ki velünk. Egy minimális cselesség pedig csak azért kell, hogy végül ne legyen az összes induló azonos pontszámmal a verseny végére. A benevezési kérdések kiötlésére így is igen hosszú idő áll rendelkezésre.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. április 12. 18:31 | Válasz erre | #739
Amigo ez tetszik. Néhol kissé cseles, és bevallom, bár szakértőnek tartom magam a témában,kicsit utána kellett néznem pár apróságnak. Hiába no, én is csak öregszem... Ha nem is lesz meg a 400 pontom, 399-nél alább nem adom! [smiley]nevetes1[/smiley]
2022. április 12. 15:21 | Válasz erre | #738
Sziasztok! Ha akad a KJK vagy egyéb játékkönyveket kedvelő tagok közt, aki szereti a kihívásokat, akkor most elnyerheti a KJK Bajnoki Címet! Jellemzően a 400. pontot elérésével jutottunk a történet végére. Most is ez a cél, de hogy ki éri el legelőbb, ez csak a játék végére derül ki! Most nem kell a dobókockás harc kedvezőtlen kimenetele, vagy a szerencse elpártolása miatt aggódnod. Ebben a kalandban "csupán" a szellemi kihívásokon kell átverekedned magadat! 2022. április 24-éig tudsz benevezni az első kérdések beküldésével. Ha bátor vagy, töltsd le a benevező lapot, majd nézz szembe a kihívásokkal!
Az istenek óvjanak a kaland során, életerőd ne apadjon el a siker elérése előtt... [smiley]fantasy-30[/smiley]


[center][url=https://www.mediafire.com/file/kflbqd8ghm8wbf0/KJK_Kv%25C3%25ADz_2022_Benevez%25C3%25A9s.pdf/file]Nevezési lap letöltése ITT[/url][/center]
© dan
2022. március 26. 23:28 | Válasz erre | #737
Úgy tűnik,nem csak a szomszédunknál van háború.
Üdv:dan
© SzG
2022. március 26. 21:08 | Válasz erre | #736
"Azért remélem,hogy nem bántottalak meg"
Nem mondanám, hogy megbántottál, főleg hogy annyira értelmetlennek/indokolatlannak/túlzónak tűnt az összes személyeskedős-rész a hozzászólásodban, hogy nem is igazán tudtam komolyan venni őket. :) Inkább csak meglepődtem, mert mégiscsak teljesen normálisan stílusban irogattam itt, aztán erre hirtelen jössz az ilyen "okostelefonon nevelkedtél" meg "kevés vagy ehhez" meg "az is sértő, ha emlegeted Lovecraftot"-féle szövegekkel. :D Kétszer is el kellett olvasnom a hozzászólásodat, hogy elhiggyem, tényleg azt írod, amit írsz. (Oké, annyira nem kellett volna meglepődnöm, végül is twillightnél is láttunk már ilyen reakciókat... csak azt hittem, hogy ő "egyedi". De lehet, hogy tévedtem.)

"azt sem szeretném,hogy minden mondatba belekössenek vagy félreértelmezzék."
Természetesen nem "kötöttem bele" minden mondatodba, legfeljebb abba, hogy "horror" a Vérfarkas üvöltése, de ez se igazán "belekötés" volt, egyszerűen elmondtam, hogy szerintem mi a horror és mi nem... ugye írtam többször is, hogy felőlem nevezd annak a Vérfarkasodat, aminek akarod...
"Félreértelmezés" meg szerintem egyáltalán nem is volt... na mindegy. :)

"Viszont ezen a dark fantasy-n még nem tudok átlépni,annyira tetszik."
Látom. :)

"Szóltam is a filmes fórumokon,hogy a farkasembereseket tegyék át a dark fantasy-ba,csak a pontosság kedvéért.A gondjuk annyi volt,hogy nem létezik ilyen kategória."
Aha, értem... Tehát azért "nincs olyan stílus, hogy dark fantasy", mert a "filmes fórumokon", amiket nézel, nincs ilyen kategória. :) Világos.

És ha már "félreértelmezés":
"Szóltam is a filmes fórumokon,hogy a farkasembereseket tegyék át a dark fantasy-ba"
Ugye én nem azt írtam, hogy a farkasemberes-filmek dark fantasyk, sőt, pont azt írtam, hogy azok többnyire tényleg horrornak számítanak szerintem is, mert a félelemkeltésre/sokkhatáskeltésre építenek (vagy szimplán csak véresek/undorítóak stb). Szóval itt speciel te értelmezted félre a szavaimat. :)

"Ha már Green-nél szemezgettem,maradjunk a Drakulánál.Amennyire megállapítható,az eredeti regény szerint zajlik a cselekmény.Több karakterrel is lehet próbálkozni,magával a gróffal is,bár nála módosul egy tulajdonság.Érdekelne,hogy ha megjelenik,melyik kategóriába teszed?Dark dark fantasy?Vagy dark haunted fantasy?"
Dark dark fantasy semmiképp se... Legyen mondjuk dark gothic vampiric gothic dark horror, az talán jó lesz.
Egyébként mivel az eredeti regény (gótikus) horror, így ha a Green-féle könyv azt veszi alapul, akkor nyilván az is (gótikus) horror lesz...

"Biztos kitalálsz erre is valamit,csak,hogy liberálisabb legyen."
Nyilván, mert én olyan "kategória" újító vagy liberalizáló vagyok (vagy mit akartál ezzel mondani, kicsit kezdem elveszteni a fonalat).
Azért tartok ki már lassan harminc éve a gótikus horror és az olschool fantasy "kategória" mellett. :D

"igen is írnak kritikákat az oldalon,most hirtelen a reactor és sang ugrik be"
Így van, ezt senki sem vitatta. :) Meg sok mást sem, de mindegy, ahogy látom, te úgyis meg vagy győződve róla, hogy mindent vitatok, mindenbe belekötök és mindent félreértelmezek. :)
(Egyébként van egy "Felhasználó hozzászólásainak elrejtése" nevezetű rész minden felhasználó neve mellett; ha zavar valaki, például nem tetszik, hogy ellentmond neked, vagy más véleményen van, nyugodtan kattints rá...)
© XERAD
2022. március 26. 19:50 | Válasz erre | #735
Azért remélem,hogy nem bántottalak meg,nem ez a cél,de azt sem szeretném,hogy minden mondatba belekössenek vagy félreértelmezzék.
Viszont ezen a dark fantasy-n még nem tudok átlépni,annyira tetszik.
Szóltam is a filmes fórumokon,hogy a farkasembereseket tegyék át a dark fantasy-ba,csak a pontosság kedvéért.A gondjuk annyi volt,hogy nem létezik ilyen kategória.De amikor említettem,hogy olyan javasolta,aki írt már könyvet,rögtön elhárultak az akadályok és azonnal nekiálltak.
Ha már Green-nél szemezgettem,maradjunk a Drakulánál.Amennyire megállapítható,az eredeti regény szerint zajlik a cselekmény.Több karakterrel is lehet próbálkozni,magával a gróffal is,bár nála módosul egy tulajdonság.Érdekelne,hogy ha megjelenik,melyik kategóriába teszed?Dark dark fantasy?Vagy dark haunted fantasy?Biztos kitalálsz erre is valamit,csak,hogy liberálisabb legyen.
A kritikában megkövetem magam,igen is írnak kritikákat az oldalon,most hirtelen a reactor és sang ugrik be,velük mindenképpen lehet kezdeni valamit,mert akkor is élvezetes a stílusuk,ha negatívumokról beszélnek.De a többieké sem rosszak.Kivételt bubu képez,az ő kritikái bár lelkiismeretesek,nagyon erőltetettnek hatnak.Ezt persze ne mondjátok el neki,mert leránt a vérfarkasból és szégyenkezhetek nyamvadt 14 ponton vele.
Azt még említeném,hogy az oldalon a nekromanta és a vérfarkas is 4-et kapott az adható 5-ből,szóval ebben az esetben nála nem stimmel valami.De erről se szóljatok,mert ugrik a pontom.
A segítségedet amúgy köszönöm és éljen a dark fantasy stílus. :)
© SzG
2022. március 26. 16:34 | Válasz erre | #734
A "Beszólok" topicban reagáltam inkább...

https://zagor.hu/index.php?oldal=forum&tema=4476

(Lehet, hogy jobb lenne, ha a vita korábbi hozzászólásai is inkább átkerülnének oda, de persze a moderátorok tudják. :) )
© SzG
2022. március 26. 14:32 | Válasz erre | #733
Te jó ég... Azt hiszem, most "kiégtem". :D
Majd ha magamhoz tértem, válaszolok, bár nem tudom, lesz-e valami értelme... nem hiszem. :)
El nem tudom képzelni, mi szükség volt most erre... hogy ilyen szinten elkezdj személyeskedni, minősítgetni, meg baromságokat írni (mert bocsánat, de őrületes nagy baromságokat írtál, főleg velem kapcsolatban... liberális, okostelefonon nevelkedett stb., nem is sorolom... kb. az összes mellément). Tényleg nem tudom, mi szükség volt most erre... csak a fórum hangulatát cseszed el az ilyen személyeskedő hozzászólásokkal.
© killmaster (Savanyúhas)
2022. március 26. 13:35 | Válasz erre | #732
Ha már itt stílusokról és kalandokról beszélgetünk, nekem megragadta a figyelmem D. L. Lewis - Demon sorcerer című kalandja. A kritikákat olvasva egészen tetszetős kalandnak tűnik, és még a rajzok sem a pálcika emberek kategóriát képviselik. Néhány apróságban tér el a hagyományos FF könyvektől, de ha azt veszem alapul ez csak minimális eltérés. Még a fordítást is bevállalnám, ha valaki meg tudja szerezni valamiféle olvasható formátumban. Itt olvashattok róla bővebben: https://jatekkonyvek.blog.hu/2021/10/09/the_demon_sorcerer
Egy ilyet szívesen látnék az előkészületben rovatban!
© XERAD
2022. március 26. 12:59 | Válasz erre | #731
Látod,ezt szeretem benned.
Szépen,hosszan tudod indokolni a semmit,ezzel a liberális maszlaggal,ami az okostelefonon nevelkedettek gyakori jellemzője.
Többször is kioktattál,de nem szóltam,mert azt hittem,hogy észbe kapsz és amúgy is békés ember vagyok.De ebből nem csinálunk rendszert,mert így hamarosan ott tartanánk,az Életben maradtakról elmagyaráznád,hogy tulajdonképpen gasztronómiai tanulmány.
A King-et is sikerült szépen beskatulyáznod,figyelmen kívül hagyva,hogy ő sosem határozta meg magát stílusban,egészen más filozófia szerint alkot.Mégis elmesélnéd,hogy misztikus thrillereket írt.
A Lovercraftot nem is említem,mert tőled már az is sértő,ha egyáltalán említed a nevét.Ő amúgy szintén nem határolta be magát,de téged ez sem zavar.
Képzelem,mi lesz veled,ha még Poe-t is kezdesz olvasni.
A lényeg,hogy idáig mindenbe belekötöttél,még,ha másnak is próbálod beállítani és elég lett.Kevés vagy hozzá.
A bubuval összesen egy kritikában nem értettem egyet,belekötöttél.A formátumokba szintén belekötöttél.És hiába ugattam el értelmesen,hogy valamennyire ismerem a horror-t,nyilván ebben is az első dolgod volt,hogy az egyik kedvenc könyvemről előadást tartottál.
A dark fantasy stílus nem létezik,esetleg valaki álmodott róla két napja,szóval senkit nem érdekel,illetve azért várunk még,amíg meghódítja a horror műfajt.
De igazából nem a vérfarkasról szól ez,nem is a King-ről vagy a dark fantasy-ról.Arról szól az egész,hogy Te írtál egy könyvet,így aztán ki,ha Te nem.Igaz?
© SzG
2022. március 26. 06:58 | Válasz erre | #730
... Vagyis ami Kinget illeti, azt hiszem, egy másik művére gondoltam... Az Ezüst pisztolygolyók nevezhető horrornak szerintem is. (Mondjuk ugye King se feltétlenül horroríró azért.)
Persze ez az egész már eléggé "off" itt... meg nyilván a jelentősége is körülbelül nulla, hogy melyik művet minek nevezzük, horrornak, dark fantasynak, thrillernek... Bár erre már utaltam. Szóval lehet, hogy részemről itt tényleg lezárom a témát.
© SzG
2022. március 26. 03:30 | Válasz erre | #729
Az általad említettek eleve modern környezetben játszódnak, és elsősorban a félelemkeltés/sokkhatáskeltés dominál bennük, ezért horrornak mondhatóak szerintem. (Pontosabban King műve inkább talán "misztikus thriller".)
A Vérfarkas üvöltésével nem teljesen ez a helyzet, nem a félelemkeltés/sokkhatás dominál benne szerintem (ugyanakkor nem is kimondottan véres, mint pl. a horrornak mondott művek többsége). Valamint eleve egy fantasy világon, a Titánon játszódik... Szóval tényleg nem tudom, miért gond, ha dark fantasynak nevezem...
Pláne, hogy a dark fantasy kategóriába amúgy is sok minden belefér:
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_fantasy]Wikipedia[/url]
Például egyesek még Lovecraft műveit is dark fantasynak szokták nevezni, pedig azok aztán tényleg inkább horrorok... Szóval szerintem simán beférnek a dark fantasy kategóriába Green Fighting Fantasy művei is, sőt. (Amúgy a külföldi oldalakon is mintha többnyire annak írnák őket.)
De mindegy, te nevezd akkor horrorrnak pl. a Vérfarkas üvöltését, ha neked úgy jobban tetszik. Nyilván amúgy is valamennyire rokon műfajokról van szó... Illetve sok "dark" mű tényleg nevezhető horrornak és dark fantasynak is, ha nagyon akarja az ember...
Mondjuk továbra se értem, miért olyan fontos, hogy minek nevezem a Vérfarkas üvöltését... Azzal még, hogy én dark fantasynak mondom, nem minősítem magát a könyvet. Na de talán mindegy...
© XERAD
2022. március 25. 20:12 | Válasz erre | #728
Szóval dark fantasy.Mindig tanul az ember valamit.A Jacksonnak szólj még,szegény hülyén halt meg,azt hitte,hogy a Thriller-el horror-t készített.Ezzel a lendülettel a King-nek is szólj,hogy az Ezüst pisztolygolyók nem horror.És a Hammer-t is perelheted,amiért a farkasember filmeket horror-nak készítették,így átverték évtizedekig a közönséget. :)
© XERAD
2022. március 25. 18:44 | Válasz erre | #727
Drága jó mindenség.Belenéztem.Ez rengeteg.
A Victoria és a Green könyveit néztem,előbbi sorozat,utóbbinál viszont találtam érdekeset.
A Dracula-curse of the vampire,ezzel lehetne kezdeni valamit,mert az eredeti regényt ismerem valamennyire.
És a változatosság kedvéért a House of fear,bár ebből még csak borítót mutatnak.
© SzG
2022. március 25. 18:29 | Válasz erre | #726
"A "formátumuk miatt" a formátumukra értendő."
Igen, de ezekből a könyvekből nyilvánvalóan nem csak azw3 és epub van, sőt, elsősorban nem az van... Ezek elsősorban nyomtatott formában jelentek meg. Ezért nem értettem, hogy mi a problémád a "formátumokkal", hiszen ugyanolyan papírkönyvként jelentek meg, mint a KJK-k... illetve ezért gondoltam, hogy akkor biztos nem is konkrétan a "formátumra" gondolsz "formátum" alatt, hanem valami másra, esetleg a stílusra... Mindegy, most már akkor értem. Bár azt nem, hogy miért csak a digitális változat beszerzése/elolvasása opció nálad, de tényleg te tudod.

(Egyébként még annyit ezzel kapcsolatban, hogy de, az epub-ot és az azw3-at is meg lehet nyitni asztali gépen, e-book olvasó programmal.)

"A Karvánost meg még így sem lehet tölteni."
Igen, abból még nincs e-book, mivel így is erősen bukásszagú a könyv... (Persze elszúrtuk, mert abban bíztunk, hogy aki valóban kedveli a lapozgatósokat, majd megveszi a papírkönyvet - mostanra sokszorosan bebizonyosott, hogy ez nem így van. De mindegy, így jártunk.)

"A vérfakasról annyit,hogy győzködni sosem volt szokásom,ezért elvárnám,hogy velem se tegyék."
Szerintem ez nem győzködés volt, csak leírtam, hogy számomra ez dark fantasy... Ezt a véleményemet pedig továbbra is tartom: attól még nem lesz "horror" valami, hogy vérfarkas szerepel benne. Ahogy attól sem, ha egy zombi... De mindegy, ebben akkor nem fogunk egyetérteni. Bár mondjuk eleve nem értem, hogy miért olyan lényeges kérdés ez, illetve miért probléma számodra, hogy dark fantasynak neveztem a Vérfarkas üvöltését... NEM emiatt tartom kevésbé jó könyvnek.

"Stílusában semmi különösebb eltérést nem találtam a Nekromantával."
Én sem, de nem is a stílusáról beszéltem... Az tényleg nagyjából ugyanolyan: mindkettő dark fantasy SZERINTEM. A felépítéséről, szerkezetéről, technikai megoldásairól, történetéről beszéltem... ebben szerintem a Nekromanta éjszakája magasan egyedibb, innovatívabb. De mindegy, nem értünk egyet, ez van.

"Biztosan unalmas lehet,de mikor egy földrészen minden harmadik kaland Kőhídfalván zajlik,az sem a változatosságot tükrözi."
Nem is mondtam, hogy az jó.... Nem szeretem az elcsépelt helyszíneken játszódó és elcsépelt történettel rendelkező tucatfantasykat.

"Ha pedig az ismétlődést kifogásolja valaki,akkor kezdheti is az említett kísértetházas vagy labirintusos könyveket szidalmazni emiatt."
Előfordul, hogy azokat is kritizálom (NEM "szidalmazom", az más).
Egyébként a Vérfarkas üvöltésével kapcsolatban NEM az "ismétlődés" a fő gondom, meg nem is az, hogy horror vagy nem horror... hanem az (de ezt már írtam), hogy a könyv saját "ígéretével" ellentétben jórészt nem a farkasemberré válásról szól, meg a gyógyír megtalálásáról, hanem hogy megyünk előre, és segítünk xy falvakban az ottaniak apró-cseprő problémáin, illetve különféle őket zargató szörnyeket győzünk le stb. Úgy is mondhatnám, hogy alig lett kihozva valami ebből a farkasemberes témából/koncepcióból, illetve hogy a könyv csak a "felszínt" kapargatja - valójában egy szokásosabb, bár kissé sötétebb fantasy kalandról van szó, amiben legfeljebb extra a vérfarkas-téma. Ez a fő gondom, de mindegy, nyilván ebben sem fogunk egyetérteni, úgyhogy esetleg le is zárhatjuk ezt a témát. Én is elfogadtam a te véleményedet, hogy jónak tartod a könyvet, szerintem te is fogadd el, hogy én meg nem tartom annyira jónak...
© [törölt felhasználó]
2022. március 25. 18:00 | Válasz erre | #725
© XERAD
2022. március 25. 17:47 | Válasz erre | #724
Köszönöm,őt sem ismerem.Ennek sosem érek a végére így.
Az ffprojects-re ránéztem,de csak futólag olvastam bele néhányba.A címek között akadtak hangzatosak,de valahogy egyik sem fogott meg,lehet,hogy csak a sietség miatt.
© XERAD
2022. március 25. 17:44 | Válasz erre | #723
A "formátumuk miatt" a formátumukra értendő.Az epub és azw3 típusúakat asztali gépen nem lehet olvasni.A Karvánost meg még így sem lehet tölteni.
A vérfakasról annyit,hogy győzködni sosem volt szokásom,ezért elvárnám,hogy velem se tegyék.A Piroska és a farkas más,de a vérfarkas bizony horror műfajú.Stílusában semmi különösebb eltérést nem találtam a Nekromantával.Persze azt mondják,hogy különbség mindig akad,főleg,ha találni akar valaki.
Említetted még a sablonos sztorit.Biztosan unalmas lehet,de mikor egy földrészen minden harmadik kaland Kőhídfalván zajlik,az sem a változatosságot tükrözi.Inkább még ismeretlen vidék,mint 627-szer a jóságos Yaztromo unalomig csépelt témája.
Ha pedig az ismétlődést kifogásolja valaki,akkor kezdheti is az említett kísértetházas vagy labirintusos könyveket szidalmazni emiatt.
A Varázstörőt nem ismerem,de a Varázslat könyvek 1. és 3. kötete is hasonló,a Halálúr,a Sardath és az Éjsárkány is.Utóbbira illik inkább a dark fantasy jelző.
© [törölt felhasználó]
2022. március 25. 15:25 | Válasz erre | #722
© SzG
2022. március 25. 15:07 | Válasz erre | #721
"A VP már a megjelenés előtt ígéretes volt és sokan dicsérik."
Igen, szerencsére eddig gyakorlatilag mindenkinek tetszett, talán két negatív véleménnyel találkoztunk összesen. :)

"A Karavánt nem ismerem,de ezen kettő alkotás a formátumuk miatt kimarad."
Ezt nem értem. :) Ugyanolyan fantasy játékkönyvek, mint a KJK-k, annyi az eltérés, hogy nem a Titánon játszódnak. :) És hogy vannak bennük választható társak, meg többféleképpen végigjátszható mindkettő. Ezért nem érdekelnek?
Persze te tudod, nyilván nem kötelező beszerezni őket, csak nem értem, hogy mi a problémád a "formátumukkal". :) A Fighting Fantasy rajongói kalandok, amik után érdeklődtél pár napja, egy-két kivételtől eltekintve sokkal rosszabb kritikákat kaptak mindenkitől (pl. "Bubu" is sokkal jobban lehúzta őket, mint mondjuk a Végzet Prófétáit vagy a Karavánkísérőket, sőt, utóbbi kettőt kimondottan dicsérte). De tényleg te tudod, tényleg nem kötelező beszerezni a könyveinket. :)

"Te "követted el" a BB-t is,már emlékszem,ez a könyv is nagyon érdekelt.A véleményemet már ismered róla,mert beszéltünk röviden a könyvről."
Elnézést, erre nem emlékeztem. :)

"De,hogy a vérfarkas téma nem horror,az már merészebb kijelentés."
Önmagában egy vérfarkastól szerintem nem lesz horror egy könyv. Máskülönben szinte minden fantasy játékkönyv horror lenne, mert szinte mindegyikben van vérfarkas. :)
Szerintem a Vérfarkas üvöltése dark fantasy, mert tényleg van egy sötét hangulata. Horrornak azért nem mondanám, mert se nem ijesztő, se nem véres, márpedig a horror azért mégiscsak vagy ijesztő vagy véres, vagy mind a kettő. :)
De igazából nem is ez a gond vele szerintem, mert attól még nyilván lehetne jó, hogy nem horror... Amitől szerintem nem igazán jó, az az, hogy maga a könyv tényleg nem sokban tér el egy "szokásos" KJK-könyvtől. Lényegében ugyanúgy egy hős harcost/kalandozót játszunk, aki segít a bajbajuttakon. Holott a fülszövegből azért nem ez derül ki, hanem hogy a főszereplő vérfarkassá válása a lényeg, meg hogy megtalálja ellene a gyógyírt stb. :) Ezek után tényleg elég furcsa ez a szokásos "hősködős" játékmenet. Legalábbis én nem ezt vártam ettől a könyvtől. Arról nem is beszélve, hogy tényleg jó pár olyan lapozgatós volt már, amiben faluról-falura járunk (Démonlovagok, Árnyéklovasok legendája, Démonvadász, de azt hiszem ilyen a Varázstörő is), nekem már eléggé unalmas és elcsépelt ez a felépítés. :) A Nekromanta éjszakája legalább tényleg máshogy van megírva, illetve különlegesebb is az egész alapszituáció, meg az egész játékmenet (hogy testeket szállhatunk meg) stb.

"A minikalandod is érdekel,de lehet bármilyen,ha horror vagy darkos.Most ezen dolgozol?"
Már kész, meg is jelent a Karavánkísérők című könyvben. :)
© XERAD
2022. március 25. 14:47 | Válasz erre | #720
Az ajánlásokat is köszönöm.
A VP már a megjelenés előtt ígéretes volt és sokan dicsérik.A Karavánt nem ismerem,de ezen kettő alkotás a formátumuk miatt kimarad.
Te "követted el" a BB-t is,már emlékszem,ez a könyv is nagyon érdekelt.A véleményemet már ismered róla,mert beszéltünk röviden a könyvről.
Lehet,hogy nem kritikákat írtok,hanem véleményeket,elnézést a pontatlan fogalmazásért.
A bubu pontozása olyan,amilyen,de ebben az esetben szemet szúrt.Előfordul.
De,hogy a vérfarkas téma nem horror,az már merészebb kijelentés.Az sem igaz,hogy az átváltozásról kellene szólnia,ha már átváltozott valaki,akkor mindenképpen fújhatja.Mondjuk,már a harapás után fújhatja,de így még legalább emészthető.
A minikalandod is érdekel,de lehet bármilyen,ha horror vagy darkos.Most ezen dolgozol?




© SzG
2022. március 25. 07:32 | Válasz erre | #719
Igen, a Borzalmak háza "figyelmen kívül hagyja" a Drumer átkát. Hogy pontosan miről szól, azt sajnos nem tudom, mert még nem olvastam... de az ide feltett ízelítők és képek alapján egy házban játszódhat (lehet, hogy nem pont a Drumer-házban). Egyébként nekem is jobban bejön ez a stílus, eléggé sajnálom is, hogy a Borzalmak háza hátrébb került a kiadási tervben. :(

"A horror téma elsődleges nálam,szerencsére valakinek eszébe jutott ilyen témájú kalandot is írni."
"Eszébe szokott jutni" azért pár írónak, néha egyébként nekem is. :) A tegnap említett Karavánkísérőkhöz is egy horror beütésű minikalandot írtam (a borítókép [url=https://zagor.hu/egyeb/AHVBorito1.jpg]ITT[/url] megtekinthető; szerintem elég jól visszaadja a minikaland hangulatát :) ). A Bizonytalanság börtönében című játékkönyvem is horror, igaz, már nem nagyon szerezhető be, de ha minden jól megy, idén lesz belőle egy új kiadás.

"bubunak "sikerült" 15 pontot adnia a Vérfarkasra a blogján,pedig csúcskönyv,nemcsak horror rajongóknak."
Nem tudom, a Vérfarkas üvöltése nekem sem tetszett különösebben. :) Horrornak se mondanám, szerintem inkább csak egy darkos beütésű fantasy, és sajnos a játékmenet is majdnem ugyanolyan, mint egy átlagos "világmegmentős" fantasy lapogatósnál: faluról-falura járunk, és megmentjük az embereket az őket sanyargató gonosztevőktől... A farkasemberré válás (amiről elvileg a könyvnek szólnia kellene) szinte teljesen a háttérbe szorul. Ha Green, akkor nálam inkább A nekromanta éjszakája a favorit, az szerintem sokkal egyedibb, komolyabb.

"Amúgy rendszeresen olvasom a kritikáitokat,nem emlékszem fejből mindre,de a több kötetes varázslósat és a Mágusvadászt majdnem mindenki szídta. :)"
Ezt nem teljesen értem.... Mi nem kritikákat írunk, hanem könyveket. :))
© XERAD
2022. március 24. 21:34 | Válasz erre | #718
Köszi a részletes választ.
Akkor a most készülő rész mindenképpen figyelmen kívül hagyja a Drumer-t.
A cselekménye érdekelne,mert ha ismét belengetik a házat és nem ott zajlik,akkor csalódás.A borítón inkább piramis belsejéhez hasonlít.
A horror téma elsődleges nálam,szerencsére valakinek eszébe jutott ilyen témájú kalandot is írni.A kísértetházasak mindenképpen érdekelnek,de a többi is.És bár biztosan véletlen,ebben a műfajban szinte csak jó könyvek készültek.
Ezért csodálkoztam is,hogy bubunak "sikerült" 15 pontot adnia a Vérfarkasra a blogján,pedig csúcskönyv,nemcsak horror rajongóknak.
Amúgy rendszeresen olvasom a kritikáitokat,nem emlékszem fejből mindre,de a több kötetes varázslósat és a Mágusvadászt majdnem mindenki szídta. :)
© SzG
2022. március 24. 19:30 | Válasz erre | #717
Na elírtam. :) A rettegés háza előzmény, A borzalmak háza folytatás... és Drumer átka is folytatás. De amúgy mindhárom könyvet más írta, és elvileg nincs is köze egymáshoz egyik könyvnek sem. :)
© SzG
2022. március 24. 17:50 | Válasz erre | #716
Igen, már minden hivatalos Fighting Fantasy-könyv ki van adva. A két legutóbbi, az Allansia bérgyilkosai és a Viharok kristálya is, csak ezeket a Kaméleon Komix jelentette meg. Illetve a Kristály még csak most fog kijönni a nyomdából. Elvileg...

Ami a rajongói kalandokat illeti, azokból elég sok van még, de azért nem biztos, hogy érdemes mindegyiket lefordítani és megjelentetni. :) Őszintén szólva a már kiadottak között is van pár, ami elég alacsony színvonalú (A Gyíkkirály visszatérése; A pokol tüze).

A Rettegés háza az Elátkozott ház folytatása, persze ez is egy rajongó műve. :) Ahogy a Borzalmak háza is az, csak ez nem folytatása, hanem előzménye Jackson eredeti műnek. És persze a Drumer átka is fanfiction (ez megint az Elátkozott ház folytatása). Egyébként ezek szerintem még a jobbak közé tartoznak, kb. hozzák az Elátkozott ház hangulatát, stílusát. A Drumer átka különösen jól sikerült, bár az inkább akció-horror, de tényleg színvonalas.

Egyébként tudom ajánlani a mi könyveinket is, vagyis A Végzet Prófétáit és a Karavánkísérőket. :) Mindkettő a '80-as évek Fighting Fantasy lapozgatósainak stílusát/hangulatát idézi, de természetesen saját világon játszódnak, illetve tartalmaznak néhány aránylag egyedi megoldást (választható társak, alternatív utak, többféle befejezés stb.). Bővebben a következő honlapon olvashatsz róluk: www.vindgardia.hu .
(A Végzet Prófétái egyébként [url=https://zagor.hu/index.php?oldal=ebooks]innen[/url] is letölthető azw3 és epub formátumban.)
© XERAD
2022. március 23. 18:49 | Válasz erre | #715
Köszi.
Akkor már csak rajongói könyvek maradtak lefordítatlanul?
A másik kérdés a most készülő House of pain.Volt már House of hell és House of horror.Meg Drumer átka is.Erről mit lehet tudni?
2022. március 23. 18:20 | Válasz erre | #714
Minden hivatalost kiadott s zagor. 2 kivételével amit a kaméleon komix csinál, abbor az egyik már 2 éve kivan adva ki is fogyot. A pratchezes amit a lanya irt az meg most fog megjelenni.A zagorosok is elfogytak, szal jelenleg sehol.
dum spiro spero!
© XERAD
2022. március 23. 15:35 | Válasz erre | #713
Szia.

Rajongói könyvek?Ezek szerint léteznek még hivatalosak is.Ezeket hol lehet megtalálni?
© killmaster (Savanyúhas)
2022. március 21. 15:26 | Válasz erre | #712
Nem ismerem Runner terveit, de ahogy az előkészületben rovatot figyelem rajongói kalandok kerülnek kiadásra, mert hát úgy tűnik erre van most a (legnagyobb?) igény. Igen, jó lenne többféle kiadvány, de ehhez persze kellene némi igényfelmérés, mert hát 2-3 ember még nem piac. Annyit tudok javasolni Arturus, hogy amennyire csak lehet szövegileg, helyesírásilag nézd át az elkészült műveket, és egyszer a jövőben, (hogy közeli vagy távoli, majd az idő eldönti), kiadásra kerül belőle valamennyi. Én támogatnám ezt a dolgot, jobban mint a rajongói kalandok kiadását!
2021. szeptember 21. 13:09 | Válasz erre | #711
Én szeretnék komolyan felvettni valamit, amivel már Runnert pár éve zaklatom. Ugye regények is kerültek leforditásra, de voltak képregények füzetek is.Runner azt modnta képregények azért vannak mert szeretne mindet megcsinálni ami a kjk hoz kapcsolodik. Viszont Landschanak már egy jó adag rpg forditása fent van itt és tölthetö az elsökkel bajlodni sem kéne. Legaláb nézzük meg van e igény a szerepjátákra. Szerintem igen mert nagyon sok barát ismerös is azt nyilatkozta érdekelné. Legalább egy felmérést csináljunk én nagyon szivesen segitek bármiben. Annak ideján landschannak is falajánlotam aki át is dobott pár szörnyet, de akkor sajna az élet közbeszolt és megakadt. Azonban sok már elkészült és énis újjlt erövel vennék részt a dologban. Köszönöm a figyelmet remélem mást is érdekel a téma.
dum spiro spero!
2021. szeptember 13. 11:11 | Válasz erre | #710
Már várom a Pokol Tüze és a Borzalmak Háza megjelenését!:-)
De addig is van még mit olvasnom!;-)
2021. augusztus 11. 22:18 | Válasz erre | #709
A #703-ban a regények - A Trollfog háború, Árnyékmester, Démontolvaj - könyv formátumú változatairól van szó (fórumlapon megtalálod a specifikus topikjaikat), nem pedig az előkészületben lévő KJK fan fiction játékkönyvekről.
2021. augusztus 11. 20:34 | Válasz erre | #708
Az ördögös azt hittem az már szinte kész, akkor az elátkozott ház jövöre?

dum spiro spero!
© runner
2021. augusztus 11. 13:56 | Válasz erre | #707
Szeptember vége...elvileg
A főhős Te vagy!
2021. augusztus 10. 18:15 | Válasz erre | #706
:) bizakodhatok? lassan vége a nyárnak ;)
Első oldalElőző oldal1234567891011121314151617Következő oldalUtolsó oldal