Zagor.hu
Zagor.hu fórum
Előkészületben lévő KJK könyvek
BejelentkezésElfelejtett jelszó
1234567891011121314151617Következő oldalUtolsó oldal
2022. július 6. 22:15 | Válasz erre | #816
Akkor Te voltál a jó róka, aki belejavított. Feltűnt, hogy kipöttyözte a link közepét valami és 404 érkezik, és a javítási időn belül ki akartam korrigálni. De aztán rendbe jött, akkor nem magától. Megelőztél, kösz. Persze, akinek van 10e vagy több ezer manija, az külön is megveheti a terméket bármilyen formátumban. Ez csak azoknak szól, akiknek nem futja rá, de érdekeli a tartalom.
2022. július 6. 21:17 | Válasz erre | #815
És mielőtt linket teszel be, mindig ellenőrizd háromszor, hogy működni fog-e, ellenkező esetben szegény nekem kell utánanéznem, mit szerettél volna belinkelni, majd javítanom a hozzászólást [smiley]fake-horse[/smiley]
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
2022. július 6. 21:03 | Válasz erre | #814
[center]!!!Kispénzűek figyelem!!![/center]
Van egy élő kickstarter kampány, amelyben egy vaskos könyvet lehet megvásárolni, amely 50 év szöveges játékait összegzi.
A kampány 2022.július 7-én 20:00kor lezárul.
Az opciók közt lehet rendelni pdf verziót is a könyvből.
Lehetne egy csoportos rendelést összehozni, így aki benne lenne, az megkapja 2023 januárban vagy a mű elkészültekor a pdf-et!!! De nem kéne 25 amcsi dollárt kiperkálnod érte.
Ha egyedül veszed, akkor a pdf is 25dolcsi, (kb. 10ezer ft), a többi lehetőség jóval drágább!
De ha pl. 5en vesszük, akkor egy főre csak 5usd, ha 10en, akkor már csak 2,5usd a fizetnivaló.
Jelezhetsz hozzászólásban válaszként a poszthoz, hogy oké benne vagy-e! Írhatsz privát üzit is nekem ide a zagor.hu-n a felhasználónevemre bökve, hogy betársulsz-e! Végül emailt is karistolhatsz a gvitarius@yahoo.com-ra, ha az a szimpi leginkább!
Ha legalább 10 fő összejön holnap 20óráig, akkor biztos, hogy lesz közös rendelés. És egy résztvevőnek max.1000 a költsége a könyvre. Ha többen leszünk, akkor még ennyi sem!!!!!

[center]ITT A KAMPÁNY LINKJE:
[url=https://www.kickstarter.com/projects/aaronareed/50-years-of-text-games]50 év szöveges játékait összefoglaló könyv kampány oldala[/url][/center]
2022. július 4. 16:56 | Válasz erre | #813
[color=red]Végre megemberelte magát a szerzőpáros, és normális tartalmú, illetve kivitelezésű könyveket készítenek a jubileumra. Felhagytak a digitális ultragagyisított képállomány alkalmazásával is. A régi 80as évek stílusát próbálják megidézni. A borítókon azért látszik a digitális rajzolás nyoma, a festményekből készült borítóképeket, azért jobban komáltuk, én bizonyosan!
Ne légy annyira kíváncsi SZG, a korai megöregedés biztos kulcsa! De magam is több potenciált látok Steve Jackson ötleteiben, mint Ian-éban. A képek mennyisége se olvad tovább, mert lassan a 20képet sem kaptuk meg könyvenként, nemhogy a kezdeti 30-32db-ot! De legalább úgy tűnik, hogy könyvenként legalább 25 megérkezik idén kényeztetésként a kalandok mellé.
Itt a borítóképe a Szalamonisz titkai kalandnak. [/color](A háttérsztorit is megírhatom, de FireFox már korábban egy hsz-ben magyarítva írt róla.)
[center][url=https://www.mediafire.com/view/bi4exe1ozjr2jt4/Steve_Jackson_Secrets_of_Salamonis_40th_bookcover.jpg/file#]Salamonis titkai[/url][/center]
© SzG
2022. július 4. 16:12 | Válasz erre | #812
Szerintem a Livingstone-könyv borítója sokkal jobban néz (és a korábbi Scholastic képekhez képest meg kimondottan szép és hangulatos...), viszont Jackson műve jobban érdekel. Egyrészt mert tényleg mindig is kreatívabb és újítóbb kalandokkal rukkolt elő, másrészt meg ugye 30 valahányéve nem írt semmit... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog "villantani". [smiley]buck[/smiley]
© Denko
2022. július 4. 15:58 | Válasz erre | #811
A Scholi annyira alacsonyra helyezte a lécet, hogy nem átugrani kell, hanem átlépni.[smiley]awink[/smiley]
2022. július 4. 15:40 | Válasz erre | #810
Azért a mostani Scholastic-os borítókhoz képest még ez is remekmű. :)
© Denko
2022. július 4. 14:56 | Válasz erre | #809
Én egyértelműen Jackson munkájára szavazok. Mindig ő volt a kísérletezőbb kedvű, Livingstone jobb szereti a biztonsági játékot.
Mondjuk ez a borító tényleg nem valami hűha...
© killmaster (Savanyúhas)
2022. július 4. 13:08 | Válasz erre | #808
https://officialfightingfantasy.blogspot.com/2022/07/40th-anniversary-fighting-fantasy.html?fbclid=IwAR2y0eLWkQIOF9RbM_55quCEW3LpkX-xvnBMB6JWlgsLUoC9E8QzwzACNNI

Láttátok már? Egész érdekes, bár a Jackson féle borító nem annyira nyerte el a tetszésemet! Ti melyiket olvasnátok először ha választani kellene?
© Denko
2022. június 28. 15:31 | Válasz erre | #807
Ez most vicc, vagy lemaradtál a történelemről? Volt egyszer egy Fekete Péntek...
(A Veszedelmek Kikötője elkészült, kikerült az oldalra, aztán jött Pöcs Gyula és bumm.)
© AXE
2022. június 28. 10:33 | Válasz erre | #806
Sziasztok!

Az Előkészületben menüpont306.hozzászólásában említett könyvek közül már csak Az Alkimista Serege,meg Az Istenek Háborúja van hátra.A Veszedelmek Kikötőjével mi van?

Üdv:AXE

2022. június 26. 10:25 | Válasz erre | #805
A fordítás elkészült, a borítóhoz már elkészült az első skicc és ki vannak választva azok a pontok, amikhez belső illusztrációk kellenek majd.
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© AXE
2022. június 25. 20:32 | Válasz erre | #804
Sziasztok!

A hamburger alsó(60.könyv)meg a felső(62.könyv)fele közötti sajtos pulykatallérról(A Vihar Lovasai)van valami hír?

Üdv:AXE
© SzG
2022. június 18. 11:01 | Válasz erre | #803
Megosztom itt is a hírt, remélem, nem baj:Örömmel jelentjük, hogy nyomdába került a legújabb kiadványunk, a Valló Gábor által írt Viszályok ideje!

[img=http://users.atw.hu/vindgardia/VIBorito.JPG]VIBorito[/img]

Ahogy a csatolt borítón is olvashatjátok, ezúttal is egy fantasy lapozgatósról van szó; ez azonban most nem a Vindgardia Hősei-sorozat része, hanem egy különálló mű, saját világgal és szabályrendszerrel. A könyv érdekessége, hogy teljesen "open world" felépítésű, az elején pedig két karakter közül is választhattok (egy papnő, valamint egy bárd közül), s a történet ettől a választástól is függ.

Maga a kötet minden korábbinál vastagabb: még A5-ös méretben is 340 oldal (a fejezetpontok száma 368, a karakterszám pedig 540 000). A borítót és a kalandlapokat ezúttal is a Vindgardia-könyvek grafikusa, Juhász Ernő készítette, a kilenc egész oldalas illusztrációt Szabó Csaba, a belső címlapképet Süveg István, míg a térképet Kovács József.

A kötet 3.690 forintba fog kerülni, viszont a mai naptól meghirdetünk egy előrendelési akciót: ennek keretében július 10-ig 3.190 forintért juthattok hozzá a könyvhöz. Ha élni kívántok a lehetőséggel, nincs más dolgotok, mint írni egy üzenetet az árusítónknak, Mr. Sci-fi és Fantasy-nak ( https://www.facebook.com/mrscififantasy2.0/ ; e-mail: mrscifiandfantasy@gmail.com ), hogy elő szeretnétek rendelni egy példányt a Viszályok idejéből. (Fizetnetek majd csak a könyv átvételekor kell.)

A könyv várhatóan július közepén jelenik meg, és egyedül Mr. Sci-fi és Fantasy-tól lesz beszerezhető. Amint pontosabb információnk lesz a megjelenés időpontjáról, azonnal jelezzük, és természetesen értesítjük az előrendelőket is.

Ha szeretnétek többet megtudni a Viszályok idejéről, látogassatok el a könyvhöz készült blogra, melyen leírásokat, képeket, sőt, még egy játszható részletet is találtok:
[url=https://viszalyokideje.blog.hu/]Blog[/url]

Köszönjük a figyelmet, ha pedig vásároltok a Viszályok idejéből vagy a korábbi kiadványainkból, s így támogatjátok az új magyar "lapozgatós" írókat, azt külön köszönjük!
© SzG
2022. május 7. 15:29 | Válasz erre | #802
Csak össze lesznek fűzve valahogy a "miniküldetések"...
Mondjuk egyébként remekműre vagy egy Creature of havoc-szintű kalandra én sem számítok. Elvégre Jackson már hetvenen felül van, ráadásul harmincvalahányéve nem is írt semmit... De egy korrekt, élvezhető és viszonylag komoly (például nem Crystals of storm-jellegű) könyvben azért bízok. :)
2022. május 7. 12:15 | Válasz erre | #801
A második csak akkor lesz érdekesebb, ha a miniküldetéseket valami összefűzi egy egésszé. Ellenkező esetben kaptál 8 darab 50 pontos minikalandot, amik önmagukban vagy érdekesek lesznek (és kár, hogy nem lettek rendesen kidolgozva egy nagy könyvvé), vagy sablonosak (mely esetben kár a gőzért).
You engineer types and your exxageration on accuracy... Can't we just call that one fuckload of snow and be done with it? – Depends. Is that an imperial fuckload or a metric one?
© SzG
2022. május 5. 08:23 | Válasz erre | #800
A második sokkal érdekesebbnek tűnik...
2022. május 5. 08:12 | Válasz erre | #799
Az óriások árnyéka (ajánlószöveg):

When an ancient artifact is discovered inside Firetop Mountain,
its evil magic unleashes terrifying Iron Giants upon the world.
In a race against time, YOU must find the only person who knows
how to defeat them. Where does he live? Will he help? Will YOU
survive?

Salamonis titkai (ajánlószöveg):

YOU, the hero, a travel to the city of Salamonis to make your
fortune. But will you join the Strongarms and travel across Allansia,
guarding merchant caravans, or will you study at the famous
Halls of Learning? Will you enter Bu Fon Fen in search of Cauldronweed,
or rid King Salamon's Mine of the pests that plague it? Will
you bring Cardinal Zyn to justice, or set off in search of the
horn of the Black Unicorn? And just who is the Shivering Man, and
what does he have to do with the mystery of the screaming sky?
It is down to YOU to uncover the secrets of Salamonis!

A 2. esetében bizakodásra ad okot, hogy nemcsak vkit meg kell keresned, hanem sok kis minikalandot ígér...

© SzG
2022. április 29. 17:44 | Válasz erre | #798
Igen, a Cherubionosok "klubkönyvek" voltak. De ettől még szerintem jól néznek ki azok a borítók. :) (Egyébként a mi kiadványaink is nevezhetőek szerintem "klubkönyvnek", legalábbis nem sokezer példányban készülnek.)

Hát igen, nem lenne jó túl sokat variálni a további köteteknél a színekkel, mert akkor már nem lenne egységes a sorozat. :) Lesznek egyéb kiadványok, ahogy írtam, például a Viszályok ideje, meg a Bizonytalanság börtönében új kiadása stb., majd azok máshogy fognak kinézni, illetve "színesebbek" lesznek. A Vindgardia-könyvek már valószínűleg tényleg maradnak "kétszínűek". :)) Esetleg a címet meg a szerzők nevét majd meg lehet próbálni még tényleg például pirossal szedni, de még ezt is átgondoljuk.

"Ott már csak a tényleg csúf szürke gerincével lóg ki az egyéb játékkönyvek közül…"
Nem hiszem, hogy annyira kilógnának, vagyis nyilván attól függ, hogy mely könyvek közé teszi őket az ember... Ha a KJK-könyvek közé, akkor igen; de ha az "egyéb" lapozgatósok közé, akkor nem feltétlenül, mert azok között éppen vannak szürke gerincűek, például az "Időgép regények", vagyis A sárkánygyíkok nyomában, A polgárháború titkos ügynöke stb. Sőt, vannak fehér gerincűek is, pl. az angol-magyar lapozgatósok (Sherlock Holmes megoldatlan esete stb.), ezek szerintem egy cseppet sem néznek ki jobban. :) De mondjuk a Sárkány háborúja gerince sem, ami hupikék, és még betűk sincsenek rajta. :)) Szóval azért nem hiszem, hogy annyira tragikus lenne a két Vindgardia-könyv gerince.
© van20
2022. április 29. 15:49 | Válasz erre | #797
Szerintem azok a Cherubion könyvek mind klubkiadványok voltak, azért fekete-fehérek (kevés példányszám, nem kell fizetni a festőt stb.).
Ti ezt választottátok az első könyveteknél, most már ha akarnátok se lehetne színes a többi, hogy a következetesség megmaradjon.
A legtöbben úgyis elfordítva tároljuk a könyveket a polcon. Ott már csak a tényleg csúf szürke gerincével lóg ki az egyéb játékkönyvek közül...
2022. április 27. 17:51 | Válasz erre | #796
Amennyiben a 10 kezdőkérdés válaszai közül ki tudtad választani a megfelelőeket, akkor ma éjfélig még tudsz nevezni a kvíz bajnokságra. Lásd alább a kérdéseket!
2022. április 24. 13:24 | Válasz erre | #795
Szia. A weblapra nem tudsz feltölteni képeket, de ha webtáradról vagy netről szeretnél képet posztolni, akkor a makrók közül ezzel tudod kitenni, íme: szögletzárójelimg=http://www.valahol.hu/bg.png]A kép leírása[/imgszögletzárójelvége
2022. április 24. 13:00 | Válasz erre | #794
Hali, hogy lehet ide képet közzé tenni?
2022. április 21. 17:20 | Válasz erre | #793
2022. április 27-e éjfélig még lehet nevezni az idei KVÍZ BAJNOKSÁGRA! 2022. április 30-ig megadhatóak a nevezést követő, bemelegítő forduló kérdéseire a feleletek. Sukumvit engedélyezte az idei versenyt. Így a próbamesterek májustól 3 naponta új kérdéseikkel tesztelik az indulókat. A báró bízik abban, hogy a jelöltek mentális túlterhelése miatt nem kell bajnokot avatnia, így a díjazást sem hirdette ki. [smiley]crazya[/smiley]

[url=https://www.mediafire.com/file/cm7wc53mee4qtkx/KJK_Kv%25C3%25ADz_Nevez%25C3%25A9s_%25C3%25A9s_0._fordul%25C3%25B3.pdf/file]KJK KVÍZ BAJNOKSÁG 2022[/url]
© XERAD
2022. április 20. 12:01 | Válasz erre | #792
Csak a nagyobb képen látszik,nem akkora dolog.Az emelvény szöge lehetne enyhébb,ezzel jobban érzékeltetné a fekvő pozíciót.
Talán még annyi,hogy a szarkofág oldalai a kép aljához közeledve szélesedhetnének és ne függőlegesen álljanak,hanem enyhén döntötten.
Meg nem zombi,hanem múmia a drága.
De ezek apróságok.A kép jó,a téma és a színek is.A kis képen ezeket veszik észre először.
© FeroxX
2022. április 20. 10:55 | Válasz erre | #791
Háát.. Oké meggyőztél, hogy tényleg léteznek ilyen "irodalmi" kiadványok. (Fekete-fehér retro képregénymagazinok mondjuk akadtak már a kezeim közé kiskoromban.)

Viszont nekem ezektől sem kapcsol be a "KELL" gomb az agyamban.

Vagyis valahogy az én agyam egyből tudat alatt azt társítja hozzá, hogy oké simán lehetnek jók, de egy ilyenért max. 500-1000 Ft-ot adnék ki, hiszen biztos ilyen "olcsósított" cucc, hogy fekete fehér az egész.

Még így belegondolva talán azért is hoz be egy ilyen gondolatot nekem a fekete-fehér borító, mert valahogy a fénymásológéppel készült fénymásolatokkal azonosítja az agyam őket.

A retro fanzine-oknál is ha választanom kéne amúgy, akkor inkább a linkelt képen lévő legalább zöld-kék egy színnel nyomottakba lapoznék először bele.

De mondom ez csak az én véleményem, nem akarlak meggyőzni, csak érdekes ilyenekről eszmét cserélni :)
© SzG
2022. április 20. 10:12 | Válasz erre | #790
Ja, és ha már "irodalmi művek": a Cherubionnak volt egy teljes sorozata fekete fehér borítójú könyvekből. :) Itt az egyik, ez szerintem tényleg baromi jól néz ki, és sokkal komolyabb/komorabb hatást kelt, mint a "sima" Osiris könyvek:
[url=https://d3cke8tg6hiyfg.cloudfront.net/images/175x260/resize/howard-robert-e-ne-assatok-nekem-sirt_z8vip9mk.jpg?v=2]Ne ássatok nekem sírt[/url]

Tehát szerepjátékos kiadványoknál, fanzinoknál és regényeknél is bőven van példa fekete fehér borítókra (külföldön még lapozgatósoknál is). A legtöbb ilyen borító ráadásul jól is néz ki, és tudtommal különösebben nem is kritizálták őket az olvasók. Ezek után tényleg nem hiszem, hogy alapból rossz ötlet lenne magyar lapozgatósokat is kiadni fekete fehér borítóval. :) Főleg, hogy azért esetünkben is elég igényes borítókról van szó (oké, a Végzet Prófétái borítója még annyira talán nem volt az; de a Karavánkísérőké és a Válaszútoné tényleg az, ha jól láttam, az olvasók többsége szerint is).
© SzG
2022. április 20. 09:54 | Válasz erre | #789
Nem csak szerepjátékoknál bevett a fekete fehér borító, hanem például a fanzinoknál is (már évtizedek óta). :) Néhány példa:
[url=https://i.ibb.co/Mg0qNtP/Fekete-feh-r-fanzinok01.jpg]Magyar fantasy fanzinok[/url]
És ezek mind novellákat tartalmaznak, tehát nem lehet azt mondani rájuk, hogy "használati utasítások". :) Ugyanúgy irodalmi művek, mint egy lapozgatós, sőt, még inkább.

Illetve ahogy írtam, külföldön lapozgatósoknál is bőven előfordul fekete fehér borító. Például itt egy ilyen könyv, ez nemrég jelent meg, és szerintem elég szép a borítója (a "kevés szín" ellenére is):
[url=https://i.ibb.co/942X2C1/Elfenwald-Front.jpg]Elfenwald[/url]

"Tök szép a Válaszúton borítója, és egyetértek, hogy a szín csak rontana rajta."
Köszi. :)
© FeroxX
2022. április 20. 09:43 | Válasz erre | #788
A kép perspektíva ügyileg valóban "fázik" kicsit :)) de azt eleve a vázlatoktól fogva úgy gondoltam, hogy az egész szarkofág egy ilyen magasított "ceremoniális" emelvényen van, és ezért tud a kétfejű gyíkpap mellkasáig érni az egész, aki áll az emelvény mögött. Meg hát kompozíció ügyileg, valószínűleg hülyén nézett volna ki, ha csak a hasáig ér a szarkofág és ezzel együtt sokkal kevésbé hangsúlyos a zombi gyíkkirály.
© FeroxX
2022. április 20. 09:43 | Válasz erre | #787
A kép perspektíva ügyileg valóban "fázik" kicsit :)) de azt eleve a vázlatoktól fogva úgy gondoltam, hogy az egész szarkofág egy ilyen magasított "ceremoniális" emelvényen van, és ezért tud a kétfejű gyíkpap mellkasáig érni az egész, aki áll az emelvény mögött. Meg hát kompozíció ügyileg, valószínűleg hülyén nézett volna ki, ha csak a hasáig ér a szarkofág és ezzel együtt sokkal kevésbé hangsúlyos a zombi gyíkkirály.
© FeroxX
2022. április 20. 09:39 | Válasz erre | #786
Szerintem nem érdemes a szerepjátékos kiadványokat összevetni a kalandkönyvekkel. Nekem ez kicsit alma & körte.

A szerepjátékokhoz tartozó kiadványok mindig is alapvetően "használati utasítás" jellegűek voltak. Egy használati utasításnak meg tényleg nem kell színes borító.

Ennyi erővel a társasjátékok dobozaihoz is hasonlíthatnád a kalandkönyveket, és akkor ott meg az jönne ki, hogy hát a társasjátékos dobozok pedig mind színesek. :)

Tök szép a Válaszúton borítója, és egyetértek, hogy a szín csak rontana rajta. Az biztos, hogy ha színes illusztrációt akartok egy könyvhöz csinálni akkor annak a képnek a nulláról úgy kell készülnie, hogy színes lesz, csak akkor működik. Sokkal kevesebb sötét lineart kell egy színes képhez (ha egyáltalán van lineart). A régi KJK borítókon sem nagyon van képregényes/belső illusztrációs értelemben vett lineart, hanem minden határvonalat csak a fény-árnyékok-színek kombinációja ad ki (én is ezt a stílust próbáltam követni a 3 Zagoros borítómnál).

Ez a Viszályok ideje viszont érdekesen hangzik! [smiley]knight-2[/smiley]
© SzG
2022. április 20. 09:00 | Válasz erre | #785
Hát igen... Arról nem is beszélve, hogy egyébként is ilyen "underground" körökben tényleg szinte teljesen bevett dolog a fekete fehér borító - Magyarországon is. Sőt, gyakorlatilag az összes új szerepjátékos kiadvány fekete fehér borítóval jelenik meg; lásd például a [url=https://cdn.lfg.hu/wp-content/uploads/2020/12/img_5fd51bc46613f.png]Kazamaták és kompániák[/url], vagy a [url=https://cdn.lfg.hu/wp-content/uploads/2008/10/Productrange.gif]Kard és mágiát[/url], de még a [url=https://media.icdn.hu/content/entity/2021/05/61599/60b22b5627c73helveczia-foto.jpg]Helvécziának[/url] is csak a díszdoboza színes, a kiadványok borítói ott is fekete fehérek... Pedig az azért tényleg egy igényes és népszerű játék (még külföldön is megjelent). Mégse érzik "cikinek" se a készítők, se egyébként az olvasók a fekete fehér borítókat egyiknél sem (pedig a '90-es években a szerepjátékoknak is színes borítói voltak többnyire).
Igaz, Magyarországon nem nagyon volt még példa lapozgatós esetén fekete fehér borítóra... de miért ne lehetne, ha egyszer amúgy "underground" körökben tényleg bevett dolog más kiadványoknál? (Illetve külföldön azért lapozgatósoknál is van példa erre; pl. Victoria Hancox horror [url=https://m.media-amazon.com/images/I/51teXjeBKRL._SY346_.jpg]lapozgatósai[/url] is így jelennek meg.) Arról nem is beszélve, hogy így tényleg alacsonyabban lehet tartani a kiadványok árát. Valamint nyilván egy fekete fehér kép is lehet igényes, mutatós, hangulatos stb., sőt, esetenként komolyabb hatású is lehet, mint egy színes kép (főleg ha a színes kép digitális technikával készült, mint néhány Kaméleon-borító).
2022. április 20. 07:40 | Válasz erre | #784
Nekem kifejezetten tetszett a Karavánkísérők borítója fekete-fehéren. A kaméleonos könyvek borítójától viszont kiver a víz... Egyébként aki csak a borító színtelensége miatt nem vesz meg egy könyvet, azt csak sajnálni tudom :)
© SzG
2022. április 19. 19:38 | Válasz erre | #783
A Viszályok idejéből egyébként pont ma került ki egy komolyabb ízelítő a könyv blogjára; ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen egy magyar "open world" lapozgatós, nézzetek bele. :)
[url=https://viszalyokideje.blog.hu/2022/04/19/reszlet_a_konyvbol]Ízelítő[/url]
(Néhány illusztráció is megtekinthető már egyébként a blogon.)
© SzG
2022. április 19. 13:20 | Válasz erre | #782
"Lesznek önyvek ebben az évben?"
A zagor.hu-s könyvekre gondolsz vagy az új magyar írók műveire, amiket mi adunk ki? Ha az utóbbiakra, akkor annyit tudok mondani, hogy kb. május-június felé várható a Viszályok ideje, ami egy "open world" típusú fantasy lapozgatós (tehát egy egész világot lehet benne tetszőlegesen bejárni, ráadásul az elején két karakter közül is választhatsz, és a sztori is részben a választott karaktertől függ). Aztán ha ez a könyv jól fog fogyni, valamint a tavaly év végén kiadott Karavánkísérőkből is elkel még valamennyi, akkor valószínűleg az év második felében is kiadunk majd valamit, vagy a Bizonytalanság börtönében című horror játékkönyvem új változatát, vagy a harmadik Vindgardia Hősei-könyvet. Még meglátjuk, mindenesetre a Viszályok ideje megjelenése az fix, konkrétan jövő héten már megy is a tördelőhöz a könyv, utána pedig a nyomdába. :)

"Fel lehetne mérni mire lenne igény?"
Biztos fel lehetne pl. a Facebookon, de mi egyelőre nem tervezünk ilyen felmérést. Ami kész van, és amit jónak érzünk, azt kiadjuk... és reméljük, hogy lesz irántuk érdeklődés. :)

"Kb mennyibe kerüle 1 kötet?"
A Végzet Prófétái 2490 Ft (illetve most a hónap végéig akciósan 1990 Ft)
A Karavánkísérők 2990 Ft
A Viszályok ideje kb. 4000 Ft lesz, mert elég vastag + a borítója is színes.

Ha a zagor.hu-s könyvek érdekelnek, azokról nem tudok nyilatkozni. :)
© XERAD
2022. április 19. 13:02 | Válasz erre | #781
A Gábornál megbillent az ünnepi pohár.
Nem vagy picit szigorú ebben a kérdésben?
© SzG
2022. április 18. 18:00 | Válasz erre | #780
Erről az egy képről beszéltem nyilván, nem úgy általában a képekről. És igen, ezen a képen szerintem "rontanának a színek", mert ez úgy tökéletes, ahogy most van. [i]Nekem legalábbis ez a véleményem.[/i] De egyébként például Varbaro is mintha ezt írta volna, valamint korábban az egyik Vindgardiás-topicban mások is jelezték, hogy ehhez a képhez tényleg illik a "fekete fehérség", és színesben nem működne annyira. Ahogy nyilván vannak még ilyen képek egyébként, például a Halállabirintus illusztrációi is elég bénán néznek ki színesben, és sokkal kevésbé komolyak/komorak.

"A könyveid megjelenítése viszont tényleg ront az oldal arculatán."
Szerintem pedig te rontasz az oldal "arculatán", vagy inkább a fórumén az állandó kötekedéseddel meg gúnyolódásoddal, és a helyenként twillight-ot idéző zavaros gondolataiddal, meg "liberálisozós" dumáiddal. Amíg nem írtál ide rendszeresen, sokkal nyugodtabb volt a légkör, és ezt egyébként nem csak én látom így.
Tényleg szerencséd, hogy runnerék soha senkit nem moderálnak meg nem dobnak ki, mert más játékkönyves oldalról már repültél volna. Főleg, hogy a kötekedésen meg személyeskedésen kívül tényleg semmire nem használod a fórumot.
© XERAD
2022. április 18. 17:36 | Válasz erre | #779
És ismét díjnyertes okosság Gábortól.A színek rontanak a képen.
Ez megint olyasmi,amit rajtad kívül nem sokan tudnak.
A könyveid megjelenítése viszont tényleg ront az oldal arculatán.Az olvasók kizárólag színes fedelű könyvekkel találkoznak,csak a tieid lógnak ki közülük.Egyszerűen nem illenek oda.
Ha már ennyi kiadó tudta tartani ezt a szokást,nem kellene rosszabb irányban változtatni rajta.
Meg talán az olvasókra is tekintettel lehet lenni ennyiben.
© XERAD
2022. április 18. 17:15 | Válasz erre | #778
A képről kicsi méretben csak két dolog látszik,ami esetleg negatívum lehet.A lény feje beleolvad a háttérbe,mert az is sötét,ahogyan a köpenye is.
A másik pedig az aránytalanság.A szarkofág a lény mellénél látható,pedig csak a hasáig kellene érnie,még,ha fekszik is valamilyen emelvényen.
A részletesség azonban mellette szól.
© SzG
2022. április 18. 14:29 | Válasz erre | #777
Egyébként tényleg érdekes volt olvasgatni a véleményeteket a Karavánkísérők rosszabb fogyásával kapcsolatban, valamint az ötleteiteket is, hogy hogyan tudnánk jobban felkelteni a figyelmet a könyveink iránt. :) Köszönjük mindenkinek, aki hozzászólt a témához, valóban alaposan át fogjuk gondolni a Vindgardia Hősei-kötetek "dizájnját", kiadását és terjesztését is.
© SzG
2022. április 18. 14:21 | Válasz erre | #776
Ja igen, ez a kép tényleg nem tűnik annyira "digitálisnak". :)

Majd átgondoljuk még a dolgot, de ahogy Varbaro is írta lejjebb, a Válaszúton borítója például úgy tökéletes, ahogy van. :) Azt egész biztosan fekete fehérben szeretném kiadni, a színek csak "rontanának" rajta szerintem (például kevésbé lenne éles a kontraszt a kép két fele között, és talán kissé komolytalanabb hatást is keltene színesben).
Egy későbbi kötetnél lehet, hogy megpróbálkozunk majd a színes borítóval.

Szerk.: most látom, itt még nem szerepel a Válaszúton borítója - esetleg beszúrom, remélem, nem gond. :) Íme:

[img=http://zagor.hu/egyeb/Valaszuton_borito.jpg]Válaszúton borító[/img]
2022. április 18. 13:17 | Válasz erre | #775
Lesznek önyvek ebben az évben? Fel lehetne mérni mire lenne igény? Kb mennyibe kerüle 1 kötet?
© FeroxX
2022. április 16. 01:14 | Válasz erre | #774
(Ha rámentek a képre és "jobb klikk -> kép megnyitása új lapon" akkor mégnagyobban megnyitja.)
© FeroxX
2022. április 16. 00:37 | Válasz erre | #773
:D Nekem a "Véres út a pokolba" egészen biztosan felkeltette volna az erdeklődésem :D :D haha

Szg: Szerintem ha tudatosan arra megy az ember, hogy a lehető legjobban tradicionálisnak hasson a digital painting akkor azért nagyon közeli eredményt ellehet érni.

Én amikor festettem a zagoros borítókat és rajzoltam a belső illusztrációkat nagyon sokat elemeztem az eredeti KJK képeket, hogy mitől is hatnak valóban "fizikailag" létezőnek. Mitől hat egy kép kézzel készítettnek és mitől tűnik túl digitálisnak.

Sokat állítgattam a brush-okat, hogy texturáltabbak legyenek, jobban olyan érzetük legyen mint ahogy a tinta érintkezik a papírral. Legyenek apró egyenetlenségek a vonalakban. A borítóknál pedig igyekeztem texturált ecseteket használni és tompább színeket amelyeket a valosagban is vissza lehetne adni. A digitalis technikának mindig ez a rákfenéje, hogy túl intenzív színeket lehet vele csinálni, és hogy túl letisztultak a vonalak/színátmenetek. De egy kis odafigyeléssel szerintem ezeken sokat lehet segíteni. Szerintem ha googliztok egy ilyet, hogy "how to make digital painting look traditional" akkor felfog hozni jó tutorialokat.

Aztán nem tudom ti meg a zagoros közönség, hogy ítéli meg a rajzaim, de az biztos, hogy én a részemről nagyon igyekeztem a lehető legjobban visszaadni a tradicionalis érzetet és kerüni a "digitális/steril" hatást, pedig aztán én is mindent Wacom táblán rajzoltam a gépemen. :)

szerk.: Találtam is egy nagyon jó tanító videót erre -> https://youtu.be/0Dbf63YnkeA

szerk.2: Illetve még berakom ide a Gyíkkirály Visszatérése borítóját teljes 1:1 nagyságában :D Szerintem kevesen látták így, itt látszódnak a részletek amikről írtam. A kicsi zagoros nézőképen elvesznek ezek.

[img=https://cdna.artstation.com/p/assets/images/images/016/722/536/large/daniel-vegh-return-of-the-lizard-king-00-rgb.jpg?1553202587]Gyíkkirály[/img]
2022. április 15. 23:27 | Válasz erre | #772
Nekem a Karavánkisérők borító tetszett, de lehet akkor én a keménymaghoz tartozom. Sőt a beharangozott Válaszúton fekete-feker (koncepció?) borítója meg egyenesen telitalálat. Érdekes pont a Vingardia legelső borítója nem fogott meg egyáltalán, kicsit gagyibbnak is tűntek rajta a karakterek, de aztán csak beszereztem a jó visszajelzések alapján.
Szines borító: en is úgy vagyok vele, hogy a Kameleonos újféle.digitalis rajzok nagyon nem tetszenek, téma idegennek hatnak. Aztán persze lehet valakinek bejön...

Valaki lent említette google és facebook ad-on is meg lehetne pörgetni, ott igazán el lehet jutni új vásárlókhoz. Aki pcguru-t olvas, az már alapjáraton valamennyire geek szerintem(igaz pont nem a lapozgatós könyvek terén, hanem pc játékok) tehát lehet az nem is hozott be új vasárlóréteget.

Ja és a kevesebb oldalszám stb. Azért a minőség rovására ne menjen! :D a sorozat részei ezzel is tűnnek ki. Lehet tényleg csak az van, hogy adni kell még időt neki
© Denko
2022. április 15. 21:25 | Válasz erre | #771
Mi is átmentünk párszor a dolgon, de ennél jobban nem lehetett összehozni.

Színes borító: Ütősen hangzik, de megdobja a költségeket és igényelne egy festőt, különben gagyi benyomást keltene.

Cím: Jobban hangzott volna a Véres út a pokolba? Ne legyen túl hatásvadász/ legyen összhangban a borítóval/ ne legyen spoileres. Ezek voltak a kritériumok, nem tudtunk jobbat kitalálni.

Témaválasztás: A beérkezett pályaművekből kellett válogatni. Leszűkítette a lehetőségeket, hogy csak kettő volt vállalható, és még így is rengeteg utómunkát/alakítást igényelt.

2022. április 15. 19:44 | Válasz erre | #770
[quote]Szerintem ez nem volt hiba, eleve nagyon népszerű ez a "csapatépítős" koncepció, és számtalan kiaknázatlan lehetőség is van még benne. Nem hiszem, hogy egymás után két könyv sok ebből. :)[/quote]

Arra gondoltam, hogy az "alkalmi" vásárló a VP után (amiben karavánt kellett kísérni), valamelyik weboldalon találkozik a Vindgardia Hősei következő részének kritikájával, aminél rögtön az elején kiderül, hogy megint karavánt kell kísérni... a címe pedig Karavánkísérők. :)

Nem azokat az olvasókat kell meggyőzni, akik elkötelezettek a műfaj iránt, hanem mindenki mást kell impulzusvásárlásra bírni. A színes borító, figyelemfelkeltő cím és az újszerű témaválasztás/koncepció lehet a siker titka.

Félreértés ne essék, nekem kifejezetten tetszett a könyv, csak az értékesítési problémák miértjeit feszegetem.
© SzG
2022. április 15. 18:19 | Válasz erre | #769
"A 100 db-os kiadást jóval magasabb áron kellene adni szerintem - főleg színes borítóval - a kis példányszámra jutó nyomdai költségek miatt."
Igen. A 100 db-os kiadás épp ezért kizárt. Egyébként se lenne indokolt ennyire lecsökkenteni a példányszámot, mert azért kb. 150-200 darabot el lehet adni ezekből a könyvekből még mindig (ahogy írtam, a Karavánkísérőkből eddig kb. 130 fogyott, és azért gondolom, vagy legalábbis remélem, hogy legalább pár tucat azért még el fog fogyni belőle).
Egyébként igen, a Végzet Prófétái eredetileg 200 példányban jelent meg - viszont az 2 évvel ezelőtt volt, még lényegesen alacsonyabb nyomdai árak mellett. Ma már nem igazán lehetne "emberi" áron árulni egy mindössze 200 példányban nyomott könyvet, főleg ha olyan terjedelmű, mint a Karavánkísérők. De ahogy írtam, talán ha a harmadik könyvnél csökkentenénk az oldalszámot (pl. 150-re vagy max. 200-ra), akkor talán még nagyjából ki lehetne hozni nullára a dolgot mondjuk egy 3000 forintos árral... 200 példány esetén is. De ennek tényleg utánanézek, illetve utánaszámolok majd.

"Elvégre a '80-as években is színes borítóval jöttek már a Puffinnál is a Fighting Fantasy könyvek, szóval a fekete-fehér borító jogosan tekinthető visszalépésnek."
Igen, csak olyan borítókat nem nagyon tudunk készíttetni, mint amik a Puffin-könyvek elején szerepeltek a '80-as években. :)
Eleve ma már szinte mindenki digitális technikával rajzolja a színes képeket (a sorozatunk grafikusa, Juhász Ernő is főleg úgy dolgozik). Egy ilyen technikával készült kép pedig azért eléggé eltér a festményektől; elég csak megnézni a Kaméleon-féle borítókat, például azt, ami a Visszatérés a Tűzhegyhez c. könyvhöz vagy a Halállabirintus új kiadásához készült. Nem tudom, hogy jó lenne-e valami hasonló (nem túl "retro", sőt, tényleg eléggé modern hatású és talán kissé képregényes/rajzfilmes) borítóval kiadni a Vindgardia-könyvket... nem hiszem, bár persze lehetne valamiféle "közvéleménykutatást" készíteni ezzel kapcsolatban (is).

"A lapozgatós könyv hype szerintem nem csökkent érdemben, mivel eleve a kemény magon kívül (kb. 100-150 fő lehet, akik aktívan veszik az újabb és újabb kiadványokat) csak a nosztalgikus fellángolás által besodort vásárlókat érdeklik ezek a kiadványok. Náluk viszont ez teljes mértékben időszakos dagály, amit hónapokig vagy akár évig is tartó apály követ."
Igen, végül is lehet, hogy érdemben nem csökkent a "hype", csak sok az "alkalmi" vásárló. :)

"Azzal sem értek egyet, hogy az olvasói vélemények mennyisége önmagában is pontos előrejelzése lenne a példányszám fogyásának"
Nem, semmiképp sem pontos, de azért mindenképp jelez valamit. Főleg a moly.hu-n lehet elég jól lemérni a fogyást az értékelések száma alapján, meg hogy hány ottani olvasónak szerepel a "könyvtárában" (bár utóbbi nyilván nem azt mutatja, hogy valójában hány embernek van meg a könyv, de akkor is jelzésértékű).
Egyébként nekem van egy olyan érzésem, hogy a visszajelzések alacsony száma azt is jelzi, hogy kevesen vannak megelégedve a könyvvel a vásárlók közül. Persze lehet, hogy tévedek... Mindenesetre az tény, hogy a Végzet Prófétáit nagyobb érdeklődés fogadta már az elején is, és jóval lelkesebbnek is tűnt mindenki, hetente több pozitív visszajelzés is jött stb.

"A színes borító hiánya mellett a cím sem vonzza a vásárlókat, ez viszont igaz"
Igen, ezt valószínűleg tényleg elszúrtuk... Egy figyelemfelkeltőbb, "KJK-sabb" cím kellett volna, kb. mint a Végzet Prófétái. :)

"abban sem vagyok biztos, hogy a VP után megint egy "csapatépítős kalandot" kellett volna kiadni"
Szerintem ez nem volt hiba, eleve nagyon népszerű ez a "csapatépítős" koncepció, és számtalan kiaknázatlan lehetőség is van még benne. Nem hiszem, hogy egymás után két könyv sok ebből. :) Szerintem akár a teljes (kb. 8-10 részes) sorozatot is fel lehetne húzni erre a koncepcióra - persze mindig változtatni kellene rajta valamennyit (más típusú főszereplő, másfajta sztori meg környezet, és persze másabb társak).
Viszont a "karavános"-sztorikat tényleg hanyagolni kell ezután, azokból pont elég volt kettő szerintem is. :) De ettől még a társak és a csapatok szerintem maradhatnak. Bár egyébként igen, tervezünk olyan könyveket is kiadni, amikben viszonylag kevés szerep jut a csapatoknak (az említett Válaszúton is ilyen).

"Végül pedig a megjelenés időpontja is roppant szerencsétlen volt véleményem szerint"
Igen, pár héttel korábban akartuk volna kiadni a könyvet, csak már akkor is papírhiány volt a nyomdákban, így nehezebben készült el. De egyébként az első egy hónapban még elég jól fogyott a Karavánkísérők, szóval nem feltétlenül volt rossz az időzítés. Inkább utána, kb. februártól kezdett el drasztikusan csökkeni az érdeklődés a könyv iránt. Úgy, hogy egyébként közben egyre több oldalra kerültek ki ajánlók (PC Guru, Gamer365, LFG.hu stb.), tehát elvileg pont, hogy jobban kellett volna fogynia a könyvnek... bár igen, ebben tényleg benne lehet a fokozódó válság is.
És igen, az is igaz, hogy a Végzet Prófétái egy "csendesebb" időszakban jelent meg, legalábbis akkoriban tényleg több ideje volt mindenkinek olvasgatni.
2022. április 15. 17:34 | Válasz erre | #768
Nem úgy emlékszem, hogy a sorozatra "koncepció lett volna az", hogy fekete fehér borítóval legyen kiadva a sorozat. Az első kötet esetében, egy belső kép került a borítóra. Mondjuk a retró hangulatra utalhat, de ez se egyenes összefüggés. A szerző neve se olyan nagy név, hogy az adná el a könyvet. A cím sem segít rá az egyediségével. A vevők közül, aki tudja kicsoda az író, amúgy is megveszi, de a java nem is tudja, mi a HK stb. Kaméleon sem alkalmaz semmi különleges nyomdai elemet. A digitális rajzolás, színes borító, betűméret, elrendezés is egy adott mintát követ náluk. Ha kitesszük egy standra vagy feltesszük egy polcra, mitől veszi el egy vevő megnézni, ez a kérdés? Mi különbözteti meg a többi könyvtől mellette? (Szerző, napocska embléma, üvöltő címlapfigura, sárkányos keret a cím körül, stb.) A gyerek és ifjúsági könyvek esetében is igyekeznek némi egyediséget belevinni külsőre vagy az ajánlóban átadni különlegeset, amik most boltokban futnak. Ha meg nem is fut "boltokban", akkor meg tényleg elkél valami online "direkt" ajánló. Engem a véleményvezérek, pontozások kevésbé szoktak izgatni, indirekt lehetőség a véleményalakításra. Mivel simán lehet megrendezett!
Végezetül Ian Livingstone készülő könyve sem ragadott meg annyira a tűzhegy témával, kissé erőltetett, túl biztonsági választás. Steve J. esetében legalább érdekes az ellenfél, mégha Allansiára is koncentrál. De majd elválik melyiket fogják jobban keresni. Az ő sorozatukat a 2fedőnévvel adják el! Ezt a kérdést kell feltenni a Te sorozatod esetében is, mi ösztönöz vásárlásra. Nyilván a jelen pénzügyi környezet nem segíti a könyvvásárlást, sokminden ára emelkedett, vagy emelkedhet, a vírus visszatérhet, a háború végét nem látni, stb.
© SzG
2022. április 15. 16:48 | Válasz erre | #767
FeroxX:
Igen, emlékszem, hogy beszéltünk erről FB-n. :) És valóban, talán színes borítóval olyanok is megvennék a könyvet, akik így nem; viszont lehet, hogy olvasókat is veszítenénk, mert egyrészt drágább lenne a könyv a színes kép miatt, másrészt mivel digitális technikával készülne, ezért elég modern hatású is lenne - körülbelül úgy, mint a Kaméleon-féle borítók, amik azért nem mindenkinek tetszenek a régi rajongók közül (nekem sem tetszenek egyébként). Szóval nem vagyok biztos benne, hogy összességében jobban fogynának a könyveink színes borítóval, illetve elégedettebbek lennének az olvasók. De ki lehet próbálni a dolgot... Sőt, ki is fogjuk, elvégre a Viszályok ideje pont színes borítóval jelenik majd meg nyár elején (a szerző ragaszkodott a színes képhez). Meglátjuk, hogy milyen reakciók fognak érkezni arra a könyvre, illetve hogy fog fogyni... Ha annál "beválik" a színes borító, akkor elképzelhető, hogy a következő Vindgardia Hősei-könyvet már mi sem fekete fehér borítóval adjuk majd ki.

Ami a imitált kiadást illeti, az akár egyenként számozott és dedikált példányokkal... ez sem rossz ötlet, köszönjük. :) Lehet, hogy lesz egy ilyen a későbbiekben, bár talán inkább valami "speciális" kiadványnál lehetne ezt meglépni. Például korábban eszembe jutott az is, hogy ha megjelent az első négy könyv, akkor azokból majd lehetne egy erősen limitált, díszdobozos kiadást készíteni, vagy akár egy kötetben kiadni őket, kemény borítóval, fűzött lapokkal, esetleg több képpel, javított szöveggel stb. Egy ilyen kiadásnál tényleg lehetnének egyenként számozva és dedikálva a példányok... De még meglátjuk, azért ott még nem tartunk, hogy ilyen exkluzív kiadásokat jelentessünk meg. :)
1234567891011121314151617Következő oldalUtolsó oldal