Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Előkészületben lévő KJK könyvek
BejelentkezésRegisztrációElfelejtett jelszó
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal
2017. február 19. 23:04 | Válasz erre | #334
Szépen leírtad. De nem akarom magamat ismételni.

Csak egy pici kis korrekciót jelzek, hogy abban a könyvben nagyon nagy segítségemre volt FireFox a hibajavításnál, mert sok dolgot nagyon rosszul fordítottam le. Persze ezt nyilván nem tudhattad.
© Nheil
2017. február 19. 22:48 | Válasz erre | #333
Teljes mértékben csatlakozom Grimmy véleményéhez.

Pontosan tudom, hogy killmaster lefordított három KJK könyvet. Ezért óriási tisztelet és elismerés jár neki. Ezen nincs mit magyarázni, önmagáért beszél az eredmény. Le a kalappal.

De az a killmaster, aki minden második posztjában saját magát fényezi, hogy ő mennyi mindent tett, ugyanakkor az esetek nagy részében indokolatlanul, valótlanul, ráadásul még gyerekes módon is lerohanja a másikat, hát az inkább nevetséges. Pedig nálam bőven idősebb feltételezem. (Igen, én csak feltételezem, nem kizárólagosan, tévedhetetlenül állítom, mint ő ahogy ő teszi ezt)
Ráadásul visszaolvasgattam posztokat, ahogy nézem itt kb mindenkivel összeveszett valamilyen szinten már, a stílusát ismerve, nem véletlenül. Talán el kéne gondolkodni, hogy miért is van ez. Vagy talán ő ezt élvezi, nem tudom.
A többi fordítótól egyszer sem láttam, hogy dicsekednének. Killmastertől csak az elmúlt pár napban szinte minden posztja tartalmazza ezt, hogy ő mennyi mindent tett. Ebben a relációban ez nem érdekel senkit. Könyvek elemzésében, normális társalgásban nulla százalékot számít, hogy hány könyvet fordított le valaki, ha nem tud viselkedni, ne várja el, hogy a másik nem fog visszapofázni. Vannak ilyen mezei senkik, akik urambocsá nem fordítottak le egy könyvet sem és nem írtak fanfictiont. Érdekes módon sem Dr Lecter, sem Cyborg17, sem Grimmy, sem Cock (ők léptek valamilyen interakcióba velem eddig) szólt be semmit, killmaster viszont már megállapította rólam nagy bölcsen, hogy mihez nem értek, mit nem csinálok meg stb. Nem biztos, hogy az én készülékemben van a hiba. Dr Lecter is fordított könyvet hoppá, de soha nem látom, hogy emlegetné.
The city changes but the fools within are always the same.
© killmaster (Savanyúhas)
2017. február 19. 22:40 | Válasz erre | #332
Maga ugye a Gyíkkirály irányítja a gyíkembereket, rabszolgákkal dolgoztat, egy olyan uralkodó, aki örömét leli mások szenvedésében. Ugye nem társalog velünk, mert nem beszéli az emberi nyelvet, sőt ha a sámán nem lenne a segítségünkre legyőzni sem lehetne csak úgy. Egy ilyen teremtménytől nem lehet azt elvárni, hogy elcsevegjen velünk az időjárásról, vagy ránk zúdítson 3-4 varázslatot, esetleg küzdjünk meg előtte 30 jól feltápolt testőrével, hogy aztán elmondhassátok, na ő egy igazi jellem. Az eddigi fan kalandokról meg annyit, hogy amelyik kicsit tetszett, azt is el tudták ám rendesen szúrni, amelyik meg gyászos másolata elődjének, nos az olyan mint a használt zsebkendő. Ami pedig a közösségi munkát illeti senki számára nem kötelező, de az ne is verje a mellényét! Egyébként mint írtam ez egy fórum, mindenkinek lehet véleménye, csak ne csodálkozzon, ha olykor mások mást írnak, vagy netán felhívják figyelmét, hogy a púpos hazudik! [smiley]phone[/smiley]
© Grimmy
2017. február 19. 21:48 | Válasz erre | #331
"Grimmy miért lenne a Gyíkkirály jellegtelen főgonosz?"
Oké, a goncsong nagyjából rendben van (bár nekem mindig az Alien arctapadói jutnak eszembe róla, de lehet, hogy ezzel csak én vagyok így), szóval az még elmegy, hasonló nem nagyon van KJK-könyvekben... de maga a Gyíkkirály... hát nem tudom, egy mezei gyíkember, akiben semmi jellegzetes, különleges nincs, meg egyáltalán semmilyen stílusa sincs, még csak meg sem szólal... és amúgy nem is nagyon csinál semmit az egész könyvben, csak a bunkere legfelső placcán álldogál, é várja, hogy kardpárbajt vívhasson a főszereplővel. :D Most tényleg egy ilyen szivart akarna "visszatapsolni" a közösség? :D Pláne, hogy a folytatásban már gondolom goncsongja sincs...

"biztosan akad itt más K kezdőbetűs felhasználó is"
Biztosan, de végül is "egy-két különösen nagy Gyíkkirály-rajongó"-t írtam... ;)
De írhattam volna azt is mondjuk, hogy: "véresszájú, [i]gyilkosan[/i] nagy Gyíkkirály-rajongó". [smiley]eplus2[/smiley]

Igen, én nem fordítok, én csak fórumozok ("lököm a rizsát" meg "szónokolok"), gondolom vagyunk még ezzel így néhányan... nem lehet mindenki fordító vagy író. :)
Nem értem egyébként, miért kell állandóan azt méricskélni, hogy ki mennyit tett a "közösségért"... főleg, hogy többnyire csak egy-egy könyvvel kapcsolatos véleményről van most szó. Aki nem fordított le legalább egy könyvet vagy nem írt egy fanfictiont, az nem is nyilváníthat véleményt semmiről, vagy ha meg is teszi, lényegében semmi negatívumot nem írhat, még annyit sem, hogy "jellegtelen" a könyv? :D

"Számos rajongói kalandot olvastam már, és hát bizonyítottan azért a saját kalandjaimban kevesebben csalódtak!"
Biztos. :) Mondjuk azt nem értem, ezt most miért írtad ide a Gyíkkirály-kaland kapcsán... Azt akartad ezzel mondani, hogy ne is vesződjünk a lefordításával, mert úgyis vacak, mint ahogy mindegyik fanfiction vacak, kivéve a tieidet?

"de nektek úgy is csak a Kétélű jóslat az etalon."
Nem feltétlenül, bár az se egy darab, igen. :)
© Nheil
2017. február 19. 21:35 | Válasz erre | #330
Hmm

Kinek jó csak a Kétélű jóslat?
Ki a hangadó és ki szónokol?
Ki löki a rizsát?

Nem világos, kire célzol.
The city changes but the fools within are always the same.
© killmaster (Savanyúhas)
2017. február 19. 20:58 | Válasz erre | #329
Grimmy miért lenne a Gyíkkirály jellegtelen főgonosz? Egy olyan uralkodó, akit egy parazita Goncsong irányít, és csak lángpallossal sebezhető meg! Vagy csak épp miattam említetted ezt meg? Szerény személyem az Árnyak közül szerény táborát erősíti, de biztosan akad itt más K kezdőbetűs felhasználó is. Mellesleg más hangadó személyekkel ellentétben, én ha időm engedi, és van rá igény lefordítom azt a kalandot, melyet én arra érdemesnek tartok, nem csak lököm a rizsát, meg szónokolok a de jó volna táborából! Számos rajongói kalandot olvastam már, és hát bizonyítottan azért a saját kalandjaimban kevesebben csalódtak! Talán akad ezen a fórumon más is, aki szerint a Gyíkkirály szigete remek kaland, de nektek úgy is csak a Kétélű jóslat az etalon. De ugye kinek a bor, kinek a ruskó! [smiley]bee1[/smiley]
© Nheil
2017. február 19. 20:57 | Válasz erre | #328
Hát ez az este legjobb posztja volt :-) Lájkolom.
The city changes but the fools within are always the same.
© Grimmy
2017. február 19. 20:29 | Válasz erre | #327
Khm... Őszintén szólva én furcsállom, hogy a "Gyíkkirály visszatérte" ilyen jól áll... Az egész alaphelyzet olyan snassznak tűnik ezzel az ellopott, majd feltámasztott Gyíkkirállyal meg a troglodytákkal... ráadásul maga a Gyíkkirály is egy teljesen kidolgozatlan és [i]jellegtelen[/i] főgonosz volt mindig is, és sosem számított közönségkedvencnek. Nehéz elhinni, hogy nálunk ennyi fórumozó kíváncsi a "visszatértére", arra, hogy zombiként mit kavar. :D Itt a topicban sem nagyon említette még meg senki ezt a kalandot, pedig ha tényleg ennyire felkeltette volna az érdeklődést, biztosan szóba hozták volna páran, ahogy az Álmok erdejét vagy a Drumert.
Biztos, hogy a 15 szavazat 15 külön fórumozótól jött? Nem egy-két tag, [i]egy-két különösen nagy Gyíkkirály-rajongó[/i] nyomkodja itt rá folyamatosan a voksokat? [smiley]eplus2[/smiley]
2017. február 19. 16:23 | Válasz erre | #326
Tényleg egy-két szavazaton fog múlni a dolog! Mikor lesz végleges döntés a könyv kiválasztásáról?

Only in Death - Mindhalálig
© Nheil
2017. február 19. 14:08 | Válasz erre | #325
Hát most megtetted. Mármint befolyásoltál. A szavazatommal előremozdítottam az álmok erdeje ügyét :-)
Ha valami nem kifejezetten hoz lázba, az a gyíkkirály xd , ha szabad egyáltalán ilyet mondani.
The city changes but the fools within are always the same.
2017. február 19. 13:32 | Válasz erre | #324
Senkit nem akarok befolyásolni, de a háttésztorik alapján az álmok egy eredeti,újszerűen friss kalandnak tűnik,míg a gyíkkirályos sztorit csak a cím adná el:-)
2017. február 18. 22:46 | Válasz erre | #323
Kemény dolgok ezek...én megvárom a finist, majd akkor szavazok, hátha a megoldás pont az én kezemben lesz [smiley]hehe[/smiley]
2017. február 18. 22:03 | Válasz erre | #322
+1 Az álmok erdejére
u.i. Már kipihentem magam nagyjából :)))
2017. február 18. 17:02 | Válasz erre | #321
A Gyíkkirály visszatérte is jónak látszik, csak tényleg jelenjen meg!
Only in Death - Mindhalálig
© AXE
2017. február 15. 13:21 | Válasz erre | #320
Sziasztok!

Már csak13nap.Utána a Káosz Fellegvára,meg a Játékfüzetek11.alá fog menni?

Üdv:AXE
© AXE
2017. február 12. 21:29 | Válasz erre | #319
Sziasztok!

Farkaséhség-komment:A háttértörténet olvasása közben nekem a Végzet Erdeje384.illusztrációja villant be.

Üdv:AXE
2017. február 11. 21:02 | Válasz erre | #318
Szerintem ha van jelentkező a fordításra, akkor készüljön el. A pihenést pedig válassza az, aki elfáradt. Én szívesen olvasom az itt fordított könyveket, mert változatos szókincsbővítő jelleggel, érdekes, megfogó témában készülnek a könyvek. És a horrort is szeretem a fantasy mellett. Mindenképpen elismerem és gratulálok a fordításban és a grafikai munkákban résztvevőknek. Ennek a munkának pedig mindig van látszatja is: az elkészült mű.
Én bátorítanám az aktív tagokat/fordítókat, hogy folytassák. Tényleg hiánypótló szegmenst szólítotok meg, ami szerintem fontos, és hozzátesz a szórakoztató irodalomhoz.
Olyan pedig nincs, hogy "elég", mert jó könyvek és olvasók mindig is lesznek!
Only in Death - Mindhalálig
2017. február 11. 20:04 | Válasz erre | #317
ugytünik nem de kedves vagy hogy helyettünk is tudod :)
dum spiro spero!
2017. február 11. 20:03 | Válasz erre | #316
köszönöm!
dum spiro spero!
© cock
2017. február 10. 13:43 | Válasz erre | #315
[i]Melyik rajongói könyvet fordítsuk le következőnek?[/i]

Egyiket se! Megérdemlitek a pihenést. Ugyebár az eredeti FF-ekből is van bőven! Az olvasóknak NEM ELÉG?!
2017. február 10. 13:21 | Válasz erre | #314
2017. február 9. 18:33 | Válasz erre | #313
Az álmok erdeje 500-as, de ne szóljatok róla runnernek, hátha nem veszi észre [smiley]nevetes1[/smiley] Illetve Ulysses Ai-nak van egy Gyémánt kulcs című 1000 pontos szösszenete is. Meg még néhány. A teljesség igénye nélkül, és angolul:

Ulysses Ai : The Diamond Key ( 1000 )
Sagi Hed : Vampire ( 557 )
Campbell Pentney : Quest of the Phoenix ( 550 )
Stuard Lloyd : Walking the path of shadow ( 533 )
Jeff Sinasac : The Trial of Allibor's Tomb ( 507 )
Nathan Page : Forest of dreams ( 500 )
Campbell Pentney : Tower of the Nightlord ( 500 )
Phil Sadler : Hellfire ( 499 )
Gavin Mitchell : Outsider ( 459 )
David Whyld : A simple task ( 450 )
Julius Lee : Welcome to Blackheart Asylum ( 420 )
Zeca Teixeira : The ranger of Grewlant ( 401 )
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© AXE
2017. február 9. 17:51 | Válasz erre | #312
Van ám.A Királyok Koronája.

Üdv:AXE
© runner
2017. február 9. 15:36 | Válasz erre | #311
vannak. 500 pontos pl.
De asszem van 800 is talán...
A főhős Te vagy!
© AXE
2017. február 9. 14:53 | Válasz erre | #310
1.Az Elátkozott Ház
2.A Zombik Vére
3.A Rettegés Háza
4.Drumer Átka

Üdv:AXE
2017. február 9. 13:30 | Válasz erre | #309
Horror 3. kötet??? melyik a 2.?
2017. február 9. 12:57 | Válasz erre | #308
van olyan rajongói ami tlmegy a 400 ponton?
dum spiro spero!
© killmaster (Savanyúhas)
2017. február 8. 19:07 | Válasz erre | #307
Mit is írhatnék az elolvasott háttértörténetek után, szinte süt róluk, hogy rajongói írások, amivel nem is lenne nagy baj, de kevés eredetiséget vonultatnak fel. Mégis a legtöbbet Az Árnyak közül történetből nézek ki, még ha amolyan Warcraft és Rémület útvesztője kavalkádnak tűnik is! De elválik majd milyen lesz a többi! Drumer átkáról csak annyit, hogy ami jól össze jött Steve Jacksonnak, az az utánzóinak nem igazán! De mert demokrácia van legyen az Árnyak közül! (Illetve kicsit alaposabban áttanulmányozom, aztán meglátjuk!)[smiley]bee1[/smiley]
2017. február 8. 18:57 | Válasz erre | #306
Ezek mindegyikét lehet neten tolni vagy letölteni:

[url=http://www.oocities.org/ffbooks/dreams/begin.htm]Az Álmok Erdeje[/url]
[url=http://www.fightingfantasygamebooks.com/images/files/returnofthelizardking.pdf]A Gyíkkirály visszatérte[/url]
[url=http://www.ffproject.com/wolf.htm]Farkaséhség[/url]
[url=http://www.fightingfantasygamebooks.com/images/files/armyofthealchemist.pdf]Az alkimista serege[/url]
[url=http://www.ffproject.com/download/SHADOWS.RTF]Árnyak közül[/url]
[url=http://www.ffproject.com/drumer.htm]Drumer Átka[/url]
[url=http://www.ffproject.com/download/DEITIES1.DOC]Az Istenek Háborúja[/url]

Csak a hátteret olvastam el mindegyik esetében, és csak azok alapján született meg a végső döntés is.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2017. február 8. 16:43 | Válasz erre | #305
drumer átkát lehet neten tolni a vki kíváncsi milyen.
hát szívesen segitenék fordításba de még nem csináltam félek nem az a pege munka lenne :/
dum spiro spero!
2017. február 8. 16:05 | Válasz erre | #304
Végigolvasva a háttereket nálam a következő a Top3: 1.A Gyíkkirály visszatérte 2.Farkaséhség 3.Árnyak közül Kérdés,hogy annyira jók-e a könyvek is mint a háttér,mert azért belefutottunk itt már párszor olyanba amikor maga a kaland komoly csalódás lett az érdekfeszítő kerettörténet után. A +1 nálam is a Drumer átka,bár itt semmi nem derül ki csak annyi hogy lesz egy találkozóm,és nem tanácsos odamenni. Ha tényleg jó akkor viszont újabb trilógiával gazdagodnánk! :)
© runner
2017. február 8. 15:48 | Válasz erre | #303
A Drumer Átka könyvhöz akkor jelentkeznie kellene fordítónak, mert nincsen.

A főhős Te vagy!
2017. február 8. 15:28 | Válasz erre | #302
+1 szavazat a Drumer átkára.
2017. február 8. 07:04 | Válasz erre | #301
Érdeklődnék, hogy a szelektálást csak a háttértörténetek alapján végezted, vagy pár fejezetpontot is lefordítottál előtte? Sokszor megtévesztő lehet egy hangulatos fülszöveg, és közben maga a teljes mű csalódásra ad okot utána.

Az Istenek Háborúja kifejezetten érdekesnek tűnik Feketehomok kikötővel, elmebeteg kísérletezgető varázslóval, ráadásul nem a szokásos teljesen csupaszív főhőst alakítjuk aki újfent megmenti a világot/közösséget, hanem egy zsákmányától megfosztott kincsvadászt ami érdekes bosszúsztorit szülhet. A háttértörténet utolsó mondata is egy in medias res első fejezetpontot takarhat, engem kifejezetten kíváncsivá tett ez a sztori. Ehhez képest pl. Az alkimista serege - számomra legalábbis - messze klisésebbnek tűnik, ezért is érdeklődtem, hogy csak a fülszöveg alapján hoztátok-e meg a döntést a szavazásra bekerülő művekből.

A 7-re bővített listából az én sorrendem ez lenne:

1. Drumer Átka
2. Az Álmok Erdeje
3. Az Istenek Háborúja

Szerintem sok ember kíváncsiságát felkeltettétek ezekkel a kalandokkal, nagyon köszönjük ezt a kezdeményezést!
2017. február 7. 22:29 | Válasz erre | #300
Na akkor már csak poénból is ide teszem azt, amelyiket a legjobban sajnáltam, hogy kiesett.

[b]Stuart Lloyd: Az Istenek Háborúja[/b]
[spoiler]A hatlábú borzadály, mely egykor egy kiskutya volt, folyamatosan vonaglik a kezeidben, és próbál kiszabadulni, te azonban erősen tartod.
– Hajítsd a pincébe! – kiáltja Dietrich Zuwembar, Feketehomok legelmebetegebb alkimistája.
A teremtmény felcsahog, miközben a sötétbe hajítod nyálkás testét. Dietrich lecsapja a csapóajtót és gyorsan bezárja. Megperdül, és dühödten rád bámul.
– Megmondtam neked, hogy csak a kétfejű kígyót vedd ki! – kiált rád. – De nem, te még erre se vagy képes! Ezt le fogom vonni a fizetésedből!
Felmordulsz magadban. Már rég felhagytál a meddő próbálkozással, hogy meggyőzd az őrült varázslót, hogy a kutyája – ami valójában egy rovar-hibrid, és amire leginkább csak Rotyaként szeret hivatkozni – légyszárnyat növesztett és azzal repült ki a pincéjéből, majd becsukta őket, ezután pedig megszállott módjára kezdett fel-alá rohangászni a laborban, miközben felfalta az összes baziliszkusz-szemet. Ennek egyszerű oka van: az alatt a három hét alatt, miközben a zakkant alkimista házában őrködtél, az ilyen esetek mindennaposakká váltak. Számodra ez maga a pokol. Munkakereséskor sikerült kifognod Allansia legveszedelmesebb városának legszeszélyesebb házát. Na nem mintha lett volna választásod…
Az egész egy hónapja kezdődött, amikor is a Pagan-síkság egyik ősi sírkamráját kutattad át egy magát csak Thraccusnak nevező másik kalandozóval. Rendkívül karizmatikus és tiszteletet parancsoló fickó volt, aminek segítségével többek közt sikerült megúsznotok egy találkozást egy csapat Kentaurral is, akik egyébként minden bizonnyal lándzsára nyársaltak volna titeket. Sikerült elérnie, hogy bántatlanul elengedjenek titeket, amennyiben egyikőtök párbajban legyőzi a csorda valamelyik tagját. Ő természetesen azonnal felajánlotta, hogy te leszel ez a bátor jelentkező. Súlyos sebesüléseket szenvedve végül sikerült megnyerned a küzdelmet, hála helyett azonban csak rád sózta a hátizsákját. Aztán ott volt a zsákmány is. Miután sikerült túlélnetek a sírkamra tucatnyi csapdáját és veszélyét, végre ráleltetek a kincsre. Egy hatalmas vörös ékkőre. Izgatottan és sebesülten tántorogtatok ki a napfényre, és te azonnal elájultál és a földre rogytál. Mikor magadhoz tértél, sem az ékkőnek, sem Thraccusnak nem láttad nyomát. A kis korcs! Pedig kétszer is megmentetted odabenn az életét. Még a zsákját is cipelted helyette, csak hogy végül lelépjen a jutalommal, amin meg kellett volna, hogy osztozzatok. Ekkor már félholt voltál ugyan, de az eltökéltség és a bosszúvágy hajtott, hogy kövesd a nyomát és elégtételt vegyél rajta. A Pagan-síkság peremén található egyik kis falucskáig követted a nyomát. Az egyetlen fogadóba betérve azonnal kérdezősködni kezdtél utána. – Jaham, láttuk – mondta az egyik paraszt. – Lelépett Barab egyik lovával. Feketehomok felé indult. Az a hely pont neki való.
Néhány nap elteltével te is megérkeztél Feketehomok Kikötőbe. A nyomok itt kihűltek, te pedig itt ragadtál egyetlen garas nélkül, miután a kapuőrök kipréselték belőled a belépési, „haj” és „lélegzési” adókat. Így hát, miután már annyi pénzed sem maradt, mint egy kopasz Zombinak, úgy döntöttél, hogy munkát keresel magadnak. A Sárkányfog Fogadóban találtál is egy papírfecnit a hírdetőtáblán:
Harcos kerestetik varázslószerkezetek őrzésére. Szeresse az állatokat és robbanásokat. Keresse Dietrich Zuvembart, a Kert utcában.
Amikor Zuvembar házához értél, az már lángokban állt. Az emberek riadtan rohangáltak fel-alá, miközben csipogva, szárnyaikat csapkodva egy csirkecsapat menekült kifelé a lábak között. Egyikük egyenesen neked rontott, majd egy meglepett kotkodálás kíséretében felrobbant. Gyorsan felmérted a helyzetet, majd kardot rántottál, hogy szembeszállj a lobbanékony szárnyasokkal. Jobbra-balra csapkodva aprítottad a baromfikat, mindenfelé tollak repkedtek, és a kert környékét hamarosan elborította a kotkodácsolás és robbanás zaja. Végül azonban, miután minden csirke a végét lelte akár a kardod, akár a tűzhalál által, Feketehomok népének sikerült annyira összeszednie magát, hogy megrohamozzák és kirámolják Zuvembar otthonát. A pénz nagy részét magukkal vitték. Csak azért nem az összeset, mert hamarosan rémülten menekülni kezdtek, amikor a varázsló Vízelementálja hármukat megfullasztotta azzal az árvízzel, amit a lángok kioltásáért keltett. Másnap az első feladatod az volt, hogy segíts kitakarítani a labort és hajítsd a holttesteket a Macskahal folyóba. Ez szerencsére gyorsabban ment, mint gondoltad, ugyanis az orgyilkosok céhének néhány tagja, akik már megszabadultak a heti tetemadagjuktól, készségesen felajánlották a segítségüket.
Három héttel később pedig azért szúrnak le, mert egy kutya-rovar hibridet eresztettél szabadjára a házban. Már így is fortyogsz magadban, mivel a munkádnak csupán egy, a varázslók céhének egyik rituáléjához szükséges mágikus lelet őrzése kellene, hogy legyen. Ez egy ezüst gömb, Thenetos Gömbje, ami Zuvembar konyhájában hever egy vasládában. A házon folyamatosan eluralkodó káosz közepette azonban lélegzetvételnyi nyugtod sincs, így a feladatoddal sem nagyon tudsz foglalkozni. Dietrich ma már hatodszorra kezd el kioktatni az alkímiai komponensek áráról és ritkaságáról, így szinte már örülsz, amikor a mögötted lévő fal berobban, és mindketten elterültök a padlón.[/spoiler]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2017. február 7. 21:08 | Válasz erre | #299
Személyes sorrendem így módosul:
1 - Az Álmok Erdeje
2 - Árnyak közül
3 - Drumer Átka
4 - Az alkimista serege
© runner
2017. február 7. 19:31 | Válasz erre | #298
FireFoX lefordította még [i]Az Elátkozott ház[/i] folytatásának [i]Háttértöténetét[/i]:

[b]Robert Douglas: Drumer Átka[/b]
[spoiler]A Kecske és a Kés Little Tapson két kocsmájának egyike volt, mely keserű söréről és ízletes, ámde olcsó ebédjeiről volt híres. A helyiek elég barátságosak voltak az idegenekkel, szívesen segítettek nekik útba igazodni, és rendkívül hálásak voltak a nagyvilágból szóló hírekért. Egy magas, napbarnított bőrű férfi támasztja a pultot, aki közeledtedre feléd fordul. Rád mereszti szikrázó kék szemeit.
– Á, egy idegen tévedt közénk! – mondja mély, de egyáltalán nem fenyegető hangon. Ahogy elmosolyodik, bozontos szakálla mögül elővillannak fogai, és barátságosan kezet ráz veled. – Örvendek a találkozásnak. Terry vagyok. Na és pihenni jött, vagy üzleti ügyben jár?
– Csak átutazok. Gondoltam bekapok itt gyorsan valamit, mielőtt találkozom a barátaimmal.
– Hát jó. Csak óvatosan az országutakkal, elég keskenyek és tele vannak hajtűkanyarokkal. Néhányan úgy vezetnek, mintha kergetné őket a tatár.
Bólintasz, de közben elvigyorodsz. – Nos, akkor reméljük, hogy nem ér utol a vég. Csak tíz mérföldet kell túlélnem, Terry.
– Az jó – ráncolja össze elgondolkozva a szemöldökét a férfi. – Tíz mérföldet, mi? Errefelé nem sok látnivaló van. Tapston egész tűrhető hely, de a semmi közepén fekszik… ó! – kiált fel, majd csettint egyet. – Fogadok, hogy földművesek a barátaid!
Elvigyorodsz azon, ahogy próbálja kitalálni úti célod. A jelek szerint mindketten élvezitek a játékot, de egy kicsit úgy érzed, mintha remélné, hogy helyes a válasza. A válaszodat hallva azonban döbbenet ül ki az arcára. – Attól félek, hogy nem, Terry. Kénytelen leszek elárulni. Egy romos, leégett házban találkozom velük…
Hirtelen néma csend telepszik a kocsmára. Lassan végignézel a többi vendégen, akik ijedt arcokkal viszonozzák zavart tekinteted. Terry még mindig döbbenten bámul rád.
– Mondd, hogy csak viccelsz – mondja végül dadogva. – Kérlek.
– Te meg miről beszélsz?
– Az… az Drumer gróf otthona – zihálja. – Kellett hallanod a történetet. Igen, biztos erről van szó! Csak viccelődsz velünk – mondja, miközben idegesen felnevet és vidáman a bárpultra csap. – Gyerünk, valld csak be!
Arcod azonban továbbra is zavart marad, nincs rajta nyoma semmiféle csintalan vigyornak. Terry erőltetett vidámsága ismét kétségbeesésbe fordul. – Nézd, figyelj – kezdi, és kezével olyan erővel ragadja meg a vállad, hogy az már fáj. – Nem ismersz engem, én sem téged, de muszáj lesz meghallgatnod. – Közben erősen vicsorog, talán hogy így adjon nagyobb nyomatékot mondanivalójának. – Ne menj oda! Kérlek, nem mehetsz. Azt a helyet megátkozták, hallod? Megátkozták! Évek óta tűnnek el arrafele emebrek.
– De fontos találkozóm van ott, Terry…
– Nem számít! Érted? Mondd le. Bármi dolgod is lenne ott, kerüld el a helyet. Ó, miért kellett pont azt a megátkozott helyet választanotok találkozóhelynek? Pedig annyi más szép táj van erre! Nézd, barátom, csak mondd le!
– Ugye most csak viccelsz? – nevetsz fel meghökkenten, majd ismét végignézel a körültettek lévők arcain, azokon azonban nem látsz mást, csak rettegést és aggódást. – Ezt nem hiszem el. Most komolyan kísértetekkel akartok rám ijeszteni? Mondjam le? Még ha akarnám is, mégis hogyan? Nem tehetem! Már várnak rám, így is késésben vagyok…
Terry halálra váltan néz rád. – A barátaid már ott vannak? – mondja nagyot sóhajtva, majd becsukja a szemét és felpillant, mintha csak az égiek segítségéért esedezne.
Erős késztetést érzel rá, hogy te is ugyanígy cselekedj, ám teljesen más okból. – Rendben, jól van, elég lesz ebből a marhaságból. Most már egyértelmű, hogy mindannyian meg vagytok kergülve… – Előkotrod a pénztárcádat, előveszel egy tízest és a kocsmáros felé nyújtod. – Úgyhogy én most fizetnék, és köszönöm a társaságot.
A fogadós egyszerűen csak fejet ráz. A pultra könyököl, és szomorú szemekkel végigmér. – A ház vendége volt, uram. További jó utat. – Azzal keresztet vet, és elkezdi megpakolni a mosogatógépet.
Döbbenetes! Lealacsonyítónak érzed ezt a fajta bánásmódot, de ugyanakkor már nagyon el akarod hagyni ezt a kocsmát. Annyira feszült a légkör, hogy azt késsel lehetne vágni.
Ahogy elhagyod az épületet, Terry még utánad szól. – Imádkozni fogok érted.
Az ajtó előtt megállsz, arra számítva, hogy odabentről hirtelen feltör a röhögés, de ehelyett a következő párbeszéd hangjai ütik meg a füledet:
– Sid, nyugodtan eltehetted volna a pénzét.
– Nem, nem lenne helyes pénzt kérni, amikor könnyen lehet, hogy ez volt a fickó utolsó vacsorája.[/spoiler]
A főhős Te vagy!
2017. február 7. 18:37 | Válasz erre | #297
Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is szívesen olvasom azt is.[smiley]awink[/smiley]
Only in Death - Mindhalálig
2017. február 7. 17:02 | Válasz erre | #296
Mindenképpen pártolom a The Curse of Drumer lefordítását.:) Természetesen a másik könyvre már leadtam a szavazatomat.
© Grimmy
2017. február 7. 16:07 | Válasz erre | #295
WOW! Az nagyon jó lenne! [smiley]vigyor4[/smiley][smiley]eljen[/smiley]
2017. február 7. 15:12 | Válasz erre | #294
Cool ez nagyon jó hír!!!
dum spiro spero!
© runner
2017. február 7. 15:01 | Válasz erre | #293
Amúgy ha olyan nagy a "lázadás", akkor szerintem a másik könyv lehet majd [i]Az Elátkozott ház[/i] folytatása.
Tehát ha sokan azt szeretnék.
A főhős Te vagy!
2017. február 7. 14:24 | Válasz erre | #292
Szavaztam :)
De nekem sorrendem is van, ha esetleg holtverseny alakulna ki:
1 - Az Álmok Erdeje
2 - Árnyak közül
3 - Az alkimista serege
© runner
2017. február 7. 14:00 | Válasz erre | #291
Szoros a verseny. [smiley]fantasy-witch-39[/smiley]
A főhős Te vagy!
2017. február 7. 10:31 | Válasz erre | #290
A kérdés teljesen jogos!
A kavarás következők miatt van.Az a típusú fantasy, amit anno Livingstone és Jackson elkezdett a KJK könyvekkel, egyértelműen D&D, és AD&D (a D&D fejlesztettebb verziója) alapú!Ezekben a szerepjátékokban a troglodyta (ami egyébként szimplán barlanglakót jelent) valóban egy olyan külsejű gyíklény mint amit FireFoX is belinkelt ide.A szerepjátékban még egy speciális fegyvere is van, bűzfelhőt tud kibocsájtani, ami émelygést és hányingert okoz.
Ki tudja miért, a KJK világában a troglodyta valóban goblinoid teremtménnyé módosult.Lásd a Titán leírását!Szerintem annyi lehet csupán a dolgok hátterében, hogy amikor ezek a lények először felbukkantak és ábrázolásra kerültek, az illusztrátor nem tudott róla ezek hogy gyíklények, és így a saját fantáziájára bízta a kinézetüket.Esetleg tudott volt a dolog, de mégis módosított.Ez utóbbit pedig vagy magától, vagy eleve Livingstone kérte (mivel ha jól tudom a Halállabirintusban bukkannak fel ezek a lények először).
Szóval így vagy úgy goblinoid lett belőle.Ennél a műnél pedig megintcsak ismeretlen okokból -de nagyon valószínű hogy szimpla slendriánságból- visszamódosulhatott az eredetijévé.
Egyébként ez is a Titán világának egyik nagy hibája!Ahány szerző, illusztrátor, annyi félévé válik egy ugyanazon faj!Nincs egy mindent átfogó közös megállapodás, hogy mi micsoda konkrétan, és az hogyan is néz ki.
Tedd azt másokkal,amit szeretnél hogy veled tegyenek meg,illetve ne tedd,amit magadnak sem szeretnél!
2017. február 6. 19:15 | Válasz erre | #289
Szerintem is jöhet a The Curse of Drumer is! A trilógiák tényleg jól mutatnak bárki polcán, hát még ha díszdoboz is készül hozzá!
Az a véleményem, hogy egy-két jó könyv biztos, hogy még jöhet a gyűjteményembe...
Benéztem a FireFoX által megadott oldalra, volt egy Deathtrap című mű is, nekem a Halállabirintus klisé is bejön, mert nem tudom megunni. Szerintem bármelyik jöhet, tuti érdekel.
Only in Death - Mindhalálig
2017. február 6. 18:18 | Válasz erre | #288
igen a The Curse Of Drumer re gondoltam köszönöm DReaMSCaPe!
sztem nem lenne klisés és lenne egy trilogiánk magyarul elözménnyel folytatással :)
dum spiro spero!
© Grimmy
2017. február 6. 12:10 | Válasz erre | #287
Igen, arra gondoltam. :)
Lehet, hogy ez is klisés, de még így is különlegesebb lenne, mint valami szokásos "gonosz varázsló szörnyeket csinál, csak te mentheted meg a vidéket"-fantasy sztori. :) Mert azért Elátkozott ház-jellegű horror még mindig jóval kevesebb van. [smiley]buck[/smiley]
De felőlem jöhet az alakváltós-sztori is... mondjuk előtte. [smiley]eplus2[/smiley]

Grimmy
2017. február 6. 04:24 | Válasz erre | #286
Hát nem tudom. Annyira engem nem fogott meg a háttértörténet, ráadásul – különösen így a rettegés háza után – nem lenne az is "nagyon klisés"?
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2017. február 6. 02:38 | Válasz erre | #285
Szerintem a The Curse Of Drumer c. alkotásra gondolhat, ami elég jól sikerült darabnak tűnik, én is erre szavaznék a legszívesebben. :) A listából Az Álmok Erdeje tűnik a legérdekesebbnek, nekem is A Pusztító ugrott be azonnal a sztoriról.
Első oldalElőző oldal123456789Következő oldalUtolsó oldal